18 Seværdigheder og Oplevelser i Singapore - Supertræer - Rejs Dig Lykkelig

18 Seværdigheder og Oplevelser i Singapore

Leder du efter sjove ting at lave i Singapore? Glem ikke at tjekke denne liste over de bedste seværdigheder og oplevelser i Singapore.

Singapore er en topmoderne storby, der ligger på en ø på størrelse med Bornholm. Alligevel bor der omkring 5,5 millioner mennesker – altså svarende til omtrent hele Danmarks befolkning.

På trods af byens kompakte størrelse, er der gjort plads til det hele på ualmindeligt lidt plads. Det betyder også at Singapore er propfyldt med autentiske bydele, spændende seværdigheder og lækre spisesteder.

Hvis du planlægger en rejse til Singapore, skal du blive hængende her på siden lidt endnu. Her får du en liste over de bedste seværdigheder og oplevelser i Singapore.

Inden du forsætter må du ikke glemme at læse min rejseguide til Singapore. Du kan også læse min artikel om underlige love og regler i Singapore.

18 Seværdigheder og Oplevelser i Singapore - Rejs Dig Lykkelig

 

Seværdigheder og Oplevelser i Singapore:


1. Gardens by the Bay

Det er umuligt at besøge Singapore uden at opleve hovedattraktionen, Gardens by the Bay. Den smukke have er fyldt med grønne områder med stier, planter, blomster, skulpturer og kunstige vandfald. Der er gratis entre til selve haven.

De største attraktioner i Gardens by the Bay er Supertree Grove, Flower Dome og Cloud Forest, som du kan læse om herunder.

Supertree Grove

Gardens by the Bay er mest kendt for sine enorme kunstige supertræer, der er op til 50 meter høje. Størstedelen af træerne kan opleves i havens Supertree Grove, der er en af de største seværdigheder og oplevelser i Singapore.

I dagtimerne omdanner supertræerne sollys til energi og i aftentimerne er de smukt oplyst i forskellige farver. Hver aften kl. 19.45 og 20.45 kan du desuden opleve når de kunstige træer vækkes til live. Det foregår alt sammen i et smukt lysshow med tusindvis af dioder og musik.

Højt oppe i trækronerne er der en 128 meter lang gangbro, som forbinder to af de gigantiske supertræer. Gangbroen hedder OCBC Skyway og byder på smukke udsigter fra 22 meters højde.

Entre: Gratis entre til Supertree Grove. / 8 Singaporeanske dollars pr. person (ca. 40 kr.) for OCBC Skyway.

Supertree Grove - Rejs Dig Lykkelig

Flower Dome og Cloud Forest

Udover de imponerende supertræer, byder Gardens by the Bay også på to enorme drivhuse. De to drivhuse er nogle af verdens største og er ligeledes blandt de mest populære oplevelser i Singapore.

Inde i drivhusene kan du opleve et væld af planter og økosystemer. Flower Dome er fyldt med eventyrlige temahaver, farverige blomster og eksotiske planter.

Cloud Forest er derimod hjem til en frodig vegetation og et af verdens højeste indendørs vandfald. Det 35 meter høje vandfald falder ned fra et 42 meter kunstigt bjerg og er omgivet af kunstig tåge hver anden time. Det er yderst imponerende!

Entre: 28 Singaporeanske dollars pr. person (ca. 136 kr.) for Flower Dome og Cloud Forest.

Køb billetter til Flower Dome og Cloud Forest (reklamelink)

18 Seværdigheder og Oplevelser i Singapore - Vandfaldet i Cloud Forest - Rejs Dig Lykkelig

 

2. Merlion Park

Merlion Park ligger ved havnefronten og er hjem til Merlion-statuen, der er Singapores officielle maskot. Den ikoniske statue har direkte udsigt mod Marina Bay Sands på den modsatte side af havnefronten.

Merlion-statuen er 8,6 meter høj og sprøjter vand ud af munden direkte ned i havnebassinet. Den består af en mystisk blanding af en fiskekrop og et løvehoved, som symboliserer Singapores fortid som en fiskerlandsby og nutid som en topmoderne metropol.

Entre: Gratis.

18 Seværdigheder og Oplevelser i Singapore - Merlion - Rejs Dig Lykkelig

 

3. Marina Bay Sands

En anden af de største must-see seværdigheder og oplevelser i Singapore er Marina Bay Sands. Det ikoniske og luksuriøse hotel blev bygget i 2010 og er sidenhen blevet et af Singapores største vartegn.

På toppen af Marina Bay Sands tre højhuse i 57 etagers højde, finder du en slags bådlignende konstruktion, som svæver 200 meter over jordens overflade. Her kan du bade i verdens største infinity pool, hvis altså at du bor på det luksuriøse 5-stjernede hotel.

Hvis du ikke bor på hotellet, kan du i stedet besøge Marina Bay Sands Skypark. Det populære observationsdæk er ligeledes placeret på toppen af hotellet og byder på enestående udsigter over Singapore.

Du kan også besøge hotellets kasino, natklub, teater eller Shoppes at Marina Bay Sands. Sidstnævnte er et stort shoppingcenter med 270 butikker og restauranter. De fleste butikker ligger i den dyre ende af prisskalaen. Centret byder bl.a. også på en kunstig kanal med gondolture og en indendørs skøjtebane.

Entre: Gratis entre til shoppes at Marina Bay Sands. / Infinity Pool er kun for hotelgæster. / 25 Singaporeanske dollars pr. person (ca. 121 kr.) for Marina Bay Sands Skypark.

Køb billetter til Marina Bay Sands Skypark (reklamelink)

Marina Bay Sands - Rejs Dig Lykkelig

 

4. Wonder Full

En af de bedste gratis oplevelser i Singapore er Wonder Full-showet ved Marina Bay Sands. Det foregår hver aften alle ugens dage og er et stort lys-, lyd- og vandshow, som varer i omkring 15 minutter.

Her kan du opleve hundredtusindvis af dioder, laserlys, filmprojektører, røgmaskiner og vandkanoner, der danser til lyden af musik. Det er yderst imponerende show, som du helt klart bør opleve når du er på storbyferie i Singapore!

Wonder Full-showet finder sted hver aften alle ugens dage kl. 20.00 og 21.30 samt kl. 23.00 på fredage og lørdage. Det er dog desværre stoppet midlertidigt under Corona pandemien. Showet opleves bedst fra vandfronten foran Marina Bay Sands, men kan også opleves fra f.eks. Merlion Park.

Entre: Gratis.

18 Seværdigheder og Oplevelser i Singapore - Wonder Full Showet - Rejs Dig Lykkelig

 

5. Hawker centre

Hawker centre er en betegnelse for madcentre og madmarkeder, der sælger alverdens budgetvenlige måltider. Centrene byder som regel på et stort udvalg af boder med lækre madoplevelser til billige priser.

Nogle af de mest populære Hawker centre i Singapore er Lau Pa Sat og Maxwell Food Centre. De byder hver især på en fantastisk autentisk stemning og smagfulde retter, der er lavet på friske råvarer. At besøge et Hawker center er helt klart en af de bedste aktiviteter og oplevelser i Singapore.

18 Seværdigheder og Oplevelser i Singapore - Singaporeansk mad - Rejs Dig Lykkelig

 

6. Singapore Flyer

Singapore Flyer er beliggende ved Marina Bay og er et af verdens største pariserhjul. Ja, faktisk var det verdens højeste pariserhjul fra 2008 til 2014. I dag er det en af de bedste seværdigheder og oplevelser i Singapore for turister.

Det store pariserhjul når op i en højde på 165 meter, hvorfra der er en fantastisk 360 graders udsigt over Singapore. På en skyfri dag, kan du efter sigende se op til 45 kilometer væk. Det tager omkring 30 minutter at køre turen hele vejen rundt i de enorme kabiner.

Entre: 33 Singaporeanske dollars pr. person (ca. 160 kr.).

Køb billetter til Singapore Flyer (reklamelink)

Singapore Flyer - Rejs Dig Lykkelig

 

7. Little India

Singapore er en sand smeltedigel af forskellige kulturer med mange kontrastfyldte kvarterer, der mødes i en fantastisk sammensmeltning. Ét af de steder er i Little India, der er centrum for Singapores indiske samfund.

Little India er et livligt område i Singapore fyldt med farverige huse, imponerende templer, religiøse moskeer, gadekunst og spændende markeder. Der er selvfølgelig også et enormt udvalg af autentiske restauranter, der serverer duftende og krydrede indiske retter.

Oplev stemningen, nyd smagfulde indiske retter eller besøg Sri Veeramakaliamman Temple. Det hinduistiske tempel er en af de mest populære seværdigheder og oplevelser i Singapore, fordi det er utroligt smukt dekoreret. Husk at smide skoene og nap et forklæde ved indgangen.

Når du udforsker Little India, er det et must at smutte forbi Tan Teng Niah, der et meget farverigt hus. Du kan også besøge shoppingcentret Mustafa Centre. Det døgnåbnede center sælger indiske varer i alle afskygninger.

Little India - Rejs Dig Lykkelig

 

8. Sentosa Island

Sentosa Island er en lille paradisø, der byder på nogle af de sjoveste oplevelser i Singapore for hele familien. Gå over broen, tag metroen, sejl med en båd eller hop på kabelbanen (reklamelink) til Sentosa Island.

På Sentosa Island venter der smukke omgivelser og et enormt udvalg af underholdende aktiviteter i alle afskygninger. Den kunstige ø byder på lækre sandstrande, gode spisesteder og hoteller, flotte golfbaner, sjove forlystelsesparker og underholdning i alle afskygninger.

Du kan få et overblik over nogle af de bedste oplevelser på Sentosa Island herunder.

18 Seværdigheder og Oplevelser i Singapore - Sentosa Island - Rejs Dig Lykkelig

Universal Studios Singapore

Hvis du trænger til sjov og spænding, er du simpelthen nødt til at besøge Universal Studios Singapore. Den populære forlystelsespark byder på flere temaverdener med forlystelser, der er inspireret af verdenskendte film og TV-serier.

De mange forlystelser lader dig træde direkte ind i en filmscene fra alt fra Transformers og Jurassic Park til Shrek og Madagaskar. Du kan også se flere forskellige shows, møde maskotter fra film og TV-serier og meget mere.

Entre: 81 Singaporeanske dollars pr. person (ca. 392 kr.).

Køb billetter til Universal Studios Singapore (reklamelink)

Universal Studios - Rejs Dig Lykkelig

Strande på Sentosa

Selvom at strandene på Sentosa er menneskeskabte, er de helt klart et besøg værd! Strandene ligner vaskeægte paradisstrande og er perfekte til dig, der drømmer om en badeferie i Singapore. De tre strande på Sentosa er Palawan Beach, Siloso Beach og Tanjong Beach.

Skyline Luge Sentosa

Skyline Luge Sentosa er en sjov og anderledes forlystelsespark i Singapore, hvor du kan kælke på flere forskellige baner. Du kan helt selv bestemme, hvor hurtigt eller langsomt du vil suse afsted på banerne. Det er en af de sjoveste seværdigheder og oplevelser i Singapore for voksne og større børn.

Entre: Fra 25 Singaporeanske dollars pr. person (ca. 121 kr.)

Køb billetter til Skyline Luge Sentosa (reklamelink)

Fort Siloso Sky Walk

På Sentosa Island kan du tage med en elevator op til Fort Siloso Sky Walk, der er en gangbro i 36 meters højde. Gangbroen snor sig mellem trætoppene og byder på fantastiske udsigter undervejs! Den slutter ved Fort Siloso, der er et gammelt fort fra 2. verdenskrig.

Entre: Gratis.

Sentosa Golf Club

Sentosa Golf Club er ikke bare hjem til en af Asiens bedste golfbaner, men også en af verdens smukkeste golfbaner. Her kan du svinge golfkøllen på skønne grønne områder, men forvent ikke at det er en billig fornøjelse.

Entre: Fra 370 Singaporeanske dollars pr. person (ca. 1.790 kr.).

18 Seværdigheder og Oplevelser i Singapore - Sentosa Golf Club - Rejs Dig Lykkelig

 

9. Kampong Glam

Kampong Glam er det arabiske kvarter i Singapore og er helt klart et besøg værd! Her er der fyldt med smalle gader, mellemøstlig mad, vandpibecaféer, arabiske butikker og eventyrlige moskeer.

Hovedattraktionen i det arabiske kvarter er Sultan Mosque, der er Singapores største moské med plads til 5.000 mennesker. Den smukke moske minder om noget fra et arabisk eventyr og er selvfølgelig blandt de bedste oplevelser i Singapore. Du kan besøge moskeen gratis, men husk at klæde dig påpasseligt.

Du må heller ikke glemme at smutte en tur forbi Haji Lane, der er en farverig gade fyldt med graffiti. Her er der et hav af små finurlige butikker, restauranter og caféer. Glem heller ikke at besøge Arab Street, der er endnu en malerisk gade i Kampong Glam.

Sultan Mosque - Rejs Dig Lykkelig

 

10. Singapore Botanic Gardens

Hvis du trænger til en pause fra storbyens stress og jag, er det et must at besøge Singapore Botanic Gardens. Den botaniske have blev grundlagt helt tilbage i 1859 og er i dag optaget på UNESCOs verdensarvsliste.

Singapore Botanic Gardens er en kæmpestor grøn oase midt i storbyen med tusindvis af forskellige plantearter. Det er et yndet tilflugtssted og en af de mest populære seværdigheder og oplevelser i Singapore.

De mest bemærkelsesværdige områder i den botaniske have er Evolution Garden, Rain Forest og National Orchid Garden. I sidstnævnte kan du opleve en gudesmuk orkidéhave med mere end 60.000 orkideer. Vær dog opmærksom på at orkidéhaven ikke er gratis ligesom resten af botanisk have.

Entre: Gratis entre til Singapore Botanic Gardens. / 15 Singaporeanske dollars pr. person (ca. 73 kr.) for National Orchid Garden.

18 Seværdigheder og Oplevelser i Singapore - Botanisk Have - Rejs Dig Lykkelig

 

11. Clarke Quay

Clarke Quay er en historisk kaj, der er beliggende helt ned til floden i Singapore. I dagtimerne virker området rimeligt tamt, men i takt med mørkets frembrud bliver Clarke Quay for alvor vækket til live.

De mange restauranter, vilde natklubber, moderne barer og charmerende pubber bliver pludselig pakket med mennesker. Der er lagt op til en vild aften med fest til den lyse morgen. Det er da heller ikke helt uden grund, at Clarke Quay netop er berømt for sit travle natteliv.

Clarke Quay - Rejs Dig Lykkelig

 

12. Orchard Road

Orchard Road strækker sig over 2,2 kilometer og er Singapores største og vigtigste shoppinggade. Her er der et endeløst antal gigantiske shoppingcentre og stormagasiner. Ja, faktisk er der hele 22 shoppingcentre på Orchard Road!

Shopping anses som det nationale tidsfordriv i Singapore, så det er måske med til at forklare de mange shoppingcentre. Mange mener endda at de lokales eneste hobbyer er at shoppe og spise. Om det nu også passer, må være op til den enkelte selv at vurdere.

De mange shoppingcentre på Orchard Road er forbundet til hinanden ved hjælp af tunneler, der giver en endeløs shopping oplevelse. Hvis du skal på shopping i Singapore er det helt klart her du skal tage hen!

Orchard Road - Rejs Dig Lykkelig

 

13. Chinatown

Chinatown er endnu en etnisk enklave i Singapore, hvor du kan opleve en autentisk atmosfære. Kvarteret er kendt som Singapores kinesiske centrum og summer af liv.

Gaderne er foret med kinesiske butikker, farverige markeder, smukke templer og religiøse attraktioner i Singapore. Nyd stemningen, spis på et stort udvalg af kinesiske restauranter eller køb alverdens billigt skrammel i de mange butikker og boder.

Glem ikke at besøge Buddha Tooth Relic Temple, der er blandt de bedste seværdigheder i Singapore. Det store buddhistiske tempel er utroligt smuk og besøges dagligt af kinesiske tilbedende. Du kan besøge templet ganske gratis.

I Chinatown kan du også smutte en tur forbi det flotte Sri Mariamman Temple, der er Singapores ældste hinduistiske tempel. Hvis sulten melder sig, kan du evt. besøge Chinatown Complex, der byder på et stort antal madboder, men også mange andre billige kinesiske varer.

18 Seværdigheder og Oplevelser i Singapore - Chinatown - Rejs Dig Lykkelig

 

14. Singapore River Cruise

For at få et bedre indtryk af Singapore, kan du med fordel tage på en bådtur på floden i byen. Her kan du opleve byen fra vandsiden med udsigt til mange af de største seværdigheder og oplevelser i Singapore. Du kommer bl.a. forbi højhuse, Merlion-statuen, Marina Bay og meget mere.

Undervejs på en bådtur på floden i Singapore, kan du lære om flodens vigtige historiske betydning for byen. Du lærer bl.a. om Singapores udvikling fra en lille fiskerlandsby til en topmoderne metropol. En sejltur med Singapore River Cruise er en fantastisk aktivitet i Singapore!

Entre: Fra 25 Singaporeanske dollars pr. person (ca. 121 kr.).

Køb billetter til Singapore River Cruise (reklamelink)

18 Seværdigheder og Oplevelser i Singapore - Singapore River Cruise - Rejs Dig Lykkelig

 

15. Bukit Timah Nature Reserve

Omkring 12 kilometer fra Singapores pulserende centrum, finder du naturreservatet Bukit Timah Nature Reserve. Her kan du opleve Singapores sidste stykke oprindelige regnskov, der stadig står tilbage i dag.

Bukit Timah Nature Reserve byder på store naturoplevelser med mange forskellige plante- og træarter. Du kan også støde på vilde dyr som makakaber, flyvende lemurer, egern, skældyr, krybdyr og mange forskellige fuglearter.

Bemærk at du ikke må fodre dyrene og vær opmærksom på at makakaberne kan være meget drilske. Undgå at gå for tæt på dem og pas på dine værdigenstande, så de ikke stjæler dem.

Der findes flere stier i parken, hvoraf den ene er asfalteret og fører hele vejen op til bakken Bukit Timah Hill. Med en højde på 164 meter over havets overflade, er bakken det højeste naturlige punkt i Singapore. Husk vand og gode vandresko til dit besøg.

Entre: Gratis.

Bukit Timah Nature Reserve - Rejs Dig Lykkelig

 

16. Museer

Er du interesseret i kunst, arkitektur eller historie? Så er der selvfølgelig ingen tvivl om, at nogle af byens mange museer er blandt de bedste seværdigheder og oplevelser i Singapore for dig.

De mest populære museer i Singapore inkluderer bl.a. kunst- og videnskabsmuseerne ArtScience Museum, National Gallery Singapore og Science Centre Singapore. Et andet godt museum er National Museum of Singapore, hvor du kan lære om byens historie.

Entre: Priserne varierer. Tjek museernes individuelle hjemmesider.

18 Seværdigheder og Oplevelser i Singapore - ArtScience Museum - Rejs Dig Lykkelig

 

17. Jewel Changi Airport

En af de bedste seværdigheder og oplevelser i Singapore ligger faktisk i Changi Airport. Her er der nemlig et enormt underholdnings- og detailkompleks, der spreder sig over 10. etager og er forbundet til T1, T2 og T3 i lufthavnen.

Jewel Changi Airport byder på et stort underholdningsunivers med indendørs haver, en overflod af blomster og planter, legeområder, spillearkader og meget mere. Der er også et hotel, en biograf og mere end 300 butikker og restauranter.

Det helt store højdepunkt i Jewel Changi Airport er det imponerende vandfald med et fald på 40 meter. Ja, faktisk er det så stort, at det er verdens største indendørs vandfald. I aftentimerne er vandfaldet smukt oplyst i alverdens farver, der bevæger sig til lyden af musik.

Entre: Prisen varierer alt efter hvilke attraktioner du vil se. Prisen starter dog fra 4,49 Singaporeanske dollars (ca. 22 kr.) og opefter.

Find billetter til Jewel Changi Airport (reklamelink)

Jewel Changi Airport - Rejs Dig Lykkelig

 

18. MacRitchie Reservoir

MacRitchie Reservoir er Singapores ældste og største reservoir. Her bliver du mødt af en fredelig oase med alt det bedste fra naturen. Gå en tur på et stort udvalg af gode vandrestier, slap af ved en kæmpestor sø eller hils på vilde dyr i naturen.

Den mest turistede attraktion i MacRitchie Reservoir er den 250 meter lange gangbro, der snor sig mellem trætoppene. Den populære gangbro når op i en højde på op til 25 meter og byder på fantastiske udsigter.

Du kan også gå på vandrestierne nede på jorden, hvor der er rig mulighed for, at nyde den skønne flora og fauna. Hvis du er heldig, støder du måske på aber, store øgler, slanger, flyvende lemurer eller andre dyrearter.

Hvis du er vild med naturoplevelser er du simpelthen nødt til at besøge MacRitchie Reservoir. Det er nemlig en af de bedste seværdigheder og oplevelser i Singapore.

Entre: Gratis.

18 Seværdigheder og Oplevelser i Singapore - Dyreliv - Rejs Dig Lykkelig


Det var alt på denne liste over de bedste seværdigheder og oplevelser i Singapore. Hvad er dine favoritoplevelser i Singapore? Hvad ser du mest frem til, hvis du har planlagt en tur dertil? Skriv gerne en kommentar længere nede på siden.

Læs flere artikler fra Singapore:

… Eller læs alle artikler fra Singapore

Planlæg din rejse til Singapore:

Bestil fly til Singapore (reklamelink)

Bestil hotel i Singapore (reklamelink)

Bestil akitviteter i Singapore (reklamelink)
Nikita L. Christiansen

På Rejs Dig Lykkelig deler jeg ud af mine erfaringer, rejsetips og praktiske informationer fra mine mange rejser og oplevelser i udlandet, men også i Danmark.
Jeg har rejst i 40+ lande og har drevet rejsebloggen siden 2017. I 2021 gik jeg fuldtid på Rejs Dig Lykkelig, hvilket har gjort det til en af Danmarks største og mest succesfulde rejseblogs.

Se historier

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *