De bedste oplevelser i Sydney - Rejs Dig Lykkelig

10 must see seværdigheder og oplevelser i Sydney

Leder du efter sjove ting at lave i Sydney? Så skal du tjekke denne liste med de bedste must see seværdigheder og oplevelser i Sydney, Australien.

Sydney er den største og mest populære by i Australien med en befolkning på mere end 5 millioner mennesker. Hvert eneste år tiltrækker Sydney millionvis af turister fra hele verden, som kommer for at opleve denne skønne australske by. Og ja, Sydney er det hele værd, for det er virkelig et smukt og fantastisk sted!

I Sydney kan du finde noget til enhver smag, hvad enten du er interesseret i pulserende storbyer, travle havnefronter, smukke strande, verdensberømte vartegn eller historiske bygninger. Sydney har simpelthen bare det hele og mere til.

Hvis du planlægger en rejse til Sydney, skal du endelig blive hængende her på siden. Jeg har nemlig samlet en liste med de allerbedste must see seværdigheder og oplevelser i Sydney.

De bedste oplevelser i Sydney - Rejs Dig Lykkelig

 

1. Operahuset

På havnefronten står det storslåede operahus, som selvfølgelig er et absolut must see i Sydney. Det er uden tvivl det største vartegn i Sydney, og måske også i hele Australien.

Da den danske arkitekt Jørn Utzon designede Operahuset, havde han nok ikke i sin vildeste fantasi forestillet sig, at Operahuset ville blive en af verdens mest ikoniske bygninger. Den imponerende bygning med sit sejllignende tag er også optaget på UNESCOs Verdensarvsliste og er mindst lige så imponerende indeni som udenpå.

Når du besøger Operahuset behøver du ikke nødvendigvis at overvære en operaforestilling, for der er også mange andre ting at give sig til derinde. Indenfor i den enorme bygning, kan du nemlig også finde flere teaterscener, udstillingslokaler, en biograf og en restaurant.

Hvis du gerne vil lære mere om historien bag Operahuset og opleve det indefra, kan det anbefales at bestille en guidet rundtur i den verdensberømte bygning.

Pris for guidet tur: $42 AUD for voksne, $32 for studerende og $22 for børn.

Officielle hjemmeside: https://www.sydneyoperahouse.com/

 

2. Royal Botanic Gardens

En anden af de bedste oplevelser i Sydney er Royal Botanic Gardens, som er den ældste botaniske have i Australien. Inde i haven bliver du mødt af en overflod af eksotiske planter og blomster fra Australien og resten af verden. Den 30 hektar store botaniske have byder også på nogle af de bedste udsigtspunkter til Operahuset og Harbour Bridge.

Når du besøger Royal Botanic Gardens, må du ikke glemme at besøge Mrs Macquarie’s Chair, som er et sæde skåret direkte ind i en klippesten. Herfra kan du sidde og nyde den smukkeste udsigt over Sydney Harbour, Operahuset og Sydney Harbour Bridge.

Entré: Gratis.

Officielle side: https://www.rbgsyd.nsw.gov.au/

De bedste oplevelser i Sydney - Royal Botanic Gardens - Rejs Dig Lykkelig

 

3. The Rocks

The Rocks er det ældste område i Sydney, og det var her den første europæiske besættelse i Australien oprettede en koloni i 1788. Selvom at størstedelen af Sydney består af moderne bygninger, kan du stadig opleve lidt af de gamle charmerende huse i The Rocks.

Det er for eksempel her du finder Cadmans Cottage, der er det ældste overlevende hus i Sydney. Det er ikke ligefrem et smukt hus eller et must see i Sydney, men det er stadig sjovt at se det gamle hus fra 1816.

I dag er The Rocks et populært område i Sydney med sine gamle huse og smalle gader. Men området er også fyldt med små butikker og museer, gode restauranter og nogle af de ældste pubber i Australien.

The Rocks er desuden kendt for at have den måske bedste udsigt over Sydneys største seværdigheder. Herfra har du nemlig en fantastisk udsigt over store seværdigheder som Operahuset og Harbour Bridge. Det kan især anbefales at nyde udsigten fra Observatory Hill Park. Du må heller ikke glemme at gå en tur langs havnepromenaden eller besøge George Street, der er den ældste gade i Australien.

Hver weekend afholdes det populære The Rocks Market i bydelen, hvor du kan købe alt fra mad og planter til tøj og souvenirs.

 

4. Queen Victoria Building (QVB)

Hvis du leder efter et godt sted til shopping i Sydney, kan det anbefales at kigge forbi Queen Victoria Building. Her finder du mere end 200 butikker og restauranter fordelt på flere etager. Udbuddet i centret er enormt og der er noget til enhver smag.

Queen Victoria Building er et besøg værd, også selvom at du måske ikke gider rende rundt i butikker. Selve udsmykningen og arkitekturen i romansk stil er nemlig yderst imponerende.

Entré: Gratis.

Officielle side: https://www.qvb.com.au/

Queen Victoria Building - Rejs Dig Lykkelig

 

5. Manly Beach

Hop på en 30-minutters smuk færgetur fra Sydney og pludselig befinder du dig i Manly, som er en rolig forstad med de skønneste strandvibes. Manly Beach er virkelig populær og er den perfekte oplevelse i Sydney, hvis du trænger til en strandtur i smukke omgivelser.

Manly er desuden også kendt for at have et bredt udvalg af gode hoteller, restauranter og butikker. Det kan anbefales at tage på en gåtur langs Manly Scenic Lookout, der byder på mange gode udsigtspunkter undervejs. Hvis du er interesseret i at lære at surfe, er Manly også et godt sted til at tage en surf-lektion.

 

6. Sydney Tower

Sydney Tower er placeret højt over byens skyline og er med sine 309 meter, den højeste bygning i Sydney. Så hvis leder efter et godt udsigtspunkt i Sydney, er det helt sikkert, her du skal tage hen!

Fra observationsdækket bliver du mødt af en fantastisk 360 graders panoramaudsigt over Sydney og det omkringliggende område. Du kan også vælge at besøge tårnets cocktail bar eller restauranten, som har et 360 graders roterende gulv.

Udsigten fra Sydney Tower er betagende både i dagtimerne og aftentimerne, men det kan anbefales at tage herop lidt før solnedgang. På den måde kan du nyde udsigten i dagslys, hvorefter du kan se hvordan lysene i byen tændes i takt med at mørket falder på. Det er virkelig et smukt syn og er uden tvivl en af de bedste oplevelser i Sydney.

Entré: $31 for voksne, $24 for studerende, $22 for børn mellem 3 og 15 år og gratis for børn under 3 år. Der gives rabat ved forudbestilling af billetterne online.

Officielle side: https://www.sydneytowereye.com.au/

De bedste oplevelser i Sydney - Sydney Tower - Rejs Dig Lykkelig

 

7. Darling Harbour

Darling Harbour er et populært havneområde fuld af restauranter, barer, butikker, museer, udstillinger og underholdning. Her er masser at give sig til og du skal ikke være bange for at komme til at kede dig, hverken i dagtimerne og aftentimerne.

Nyd den fantastiske stemning i Darling Harbour med udsigt over havnen og Sydneys skyline i baggrunden. Du kan også besøge en af de sjove attraktioner eller slentre igennem Harbourside, der er et shoppingcenter med mere end 100 butikker.

En kort gåtur fra Darling Harbour finder du baren Slip Inn, som er det sted hvor Kronprins Frederik og Kronprinsesse Mary mødte hinanden for allerførste gang. Det var herinde at deres kærlighedshistorie begyndte at blomstre. Så hvis du er interesseret i den danske kongefamilie, er Slip Inn næsten en obligatorisk oplevelse i Sydney.

Officielle side: https://www.darlingharbour.com/

 

8. Bondi Beach

En af de bedste oplevelser i Sydney er at besøge Bondi Beach, der er en af de mest berømte strande i Australien. Bondi Beach er uhyre populær blandt de lokale og turister, der kommer hertil for at bade i havet, solbade, surfe eller noget helt fjerde.

Strandens popularitet er ikke til at tage fejl af og den bliver desværre ofte overfyldt af mennesker om sommeren. Så hvis du gerne vil nyde strandlivet på Bondi Beach, kan det anbefales at tage hertil tidligt om morgenen.

Australien er kendt for at have mange hajangreb, og det kan til tider være lidt nervepirrende at bade i havet. Men haj-angreb er yderst sjældne ved Bondi Beach, så du skal altså ikke være bange for at bade her. Der er desuden flere livreddere som holder øje med de badende gæster dagen lang.

Du kan også vælge at besøge Bondi Icebergs Club, som er en næsten 100 år gammel svømmeklub. Her kan du imod betaling bade i en swimmingpool, som er placeret helt ned til havet ved Bondi Beach.

Bondi Beach - Rejs Dig Lykkelig

 

9. Bondi to Coogee Walk

I Sydney er der virkelig mange smukke vandreruter langs kyststrækningerne, hvoraf den mest populære er Bondi to Coogee Walk. Du bestemmer helt selv om du vil starte turen fra Bondi Beach eller Coogee Beach. Ruten er cirka 6 kilometer lang og tager omkring 2 timer at komme igennem.

Undervejs kommer du forbi adskillige smukke strande, dramatiske klipper og rolige parker, imens du bliver mødt af den ene smukke udsigt efter den anden. Hvis sulten melder sig, er der desuden mange gode restauranter og caféer langs ruten.

Vær opmærksom på at ruten ikke egner sig til kørestole eller klapvogne, da der er stejle stier og trapper undervejs.

 

10. Sydney Harbour Bridge

Sydney Harbour Bridge er placeret overfor Operahuset og er en af de absolut mest ikoniske seværdigheder i Sydney. Broen stod færdig i 1932 og på daværende tidspunkt var det verdens største stålbue-bro med en højde på 134 meter og en længde på 1.149 meter.

For at opleve Sydney Harbour Bridge, kan du faktisk bare nøjes med at skue over til broen, når du står foran Operahuset. Hvis du derimod gerne vil opleve udsigten fra broen, kan du vælge at krydse Harbour Bridge på gåben eller i bil. På halvvejen kommer du forbi Pylon Lookout, som er et bromuseum med et udsigtspunkt, hvorfra du kan nyde en betagende 360 graders udsigt over Sydney.

For vovehalse er der faktisk også mulighed for at tage på en klatretur helt oppe på toppen af broen med Sydney Bridge Climb. Her bliver du iført sikkerhedsudstyr, hvorefter du sammen med en gruppe kommer op i svimlende højder. Så hvis du lider af højdeskræk, er det nok ikke lige den bedste oplevelse for dig.

Hvis du krydser broen fra det centrale Sydney til North Shore området, kan det anbefales at nyde den gode udsigt over Harbour Bridge og Operahuset herfra. Du kan også væge at besøge Luna Park, som er en populær forlystelsespark for børn i Sydney.

Entré til Pylon Lookout: $19 for voksne, $12.50 for studerende og pensionister, $9,50 for børn mellem 5 og 12 år og gratis for børn under 5 år.

Pris for Sydney Bridge Climb: Fra $149 til $403 pr. person.

De bedste oplevelser i Sydney - Sydney Harbour Bridge - Rejs Dig Lykkelig

Det var alt på denne liste over de bedste must see seværdigheder og oplevelser i Sydney, Australien. Hvad er dine favoritoplevelser i Sydney? Hvad ser du frem til på din tur til Sydney? Du må meget gerne efterlade en kommentar længere nede på siden.

Læs alle indlæg fra Australien
Bestil fly til Sydney på Momondo.dk (Reklamelink)

Bestil biludlejning i Sydney på Discovercars.dk (Reklamelink)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.