Oplevelser på Great Ocean Road i Australien - Rejs Dig Lykkelig

20 Oplevelser på Great Ocean Road i Australien

Planlægger du en køretur på Great Ocean Road? Glem ikke at tjekke denne liste over de bedste oplevelser på Great Ocean Road i Australien.

Great Ocean Road i Australien er kendt for, at være en af verdens smukkeste kyststrækninger.

Her bliver du mødt af storslåede landskaber, fantastiske naturoplevelser, charmerende kystbyer, dramatiske klippeformationer, gyldne sandstrande og et rigt dyreliv.

Den verdensberømte vej er faktisk også kendt som verdens største krigsmindesmærke. Vejen blev nemlig bygget af de hjemvendte soldater efter 1. verdenskrig, som et mindesmærke for deres faldne soldaterkammerater.

Hvis du planlægger en køretur på Great Ocean Road, skal du blive hængende lidt endnu. Her får du en liste over de bedste oplevelser på Great Ocean Road i Australien.

Artiklen fortsætter under boksen.

Gode sider til planlægning af rejsen:

Bestil fly til Australien (reklamelink)

Bestil hotel i Australien (reklamelink)

Bestil biludlejning i Australien (reklamelink)

Bestil oplevelser i Australien (reklamelink)

 

Vigtige informationer til Great Ocean Road:


Inden vi fortsætter, skal vi lige hurtigt ind på et par praktiske informationer. Great Ocean Road ligger i staten Victoria i det sydlige Australien. Den strækker sig over 243 kilometer fra Torquay til Allansford i nærheden af Warrnambool.

Undervejs på køreturen er der rigtig mange spændende stoppesteder. Når du stopper bilen skal du huske, at være opmærksom på, at der er venstrekørsel i Australien.

Du kan sagtens køre hele strækningen på Great Ocean Road på én enkelt dag, men det anbefales altså ikke.

Der er nemlig SÅ mange flotte steder, at du hurtigt bliver tidspresset. For at få den bedste oplevelse er det derfor en god idé, at bruge mindst 3 dage på kyststrækningen.

Vigtige informationer - Rejs Dig Lykkelig

 

Oplevelser på Great Ocean Road:


1. Torquay

Vi starter turen i Torquay, men du kan selvfølgelig også sagtens køre strækningen omvendt. Torquay ligger lidt over 1 times kørsel fra Melbourne og er kendt som indgangen til Great Ocean Road.

Derudover er Torquay også kendt for, at være fødestedet for australsk surfing og nogle af landets største surferbrands.

Det er dermed det perfekte sted til at lære at surfe, se surfere i action og lære om den australske surferkultur.

Hvis du ikke er vild med surfing, kan du også nyde byens dejlige strande eller gode shopping- og spisemuligheder.

Torquay - Rejs Dig Lykkelig

 

2. Bells Beach

Lige udenfor Torquay ligger Bells Beach, som er en af Australiens mest berømte surferstrande. Hvis du elsker at kigge på surfere, er Bells Beach helt klart en af de bedste oplevelser på Great Ocean Road.

Det er her den berømte Rip Curl Pro-surferkonkurrence afholdes hver påske og tiltrækker professionelle surfere fra hele verden.

Konkurrencen har fundet sted på Bells Beach siden 1962 og er dermed verdens længstvarende surferkonkurrence.

Oplevelser på Great Ocean Road i Australien - Bells Beach - Rejs Dig Lykkelig
Oplevelser på Great Ocean Road i Australien - Bells Beach - Rejs Dig Lykkelig

 

3. Anglesea

Anglesea er en lille fiskerby, som egentligt ikke er noget specielt i sig selv. Det helt store trækplaster er til gengæld byens golfbane, hvor hundredvis af kænguruer har valgt at bosætte sig.

Kænguruerne elsker at hænge ud på golfbanen – især i de tidlige morgentimer og sene eftermiddagstimer.

 

4. Split Point Lighthouse

Turen på Great Ocean Road forsætter, og efter cirka 15 minutter ankommer du til Split Point Lighthouse.

Dette ikoniske fyrtårn er beliggende i udkanten af den lille ferieby, Aireys Inlet, og er et fint sted til et hurtigt stop på ruten.

Husk at gå en tur ud til udkigspunktet, hvorfra der er en smuk udsigt over Fairhaven Beach. Hvis du overnatter lige i nærheden, er det desuden også et rigtig godt sted til, at se solnedgangen.

Split Point Lighthouse - Rejs Dig Lykkelig

 

5. Great Ocean Road Memorial Arch

Memorial Arch er ikke bare et obligatorisk fotostop, men også en af de mest populære seværdigheder og oplevelser på Great Ocean Road.

Den ikoniske bue ligger mindre end 10 minutters kørsel vest for Split Point Lighthouse og betragtes af mange som begyndelsen på Great Ocean Road.

Buen er dedikeret til de 3.000 hjemvendte soldater fra 1. verdenskrig, der byggede vejen til ære for deres faldne soldaterkammerater. På pladsen ved siden af buen, kan du lære mere om Great Ocean Roads historie.

Memorial Arch - Rejs Dig Lykkelig

 

6. Lorne

Den mest populære ferieby på Great Ocean Road er Lorne, som er en charmerende lille kystby. Det er et rigtig godt sted at overnatte, hvis du har planer om, at bruge et par dage på at udforske Great Ocean Road.

Lorne er nemlig omgivet af flot natur, dejlige sandstrande og gode vandrestier.

Her kan du tage på en svømmetur, surfe i bølgerne, gå lange ture, nyde det rige caféliv og shoppe i et stort udvalg af butikker. Alt dette kan du gøre imens du nyder byens afslappede atmosfære.

Oplevelser på Great Ocean Road i Australien - Rejs Dig Lykkelig

 

7. Erskine Falls

Lidt uden for Lorne finder du Great Otway National Park, som byder på smuk natur, frodig regnskov og storslåede vandfald.

Et af de mest populære vandfald er Erskine Falls, som er blandt de bedste seværdigheder og oplevelser på Great Ocean Road i Australien!

Med et fald på 30 meter, er Erskine Falls et af de højeste vandfald i parken. Du kan opleve vandfaldet fra to forskellige udsigtspunkter, hvoraf det ene kun ligger 5 minutters gang fra parkeringspladsen.

Det andet udsigtspunkt ligger helt nede i bunden af vandfaldet og byder helt klart på den bedste udsigt!

Bemærk dog, at der er omkring 250 trappetrin hver vej. Sørg for at afsætte mindst 30 minutter til det nedre udsigtspunkt.

Hvis du vil se flere flotte vandfald i Great Otway National Park er der rigeligt, at vælge imellem. Nogle af de smukkeste er Hopetoun Falls, Triplet Falls, Beauchamp Falls og Kalimna Falls.

Erskine Falls - Rejs Dig Lykkelig

 

8. Teddy’s Lookout

Teddy’s Lookout ligger ligeledes i nærheden af feriebyen Lorne og er et af de bedste udsigtspunkter på Great Ocean Road.

Her får du en fantastisk panoramaudsigt over St George River, der udmunder i havet samt vejen, der snor sig langs kysten.

 

9. Kennett River

Har du altid drømt om, at se vilde koalaer i deres naturlige omgivelser? Så er Kennett River helt klart en af de bedste seværdigheder og oplevelser på Great Ocean Road i Australien!

Ja, faktisk er Great Ocean Road hjem til en af de største koalapopulationer i Australien. Et af de bedste steder at spotte dem, er ved Kennett River Koala Walk (vejen hedder officielt Grey River Road).

Parker bilen ved Café Koala og kig op i eukalyptustræerne, hvor der næsten er garanti for, at spotte søde koalaer.

Vær opmærksom på, at du ikke må fodre, røre eller chikanerer nogle af dyrene langs Great Ocean Road.

Oplevelser på Great Ocean Road i Australien - Koala ved Kennett River - Rejs Dig Lykkelig

 

10. Apollo Bay

Køreturen på Great Ocean Road forsætter indtil du ankommer til Apollo Bay, som er endnu en hyggelig lille kystby. Hvis du kun skal have én enkelt overnatning på Great Ocean Road, er det et rigtig godt sted at overnatte.

I Apollo Bay kan du nyde byens lange sandstrande, spise god mad og udforske det omkringliggende område.

Glem heller ikke at køre en tur op til Mariners Lookout, som byder på en smuk udsigt over havet og Apollo Bay.

På vejen til Apollo Bay - Rejs Dig Lykkelig

 

11. Maits Rest Rainforest Walk

Kort tid efter du har forladt Apollo Bay, begynder Great Ocean Road at fører lidt ind i landet. Her kommer du bl.a. forbi Maits Rest Rainforest Walk, som er en af de mest populære vandreruter i Great Otway National Park.

Maits Rest Rainforest Walk består af en 800 meter lang trægangbro, som fører dig gennem en storslået regnskov.

Her er du omgivet af frodige bregner og gigantiske træer, der er op til 300 år gamle. Turen tager kun omkring 30 minutter i alt, men er det hele værd!

Maits Rest Rainforest Walk - Rejs Dig Lykkelig

 

12. Cape Otway Lightstation

Hvis du har god tid til at udforske Great Ocean Road, bør du kraftigt overveje en lille afstikker til Cape Otway Lightstation. Det gamle fyrtårn blev bygget i 1848 og er dermed det ældste fungerende fyrtårn på Australiens fastland.

Der er mulighed for, at kravle op i det 90 meter høje fyrtårn, hvorfra der er en spektakulær udsigt over den omkringliggende kystlinje.

Området byder bl.a. også på en café, en gammel telegrafstation og en bunker fra 2. verdenskrig.

 

13. Gibson Steps

Kør tilbage på den verdensberømte vejstrækning og fortsæt i omkring 75 minutter indtil du ankommer til Gibson Steps, som er en absolut must-see seværdighed.

Ja, faktisk var det ikke bare en af mine allerbedste oplevelser på Great Ocean Road, men også i Australien generelt! Gibson Steps er egentligt navnet på en lang række trappetrin, som fører ned til Gibson Beach.

Det kan være hårdt, at bestige de 86 trappetrin for at komme op derfra igen, men den enestående udsigt fra stranden er det hele værd!

Nede på stranden står du ansigt til ansigt med enorme kalkstensklipper og to gigantiske lodrette klipper, der dramatisk stiger op fra havet. Det er virkelig et smukt og enestående syn, som du ikke bør gå glip af!

Bemærk, at Gibson Steps kan være lukket pga. tidevandet, vejrforholdene og faldne klipper. Hvis dette er tilfældet, kan det være livsfarligt at trodse reglerne og tage derned alligevel.

Oplevelser på Great Ocean Road i Australien - Gibson Steps - Rejs Dig Lykkelig
Gibson Steps - Rejs Dig Lykkelig

 

14. De 12 Apostle

Lidt længere nede af vejen fra Gibson Steps, finder du De 12 Apostle, som ligeledes ligger i Port Campbell National Park.

Dette er uden tvivl højdepunktet blandt de mange seværdigheder og oplevelser på Great Ocean Road. Ja, faktisk er det en af de mest fotograferede turistattraktioner i hele Australien!

De 12 Apostle består af flere enorme kalkstensklipper, som skyder dramatisk op fra havet. De er skabt af erosion gennem millioner af år og er op til 45 meter høje.

Der var oprindeligt 12 kalkstensklipper, men de voldsomme vejrforhold har desværre resulteret i, at flere af dem er kollapset. Det er dermed kun et spørgsmål om tid, før de blot er et fjernt minde fra fortiden.

Vær opmærksom på, at der kan være rigtig mange mennesker ved De 12 Apostle i løbet af dagen.

De bedste tidspunkter til, at opleve dem er ved solopgang og solnedgang. P.S. Glem heller ikke at smutte en tur forbi besøgscentret.

Oplevelser på Great Ocean Road i Australien - De 12 Apostle - Rejs Dig Lykkelig

 

15. Loch Ard Gorge

Omkring 5 minutters kørsel fra De 12 Apostle finder du Loch Ard Gorge, som er endnu en af de mest populære seværdigheder og oplevelser på Great Ocean Road.

Loch Ard Gorge består af en billedskøn bugt med en smuk strand, der er omgivet af høje klippevægge.

Gå ned på stranden eller nyd udsigten fra udsigtspunktet, hvor du også kan lære om den mest berømte skibskatastrofe ved Australiens ”Shipwreck Coast”.

Loch Ard Gorge - Rejs Dig Lykkelig

 

16. The Arch

The Arch er en naturlig kalkstensbue, som er blevet formet ved hjælp af havets voldsomme kræfter.

Det tager kun et par minutter at gå hen til udsigtsplatformene, hvorfra du kan se havets store bølger styrte ind mod buen. Det er meget imponerende og er helt klart et hurtigt besøg værd.

The Arch - Rejs Dig Lykkelig

 

17. London Arch

Lidt længere nede af vejen finder du London Arch, som er endnu en naturlig kalkstensbue. Det er en af de største seværdigheder og oplevelser på Great Ocean Road, som du virkelig ikke bør gå glip af!

London Arch hed oprindeligt London Bridge og var en dobbeltbue, som var forbundet til fastlandet og kunne besøges af turister.

Uheldigvis kollapsede den inderste bue i 1990, hvilket har resulteret i at navnet er blevet ændret til London Arch.

I dag er det desværre kun muligt, at opleve London Arch på afstand. Der er to udkigsplatforme, hvorfra der er en imponerende udsigt over den populære turistattraktion på Great Ocean Road.

Oplevelser på Great Ocean Road i Australien - London Arch - Rejs Dig Lykkelig

 

18. The Grotto

Kør videre på dit road trip på Great Ocean Road indtil du ankommer til The Grotto, som kun ligger omkring 5 minutters kørsel fra London Arch.

The Grotto er et smukt og unikt synkehul, som nok bedst kan beskrives som et stort hul i en klippevæg.

Du kan se hulen oppefra eller gå derned for, at kigge gennem hullet og se et lille klippebassin. Lad være med at krydse hegnet, da det kan være livsfarligt.

The Grotto - Rejs Dig Lykkelig

 

19. Bay of Islands Coastal Park

De fleste er ved, at være godt mættede af oplevelser i slutningen af deres køretur på Great Ocean Road. Hvis du alligevel vil køre lidt længere end de fleste turister, kan du med fordel opleve Bay of Islands Coastal Park.

Bay of Islands Coastal Park er en 32 kilometer lang kyststrækningen mellem Peterborough og Warrnambool.

Området ligner til forveksling en miniudgave af De 12 Apostle med adskillige mindre kalkstensklipper, der dramatisk skyder op fra havet.

Nyd de fantastiske udsigter og oplev nogle af de mindre turistede attraktioner langs denne strækning af Great Ocean Road. Du kan f.eks. opleve Bay of Martyrs, Bay of Islands Beach og Childers Cove.

 

20. Warrnambool

Warrnambool ligger 11 kilometer vest for Allansford. Alligevel betegner mange byen som endestationen på Great Ocean Road.

Den gamle havneby er ikke noget særligt, men er et godt sted at overnatte inden du tager videre på dit road trip i Australien.

Et af højdepunkterne i Warrnambool er Logan Beach Whale Watching Platform. Her er der gode chancer for, at spotte hvaler fra juni til september. Du kan også besøge Flagstaff Hill Maritime Village, som er en levende museumsby.

Mange turister vælger bare at overnatte i Warrnambool inden de drager videre til f.eks. Grampians National Park eller Tower Hill Wildlife Reserve.

Oplevelser på Great Ocean Road i Australien - Rejs Dig Lykkelig

Så nåede vi til vejs ende! Nu er du forhåbentligt klar til, at drøne afsted på smukke Grat Ocean Road i Australien.

Bemærk, at dette kun var et lille udpluk af de bedste seværdigheder og oplevelser på Great Ocean Road. Der er nemlig rigtig mange ting at lave og flotte steder at se på den verdensberømte kyststrækning.

Læs flere artikler fra Australien

Planlæg din rejse til Australien:

Bestil fly til Australien (reklamelink)

Bestil hotel i Australien (reklamelink)

Bestil biludlejning i Australien (reklamelink)

Bestil aktiviteter i Australien (reklamelink)
Nikita L. Christiansen

På Rejs Dig Lykkelig deler jeg ud af mine erfaringer, rejsetips og praktiske informationer fra mine mange rejser og oplevelser i udlandet, men også i Danmark.
Jeg har rejst i 40+ lande og har drevet rejsebloggen siden 2017. I 2021 gik jeg fuldtid på Rejs Dig Lykkelig, hvilket har gjort det til en af Danmarks største og mest succesfulde rejseblogs.

Se historier

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *