Oplevelser og Seværdigheder i Bangkok - Rejs Dig Lykkelig

15 Must-See Seværdigheder i Bangkok

Leder du efter gode ting at lave i Bangkok? Glem ikke at tjekke denne liste med de bedste oplevelser og must-see seværdigheder i Bangkok, Thailand.

Mange turister i Thailand vælger, at smutte en tur forbi Bangkok inden de tager videre til mere eksotiske feriebyer.

Holdningerne til den thailandske hovedstad er meget blandende. Uanset hvad du hører, byder Bangkok dog på SÅ meget mere end blot larm, hektisk trafik, osende biler og menneskemylder.

Bangkok er nemlig en pulserende storby, hvor to vidt forskellige verdener mødes og hvor gammelt møder nyt i en perfekt sammensmeltning.

Her er der ældgamle hellige templer og autentiske markeder, men også topmoderne skyskrabere og enorme shoppingcentre.

De fleste turister har kun et par dage i Bangkok. Det er dermed vigtigt at have styr på, hvad du skal se i byen. Det er netop derfor, at jeg har lavet denne liste med de bedste must-see seværdigheder og oplevelser i Bangkok.

Oplevelser og Seværdigheder i Bangkok - Trafik - Rejs Dig Lykkelig

 

Must-See Seværdigheder og Oplevelser i Bangkok:


1. Sejltur på Chao Phraya-floden og kanalerne

Bangkok var engang en flydende by med så mange kanaler, at byen blev kaldt for Østens Venedig.

I dag er de fleste kanaler desværre blevet fyldt med asfalt. Der er dog stadig lidt kanaler tilbage, som støder op til Kongefloden Chao Phraya, der snor sig gennem byen.

Tag på en bådtur og oplev Bangkok fra vandsiden. På Chao Phraya-floden kommer du forbi mange af Bangkoks største seværdigheder imens kanalerne giver et autentisk indblik i lokalbefolkningens hverdagsliv.

Der findes mange forskellige bådture på floden og de tilstødende kanaler. Her kan du sejle med alt fra en longtail-båd og en kanalbåd til en vandtaxi og en færge.

En anden mulighed er, at hyre din helt egen private båd. Du kan finde mange gode bådture på Chao Phraya-floden her (reklamelink).

Sejltur på floden - Rejs Dig Lykkelig

 

2. Grand Palace og Wat Phra Kaew

Du kan simpelthen ikke have været i Bangkok uden at besøge mindst ét af byens mange templer. Det vigtigste er tempelkomplekset ved Grand Palace, der også er blandt de mest populære must-see seværdigheder i Bangkok.

Grand Palace er et enormt og imponerende palads, der tidligere har fungeret som den thailandske kongefamilies bolig.

I dag er det en af de største turistattraktioner i Bangkok og byder på storslåede bygninger, gyldne tage, hellige templer og buddhastatuer.

Hovedattraktionen i Grand Palace er Wat Phra Kaew-templet, der er Thailands helligste sted. Her kan du opleve Smaragdbuddhaen, der er Thailands helligste Buddha. Ja, faktisk er den så hellig, at kun kongen må røre den.

Tip til Bangkoks templer: Hvis der kommer en lokal og fortæller at templerne har lukket, skal du ikke tro på dem! Vi hoppede selv lige i fælden, men det passer sådan cirka aldrig åbenbart.

Ekstra tip: Husk at være påpasseligt påklædt ved, at dække knæ og skuldre. Du kan som regel låne et forklæde eller noget løst tøj ved indgangen til templerne.

Grand Palace - Rejs Dig Lykkelig

 

3. Wat Arun – Daggryets tempel

Wat Arun bliver også kaldt Daggryets Tempel og er et ualmindeligt smukt tempel ved bredden af Chao Phraya-floden.

Templets tårnhøje spir er smukt dekoreret med alverdens mosaikker, fliser og farvede glas. Udforsk templet eller kravl op til toppen af templets spir, hvorfra der er en fantastisk udsigt over floden.

Du må heller ikke glemme, at nyde synet af Wat Arun i solnedgang, hvor det smukt rammes af solens sidste stråler.

Wat Arun ligger på den modsatte side af floden i forhold til mange andre populære seværdigheder og oplevelser i Bangkok. Heldigvis, kan du nemt krydse floden med en båd, og det koster som regel kun et par kroner!

Oplevelser og Seværdigheder i Bangkok - Wat Arun - Rejs Dig Lykkelig

 

4. Wat Pho – Største seværdigheder i Bangkok

En anden af de bedste seværdigheder og oplevelser i Bangkok er uden tvivl det mægtige tempel, Wat Pho.

Templet er mest kendt for, at være hjem til en gigantisk liggende buddha med en længde på 46 meter og en højde på 15 meter.

Den liggende buddha er dækket af bladguld og er kendt for, at være Thailands største buddha. Den er virkelig imponerende og er helt klart en af dé seværdigheder, som du bare skal se i Bangkok!

Udover den liggende buddha er Wat Pho også kendt for, at være Thailands første offentlige universitet samt thaimassagens oprindelsessted.

Her kan du efter sigende få en rigtig god thaimassage. Den er dog lidt dyrere end ved de fleste andre massagesteder i Bangkok.

Rejsetip: Vil du gerne opleve de tre mest populære templer i Bangkok og besøge spændende lokale markeder?

Så kan du eventuelt bestille denne topbedømte guidede tur til Bangkoks højdepunkter (reklamelink).

Wat Pho - Rejs Dig Lykkelig

 

5. Spis mad fra Bangkoks gadekøkkener

Hvis du gerne vil smage thailandsk mad er du simpelthen nødt til, at prøve mad fra et gadekøkken. Det ser måske lidt snusket ud, men det smager som regel fantastisk! Og det bedste at det hele? Det koster næsten ingenting.

Du kan finde gadekøkkener overalt i Bangkok. De serverer alt fra asiatiske nudelretter til utraditionelle retter med insekter.

Bemærk, at maden som regel er meget krydret. Du kan dog altid forsøge at fortælle ekspedienten, at du ikke ønsker stærkt mad – hvis altså det er tilfældet.

Hvis du er bange for hygiejnen er det en god idé, at undersøge på Google, hvilke gadekøkkener der er gode og populære. Ellers kan du også bare kigge efter, hvor de lokale selv spiser.

At spise mad fra et gadekøkken er helt klart en af de mest autentiske oplevelser i Bangkok. Det er dermed én af de ting, som du ikke må gå glip af!

Oplevelser og Seværdigheder i Bangkok - Gadekøkkener - Rejs Dig Lykkelig

 

6. Udsigtspunkter – Oplev Bangkok fra oven

Bangkok er selvfølgelig også propfyldt med fantastiske udsigtspunkter, hvorfra du kan nyde betagende panoramaudsigter over storbyen.

Der findes adskillige skyskrabere, som er blandt de bedste must-see seværdigheder og oplevelser i Bangkok. Herunder kan du se nogle af de mest populære udsigtspunkter:

King Power Mahanakhon: Med en højde på 314 meter er det Bangkoks næsthøjeste skyskraber og det højeste observationsdæk i Thailand.

Her kan du bl.a. nyde en 360 graders panoramaudsigt og træde ud på et stort glasgulv. Køb billetter til King Power Mahanakhon her (reklamelink).

Baiyoke Tower II: En 304 meter høj skyskraber med et observationsdæk på 77. etage og et roterende udsigtspunkt på 84. etage.

Her kan du blive betaget af den flotte udsigt, spise buffet og snuppe en drink. Køb billetter til Baiyoke Tower II (reklamelink).

Udsigtspunkter - Rejs Dig Lykkelig

 

7. Gå på opdagelse i Chinatown

En af de største oplevelser og seværdigheder i Bangkok er Chinatown, der er en af verdens største af sin slags. Når du besøger bydelen føles det hurtigt som om, at du befinder dig midt i Kina.

Chinatown er bogstaveligt talt proppet med mennesker og kan være ret så klaustrofobisk. Alligevel er det en stor oplevelse i Bangkok, som du bare skal se!

Her er der fyldt med templer, kinesiske udsmykninger, gadekøkkener og små butikker med alverdens skrammel til billige priser.

Når du alligevel er i Chinatown, må du ikke glemme at besøge Wat Traimit. Inde i templet kan du opleve en af kæmpestor buddhastatue. Den har en imponerende vægt på 5,5 tons og er lavet af det pureste guld.


Læs også: Hvor skal man bo i Bangkok?

Chinatown - Rejs Dig Lykkelig

 

8. Køretur med tuk-tuk til seværdigheder i Bangkok

De berømte tuk-tuk’er spiller en stor rolle i Thailand, så de skal selvfølgelig også prøves. Vi kørte kun med tuk-tuk et par gange i Bangkok, fordi chaufførerne ofte forlangte urimeligt høje priser i forhold til taxachaufførerne.

