16 seværdigheder og oplevelser i Ubud - Tegallalang Rice Terrace - Rejsdiglykkelig.dk

16 Seværdigheder og oplevelser i Ubud

Seværdigheder og oplevelser i Ubud - Rejsdiglykkelig.dk

Ubud er Balis kulturelle centrum og ligger centralt på øen omringet af risterrasser, majestætiske templer og frodig jungle. Byen er fuld af turister, selvom at der hverken er strande eller absolut must see seværdigheder. Trafikken er kaotisk og der er dyttende scootere over alt, men der er alligevel noget helt fantastisk over Ubud. Det er som om, at byens boheme livsstil og afslappede atmosfære overrumpler alt det kaotiske. Der ligger kunstbutikker, gallerier, helsebutikker, yogacentre og økologiske restauranter på ethvert gadehjørne. Det er svært ikke, at blive revet med af den tilbagelænede atmosfære, der for alvor har sat sit præg på Ubud.

Det er dermed ikke uden grund, at turister fra hele verden rejser til Ubud, som er blevet en af de mest populære feriebyer på Bali – hvis ikke den mest populære. Der er ikke ligefrem absolut must see seværdigheder i Ubud, som at der ville være en katastrofe at gå glip af. Men der er helt bestemt mange oplevelser i Ubud, som at der fortjener et besøg – og dem får du her.

16 seværdigheder og oplevelser i Ubud - Rejsdiglykkelig.dk


Monkey Forest

Monkey Forest er Ubuds største seværdighed og er en frodig skov midt i byen med cirka 700 makakaber. Aberne er vilde og kan forlade skoven, når det passer dem. Det er dermed ikke unormalt, at se aber på gaden eller på bygningerne i nærheden. Det var en meget speciel oplevelse for os, da vi jo ikke ligefrem er vant til, at se aber på gaden derhjemme.

Aberne er vant til mennesker og er meget nærgående – især hvis du har mad med. De er også vilde med plastikposer og skinnende genstande, så husk at tømme lommerne og efterlade vigtige genstande på hotellet. Det er muligt at købe bananer ved indgangen, men det anbefales ikke. De er allerede nærgående nok i forvejen og det kan være en lidt dramatisk oplevelse med mad. Selve skoven er også en oplevelse i sig selv og minder lidt om en frodig jungle med eksotiske planter og et par templer. De fleste turister bruger 1-2 timer i abeskoven.

Balinesisk navn: Mandala Wisata Wanara Wana.               Entre: IDR 50.000.

16 seværdigheder og oplevelser i Ubud - Monkey Forest - Rejsdiglykkelig.dk

 

Ubud Palace

Ubud Palace ligger i hjertet af Ubud og er hjem for byens kongelige familie. Det er bygget i den fineste traditionelle balinesiske arkitektur med flotte udsmykkede udskæringer, imponerende store porte og velholdte haver. Det er næsten umuligt, at undgå Ubud Palace, som er strategisk placeret i krydset mellem byens to vigtigste veje.

Den kongelige familie bor stadig i dele af paladset, men det er muligt at gå rundt i haverne og nyde arkitekturen. Ubud Palace er også kendt for sine populære forestillinger med traditionel balinesisk dans, som afholdes foran paladset flere aftener i ugen. Men bemærk at forestillingerne ikke er gratis.

Balinesisk navn: Puri Saren Agung.               Entre: Gratis.

 

Ubud Market

Ubud Market ligger overfor Ubud Palace og er et lokalt marked, der har åben dagligt. Hvis du kommer tidligt om morgenen vil du opleve, at der bliver solgt mange frugter, grøntsager og kød. Det er først efter kl. 08.00 at markedet forvandles til små boder med alt fra souvenirs og skulpturer til flettede tasker, silketørklæder, farverige saronger og lette skjorter. Mange af de ting, der bliver solgt er håndlavede og er blevet lavet i nabobyerne.

Husk at forhandle om prisen, som sagtens kan komme ned på det halve. Du kan nok også godt komme endnu længere ned i prisen, men du bør kun gå med til et køb ved omkring halv pris – eller lavere. Sælgerne siger nemlig ofte et urealistisk højt beløb, men de har jo nok også mere brug for pengene end os. Hvis Ubud Market ser bekendt ud, så er det måske fordi, at det er brugt som filmlokation i filmen Eat Pray Love med Julia Roberts.

Balinesisk navn: Pasar Seni Ubud.               Entre: Gratis.

16 seværdigheder og oplevelser i Ubud - Ubud Market - Rejsdiglykkelig.dk

 

Spis balinesisk mad

Ubud har noget af det bedste mad på Bali og det er også her du finder øens største og mest varierede udvalg af restauranter. Der er et stort antal vegetariske og veganske restauranter i Ubud, men der er også Michelin restauranter, små warungs og hyggelige lokale restauranter. Det indonesiske og balinesiske mad er meget krydret og stærkt, men restauranterne har efterhånden lært, at turisterne ikke kan lide for stærkt mad. Du skal dog forvente, at det stadig er meget stærkt i gadekøkkener – også kaldet warungs.

Det lokale mad smager fantastisk og giver virkelig en på smagsoplevelsen. Det bedste af det hele er, at de indonesiske retter næsten altid er billigere end andre retter på menukortet. Du skal regne med, at betale et sted mellem 30-100 kr. for et lækkert gourmetmåltid på en restaurant i Ubud.Tegallalang Rice Terraces

Ubud er omringet af frodige rismarker og det er et absolut must, at opleve mindst én af dem. Tegallalang Rice Terraces er den mest populære og en af de smukkeste rismarker på hele Bali. Det ligger kun en kort køretur nord for Ubud og kan let nås med f.eks. taxi eller scooter. De smukke rismarker er placeret i trappetrin og er omringet af hundredevis af palmer og andre tropiske planter. Det er et enestående syn, som at du bestemt ikke bør gå glip af.

Det er bedst at besøge Tegallalang Rice Terraces tidligt om formiddagen eller sent om eftermiddagen. Det skyldes dels, at der kan være mange besøgende midt på dagen. Men det skyldes også, at det er er der lyset falder bedst til billeder. Glem ikke at gå en tur på en af de mange stier, der er placeret mellem risterrasserne. Det er gratis at besøge Tegallalang Rice Terraces, men de lokale kan godt finde på, at kræve penge til donationer. Du kan selvfølgelig vælge ikke at betale, men nogle af dem er altså meget ivrige og ubehagelige.

Balinesisk navn: Tegallalang Rice Terraces.               Entre: Gratis.

16 seværdigheder og oplevelser i Ubud - Tegallalang Rice Terrace - Rejsdiglykkelig.dk

 

Saraswati Temple

Der er mange smukke templer i Ubud, men Saraswati Temple er det mest populære inde i byen. Det er beliggende i nærheden af Ubud Palace og ligger gemt bag Cafe Lotus og Starbucks. Templet er lavet til ære for Saraswati, som er den hinduistiske gudinde af visdom og kunst. Området er fuld af skulpturer af gudinden og den smukke balinesiske arkitektur er ikke til, at tage fejl af. Foran indgangen til templet er der en bro, som fører over en dam med et stort antal frodige lotusblomster. Det er virkelig et smukt syn!

Bemærk at du skal bære en sarong, når du besøger et tempel på Bali. Du kan altid låne dem ved indgangen til templerne. De ivrige sælgere foran templerne kan godt finde på, at snyde og sige at du selv skal købe en – men det passer altså ikke. Saraswati Temple er også kendt for sine danseforestillinger, som afholdes flere aftener i ugen. Men bemærk at forestillingerne ikke er gratis.

Balinesisk navn: Pura Taman Kemuda Saraswati.               Entre: Gratis.

16 seværdigheder og oplevelser i Ubud - Saraswati Temple - Rejsdiglykkelig.dk

 

Dyrk yoga

Ubud er kendt for sin afslappende atmosfære med et utal af yogacentre og wellness. Det er Balis spirituelle centrum og derfor kan du selvfølgelig ikke gå glip af, at deltage i en yoga-time. Der ligger yogacentre på ethvert gadehjørne og det er nemt, at blive overvældet af de mange muligheder. The Yoga Barn er en af de mest populære steder og her kan du vælge imellem flere forskellige hold på forskellige sværhedsgrader. Hvis du er nybegynder i yoga-verdenen, kan det anbefales at vælge ”Beginners Yoga”.

Du kan se The Yoga Barns skema over de forskellige hold her. Det er desværre ikke muligt, at reservere en yoga-time på forhånd. Tilmeldingen til dagsholdene begynder først 30 minutter før holdstart og tilmeldingen til aftenholdene begynder 1 time før holdstart. Du skal være opmærksom på, at holdene hurtigt bliver fyldt op – især i højsæson – og det er først til mølle princippet.

Pris: IDR 130.000 pr. hold ved The Yoga Barn.

 

Goa Gajah

Goa Gajah bliver også kaldt for Elefantgrotten og ligger en kort køretur syd for Ubud. Tempelkomplekset er en af de mest populære attraktioner på Bali og det skyldes især den imponerende hule, som menes at stamme fra det 11. århundrede. Indgangen til hulen består af et dæmonisk uhyre og hvis du vil ind i hulen, skal du gå gennem uhyrets mund. Der er meget mørkt inde i hulen, men der er et par hulemalerier og religiøse relikvier.

Tempelkomplekset byder også på en gårdhave med badebassiner og springvand, der er omgivet af statuer og flotte udsmykkede vægge. Goa Gajah er ikke så stort og du skal forvente at bruge omkring 1 time til at gå rundt derinde. Templet bruges stadig til tilbedelse af lokalbefolkningen, så husk at du skal bære en sarong. Der er mange sælgere på vejen til indgangen og de prøver ofte ihærdigt at sælge en sarong. Men du kan altså bare låne en ved indgangen, selvom at de nok vil påstå noget andet.

Balinesisk navn: Goa Gajah.               Entre: IDR 50.000.

16 seværdigheder og oplevelser i Ubud - Goa Gajah - Rejsdiglykkelig.dk

 

Oplev en traditionel balinesisk danseforestilling

Ubud er Balis kulturelle og kunstneriske centrum og det er derfor det oplagte sted til, at se en traditionel balinesisk danseforestilling. De mange danseshows giver en god mulighed for, at lære mere om Indonesiens historie og kultur, som bliver fortalt gennem dansen og musikken. Der er mange forskellige muligheder for, at opleve et danseshow i Ubud og der findes mange forskellige slags danse. De tre mest populære er Kecak dansen, Legong dansen og Barong dansen.

Du kan finde danseshows overalt i Ubud fra det kongelige palads til restauranter og offentlige steder. Det kan være en god idé, at besøge det lokale turistkontor eller spørge på hotellet, for at få en oversigt over shows i den periode du er i byen.

Pris: Omkring IDR 100.000 pr. person.Campuhan Ridge Walk

Campuhan Ridge Walk er en meget smuk og let vandresti, som starter ved Gunung Lebah Temple i udkanten af Ubud. Stien snor sig langs en bakketop med en fantastisk udsigt til Balis frodige landskab med bakker, rismarker, skov og palmer. Det er en naturskøn oplevelse, som at du bestemt ikke bør gå glip af! Mange vælger at tage en pause på Karsa Kafe, hvor de får en tropisk drik og nyder den betagende udsigt. Herefter vælger de fleste at gå tilbage til Ubud, men du kan også sagtens fortsætte turen.

Der er 2 kilometer fra Gunung Lebah Temple til Karsa Kafe, men du skal tilbage af samme vej og det bliver derfor en 4 kilometer lang gåtur. Forvent at bruge omkring 2 timer inkl. pausen på Karsa Kafe. Det er bedst at besøge Campuhan Ridge Walk tidligt om morgenen eller kort før solnedgang. Der kan nemlig være ekstremt varmt midt på dagen og der ikke meget skygge langs vandrestien.

Balinesisk navn: Campuhan Ridge Walk.               Entre: Gratis.

16 seværdigheder og oplevelser i Ubud - Campuhan Ridge Walk - Rejsdiglykkelig.dk

 

Madlavningskursus

Bali er berømt for sin mad, som smager fantastisk og du har chancen for, at lære at lave maden selv. Der findes en lang række madlavningskurser over alt på Bali, som ofte foregår om morgenen eller eftermiddagen. De fleste madlavningskurser starter med indkøb på det lokale marked, hvor der skal købes friske ingredienser til retterne. Herefter laver man i fællesskab omkring 5-8 klassiske balinesiske retter, som til sidst bliver nydt med de andre deltagere. Det er en både en lærerig og sjov oplevelse.

Pris: Forvent en pris på omkring IDR 350.000.

 

Tegenungan Waterfall

Tegenungan Waterfall ligger cirka 10 kilometer syd for Ubud og er en af de mest populære oplevelser på hele Bali. Vandfaldets popularitet er heller ikke til at tage fejl af, for der er virkelig mange turister – men det er stadig en fantastisk oplevelse. Det er ikke det største vandfald, men det er et af øens mest kraftfulde og du kan bade i floden nedenfor. Vandfaldet er omgivet af frodig natur og det er et skønt sted til, at slippe lidt væk fra byen.

Turen ned til vandfaldet kræver en gåtur på mange trapper, og det kan virkelig være hårdt på vejen op igen – især hvis det er varmt. Det kan være en god idé, at komme tidligt på dagen, for at undgå varmen og de værste turistmængder. Der findes mange smukke vandfald i nærheden af Ubud og det her var blot den mest populære.

Balinesisk navn: Blangsinga Waterfall.               Entre: IDR 20.000.

16 seværdigheder og oplevelser i Ubud - Tegenungan Waterfall - Rejsdiglykkelig.dk

 

Få en massage

Der ligger spa-saloner overalt i Ubud og det er med at udnytte situationen til, at nyde en omgang selvforkælelse. Prøv en traditionel balinesisk massage eller få en ansigtsmassage, fodmassage eller noget helt fjerde. Du kan finde alle former for massage i Ubud, men kvaliteten og prisen er meget forskellig. Det er en god idé at undersøge stedet på forhånd, således at du får den bedste oplevelse. Du kan sagtens finde billige massager til 30 kr., men det kan ofte betale sig, at vælge de ”dyre” massager til cirka 50 kr.

Pris: Priserne starter fra omkring IDR 60.000.

 

Lej en scooter

Scooteren er et meget populært transportmiddel blandt de lokale og der er bogstaveligt talt scootere alle vegne på Bali. Det er derfor en sjov oplevelse, at færdes på Balis små kringlede veje, som en lokal ville have gjort det. Det er også en super nem måde, at komme rundt til alle templerne og vandfaldende, der ligger lidt udenfor Ubud.

Men du skal være opmærksom på, at der er venstrekørsel i Indonesien og de lokale kører mildt sagt som sindssyge. Det er derfor med at holde tungen lige i munden – især i starten. Det er desuden vigtigt, at du har et internationalt kørekort, da der kan være politikontrol. Husk en hjelm, både til føreren af scooteren og personen bagpå.

Pris: Forvent IDR 60.000 pr. dag for en scooter.

16 seværdigheder og oplevelser i Ubud - Lej en scooter - Rejsdiglykkelig.dk

 

Gunung Kawi

Gunung Kawi er endnu et populært tempel på Bali og ligger cirka 14 kilometer fra Ubud. Det er et af de mest hellige templer på øen og er beliggende ved en hellig flod, som siges at have healende kræfter. Det er derfor ikke unormalt, at se de lokale bade i vandet, for at få renset deres krop og sjæl. Templet ligger i bunden af en dal og er mest kendt for sine 10 kæmpestore helligdomme, der er hugget direkte i den faste klippevæg. Men der er også damme, badebassiner og imponerende udsmykkede bygninger i tempelkomplekset. Husk at du skal bære en sarong, som at du kan låne ved indgangen til templet.

Balinesisk navn: Pura Gunung Kawi.               Entre: IDR 20.000.Tirta Empul

Tirta Empul er et vigtigt hinduistisk vandtempel på grund af den hellige kilde, der løber gennem templet. Både lokale og turister bader i de to rituelle badebassiner med helligt vand, som skulle helbrede og rense deres krop og sjæl. De følger alle sammen ritualet med, at komme under hver eneste af de 30 haner ved at gå fra venstre mod højre. Husk også at se resten af tempelkomplekset, som er fuld af helligdomme. Du kan låne en sarong ved indgangen, men det koster omkring 5 kr. ekstra at låne et speciel klæde til, at kunne bade i det hellige vand. Tirta Empul ligger omkring 15 kilometer fra Ubud og kræver kun en kort køretur.

Balinesisk navn: Pura Tirta Empul.               Entre: IDR 50.000.

16 seværdigheder og oplevelser i Ubud - Tirta Empul - Rejsdiglykkelig.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.