Oplevelser og Seværdigheder i Bangkok - Rejs Dig Lykkelig

15 Must-See Seværdigheder i Bangkok

Leder du efter de bedste ting at lave i Bangkok? Glem ikke at tjekke denne liste med de bedste oplevelser og must-see seværdigheder i Bangkok, Thailand.

Mange turister i Thailand vælger at smutte en tur forbi Bangkok, inden de tager videre til mere eksotiske feriebyer.

Holdningerne om den thailandske hovedstad er meget blandende… Men uanset hvad du hører, byder Bangkok på så meget mere end blot larm, hektisk trafik, osende biler og menneskemylder.

Bangkok er stedet, hvor to verdener mødes og hvor gammelt møder nyt i en perfekt sammensmeltning. Her er der ældgamle hellige templer og autentiske markeder, men også topmoderne skyskrabere og enorme shoppingcentre.

De fleste turister har kun et par dage i Bangkok. Derfor er det vigtigt, at du har styr på, hvad du skal opleve i den thailandske hovedstad. Det er netop derfor jeg har lavet denne liste med de bedste oplevelser og must-see seværdigheder i Bangkok.

Oplevelser og Seværdigheder i Bangkok - Trafik - Rejs Dig Lykkelig

 

De Bedste Must-See Seværdigheder i Bangkok:


1. Sejltur på Chao Phraya-floden og kanalerne

Bangkok var engang en flydende by med så mange kanaler, at byen blev kaldt Østens Venedig. I dag er de fleste kanaler desværre blevet fyldt op med asfalt. Der er dog stadig lidt kanaler tilbage, som støder op til Kongefloden Chao Phraya, der snor sig gennem byen.

Tag på en bådtur og oplev Bangkok fra vandsiden. På Chao Phraya-floden kommer du forbi mange af Bangkoks største seværdigheder imens kanalerne giver et autentisk indblik i lokalbefolkningens hverdagsliv.

Der findes mange forskellige bådture på floden og de tilstødende kanaler. Du kan sejle med alt fra en longtail og en kanalbåd til en vandtaxi og en færge. Du kan også hyre din helt egen private båd.

Find bådture på Chao Phraya-floden (reklamelink)

Sejltur på floden - Rejs Dig Lykkelig

 

2. Grand Palace og Wat Phra Kaew

Du kan simpelthen ikke have været i Bangkok, uden at besøge mindst ét af byens mange templer. Det vigtigste er tempelkomplekset ved Grand Palace, der også er blandt de bedste og mest populære must-see seværdigheder i Bangkok.

Grand Palace er et enormt og imponerende palads, der tidligere har fungeret som den thailandske kongefamilies bolig. I dag er det en af de største turistattraktioner i Bangkok og byder på storslåede bygninger, gyldne tage, hellige templer og buddhastatuer.

Hovedattraktionen i Grand Palace er Wat Phra Kaew-templet, der er Thailands helligste sted. Her kan du opleve Smaragdbuddhaen, der er Thailands helligste Buddha. Ja, faktisk er den så hellig, at det kun er kongen der må røre den.

Tip til Bangkoks templer: Hvis der kommer en lokal og fortæller at templerne har lukket, skal du ikke tro på dem! Vi hoppede selv lige i fælden, men det passer sådan cirka aldrig åbenbart.

Tip: Husk at være påpasseligt klædt på ved at dække knæ og skuldre. Du kan som regel låne et forklæde eller noget løst tøj ved indgangen til templerne.

Grand Palace - Rejs Dig Lykkelig

 

3. Wat Arun – Daggryets tempel

Wat Arun bliver også kaldt Daggryets Tempel og er et ualmindeligt smukt tempel ved bredden af Chao Phraya-floden. Templets tårnhøje spir er smukt dekoreret med alverdens mosaikker, fliser og farvede glas.

Udforsk templet eller kravl op til toppen af templets spir, hvorfra der er en fantastisk udsigt over floden. Du må heller ikke glemme at nyde synet af Wat Arun i solnedgang, hvor det rammes af solens sidste stråle.

Wat Arun ligger på den modsatte side af floden i forhold til mange andre populære oplevelser og seværdigheder i Bangkok. Heldigvis kan du nemt krydse floden med en båd, og det koster som regel kun et par kroner!

Oplevelser og Seværdigheder i Bangkok - Wat Arun - Rejs Dig Lykkelig

 

4. Wat Pho – Største seværdigheder i Bangkok

En anden af de bedste seværdigheder og oplevelser i Bangkok er det mægtige tempel Wat Pho. Det er mest kendt for at være hjem til en gigantisk liggende buddha med en længde på 46 meter og en højde på 15 meter.

Den liggende buddha er dækket af bladguld og er kendt for at være Thailands største buddha. Den er virkelig imponerende og er helt klart en af de største must-see seværdigheder i Bangkok!

Udover den liggende buddha, er Wat Pho også kendt for at være Thailands første offentlige universitet og thaimassagens oprindelsessted. Her kan du efter sigende få en rigtig god thaimassage, der dog er lidt dyrere end de fleste andre massagesteder i Bangkok.

Tip: Vil du gerne opleve de tre mest populære templer i Bangkok og spændende lokale markeder? Så kan du eventuelt bestille denne topbedømte guidede tur til Bangkoks højdepunkter (reklamelink).

Wat Pho - Rejs Dig Lykkelig

 

5. Spis mad fra Bangkoks gadekøkkener

Hvis du gerne vil smage ægte thailandsk mad, er du simpelthen nødt til at prøve mad fra et gadekøkken. Det ser måske lidt snusket ud, men det smager som regel fantastisk! Og det bedste at det hele? Det koster nærmest ingenting.

Du kan finde gadekøkkener overalt i Bangkok. De serverer alt fra asiatiske nudelretter til utraditionelle retter med insekter. Maden er som regel meget krydret, men du kan altid forsøge at fortælle ekspedienten, at du ikke ønsker stærk mad.

Hvis du er bange for hygiejnen er det en god idé at undersøge, hvilke gadekøkkener der er populære. Du kan også bare kigge efter, hvor de lokale selv spiser. At spise mad fra et gadekøkken er en af de mest autentiske oplevelser i Bangkok.

Oplevelser og Seværdigheder i Bangkok - Gadekøkkener - Rejs Dig Lykkelig

 

6. Udsigtspunkter – Oplev Bangkok fra oven

Bangkok er selvfølgelig også propfyldt med fantastiske udsigtspunkter, hvorfra du kan nyde betagende panoramaudsigter over storbyen. Der findes flere skyskrabere, som er blandt de bedste oplevelser og must-see seværdigheder i Bangkok.

• King Power Mahanakhon: Med en højde på 314 meter er det Bangkoks næsthøjeste skyskraber og det højeste observationsdæk i Thailand. Nyd en 360 graders panoramaudsigt eller træd ud på et stort glasgulv.

• Baiyoke Tower II: En 304 meter høj skyskraber med et observationsdæk på 77. etage og et roterende udsigtspunkt på 84. etage. Bliv betaget af udsigten, spis buffet eller snup en drink.

Køb billetter til King Power Mahanakhon (reklamelink)

Køb billetter til Baiyoke Tower II (reklamelink)

Udsigtspunkter - Rejs Dig Lykkelig

 

7. Gå på opdagelse i Chinatown

En af de største oplevelser og seværdigheder i Bangkok er Chinatown, der er en af verdens største af sin slags. Når du besøger bydelen, føles det hurtigt som om, at du befinder dig midt i Kina.

Chinatown er bogstaveligt talt proppet med mennesker og kan være ret klaustrofobisk. Alligevel er det en stor oplevelse i Bangkok! Her er der fyldt med templer, kinesiske udsmykninger, gadekøkkener og små butikker med alverdens skrammel til billige priser.

Når du alligevel er i Chinatown, må du ikke glemme at besøge Wat Traimit. Inde i dette tempel kan du opleve en af kæmpestor buddhastatue. Den vejer 5,5 tons og er lavet af det pureste guld.


Læs også: Hvor skal man bo i Bangkok?

Chinatown - Rejs Dig Lykkelig

 

8. Køretur med tuk-tuk til seværdigheder i Bangkok

De berømte tuk-tuk’er spiller en stor rolle i Thailand, så de skal selvfølgelig også prøves. Vi kørte kun med tuk-tuk et par gange i Bangkok, fordi chaufførerne ofte forlangte urimeligt høje priser i forhold til taxachaufførerne.

Det kan ofte betale sig, at vente med at køre med tuk-tuk indtil du ankommer til en mindre ferieby. Hvis en tuk-tuk chauffør foreslår en ekstremt lav pris, hvor der bliver lavet nogle stop ved et par butikker på vejen, skal du straks takke nej!

Sælgerne i butikkerne er ofte ekstremt påtrængende, og du står pludselig i lidt af et problem. Det er jo tuk-tuk chaufføren der skal køre dig væk derfra, men han ønsker at du køber noget i butikkerne først.

Tip: Tuk-tuk chauffører kræver ofte meget høje priser sammenlignet med taxachauffører. Hvis du synes prisen er for høj, kan du altid forsøge at forhandle om prisen.

Køretur med en tuk-tuk - Rejs Dig Lykkelig

 

9. Shopping – Sjove oplevelser i Bangkok

Bangkok har uendelige muligheder inden for shopping. Det er Thailands shoppingparadis nummer 1 og er stopfyldt med kæmpestore shoppingcentre.

Hvis du er en vaskeægte shopaholic, er shopping helt klart blandt de bedste oplevelser i Bangkok. Her får du et overblik over byens mest populære shoppingcentre.

• Siam Paragon: Et af Thailands største shoppingcentre med mere end 250 butikker spredt udover flere etager. Her finder du primært luksusvarer med et højt prisniveau.

• Central World: Et af Asiens største shoppingcentre med mere end 400 butikker og restauranter. Butikkerne sælger alt fra internationale mærkevarer til thailandske mærker.

• MBK Center: Shoppingcenter med omkring 2.000 små butikker, boder, spisesteder og serviceydelser. Det minder om en indendørs bazar med thailandske varer i massevis.

Terminal 21: Et specielt shoppingcenter, hvor hver etage er bygget op omkring forskellige storbyer. Her er der ligeledes hundredvis af butikker og spisesteder.


Læs også: De Bedste Steder til Shopping i Bangkok

Shoppingcentre - Rejs Dig Lykkelig

 

10. Farverige markeder

Udover shoppingcentre, findes der selvfølgelig også et enormt udvalg af farverige og pulserende markeder i Bangkok. De mange markeder er helt klart blandt Bangkoks mest autentiske oplevelser. Du kan få et overblik over nogle af de bedste herunder.

• Chatuchak Weekend Market: Et populært weekendmarked med mere end 15.000 boder. Det er et af verdens største markeder og besøges af omkring 200.000 mennesker hver weekend.

• Asiatique: Et populært natmarked ved bredden af Chao Phraya-floden. Her finder du mere end 1.500 boder, et stort udvalg af restauranter og masser af underholdning.

• Or Tor Kor Market: Et madmarked med friske fødevarer af højeste kvalitet. Her kan du købe alt fra thailandske råvarer til lækre færdiglavede retter.

Oplevelser og Seværdigheder i Bangkok - Markeder - Rejs Dig Lykkelig

 

11. Lumphini Park – Unikke seværdigheder i Bangkok

Hvis du har fået nok af menneskemylder, larm og bilos, er Lumphini Park det perfekte sted til lidt afslapning. Parken er en sand oase midt i Bangkok og er virkelig populær blandt de lokale i weekenderne.

Lumphini Park har fritgående Monitor Lizards, som er en slags store øgler, der er mere end en meter lange. Deres store størrelse får mange til at forveksle dem med små krokodiller, men de er altså ganske ufarlige. Parken har også en kunstig sø, hvor du kan leje en vandcykel eller robåd.

Lumphini Park - Rejs Dig Lykkelig

 

Flere Oplevelser og Seværdigheder i Bangkok:


12. Nyd en drink på en rooftop bar

Mange af Bangkoks skyskrabere har en bar på toppen, hvorfra der er en fantastisk udsigt over byen. Du bør helt klart besøge en af de mange rooftop barer og nyde en drink imens solen går ned over den thailandske hovedstad. Det er virkelig en af de bedste oplevelser og aktiviteter i Bangkok!

De fleste barer har gratis entre, men drinksene er til gengæld meget dyre. Forvent at bruge mindst 150 kr. på én drink. Du kan få et overblik over nogle af de bedste rooftop barer med fantastiske udsigter over Bangkok her:

  • Lebua State Tower
  • Vertigo Grill and Moon Bar
  • Octave Rooftop Lounge & Bar
  • Red Sky Restaurant & Bar

Tip: Mange af de bedste skybars i Bangkok har dresscode. Du kan ikke bare troppe op i strandtøj og klipklapper, men er nødt til at bære lidt mere formelt tøj.

Oplevelser og Seværdigheder i Bangkok - Rooftop Bar - Rejs Dig Lykkelig

 

13. Få thaimassage – Must-do seværdigheder i Bangkok

Thaimassage er ekstremt billigt i Thailand og du kan nemt finde en times massage til 35 kr. Det ville altså næsten være dumt ikke at gøre det, når nu det er så billigt!

Thaimassage kan være lidt smertefuldt, men bagefter har din krop det fantastisk. Hvis du virkelig vil prøve en god massage, skal du besøge Wat Pho-templet, hvor Thailands bedste massører bliver uddannet. Forvent dog at priserne er lidt dyrere end mange andre steder.

Hvis du ikke byder dig om kropsmassage, er der også rig mulighed for at få en lækker fodmassage. Overalt i Bangkoks gader er der massagesteder, hvor du kan nyde en udendørs fodmassage til ekstremt billige priser.

Oplevelser og Seværdigheder i Bangkok - Thaimassage - Rejs Dig Lykkelig

 

14. Tag på en cykeltur

Det lyder måske lidt farligt at cykle rundt i Bangkoks hektiske trafik, men det giver et helt unikt indblik i livet i storbyen. Ja, faktisk er det en af de absolut bedste af alle oplevelser og must-see seværdigheder i Bangkok på denne liste.

Der findes mange forskellige guidede cykelture i Bangkok, hvor du kommer væk fra de larmende og trafikerede gader. På de fleste cykelture kommer du forbi små lokale gader, grønne parker, gamle templer, frodige rismarker og meget mere.

Find cykelture i Bangkok (reklamelink)

 

15. Khao San Road – Backpackergaden

Khao San Road er en cirka 400 meter lang gade, der er kendt som backpackergaden i Bangkok. Her samles backpackere fra hele verden, for at opleve verdens (måske) mest berømte backpackergade.

Overalt på Khao San Road er der billige hostels, hoteller, restauranter, barer og natklubber. Om aftenen er hele området spækket med boder, gadekøkkener, sælgere og unge mennesker, der giver den gas med alkoholen.

Selvom at du måske ikke er en ung backpacker, er det stadig værd at smutte en tur forbi Khao San Road. Den populære gade føles måske ikke så thailandsk, men den pulserende og livlige stemning er en oplevelse i sig selv.

Tip: Selvom at overnatningsstederne er billige på Khao San Road, bør du overveje at bo et andet sted. Mulighederne for offentlig transport er dårlige samtidig med at der er rigtig meget trafik.

Khao San Road - Rejs Dig Lykkelig

Det var alt på denne liste over de bedste oplevelser og must-see seværdigheder i Bangkok, Thailand. Hvad er dine favoritoplevelser i Bangkok? Hvad ser du mest frem til, hvis du har planlagt en tur dertil? Skriv gerne en kommentar længere nede på siden.

Læs flere artikler fra Thailand:

… Eller læs alle artikler fra Bangkok eller Thailand

Planlæg din rejse til Bangkok:

Bestil fly til Bangkok (reklamelink)

Bestil hotel i Bangkok (reklamelink)

Bestil aktiviteter i Bangkok (reklamelink)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *