Rejsebudget i Australien - Rejsdiglykkelig.dk

Rejsebudget i Australien

Planlægger du et road trip i Australien? Glem ikke at tjekke dette rejsebudget fra vores rejse i Australien.

Australien er ikke ligefrem et billigt rejseland. Inden vi rejste til Australien, var vi meget nervøse for, om vi nu også havde sparet nok penge sammen. Vi ville jo nødig løbe tør undervejs, så jeg læste mig igennem et stort antal rejseblogs med rejsebudgetter.

De mange rejsebudgetter var en stor hjælp, og gav os en god fornemmelse af priserne i Australien. Vi lagde et budget i den høje ende, og havde et par tusind kroner ekstra til uforudsete udgifter. Det endte da også med, at vi overholdt vores rejsebudget i Australien, uden at bruge vores ekstra penge.

Vores rejse i Australien bestod af et road trip fra Brisbane til Melbourne med en afstikker til Great Ocean Road. Vi havde kun 13 dage til turen, men kunne godt have brugt et par dage ekstra. Der var nemlig meget kørsel, og ikke meget tid til at nyde de enkelte steder.

Vi har forsøgt at leve nogenlunde billigt og har ikke boet på alverdens luksushoteller, tværtimod. Vores budget indeholder også fornøjelser, shopping og drikkevarer, som man sagtens kan spare lidt penge på.

Alt det kan du læse meget mere i vores rejsebudget i Australien, hvor jeg kommer mere ind på de enkelte udgifter. Bemærk at flybilletterne ikke er medregnet i rejsebudgettet, da priserne varierer meget. Vi var afsted i februar 2019.

Rejsebudget i Australien - Sydney - Rejsdiglykkelig.dk

 

Rejsebudget i Australien


Priserne er for 13 dages road trip i Australien for 2 personer

Hotel: 4.550 kr.

Mad: 1.484 kr.

Drikkevarer: 830 kr.

Indkøb: 266 kr.

Biludlejning: 5.449 kr.

Benzin: 2.567 kr.

Parkering: 190 kr.

Oplevelser: 184 kr.

Fornøjelser: 1.210 kr.

Shopping: 334 kr.

Andet: 108 kr.

 

Samlede udgifter: 17.172 kr.

Samlede udgifter pr. person: 8.586 kr.

Udgifter pr. dag: 1.321 kr.

Udgifter pr. dag pr. person: 660,50 kr.

Rejsebudget Australien - Diagram - Rejsdiglykkelig.dk

 


Detaljer om Rejsebudgettet


Hotel

På rejsen brugte vi 4.550 kr. på hoteller i 13 nætter, hvilket er et gennemsnit på 350 kr. pr. overnatning for 2 personer. Vi brugte Hotels.com til at bestille alle overnatninger på turen.

Vi satser nemlig altid på, at indsamle nok overnatninger til, at få en gratis overnatning gennem deres loyalitetsprogram. Det lykkedes også denne gang, hvor vi sparede en overnatning til en værdi af små 255 kr.

Undervejs har vi forsøgt at finde de billigste hoteller, så vi har også boet på mange backpacker hostels. Vi har dog været villige til at betale lidt ekstra, for at have vores eget værelse, men har ofte delt badeværelse med de andre gæster.

Jo tættere vi kom på Melbourne, jo bedre hoteller fik vi for pengene. Måske var det bare et tilfælde? Alle vores overnatninger er bestilt få dage før vi ankom til overnatningsstedet.

 

Mad

Vi brugte kun 1.484 kr. på mad i 13 dage, hvilket svarer til 742 kr. pr. person og 57 kr. pr. person pr. dag. Der skal lige gøres opmærksom på, at vi ikke spiser så mange gange om dage som andre måske ville gøre.

Madbudgettet består udelukkende af fastfood, sandwiches og 2 restaurantbesøg i den billige ende. Der er selvfølgelig også medregnet drikkevarer til de fleste måltider. Vi spiste også meget brød og kager, men det medregnes ikke i denne post.

Rejsebudget i Australien - Mad - Rejsdiglykkelig.dk

 

Drikkevarer

Vi brugte 830 kr. på drikkevarer i 13 dage, hvilket svarer til 415 kr. pr. person og 32 kr. pr. person pr. dag. Der er kun medregnet drikkevarer fra supermarkeder, tankstationer osv., da drikkevarer til maden er medregnet i madposten.

Det skal dog lige siges, at der er medregnet et par enkelte milkshakes hist og her. Der er mulighed for at spare mange penge på denne post, eftersom at vi hovedsageligt har købt den ene sodavand efter den anden.

Vi startede med at købe små flasker sodavand hver dag, men endte med at købe store flasker og derefter hælde dem over i små flasker. Vi sparede mange penge på den måde, da en 2 liters ofte koster nogenlunde det samme som en 600 ml sodavand.

 

Indkøb

Vi brugte 266 kr. på indkøb i 13 dage, hvilket svarer til 133 kr. pr. person og 10 kr. pr. person pr. dag. Udgifterne til indkøb består bl.a. af lidt chips og popcorn samt masser af kager og brød.

Undervejs købte vi nemlig ofte brød og kager til morgenmad eller frokost i supermarkedernes bagerafdelinger. Det har alt sammen været medvirkende til, at vi har sparet mange penge på madposten.

 

Biludlejning

Vi brugte 5.449 kr. på biludlejning i 13 dage, hvilket svarer til en gennemsnitspris på 419 kr. pr. dag. Vi lejede en bil i SUV-klassen, for den kostede kun få hundrede kroner mere end den billigste udlejningsbil.

Da vi afhentede bilen i Brisbane lufthavn fik vi en gratis opgradering til en endnu bedre bil, men det var en rigtig benzinsluger. Vi fandt bilen gennem rentalcars.com og valgte Hertz som udlejningsfirma.

Udover selve biludlejningen har jeg også medregnet et envejsgebyr og en lokal skat, som udgjorde en høj procentdel af beløbet i Brisbane lufthavn. Jeg har også medregnet vores tilkøb af fuld beskyttelse til bilen til en pris på 773 kr.

Det anbefales at købe fuld beskyttelse, for selvrisikoen kan være ekstrem høj i Australien. Vi så flere biler med et depositum og en selvrisiko på over 30.000 kr.! Så husk nu at læse lejebetingelserne og købe fuld beskyttelse til bilen!

Biludlejning - Rejsdiglykkelig.dk

 

Benzin

På vores road trip brugte vi 2.567 kr. på benzin i 13 dage, hvilket svarer til 1.283,50 kr. pr. person og 98,50 kr. pr. person pr. dag. Der skal lige gøres opmærksom på, at vi havde et kæmpe skrummel af en bil, som var en rigtig benzinsluger.

Der kan altså sagtens spares lidt penge ved, at leje en mere økonomisk bil. Vi kørte som sagt fra Brisbane til Melbourne med en afstikker til Great Ocean Road og Grampians National Park.

På 13 dage nedlagde vi 4.200 kilometer på de Australske landeveje. Vi har dermed i gennemsnit kørt 323 kilometer pr. dag, hvilket er meget fornuftigt.

 

Parkering

Vi brugte 190 kr. på parkering, men kunne sagtens have brugt meget mere. Det var gratis at parkerer i mindre byer, men det var virkelig dyrt i f.eks. Sydney. Vi kom af med 122,50 kr. for at parkerer i 2 timer, en halv times gang fra Operahuset.

Da vi først skimtede skiltet med priser, så det ellers ud til at være billigt. Men det viste sig, at den billigste pris kun var for en halv times parkering, og ikke en hel time.

Vi havde ikke mulighed for at tage offentlig transport, da der ikke var gratis parkering på vores hostel alligevel, selvom de ellers reklamerede med det.

Derfor var vi nødsaget til at tage bilen med os rundt i byen, så vi ikke skulle betale tusindvis af kroner for parkering. Ved en park lidt derfra, kunne man heldigvis parkerer gratis om natten, og det var selvfølgelig en stor fordel.

 

Oplevelser

I dette rejsebudget i Australien, skal vi selvfølgelig også ind på oplevelser. Vi brugte kun 184 kr. på oplevelser i 13 dage, hvilket svarer til 92 kr. pr. person.

Vi brugte faktisk kun penge på entreen til Tamborine Rainforest Skywalk… Men det betyder bestemt ikke at vi har kedet os! Det gode ved Australien er nemlig, at de største og mest fascinerende oplevelser er i naturen.

Det betyder også at mange oplevelser er gratis, inklusiv Australiens nationalparker, som du kan besøge kvit og frit. Du skal med andre ord ikke være bange for, at du ikke får oplevet noget på et skrabet budget!

Rejsebudget i Australien - Oplevelser - Rejsdiglykkelig.dk

 

Fornøjelser

Vi brugte 1.210 kr. på fornøjelser på 13 dage, hvilket svarer til 605 kr. pr. person og 46,50 kr. pr. person pr. dag. Det er en meget høj post, men det er der en helt særlig grund til. Vi er nemlig begge rygere, og Australien er uheldigvis landet med verdens dyreste cigaretter.

På forhånd besluttede vi os for at ryge lidt mindre i Australien, hvilket vi overholdt meget godt. Vi troede at man måtte have 2,5 pakker med pr. person, men det viste sig at være mindre. Vi fik dog lov til at tage dem med ind i landet alligevel, utroligt men sandt.

Vi endte med at købe 12 pakker cigaretter til sammen og brugte i gennemsnit 97 kr. pr. pakke. Vi havde faktisk læst os priser på 125-150 kr. pr. pakke, men blev positivt overraskede. Vær dog opmærksom på, at priserne stiger betydeligt hvert år.

 

Shopping

Vi brugte 334 kr. på shopping, hvilket er 167 kr. pr. person. Vi købte lidt forskellige souvenirs til hjemmet og lidt billigt tøj. Der blev faktisk ikke shoppet så meget, som vi egentligt havde regnet med. Denne post varierer selvfølgelig også meget fra person til person.

 

Andet

Vi brugte 108 kr. på et omformerstik og en tøjvask. Det viste sig at vores omformer åbenbart ikke virkede i Australien, så vi måtte ud og købe en. Vi fandt heldigvis én i det første supermarked vi besøgte, pyh!

Eftersom at Australien ikke var den eneste destination på vores rejse, måtte vi nødt til at vaske tøj undervejs. Så der er også penge at spare på denne post, hvis du ikke har brug for et omformerstik eller tøjvask.

Udgifter - Rejsdiglykkelig.dk

Det var alt fra vores rejsebudget i Australien. Jeg håber det kunne hjælpe dig med, at få en lille idé om, hvor mange penge du skal spare op til dit road trip i Australien. Husk på at priserne kan have ændret sig siden vores tur i februar 2019.

Læs mere fra Australien:

• 20 Oplevelser på Great Ocean Road

• 10 Must-See Seværdigheder i Sydney

… Eller læs alle artikler fra Australien

Planlæg din rejse til Australien:

 Bestil fly til Australien på Momondo.dk (reklamelink)

 Bestil biludlejning i Australien på Discovercars.dk (reklamelink)

 Bestil oplevelser i Australien på GetYourGuide.dk (reklamelink)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *