Guide til at komme fra Changi Airport til Singapore - Rejsdiglykkelig.dk

Guide til at komme fra Changi Lufthavn til Singapore Centrum

Har du styr på, hvordan du skal komme fra lufthavnen til Singapore centrum? Tjek denne guide til at komme fra Changi lufthavn til Singapore centrum.

Changi Airport i Singapore er en af verdens travleste lufthavne og er tilmed kåret som den bedste lufthavn i verden af flere omgange. Lufthavnen har fire terminaler, hvoraf tre er til internationale flyvninger.

Terminalerne er navngivet som henholdsvis T1, T2, T3 og T4. De er forbundet ved hjælp af shuttlebusser og et skytrain, som nemt transporterer rejsende fra én terminal til en anden.

Et af de helt store spørgsmål på enhver rejse er, hvordan du skal komme fra lufthavnen og ind til byen. Mit største dilemma ligger dog altid i, at komme tilbage til lufthavnen og nå flyet til tiden. Samtidig vil jeg heller ikke betale overpris for transport.

Når du skal nå dit fly, er der ikke plads til mange misforståelser og forsinkelser. Hvis noget går galt, kan det være ret så frustrerende og nervepirrende.

Det bedste du kan gøre, er at forberede sig bedst muligt. Det er netop derfor jeg har lavet denne guide til at komme fra Changi Lufthavn til Singapore centrum – og tilbage igen.


Læs også: Rejseguide til Singapore

Guide til at komme fra Changi Airport til Singapore -- Rejsdiglykkelig.dk

 

Taxi


Den nemmeste, men også dyreste måde til at komme fra Changi Airport til Singapores centrum er med taxi. Det er den mest behagelige transportform, hvor du bliver sat af lige foran hotellet.

Det kan især anbefales at tage en taxi, hvis du rejser med en større gruppe eller har meget bagage med. Taxierne kører døgnet rundt og kan findes foran ankomsthallen i hver terminal. Taxichaufførene er som regel pålidelige, da de kører med taxameter.

Prisen på en taxi fra lufthavnen til centrum koster normalt S$20 til S$40. Grunden til den store variation skyldes, at det er et ret kompliceret system med mange afgifter.

Du skal f.eks. betale ekstra på døgnets travleste tidspunkter samt om natten ligesom du også skal betale et lufthavnsgebyr. Det tager cirka 25 minutter af komme fra Changi Airport til Singapores centrum.

 

MRT


Singapores metro kaldes MRT, og er både den hurtigste og billigste måde at komme ind til byen på. Lufthavnens MRT-station ligger i kælderen på terminal 2. Du skal bare følge skiltene, hvorpå der står ”Train to the City”.

Det tager omkring 30 minutter at komme fra lufthavnen til Singapores centrum, men der er ingen direkte rute. Du er nødsaget til at skifte metro ved en eller flere stationer. Du starter med at køre med den grønne linje fra Changi Airport. Herefter har du to valgmuligheder.

Du kan enten stå af ved Expo station og hoppe på en ny metro via den blå linje. du kan også stå af ved Tanah Merah Station og herefter forsætte med den grønne linje ind til byen. Hvilken linje du skal vælge, afhænger af hvor dit hotel ligger.

Det lyder måske forvirrende, men du bliver overrasket! Der er heldigvis godt skiltet og det er faktisk super nemt, at benytte metroen i Singapore. Det koster omkring S$ 2.00 for en standardbillet til metroen, men prisen varierer alt efter, hvor du skal hen.

Det er en stor hjælp, at bruge denne MRT beregner til Singapores metro. Du indtaster bare hvor du skal hen og hvorfra, hvorefter den beregner pris, rejsetid og rejserute for dig.

Guide til at komme fra Changi Airport til Singapore - MRT - Rejsdiglykkelig.dk

 

Bus


En anden billig løsning fra Changi lufthavn til Singapore centrum er at hoppe på en bus. Det koster omkring S$ 2.50 og tager lidt over en times tid. Buschaufføren giver ikke penge tilbage, så husk småpenge.

Bus 36 og 36A stopper ved mange af de populære turistområder i Singapore, men der er også andre busser. Busstoppestederne ligger i kældrene ved terminal 1, 2 og 3.

Du kan ofte komme tættere på dit hotel med en bus, da der er mange flere busstationer end metrostationer. Det er dog meget mere forvirrende og tidskrævende at tage bussen. Det anbefales derfor, at tage metroen fremfor bussen.

 

Airport Shuttle


Changi Airport Shuttle består af små busser, som kører dig til hotellet på en behagelig og forholdsvis billig måde. Bussen stopper ved rigtig mange hoteller i det centrale Singapore. Hvis den ikke stopper ved dit hotel, stopper den måske ved et hotel i nærheden.

Med Airport Shuttle tager det omkring 25 minutter at komme fra lufthavnen til byen under normale trafikforhold. Bemærk dog, at det nemt kan tage længere tid, da bussen også stopper ved de andre passagerers hoteller.

Du kan enten forudbestille et sæde online eller i ankomsthallen ved disken hvorpå der står ”Ground Transport Desk”. Billetprisen for Airport Shutle er S$ 9 for voksne og S$ 6 for børn under 12 år.

Guide til at komme fra Changi lufthavn til Singapore Centrum - Airport shuttle - Rejsdiglykkelig.dk

 

Hvordan kommer man bedst fra Singapore Centrum og tilbage til Changi Airport?


Når du skal tilbage til Changi Airport, kan du vælge alle ovenstående transportmidler. Du bør dog undgå de normale busser, da du formentligt er tidspresset og ikke har tid til alt for mange forsinkelser. Det er ikke altid nemt, at finde ud af busruterne og stoppestederne, så der kan nemt opstå misforståelser.

De fleste foretrækker at tage en taxi tilbage til lufthavnen. Men der kan stadig nemt opstå misforståelser og forsinkelser i trafikken. Det er derfor vigtigt, at du husker at tage afsted i meget god tid!

Jeg plejer helst at tage metroen tilbage til lufthavnen, da de er pålidelige og kommer med jævne mellemrum. De kommer nogenlunde til tiden, og hvis du ikke når den første, kommer der en ny indenfor få minutter. Det bedste ved metroen er, at det går hurtigt og du ikke risikerer at sidde fast i trafikken.


Læs også: De Bedste Steder at Bo i Singapore

 

Singapore Tourist Pass


Hvis du har planer om at benytte offentlig transport i Singapore, bør du overveje at købe et Singapore Tourist Pass. Kortet giver dig adgang til ubegrænset benyttelse af metroer og busser i hele Singapore – også dem der kører til og fra Changi Airport.

Du kan købe et Singapore Tourist Pass ved butikkerne, som hedder TransitLink Ticket Office. De findes på de største metrostationer og i Changi Airport. Du vælger selv om kortet skal være gyldigt i 1, 2 eller 3 dage.

Uanset antallet af dage, skal du betale et depositum på S$10. Pengene bliver refunderet, hvis du afleverer kortet tilbage inden hjemrejsen.

Hvis vi trækker depositummet fra, bliver det dermed kun S$20 for 3 dages ubegrænset benyttelse af Singapores offentlige transport. Det er virkelig billigt – især hvis du har planer om at komme vidt omkring i storbyen!

Vær opmærksom på, at antallet af dage ikke er beregnet ud fra timer. Hvis du køber et kort til tre dage og først aktiverer kortet kl. 23.00 om aftenen, tæller det stadig som en hel dag. Det vil dermed resultere i, at du kun kan bruge kortet i 49 timer i stedet for 72 timer.

Hvis du skal bruge kortet første gang sent om aftenen, kan det måske bedre betale sig at købe en billet og vente med, at bruge kortet til næste morgen.

Nu håber jeg da ikke, at jeg har brudt nogle af Singapores underlige love og regler ved at afsløre dette, haha. Man ved aldrig med Singapore! 😀

Nu er der ikke så meget andet at sige end, god tur til den fantastiske storby!

Guide til at komme fra Changi Airport til Singapore - Tourist Pass - Rejsdiglykkelig.dk

Det var alt i denne guide til at komme fra Changi lufthavn til Singapore centrum. Har du allerede besøgt Singapore? Hvis ja, hvordan kom du så fra lufthavnen til centrum? Skriv gerne en kommentar længere nede på siden.

Læs mere fra Singapore:

• 18 Seværdigheder og Oplevelser i Singapore

• Rejseguide til Singapore

• Hvor skal man bo i Singapore?

• 20 Underlige Love og Regler i Singapore

… Eller læs alle artikler fra Singapore

Planlæg din rejse til Singapore:

Bestil fly til Singapore (reklamelink)

Bestil hotel i Singapore (reklamelink)

Bestil oplevelser i Singapore (reklamelink)
Nikita L. Christiansen

På Rejs Dig Lykkelig deler jeg ud af mine erfaringer, rejsetips og praktiske informationer fra mine mange rejser og oplevelser i udlandet, men også i Danmark.
Jeg har rejst i 40+ lande og har drevet rejsebloggen siden 2017. I 2021 gik jeg fuldtid på Rejs Dig Lykkelig, hvilket har gjort det til en af Danmarks største og mest succesfulde rejseblogs.

Se historier

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

kommentarer