Seværdigheder og oplevelser i Ubud - Rejs Dig Lykkelig

16 Seværdigheder og Oplevelser i Ubud, Bali

Leder du efter sjove ting at lave i Ubud? Tjek denne liste med de bedste seværdigheder og oplevelser i Ubud, Bali.

Ubud er det kulturelle center på Bali og er omgivet af risterrasser, templer og frodige jungle. Selvom at der hverken er strande eller absolutte must-see seværdigheder i Ubud, er byen som regel fyldt med turister.

Trafikken er sindssygt kaotisk, og der er dyttende scootere alle vegne! Alligevel er der bare noget magisk over Ubud.

Det er nemlig som om, at byens boheme livsstil og afslappende atmosfære overrumpler alt det kaotiske. Her ligger der kunstbutikker, gallerier, helsebutikker, yogacentre og økologiske restauranter på ethvert gadehjørne.

Det er dermed slet ikke så svært, at blive revet med af den tilbagelænede stemning, der for alvor har sat sit præg på Ubud.

Turister fra hele verden valfarter til byen, som efterhånden er blevet den mest populære ferieby på Bali.

Alt dette er endda på trods af, at der som sagt ikke rigtigt er nogle absolutte must-see seværdigheder. Når det så er sagt, er der dog alligevel mange sjove og spændende oplevelser i Ubud og det omkringliggende område.

Hvis du planlægger en rejse til Ubud på Bali, skal du blive hængende på rejsebloggen lidt endnu. Her får du en liste med de bedste seværdigheder og oplevelser i Ubud, Bali.


Læs også: 25 af de Største Seværdigheder på Bali

16 Seværdigheder og oplevelser i Ubud - Rejs Dig Lykkelig

 

Seværdigheder og oplevelser i Ubud:


1. Monkey Forest

Monkey Forest er uden tvivl den største seværdighed i Ubud. Den frodige skov er beliggende midt i byen og er hjem til mere end 1.000 makakaber. Aberne er vilde og kan forlade skoven lige når det passer dem.

Det er derfor ikke unormalt, at se aber i de nærliggende gader og bygninger. Det var en helt speciel oplevelse for os, da vi jo ikke ligefrem er vant til, at se frie aber på gaden i Danmark.

Aberne er så vant til mennesker, at de kan være meget nærgående – især hvis du medbringer mad.

De er også helt tossede med plastikposer og skinnende genstande. Så husk endelig, at tømme lommerne og efterlade vigtige værdigenstande på hotellet.

Ved indgangen til Monkey Forest, kan du købe bananer til aberne. Det er dog bestemt ikke noget, som jeg vil anbefale at gøre.

Aberne er som sagt allerede meget nærgående i forvejen! Så hvis du medbringer mad, kan det altså lynhurtigt blive ret så dramatisk.

Selve Monkey Forest er også en stor oplevelse i sig selv. Det minder på mange måder om en frodig jungle med eksotiske planter og et par templer. De fleste turister vælger, at bruge 1-2 timer i abeskoven i Ubud.

Balinesisk navn: Mandala Wisata Wanara Wana. / Entre: Fra IDR 80.000 for voksne.

Monkey Forest - Rejs Dig Lykkelig

 

2. Ubud Palace

Ubud Palace ligger i hjertet af Ubud og er den officielle bolig for byens kongelige familie. Paladset er bygget i den fineste traditionelle balinesiske arkitektur med flotte udskæringer, store porte og velholdte haver.

Når du besøger Ubud er det nærmest umuligt, at undgå Ubud Palace, som er strategisk placeret i krydset mellem byens to vigtigste veje.

Den kongelige familie bor stadig i dele af paladset, men der er fri adgang til at gå rundt i haverne og nyde den fine arkitektur.

Ubud Palace er også kendt for sine populære forestillinger med traditionel balinesisk dans. Forestillingerne afholdes foran paladset flere gange ugentligt, men de er dog ikke gratis at opleve.

Balinesisk navn: Puri Saren Agung. / Entre: Gratis.

 

3. Ubud Market

Ubud Market er placeret overfor Ubud Palace og er et lokalt marked, der har åbent dagligt. Hvis du kommer tidligt om morgenen vil du opleve, at der bliver solgt mange frugter, grøntsager og kød.

Det er først efter kl. 08.00, at markedet forvandles til små boder med alt fra souvenirs og skulpturer til flettede tasker, silketørklæder, farverige saronger og lette skjorter.

Mange af de varer, der sælges på markedet, er håndlavede af indbyggerne fra nabobyerne.

Husk at forhandle om prisen, der sagtens kan komme ned på det halve af startprisen. Hvis du har lyst, kan du nok også få prisen endnu længere ned.

Mange af sælgerne kræver ofte en urealistisk høj pris for deres varer. Men for at være helt ærlig, så har de jo nok også mere brug for pengene end vi egentligt har. Så overvej om det er værd, at sænke prisen betydeligt.

Hvis du synes Ubud Market ser bekendt ud, er det måske fordi det er blevet brugt som filmlokation i filmen ”Eat Pray Love” med Julia Roberts.

Balinesisk navn: Pasar Seni Ubud. / Entre: Gratis.

16 oplevelser i Ubud - Ubud Market - Rejs Dig Lykkelig

 

4. Spis balinesisk mad

Ubud har virkelig noget af den bedste mad på hele Bali! Ja, faktisk er det her du finder det største og mest varierede udvalg af restauranter på øen.

Som du nok kan fornemme, er Ubud helt klart det perfekte sted at besøge for enhver madelsker på Bali!

Her kan du ikke bare finde et stort antal vegetariske og veganske restauranter, men også Michelin restauranter, små warungs og hyggelige lokale spisesteder.

Balinesisk og indonesisk mad er berygtet for, at være meget stærkt og krydret. Men heldigvis, har restauranterne efterhånden lært, at de fleste turister ikke bryder sig om alt for stærkt mad.

Du skal dog forvente, at maden stadig er rimeligt stærkt i mange gadekøkkener – også kaldet warungs. Uanset hvad, smager det lokale mad på Bali dog som regel helt fantastisk!

Det bedste af det hele er, at de indonesiske retter næsten altid er billigere end andre retter på menukortet. Du skal regne med, at betale et sted mellem 30-100 kr. for et lækkert gourmetmåltid på en restaurant i Ubud.

 

5. Tegallalang Rice Terraces

Der er utroligt mange smukke risterrasser på Bali, men mange af de smukkeste er faktisk beliggende i nærheden af Ubud.

Du kan simpelthen ikke have været på Bali uden at besøge mindst én de ikoniske risterasser. De er en absolut must-see seværdighed på øen!

Den mest populære risterrasse i nærheden af Ubud er Tegallalang Rice Terraces. Et besøg her er uden tvivl en af de bedste oplevelser i Ubud. Det ligger kun en kort køretur nord for byen og kan nemt nås med taxi eller scooter.

De smukke rismarker er formet i trappetrin og er omgivet af hundredvis af palmer og andre tropiske planter.

Det er bedst at besøge Tegallalang Rice Terraces tidligt om formiddagen eller sent om eftermiddagen.

Det skyldes dels, at der som regel er mindre turister end midt på dagen. Men det skyldes også, at lyset falder bedre til billeder på disse tidspunkter af dagen. Glem ikke at gå en tur på stierne mellem risterrasserne.

Det er gratis at besøge Tegallalang Rice Terraces – også selvom de lokale måske forsøger at kræve donationer.

Du kan selvfølgelig lade være med at betale, men nogle af de lokale er meget ivrige, ubehagelige og ubehøvlede. Og de bliver bestemt ikke mindre ubehagelige, hvis du ikke donerer penge.

Det er selvfølgelig helt op til dig selv, hvorvidt du vil betale eller ej. De kræver dog ofte så lidt, at det ikke engang er besværet værd.

Balinesisk navn: Tegallalang Rice Terraces. / Entre: Gratis.

Tegallalang Rice Terraces - Rejs Dig Lykkelig

 

6. Saraswati Temple

Der er mange smukke templer i Ubud, men Saraswati Temple er det mest populære tempel inde i byen. Det ligger i nærheden af Ubud Palace og er gemt væk bagved Cafe Lotus og Starbucks.

Saraswati Temple er bygget til ære for Saraswati, som er den hinduistiske gudinde af visdom og kunst.

Området er fyldt med skulpturer af gudinden samt smuk balinesisk arkitektur med unikke dekorationer. Foran indgangen til templet er der en bro, som fører over en dam med masser af frodige lotusblomster.

Det er virkelig en smuk oplevelse i Ubud! Bemærk, at du skal bære en sarong, når du besøger templerne på Bali.

Du kan som regel låne saronger ved indgangen til templerne. De ivrige sælgere foran templerne kan finde på at snyde dig til at købe en, fordi de mener det er et krav, men det passer altså ikke.

Saraswati Temple er også kendt for sine danseforestillinger, der afholdes flere aftener i ugen. Vær dog opmærksom på, at forestillingerne ikke er en gratis oplevelse i Ubud.

Balinesisk navn: Pura Taman Kemuda Saraswati. / Entre: Gratis.

16 oplevelser i Ubud - Saraswati Temple - Rejs Dig Lykkelig

 

7. Dyrk yoga

Ubud er kendt for sin afslappende atmosfære med et stort antal yogacentre og wellness-retreats. Byen fungerer som Balis spirituelle centrum, så du må selvfølgelig ikke gå glip af, at deltage i en yoga-time.

Der ligger vitterligt yogacentre på ethvert gadehjørne i Ubud. Det kan dermed hurtigt blive overvældende med de mange muligheder.

The Yoga Barn er et af de mest populære steder til, at dyrke yoga i Ubud. Her kan du vælge imellem forskellige hold med forskellige sværhedsgrader. Hvis du er nybegynder i yoga-verdenen, er det nok bedst at vælge ”Beginners Yoga”.

Du kan se The Yoga Barns skema over forskellige hold på deres hjemmeside. Det er desværre ikke muligt, at reservere en yoga-time på forhånd.

Tilmeldingen til dagholdene begynder først 30 minutter før holdstart og tilmeldingen til aftenholdene begynder 1 time før holdstart.

Vær opmærksom på, at holdene hurtigt bliver fyldt op – især i højsæsonen. De kører efter først til mølle-princippet. Det er slet ikke så krævende som det måske lyder og uanset hvad, er det virkelig en af de bedste oplevelser i Ubud.

Pris: IDR 150.000 pr. hold ved The Yoga Barn.

 

8. Goa Gajah

Goa Gajah bliver også kaldt for Elefantgrotten, og ligger kun en kort køretur syd for Ubud.

Tempelkomplekset er en af de mest populære attraktioner på Bali. Det skyldes primært den imponerende hule, som menes at stamme fra det 11. århundrede.

Indgangen til hulen består af et dæmonisk uhyre. Hvis du vil ind i hulen, skal du gå gennem uhyrets mund. Der er meget mørkt inde i hulen, men der er et par hulemalerier og religiøse relikvier derinde.

Tempelkomplekset har også en gårdhave med badebassiner og springvand, der er omgivet af statuer og flotte udsmykkede vægge.

Goa Gajah er ikke så stort, så du skal nok ikke forvente at bruge mere end 1 time derinde. Templet bruges stadig til tilbedelse af lokalbefolkningen, så husk at bære en sarong.

Der er mange sælgere på vejen til indgangen, som ihærdigt prøver at sælge en sarong. Selvom at de måske påstår, at du SKAL købe en sarong, kan du altså bare låne én ved indgangen til templet.

Balinesisk navn: Goa Gajah. / Entre: IDR 50.000.

16 oplevelser i Ubud - Goa Gajah - Rejs Dig Lykkelig

 

9. Oplev en traditionel balinesisk danseforestilling

Ubud er Balis kulturelle og kunstneriske centrum. Det er derfor oplagt, at se en traditionel balinesisk danseforestilling.

De mange danseshows giver god mulighed for, at lære om Indonesiens historie og kultur, som bliver fortalt gennem dansen og musikken.

Der er mange forskellige muligheder for, at opleve et danseshow i Ubud ligesom at der også er mange forskellige slags danse. Balis mest populære danse er Kecak-dansen, Legong-dansen og Barong-dansen.

Du kan finde danseshows overalt i Ubud – lige fra det kongelige palads til restauranter og offentlige steder.

Vil du gerne have en oversigt over aktuelle shows i den periode du er i byen? Så kan det være en god idé, at besøge det lokale turistkontor eller spørge på hotellet.

Pris: Omkring IDR 100.000 pr. person.


Læs også: Rejseguide til Bali

 

10. Campuhan Ridge Walk

En af de bedste aktiviteter og oplevelser i Ubud er en gåtur på Campuhan Ridge Walk. Den smukke og lette vandresti starter ved Gunung Lebah Temple i udkanten af Ubud.

Stien snor sig langs en bakketop med en fantastisk udsigt over Balis frodige landskab med bakker, rismarker, skove og palmer. Det er virkelig et naturskønt sted, som du ikke bør gå glip af!

Mange vælger at tage en pause på Karsa Kafe, hvor de slukker tørsten med en tropisk drik imens de nyder den betagende udsigt. Herefter vælger de fleste at gå tilbage til Ubud, men du kan også sagtens fortsætte turen.

Turen fra Gunung Lebah Temple til Karsa Kafe er 2 kilometer lang, men den bliver selvfølgelig dobbelt så lang, når du skal samme vej tilbage igen.

Det bliver dermed en gåtur på omkring 4 kilometer tur/retur. Du skal forvente, at bruge omkring 2 timer inklusive en kort pause på Karsa Kafe.

Det er bedst at besøge Campuhan Ridge Walk tidligt om morgenen eller kort før solnedgang. Der kan nemlig være ekstremt varmt midt på dagen, og der ikke meget skygge langs vandrestien.

Balinesisk navn: Campuhan Ridge Walk. / Entre: Gratis.

Campuhan Ridge Walk - Rejs Dig Lykkelig

 

11. Madlavningskursus

Bali er berømt for sin lækre lokale mad, som smager helt fantastisk! Og du har faktisk mulighed for, at lære at lave den lokale mad selv, så hvorfor ikke prøve det?

Det er en af de bedste oplevelser i Ubud, fordi det giver en bedre indsigt i kulturen. Der findes en lang række madlavningskurser på Bali, der ofte finder sted om morgenen eller eftermiddagen.

De fleste madlavningskurser starter med indkøb på det lokale marked, hvor der skal købes friske ingredienser til retterne.

Herefter laver madlavningsklassen i fællesskab omkring 5-8 traditionelle balinesiske retter. Til sidst nydes de lækre retter med resten af deltagerne. Det er helt klart en af de sjoveste og mest lærerige oplevelser i Ubud.

Pris: Forvent en pris på omkring IDR 350.000.

 

12. Tegenungan Waterfall

Tegenungan Waterfall er beliggende omkring 10 kilometer syd for Ubud og er en af de mest populære seværdigheder på Bali.

Vandfaldets popularitet er ikke til at tage fejl af, for der er virkelig mange turister! På trods af de store turistmængder, er det stadig en fantastisk oplevelse i Ubud og omegn, som du ikke bør gå glip af.

Det er ikke det største vandfald på øen, men det er til gengæld et af de mest kraftfulde vandfald. Og endnu bedre er det, at du kan bade i floden nedenfor vandfaldet.

Tegenungan Waterfall er omgivet af frodig natur og er et skønt sted til, at slippe lidt væk fra travlheden i Ubud.

For at komme ned til vandfaldet, kræver det en gåtur på mange trapper. Det kan virkelig være hårdt, at komme op derfra igen – især når det er varmt udenfor. Trapperne føles bare uendelige!

Det kan derfor være en god idé, at ankomme tidligt på dagen for at undgå varmen og de værste turistmængder.

Balinesisk navn: Blangsinga Waterfall. / Entre: IDR 20.000.

16 oplevelser i Ubud - Tegenungan Waterfall - Rejs Dig Lykkelig

 

13. Få en massage

I Ubud ligger der nærmest spasaloner alle vegne! Så hvorfor ikke udnytte situationen og nyde en omgang afslappende selvforkælelse?

Prøv en traditionel balinesisk massage eller få en ansigtsmassage, fodmassage eller noget helt fjerde. Du kan finde alle former for massage i Ubud, men kvaliteten og prisen svinger rigtig meget.

Det er en god idé, at undersøge stederne på forhånd, så du får den bedste oplevelse. Du kan sagtens finde billige massager til 30 kr., men det kan ofte betale sig at vælge de ”dyre” massager til cirka 50 kr.

En omgang massage er uden tvivl en af de bedste og mest afslappende oplevelser i Ubud. Hvem kan ikke lide lidt wellness? Og så til den pris! Jeg er hvert fald solgt!

Der kan altså nydes rigtig meget luksus for de billige priser på Bali. Det er en ting, der er helt sikkert!

Pris: Priserne starter fra omkring IDR 60.000.

 

14. Lej en scooter

Scooteren er et utroligt populært transportmiddel blandt de lokale balinesere. Ja, faktisk er der bogstaveligt talt scootere alle vegne på Bali!

Det er derfor en sjov oplevelse, at færdes på Balis små kringlede veje, som en lokal ville have gjort det. Det er også en super nem måde, at komme rundt til alle templerne og vandfaldene, der ligger lidt uden for Ubud.

Når du skal køre på scooter i Ubud, skal du være opmærksom på, at der er venstrekørsel i Indonesien. Og nå ja, så kører de lokale mildt sagt som sindssyge!

Det er derfor vigtigt, at holde tungen lige i munden – især i starten! Det er desuden vigtigt, at du har et internationalt kørekort, da der kan være politikontrol.

Du kan også risikerer, at blive stoppet midt på gaden af sælgere eller andre folk, der påstår at de er politibetjente. Vi havde ind i mellem lidt svært ved, at skelne de korrupte politibetjente fra de rigtige.

Vi stoppede f.eks. scooteren og betalte et par kroner til en mand, som ikke så ud til at være en politibetjent alligevel. Vi ville dog hellere være på den sikre side…

Så husk at følge din mavefornemmelse. Hvis noget virker urealistisk, er det det højest sandsynligt også. Det sidste tip når du lejer en scooter i Ubud er, at du skal huske en hjelm til føreren såvel som passageren.

Pris: Forvent IDR 60.000 pr. dag for en scooter.

16 oplevelser i Ubud - Scooterudlejning - Rejs Dig Lykkelig

 

15. Gunung Kawi

Gunung Kawi er endnu et populært tempel på Bali og ligger omkring 14 kilometer fra Ubud.

Det er et af de mest hellige templer på øen og er beliggende ved siden af en hellig flod, der siges at have healende kræfter. Det er derfor ikke unormalt, at se de lokale bade i vandet for, at få renset deres kroppe og sjæle.

Templet ligger i bunden af en dal og er mest kendt for sine 10 kæmpestore helligdomme, der er hugget direkte ind i en solid klippevæg.

Derudover er der også damme, badebassiner og imponerende udsmykkede bygninger i tempelkomplekset. Husk at du skal bære en sarong, som nemt kan lånes ved indgangen til templet.

Balinesisk navn: Pura Gunung Kawi. / Entre: IDR 50.000.

 

16. Tirta Empul

Den sidste attraktion på denne liste over de bedste seværdigheder og oplevelser i Ubud er Tirta Empul. Dette er et vigtigt hinduistisk vandtempel, fordi der løber en hellig kilde gennem templet.

Både lokale og turister bader i de to rituelle badebassiner med helligt vand, der siges at helbrede og rense deres kroppe og sjæle.

De følger alle sammen ritualet med, at komme under hver eneste af de 30 haner ved at gå fra venstre mod højre. Du må heller ikke glemme at se resten af tempelkomplekset, der er fyldt med mystiske helligdomme.

Du kan låne en sarong ved indgangen, men det koster omkring 5 kr. ekstra at låne et specielt klæde til, at kunne bade i det hellige vand.

Tirta Empul ligger omkring 15 kilometer fra Ubud. Det kræver dermed kun en kort køretur med taxi eller scooter.

Balinesisk navn: Pura Tirta Empul. / Entre: IDR 50.000.

Tirta Empul - Rejs Dig Lykkelig

Det var alt på denne liste over de bedste seværdigheder og oplevelser i Ubud, Bali. Hvad er dine favoritoplevelser i Ubud? Hvad ser du mest frem til, hvis du har planlagt en tur dertil? Skriv en kommentar længere nede på siden.

Læs flere artikler fra Bali og Indonesien:

• 25 af de Største Seværdigheder på Bali

• Hvor skal man bo på Bali?

• Rejseguide til Bali

• De Bedste Rejsemål i Indonesien

… Eller læs alle artikler fra Bali eller Indonesien

Planlæg din rejse til Bali:

Bestil fly til Bali (reklamelink)

Bestil hotel på Bali (reklamelink)

Bestil aktiviteter på Bali (reklamelink)
Nikita L. Christiansen

På Rejs Dig Lykkelig deler jeg ud af mine erfaringer, rejsetips og praktiske informationer fra mine mange rejser og oplevelser i udlandet, men også i Danmark.
Jeg har rejst i 40+ lande og har drevet rejsebloggen siden 2017. I 2021 gik jeg fuldtid på Rejs Dig Lykkelig, hvilket har gjort det til en af Danmarks største og mest succesfulde rejseblogs.

Se historier

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *