12 Af Verdens Mest Ikoniske Vartegn - Taj Mahal - Rejs Dig Lykkelig

12 Af Verdens Mest Ikoniske Vartegn

Leder du efter inspiration til din næste rejse? Glem ikke at tjekke denne liste over nogle af verdens mest ikoniske vartegn.

Verdens mest ikoniske vartegn – er det overhovedet muligt at finde frem til dem? Ja, det er det faktisk! Der findes hundredvis af berømte vartegn spredt ud over hele verden, så det er ikke ligefrem en nem opgave…

Alligevel har jeg dog forsøgt at finde frem til nogle af verdens mest ikoniske vartegn i denne artikel.

Du har helt sikkert allerede hørt om mange af vartegnene på listen, men har du også husket at tilføje dem til din rejse bucketlist? Ellers har du muligheden for det nu! Læs med og bliv inspireret til din næste rejse.

 

Verdens Mest Ikoniske Vartegn


1. Eiffeltårnet, Frankrig

I Paris finder du Eiffeltårnet, som er verdens mest ikoniske vartegn. Det 324 meter høje ståltårn var engang verdens højeste bygning og byder på flere udsigtsplatforme, hvorfra du kan se op til 67 kilometer væk. Eiffeltårnet skulle faktisk kun have stået i Paris midlertidigt, men fik heldigvis lov at blive på sin plads i én af verdens mest romantiske byer.


Læs også: 18 Must-see Seværdigheder i Paris

Eiffeltårnet - Rejs Dig Lykkelig

 

2. Frihedsgudinden, USA

Det er nok yderst sjældent du støder på nogen, der ikke har hørt om Frihedsgudinden. Den 93 meter høje statue våger stolt over New York City og er et stort symbol på frihed. De syv spid på kronen symboliserer verdens syv oceaner og syv kontinenter. Statuen blev givet som en gave fra Frankrig til USA, og har stået på Liberty Island siden 1886.


Læs også: 26 Must-See Seværdigheder i New York

 

3. Den Kinesiske Mur, Kina

Den Kinesiske Mur i Kina er én af verdens syv vidundere og fungerede oprindeligt som et enormt forsvarsværk. Muren strækker sig over tusindvis af kilometer gennem smuk natur med bjerge, dale og floder. Den Kinesiske Mur er selvfølgelig optaget på UNESCOs verdensarvsliste og er blandt verdens mest ikoniske vartegn.

12 Af Verdens Mest Ikoniske Vartegn - Den Kinesiske Mur - Rejs Dig Lykkelig

 

4. Colosseum, Italien

I hjertet af det antikke Rom finder du Colosseum, som ligeledes er et af verdens mest ikoniske vartegn. Det gamle amfiteater har en blodig fortid med gladiatorkampe og kampe med vilde dyr. Colosseum er næsten 2.000 år gammelt og vidner for alvor om Romerrigets storhedstid. Ja, faktisk er det verdens største amfiteater! Colosseum er desuden endnu ét af verdens syv nye vidundere.


Læs også: 14 Must-See Seværdigheder i Rom

 

5. Operahuset, Australien

Operahuset i Sydney er den mest ikoniske bygning i Australien og er designet af den danske arkitekt Jørn Utzon. Den imponerende bygning med sit sejllignende tag er mindst lige så imponerende indeni som udenpå. Operahuset er ikke bare optaget på UNESCOs verdensarvsliste, men også på den danske Kulturkanon.


Læs også: 10 Uforglemmelige Oplevelser i Sydney

Operahuset - Rejs Dig Lykkelig

 

6. Big Ben, England

Big Ben er kaldenavnet til det verdensberømt klokketårn i London, som egentligt officielt hedder Elizabeth Tower. Med en højde på næsten 100 meter, er Big Ben et af verdens største fungerende ure. Der er desuden heller ingen tvivl om, at det er et af verdens mest ikoniske vartegn.


Læs også: London Bucketlist: 60+ Oplevelser i London

 

 

7. Pyramiderne i Giza, Egypten

I Giza i Egypten, finder du nogle af verdens mest imponerende monumenter. Du kan bl.a. opleve Pyramiderne i Giza, som er et stort pyramidekompleks med verdens største og ældste pyramider. De er bygget som grave til gamle egyptiske konger omkring 2560 f.Kr. Ja, faktisk er Pyramiderne i Giza den eneste tilbageværende af verdens syv gamle vidundere.

Pyramiderne i Giza - Rejs Dig Lykkelig

 

8. Sagrada Familia, Spanien

Sagrada Familia ligger i hjertet af Barcelona og er ikke bare Spaniens, men også en af verdens mest ikoniske vartegn. Den store ufærdige kirke er et mesterværk af Antoni Gaudi, som forventes at stå færdig i 2026 efter mere end 140 års byggeri. På trods af at kirken stadig ikke er færdig, er den alligevel optaget på UNESCOs verdensarvsliste.


Læs også: 24 Must-See Seværdigheder i Barcelona

 

9. Cristo Redentor, Brasilien

Cristo Redentor er et verdenskendt vartegn i Brasilien og ét af verdens syv nye vidundere. Den massive Jesus-statue er 38 meter høj og er placeret på et 710 meter højt bjerg med udsigt over Rio de Janeiro. Uanset om du er kristen eller ej, er statuen simpelthen nødt til at komme på din rejse bucketlist!

 

10. Taj Mahal, Indien

Det er umuligt at lave en liste over verdens mest ikoniske vartegn uden at nævne Taj Mahal. Det storslåede mausoleum ligger i Agra i det nordlige Indien og er endnu et af verdens syv nye vidundere. Taj Mahal er virkelig smuk og er desuden optaget på UNESCOs verdensarvsliste.

Taj Mahal - Rejs Dig Lykkelig

 

11. Golden Gate Bridge, USA

I San Francisco i Californien, finder du Golden Gate Bridge, som nok er verdens mest ikoniske bro. Den enorme orangerøde hængebro har en længde på 2.727 meter inkl. Tilkørselsramper, og strækker sig hele vejen over San Francisco-bugten. Udsigten fra broen er fantastisk – hvis altså den berygtede San Francisco-tåge ikke hænger tungt over den amerikanske storby.


Læs også: 15+ Oplevelser i San Francisco

 

12. Det Skæve Tårn i Pisa, Italien

De fleste har nok hørt om Det Skæve Tårn i Pisa, som er et af verdens mest ikoniske vartegn og er optaget på UNESCOs verdensarvsliste. Det Skæve Tårn i Pisa er egentligt en kampanile, som blev bygget i 1173. Det er bygget ovenpå en blød og leret jord, der allerede under opførelsen resulterede i at tårnet begyndte at hælde til den ene side.


Læs også: 18 Spændende Seværdigheder i Pisa

12 Af Verdens Mest Ikoniske Vartegn - Det Skæve Tårn i Pisa - Rejs Dig Lykkelig


Det var alt på denne liste over verdens mest ikoniske vartegn. Jeg har selv oplevet 8 af de ikoniske vartegn på listen. Hvor mange af dem har du allerede oplevet? Skriv en kommentar længere nede på siden.

Planlæg din næste rejse:

Bestil fly på Momondo.dk (reklamelink)

 Bestil biludlejning på Discovercars.dk (reklamelink)

Bestil oplevelser på GetYourGuide.dk (reklamelink)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *