Guide til at komme fra Changi Airport til Singapore - Rejsdiglykkelig.dk

Guide til at komme fra Changi lufthavn til Singapore centrum

Changi Airport i Singapore er en af de travleste lufthavne i verden og er tilmed blevet kåret, som den bedste lufthavn i verden af flere omgange! Lufthavnen består af fire terminaler, hvoraf tre af dem er til internationale flyvninger. De forskellige terminaler er navngivet som henholdsvis T1, T2, T3 og T4. Terminalerne er forbundet med hinanden ved hjælp af shuttle busser og et skytrain, der nemt transporterer rejsende fra én terminal til en anden.

Hvis du selv har planlagt din rejse med fly og hotel, så kender du helt sikkert problematikken. Et af de helt store spørgsmål på enhver rejse er altid, hvordan du skal komme fra lufthavnen og ind til dit hotel i byen. Mit største dilemma ligger dog altid i situationen med, at komme tilbage til lufthavnen og nå flyet til tiden – men ikke betale overpris for transport. Der er ikke plads til mange forsinkelser eller misforståelser, når du skal nå et fly. Det kan være en nervepirrende situation, hvis noget går galt, men det handler om at forberede sig bedst muligt. Derfor har jeg lavet denne guide til at komme fra Changi lufthavn til Singapore centrum – og tilbage igen.


Læs også: Rejseguide til Singapore

Guide til at komme fra Changi Airport til Singapore -- Rejsdiglykkelig.dk

 

Taxi

Den nemmeste, men dyreste måde til at komme fra Changi Airport til Singapores centrum er med taxi. Det er den mest behagelige transportform og du bliver sat af lige foran hotellets hoveddør. Det er en god mulighed hvis, at du rejser med en større gruppe eller har meget bagage med. Taxierne kører døgnet rundt og kan findes foran ankomsthallen i hver terminal. Taxichaufførene er pålidelige, da de er lovlige og kører med taxameter.

Prisen på en taxi fra lufthavnen til Singapores centrum koster normalt mellem S$20-S$40. Grunden til den store variation skyldes, at der er et kompliceret system med afgifter. Du skal. F.eks. betale ekstra på døgnets travleste tidspunkter og om natten, men du skal også betale et lufthavnsgebyr. Det tager cirka 25 minutter af komme fra Changi Airport til Singapores centrum.MRT

Singapores metro kaldes for MRT og er både den hurtigste og billigste måde til, at komme ind til byen. Lufthavnens MRT-station ligger i kælderen på terminal 2 og du skal bare følge skiltene, hvorpå der står ”Train to the City”. Det tager omkring 30 minutter at komme fra lufthavnen til Singapores centrum, men der er ingen direkte rute. Du er nødsaget til at skifte metro ved en eller flere stationer. Du starter med at køre med den grønne linje fra Changi Airport og har herefter to valgmuligheder. Du kan enten vælge, at stå af ved Expo station og hoppe på en ny metro via den blå linje. Men du kan også vælge, at stå af ved Tanah Merah Station og herefter forsætte med den grønne linje ind til byen. Hvilken linje du skal vælge afhænger af, hvilket område dit hotel ligger i.

Det lyder måske forvirrende, men du vil blive overrasket. Der er heldigvis godt skiltet og det er faktisk super nemt, at finde ud af metroen i Singapore. Det koster omkring S$ 2.00 for en standardbillet til metroen, men prisen varierer alt efter hvor du skal hen. Det er en stor hjælp, at bruge denne MRT beregner til metroen i Singapore. Du indtaster bare hvor du skal hen og hvorfra, og så beregner den prisen, rejsetiden og rejseruten for dig.

Guide til at komme fra Changi Airport til Singapore - MRT - Rejsdiglykkelig.dk

 

Bus

En anden billig løsning fra lufthavnen til Singapores centrum er med bus. Det koster omkring S$ 2.50 og tager lidt over en times tid. Buschaufføren giver ikke penge tilbage, så det er vigtigt at have småpenge. Bus 36 og 36A stopper ved mange af de populære turistområder i Singapore, men der også andre busser. Du finder busstoppestederne i kældrene ved terminal 1, 2 og 3. Du kan ofte komme tættere på dit hotel med en bus, da der er mange flere busstationer end metrostationer. Men det er også meget mere forvirrende og tidskrævende, at tage med bussen. Det anbefales derfor, at tage metroen frem for bussen.Airport Shuttle

Changi Airport Shuttle er små busser, som kører dig til hotellet på en behagelig og stadig billig måde. Bussen stopper ved de fleste hoteller i det centrale Singapore, men du kan tjekke om dit hotel er på listen her. Det kan også være at bussen stopper ved et hotel i nærheden, og at du bare kan gå 200 meter til dit hotel. Det tager cirka 25 minutter at komme fra lufthavnen til byen under normale trafikforhold. Men bemærk, at det nemt kan tage længere tid eftersom, at bussen også stopper ved de andre passagerers hoteller. Du kan enten forudbestille et sæde online eller i ankomsthallen ved disken hvorpå der står ”Ground Transport Desk”. Billetprisen for Airport Shutle er S$ 9 for voksne og S$ 6 for børn under 12 år.

Guide til at komme fra Changi lufthavn til Singapore Centrum - Airport shuttle - Rejsdiglykkelig.dk


 

Hvordan kommer man bedst fra Singapore Centrum og tilbage til Changi Airport?

Du kan vælge alle ovenstående transportmuligheder, når du skal tilbage til Changi Airport. Men du bør undgå de normale busser eftersom, at du nok er tidspresset og ikke har tid til alt for mange forsinkelser. Det er ikke altid nemt, at finde ud af busruterne og stoppestederne, og der kan nemt ske misforståelser. De fleste foretrækker nok at tage en taxi tilbage til lufthavnen, men der kan stadig nemt opstå misforståelser og forsinkelser i trafikken. Det er derfor vigtigt, at du tager afsted i meget god tid!

Jeg plejer helst at tage metroen tilbage til lufthavnen, da de er pålidelige og kommer med jævne mellemrum. De kommer altid nogenlunde til tiden og hvis du ikke når den første, så venter du bare små 10 minutter på den næste. Det bedste ved metroen er, at det går hurtigt og du risikerer ikke at sidde fast i trafikken.


Læs også: Guide til de bedste steder at bo i SingaporeSingapore Tourist Pass

Hvis du har planer om at bruge offentlig transport i Singapore, så bør du overveje at købe et Singapore Tourist Pass. Kortet giver dig adgang til ubegrænset benyttelse af både metroer og busser i hele Singapore – det gælder også dem der kører til og fra Changi Airport. Du kan købe et Singapore Tourist Pass ved butikkerne, der hedder TransitLink Ticket Office, som findes på de største metrostationer og i Changi Airport.

Du kan selv vælge om kortet skal være gældende i 1, 2 eller 3 dage. Du skal betale et depositum på S$10 uanset antallet af dage, men pengene bliver refunderet når du afleverer kortet tilbage. Hvis vi trækker depositummet fra bliver det dermed kun S$20 for 3 dages ubegrænset benyttelse af Singapores offentlige transport. Det er virkelig billigt – især hvis du har planer om at komme vidt omkring i storbyen!

Du skal dog være opmærksom på, at antallet af dage ikke er beregnet ud fra timer. Hvis du har købt et kort til tre dage og først aktiverer kortet kl. 23.00 om aftenen, så tæller det stadig som en hel dag. Det vil dermed resulterer i, at du kun har 49 timer til at bruge kortet fremfor 72 timer. Hvis du skal bruge kortet første gang sent om aftenen, så kan det måske bedre betale sig, at købe en billet og vente med, at bruge kortet til næste morgen. Nu håber jeg da ikke, at jeg har brudt nogle af Singapores underlige love og regler ved at afsløre dette, haha. Man ved aldrig med Singapore! 😀 Nu er der ikke så meget andet, at sige end god tur til den fantastiske storby! Hvis du mangler svar på et spørgsmål, så kan du bare skrive en kommentar nederst på siden.


Læs også: 20 underlige love og regler i Singapore

Guide til at komme fra Changi Airport til Singapore - Tourist Pass - Rejsdiglykkelig.dk


Læs alle indlæg fra Singapore

Bestil fly til Singapore på Momondo.dk (Reklamelink)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.