24 advarende tegn på at du er afhængig af at rejse - Rejsdiglykkelig.dk

24 advarende tegn på, at du er afhængig af at rejse

Der findes intet bedre end at rejse og der skal ikke meget til før, at man bliver afhængig. Det er lidt som et stof og det er virkelig svært at stoppe igen. Jo mere du rejser, desto mere vil du fortsætte med at gøre det. Hvis der går lang nok tid uden, ja så går der nok ikke længe før du sælger dine ting. Men en rejse vækker bare en ubeskrivelig følelse i dig og det er svært ikke at blive afhængig af friheden.

Når først du er blevet bidt af rejsemyggen, så er der ingen vej tilbage! Der findes ingen kur mod rejsefeberen, og det bliver kun værre med tiden. Men bare rolig, for du er bestemt ikke alene. Vi er mange, der deler afhængigheden med dig. Det er heldigvis sundt at være afhængig af at rejse, men det kan selvfølgelig også være lidt bekymrende. Er du i tvivl om du er afhængig eller ej? Så tjek listen herunder og find ud af, om du er afhængig af at rejse.

24 advarende tegn på at du er afhængig af at rejse - USA - Rejsdiglykkelig.dk


 

 1. Du er knap nok kommet hjem, og du planlægger allerede din næste rejse. Det kan da godt være, at du lige er trådt ind af hoveddøren efter en fantastisk rejse, men du kan simpelthen ikke vente. Du har allerede store drømme om hvor turen går hen næste gang. Hvem siger også at det er ulovligt, at planlægge den næste rejse allerede?

 

 1. Du er i dårligt humør, hvis du ikke har planlagt et nyt eventyr. Der er simpelthen ikke noget værre for dig end, at have en fuldstændig tom rejsekalender. Der går ikke længe før du mærker kedsomheden og føler dig rastløs, irritereret og nærmest deprimeret.

 

 1. Du sparer hele tiden penge op til rejser. Hvorfor skulle du købe en ny fladskærm eller bil, når du kunne bruge pengene på at rejse? Du begynder straks at sammenligne priser på indkøb med, hvor mange dage ekstra du kan rejse for samme beløb. Dine fødselsdagsgaver og julegaver er også blevet meget ensartede, og består næsten altid af en simpel kuvert med penge til dit næste store eventyr.

 

 1. Du arbejder kun for at få råd til at rejse. Var der nogen der sagde ekstra vagter? Du er villig til at arbejde ekstra hårdt for, at få råd til endnu flere eller længere rejser. Hvis du er timelønnet, så er der hvert fald ikke noget der hedder sygdom. For du er godt klar over, at en sygemelding kan koste dig flere dage i Asien. 1. Dit hjem ligner mest af alt en souvenirbutik. Hylderne i hele dit hjem er proppet med mærkelige souvenirs fra alverdens lande, som at du har besøgt gennem tiden. For ikke at glemme væggene, som er dækket med kort og fotografier. Din indretning er måske lidt rodet, men du er ligeglad. Du bliver nemlig ramt af en sand lykkerus, hver gang du bliver mindet om dine mange rejser.

 

 1. Du har en rejse tatovering. Hvis du ikke allerede har en rejse tatovering, så har du hvert fald overvejet at få lavet en. Det skal selvfølgelig helst være noget med et fly, kompas eller globus. Hvor fedt ville det ikke lige være, at få foreviget alle sine minder og rejselyst med en tatovering?

 

 1. Dit pas er fyldt med stempler fra hele verden. Dit pas er uden tvivl et bevismateriale på, at du er afhængig af at rejse. Det er fuld af farverige stempler fra lande uden for Europa, og du elsker at bladre gennem siderne. Du har svært ved at forestille dig, hvordan passet skal holde indtil det udløber efter 10 år. For det er nemlig allerede besværligt for lufthavnspersonalet, at finde plads til et nyt stempel.

 

 1. Du har fuldstændig styr på sikkerhedskontrollen. Var der nogen der sagde sikkederhedskontrol? Du er igennem lufthavnen før du har set dig om, for du har fuldstændig styr på, hvornår du skal gøre hvad. Der var ingen der fortalte dig, at du skulle tage dine sko af eller fjerne din computer fra tasken. Der var ingen fumlen med tingene og du kunne bare gå direkte igennem. Du er nemlig en sand mester i sikkerhedskontrollen efter dine mange rejser.

24 advarende tegn på at du er afhængig af at rejse - Bali - Rejsdiglykkelig.dk

 

 1. Du bliver ikke ramt så hårdt af jetlag. Det er intet problem med en tidsforskel på 7 timer eller for den sags skyld 12 timer. Det tager nemlig kun et par dage før du er på toppen igen, og er klar til at tage på nye eventyr.

 

 1. Du kan sove hvor som helst og når som helst. Du har rejst så meget, at du er ligeglad med hvor du sover og du kan faktisk falde i søvn hvor som helst. Det er ligemeget om det er togstationer, lufthavne, fly eller sågar på gulvet. Det tager nemlig kun få minutter, at falde i søvn med din rygsæk som hovedpude.

 

 1. Du har venner over hele verden. Det er utroligt nemt at få nye venner på rejser, når man deler en stor oplevelse sammen. Det er selvfølgelig ingen undtagelse for dig, for du har allerede venner fra alle verdenshjørner. Der er bare ikke noget bedre end, at dele sin passion for rejser med andre ligesindede.

 

 1. Din rejse bucket list er en hel bog. Det startede egentligt med at være en liste over alle de steder, som at du virkelig ønskede at opleve. Men der er bare så mange spændende steder ude i den store verden, og din liste bliver hele tiden længere. Den er faktisk blevet så lang, at du frygter at løbe tør for tid og at du ikke kan nå, at se alle de steder du drømmer om. 1. Forpligtelse skræmmer dig. Tanken om at blive hjemme i et helt år skræmmer dig fra vid og sans. Du får faktisk allerede rejse abstinenser efter et par måneder, så hvordan skulle du overleve et helt år uden at få traumer? Der er kun én ting rejse narkomaner kan forpligte sig til, og det er at rejse. Punktum!

 

 1. Du har forskellige valutaer i din pung. I løbet af den seneste tid har du samlet tonsvis af sedler og mønter fra forskellige lande. Der er efterhånden så mange forskellige valutaer, at du næsten kunne åbne en bank. Men det er jo altid rart at gemme lidt penge fra rejser og du ved allerede, at du garanteret kommer til de samme lande igen.

 

 1. Dine bedste historier handler om rejser. Det er svært at undgå, at fortælle om alle dine spændende oplevelser i udlandet. Hvad enten du er blandt venner eller bekendte, så kommer samtalen næsten altid over på en rejseoplevelse. Men du har bare så meget at fortælle, og en stor del af dit liv handler netop om at rejse.

 

 1. Du er professionel til at pakke. Der er intet der stopper dig i, at pakke den perfekte kuffert og du kan endda gøre det på rekord tid. Men du er jo også en sandt naturtalent, for du har virkelig pakket mange kufferter gennem tiden. Det er faktisk lige før, at du kan se hvor tung din kuffert er uden at have vejet den.

24 advarende tegn på at du er afhængig af at rejse - USA - Yosemite National Park - Rejsdiglykkelig.dk

 

 1. Du bliver altid spurgt om, hvor næste rejse går hen. Det er fuldstændig normalt at venner og familie spørger dig om, hvor turen går hen næste gang. Og det er også selvom, at du faktisk lige er kommet hjem fra en rejse. De er nemlig udmærket godt klar over, at du altid er på farten og har en ny rejse i tankerne.

 

 1. Din største hobby er at researche på rejser. Der er ikke noget bedre end, at samle inspiration til nye rejser på rejseblogs og andre rejsesider. Du kan faktisk nemt bruge flere timer på, at planlægge en rejse bare for sjov. For hvad nu hvis… Det er heller ikke unormalt, at du søger efter tilfældige flybilletter til alverdens lande. Du skal egentligt ikke ud at rejse lige nu, men det er jo aldrig til at vide om, der alligevel er et godt tilbud.

 

 1. Du er ligeglad med aflyste fly ved mellemlandinger. Det kan godt være at dit næste fly er blevet aflyst, men det er da fuldstændig ligemeget. Du ser nemlig straks en mulighed for, at komme ud og opleve lokalområdet. Det er den perfekte undskyldning for, at komme på nye og uventede eventyr. Der er ingen sure miner fra dig og du gider ikke spilde tiden på at sidde i lufthavnen.

 

 1. Du kan tale flere forskellige sprog. Okay, du kan måske ikke ligefrem tale flere forskellige sprog flydende, men du kan hvert fald få sætninger eller ord. Det er nemlig super sjovt og spændende at kunne sige hej, tak, skål eller noget helt fjerde til de lokale. 1. Du planlægger dit liv udfra dine rejser. Der er ikke noget vigtigere for dig end at rejse, og det er der ikke noget der skal komme i vejen for. Du sørger altid for at planlægge karriereskift, uddannelse, familieforøgelse og alt andet udfra, hvornår du har planer om at rejse lidt mindre. Du har bare aldrig planer om at rejse mindre, men det indser du altid først når tiden indhenter dig. Det ender altid med, at du udskyder alle de andre ting liiidt længere ud i fremtiden.

 

 1. Dine sociale medier er proppet med rejsebilleder. Både Facebook og Instagram er lynhurtige beviser på, at du er afhængig af at rejse. Der er nemlig fuld af rejsebilleder fra alverdens lande og det er faktisk svært, at finde andre slags billeder. Men du vil jo bare gerne dele billeder fra dine største oplevelser, som næsten alle sammen er foregået på rejserne.

 

 1. Dit hjerte bliver knust hver gang du vender hjem. Du forstår slet ikke alle dem, der altid siger ”Ude godt, men hjemme bedst”. Hvordan kan de dog mene, at det er bedre at leve det samme kedelige liv derhjemme med arbejde og forpligtelser? Du bliver helt målløs, for du syntes altid at det er bedst at rejse og opleve verden. Du kunne gøre det i en uendelighed.

 

 1. Du læser et indlæg om, at være afhængig af at rejse. Hvis du lige har læst alle 24 punkter på listen, så er der næsten ingen tvivl. Du må være afhængig af at rejse! Men det er også helt okay, og vi er flere der deler afhængigheden med dig. Husk altid på, at du ikke er alene om rejsefeberen.

24 advarende tegn på at du er afhængig af at rejse - USA - Yosemite National Park - Rejsdiglykkelig.dk

Hvor mange af punkterne kunne du nikke genkendende til? Jeg vil selvfølgelig gerne høre om dine problemer med afhængigheden i kommentarfeltet herunder. Det kan jo være at vi deler de samme symptomer på, at være afhængig af at rejse. 🙂

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.