Must see seværdigheder og oplevelser i Kuala Lumpur - Rejs Dig Lykkelig

16 Must-See Seværdigheder og Oplevelser i Kuala Lumpur

Leder du efter sjove ting at lave i Kuala Lumpur? Tjek denne liste med de bedste must-see seværdigheder og oplevelser i Kuala Lumpur, Malaysia.

Kuala Lumpur er Malaysias hovedstad og er en spændende og livlig metropol med noget til enhver smag. De fleste vælger at bruge et par dage i storbyen, som er ekstremt populær at mellemlande i under en rejse til Asien eller Oceanien.

Kuala Lumpur har desværre fået et lidt blakket ry. Det betyder også, at den ofte bliver fravalgt til fordel for andre populære asiatiske storbyer såsom Singapore, Hong Kong og Bangkok.

Jeg må ærligt indrømme, at jeg heller ikke brød mig specielt meget om Kuala Lumpur til at starte med. Men der er faktisk utroligt mange turister, som langsomt begynder at elske byen efter flere besøg.

Herunder får du en liste over de bedste must-see seværdigheder og oplevelser i Kuala Lumpur. Den kan forhåbentligt gøre det lidt nemmere for dig, at elske byen allerede ved første besøg!

Must see seværdigheder og oplevelser i Kuala Lumpur - Petronas Towers - Rejs Dig Lykkelig

 

Must-See Seværdigheder og Oplevelser i Kuala Lumpur:


1. Petronas Towers

Petronas Towers er det største og mest berømte vartegn i Kuala Lumpur – og nok også i resten af Malaysia. Derfor er de storslåede tvillingetårne selvfølgelig blandt de største must-see seværdigheder og oplevelser i Kuala Lumpur.

Med en højde på 451,9 meter og 88. etager, troner de to tårne højt over resten af byen. Ja, faktisk var de verdens højeste bygninger fra 1998 til 2004. I dag er de stadig verdens højeste tvillingetårne.

Nyd synet på afstand eller tag den lynhurtige elevator op til Skybridge, som forbinder de to tårne. Broen er placeret på 41. og 42. etage i 170 meters højde. Det er dermed verdens højest placerede bro i to etager.

Herefter kan du fortsætte op til observationsdækket på 86. etage i 370 meters højde, hvorfra der er en spektakulær udsigt over den malaysiske hovedstad!

Vær opmærksom på, at der kun sælges et begrænset antal billetter dagligt. Det er dermed en rigtig god idé, at købe dine billetter til Petronas Towers (reklamelink) i god tid på forhånd. Du kan også købe billetter ved tårnene, hvis de da ikke er udsolgt.

For foden af Petronas Towers ligger det kæmpestore shoppingcenter Suria KLCC, som byder på 380 butikker fordelt på 6. etager. Det er et af de bedste og mest populære shoppingcentre i Kuala Lumpur.

 

2. KLCC Park

Bagved Petronas Towers ligger KLCC Park, som er en af de mest populære parker i Kuala Lumpur. Her bliver du mødt af et skønt åndehul midt i storbyens larm.

Inde i parken er der fyldt med grønne plæner, sprudlende springvand, skulpturer og snoede stier. Hvis du rejser med børn, er der også en stor legeplads og et plaskebassin.

Et af de helt store højdepunkter i parken, er den store menneskeskabte sø, Lake Symphony, som har to musikalske springvand.

Hver aften kl. 20.00, 21.00 og 22.00, kan du opleve et springvandshow med lys og musik. Du kan også nøjes med at se springvandet oplyst hver aften kl. 19.30, 20.30 og 21.30.

KLCC Park - Rejs Dig Lykkelig

 

3. Central Market

Central Market ligger i en smuk gammel art deco-bygning og er et multikulturelt marked med håndværk og delikatesser fra forskellige etniske folkeslag.

Her kan du bl.a. besøge de malaysiske, indiske og kinesiske områder, som hver især har deres egne specialiteter og lokale produkter.

Markedet har mere end 300 butikker og boder, som sælger alt fra krydderier og te til tørklæder, tasker, tøj, smykker og brugskunst. Central Market er dermed det perfekte sted til at købe souvenirs! På øverste etage ligger der et madområde med billigt lokal mad.

 

4. Chinatown

Et besøg i Chinatown er endnu en af de bedste seværdigheder og oplevelser i Kuala Lumpur. Det livlige og farverige Chinatown er centreret omkring Petaling Street.

Her finder du hundredvis af små butikker og boder, som sælger alt fra kinesiske specialiteter til falske tasker, tøj og souvenirs til billige priser. Husk at prutte om prisen, men vær opmærksom på, at de kinesiske sælgere kan være lidt pågående.

Chinatown byder også på spændende kulinariske oplevelser. Her er der nemlig fyldt med boder, som sælger smagfulde traditionelle kinesiske- og malaysiske retter. Om aftenen forvandles Petaling Street til et livligt og populært natmarked.

Når du er færdig med at shoppe og spise dig igennem Chinatown, kan det anbefales at besøge nogle af de oldgamle og imponerende templer i Kuala Lumpurs Chinatown.

Det mest populære er Sri Maha Mariamman Temple, som er det ældste hinduistiske tempel i Malaysia. Et andet populært tempel er Sin Sze Si Ya Temple, som derimod er det ældste taoistiske tempel i Kuala Lumpur.

Must see seværdigheder og oplevelser i Kuala Lumpur - Chinatown - Rejs Dig Lykkelig
Foto af Jeremy tanUnsplash

 

5. National Mosque of Malaysia

National Mosque of Malaysia bliver også kaldt for Masjid Negara Mosque og er den nationale moské i Malaysia.

Den mest udbredte religion i Malaysia er islam – og nationalmoskéen er deres vigtigste samlingspunkt. Det er også netop derfor, at det er en af de vigtigste aktiviteter og attraktioner i Kuala Lumpur, hvis du interesserer dig for religion.

Moskéen blev bygget i 1965 i en unik og moderne stil med en 73 meter høj minaret, et 16-punkts stjerneformet blåt tag og fem islamistiske søjler. Den er kæmpestor og har plads til op til 15.000 mennesker på én gang!

Eftersom at det er en aktiv moské, skal du være opmærksom på, at åbningstiderne er begrænsede. Husk at bære passende påklædning! Det er dog også muligt, at låne tørklæder og kåber ved indgangen.

 

6. Batu Caves

Lidt udenfor byen ligger Batu Caves, som er en af de absolut bedste must-see seværdigheder og oplevelser i Kuala Lumpur! Her bliver du mødt af en betagende natur.

Ikke nok med det, så er der også en 43 meter høj guldbelagt statue, som siges at være verdens største statue af den hinduistiske krigsgudinde Murugan.

Bestig de 272 farverige trappetrin op til de hellige hinduistiske kalkstensgrotter, men pas på de mange aber undervejs. De ser måske søde ud, men de elsker at drille og stjæle fra de besøgende. Det er dermed bedst, at lade løse genstande og mad blive hjemme.

Når du har besteget trapperne og undgået aberne i kampens hede, bliver du belønnet med et helt specielt syn. Pludselig dukker der nemlig en oldgammel kalkstensgrotte frem, som stadig bruges til tilbedelse i dag.

Her er det muligt på egen hånd, at komme ind i Cathedral Cave. Den kaldes også for Temple Cave pga. det hinduistiske tempel inde i kalkstensgrotten.

Selvom at Batu Caves ligger lidt udenfor Kuala Lumpur, er det nemt at nå dertil med bus eller tog. Du kan også købe denne billige halvdagstur til Batu Caves (reklamelink).

Batu Caves - Rejs Dig Lykkelig

 

7. Menara Kuala Lumpur Tower

Hvis du leder efter det bedste udsigtspunkt i Kuala Lumpur, må du ikke gå glip af Menara Kuala Lumpur Tower. Det blev bygget i 1994 og fungerer både som et kommunikationstårn og en populær turistattraktion i Kuala Lumpur.

Ved hjælp af antennen på toppen af tårnet, når den en højde på 421 meter, hvilket gør det til verdens 7. højeste fritstående tårn.

Tag med den lynhurtige elevator op til observationsdækket i 276 meters højde, hvorfra der er en helt igennem fantastisk udsigt over Kuala Lumpur! Du kan eventuelt betale lidt ekstra for at komme op på et udendørs observationsdæk i 300 meters højde.

Her kan du træde ind i en glasboks og stå i svimlende højder med byen under dine fødder! En anden mulighed er at nyde en middag eller en drink i 282 meters højde på den roterende restaurant Atmosphere 360.

Udsigten fra Menara KL Tower er både smuk i dagtimerne og aftentimerne, men jeg vil dog anbefale at ankomme kort før solnedgang. På den måde kan du opleve Kuala Lumpur, når mørket sænker sig over byen og millioner af lys tændes og funkler om kap.

Du kan med fordel købe dine billetter til Menara Kuala Lumpur Tower aka KL Tower her (reklamelink).

 

8. Berjaya Times Square KL Shopping Mall

Kuala Lumpur er et sandt paradis for enhver shopper, som drømmer om et stort udvalg af shoppingmuligheder. Ja, faktisk er shopping blandt de bedste ting at lave i byen.

Det største shoppingcenter i Kuala Lumpur er Berjaya Times Square KL Shopping Mall. Her finder du mere end 1.000 butikker, 65 spisesteder og adskillige underholdningsmuligheder fordelt på flere etager.

Når du trænger til en pause, kan du bl.a. slappe af i en IMAX 2D og 3D biograf. Eller måske er det mere fristende at besøge en kæmpestor indendørs temapark? Ja, den er altså god nok!

På de nederste etager i shopping centret, finder du nemlig Malaysias største indendørs temapark – og den 2. største i Asien! Her er der masser af sjove forlystelser og aktiviteter, som passer perfekt til dig, der rejser med børn i Kuala Lumpur.

 

9. Merdeka Square

Merdeka Square bliver også kaldt for Independence Square. Det var her Malaysia erklærede sig uafhængig af Storbritannien og lod det Malaysiske flag blafrede for første gang i 1957.

Der er flere vigtige og historiske bygninger omkring pladsen, men den mest dominerende er Sultan Abdul Samad bygningen. Den smukke bygning fungerede oprindeligt som regeringskontor for den britiske kolonistyring, men bruges i dag som ministeriets kontor.

På den anden side af pladsen ligger Royal Selangor Club, som er et gammelt klubhus grundlagt af briterne i 1884.

Merdeka Square er et af de mest historiske områder i Kuala Lumpur. Derfor er der selvfølgelig også andre historiske steder som St. Mary’s Cathedral og Old Market Square.

Åh og forresten… Glem heller ikke at tage et billede foran I Love KL-skulpturen! Det er et af de mest ikoniske og populære steder til at tage et feriebillede i Kuala Lumpur. Vær dog opmærksom på, at køen kan være ulidelig lang.

Must see seværdigheder og oplevelser i Kuala Lumpur - Merdeka Square - Rejs Dig Lykkelig

 

10. Masjid Jamek

Et stenkast fra Merdeka Square ligger Masjid Jamek, som er en af de ældste moskéer i Malaysia. Den blev bygget i 1909 og ligger lige der, hvor floderne Klang og Gombat løber sammen på det sted Kuala Lumpur blev grundlagt i 1857.

Det er ikke ligefrem verdens største moske, men den er til gengæld meget smuk og historisk. Hvis du gerne vil besøge moskéen, skal du være opmærksom på, at åbningstiderne er begrænsede.

Det er stadig en aktiv moske, så det er vigtigt, at du bærer en passende påklædning. Men bare rolig, du kan heldigvis låne tørklæder og kåber ved indgangen mod en lille donation.

 

11. Perdana Botanical Garden

Perdana Botanical Garden er endnu en af de bedste seværdigheder og oplevelser i Kuala Lumpur. Den bliver også kaldt for Lake Gardens og blev grundlagt af briterne i 1888.

Det er dermed den første og største rekreative park i Kuala Lumpur. Den dækker over et enormt grønt område og udgør et skønt tilflugtssted midt i storbyens stress og jag.

Gå en tur langs bredden af den store sø Tasik Perdana eller besøg en af parkens mange attraktioner. Nogle af de mest populære er Sunken Garden, Sculpture Garden, Orchid Garden, Hibiscus Garden og Herb & Spice Garden.

Derudover er Deer Park og Leman Perdana også nogle utroligt populære attraktioner i Perdana Botanical Garden.

Perdana Botanical Garden - Rejs Dig Lykkelig

 

12. Brickfields Little India

Little India i Brickfields er den indiske bydel i Kuala Lumpur. Her bor størstedelen af byens indere, og området summer af liv med en stemningsfuld indisk atmosfære.

Så snart du ankommer til Little India, bliver du straks mødt af farverige bygninger, boder og stofbutikker, hvor indisk musik strømmer ud af højtalerne. De sansefulde indtryk og duftene fra alverdens krydderier er bestemt ikke til at tage fejl af!

Glem alt om, hvor i verden du befinder dig – bare for en stund. Og tillad dig selv, at blive revet med af den skønne stemning. Husk også, at smage på noget af alt den billige og lækre indiske mad i Little India.


Læs også: Hvor skal man bo i Kuala Lumpur?

 

 

13. Nyd en drink på en skybar

Byens smukke og imponerende skyline træder for alvor frem i aftentimerne og indbyder til at nyde en drink på en skybar i Kuala Lumpur. Der findes efterhånden utallige skybars i byen, så det kan hurtigt blive svært at vælge imellem dem.

En af de mest populære er Heli Lounge Bar, som faktisk er en helikopterplatform om dagen og en bar om aftenen. Her kan du nyde en drink på en helikopterplatform med en betagende 360-graders udsigt over Kuala Lumpur!

En anden meget populær skybar i Kuala Lumpur er SkyBar. Den er lidt mere elegant og minder om en eksklusiv natklub med DJ’s og swimmingpool. Her er der også en fantastisk udsigt over Kuala Lumpur, selvom at det ikke er en 360-graders udsigt.

Før du besøger en skybar i Kuala Lumpur, skal du være opmærksom på, at du skal bære en passende påklædning. Det er desuden ikke tilladt, at besøge en skybar uden at købe noget.

Så sørg altid for, at købe mindst én drink eller øl pr. person! Priserne varierer alt efter bar og tidspunkt, men det er ofte billigere at få en drink på en skybar end at betale for entreen til f.eks. Petronas Towers.

Must see seværdigheder og oplevelser i Kuala Lumpur - Drink på en skybar - Rejs Dig Lykkelig

 

14. Thean Hou Temple

En af de bedste ting at lave i Kuala Lumpur er at besøge Thean Hou-templet. Det er beliggende på en bakketop med en fantastisk udsigt over Kuala Lumpur.

Thean Hou Temple er et af de største kinesiske templer i Sydøstasien og består af seks niveauer med en smukt dekoreret arkitektur. Templet blev bygget til ære for havgudinden Tian Hou og stod færdig i 1989.

Udover at nyde synet af selve templet og udsigten over Kuala Lumpur, byder templet også på flere andre ting at lave.

Du kan f.eks. se en kinesisk medicinsk urtehave, et helligt Bodhi-træ, en skildpaddedam og flere skinnende statuer. Thean Hou-templet er et religiøst sted, så husk at være stille og respektfuld overfor tilbederne.

 

15. Bukit Bintang

Bukit Bintang er nok det mest populære område i Kuala Lumpur og er et absolut must see! Det er centrum for byens underholdning og shopping med et enormt udbud af butikker, shoppingcentre, restauranter, barer og aktiviteter.

Størstedelen af Kuala Lumpurs shoppingcentre ligger faktisk lige her i Bukit Bintang, som har butikker i alle prisklasser.

Om aftenen forvandles gaden Jalan Alor til et af de bedste madsteder i Kuala Lumpur med et stort udvalg af restauranter og boder.

Her kan du smage alverdens slags retter fra det malaysiske køkken, men også fra f.eks. det kinesiske- og thailandske køkken. Der er ganske enkelt uendelige muligheder for, at opleve udsøgte smagsoplevelser i en fantastisk atmosfære!

Hvis du gerne vil feste i Kuala Lumpur, bør du ikke gå glip af gaden, Changkat. Den er ikke specielt lang, men er alligevel proppet med restauranter og barer, som nærmest tilbyder happy hour døgnet rundt.

Det er helt klart et af de mest populære steder at gå i byen om aftenen i Kuala Lumpur! Det kan dog også sagtens besøges til en drink eller øl i dagtimerne.

Must see seværdigheder og oplevelser i Kuala Lumpur - Bukit Bintang - Rejs Dig Lykkelig

 

16. KL Forest Eco Park

Hvis du vil opleve en ægte tropisk regnskov, kan du faktisk bare besøge KL Forest Eco Park midt inde i byen. Det er en af de ældste permanente skovreservater i Malaysia, men den er desværre blevet formindsket betydeligt pga. urbaniseringen.

Når du går rundt i den rolige regnskov, kan det hurtigt virke helt surrealistisk, at der faktisk er højhusene og trafikerede veje lige ved siden af.

Den største attraktion i KL Forest Eco Park er Canopy Walk, som er en række hængebroer helt oppe imellem trætoppene. Det er en helt speciel oplevelse i Kuala Lumpur med en fantastisk udsigt over regnskoven og byen med det ikoniske Menara KL Tower.

Hvis du lider af højdeskræk, er det bedst at holde dig til én af de mange stier nede på jorden.

Der skulle efter sigende både være aber, slanger, firben og mange andre små kryb inde i skoven. Jeg har dog ikke selv set andet end et par fugle. Det kan være du er (eller allerede har været) mere heldig?

KL Forest Eco Park - Rejs Dig Lykkelig

Det var alt på denne liste med de bedste must see seværdigheder og oplevelser i Kuala Lumpur, Malaysia. Hvad er dine favoritoplevelser i Kuala Lumpur? Hvad ser du mest frem til, hvis du har planlagt en tur dertil? Skriv gerne en kommentar længere nede på siden.

Læs flere artikler fra Malaysia:

• Hvor skal man bo i Kuala Lumpur?

• De Bedste Rejsemål i Malaysia

Eller læs alle artikler fra Malaysia

Planlæg din rejse til Kuala Lumpur:

Bestil fly til Kuala Lumpur (reklamelink)

Bestil hotel i Kuala Lumpur (reklamelink)

Bestil aktiviteter i Kuala Lumpur (reklamelink)
Nikita L. Christiansen

På Rejs Dig Lykkelig deler jeg ud af mine erfaringer, rejsetips og praktiske informationer fra mine mange rejser og oplevelser i udlandet, men også i Danmark.
Jeg har rejst i 40+ lande og har drevet rejsebloggen siden 2017. I 2021 gik jeg fuldtid på Rejs Dig Lykkelig, hvilket har gjort det til en af Danmarks største og mest succesfulde rejseblogs.

Se historier

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *