Must see seværdigheder og oplevelser i Kuala Lumpur - Rejs Dig Lykkelig

16 Must See Seværdigheder og Oplevelser i Kuala Lumpur

Leder du efter sjove ting at lave i Kuala Lumpur? Tjek denne liste med de allerbedste must see seværdigheder og oplevelser i Kuala Lumpur, Malaysia.

Malaysias hovedstad Kuala Lumpur er en spændende og livlig metropol med noget for enhver smag. De fleste vælger at bruge et par dage i storbyen, som er yderst populær at mellemlande i under en rejse i Asien eller Oceanien.

Kuala Lumpur har desværre et lidt blakket ry og bliver ofte fravalgt til fordel for andre populære asiatiske storbyer som f.eks. Singapore, Hong Kong og Bangkok. Jeg må ærligt indrømme at jeg heller ikke brød mig specielt meget om Kuala Lumpur til at starte med. Men der er faktisk utroligt mange turister som begynder at elske byen efter flere besøg.

Hvis du planlægger en rejse til Kuala Lumpur, vil jeg anbefale 16 must see seværdigheder og oplevelser i Kuala Lumpur. De vil forhåbentligt gøre det lidt nemmere for dig at elske byen allerede ved det første besøg.

Must see seværdigheder og oplevelser i Kuala Lumpur - Petronas Towers - Rejs Dig Lykkelig

 

1. Petronas Towers

Petronas Towers er det største og mest berømte vartegn i Kuala Lumpur – og nok også i resten af Malaysia. De storslåede tvillingetårne er selvfølgelig et absolut must see i Kuala Lumpur og troner højt over resten byen med deres 451,9 meter og 88. etager. De var verdens højeste bygninger fra 1998 til 2004, men i dag er de stadig verdens højeste tvillingetårne.

Nyd synet på afstand eller tag den lynhurtige elevator op til Skybridge, der forbinder de to tårne. Den er placeret på 41. og 42. etage i 170 meters højde, hvilket gør det til verdens højest placerede bro i to etager. Herefter kan du fortsætte op til observationsdækket på 86. etage i 370 meters højde, hvorfra der er en spektakulær udsigt over Kuala Lumpur!

Du skal være opmærksom på at der kun sælges et begrænset antal billetter dagligt. Det kan være en god idé at købe billetterne online, men du kan også købe billetter ved tårnene, hvis de da ikke er udsolgt. For foden af Petronas Towers ligger det kæmpestore shoppingcenter Suria KLCC med 380 butikker fordelt på 6. etager. Det er et af de bedste og mest populære shoppingcentre i Kuala Lumpur.

Entre: 80 MYR for voksne, 42 MYR for seniorer over 61 år, 33 MYR for børn 3 og 12 år, og gratis for børn under 3 år. / Officielle side: https://www.petronastwintowers.com.my/

 

2. KLCC Park

Bagved Petronas Towers ligger KLCC Park, der er en af de mest populære parker i Kuala Lumpur. Det er et skønt åndehul midt i storbyens larm med grønne plæner, sprudlende springvand, skulpturer og snoede stier. Hvis du rejser til Kuala Lumpur med børn, er der også en stor legeplads og et plaskebassin.

Et af de helt store højdepunkter i parken, er den store menneskeskabte sø Lake Symphony, som har to musikalske springvand. Hver aften kl. 20.00, 21.00 og 22.00, kan du opleve et springvandshow med lys og musik. Du kan også nøjes med at se springvandet oplyst hver aften kl. 19.30, 20.30 og 21.30.

Entre: Gratis. / Officielle side: https://www.suriaklcc.com.my/attractions/klcc-park/

KLCC Park - Rejs Dig Lykkelig

 

3. Central Market

Central Market ligger i en smuk gammel art deco-bygning og er et multikulturelt marked med håndværk og delikatesser fra forskellige etniske folkeslag. Du kan bl.a. besøge de malaysiske, indiske eller kinesiske områder, som hver især har deres egne specialiteter og lokale produkter.

Markedet har mere end 300 butikker og boder, der sælger alt fra krydderier og te til tørklæder, tasker, tøj, smykker og brugskunst. Central Market er dermed det perfekte sted til at købe souvenirs i Kuala Lumpur! På den øverste etage ligger der et madområde med billigt lokalt mad.

Entre: Gratis. / Officielle side: https://www.centralmarket.com.my/index.php

 

4. Chinatown

Det livlige og farverige Chinatown er centreret omkring Petaling Street og er en af de mest populære oplevelser i Kuala Lumpur. Her finder du hundredvis af små butikker og boder, som sælger alt fra kinesiske specialiteter til falske tasker, tøj og souvenirs til billige priser. Husk at prutte om prisen, men vær opmærksom på at de kinesiske sælgere kan være lidt pågående.

Udover shopping byder Chinatown også på spændende kulinariske oplevelser i de utallige restauranter og madboder, der sælger smagfulde traditionelle kinesiske- og malaysiske retter. Om aftenen forvandles Petaling Street til et livligt og populært natmarked.

Når du er færdig med at shoppe og spise dig igennem Chinatown, kan det anbefales at besøge nogle af de oldgamle og imponerende templer i Kuala Lumpurs Chinatown. Det mest populære er Sri Maha Mariamman Temple, der er det ældste hinduistiske tempel i Malaysia. Et andet populært tempel i Chinatown er Sin Sze Si Ya Temple, der derimod er det ældste taoistiske tempel i Kuala Lumpur.

Must see seværdigheder og oplevelser i Kuala Lumpur - Chinatown - Rejs Dig Lykkelig
Foto af Jeremy tanUnsplash

 

5. National Mosque of Malaysia

Den nationale moské i Malaysia bliver også kaldt for Masjid Negara Mosque og er et af de vigtigste steder at besøge i Kuala Lumpur, hvis du er interesseret i religion. Den mest udbredte religion i Malaysia er islam – og nationalmoskéen er deres vigtigste samlingspunkt.

Moskéen blev bygget i 1965 i en unik og moderne stil med én 73 meter høj minaret, et 16-punkts stjerneformet blåt tag og fem islamistiske søjler. Den er kæmpestor og har plads til op til 15.000 mennesker på én gang!

Eftersom at det er en aktiv moské, skal du være opmærksom på, at åbningstiderne er begrænsede. Det er vigtigt at du bærer en passende påklædning, men det er også muligt at låne tørklæder og kåber ved indgangen.

Entre: Gratis. / Åbningstider: Du kan besøge moskéen hver dag kl. 09.00-12.00, 15.00-16.00 og 17.30-18.30. Der er dog lukket fredag formiddag.

 

6. Batu Caves

Lidt udenfor byen ligger Batu Caves, der er en af de absolut bedste seværdigheder i Kuala Lumpur! Her bliver du mødt af en betagende natur og en 43 meter høj guldbelagt statue, der siges at være verdens største statue af den hinduistiske krigsgudinde Murugan.

Bestig de 272 farverige trappetrin op til de hellige hinduistiske kalkstensgrotter, men pas på de mange aber undervejs. De ser måske søde ud, men de elsker at drille og stjæle fra de besøgende. Det er dermed bedst at lade løse genstande og mad blive hjemme.

Når du har besteget trapperne og undgået aberne i kampens hede, bliver du belønnet med et specielt syn i en oldgammel kalkstensgrotte, det stadig bruges til tilbedelse i dag. På egen hånd kan du kun komme ind i Cathedral Cave, der også kaldes for Temple Cave pga. det hinduistiske tempel i kalkstensgrotten.

Selvom at Batu Caves ligger lidt udenfor Kuala Lumpur, er det supernemt at nå dertil med bus eller tog.

Entre: Gratis.

Batu Caves - Rejs Dig Lykkelig

 

7. Menara Kuala Lumpur Tower

Hvis du leder efter det bedste udsigtspunkt i Kuala Lumpur, må du ikke gå glip af Menara Kuala Lumpur Tower. Det blev bygget i 1994 og fungerer både som et kommunikationstårn og en populær turistattraktion i Kuala Lumpur. Ved hjælp af antennen på toppen af tårnet, når den en højde på 421 meter, hvilket gør det til det 7. højeste fritstående tårn i verden.

Tag med den lynhurtige elevator op til observationsdækket i 276 meters højde, hvorfra der er en helt igennem fantastisk udsigt over Kuala Lumpur! Du kan eventuelt betale lidt ekstra for at komme op på et udendørs observationsdæk i 300 meters højde. Her kan du træde ind i en glasboks og stå i svimlende højder med byen under dine fødder! En anden mulighed er at nyde en middag eller en drink i 282 meters højde på den roterende restaurant Atmosphere 360.

Udsigten fra Menara KL Tower er både smuk i dagtimerne og aftentimerne, men jeg vil dog anbefale at ankomme kort før solnedgang. På den måde kan du opleve Kuala Lumpur, når mørket sænker sig over byen og millioner af lys tændes og funkler om kap.

Entre: 33 MYR for det nederste observationsdæk eller 81 MYR for alle observationsdækkene. / Officielle side: https://www.menarakl.com.my/

 

8. Berjaya Times Square KL Shopping Mall

Kuala Lumpur er et sandt paradis for enhver shopper, der drømmer om et stort udvalg af shopping muligheder. Det største shoppingcenter i Kuala Lumpur er Berjaya Times Square KL Shopping Mall, der har mere end 1.000 butikker, 65 spisesteder og underholdningsmuligheder fordelt på flere etager.

Når du trænger til en pause, kan du bl.a. slappe af i en IMAX 2D og 3D biograf. Eller måske er det mere fristende at besøge en kæmpestor indendørs temapark? Ja, den er altså god nok! På de nederste etager i shopping centret, finder du nemlig Malaysias største indendørs temapark – og den 2. største i Asien! Her er der masser af sjove forlystelser og aktiviteter, som passer perfekt til dig der rejser med børn i Kuala Lumpur.

Entre: Gratis at besøge centret, men det koster lidt at prøve forlystelserne i temaparken. / Officielle side: https://berjayatimessquarekl.com/

 

9. Merdeka Square

Merdeka Square bliver også kaldt for Independence Square. Det var her Malaysia erklærede sig uafhængig af Storbritannien og lod det Malaysiske flag blafrede for første gang i 1957. Der er flere vigtige og historiske bygninger omkring pladsen, men den mest dominerende er Sultan Abdul Samad bygningen. Den smukke bygning fungerede oprindeligt som regeringskontor for den britiske kolonistyring, men bruges i dag som ministeriets kontor.

På den anden side af pladsen ligger Royal Selangor Club, der er et gammelt klubhus grundlagt af briterne i 1884. Merdeka Square er et af de mest historiske områder i Kuala Lumpur og derfor er der selvfølgelig også mange andre historiske steder såsom St. Mary’s Cathedral og Old Market Square.

Åh og forresten… Du må heller ikke glemme at tage et billede foran I Love KL skulpturen! Det er et af de mest ikoniske og populære steder til at tage et feriebillede i Kuala Lumpur. Du skal dog være opmærksom på, at køen kan være ulidelig lang.

Must see seværdigheder og oplevelser i Kuala Lumpur - Merdeka Square - Rejs Dig Lykkelig

 

10. Masjid Jamek

Et stenkast fra Merdeka Square ligger Masjid Jamek, som er en af de ældste moskéer i Malaysia. Den blev bygget i 1909 og ligger lige der, hvor floderne Klang og Gombat løber sammen på præcis det sted Kuala Lumpur blev grundlagt i 1857.

Det er ikke ligefrem verdens største moske, men den er til gengæld meget smuk og historisk. Hvis du gerne vil besøge moskéen, skal du være opmærksom på at åbningstiderne er begrænsede. Det er stadig en aktiv moske og derfor er det vigtigt, at du bærer en passende påklædning. Men bare rolig, du kan heldigvis låne tørklæder og kåber ved indgangen mod en lille donation.

 Entre: Gratis. / Åbningstider: Åbent hver dag kl. 10.00-12.30 og 14.30-16.00. Der er dog lukket om fredagen.

 

11. Perdana Botanical Garden

Perdana Botanical Garden bliver også kaldt for Lake Gardens og er en af de bedste oplevelser i Kuala Lumpur. Den blev grundlagt af briterne i 1888 og er dermed den første og største rekreative park i Kuala Lumpur. Den dækker et enormt grønt område og er et skønt tilflugtssted midt i storbyens stress og jag.

Gå en tur langs bredden af den store sø Tasik Perdana eller besøg en af parkens mange attraktioner. Nogle af de mest populære er Sunken Garden, Sculpture Garden, Orchid Garden, Hibiscus Garden og Herb & Spice Garden. Derudover er Deer Park og Leman Perdana også nogle utroligt populære attraktioner i Perdana Botanical Garden.

Entre: Gratis. / Officielle side: http://www.klbotanicalgarden.gov.my/

Perdana Botanical Garden - Rejs Dig Lykkelig

 

12. Brickfields Little India

Little India i Brickfields er den indiske bydel i Kuala Lumpur. Her bor størstedelen af inderne i Kuala Lumpur og området summer af liv med en stemningsfuld indisk atmosfære.

Så snart du ankommer til Little India, bliver du straks mødt af farverige bygninger, boder og stofbutikker, hvor den indiske musik strømmer ud af højtalerne. De sansefulde indtryk og duftene fra alverdens krydderier er bestemt ikke til at tage fejl af! Glem alt om hvor i verden du befinder dig – bare for en stund – og tillad dig selv at blive revet med af den skønne stemning. Husk at smage på noget af alt det billige og lækre indiske mad i Little India.

 

13. Nyd en drink på en skybar

Byens smukke og imponerende skyline træder for alvor frem i aftentimerne og indbyder til at nyde en drink på en skybar i Kuala Lumpur. Der findes efterhånden et utal af skybars i Kuala Lumpur og det kan hurtigt blive svært at vælge imellem dem.

En af de mest populære er Heli Lounge Bar, som faktisk er en helikopterplatform om dagen og en bar om aftenen. Her kan du nyde en drink på en helikopterplatform med en betagende 360-graders udsigt over Kuala Lumpur!

En anden meget populær skybar i Kuala Lumpur hedder meget simpelt bare SkyBar. Den er lidt mere elegant end Heli Lounge bar og minder om en eksklusiv natklub med DJ’s og swimmingpool. Her er der også en fantastisk udsigt over Kuala Lumpur, selvom at det ikke er en 360-graders udsigt.

Før du besøger en skybar i Kuala Lumpur, skal du være opmærksom på, at du skal bære en passende påklædning. Det er desuden ikke tilladt at besøge en skybar uden at købe noget, så sørg altid for at købe mindst én drink eller øl pr. person. Priserne varierer alt efter bar og tidspunkt, men det er ofte billigere at få en drink på en skybar end at betale for entreen til f.eks. Petronas Towers.

Entre: Gratis, men du skal købe mindst én drink pr. person.

Must see seværdigheder og oplevelser i Kuala Lumpur - Drink på en skybar - Rejs Dig Lykkelig

 

14. Thean Hou Temple

En af de bedste ting at lave i Kuala Lumpur er at besøge Thean Hou-templet, der er beliggende på en bakketop med en fantastisk udsigt over Kuala Lumpur. Det er et af de største kinesiske templer i Sydøstasien og består af seks niveauer med en smukt dekoreret arkitektur. Templet stod færdig i 1989 og blev bygget til ære for havgudinden Tian Hou.

Udover at nyde synet af selve templet og udsigten over Kuala Lumpur, kan du også opleve en kinesisk medicinsk urtehave, et helligt Bodhi-træ, en skildpaddedam og flere skinnende statuer. Thean Hou-templet er et religiøst sted, så du skal huske at være stille og respektfuld overfor tilbederne.

Entre: Gratis.

 

15. Bukit Bintang

Bukit Bintang er nok det mest populære område i hele Kuala Lumpur og er selvfølgelig et absolut must see! Det er centrum for byens underholdning og shopping med et enormt udbud af butikker, shoppingcentre, restauranter, barer og aktiviteter. Størstedelen af Kuala Lumpurs shoppingcentre ligger faktisk lige her i Bukit Bintang, der har butikker i alle prisklasser.

Om aftenen forvandles gaden Jalan Alor til et af de bedste madsteder i Kuala Lumpur med et stort udvalg af restauranter og boder. Her kan du smage alverdens slags retter fra det malaysiske køkken, men også fra f.eks. det kinesiske- og thailandske køkken. Der er ganske enkelt uendelige muligheder for at opleve udsøgte smagsoplevelser i en fantastisk atmosfære!

Hvis du gerne vil feste i Kuala Lumpur, kan jeg anbefale at tage hen på gaden Changkat i Bukit Bintang. Gaden er ikke specielt lang, men den er alligevel proppet med restauranter og barer, der nærmest tilbyder happy hour døgnet rundt. Det er et af de mest populære steder at gå i byen om aftenen i Kuala Lumpur, men stedet kan også anbefales til en drink eller øl i dagtimerne.

Must see seværdigheder og oplevelser i Kuala Lumpur - Bukit Bintang - Rejs Dig Lykkelig

 

16. KL Forest Eco Park

Hvis du vil opleve en ægte tropisk regnskov, kan du faktisk bare besøge KL Forest Eco Park midt inde i byen. Det er en af de ældste permanente skovreservater i Malaysia, men den er desværre blevet formindsket betydeligt pga. urbaniseringen. Når du går rundt i den rolige regnskov, kan det hurtigt virke helt surrealistisk at der faktisk er højhusene og trafikerede veje lige ved siden af.

Den største attraktion i KL Forest Eco Park er Canopy Walk, som er en række hængebroer helt oppe imellem trætoppene. Det er en helt speciel oplevelse i Kuala Lumpur med en fantastisk udsigt over regnskoven og byen med det ikoniske Menara KL Tower. Hvis du lider af højdeskræk, kan det anbefales at holde dig til én af de mange stier nede på jorden.

Der skulle efter sigende både være aber, slanger, firben og mange andre små kryb inde i skoven. Jeg har dog ikke selv set andet end et par fugle, men det kan være at du er eller allerede har været mere heldig?

Entre: Gratis.

KL Forest Eco Park - Rejs Dig Lykkelig

Det var alt på denne liste med de allerbedste must see seværdigheder og oplevelser i Kuala Lumpur, Malaysia. Hvad er dine favoritoplevelser i Kuala Lumpur? Hvad glæder du dig mest til under din rejse til Kuala Lumpur? Du må meget gerne efterlade en kommentar længere nede på siden.

Læs alle indlæg fra Kuala Lumpur
Bestil fly til Kuala Lumpur på Momondo.dk (Reklamelink)

Bestil biludlejning i Kuala Lumpur på Discovercars.dk (Reklamelink)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.