Oplevelser på Bornholm for Børn - Værftet - Rejs Dig Lykkelig

25 Gode Oplevelser på Bornholm for Børn

Leder du efter sjove ting at lave på Bornholm for børn? Glem ikke at tjekke denne liste med de bedste seværdigheder og oplevelser på Bornholm for børn.

Bornholm er en fantastisk ferieø, som byder på oplevelser for hele familien. Her finder du alt fra naturoplevelser og lærerige attraktioner til hyggelige indendørsaktiviteter og børnevenlige museer.

Danmarks solrige og klippefyldte ferieø er et attraktivt sted til, at holde familieferie i Danmark. Bornholm er bare indbegrebet af dansk sommer og hygge!

Hvis du planlægger en ferie på solskinsøen, skal du blive hængende lidt endnu. Her får du en liste over de bedste oplevelser på Bornholm for børn. Husk at undersøge åbningstiderne, da det kan være sæsonpræget.

Inden du fortsætter, må du heller ikke glemme at læse min artikel med must-see seværdigheder på Bornholm.

Artiklen fortsætter under boksen.

Planlæg din ferie på Bornholm:

Bestil sommerhus på Bornholm (reklamelink)

Bestil hotel på Bornholm (reklamelink)

Bestil rejsebogen “Turen går til Bornholm” (reklamelink)

 

Gode Oplevelser på Bornholm for Børn:


1. NaturBornholm

NaturBornholm er et populært oplevelsescenter, der både henvender sig til store og små. Her kan du lære om naturvidenskaben og Bornholms enestående natur ved hjælp af underholdende interaktive udstillinger.

Tag med på en tidsrejse tilbage i tiden og lær om Bornholms fortid. Oplev et jordskælv, se udstoppede bisoner og bliv fascineret af dinosaurer i deres oprindelige størrelse.

I den indendørs udstilling kan du bl.a. også se krybdyr, lære om Østersøen og besøge en café. I NaturBornholms udendørs udstilling, kan du ligeledes se dinosaurer, men også prøve en el-bil bane, tage på fossiljagt og meget mere.

NaturBornholm - Rejs Dig Lykkelig

 

2. Rokkestenen

Bornholm er hjem til tre rokkesten, hvoraf den største er Rokkestenen i Paradisbakkerne. Den kæmpestore vandreblok er endt i skoven, fordi den er blevet forflyttet af indlandsisen under istiden.

På trods af, at Rokkestenen vejer 35 tons, kan den faktisk rokkes fra side til side. Det handler bare om, at være stærk nok og skubbe det helt rigtige sted!

Kan I mon få den til at rokke? Det er en rigtig sjov og udfordrende aktivitet på Bornholm for børn såvel som resten af familien.

 

3. Bornholms Sommerfuglepark

En anden af de bedste seværdigheder og oplevelser på Bornholm for børn er, at besøge Bornholms Sommerfuglepark.

Parken er hjem til mere end 1.000 farvestrålende sommerfugle, der lever i et tropisk glashus og flyver rundt om ørene på gæsterne. Her er der fyldt med store planter, søer og små vandfald.

Udover de flotte sommerfugle, kan du også møde skildpadder og tropiske fisk såsom piratfisk. Udendørs er der desuden et område med kaniner og en sjov naturlegeplads, som er et stort hit for børnene.

Oplevelser på Bornholm for Børn - Bornholms Sommerfuglepark - Rejs Dig Lykkelig

 

4. Balka Strand

Balka Strand er beliggende mellem byerne, Balka og Snogebæk, og er en af de mest børnevenlige strande på Bornholm.

Her er sandet virkelig fint, vandet er klart og der er meget lavvandet, hvilket gør det til en god strand for familier med mindre børn. Der er også gode toiletforhold, parkeringsforhold og nem adgang til et par caféer og restauranter.

Om sommeren er der desuden livreddere på stranden. Balka Strand tilbyder også udlejning af liggestole samt vandsportsaktiviteter såsom vandcykler og windsurfing for voksne og lidt større børn.

 

5. Dueodde Strand

En anden god børnevenlig strand på Bornholm er Dueodde Strand, som faktisk menes at være en af de bedste sandstrande i Europa.

Her er sandet så fint og hvidt, at det er blevet brugt som sand i mange timeglas! Ikke nok med det, så er vandet også klart og rent. Stranden strækker sig over flere kilometer og byder både på områder med dybt og lavt vand.

Langs Dueodde Strand er der fyldt med sandklitter og gryder med mulighed for læ. Her kan du lade børnene boltre sig rundt i klitterne og løbe om kap til toppen.

Der er flere spisesteder og toiletter nær stranden. På parkeringspladsen ved Fyrvejen kan du f.eks. finde toiletter, en kiosk og en restaurant. Glem ikke at smutte forbi Dueodde Fyr, der er det højeste fyr i Nordeuropa.

Dueodde Strand - Rejs Dig Lykkelig

 

6. Melstedgård

Lidt syd for Gudhjem ligger Melstedgård, der er et levende frilands- og landbrugsmuseum. Det er beliggende i en gammel bindingsværksgård og formidler livet på landet på Bornholm for mere end 150 år siden.

I gamle dage var mange af gårdene på øen næsten selvforsynende. Derfor kan du både hilse på søde bondegårdsdyr, udforske stuehuset og se gamle landbrugsredskaber- og maskiner.

På gården afholdes desuden en lang række aktiviteter i løbet af året. Melstedgård er altså uden tvivl en af de bedste seværdigheder og oplevelser på Bornholm for børn.

 

7. Hammershus Slotsruin

Hammershus Slotsruin er Nordeuropas største borgruin og blev engang brugt til, at forsvare øen mod fjender. Det er højt beliggende og byder på en flot udsigt! Ja, faktisk siges det, at du kan se helt til Sverige på en klar dag.

Start i besøgscentret, hvor du kan lære om historien bag Hammershus. Tag herefter op til ruinerne, hvor I kan finde jeres indre riddere frem og kigge efter skibe i Østersøen.

Hvis det skal være mere spændende for børnene, kan du evt. købe mobilspillet ”Mysteriet på Hammershus” i app’en Useum. Det koster 45 kr. og byder på en sjov og lærerig mobil skattejagt ved ruinerne.

Oplevelser på Bornholm for Børn - Hammershus Slotsruin - Rejs Dig Lykkelig

 

8. Nature Park Bornholm

Nature Park Bornholm er endnu en af de bedste seværdigheder og oplevelser på Bornholm for børn såvel som resten af familien.

Den sjove aktivitetspark ligger i nærheden af Gudhjem og byder på mange sjove aktiviteter i naturen. Her er der både en klatrepark med klatrebaner i forskellige sværhedsgrader, discgolf, fodboldgolf og en quiz labyrint.

Hvis sulten melder sig undervejs, er der også en lille kiosk med rig mulighed for, at købe lidt mad og drikke til store såvel som små.

 

9. Værftet

Leder du efter indendørs aktiviteter på Bornholm til en gråvejrsdag? Så er Værftet et rigtig godt bud! Værftet er et fællesskabshus, som byder på Bornholms eneste indendørs legeland, en skaterpark og en café.

I det 700 m2 store legeland kan børnene virkelig få brændt noget krudt af. Her kan de lege, kravle, klatre, løbe, rutsje, gynge, bygge, spille bold og meget mere.

Legelandet byder på alt fra forhindringsbaner og rutsjebaner til bordtennis og bordfodbold. Smut evt. en tur forbi skaterparken og caféen eller deltag i et af de mange arrangementer på Værftet.

Oplevelser på Bornholm for Børn - Værftet - Rejs Dig Lykkelig

 

10. Bornholms Tekniske Samling

Bornholms Tekniske Samling er et kæmpestort teknisk museum med en enorm samling af gamle og historiske genstande.

Det lyder måske lidt kedeligt, men det er en nostalgisk rejse tilbage i tiden, som med fordel kan nydes med bedsteforældrene. Her er der nemlig fyldt med gamle maskiner, køretøjer, kameraer, telefoner og meget mere.

Det er tilladt at røre ved mange af tingene, så børnene finder mere interesse i det. Husk at tage en snakkekuffert ved indgangen, så I kan få en god snak med børnene derinde.

 

11. Christiansø

Omkring 20 kilometer nordøst for Bornholm ligger Christiansø, der er Danmarks østligste punkt. Den rolige, naturskønne og bilfri klippeø er hjem til cirka 100 indbyggere samt Europas første søfæstning fra 1684.

Fæstningen blev først brugt til at forsvare Danmark imod Sverige, men senere blev den også benyttet som et fængsel.

Her venter der en spændende historie om sørøvere, soldater og livet på en gammel søfæstning. Der er ingen biler og der er kun 2 slags pattedyr på Christiansø, som er henholdsvis pindsvin og mus.

For at komme ud til Christiansø skal du med Christiansøfarten. Den lille færge afgår fra Gudhjem dagligt, og sejlturen tager cirka 1 time pr. vej.

Oplevelser på Bornholm for Børn - Christiansø - Rejs Dig Lykkelig

 

12. Brændesgårdshaven

Der hersker ingen tvivl om, at Brændesgårdshaven er en af de sjoveste seværdigheder og oplevelser på Bornholm for børn om sommeren.

Brændesgårdshaven er Danmarks ældste legeland og byder på mange sjove aktiviteter. Her er der et opvarmet udendørs vandland, robåde, hoppeborge, bowlingbaner, karusseller, klatrebane, svævebane og meget mere.

Ikke nok med det, så er der også en lille dyrepark med aber, geder, kaniner og lidt andre dyr. Når du besøger Brændesgårdshaven er det tilladt, at medbringe egen mad og drikke.

 

13. Minigolf

Minigolf er som regel en rigtig sjov aktivitet for hele familien. Her kan I konkurrer om, hvem der egentligt er bedst til, at få bolden gennem alverdens forhindringer.

Der findes mange minigolfbaner på Bornholm, men den mest populære er BornPark nær Gudhjem. BornPark er en af Nordeuropas største minigolfparker og er formet som Bornholm med minimodeller af mange af øens attraktioner.

Hvis du hellere vil spille indendørs minigolf, kan du gøre det i minigolfcentret, Juhls Minigolf. Det er beliggende i Rønne og byder også på en familievenlig restaurant.

Oplevelser på Bornholm for Børn - Minigolf - Rejs Dig Lykkelig

 

14. Bunkerne ved Dueodde

I skoven ved Dueodde gemmer der sig to gamle bunkere fra 2. verdenskrig. Den mest bemærkelsesværdige er Kanonstilling G3, der ikke er nær så tilgroet som G4.

Tyskerne havde oprindeligt planlagt, at opsætte fire kanonstillinger i området, men de nåede kun at bygge to af dem. Kanonstillingerne skulle have været brugt til, at beskyde fjender i farvandet ud for Bornholm.

I dag er der rig mulighed for, at udforske bunkerne. Børnene vil helt sikkert elske, at gå på opdagelse inde i de mørke, kolde og lidt uhyggelige rum i kanonstilling G3.

 

15. Ekkodalen

En af de bedste gratis oplevelser for børnefamilier på Bornholm er at besøge Ekkodalen. Her bliver du mødt af Danmarks længste sprækkedal, som strækker sig over 12 kilometer.

Dalen er kendt for sit ekko, der opstår når du er omgivet af de høje klippevægge. Her kan børnene råbe alt det de vil – og teste, hvorvidt dalen nu også lever op til sit navn.

Du kan jo altid prøve klassikeren ”Hvad drikker Møller?”, og høre om du bliver svaret tilbage med ”øller!”. Det klareste ekko findes ved H.C. Østerleds Kilde. Besøg evt. også Ekkodalshuset, der er landskendt for sine gigantiske tarteletter.

Ekkodalen - Rejs Dig Lykkelig

 

16. Bornholms Rovfugleshow

Ved Bornholms Rovfugleshow kan du opleve rovfugle såsom ørne, falke, gribbe og ugler. Ikke nok med det, så er der også kaniner, får, ponyer, skildpadder, fugleedderkopper og flere andre dyr.

Hovedattraktionen er dog rovfugleshowet, som er et imponerende og lærerig show. Her kommer rovfuglene helt tæt på og flyver frit omkring til stor begejstring for tilskuerne.

Opvisningen fremføres som regel udendørs, men rykkes indenfor i dårligt vejr. Bornholms Rovfugleshow har også en udstilling om fuglene samt en stor legeplads.

 

17. Rundkirkerne

Der findes stadig syv rundkirker fra middelalderen i Danmark, hvoraf fire af dem er placeret på Bornholm. Hvis børnene har set filmen, Tempelriddernes Skat, vil de helt sikkert gerne besøge en af rundkirkerne.

Rundkirkerne er omhyllet af mysterier. Selvom at det menes, at de er blevet brugt som en blanding af en kirke og et fæstningsværk, vides det stadig ikke helt med sikkerhed.

Den største og ældste af kirkerne er Østerlars Kirke, der er beliggende lidt uden for Gudhjem. Husk at være opmærksom på åbningstiderne, da det er en fungerende kirke.

Oplevelser på Bornholm for Børn - Østerlars Rundkirke - Rejs Dig Lykkelig

 

18. Fodboldgolf Bornholm

Fodboldgolf Bornholm er en sjov aktivitet på Bornholm for hele familien. Fodboldgolf kan nok bedst beskrives som en god blanding af fodbold og minigolf, hvor I skal skyde bolden i hullet med færrest mulige spark.

Fodboldgolf Bornholm ligger lidt uden for Nexø og byder på en flot og naturskøn 2 hektar stor bane med 18 huller.

Overvind forhindringerne, spark bolden i hullerne og find ud af, hvem i familien, der egentligt er bedst til fodboldgolf. Her kan næsten alle i familien være med!

 

19. Svømmehal

Hvis vejret bare er rigtig træls, er der heldigvis et par indendørs svømmehalle på Bornholm. Svømmehallene er ikke ligefrem verdens bedste, men de er alligevel udmærkede til en regnvejrsdag.

Den største svømmehal på Bornholm er Rønne Svømmehal, som byder på lidt af hvert. Du kan også besøge Gudhjem Svømmehal, som ligeledes byder på lidt til alle aldre.

Vær opmærksom på, at både Rønne Svømmehal og Gudhjem Svømmehal har begrænsede åbningstider. Husk at tjekke åbningstiderne på deres hjemmesider inden.

Svømmehal - Rejs Dig Lykkelig

 

20. Bornholmertårnet

Bornholmertårnet er et oplevelsescenter, der engang blev brugt som et tophemmeligt militært anlæg og en lyttepost for NATO under Den Kolde Krig.

I dag byder Bornholmertårnet på et spændende museum. Her kan du lære om forsvarets efterretningstjenestens metoder til at skaffe oplysninger, besættelsen af Bornholm og meget mere.

Du kan også bekæmpe de mere end 400 trin eller tage elevatoren op til toppen af det 70 meter høje Bornholmertårn. Herfra er der en fantastisk udsigt!

Hvis det skal være ekstra sjovt, kan børnene også deltage i en spændende spionjagt. Her kan både du og børnene blive klogere på verdenshistorien og krigenes betydning for Bornholm og resten af Danmark.

 

21. Den Sorte Gryde ved Helligdomsklipperne

Helligdomsklipperne er en af Danmarks største naturattraktioner. Her bliver du mødt af dramatiske klippevægge, som er op til 20 meter høje.

Inde i Helligdomsklipperne er der fyldt med dybe kløfter og klippegrotter. Den mest populære grotte er Den Sorte Gryde, som kun kan nås ved hjælp af stejle trapper og ujævne overflader.

Den Sorte Gryde er omkring 60 meter dyb og er hjem til den sjældne bornholmske grotteedderkop. Husk at holde øje med dens karakteristiske spind! Der er meget mørkt inde i grotten, så husk en lommelygte!

Den Sorte Gryde ved Helligdomsklipperne - Rejs Dig Lykkelig

 

22. Bornholms Middelaldercenter

En anden af de bedste seværdigheder og oplevelser på Bornholm for børn er Bornholms Middelaldercenter. Det store frilandsmuseum genfortæller et vigtigt stykke af Danmarkshistorien og giver et indblik i Middelalderen.

Her kan du se middelalderhuse, gårddyr og levende statister. Nyd stemningen, besøg kreative værksteder, gå på opdagelse i Eskils testamente og tag på en sjov skattejagt.

Om sommeren afholder centret sine populære ildnætter, ligesom der også er gøglershows, våbendemonstrationer og andre sjove aktiviteter. Midt i juli afholdes der desuden et hyggeligt middelaldermarked.

 

23. Bowlingcenter Rønne

Leder du efter underholdende ting at lave på Bornholm om aftenen, hvor hele familien kan være med? Så er bowling som regel en god fællesaktivitet for store såvel som små.

Ved Bowlingcenter Rønne er der rig mulighed for, at konkurrere med familien om, hvem der er bedst til at bowle. Det er ikke ligefrem verdens største bowlinghal, men der er alligevel adskillige bowlingbaner.

Hvis du har mindre børn med, er der selvfølgelig mulighed for børnebander. Der er også en buffetrestaurant, hvor der kan nydes et godt måltid mad før eller efter bowlingen.

Oplevelser på Bornholm for Børn - Bowlingcenter Rønne - Rejs Dig Lykkelig

 

24. Led efter Krølle Bølle

Der er mange trolde på Bornholm, men den mest berømte er Krølle Bølle. Ja, faktisk er den blevet klippeøens maskot, og kan findes som motiv på alt fra is og bamser til souvenirs og små figurer.

Hvor mange Krølle Bøller kan I mon spotte på jeres ferie på Bornholm? Børnene kan måske få en lille konkurrence ud af, at finde flest Krølle Bøller rundt omkring på øen.

Krølle Bølle er kendetegnet ved, at have én krølle på hovedet og én krølle på halen. Derudover har han to horn i panden – præcis ligesom de andre små trolde på Bornholm.

 

25. Opalsøen

Opalsøen er en flot ferskvandssø, der er omkranset af stejle klippevægge. Den er beliggende i et gammelt granitbrud, og er i dag en af de største attraktioner på Bornholm.

Her kan du tage en dukkert i den dybblå sø, men forvent at vandet er koldt! Du kan også få adrenalinen op at pumpe ved, at prøve Danmarks længste og sjoveste tovbane.

Spring ud fra klippekanten i 48 meters højde og sus afsted med den 290 meter lange tovbane. Den når en topfart på 60 km/t inden den ender i Opalsøen. Aldersgrænsen for at prøve tovbanen er 6 år.

Opalsøen - Rejs Dig Lykkelig

Det var alt på denne liste over de bedste seværdigheder og oplevelser på Bornholm for børn. Kender du andre gode børnevenlige aktiviteter på Danmarks klippeø? Skriv gerne en kommentar længere nede på siden.

Læs flere artikler fra Bornholm:

• 24 Fantastiske Seværdigheder på Bornholm

• De Bedste Byer på Bornholm

… Eller læs alle artikler fra Bornholm eller Danmark

Planlæg din ferie på Bornholm:

Bestil sommerhus på Bornholm (reklamelink)

Bestil hotel på Bornholm (reklamelink)

Bestil rejsebogen “Turen går til Bornholm” (reklamelink)
Nikita L. Christiansen

På Rejs Dig Lykkelig deler jeg ud af mine erfaringer, rejsetips og praktiske informationer fra mine mange rejser og oplevelser i udlandet, men også i Danmark.
Jeg har rejst i 40+ lande og har drevet rejsebloggen siden 2017. I 2021 gik jeg fuldtid på Rejs Dig Lykkelig, hvilket har gjort det til en af Danmarks største og mest succesfulde rejseblogs.

Se historier

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *