Drikkepenge i Grækenland - Rejs Dig Lykkelig

Drikkepenge i Grækenland: Hvor meget skal man give?

Planlægger du en rejse til Grækenland? Glem ikke at tjekke denne guide med alt du skal vide om drikkepenge i Grækenland.

I Danmark er vi ikke vant til at give drikkepenge for serviceydelser. Vi kan dermed hurtigt glemme alt om, at drikkepenge faktisk er en vigtig del af kulturen i visse andre lande.

Du har garanteret allerede sat i situationen før: Du har lige spist et lækkert måltid på en restaurant og skal til at betale regningen. Pludselig går det op for dig, at du ikke aner noget om landets drikkepengekultur.

I denne guide vil jeg komme ind på alt du skal vide om drikkepenge i Grækenland. Her kan du lære om, hvor meget du skal give og hvorvidt det overhovedet er et krav.

Artiklen fortsætter under boksen.

Gode sider til planlægning af rejsen:

Bestil pakkerejse til Grækenland (reklamelink)

Bestil rejse til Grækenland (reklamelink)

Bestil fly til Grækenland (reklamelink)

Bestil hotel i Grækenland (reklamelink)

Bestil biludlejning i Grækenland (reklamelink)

 

Tips til Drikkepenge i Grækenland


Der er ikke noget decideret krav om at give drikkepenge i Grækenland – ligesom det for eksempel er tilfældet i USA. På nogle restauranter er drikkepenge faktisk allerede inkluderet på regningen.

Når det så er sagt, forventes det alligevel ofte at turisterne giver lidt drikkepenge for god service.

Mindstelønnen i Grækenland er lav, så drikkepenge kan være en stor hjælp i de lokales dagligdag.

Hvis du vil vise personalet taknemmelighed og værdsættelse for god service, er det bedst at give euro i kontanter fremfor på kort. På den måde er der større chance for, at drikkepengene faktisk går til personalet.

Eftersom det ikke er obligatorisk at give drikkepenge, behøver du ikke tage lommeregneren op hver gang du skal betale en regning. Du kan sagtens blot nøjes med, at give det som du lige føler for.

Generelle tips - Rejs Dig Lykkelig

 

Drikkepenge på Restauranter


På restauranter i Grækenland er det meget normalt, at give 10-15 procent af regningens beløb i drikkepenge. Det gælder dog selvfølgelig kun, hvis du har været tilfreds med servicen.

På caféer, lokale tavernaer og barer plejer mange derimod blot at runde regningen op eller efterlade et par få euro.

Nogle restauranter har allerede inkluderet et servicegebyr på deres regning, som gør at drikkepenge allerede er pålagt prisen. Hvis dette er tilfældet, fremgår det af menukortet.

Vær desuden opmærksom på, at nogle restauranter også har et dækningsgebyr, der som regel udgør et par euro pr. person. Gebyret dækker over det vand og brød, som de kommer med uden du har bestilt det.

Medmindre der er pålagte gebyrer, er det som sagt frivilligt at give drikkepenge i Grækenland. Det er altså helt okay ikke at give noget, hvis du ikke har været tilfreds.

 

Drikkepenge til Stuepiger i Grækenland


Der er heller ikke noget krav om, at give drikkepenge på hoteller i Grækenland. Alligevel er det god stil, at give lidt til stuepigen eller rengøringspersonalet, der sørger for at dit værelse er rent.

De fleste turister plejer at give 1-2 euro pr. dag. Du kan dog sagtens give mere eller mindre afhængig af, hvad du har lyst og råd til.

I løbet af opholdet kan det være nødvendigt, at justerer beløbet, så det passer til kvaliteten af den service som bliver leveret.

Sørg for at efterlade drikkepengene synligt på sengen, så stuepigen er sikker på, at det faktisk er til hende.

Drikkepenge i Grækenland - Rengøringspersonalet - Rejs Dig Lykkelig

 

Drikkepenge til andet Hotelpersonale


Udover rengøringspersonalet, er der selvfølgelig også mange andre ansatte på et hotel. De fleste forventer ikke at få drikkepenge, men vil som regel sætte stor pris på det.

Hvis du har får en ekstraordinær god service af receptionisten, dørmanden eller en helt anden, er det meget værdsat at give lidt drikkepenge.

Hvis der er en piccolo på dit hotel, som hjælper med din bagage, er det meget normalt at give drikkepenge. En god tommelfingerregel er, at give piccoloen mindst 1 euro pr. kuffert eller store taske.

 

Drikkepenge til Taxichauffører i Grækenland


Det er dyrt at køre med taxi i Grækenland, så taxichaufførerne forventer ikke, at få det helt vilde i drikkepenge.

Når det så er sagt, er det endnu engang meget værdsat at give lidt. Prisen aftales på forhånd og er ofte et mærkeligt beløb, fordi chaufføren håber på, at du dermed vil runde prisen op til nærmeste 10 euro.

Mange turister vælger netop af gøre dette, hvis altså servicen har været god. Du kan også sagtens give lidt ekstra, hvis servicen har været ekstraordinær god.

Bemærk, at nogle taxichauffører tager et ekstra gebyr pr. kuffert, som de skal løfte for dig. Husk desuden kontanter til taxierne i Grækenland!

 

Drikkepenge til Turguider


Hvis du tager på en guidet tur i Grækenland, behøver du heller ikke give drikkepenge. Hvis du alligevel gerne vil give lidt i påskønnelse, er det helt op til dig selv, hvor meget du har lyst til at give.

Du kan eventuelt give 10-15 procent af turens pris eller et par euro pr. deltagende person. Det er helt op til dig selv!

Hvis du derimod deltager i en gratis guidet tur, bør du helt klart give drikkepenge. Guiden har formentligt forberedt sig i mange timer for, at give dig en god oplevelse på din ferie.

Drikkepenge i Grækenland - Rejs Dig Lykkelig

Det var alt i denne guide til drikkepenge i Grækenland. Kender du andre gode tips til drikkepenge i Grækenland?

Du må hjertens gerne skrive en kommentar længere nede på siden, så du kan hjælp andre rejsende med at få den bedste ferie.

Læs flere artikler fra Grækenland:

• De Bedste Rejsemål i Grækenland

• Find Billige Pakkerejser til Grækenland

… Eller læs alle artikler fra Grækenland

Planlæg din rejse til Grækenland:

Bestil pakkerejse til Grækenland (reklamelink)

Bestil rejse til Grækenland (reklamelink)

Bestil fly til Grækenland (reklamelink)

Bestil hotel i Grækenland (reklamelink)

Bestil biludlejning i Grækenland (reklamelink)
Nikita L. Christiansen

På Rejs Dig Lykkelig deler jeg ud af mine erfaringer, rejsetips og praktiske informationer fra mine mange rejser og oplevelser i udlandet, men også i Danmark.
Jeg har rejst i 40+ lande og har drevet rejsebloggen siden 2017. I 2021 gik jeg fuldtid på Rejs Dig Lykkelig, hvilket har gjort det til en af Danmarks største og mest succesfulde rejseblogs.

Se historier

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *