Rejseforslag; Road Trip i det Sydøstlige Australien - Burleigh Heads Beach - Rejs Dig Lykkelig

Rejseforslag: 23 Dages Road Trip i det Sydøstlige Australien

Drømmer du om en rejse Down Under? Så er du nødt til, at tjekke mit ruteforslag til et uforglemmeligt road trip i det sydøstlige Australien.

På en rejse til Australien kan du se frem til et eventyr for livet. Her bliver du mødt af store kontraster med alt fra enestående natur og smukke kyststrækninger til pulserende storbyer og et unikt dyreliv.

Ikke nok med det, så er Australien også kendt som et vaskeægte paradis for backpackere, surfere, familier, naturelskere og vinentusiaster.

Vi var selv på et road trip i det sydøstlige Australien under vores hemmelige bryllupsrejse. Derfor har jeg valgt, at lave et rejseforslag her på bloggen. Den kan forhåbentligt inspirere dig til en rejse Down Under.

Ruten er næsten magen til vores road trip rute. Jeg har dog tilføjet en del dage til turen, da vi selv havde rygende travlt med alt for lidt tid.

Australien er nemlig et gigantisk land, som nemt kan fremstå noget mindre. Men det er altså verdens sjette største land og 179 gange større end Danmark.

Artiklen fortsætter under boksen.

Gode sider til planlægning af rejsen:

Bestil fly til Australien (reklamelink)

Bestil hotel i Australien (reklamelink)

Bestil biludlejning i Australien (reklamelink)

Bestil aktiviteter i Australien (reklamelink)

 

Højdepunkter i det sydøstlige Australien


På 23 dage kommer du gennem delstaterne Queensland, New South Wales og Victoria. Undervejs kommer du til, at nedlægge omkring 3.100 kilometer på de Australske landeveje.

Hvis rejseforslaget ikke stemmer helt overens med dine ønsker, kan du nemt skræddersy og tilpasse det til dine behov. Måske vil du tilføje eller fjerne et par dage?

Hvis du har ekstra tid, kan du eventuelt flyve til Ayers Rock eller Tasmanien, hvor vores egen Dronning Mary kommer fra. Du kan også køre helt op til populære Cairns, Great Barrier Reef, Fraser Island eller noget helt fjerde.

I mit rejseforslag til et road trip i det sydøstlige Australien kommer du bl.a. forbi følgende højdepunkter:

• Brisbane

• Tamborine National Park

• Gold Coast

• Byron Bay

• Hunter Valley

• Sydney

• Blue Mountains

• Wilsons Promontory

• Phillip Island

• Melbourne

• Great Ocean Road

• Grampians National Park

 

Rejsetip: Drømmer du om en rundrejse? Så kan Australien nemt kombineres med destinationer som New Zealand, Singapore, Bali, Kuala Lumpur, Dubai og mange andre.

Rejseforslag; Road Trip i det Sydøstlige Australien - Kort - Rejs Dig Lykkelig
Kort over ruten i mit rejseforslag

 


Dagsprogram på road trip i det sydøstlige Australien


Dag 1-2: Ankomst til Brisbane

Dit eventyr i Australien starter i Brisbane, hvor du har 2 nætter. Medmindre det er en del af en rundrejse, har du formentligt været på en meget lang flyrejse hele vejen fra Danmark.

Det er dermed ikke så mærkeligt endda, hvis du trænger til at lade batterierne lidt op inden dit road trip.

Hvis du derimod har overskuddet til det, bør du virkelig ikke gå glip af Brisbane! Byen fungerer nemlig som hovedstaden i delstaten Queensland og er hjem til mere end 2 millioner mennesker.

Her kan det især anbefales at opleve South Bank Parklands, Botanic Gardens, Lone Pine Koala Sanctuary og Mount Coot-tha Lookout.

Brisbane - Rejs Dig Lykkelig
Udsigt over Brisbane fra Mount Coot-tha Lookout

 

Dag 3: Tamborine National Park og Gold Coast

Nu starter jeres road trip i Australien for alvor! I dag går turen til Gold Coast, men inden skal I på en lille afstikker til Tamborine National Park.

Parken er præget af naturlig skønhed med frodige regnskove, vandfald, grotter, vandrestier og et rigt dyreliv. Der er også massevis af spændende attraktioner, herunder Glow Worm Caves og Tamborine Rainforest Skywalk.

Hvis du har tiden til det, kan du eventuelt tilføje en dag og tage forbi smukke Lamington National Park efterfølgende.

Herefter går turen videre til den ikoniske ferieby, Gold Coast, der kan oversættes til Guldkysten. Navnet dækker også over det omkringliggende område med kystbyer såsom Surfers Paradise og Burleigh Heads.

I Gold Coast er der rig mulighed for, at slikke sol på strandene, bade i havet og surfe på bølgerne. Du kan også tage på shopping, besøge forlystelsesparker og nyde nattelivet.

Rejselængde: Cirka 113 kilometer fra Brisbane til Gold Coast med afstikker til Tamborine National Park.

Rejseforslag; Road Trip i det Sydøstlige Australien - Burleigh Heads Beach - Rejs Dig Lykkelig
Lasse og Nikita med udsigt til Gold Coast fra John Laws Park i Burleigh Heads

 

Dag 4: Byron Bay

Køreturen langs østkysten forsætter ned til dejlige Byron Bay. Byen er især kendt for sin bohemelivsstil, backpackervibe og kulturliv.

Derudover byder Byron Bay også på adskillige lange sandstrande, hvoraf Main Beach er den mest populære. Ud for strandene kan du opleve Australiens smukke og livlige koralrev eller dyrke vandsportsaktiviteter og surfing.

Glem ikke at besøge Cape Byron, som er landets østligste punkt. Hvis du hellere vil lære om det australske gårdliv, kan du besøge den aktive gård, The Farm.

På vejen til Byron Bay kan du eventuelt tage en omvej til hippiebyen, Nimbin. Du kan også smutte forbi Burleigh Heads National Park og Coolangatta Beach, som egentligt er en del af Gold Coast.

I mit rejseforslag er der kun en enkelt overnatning i henholdsvis Gold Coast og Byron Bay. Det er dog nemt, at få meget mere tid til at gå der!

Rejselængde: Cirka 94 kilometer fra Gold Coast til Byron Bay uden omveje.

Byron Bay - Rejs Dig Lykkelig
Stranden i Byron Bay

 

Dag 5: Port Macquarie

I dag skal du på en længere køretur hele vejen ned til kystbyen Port Macquarie. På vejen kan du holde en pause i Coffs Harbour, som blandt andet byder på udsigtspunktet, Forest Sky Pier.

Du kan også tage en omvej og smutte forbi Dorrigo National Park, der byder på en storslået og frodig regnskov.

Fremme i Port Macquarie venter der en charmerende by med flere flotte kolonibygninger, fine kyststrækninger og skønne strande.

Her kan du slappe af, nyde tilværelsen, gå på Coastal Walk og se fyrtårnet Tacking Point Lighthouse. Jeg kan også varmt anbefale, at besøge Koala Hospital, som hjælper syge og skadede koalaer. Husk at give en donation!

Rejselængde: Cirka 385 kilometer fra Byron Bay til Port Macquarie.

Rejseforslag; Road Trip i det Sydøstlige Australien - Koala Hospital i Port Macquarie - Rejs Dig Lykkelig
Koalaen Barrington Xavier på Koala Hospital i Port Macquarie

 

Dag 6-7: Hunter Valley

Næste stop på ruten er Hunter Valley, som er Australiens ældste vindistrikt. Her er der fyldt med bølgende bakker, uendelige vinmarker, idylliske vingårde og microbryggerier.

Ikke nok med det, så er der også et stort antal gourmetrestauranter, golfbaner, spaer og gallerier.

Det er dermed det perfekte sted til, at tage på vinsmagning, overnatte på en vingård og nyde udsøgte måltider.

Du kan også blot slappe af i det eventyrlige område, spotte dyreliv og tage på picnic. Hvis det skal være lidt vildere, er det også muligt at prøve hesteridning, faldskærmsudspring og luftballoner.

Rejselængde: Omkring 240 kilometer fra Port Macquarie til Hunter Valley.

 

Dag 8-10: Sydney

Det er blevet tid til at besøge smukke Sydney, hvor du har tre overnatninger. Sydney er Australiens største by og er hjem til mere end 5 millioner mennesker.

I den pulserende storby er der mange spændende oplevelser. Her finder du alt fra verdensberømte seværdigheder og historiske bygninger til travle havnefronter og flotte strande.

Du må især ikke gå glip af Operahuset, Sydney Harbour Bridge, The Rocks, Bondi Beach og Royal Botanic Garden.

Derudover kan jeg også anbefale, at opleve Bondi to Coogee Walk, Darling Harbour, Sydney Tower, Manly Beach og Queen Victoria Building. Du kan læse min artikel om oplevelser i Sydney her.

På vejen til Sydney må du heller ikke gå glip af Blue Mountains National Park. Parken er optaget på UNESCOs verdensarvsliste og er hjem til storslået natur.

Rejselængde: Cirka 242 kilometer fra Hunter Valley til Sydney.

Rejseforslag; Road Trip i det Sydøstlige Australien - Sydney - Rejs Dig Lykkelig
Nikita kigger ud over Sydney Harbour med Operahuset og Sydney Harbour Bridge i gråvejr

 

Dag 11: Grand Pacific Drive og Jervis Bay

Forlad storbyen og kør videre ned langs kysten indtil du er i Jervis Bay. På vejen kommer du forbi Royal National Park, der er verdens næstældste nationalpark. Ja, faktisk er den kun overgået af Yellowstone i USA.

Derudover kommer du forbi udsigtspunktet Bald Hill Lookout samt det buddhistiske tempel, Nan Tien Temple, som er det største på den sydlige halvkugle.

Du kan også opleve Kiama Blowhole, som er et af verdens største blæsehuller. Det er ret så imponerende, når vandet sprøjter op i luften!

Undervejs kører du på den smukke vejstrækning, Grand Pacific Drive, der slænger sig langs kysten. Et af strækningens mest ikoniske steder er ved Sea Cliff Bridge.

Når du er fremme ved Jervis Bay bliver du mødt af en bugt med hvide sandstrande og en stor bestand af delfiner, hvaler og andre havdyr. Den mest populære er Hyams Beach, der kaldes verdens hvideste strand.

Rejselængde: Omkring 200 kilometer fra Sydney til Jervis Bay.

Rejseforslag; Road Trip i det Sydøstlige Australien - Jervis Bay - Rejs Dig Lykkelig
Den hvide sandstrand, Hyams Beach, i Jervis Bay

 

Dag 12: Merimbula

Forsæt dit road trip i det sydøstlige Australien indtil du ankommer til Merimbula, hvor du har en enkelt overnatning.

På vejen dertil kører du på Princes Highway, som følger kysten og fører gennem små byer og grønne skove. Undervejs er der adskillige naturskønne nationalparker, som bare venter på at blive udforsket.

Du kommer også forbi Clyde Valley og Batemans Bay, hvor det er værd at holde en pause. Efter landsbyen Tilba Tilba kommer du desuden ud på den flotte Sapphire Coast.

Rejselængde: Cirka 316 kilometer fra Jervis Bay til Merimbula.

 

Dag 13: Lake Entrance

I dag går turen videre til Lake Entrance i delstaten Victoria. Det er endnu en dag med en del kørsel. Du bør derfor overveje om du eventuelt har nogle ekstra dage tilovers, der kan klemmes ind i dagsprogrammet.

På vejen til Lake Entrance kommer du gennem dybe skovområder, hvor der er gode chancer for at møde Australiens dyreliv.

Her kommer du blandt andet forbi nationalparker, Cann River, Cabbage Tree Creek, Cape Conran og Orbost.

Dagen slutter i badebyen Lake Entrance, der er beliggende i et forfriskende vådområde med laguner, floder, søer og strande. Det store flodsystem gør det til et oplagt sted til, at tage på en bådtur.

Rejselængde: Cirka 267 kilometer fra Merimbula til Lake Entrance.

Rejseforslag; Road Trip i det Sydøstlige Australien - Rejs Dig Lykkelig
Kører på de australske landeveje

 

Dag 14: Wilsons Promontory National Park

En ny dag venter, og i dag er det tid til at besøge Wilsons Promontory National Park. Den kaldes også blot for The Prom og er en smuk park med storslået natur.

Store granitbjerge, grønne skove, frodige haver, tørre bushlandskaber, rindende floder, uberørte sandstrande, lange kystlinjer og charmerende landsbyer. Det er bare noget af alt det, som området har at byde på.

Ikke nok med det så, så er der også et rigt dyreliv. Her kan du nemt støde på kænguruer, wallabies, wombats, emuer, koalaer, kryb og andre dyrearter.

Der findes mange vandrestier i parken, men jeg kan især anbefale Prom Wildlife Walk. Den 2,3 kilometer lange vandresti fører nemlig gennem bushlandskabet og er et godt sted til, at spotte dyrelivet.

Vil du gerne overnatte inde i nationalparken? Så er der forskellige overnatningsmuligheder med alt fra hoteller til campingpladser.

Rejselængde: Knap 260 kilometer fra Lake Entrance til Wilsons Promontory National Parks indgang.

Wilsons Promontory Nationalpark - Rejs Dig Lykkelig
Kænguru i Wilsons Promontory Nationalpark

 

Dag 15: Phillip Island

Det er blevet tid til, at opleve Phillip Island. Øen ligger omkring 1,5 times kørsel fra Wilsons Promontory National Park og er forbundet til fastlandet via en bro.

Phillip Island er mest kendt for sit unikke dyreliv. Det er især kolonien af små dværgpingviner, der løber med opmærksomheden. De lever i huler i sandklitterne, så måske du spotter nogle af dem på øen.

Pingvinerne opleves dog bedst ved solnedgang, hvor den berømte Pingvinparade finder sted. Her vender de nemlig tilbage til deres unger til lands efter en dag på havet.

Glem endelig ikke, at tage på en gåtur på gangbroerne i The Nobbies. Vi spottede adskillige dværgpingviner i området i dagtimerne.

Ud for kysten ligger Seal Rocks, som er hjem til Australiens største koloni af pelssæler. Øen byder også på mange andre attraktioner, herunder Koala Conservation Centre, hvor du kan opleve koalaer i deres naturlige miljø.

Rejselængde: Cirka 117 kilometer fra Wilsons Promontory National Parks til Phillip Island.

Rejseforslag; Road Trip i det Sydøstlige Australien - Phillip Island - Rejs Dig Lykkelig
Går på gangbroerne ved The Nobbies på Phillip Island

 

Dag 16-18: Melbourne

Det er tid til endnu en storby på jeres rejse! Denne gang står programmet på Melbourne, som er landets næststørste by.

Du har tre nætter i den moderne storby, der byder på en god blanding af funklende højhuse og gamle victorianske bygninger. Her er der særligt fokus på gastronomi, kultur, sport, mode, kunst og musik.

I Melbourne kan du hoppe på en sporvogn, se australsk fodbold, nyde velsmagende mad, tage på shopping og meget mere.

Byens største seværdigheder inkluderer blandt andet Queen Victoria Market, Melbourne Skydeck, Block Arcade, Royal Botanic Gardens, National Gallery of Victoria og Shrine of Remembrance.

Hvis du har tid, kan du også smutte forbi Mornington Peninsula på vejen til Melbourne. I kort afstand fra byen finder du desuden vinområdet, Yarra Valley.

Rejselængde: Omkring 142 kilometer fra Phillip Island til Melbourne centrum.

Melbourne - Rejs Dig Lykkelig
Et havneområde lidt uden for Melbourne

 

Dag 19: Great Ocean Road og Apollo Bay

Endelig går turen til et af de største højdepunkter på dit road trip i det sydøstlige Australien! Det er nemlig tid til, at udforske Great Ocean Road, der er en af verdens smukkeste kyststrækninger.

Vejen starter i Torquay sydvest for Melbourne og strækker sig over 243 kilometer langs kysten. Det er derfor en god idé med et par dage på strækningen.

I dag skal du køre til Apollo Bay, hvor du har en enkelt overnatning. På vejen dertil venter der mange mindeværdige oplevelser.

Nogle af de bedste steder at se er Great Ocean Road Memorial Arch, Lorne, Erskine Falls og Kennett River Koala Walk. Ved sidstnævnte er der næsten garanti for, at se nuttede frie koalaer i eukalyptustræerne.

Der er selvfølgelig også mange andre attraktioner, strande og byer, som er et besøg værd. Læs mere i min artikel om Great Ocean Road her.

Rejselængde: Cirka 194 kilometer fra Melbourne til Apollo Bay via Great Ocean Road.

Rejseforslag; Road Trip i det Sydøstlige Australien - Great Otway National Park - Rejs Dig Lykkelig
Erskine Falls i Great Otway National Park

 

Dag 20: Great Ocean Road og Warrambool

Klar til endnu en oplevelsesrig dag på Great Ocean Road? Det er en rigtig god idé, at stå tidligt op, for der er meget at nå i dag!

Første stop på programmet er Great Otway National Park, som byder på en frodig regnskov med vandfald og vandreruter. Jeg kan især anbefale en gåtur på Maits Rest Rainforest Walk. Det er en kort, men flot tur.

Herefter går turen videre til Gibson Steps, der fører ned til en strand omgivet af havets bølger og gigantiske kalkstensklipper.

Bagefter kan du køre videre til De 12 Apostle, som er hovedattraktionen på Great Ocean Road. Det er et absolut must-see! Andre steder du ikke må gå glip af er Loch Ard Gorge, The Arch, London Arch og The Grotto.

Hvis du har mere tid til overs kan du eventuelt bruge lidt tid på, at udforske Bay of Islands Coastal Park. Forsæt til Warrambool, hvor du skal overnatte.

Rejselængde: Cirka 160 kilometer fra Apollo Bay til Warrambool via Great Ocean Road.

Gibson Beach - Rejs Dig Lykkelig
Flotte Gibson Beach nedenfor Gibson Steps på Great Ocean Road

 

Dag 21: Grampians National Park og Ballarat

Efter to skønne dage på Great Ocean Road fortsætter ruten videre til Ballarat. Inden det skal du dog lige en tur forbi Grampians National Park.

Her kan du glæde dig til endnu flere store naturoplevelser! Parken er nemlig præget af smukke sandstensbjerge, frodige skove, dybe søer og fossende vandfald.

Overalt i parken bliver du mødt af flotte udsigtspunkter og gode vandrestier. Der er også et rigt dyreliv med gode muligheder for, at se australske dyr. Vi mødte både kænguruer, wallabies, emuer og andre eksotiske fugle.

Når du har udforsket Grampians er det tid til, at køre videre til dit hotel i den historiske guldgraverby Ballarat.

Rejselængde: Omkring 249 kilometer fra Warrambool til Ballarat med afstikker til Grampians National Park.

Rejseforslag; Road Trip i det Sydøstlige Australien - Grampians National Park - Rejs Dig Lykkelig
Boroka Lookout i Grampians National Park

 

Dag 22: Melbourne

I dag skal du køre på den sidste strækning af dit road trip i det sydøstlige Australien. Turen går tilbage til Melbourne, hvor du har en enkelt overnatning inden rejsen slutter i morgen.

Hvis du ikke har andre planer for dagen, kan du eventuelt starte med at besøge Sovereign Hill i Ballarat.

Sovereign Hill er en levende museumsby- og frilandsmuseum, som skal forestille Ballarat i det 19. århundrede. Det er meget autentisk og er især en god aktivitet for børnefamilier og historieinteresserede.

Efter at have udforsket den gamle guldgraverby, går turen videre til Melbourne. Hvis du mangler at se noget af byen, er det nu du skal gøre det!

Det kan også være, at du mangler at shoppe lidt? Det er nemlig din sidste dag i Australien, så det er med at nyde den og få det sidste ud af turen.

Rejselængde: Cirka 115 kilometer fra Ballarat til Melbourne.

 

Dag 23: Hjemrejse

Dit eventyr i Australien er nået til vejs ende. Det har forhåbentligt været 23 fantastiske dage med oplevelser for livet!

Afhængig af, hvad tid du skal flyve, er det tid til at afleverer lejebilen i lufthavnen og begynde hjemrejsen. Det er værd at bemærke, at Melbourne er 8 timer foran Danmark i deres vintertid og 10 timer foran i deres sommertid.

Selvom at tidszonen i Australien er foran Danmarks er rejsen meget lang! Du skal dermed forvente, at du nok alligevel først kommer hjem dagen efter.

Rejseforslag; Road Trip i det Sydøstlige Australien - Blue Mountains - Rejs Dig Lykkelig
Vores lejebil i Blue Mountains National Park tæt på Sydney

Det var alt i mit rejseforslag til et uforglemmeligt road trip i det sydøstlige Australien. Husk, at du nemt kan tilpasse rejseforslaget, således at det passer bedst muligt til dine egne behov og ønsker.

Hvis du har tiden til det, kan jeg især anbefale, at tilføje endnu flere dage til turen. På den måde, har du bedre tid til, at udforske det spændende rejseland.

Nu er der vidst ikke så meget andet at sige end: God tur Down Under!

Læs alle artikler fra Australien

Planlæg din rejse til Australien:

Bestil fly til Australien (reklamelink)

Bestil hotel i Australien (reklamelink)

Bestil biludlejning i Australien (reklamelink)

Bestil aktiviteter i Australien (reklamelink)
Nikita L. Christiansen

På Rejs Dig Lykkelig deler jeg ud af mine erfaringer, rejsetips og praktiske informationer fra mine mange rejser og oplevelser i udlandet, men også i Danmark.
Jeg har rejst i 40+ lande og har drevet rejsebloggen siden 2017. I 2021 gik jeg fuldtid på Rejs Dig Lykkelig, hvilket har gjort det til en af Danmarks største og mest succesfulde rejseblogs.

Se historier

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *