20 underlige love og regler i Singapore - Rejsdiglykkelig.dk

20 underlige love og regler i Singapore

Singapore er kendt for sin lave kriminalitet og ekstreme renhed, som tydeligt bemærkes overalt i byen. Kriminaliteten er så lav, at du næsten ikke behøver bekymre dig om lommetyve eller voldsmænd. Du skal selvfølgelig altid være opmærksom, men den største fare er faktisk nærmere, at du ikke overholder de underlige regler i Singapore.

Som med de fleste gode ting, kommer Singapores gode ry som en sikker og ren by med en pris. Singapore har fået kælenavnet ”The Fine City” – og det er ganske vist en fin by, men der hentydes mere til de mange bøder, der udstedes i byen. Du kan få store bøder og endda fængselsstraf for de mest mærkelige ting i Singapore. Lovgivningen er på mange måder ekstrem hård og der er desuden risiko for stokkeslag og endda dødsstraf.

Hvis du bare er en ganske normal turist, der plejer at overholde reglerne, skal du nok være mest nervøs for bøderne. Det hjælper ikke helt, at nøjes med at bruge sin sunde fornuft, da du kan få bøder for de mest åndssvage ting, som er ganske normale i Danmark. Men bare rolig – du skal nok få en fantastisk ferie, hvis bare du læser op på de underlige love og regler i Singapore inden. Det er dog ikke alle reglerne, der er lige underlige, men de er måske stadig relevante for dig som turist i Singapore. Ellers er de simpelthen bare så ekstreme, at de må nødt til at komme med på listen!


Læs også: Rejseguide til Singapore

20 underlige love og regler i Singapore - Rejsdiglykkelig.dk

 

Salg og køb af tyggegummi

En af de mest kendte og mærkelige regler i Singapore er, at du ikke må købe eller sælge tyggegummi. Det er ikke direkte ulovligt at tygge på tyggegummi, men det er strengt forbudt de fleste steder såsom i metroen. Du kan ikke købe normalt tyggegummi noget sted i Singapore, men efter et stort pres fra USA blev det lovligt, at købe medicinsk tyggegummi i 2004. Jeps, det er så ekstremt, at du skal gennem en tyggegummi kontrol for at få f.eks. nikotintyggegummi eller sukkerfrit tyggegummi! Du kan dermed kun købe det hvis, at du har en recept fra enten lægen eller tandlægen.

Du må dog gerne medbringe højest to pakker tyggegummi, når du besøger Singapore som turist. Men det er vigtigt, at det er til eget forbrug og at du ikke tager mere med end det tilladte! Hvis du ikke overholder reglerne for tyggegummi-import, kan du blive anklaget for tyggegummi smugling, hvilket enten straffes med en bøde på op til S$100.000, en fængselsdom på højest to år eller begge dele. Hvis du spytter tyggegummi ud på gaden eller tygger på det ulovlige steder, får du desuden en bøde på omkring S$1.000. Så pas på og lad hellere tyggegummiet blive hjemme – bare for at være på den sikre side!

 


Skyl ud på offentlige toiletter

Singapore er uden tvivl et af de eneste steder i verden, som har en specifik lovgivning mod udskylning på offentlige toiletter. Hvis du ikke gider skylle ud efter dit toiletbesøg eller simpelthen glemmer det, kan du risikerer at få en bøde på S$150 for at overtræde loven. Du tænker måske over, hvordan du skal blive fanget i sådan et privat øjeblik? Men det er så ekstremt, at der bogstaveligt talt udføres politikontrol på offentlige toiletter med jævne mellemrum. Det føles måske lidt som en krænkelse af din personlige frihed, men det er da alligevel meget rart, at komme ind på et rent og ordentligt offentligt toilet.

20 underlige love og regler i Singapore - offentlige toiletter - Rejsdiglykkelig.dk

 

Urinering i elevatorer

Det er jo egentligt ikke så mærkeligt, at det er ulovligt at tisse i en elevator. Men Singapore går langt længere med, at finde lovbrydere end de fleste andre lande i verden. De har ikke kun forbudt urinering i elevatorer, men simpelthen installeret urin detektorer i mange af byens elevatorer.

Hvis lugten af urin registreres afbrydes en alarm og dørene lukkes indtil politiet ankommer og arresterer den tissetrængende lovbryder. Det er ikke uden grund, at Singapore generelt har nogle af de pæneste offentlige elevatorer i verden. Én ting er hvert fald sikkert – Det er ikke i Singapore, at du skal få en idé om, at begynde og tisse i elevatorer!

 

Gå over fodgængerovergangene

Du skal være ekstra opmærksom, når du krydser en vej i Singapore. Det er nemlig ulovligt, at krydse en vej, hvis der er under 50 meter til et fodgængerfelt eller en fodgængerbro. Der er virkelig ingen der gider til, at gå en 5-minutters omvej oppe på en bro i svimlende varme, hvis der alligevel ikke er trafik på vejen. Men du må simpelthen nødt til, at overholde de til tider underlige regler i Singapore. Gaderne overvåges nemlig nøje og du bliver straffet hårdt for dine ugerninger.

Første gang du bliver opdaget, slipper du ofte med en bøde på sølle S$20, som skal betales med det samme. Men du kan altså også risikerer en bøde på S$1.000 eller en fængselsdom på tre måneder. Hvis du overtræder loven gentagelige gange bliver din straf fordoblet. Det er derfor en god idé, at kigge en ekstra gang efter fodgængerovergangene og huske, at have tålmodigheden med sig!

20 underlige love og regler i Singapore - Fodgængerovergange - Rejsdiglykkelig.dk

 

Rygning i det offentlige

Når et land har strenge regler om noget så simpelt som tyggegummi, så kommer det nok ikke som et chok, at der også er en streng rygelov. Det er forbudt at ryge mange steder i det offentlige i Singapore – både indendørs og udendørs! Men bare rolig, der står askebærgere i afmærkede områder rundt omkring i byen, hvor du frit kan ryge. Hvis der ikke er noget askebærger, skal du bare stå mindst 5 meter fra offentlige steder såsom lejligheder, butikker, parker og busstoppesteder. Det er dermed ikke umuligt, at finde et sted at ryge en cigaret.

Hvis du ikke overholder rygeloven kan du få en bøde på op til S$1.000. Men du slipper dog ofte med at betale S$200, hvis det er første gang du bliver taget. Du skal ikke tro at du bare slipper for en bøde, hvis du ikke bliver fanget af politiet. Regeringen tester nemlig termiske kameraer, der kan opdage rygning i forbudte områder – og de fanger virkelig tydelige billeder af rygerens ansigt. Det anses desuden som en fornærmelse, hvis du medbringer cigaretter til Singapore, men det er altså ikke ulovligt.

 

Importering af e-cigaretter

Der er efterhånden mange beviser på, at e-cigaretter er sundere end normale cigaretter, men sundhedsmyndighederne i Singapore er ligeglade. De mener nemlig, at e-cigaretter kan være medvirkende til, at ikke-rygere bliver afhængige af tobak. Det er derfor streng forbudt, at ryge en e-cigaret eller en anden form for erstatning til en normal cigaret.

Hvis du bliver taget i at bruge en e-cigaret kan du risikerer, at få en bøde på op til S$2.000! Hvis du bliver taget med en e-cigaret – eller væske til den – i lufthavnen bliver den konfiskeret. Hvis du er rigtig uheldig, får du en bøde på op til S$10.000 og op til 6 måneders fængsel – eller begge dele!

20 underlige love og regler i Singapore - E-cigaretter - Rejsdiglykkelig.dk

 

Nøgenhed i hjemmet

De fleste føler sig trygge i deres eget hjem, men i Singapore kan du også få problemer indenfor hjemmets fire vægge. Hvis du bliver opdaget nøgen i dit eget hjem, får du en bøde på op til S$2.000 eller en fængselsdom på 3 måneder. Det er derfor vigtigt, at du har trukket alle dine gardiner ordentligt for inden du går i bad. Og glem nu ikke håndklædet! Det kan godt være, at folk står og kigger gennem dine vinduer, men du får altså stadig en bøde eller fængselsstaf for pornografi.

Hvis du bliver opdaget nøgen i dit eget hjem har enhver borger ret til, at arresterer dig og overlade dig til politiet. Det er ikke så svært at se, hvordan det hurtigt kunne gå hen og blive lidt for akavet… Politiet har desuden retten til, at sparke døren ind for at arresterer dig.

 

Smide affald på gaden

Du bør ikke smide affald på gaden i noget land og det plejer da også, at være ulovligt i de fleste lande. Men det er ikke uden grund, at Singapore er blevet kendt for sin upåklagelige renlighed overalt. Det skyldes simpelthen, at Singapore har en meget hård og barsk straf mod, at smide affald på gaden. Hvis du smider små ting såsom et cigaretskod eller slikpapir, får du en bøde på mindst S$300 – hvis altså det er første gang. Men du kan altså også risikerer, at bøden er på op til S$1.000 afhængig af skraldets størrelse.

Hvis du overtræder loven gentagne gange, får du udleveret en neon grøn vest og skal udføre samfundstjeneste. Du bliver straffet med at skulle rengøre gaderne for, at få fornemmelsen af, hvor hårdt det er at holde gaderne rene. Du kan også blive tvunget til, at skulle bære en skilt hvorpå der står ”I am a litterer”. Skiltet er medvirkende til, at bringe skam over lovbryderen, så de forhåbentligt ikke smider affald på gaden igen.

20 underlige love og regler i Singapore - Affald på gaden - Rejsdiglykkelig.dk

 

Spytte i det offentlige

Hvis du spytter i det offentlige betragtes det som en alvorlig lovovertrædelse i Singapore. Loven forbyder logisk nok, at der bliver spyttet på caféer, restauranter, barer, markeder eller i andre offentlige bygninger. Men det er altså også ulovligt, at spytte på veje, fortorve og ethvert andet sted, som offentligheden har adgang til. Hvis du spytter på et offentligt sted, får du en bøde på op til S$1.000. Så vent du hellere med at spytte til, at du er kommet tilbage på hotelværelset eller er på toilettet.Bruge en anden persons WiFi

Hvis du tilslutter dig til en anden persons WiFi uden tilladelse, betragtes det som hacking i Singapore. Og hvor dumt det end lyder, så gælder det også hvis der ikke engang er kode på netværket. Hvis du er lidt for desperat efter at komme på Facebook eller Instagram, så skal du altså ikke prøve at tilkoble dig tilfældige netværks i håb om gratis WiFi. Men nu skal du ikke løbe skrigende væk fra den lokale Café du sidder på. Det er nemlig kun ulovligt hvis, at du ikke har fået tilladelse til at bruge netværket.

Straffen for at bruge en anden persons WiFi uden tilladelse er enten en voldsom bøde på op til S$10.000, op til 3 års fængsel eller begge dele! Det er en en ekstrem straf for at låne en anden persons WiFi, så husk endelig at bruge de lovlige netværks! Hvis du har teenagere med til Singapore, så husk at holde ekstra godt øje med dem. De vil nok hjertens gerne sende en snap til deres venner hver dag, så de ikke mister deres streak på Snapchat. Der har tidligere været et tilfælde med en teenager, der blev straffet med fængsel i 3 år for, at bruge naboens netværk!

20 underlige love og regler i Singapore - Wifi - Rejsdiglykkelig.dk

 

Synge i offentligheden

Det lyder måske åndssvagt, men du kan faktisk få en bøde og en fængselsstraf for, at synge på gaden i Singapore! Det er nemlig ulovligt at synge, citere eller udtale en uanstændig sang i offentligheden eller bare i nærheden af offentligheden. Ytringsfriheden eksisterer ikke i Singapore og det er altså ikke her du skal begynde, at rappe en af Tyga eller Snoop Dogg’s sange. Hvis du bliver fanget i at gøre det, risikerer du at få en 3 måneders fængselsdom, en bøde på op til S$1.000 eller begge dele! Hvis du absolut skal synge i offentligheden, skal du bare sørge for, at synge radio versionerne og så er du sikker.

 

Irriterer folk med musikinstrumenter

Når nu at det er ulovligt, at synge uanstændige og stødende sange, så er det selvfølgelig også ulovligt at irriterer folk med musikinstrumenter. Det gælder også hvis, at du på den ene eller anden måde laver støj eller irriterer folk på offentlige steder. Det er dog svært, at definerer hvad der præcis irriterer hver enkelt person – så det er bare med, at være på den sikre side af loven.

Hvis du bliver fundet skyldig i at irriterer folk i offentligheden, får du en bøde på op til S$1.000. Men du kan altså også få en bøde for, at spille på instrumenter i dit eget hjem! Så hvis børnene skal øve i at spille på guitar inden den næste guitartime, skal du huske at gøre det for lukkede døre. Det må endelig ikke være så højt, at naboen ender med at anmelde dig for at overtræde loven!

20 underlige love og regler i Singapore - musik - Rejsdiglykkelig.dk

 

Homoseksualitet

Det er ulovligt at være homoseksuel i Singapore, da det menes at være mod naturens orden. Men myndighederne er heldigvis ikke så strikse med denne åndssvage lov, som de er med så mange andre love. Det ændrer sig nemlig langsomt i takt med, at landets homoseksuelle laver intensive demonstrationer imod loven. Men det er altså stadig en god idé, at lade være med at tiltrække opmærksomhed med kærtegn osv. Hvis du bliver fanget i at være homoseksuel og åbenbart overtræde loven, kan du nemlig risikerer at komme i fængsel i op til 2 år!

 

Køb af alkohol efter kl. 22.30

Det er lovligt at drikke alkohol i offentligheden i Singapore, men mellem kl. 22.30 og kl. 07.00 er det ulovligt, at købe og drikke alkohol. Det er dog tilladt i nogle barer og restauranter hvis, at de har en licens til at sælge alkohol. Hvis de ikke har en licens og bliver fanget i at sælge alkohol uden for den tilladte tidsramme, får de en bøde på op til S$10.000. Det er til gengæld fuldstændig forbudt for supermarkeder og kiosker, at sælge alkohol mellem kl. 22.30 og kl. 07.00.

Hvis du bliver fanget i at drikke alkohol uden for den tilladte tidsramme, kan du risikerer at få en bøde på op til S$1.000. Det er altså en rigtig dårlig idé, at gå på gaden med en øl i hånden eller tage lidt alkohol med i parken.

20 underlige love og regler i Singapore - Alkohol - Rejsdiglykkelig.dk

 

Forsamlinger efter kl. 22.00

Hvis to personer går sammen i offentligheden i Singapore efter kl. 22.00 handler det om selskab. Men så snart der er mindst tre personer, er der ifølge regeringen tale om en forsamling. Ifølge lovgivningen i Singapore er det ulovligt, at opholde sig i sådanne forsamlinger i offentligheden efter kl. 22.00.

Det virker måske lidt underligt, men regeringen ser det som en måde til at sikre, at ulovlige forsamlinger ikke finder sted. Ellers kunne det jo ende med, at der opstod bander og kriminalitet i landet. Men du skal ikke være så nervøs, hvis at du rejser med mere end én anden person. Hvis du bliver stoppet af politiet, skal du normalt bare vise dit id, og så slipper du som regel med en advarsel.

 

Fodring af duer

Det virker ellers så harmløst, at kaste sine rester til duerne, men det er altså strengt forbudt i Singapore. Regeringen anser duer som skadedyr på lige fod med rotter, og har lavet en hel liste med regler for duer. Der opfordres endda til, at enhver der opdager fordring af duer straks ringer til regeringen for, at anmelde personen. De er meget seriøse med due-loven, da de menes at fugleklatterne spreder alle slags sygdomme. Hvis du bliver opdaget i at smide resterne fra din sandwich ned til duerne, får du en bøde på S$500.

20 underlige love og regler i Singapore - Fodring af duer - Rejsdiglykkelig.dk

 

Spise og drikke i metroen

Singapores metro (MRT) fungerer super godt, men der er et utal af strenge regler! Vagterne står ofte og våger over passagerne for, at holde øje med om de nu også overholder reglerne. En af de ting du skal være ekstra opmærksom på er, at du hverken må spise eller drikke i metroen. Hvis du gør det alligevel, kan du risikerer at få en bøde på op til S$500. Men summen af bøden afhænger af, hvad du vælger at indtage og hvor meget det sviner.

Tilbage i 2009 var der f.eks. en kvinde, som fik en bøde på S$30 (cirka 150 kr.) for at tage et stykke slik i munden! Av, det var et dyrt stykke slik! Du må heller ikke drikke noget så simpelt som vand i metroen. Det er dermed vigtigt, at huske denne regel på listen over de ting du skal opmærksom på i Singapore. Hvis du skal med metroen er det en god idé, at opbevarer mad og drikkevarer i en taske eller pose.

 

Hærværk

Det er jo egentligt ikke så mærkeligt, at det er ulovligt at lave hærværk. Men det er altså en meget alvorlig lovovertrædelse i Singapore og det straffes hårdt! Du begår hærværk så snart du ødelægger noget, stjæler, laver graffiti eller lignende på både offentlig og privat grund.

Det er ikke i Singapore, at du skal udskære din kærestes navn i en parkbænk eller udfolde din kreativitet. Denne topmoderne storby tyer nemlig stadig til stokkeslag med spanskrør, som straf for slemme ulovligheder. Ja, det er en sørgelig, men sand historie… Du risikerer altså ikke kun en bøde for hærværk, men også flere måneders fængsel og flere slag med et spanskrør!

20 underlige love og regler i Singapore - Hærværk - Rejsdiglykkelig.dk

 

Narkotika inden du ankommer til landet

Singapore har en af de mest strenge narkotikalovgivninger i verden og du kan nemt komme i problemer hvis, at du har stoffer i dit system. Det bedste er selvfølgelig, at lade være med at tage stoffer til at starte med, men hvis du alligevel har gjort det, så skal du læse med nu! Hvis du har taget stoffer inden, at du overhovedet ankom til landet, kan du nemlig få en fængselsstraf. Myndighederne har retten til, at tage en test på dig og hvis den er positiv, får du en fængselsstraf på 1 år! Men hvis du bliver taget flere gange, bliver det automatisk til flere og flere år samt slag med spanskrør. Det er dermed en god idé, at lade være med at indtage stoffer i god tid inden, at du overhovedet tager til Singapore.

Hvis du derimod er i besiddelse af små mængder stoffer, får du en bøde på op til S$20.000 eller en fængselsstraf på op til 10 år! Hvis du har en lidt større mængde anses det som om, at du har planer om at handle med narkotika. I sådan et tilfælde vil du enten blive dømt til livstid eller i værste tilfælde få en dødsdom! Og ja, det er tilladt at give dødsdomme i Singapore. Så pas nu på og hold dig hellere på den sikre side af loven.Overhold visumreglerne

Singapore er et af de lande, hvor du bare ikke skal være længere end tilladt. Du har ret til at opholde dig visumfrit i Singapore i op til 90 dage og det er vigtigt, at overholde reglerne! Det anses som en alvorlig lovovertrædelse og stor fornærmelse, hvis du bliver længere end det tilladte.

Enhver person der ikke overholder reglerne uden en rimelig grund straffes enten med en bøde på S$6.000, fængsel i op til 6 måneder eller begge dele. Derudover skal man straffes med stokkeslag fra et spanskrør intet mindre end 3 gange. Der er dog en undtagelse for kvinder, børn og ældre, som normalt ikke bliver slået med et spanskrør.

20 underlige love og regler i Singapore - Visumregler - Rejsdiglykkelig.dk

Hvad syntes du om de mange regler i Singapore? Er regeringen for hårde og ekstreme med deres lovgivning? Hvilke love syntes du, at der er gode og hvilke er dårlige? Du må meget gerne komme med din mening i kommentarfeltet nederst på siden. ↓


Læs alle indlæg fra Singapore

Bestil fly til Singapore på Momondo.dk (Reklamelink)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.