Det kan ofte betale sig at vente med, at køre med tuk-tuk indtil du ankommer til en mindre ferieby i Thailand.

Hvis en tuk-tuk chauffør foreslår en ekstremt lav pris, hvor der bliver lavet nogle stops ved et par butikker på vejen, skal du straks takke nej!

Sælgerne i butikkerne samarbejder med chaufføren og er ofte ekstremt påtrængende. Du står dermed pludselig i lidt af et problem.

Det er jo tuk-tuk chaufføren der skal køre dig væk derfra igen, men han ønsker at du køber noget i butikkerne først. Vi var selv ved at blive narret af en tuk-tuk chauffør, men lugtede heldigvis lunten i sidste øjeblik.

Rejsetip: Tuk-tuk chauffører kræver ofte meget høje priser sammenlignet med taxachauffører. Hvis du synes prisen er for høj, kan du altid forsøge at forhandle om prisen.

Køretur med en tuk-tuk - Rejs Dig Lykkelig

 

9. Shopping – Sjove oplevelser i Bangkok

Bangkok har uendelige muligheder inden for shopping. Det er Thailands shoppingparadis nummer 1 og er stopfyldt med kæmpestore shoppingcentre.

Hvis du er en vaskeægte shopaholic, er shopping altså helt klart blandt de bedste aktiviteter og oplevelser i Bangkok. Her får du et overblik over byens mest populære shoppingcentre:

Siam Paragon: Et af Thailands største shoppingcentre med mere end 250 butikker spredt udover flere etager. Her finder du primært luksusvarer med et højt prisniveau.

Central World: Et af Asiens største shoppingcentre med mere end 400 butikker og restauranter. Butikkerne sælger alt fra internationale mærkevarer til thailandske mærker.

MBK Center: Et shoppingcenter med omkring 2.000 små butikker, boder, spisesteder og serviceydelser. Det minder om en indendørs bazar med thailandske varer i massevis.

Terminal 21: Et specielt shoppingcenter, hvor hver etage er bygget op omkring forskellige storbyer. Her er der ligeledes hundredvis af butikker og spisesteder.


Læs også: De Bedste Steder til Shopping i Bangkok

Shoppingcentre - Rejs Dig Lykkelig

 

10. Farverige markeder

Udover shoppingcentre, findes der selvfølgelig også et enormt udvalg af farverige og pulserende markeder i Bangkok.

De mange markeder er helt klart blandt Bangkoks mest autentiske oplevelser. Du kan få et overblik over nogle af de bedste herunder.

Chatuchak Weekend Market: Et populært weekendmarked med mere end 15.000 boder. Det er et af verdens største markeder og besøges af omkring 200.000 mennesker hver weekend.

Asiatique: Et populært natmarked ved bredden af Chao Phraya-floden. Her finder du mere end 1.500 boder, et stort udvalg af restauranter og masser af underholdning.

Or Tor Kor Market: Et madmarked med friske fødevarer af højeste kvalitet. Her kan du købe alt fra thailandske råvarer til lækre færdiglavede retter.

Oplevelser og Seværdigheder i Bangkok - Markeder - Rejs Dig Lykkelig

 

11. Lumphini Park – Unikke seværdigheder i Bangkok

Hvis du har fået nok af menneskemylder, larm og bilos, er Lumphini Park det perfekte sted til lidt afslapning. Parken er en sand oase midt i Bangkok og er virkelig populær blandt de lokale i weekenderne.

Lumphini Park har fritgående Monitor Lizards, som er en slags store øgler, der er mere end en meter lange.

Deres store størrelse får mange til at forveksle dem med små krokodiller, men de er altså ganske ufarlige. Parken har også en kunstig sø, hvor du kan leje en vandcykel eller robåd.

Lumphini Park - Rejs Dig Lykkelig

 

Flere Seværdigheder og Oplevelser i Bangkok:


12. Nyd en drink på en rooftop bar

Mange af Bangkoks skyskrabere har en bar på toppen, hvorfra der er en fantastisk udsigt over storbyen.

Du bør helt klart besøge en af de mange rooftop barer og nyde en drink imens solen går ned over den thailandske hovedstad. Det er virkelig en af de bedste oplevelser og aktiviteter i Bangkok!

De fleste barer har gratis entré, men drinksene er til gengæld meget dyre. Forvent at bruge mindst 150 kr. på én enkelt drink.

Du kan få et hurtigt overblik over nogle af de bedste rooftop barer med fantastiske udsigter over Bangkok her:

Lebua State Tower

Vertigo Grill and Moon Bar

Octave Rooftop Lounge & Bar

Red Sky Restaurant & Bar

Rejsetip: Mange af de bedste skybars i Bangkok har dresscode. Det er altså sjældent tilladt, at troppe op i strandtøj og klipklapper. Du er dermed nødt til, at bære lidt mere formelt tøj.

Oplevelser og Seværdigheder i Bangkok - Rooftop Bar - Rejs Dig Lykkelig

 

13. Få thaimassage – Must-do seværdigheder i Bangkok

Thaimassage er ekstremt billigt i Thailand og du kan nemt finde en times massage til 35 kr. Det ville altså næsten være dumt ikke at gøre det, når nu det er så billigt!

Thaimassage kan være lidt smertefuldt, men bagefter har din krop det fantastisk. Hvis du virkelig vil prøve en god massage, skal du besøge Wat Pho-templet, hvor Thailands bedste massører bliver uddannet.

Forvent dog, at priserne er lidt dyrere end mange andre steder. Hvis du ikke byder dig om kropsmassage er der også rig mulighed for, at få en lækker fodmassage.

Overalt i Bangkoks gader er der desuden massagesteder, hvor du kan nyde en udendørs fodmassage til ekstremt billige priser.

Oplevelser og Seværdigheder i Bangkok - Thaimassage - Rejs Dig Lykkelig

 

14. Tag på en cykeltur

Det lyder måske lidt farligt, at cykle rundt i Bangkoks hektiske trafik, men det giver et helt unikt indblik i livet i storbyen. Ja, faktisk er det en af de bedste af alle seværdigheder og oplevelser i Bangkok på denne liste.

Der findes mange forskellige guidede cykelture i Bangkok, hvor du kommer væk fra de larmende og trafikerede gader.

På de fleste cykelture kommer du forbi små lokale veje, grønne parker, gamle templer, frodige rismarker og meget mere.

Lyder en cykeltur som den perfekte aktivitet for dig? Så kan du finde et bredt og varieret udvalg af cykelture i Bangkok her (reklamelink). Nogle af turene er også børnevenlige!

 

15. Khao San Road – Backpackergaden

Khao San Road er en cirka 400 meter lang gade, der er kendt som backpackergaden i Bangkok. Her samles backpackere fra hele verden for, at opleve verdens (måske) mest berømte backpackergade.

Overalt på Khao San Road er der billige hostels, hoteller, restauranter, barer, natklubber og meget mere.

Om aftenen er hele området spækket med boder, gadekøkkener, sælgere og unge mennesker, der giver den gas med alkoholen.

Selvom at du måske ikke er en ung backpacker, er det stadig værd at smutte en tur forbi Khao San Road. Den populære gade føles måske ikke så thailandsk, men den livlige stemning er en oplevelse i sig selv.

Rejsetip: Selvom at overnatningsstederne er billige på Khao San Road, bør du kraftigt overveje at bo et andet sted.

Mulighederne for offentlig transport er nemlig dårlige samtidig med, at der er rigtig meget trafik. Du kan se efter hoteller i Bangkok her (reklamelink).

Khao San Road - Rejs Dig Lykkelig

Det var alt på denne liste over de absolut bedste must-see seværdigheder og oplevelser i Bangkok, Thailand.

Hvad er dine favoritoplevelser i Bangkok? Hvad ser du mest frem til, hvis du har planlagt en tur dertil? Skriv gerne en kommentar længere nede på siden.

Læs flere artikler fra Thailand:

Shopping Guide til Bangkok

Hvor skal man bo i Bangkok?

25 Ting du SKAL vide inden rejsen til Thailand

De Bedste Rejsemål i Thailand

… Eller læs alle artikler fra Bangkok eller Thailand

Planlæg din rejse til Bangkok:

Bestil fly til Bangkok (reklamelink)

Bestil hotel i Bangkok (reklamelink)

Bestil aktiviteter i Bangkok (reklamelink)

Nikita L. Christiansen

På Rejs Dig Lykkelig deler jeg ud af mine erfaringer, rejsetips og praktiske informationer fra mine mange rejser og oplevelser i udlandet, men også i Danmark.
Jeg har rejst i 40+ lande og har drevet rejsebloggen siden 2017. I 2021 gik jeg fuldtid på Rejs Dig Lykkelig, hvilket har gjort det til en af Danmarks største og mest succesfulde rejseblogs.

Se historier

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *