De bedste oplevelser i Sydney - Rejs Dig Lykkelig

10 Must-See Seværdigheder og Oplevelser i Sydney

Leder du efter sjove ting at lave i Sydney? Glem ikke at tjekke denne liste med de bedste must-see seværdigheder og oplevelser i Sydney, Australien.

Med et befolkningstal på mere end 5 millioner mennesker er Sydney den største og mest populære by i Australien.

Hvert eneste år tiltrækker Sydney millioner af turister fra hele verden, som kommer for at opleve den skønne australske storby. Og ja, Sydney er det hele værd, for det er virkelig et smukt og fantastisk sted!

Her finder du vitterligt noget til enhver smag. Det gælder hvad enten du er interesseret i pulserende storbyer, travle havnefronter, smukke strande, verdensberømte vartegn eller historiske bygninger.

Sydney har simpelthen bare det hele – og endda mere til! Hvis du planlægger en rejse til den australske storby, skal du blive hængende her på min rejseblog lidt endnu.

Jeg har nemlig lavet en guide til de absolut bedste must-see seværdigheder og oplevelser i Sydney. Det er altså nogle af dé ting, som du virkelig ikke må gå glip af!

De bedste oplevelser i Sydney - Rejs Dig Lykkelig

 

Seværdigheder og Oplevelser i Sydney:


1. Operahuset

På havnefronten står det storslåede operahus, som selvfølgelig er et absolut must-see i Sydney. Det er uden tvivl det største vartegn i byen, og måske også i hele Australien.

Da den danske arkitekt Jørn Utzon designede Operahuset, havde han nok ikke i sin vildeste fantasi forestillet sig, at Operahuset ville blive en af verdens mest ikoniske bygninger.

I dag er den imponerende bygning med sit sejllignende tag selvfølgelig optaget på UNESCOs Verdensarvsliste. Og det skal lige siges, at den er mindst lige så imponerende indeni som udenpå!

Når du besøger Operahuset behøver du ikke nødvendigvis, at overvære en operaforestilling. Der er nemlig også mange andre spændende ting, at give sig til derinde.

Indenfor i den enorme bygning, kan du for eksempel finde flere teaterscener, udstillingslokaler, en biograf og en restaurant.

Vil du gerne lære mere om historien bag Operahuset og opleve det indefra? Så kan jeg varmt anbefale, at bestille en guidet rundtur (reklamelink) i den verdensberømte bygning.

 

2. Royal Botanic Gardens

En anden af de bedste oplevelser i Sydney er Royal Botanic Gardens, som er den ældste botaniske have i Australien.

Inde i haven bliver du mødt af en overflod af eksotiske planter og blomster fra Australien og resten af verden. Den 30 hektar store botaniske have byder også på nogle af de bedste udsigtspunkter til Operahuset og Harbour Bridge.

Når du besøger Royal Botanic Gardens, må du ikke glemme at besøge Mrs Macquarie’s Chair, som er et sæde skåret direkte ind i en klippesten.

Herfra kan du sidde og nyde den smukkeste udsigt over Sydney Harbour, Operahuset og Sydney Harbour Bridge. P.s. Roytal Botanic Gardens er en gratis oplevelse!

De bedste oplevelser i Sydney - Royal Botanic Gardens - Rejs Dig Lykkelig

 

3. The Rocks

The Rocks er det ældste område i Sydney. Det var her den første europæiske besættelse i Australien oprettede en koloni i 1788.

Selvom at størstedelen af Sydney består af moderne bygninger, kan du stadig opleve lidt af de gamle charmerende huse i The Rocks.

Det er for eksempel her du finder Cadmans Cottage, som er det ældste overlevende hus i Sydney. Det er ikke ligefrem et smukt hus eller et must-see i Sydney. Alligevel er det sjovt at se det gamle hus fra 1816.

I dag er The Rocks et populært område i Sydney med sine gamle huse og smalle gader. Her er der fyldt med små butikker og museer, gode restauranter og nogle af de ældste pubber i Australien.

The Rocks er desuden kendt for en af de bedste udsigter til Sydneys største seværdigheder. Herfra har du nemlig en fantastisk udsigt over Operahuset og Harbour Bridge.

Det kan især anbefales, at nyde udsigten fra Observatory Hill Park. Du må heller ikke glemme, at gå en tur langs havnepromenaden eller besøge George Street, som er den ældste gade i Australien.

Hver weekend afholdes det populære The Rocks Market i bydelen. Her kan du købe alt fra mad og planter til tøj og souvenirs.

 

4. Queen Victoria Building (QVB)

Hvis du leder efter et godt sted til shopping i Sydney, kan det anbefales at smutte en tur forbi Queen Victoria Building.

Her finder du mere end 200 butikker og restauranter fordelt på flere etager. Udbuddet i centret er enormt, og der er noget til enhver smag.

Queen Victoria Building er et besøg værd – også selvom at du måske ikke lige gider rende rundt i butikker. Selve udsmykningen og arkitekturen i romansk stil er nemlig meget imponerende.

Queen Victoria Building - Rejs Dig Lykkelig

 

5. Manly Beach

Hop på en 30-minutters smuk færgetur fra Sydney og pludselig befinder du dig i Manly, som er en rolig forstad med de skønneste strandvibes.

Manly Beach er virkelig populær og er den perfekte oplevelse i Sydney, hvis du trænger til en strandtur i smukke omgivelser.

Manly er desuden også kendt for, at have et bredt udvalg af gode hoteller, restauranter og butikker. Husk at gå en tur langs Manly Scenic Lookout, som byder på mange gode udsigtspunkter undervejs.

Hvis du er interesseret i at lære at surfe, er Manly også et godt sted til, at tage en surf-lektion eller to.

 

6. Sydney Tower

Sydney Tower er placeret højt over byens skyline. Med en højde på 309 meter, er det nemlig den højeste bygning i Sydney. Så hvis leder efter et godt udsigtspunkt, bør du helt sikkert tage herhen!

Fra observationsdækket bliver du mødt af en fantastisk 360 graders panoramaudsigt over Sydney og det omkringliggende område.

Du kan også vælge, at besøge tårnets cocktail bar eller restauranten, som har et 360 graders roterende gulv.

Udsigten fra Sydney Tower er betagende både i dagtimerne og aftentimerne. Alligevel anbefaler jeg, at tage herop lidt før solnedgang.

På den måde, kan du nyde udsigten i dagslys, hvorefter du kan se hvordan lysene i byen tændes i takt med at mørket falder på. Det er virkelig et smukt syn, og er uden tvivl en af de bedste oplevelser i Sydney!

Hvis du vil en tur op i det høje og ikoniske tårn, kan du med fordel købe billetter til Sydney Tower her (reklamelink).

De bedste oplevelser i Sydney - Sydney Tower - Rejs Dig Lykkelig

 

7. Darling Harbour

Darling Harbour er et populært havneområde, som er fyldt med restauranter, barer, butikker, museer, udstillinger og underholdning.

Her er der masser af ting, at give sig til! Du skal dermed ikke være bange for, at komme til at kede dig – hverken i dagtimerne eller aftentimerne.

Nyd den fantastiske stemning i Darling Harbour med udsigt over havnen og Sydneys skyline i baggrunden. Du kan også besøge en af de sjove attraktioner eller slentre igennem Harbourside, der er et shoppingcenter med 100+ butikker.

En kort gåtur fra Darling Harbour finder du baren Slip Inn, som er stedet hvor Kronprins Frederik og Kronprinsesse Mary mødte hinanden for allerførste gang.

Det var herinde, at deres kærlighedshistorie begyndte at blomstre. Så hvis du er interesseret i den danske kongefamilie, er Slip Inn næsten en obligatorisk oplevelse i Sydney.

 

8. Bondi Beach

En af de bedste seværdigheder og oplevelser i Sydney er, at besøge Bondi Beach, som er en af de mest berømte strande i Australien.

Bondi Beach er uhyre populær blandt de lokale og turister, der kommer hertil for at bade i havet, solbade, surfe eller noget helt fjerde.

Strandens popularitet er ikke til at tage fejl af, og den bliver desværre ofte overfyldt af mennesker om sommeren. Så hvis du vil nyde strandlivet på Bondi Beach, kan det anbefales at tage hertil tidligt om morgenen.

Australien er kendt for sine mange hajangreb, og det kan til tider være lidt nervepirrende at bade i havet.

Haj-angreb er dog yderst sjældne ved Bondi Beach, så du skal altså ikke være bange for at bade her. Der er desuden flere livreddere, som holder godt øje med de badende gæster dagen lang.

Du kan også besøge Bondi Icebergs Club, som er en knap 100 år gammel svømmeklub. Her kan du imod betaling bade i en swimmingpool, som er placeret helt ned til havet.

Bondi Beach - Rejs Dig Lykkelig

 

9. Bondi to Coogee Walk

I Sydney er der virkelig mange smukke vandreruter langs kyststrækningerne, hvoraf den mest populære er Bondi to Coogee Walk.

Du bestemmer helt selv om du vil starte turen fra Bondi Beach eller Coogee Beach. Ruten er cirka 6 kilometer lang og tager omkring 2 timer at komme igennem.

Undervejs kommer du forbi adskillige smukke strande, dramatiske klipper og rolige parker alt imens du bliver mødt af de smukkeste udsigter. Hvis sulten melder sig, er der desuden mange gode restauranter og caféer langs ruten.

Vær opmærksom på, at ruten ikke egner sig til kørestole eller klapvogne, da der er stejle stier og trapper undervejs.

 

10. Sydney Harbour Bridge

Sydney Harbour Bridge er placeret overfor Operahuset og er en af de absolut mest ikoniske seværdigheder i Sydney.

Broen stod færdig tilbage i 1932. På daværende tidspunkt, var det verdens største stålbue-bro med en højde på 134 meter og en længde på 1.149 meter.

For at opleve Sydney Harbour Bridge kan du faktisk bare nøjes med, at skue over til broen når du står foran Operahuset. Hvis du derimod gerne vil opleve udsigten fra broen, kan du krydse Harbour Bridge på gåben eller i bil.

På halvvejen kommer du forbi Pylon Lookout, som er et bromuseum med et udsigtspunkt. Herfra kan du nyde en betagende 360 graders udsigt over Sydney.

For vovehalse er der faktisk også mulighed for, at tage på en klatretur helt oppe på toppen af broen med Sydney Bridge Climb.

Her bliver du iført sikkerhedsudstyr, hvorefter du sammen med en gruppe kommer op i svimlende højder. Så hvis du lider af højdeskræk, er det nok ikke lige den bedste aktivitet og oplevelse for dig.

Hvis du krydser broen fra det centrale Sydney til North Shore området, kan det varmt anbefales, at nyde den gode udsigt over Harbour Bridge og Operahuset herfra.

På den anden side af broen, kan du også besøge Luna Park. Det er en populær forlystelsespark for dem, der rejser med børn i Sydney.

De bedste oplevelser i Sydney - Sydney Harbour Bridge - Rejs Dig Lykkelig

Det var alt på denne liste over de absolut bedste must-see seværdigheder og oplevelser i Sydney, Australien.

Hvad er dine favoritoplevelser i Sydney? Hvad ser du frem til, hvis du har planlagt en tur dertil? Du må meget gerne skrive en kommentar længere nede på siden.

Læs alle artikler fra Australien

Planlæg din rejse til Sydney:

Bestil fly til Sydney (reklamelink)

Bestil hotel i Sydney (reklamelink)

Bestil biludlejning i Sydney (reklamelink)

Bestil aktiviteter i Sydney (reklamelink)
Nikita L. Christiansen

På Rejs Dig Lykkelig deler jeg ud af mine erfaringer, rejsetips og praktiske informationer fra mine mange rejser og oplevelser i udlandet, men også i Danmark.
Jeg har rejst i 40+ lande og har drevet rejsebloggen siden 2017. I 2021 gik jeg fuldtid på Rejs Dig Lykkelig, hvilket har gjort det til en af Danmarks største og mest succesfulde rejseblogs.

Se historier

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *