Seværdigheder og oplevelser i Ubud - Rejs Dig Lykkelig

16 Seværdigheder og Oplevelser i Ubud, Bali

Leder du efter sjove ting at lave i Ubud? Tjek denne liste med de bedste seværdigheder og oplevelser i Ubud, Bali.

Ubud er det kulturelle center på Bali og er omgivet af risterrasser, templer og frodige jungle. Byen er som regel fyldt med turister, selvom at der hverken er strande eller absolutte must-see seværdigheder i Ubud. Trafikken er sindssygt kaotisk og der er dyttende scootere alle vegne, men der er alligevel noget magisk over Ubud.

Det virker som om at byens boheme livsstil og afslappende atmosfære overrumpler alt det kaotiske. Der ligger kunstbutikker, gallerier, helsebutikker, yogacentre og økologiske restauranter på ethvert gadehjørne. Det er slet ikke så svært at blive revet med at den tilbagelænede stemning, der for alvor har sat sit præg på Ubud.

Turister fra hele verden valfarter til Ubud, som efterhånden er blevet den mest populære ferieby på Bali. Alt dette er endda på trods af, at der som sagt ikke rigtigt er nogle absolutte must-see seværdigheder i Ubud. Der er dog alligevel mange sjove og spændende oplevelser i Ubud og det omkringliggende område.

Hvis du planlægger en rejse til Ubud på Bali, skal du blive hængende her på siden lidt endnu. Her får du en liste med de allerbedste seværdigheder og oplevelser i Ubud, Bali.


Læs også: 25 af de Største Seværdigheder på Bali

16 Seværdigheder og oplevelser i Ubud - Rejs Dig Lykkelig

 

Seværdigheder og oplevelser i Ubud:


1. Monkey Forest

Monkey Forest er uden tvivl den største seværdighed i Ubud. Denne frodige skov er beliggende midt i byen og er hjem til cirka 700 makakaber. Aberne er vilde og kan forlade skoven lige når det passer dem. Det er derfor ikke unormalt at se aber på de nærliggende gader eller bygninger. Det var en helt speciel og unik oplevelse for os, da vi jo ikke ligefrem er vant til at se frie aber på gaden i Danmark.

Aberne er så vant til mennesker at de kan være meget nærgående, især hvis du medbringer mad. De er også helt tossede med plastikposer og skinnende genstande. Så husk endelig at tømme lommerne og efterlade vigtige genstande på hotellet.

Ved indgangen til Monkey Forest, kan du købe bananer til aberne. Det er dog bestemt ikke noget jeg vil anbefale at gøre. De er som sagt allerede meget nærgående i forvejen, så det kan blive lidt dramatisk at medbringe mad.

Selve Monkey Forest er også en stor oplevelse i sig selv. Det minder på mange måder om en frodig jungle med eksotiske planter og et par templer. De fleste turister vælger at bruge 1-2 timer i abeskoven i Ubud.

Balinesisk navn: Mandala Wisata Wanara Wana. / Entre: IDR 60.000.

Monkey Forest - Rejs Dig Lykkelig

 

2. Ubud Palace

Ubud Palace ligger i hjertet af Ubud og er den officielle bolig for den kongelige familie i byen. Paladset er bygget i den fineste traditionelle balinesiske arkitektur med flotte udsmykkede udskæringer, store porte og velholdte haver.

Når du besøger Ubud er det nærmest umuligt at undgå Ubud Palace, som er strategisk placeret i krydset mellem byens to vigtigste veje. Den kongelige familie bor stadig i dele af paladset, men der er fri adgang til at gå rundt i haverne og nyde den fine arkitektur.

Ubud Palace er også kendt for sine populære forestillinger med traditionel balinesisk dans. Forestillingerne afholdes foran paladset flere gange om ugen. Du skal dog være opmærksom på at forestillingerne ikke er en gratis oplevelse i Ubud.

Balinesisk navn: Puri Saren Agung. / Entre: Gratis.

 

3. Ubud Market

Ubud Market er placeret overfor Ubud Palace og er et lokalt marked, der har åben dagligt. Hvis du kommer tidligt om morgenen vil du opleve, at der bliver solgt mange frugter, grøntsager og kød.

Det er først efter kl. 08.00 at markedet forvandles til små boder med alt fra souvenirs og skulpturer til flettede tasker, silketørklæder, farverige saronger og lette skjorter. Mange af de varer, der sælges på markedet, er håndlavede af indbyggerne fra nabobyerne.

Husk at forhandle om prisen, der sagtens kan komme ned på det halve af startprisen. Hvis du har lyst, kan du nok også få prisen endnu længere ned. Mange af sælgerne kræver ofte en urealistisk høj pris for deres varer. Men for at være helt ærlig, så har de jo nok også mere brug for pengene end vi egentligt har.

Hvis du synes Ubud Market ser bekendt ud, er det måske fordi det er blevet brugt som filmlokation i filmen ”Eat Pray Love” med Julia Roberts.

Balinesisk navn: Pasar Seni Ubud. / Entre: Gratis.

16 oplevelser i Ubud - Ubud Market - Rejs Dig Lykkelig

 

4. Spis balinesisk mad

Ubud har seriøst noget af den bedste mad på hele Bali. Det er faktisk her du finder det største og mest varierede udvalg af restauranter på øen. Som du nok kan høre, er Ubud helt klart det perfekte sted at besøge for enhver madelsker på Bali! Du kan finde et utal af vegetariske og veganske restauranter i Ubud, men der er også Michelin restauranter, små warungs og hyggelige lokale restauranter.

Balinesisk og indonesisk mad er berygtet for at være meget krydret og stærkt. Men heldigvis har restauranterne efterhånden lært at de fleste turister ikke bryder sig om at deres mad er alt for stærkt. Du skal dog forvente at maden stadig er rimeligt stærkt i mange gadekøkkener, også kaldt warungs.

Uanset hvad, smager det lokale mad på Bali fantastisk og er som regel en god smagsoplevelse. Det bedste af det hele er, at de indonesiske retter næsten altid er billigere end andre retter på menukortet. Du skal regne med at betale et sted mellem 30-100 kr. for et lækkert gourmetmåltid på en restaurant i Ubud.

 

5. Tegallalang Rice Terraces

Der er utroligt mange smukke risterrasser på Bali, hvoraf mange af smukkeste er beliggende i nærheden af Ubud. Du kan simpelthen ikke have besøgt Bali uden at besøge mindst én de ikoniske risterasser. De er seriøst en absolut must-see seværdighed på Bali!

Den mest populære risterrasse i nærheden af Ubud er Tegallalang Rice Terraces. Et besøg her er uden tvivl en af de bedste oplevelser i Ubud. Det ligger kun en kort køretur nord for Ubud og kan let nås med taxi eller scooter. De smukke rismarker er formet i trappetrin og er omgivet af hundredvis af palmer og andre tropiske planter.

Det er bedst at besøge Tegallalang Rice Terraces tidligt om formiddagen eller sent om eftermiddagen. Det skyldes dels at der som regel er mindre turister end midt på dagen. Men det skyldes også at lyset falder bedre til billeder på disse tidspunkter af dagen. Glem ikke at gå en tur på stierne, der er placeret mellem risterrasserne.

Det er gratis at besøge Tegallalang Rice Terraces, selvom de lokale måske forsøger at kræve donationer. Du kan selvfølgelig vælge ikke at betale, men nogle af de lokale er meget ivrige og ubehagelige. De bliver bestemt ikke mindre ubehagelige, hvis du ikke donerer penge. Det er selvfølgelig helt op til dig selv, men de kræver ofte så lidt, at det ikke engang er besværet værd.

Balinesisk navn: Tegallalang Rice Terraces. / Entre: Gratis.

Tegallalang Rice Terraces - Rejs Dig Lykkelig

 

6. Saraswati Temple

Der er mange smukke templer i Ubud, men Saraswati Temple er det mest populære tempel inde i byen. Det ligger i nærheden af Ubud Palace og er gemt væk bagved Cafe Lotus og Starbucks.

Saraswati Temple er bygget til ære for Saraswati, der er den hinduistiske gudinde af visdom og kunst. Området er fyldt med skulpturer af gudinden og smuk balinesisk arkitektur med unikke dekorationer. Foran indgangen til templet er der en bro, som fører over en dam med masser af frodige lotusblomster. Det er virkelig en smuk oplevelse i Ubud!

Bemærk at du skal bære en sarong, når du besøger templerne på Bali. Du kan låne dem ved indgangen til templerne. De ivrige sælgere foran templerne kan finde på at snyde dig til at købe en, fordi de mener det er et krav, men det passer altså ikke.

Saraswati Temple er også kendt for sine danseforestillinger, der afholdes flere aftener i ugen. Du skal dog være opmærksom på at forestillingerne ikke er en gratis oplevelse i Ubud.

Balinesisk navn: Pura Taman Kemuda Saraswati. / Entre: Gratis.

16 oplevelser i Ubud - Saraswati Temple - Rejs Dig Lykkelig

 

7. Dyrk yoga

Ubud er kendt for sin afslappende atmosfære med et utal af yogacentre og wellness. Ubud er Balis spirituelle centrum og derfor må du selvfølgelig ikke gå glip af, at deltage i en yoga-time. Der ligger yogacentre på ethvert gadehjørne i Ubud og det kan nemt blive overvældende med de mange muligheder.

The Yoga Barn er en af de absolut mest populære steder at dyrke yoga i Ubud. Her kan du vælge imellem flere forskellige hold på forskellige sværhedsgrader. Hvis du er nybegynder i yoga-verdenen, er det nok bedst at vælge ”Beginners Yoga”.

Du kan se The Yoga Barns skema over forskellige hold på deres hjemmeside. Det er desværre ikke muligt at reservere en yoga-time på forhånd. Tilmeldingen til dagholdene begynder først 30 minutter før holdstart og tilmeldingen til aftenholdene begynder 1 time før holdstart.

Du skal være opmærksom på, at holdene hurtigt bliver fyldt op, især i højsæson. De kører efter først til mølle-princippet. Det er slet ikke så krævende som det måske lyder og uanset hvad, er det virkelig en af de bedste oplevelser i Ubud, Bali.

Pris: IDR 130.000 pr. hold ved The Yoga Barn.

 

8. Goa Gajah

Goa Gajah bliver også kaldt Elefantgrotten og ligger kun en kort køretur syd for Ubud. Tempelkomplekset er en af de mest populære attraktioner på Bali. Det skyldes primært den imponerende hule, der menes at stamme fra det 11. århundrede.

Indgangen til hulen består af et dæmonisk uhyre og hvis du vil ind i hulen, skal du gå gennem uhyrets mund. Der er meget mørkt inde i hulen, men der er et par hulemalerier og religiøse relikvier derinde.

Tempelkomplekset har også en gårdhave med badebassiner og springvand, der er omgivet af statuer og flotte udsmykkede vægge. Goa Gajah er ikke så stort, så du skal nok ikke forvente at bruge mere end 1 time derinde.

Templet bruges stadig til tilbedelse af lokalbefolkningen, så husk at du skal bære en sarong. Der er mange sælgere på vejen til indgangen, som ihærdigt prøver at sælge en sarong. Selvom at de måske påstår du SKAL købe en sarong, kan du altså bare låne én ved indgangen til templet.

Balinesisk navn: Goa Gajah. / Entre: IDR 50.000.

16 oplevelser i Ubud - Goa Gajah - Rejs Dig Lykkelig

 

9. Oplev en traditionel balinesisk danseforestilling

Ubud er Balis kulturelle og kunstneriske centrum, og derfor er det oplagt at se en traditionel balinesisk danseforestilling. De mange danseshows giver god mulighed for at lære om Indonesiens historie og kultur, som bliver fortalt gennem dansen og musikken.

Der er mange forskellige muligheder for at opleve et danseshow i Ubud og der er ligeledes mange forskellige slags danse. Balis mest populære danse er Kecak dansen, Legong dansen og Barong dansen.

Du kan finde danseshows overalt i Ubud, fra det kongelige palads til restauranter og offentlige steder. Det kan være en god idé at besøge det lokale turistkontor eller spørge på hotellet, for at få en oversigt over aktuelle shows i den periode du er i byen.

Pris: Omkring IDR 100.000 pr. person.

 

10. Campuhan Ridge Walk

En af de bedste oplevelser i Ubud, er en gåtur på Campuhan Ridge Walk. Denne smukke og lette vandresti starter ved Gunung Lebah Temple i udkanten af Ubud. Stien snor sig langs en bakketop med en fantastisk udsigt til Balis frodige landskab med bakker, rismarker, skove og palmer. Det er virkelig et naturskønt sted, som du ikke bør gå glip af!

Mange vælger at tage en pause på Karsa Kafe, hvor de slukker tørsten med en tropisk drik imens de nyder den betagende udsigt. Herefter vælger de fleste at gå tilbage til Ubud, men du kan også sagtens fortsætte turen.

Turen fra Gunung Lebah Temple til Karsa Kafe er 2 kilometer lang, men den bliver selvfølgelig dobbelt så lang, når du skal samme vej tilbage igen. Det bliver dermed en gåtur på 4 kilometer. Du skal forvente at bruge omkring 2 timer inkl. en kort pause på Karsa Kafe.

Det er bedst at besøge Campuhan Ridge Walk tidligt om morgenen eller kort før solnedgang. Der kan være ekstremt varmt midt på dagen og der ikke meget skygge langs vandrestien.

Balinesisk navn: Campuhan Ridge Walk. / Entre: Gratis.

Campuhan Ridge Walk - Rejs Dig Lykkelig

 

11. Madlavningskursus

Bali er berømt for sin lækre lokale mad, som smager fantastisk. Du har faktisk chancen for at lære at lave den lokale mad selv, så hvorfor ikke prøve det? Det er en af de bedste oplevelser i Ubud, fordi det giver en bedre indsigt i kulturen. Der findes en lang række madlavningskurser på Bali, der ofte finder sted om morgenen eller eftermiddagen.

De fleste madlavningskurser starter med indkøb på det lokale marked, hvor der skal købes friske ingredienser til retterne. Herefter laver madlavningsklassen i fællesskab omkring 5-8 traditionelle balinesiske retter. Til sidst nydes de lækre retter med resten af deltagerne. Det er helt klart en af de sjoveste og mest lærerige oplevelser i Ubud.

Pris: Forvent en pris på omkring IDR 350.000.

 

12. Tegenungan Waterfall

Tegenungan Waterfall er beliggende omkring 10 kilometer syd for Ubud og er en af de mest populære seværdigheder på Bali. Vandfaldets popularitet er ikke til at tage fejl af, for der er virkelig mange turister! På trods af turistmængderne er det stadig en fantastisk oplevelse i Ubud og omegn.

Det er ikke det største vandfald på øen, men det er til gengæld et af de mest kraftfulde vandfald. Og endnu bedre er det, at du kan bade i floden nedenfor vandfaldet. Tegenungan Waterfall er omgivet af frodig natur og er et skønt sted at slippe væk fra travlheden i Ubud.

For at komme ned til vandfaldet, kræver det en gåtur på mange trapper. Det kan virkelig være hårdt at komme op derfra igen, især når det er varmt udenfor. Derfor kan det være en god idé at ankomme tidligt på dagen for at undgå varmen og de værste turistmængder.

Balinesisk navn: Blangsinga Waterfall. / Entre: IDR 20.000.

16 oplevelser i Ubud - Tegenungan Waterfall - Rejs Dig Lykkelig

 

13. Få en massage

Der ligger nærmest spa-saloner alle vegne i Ubud. Så hvorfor ikke udnytte situationen og nyde en omgang selvforkælelse? Prøv en traditionel balinesisk massage eller få en ansigtsmassage, fodmassage eller noget helt fjerde. Du kan finde alle former for massage i Ubud, men kvaliteten og prisen er meget forskellig.

Det er en god idé at undersøge stederne på forhånd, så du får den bedste oplevelse. Du kan sagtens finde billige massager til 30 kr., men det kan ofte betale sig at vælge de ”dyre” massager til cirka 50 kr.

En omgang massage er uden tvivl en af de bedste og mest afslappende oplevelser i Ubud. Hvem kan ikke lide lidt wellness? Og så til den pris! Jeg er hvert fald solgt! Der kan nydes rigtig meget luksus for de billige priser på Bali. Det er en ting, der er helt sikkert!

Pris: Priserne starter fra omkring IDR 60.000.

 

14. Lej en scooter

Scooteren er et meget populært transportmiddel blandt de lokale. Der bogstaveligt talt scootere alle vegne på Bali. Det er derfor en sjov oplevelse, at færdes på Balis små kringlede veje, som en lokal ville have gjort det. Det er også en super nem måde at komme rundt til alle templerne og vandfaldene, der ligger lidt udenfor Ubud.

Når du kører på scooter i Ubud, skal du være opmærksom på, at der er venstrekørsel i Indonesien. Og nå ja, så kører de lokale mildt sagt som sindssyge! Derfor er det vigtigt at holde tungen lige i munden, især i starten.

Det er desuden vigtigt, at du har et internationalt kørekort, da der kan være politikontrol. Du kan også risikere at blive stoppet midt på gaden af sælgere eller andre folk, der påstår at de er politibetjente. Vi havde nogle gange lidt svært ved at adskille de korrupte politibetjente fra de rigtige.

Vi stoppede scooteren og betale et par kroner til en mand, der ikke så ud til at være en politibetjent alligevel. Men vi ville hellere være på den sikre side. Hvis noget virker urealistisk, er der højest sandsynligt også noget om det. Det sidste tip når du lejer en scooter i Ubud er, at du skal huske en hjelm, både til føreren og passageren.

Pris: Forvent IDR 60.000 pr. dag for en scooter.

16 oplevelser i Ubud - Scooterudlejning - Rejs Dig Lykkelig

 

15. Gunung Kawi

Gunung Kawi er endnu et populært tempel på Bali og ligger omkring 14 kilometer fra Ubud. Det er et af de mest hellige templer på øen og er beliggende ved siden af en hellig flod, der siges at have healende kræfter. Det er derfor ikke unormalt at se de lokale bade i vandet, for at få renset deres kroppe og sjæle.

Templet ligger i bunden af en dal og er mest kendt for sine 10 kæmpestore helligdomme, der er hugget direkte ind i en solid klippevæg. Derudover er der også damme, badebassiner og imponerende udsmykkede bygninger i tempelkomplekset. Husk at du skal bære en sarong, som kan lånes ved indgangen til templet.

Balinesisk navn: Pura Gunung Kawi. / Entre: IDR 20.000.

 

16. Tirta Empul

Den sidste attraktion på denne liste over de bedste seværdigheder og oplevelser i Ubud er Tirta Empul. Dette er et vigtigt hinduistisk vandtempel, fordi der løber en hellig kilde gennem templet.

Både lokale og turister bader i de to rituelle badebassiner med helligt vand, der siges at helbrede og rense deres kroppe og sjæle. De følger alle sammen ritualet med at komme under hver eneste af de 30 haner, hvor de går fra venstre mod højre. Du må heller ikke glemme at se resten af tempelkomplekset, der er fyldt med mystiske helligdomme.

Du kan låne en sarong ved indgangen, men det koster omkring 5 kr. ekstra at låne et specielt klæde til at kunne bade i det hellige vand. Tirta Empul ligger omkring 15 kilometer fra Ubud og kræver kun en kort køretur.

Balinesisk navn: Pura Tirta Empul. / Entre: IDR 50.000.

Tirta Empul - Rejs Dig Lykkelig

Det var alt på denne liste over de bedste seværdigheder og oplevelser i Ubud på Bali. Hvad er dine favoritoplevelser i Ubud? Hvad ser du frem til på din tur til Bali? Skriv gerne en kommentar længere nede på siden.

Læs flere artikler fra Bali og Indonesien:

• 25 af de Største Seværdigheder på Bali

• De Bedste Rejsemål i Indonesien

… Eller læs alle artikler fra Bali eller Indonesien

Planlæg din rejse til Bali:

Bestil fly til Bali (reklamelink)

Bestil hotel på Bali (reklamelink)

Bestil aktiviteter på Bali (reklamelink)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *