De Bedste Rejsemål i Malaysia - Tioman Island - Rejs Dig Lykkelig

De Bedste Rejsemål i Malaysia

Planlægger du en rejse til Malaysia? Glem ikke at tjekke denne artikel om de bedste rejsemål i Malaysia som du ikke må gå glip af.

Malaysia er et fantastisk og spændende rejseland i Sydøstasien. Her bliver du mødt af storslåede oplevelser og farverige kontraster med en perfekt kombination af hektiske storbyer og flotte paradisøer.

Ja, faktisk kan du glæde dig til alt fra frodige regnskove, eksotiske dyr og lange sandstrande til historiske seværdigheder, forgyldte helligdomme og spændende madoplevelser.

Geografisk set er Malaysia opdelt i to med en vestlige del på den malaysiske halvø og en østlig del på øen Borneo. Det er også netop derfor, at det kan være meget overvældende, at vælge det helt rette sted at rejse til.

Heldigvis, er der hjælp på vej! Her får du en liste over de bedste rejsemål i Malaysia. Den kan forhåbentligt gøre det lidt nemmere for dig, at vælge hvor du skal rejse hen i Malaysia.

Artiklen fortsætter under boksen.

Gode sider til planlægning af rejsen:

Bestil fly til Malaysia (reklamelink)

Bestil hotel i Malaysia (reklamelink)

Bestil oplevelser i Malaysia (reklamelink)

 

De Bedste Rejsemål i Malaysia:


1. Kuala Lumpur

Vi starter med den helt åbenlyse, som selvfølgelig er Malaysias hovedstad og største by, Kuala Lumpur (KL). Den moderne millionby er en populær mellemlandingsdestination i Asien og byder på en overflødighedshorn af spændende seværdigheder.

Med et befolkningstal på lidt under 2 millioner indbyggere, er Kuala Lumpur en forholdsvis lille storby. Det gælder i hvert fald, hvis du sammenligner den med andre asiatiske storbyer som Bangkok, Hong Kong, Ho Chi Minh City, Shanghai og Tokyo.

Kuala Lumpur byder på en stor mangfoldighed med en sammensat befolkning fra forskellige kulturer. Her er der både templer, moskeer og sågar kirker.

Glæd dig til at udforske storbyen, som bl.a. byder på en flot skyline, autentiske bydele, forskelligartet arkitektur, spændende attraktioner, flotte parker og store shoppingcentre.


Læs også: 16 Must-See Seværdigheder i Kuala Lumpur

Kuala Lumpur - Rejs Dig Lykkelig

 

2. Penang Island

Et andet af de bedste rejsemål i Malaysia er Penang Island, som er en tropisk ø med en god blanding af natur, kultur, arkitektur og historie. Ja, faktisk består Penang Island af en perfekt kombination af strandliv og byliv!

Øen fungerede engang som bindeled mellem Asien og Europa, og byder på en smeltedigel af forskellige kulturer. Her finder du en spændende og varieret madscene, som har gjort Penang Island kendt som Malaysias madhovedstad.

Hovedbyen på Penang Island er George Town, som er Malaysias næststørste by. Byen er et gammelt handelscentrum og er i dag optaget på UNESCOs verdensarvsliste.

I George Town kan du glæde dig til udsøgte madoplevelser, historiske bygninger i britisk kolonialstil, buddhistiske templer, religiøse moskeer, moderne højhuse og meget mere.

Penang Island byder som sagt også på mange fine sandstrande, hvoraf Batu Ferringhi er den mest populære. Hvis du udelukkende er på udkig efter en badeferie, bør du dog vælge en af de andre ferieøer i Malaysia.

George Town på Penang Island - Rejs Dig Lykkelig
Foto af Nimalan nimsUnsplash

 

3. Langkawi

Der hersker slet ingen tvivl om, at Langkawi er et af de bedste og mest populære rejsemål i Malaysia. Det er Malaysias mest kendte øgruppe, hvoraf den største ø, Pulau Langkawi, er den mest populære og turistede.

Langkawi er beliggende helt oppe ved grænsen til Thailand og byder på smukke tropiske omgivelser. Her er der fyldt med fine hvide sandstrande med svajende palmer, turkisblåt hav og flotte solnedgange.

Ikke nok med det, så byder Langkawi også på en lang række luksushoteller og vandsportsaktiviteter i alle afskygninger. Det er desuden en toldfri øgruppe med mange gode muligheder for shopping til billige priser.

På Pulau Langkawi kan du også udforske øens frodige og rå natur med alt fra regnskove og bjerge til brusende vandfald og frie eksotiske dyr.

De Bedste Rejsemål i Malaysia - Langkawi - Rejs Dig Lykkelig
Foto af Jesse VermeulenUnsplash

 

4. Taman Negara

Taman Negara er en nationalpark, som er beliggende i hjertet af Den Malaysiske Halvø. Her bliver du mødt af en af verdens ældste regnskove, som menes at være op imod 130 millioner år gammel!

De fleste turister vælger at bo i Kuala Tahan, som er beliggende på den modsatte side af floden. Herfra er der rig mulighed for, at tage på eventyr inde i junglen. Der findes mange fine hoteller i landsbyen i forskellige prisklasser.

Inde i Taman Negara venter der dig storslåede naturoplevelser. Her kan du bl.a. tage på jungle-trek i den vilde regnskov, gå på en af verdens længste hængebroer højt oppe i trætoppene og sejle langs floden.

Undervejs kan du spotte eksotiske plante- og dyrearter, som dækker over alt fra eksotiske fugle og frie aber til krybdyr og slanger.

Hvis du er heldig, ser du måske endda den malaysiske tiger, leoparder, sumatranæsehorn, elefanter, buffaloer, tapirer, bjørne og mange andre dyrearter. Du skal dog være ekstremt heldig for at se dem!

 

 

5. Cameron Highlands

Højlandet Cameron Highlands er er endnu et af de bedste rejsemål i Malaysia. Det er bare et af dé steder, som du ikke må gå glip af på en rundrejse i Malaysia!

Her bliver du mødt af et smukt og frodigt landskab med grønne bølgede bakker, dybe skove og uendelige teplantager. Klimaet er perfekt til teproduktion og dyrkelse af grøntsager. Du vil dermed også finde jordbærmarker, farverige blomsterdrivhuse og meget mere.

Efter et par varme dage i Malaysia, er det rart at komme til Cameron Highlands. Højlandet er nemlig højt beliggende og byder på et dejligt køligt klima, som engang tiltrak engelske kolonister, der satte sit præg på området.

Udforsk højlandets grønne omgivelser, bo i hyggelige gæstehuse, tag på vandreture, nyd flotte udsigter, drik te og besøg de lokale fabrikker. Cameron Highlands er et skønt område i Malaysia!

Cameron Highlands - Rejs Dig Lykkelig

 

6. Redang Island

Redang Island er den største ø i en øgruppe med 9 øer, som er beliggende i en marinepark ud for Malaysias østkyst. I områderne øst for den Malaysiske halvø er der bedst vejr i sommerhalvåret imens den vestlige del af den malaysiske halvø har bedst vejr om vinteren.

På Redang Island bliver du mødt af en smuk tropeø med lange hvide sandstrande, svajende palmer og krystalklart vand. Her er der lagt op til ultimativ afslapning, som med fordel kan nydes i slutningen af din ferie.

Udover afslapning, kan du også dykke og snorkle i marineparken, som byder på et meget smukt koralrev. Her er der gode dykkerspots, farverige koraller og eksotiske fisk i massevis.

Derudover kan du også tage på sejlture og prøve sjove vandsports- og strandaktiviteter. Eller hvad med at spise lækker mad, besøge små landsbyer og tage på vandreture?

De Bedste Rejsemål i Malaysia - Redang Island - Rejs Dig Lykkelig
Foto af Jason LeeUnsplash

 

7. Perhentian Islands

Et andet af de bedste rejsemål i Malaysia er Perhentian Islands, som ligger lidt nord for Redang Island. Her bliver du ligeledes mødt af lange hvide sandstrande, svajende palmer og krystalklart hav.

Perhentian Islands består af to tropeøer, som er dækket med jungle og ikke har nogen veje. Perhentian Besar er den største af øerne, men også den mest fredelige. Her er der et stort udvalg af hoteller og resorts, som tiltrækker mange familier og par.

 Perhentian Kecil er en lidt mindre ø, som er en ekstremt populær destination i Malaysia for backpackere. Her er hotellerne en del mindre, men der er til gengæld langt mere livligt.

Uanset hvilken ø vælger, er der et koralrev i absolut verdensklasse. Perhentian Islands er dermed det perfekte sted at bo i Malaysia, hvis du gerne vil snorkle eller dykke. Der er næsten garanti for, at du vil møde havskildpadder!

De Bedste Rejsemål i Malaysia - Perhentian Islands - Rejs Dig Lykkelig
Foto af Faizah OthmanUnsplash

 

8. Melaka

Melaka eller Malacca er beliggende i det sydvestlige Malaysia og er en spændende by, som emmer af kultur og historie. Det var engang en vigtig kystby og har både været besat af malayere, portugisere, hollændere og briterne.

De mange forskellige herredømme har resulteret i en sand smeltedigel af forskellige byggestile. Her er der både hollandske kirker, kinesiske templer, et portugisisk fort og britiske kolonialbygninger.

De mange forskellige byggestile har alt sammen resulteret i, at Melaka i dag er optaget på UNESCOs verdensarvsliste. Her er der så mange ting at udforske, at det er nemt at bruge flere dage i byen!

 

9. Borneo

En liste over de bedste rejsemål i Malaysia er selvfølgelig ikke komplet uden at nævne Borneo! På trods af at Borneo egentligt dækker over et enormt område, får den alligevel kun en enkelt plads på listen.

På Borneo er det nemlig et must, at tage på en rundtur og opleve lidt af alt det, som den store ø har at byde på. Øen er både en del af Malaysia, Indonesien og Brunei. Mange af de mest populære steder ligger dog i den malaysiske del.

Borneo er kendt for sine tropiske omgivelser, som ikke ligner noget andet sted på jorden. Øen er dækket af frodig regnskov og mangrovesumpe, som er hjem til mange eksotiske og sjældne dyrearter.

Dybt inde i regnskoven, kan du møde orangutanger, næseaber, pygmæelefanter, Sumatranæsehorn, malajbjørne, leoparder, krokodiller og pytonslanger i deres naturlige omgivelser.

Du kan også støde på stammefolk og opleve sjældne plantearter såsom vilde orkidéer og kødædende planter. Borneo er helt unik og er uden tvivl et af de bedste rejsemål i Asien!

Borneo - Rejs Dig Lykkelig

 

10. Tioman Island

Hvis du udelukkende drømmer om en afslapningsferie, er Tioman Island måske et af de bedste rejsemål i Malaysia for dig. Tioman Island er endnu en skøn malaysisk ø med flotte palmefyldte sandstrande og azurblåt hav.

Her er der en meget afslappet og tilbagelænet atmosfære. Ja, faktisk er der ikke så meget andet at lave end at slappe af på strandene og ved swimmingpoolen.

Der er dog rig mulighed for, at udforske den smukke verden under havoverfladen med dykning og snorkling. Derudover er der rigtig mange lækre resorts, som byder på ren luksus.

Tioman Island byder desuden på et par gode vandreruter med forskellige sværhedsgrader. Bemærk at øen som regel har lukket for turister fra november til februar pga. monsun.

Tioman Island - Rejs Dig Lykkelig
Foto af KishorUnsplash

Det var alt på denne liste over de bedste rejsemål i Malaysia. Hvad er dine favoritrejsemål i Malaysia? Hvilke steder drømmer du mest om at besøge? Skriv gerne en kommentar længere nede på siden.

Planlæg din rejse til Malaysia:

Bestil fly til Malaysia (reklamelink)

Bestil hotel i Malaysia (reklamelink)

Bestil oplevelser i Malaysia (reklamelink)
Nikita L. Christiansen

På Rejs Dig Lykkelig deler jeg ud af mine erfaringer, rejsetips og praktiske informationer fra mine mange rejser og oplevelser i udlandet, men også i Danmark.
Jeg har rejst i 40+ lande og har drevet rejsebloggen siden 2017. I 2021 gik jeg fuldtid på Rejs Dig Lykkelig, hvilket har gjort det til en af Danmarks største og mest succesfulde rejseblogs.

Se historier

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *