20 underlige love og regler i Singapore - Rejsdiglykkelig.dk

20 Underlige Love og Regler i Singapore

Planlægger du en rejse til Singapore? Så må du ikke glemme at tjekke op på de mange underlige love og regler i Singapore inden rejsen.

Singapore er kendt for sin lave kriminalitet og ekstreme renhed. Kriminaliteten er så lav, at du nærmest ikke behøver bekymre dig om lommetyve eller voldsmænd. Den største fare er nærmere at du ikke overholder de mange regler i Singapore.

Som med de fleste andre gode ting, kommer Singapores gode ry som en sikker og ren by med en pris. Singapore har fået kælenavnet ”The Fine City”. Selvom at det ganske vist er en fin by, hentydes der nærmere til de mange bøder som udstedes.

Du kan få store bøder og endda fængselsstraf for de mærkeligste ting. Lovgivningen er på mange måder ekstrem hård. Der er endda risiko for stokkeslag eller dødsstraf.

Som en ganske almindelig turist, der plejer at overholde reglerne, er det dog mest bøderne du skal være nervøs for.

Når du rejser til Singapore, hjælper det desværre ikke helt at nøjes med at bruge sin sunde fornuft. Du kan nemlig få bøder for de mærkeligste ting, som ellers er ganske normale i Danmark.

Jeg håber ikke at du er blevet helt afskrækket, for Singapore er en fantastisk by. Du skal nok få en skøn rejse, hvis bare du husker at læse op på de mange underlige love og regler i Singapore inden rejsen.


Læs også: Rejseguide til Singapore

20 underlige love og regler i Singapore - Rejsdiglykkelig.dk

 

Underlige Love og Regler i Singapore:


1. Salg og køb af tyggegummi

En af de mest mærkelige regler i Singapore er, at du ikke må købe eller sælge tyggegummi. Det er ikke direkte ulovligt at tygge på tyggegummi, men flere steder er det strengt forbudt, herunder i metroen.

Du kan ikke købe normalt tyggegummi i Singapore, men kun medicinsk tyggegummi på recept. Det er faktisk så ekstremt, at du skal gennem en tyggegummikontrol for at få nikotintyggegummi eller sukkerfrit tyggegummi.

Når du rejser til Singapore som turist, må du højest medbringe to pakker tyggegummi til eget forbrug. Hvis du medbringer mere end det tilladte, kan du blive anklaget for tyggegummi smugling.

Dette straffes med en bøde på op til S$100.000, en fængselsdom på op til to år eller begge dele. Hvis du spytter tyggegummi ud på gaden eller tygger det på ulovlige steder, kan du desuden risikerer at få en bøde på omkring S$1.000.

Så øh, måske er det bare bedst at lade tyggegummiet blive hjemme. Hvem gider lige straffes for noget så simpelt som at spise tyggegummi?

 

2. Skyl ud på offentlige toiletter

Singapore er uden tvivl et af de eneste steder i verden, som har en specifik lovgivning mod udskylning på offentlige toiletter. Hvis du ikke gider skylle ud efter dit toiletbesøg eller ved et uheld glemmer det, kan du risikere en bøde på S$150.

Nu tænker du måske over, hvordan de skal fange dig i sådan et privat øjeblik på toilettet? Det er faktisk så ekstremt, at der bogstaveligtalt udføres politikontrol på offentlige toiletter med jævne mellemrum.

Det kan måske føles lidt som en krænkelse af din personlige frihed. Men sådan helt ærligt, så er det da alligevel meget rart, at komme ind på et rent offentligt toilet.

offentlige toiletter - Rejsdiglykkelig.dk

 

3. Urinering i elevatorer

Det er jo egentligt ikke så mærkeligt, at det er ulovligt at tisse i en elevator. Når det kommer til de mange regler i Singapore, går byen bare lige skridtet længere med at finde lovbrydere.

Ja, faktisk er de så ekstreme, at de simpelthen har valgt at installere urindetektorer i mange af byens elevatorer.

Hvis lugten af urin registreres, afbrydes en alarm og dørene lukkes indtil politiet kommer og arresterer den tissetrængende lovforbryder. Det er altså ikke helt uden grund, at Singapore har nogle af de pæneste offentlige elevatorer i verden.

 

4. Gå over fodgængerfelterne

I Singapore er det ulovligt at krydse en vej, hvis der er under 50 meter til et fodgængerfelt eller en fodgængerbro.

Det er de færreste der gider at gå en 5-minutters omvej oppe på en bro i svimlende varme, hvis der alligevel ikke er noget trafik på gaden. Du bliver simpelthen bare nødt til at overholde de til tider underlige regler i Singapore.

Gaderne overvåges nøje og du bliver straffet hårdt for dine ugerninger. Første gang du bliver opdaget, slipper du som regel med en bøde på S$20, som skal betales med det samme.

Du kan dog også være uheldig og få en bøde på S$1.000 eller en fængselsdom på tre måneder. Straffen fordobles, hvis du overtræder loven gentagelige gange.

20 underlige love og regler i Singapore - Fodgængerovergange - Rejsdiglykkelig.dk

 

5. Rygning i det offentlige

Det er forbudt at ryge mange steder i det offentlige i Singapore – både indendørs og udendørs. Heldigvis, er der placeret askebægere i afmærkede områder rundt omkring i byen, hvor du frit kan ryge.

Hvis der ikke er noget askebæger, skal du stå mindst 5 meter fra offentlige steder som lejligheder, butikker, parker og busstoppesteder.

Hvis du ikke overholder rygeloven i Singapore, kan du få en bøde på op til S$1.000. Du slipper dog ofte med at betale S$200, hvis det er første gang du bliver opdaget.

Selvom at politiet ikke fanger dig, kan du stadig risikerer at få en bøde senere. Regeringen tester termiske kameraer, som kan opdage rygning i forbudte områder – og de fanger virkelig tydelige billeder.

Det anses desuden som en fornærmelse at medbringe cigaretter til Singapore. Det skal dog lige siges, at det altså ikke er ulovligt at medbringe det tilladte antal.

 

6. Importering af e-cigaretter

Sundhedsmyndighederne i Singapore mener at e-cigaretter kan være medvirkende til, at ikke-rygere bliver afhængige af tobak. Det er derfor strengt forbudt af ryge e-cigaret eller en anden form for erstatning til en normal cigaret i Singapore.

Hvis du bliver opdaget i at bruge en e-cigaret, risikerer du at få en bøde på op til S$2.000. Hvis du derimod bliver taget med en e-cigaret – eller væske dertil – i lufthavnen, bliver den konfiskeret.

Du kan også være uheldig at få en bøde på op til S$10.000, 6 måneders fængsel eller begge dele. Så det er altså en af de mange underlige regler i Singapore, som du virkelig skal huske at overholde.

E-cigaretter - Rejsdiglykkelig.dk

 

7. Nøgenhed i hjemmet

De fleste føler sig trygge i deres eget hjem, men i Singapore kan du også få problemer indenfor hjemmets fire vægge. Hvis du bliver opdaget nøgen i dit eget hjem, får du en bøde på op til S$2.000 eller en fængselsdom på 3 måneder.

Det er derfor vigtigt at trække gardinerne ordentligt for inden du går i bad. Og glem nu ikke håndklædet!

Det kan godt være at folk kigger ind ad dine vinduer, men du får altså stadig en bøde eller fængselsstraf for pornografi. Det er endnu en af de mærkelige regler i Singapore.

Hvis du bliver opdaget nøgen i dit eget hjem, har enhver borger ret til at arresterer dig og overlade dig til politiet.

Det kan altså hurtigt gå hen og blive noget så akavet, hvis du bliver opdaget af naboen. Politiet har desuden retten til at sparke døren ind for at arresterer dig.

 

8. Smide affald på gaden

Du bør ikke smide affald i noget land, og det er da også ulovligt i de fleste lande. Singapore går bare lige skridtet videre. Det er jo ikke uden grund, at Singapore er kendt for sin upåklagelige renlighed over alt i byen.

Straffen for at smide affald på gaden i Singapore er meget hård. Hvis du smider små ting som et cigaretskod eller slikpapir på gaden, får du en bøde på mindst S$300 første gang du bliver opdaget.

Bøden kan dog være på op til S$1.000 afhængig af skraldets størrelse. Hvis du overtræder loven gentagne gange, får du udleveret en neon grøn vest og bliver tvunget til at udføre samfundstjeneste.

Du bliver straffet med at skulle rengøre gaderne for at få fornemmelsen af, hvor hårdt det er at holde gaderne rene. Du kan også blive tvunget til at bære en skilt hvorpå der står ”I am a litterer”. Skiltet skal bringe skam over lovbryderen.

20 underlige love og regler i Singapore - Affald på gaden - Rejsdiglykkelig.dk

 

9. Spytte i det offentlige

Hvis du spytter i det offentlige i Singapore, betragtes det som en alvorlig lovovertrædelse. Loven forbyder logisk nok at der bliver spyttet på caféer, restauranter, barer, markeder eller i andre offentlige bygninger.

Ikke nok med det, så er det altså også ulovligt at spytte på veje, fortove og ethvert andet sted i det offentlige i Singapore. Hvis du bliver opdaget i at spytte på et offentligt sted, får du en bøde på op til S$1.000.

Vent hellere med at spytte indtil du er kommet tilbage på toilettet på hotelværelset. Så vidt jeg ved, er der i det mindste ikke spytdetektorer i toiletterne, men hvem ved efterhånden?

 

10. Bruge en anden persons WiFi

Hvis du tilslutter dig til en anden persons WiFi uden tilladelse, betragtes det som hacking i Singapore. Hvor dumt det end lyder, gælder det også hvis der ikke er kode på netværket.

Hvis du er desperat efter at komme på Facebook eller Instagram, skal du altså ikke prøve at tilkoble dig tilfældige netværks i håb om gratis Wi-Fi.

Nu skal du ikke løbe skrigende væk fra den lokale café som du eventuelt sidder på. Det er nemlig kun ulovligt, hvis du ikke har fået tilladelse til at bruge netværket.

Straffen for at bruge en anden persons Wi-Fi uden tilladelse er enten en voldsom bøde på op til S$10.000, op til 3 års fængsel eller begge dele! Det er en ekstrem straf for at låne en anden persons Wi-Fi, så husk at holde dig til lovlige netværks.

Hvis du rejser til Singapore med teenagere, skal du huske at holde ekstra godt øje med dem. De vil nok hjertens gerne sende en snap til deres venner dagligt, så de ikke mister deres streak på Snapchat.

Der har tidligere været et tilfælde med en teenager, som blev straffet med 3 års fængsel for at bruge naboens netværk. Så pas på!

Offentlig Wi-Fi - Rejsdiglykkelig.dk

 

11. Synge i offentligheden

Det lyder måske åndssvagt, men en af de mærkeligste regler i Singapore er, at du kan få en bøde eller en fængselsstraf for at synge på gaden.

Det er nemlig ulovligt at synge, citere eller udtale en uanstændig sang i offentligheden eller i nærheden af offentligheden. Ytringsfriheden eksisterer ikke i Singapore, så det er nok ikke lige her du skal rappe en af Tyga eller Snoop Dogg’s sange.

Hvis du bliver fanget i at gøre det, risikerer du enten at få en fængselsdom på 3 måneder, en bøde på op til S$1.000 eller begge dele.

 

12. Irriterer folk med musikinstrumenter

Når nu det er ulovligt at synge uanstændige og stødende sange i det offentlige, er det selvfølgelig også ulovligt at irriterer folk med musikinstrumenter.

Det gælder også, hvis du laver støj eller irriterer folk på offentlige arealer. Det er svært at definerer, hvad der præcist irriterer hver enkelte person.

Det er bare med at være på den sikre side af loven i Singapore for undgå enhver eventuel irritationsmoment. Hvis du bliver fundet skyldig i at irriterer folk, får du en bøde på op til S$1.000.

Du kan faktisk også risikere at få en bøde for at spille på instrumenter i dit eget hjem. Så hvis børnene skal øve sig i at spille guitar til den næste guitartime, skal du lige huske at lukke døre og vinduer.

Det må endelig ikke være så højt, at naboen anmelder dig for at overtræde loven.

20 underlige love og regler i Singapore - musik - Rejsdiglykkelig.dk

 

13. Homoseksualitet

En af de mærkeligste regler i Singapore er, at det er ulovligt at være homoseksuel. Myndighederne er meget snæversynede og mener at det er imod naturens orden.

Heldigvis, er de ikke så strikse med denne lov, som med mange andre love i Singapore. Loven ændrer sig langsomt i takt med at landets homoseksuelle laver intensive demonstrationer imod loven.

Alligevel er det en god idé, ikke at tiltrække for meget opmærksomhed med kærtegn osv. Hvis du bliver fanget i at være homoseksuel – og åbenbart overtræde loven -, kan du risikere en fængselsstraf på op til 2 år. Det er virkelig brutalt!

 

14. Køb af alkohol efter kl. 22.30

Det er lovligt at drikke alkohol i offentligheden i Singapore… Men mellem klokken 22.30 og 07.00 er det ulovligt at købe og drikke alkohol.

Det er dog tilladt i de restauranter og barer, som har licens til at sælge alkohol. Hvis de ikke har en licens og bliver fanget i at sælge alkohol uden for den tilladte tidsramme, får de en bøde på op til S$10.000.

Det er til gengæld strengt forbudt for supermarkeder og kiosker at sælge alkohol mellem klokken 22.30 og 07.00. Hvis du bliver fanget i at drikke alkohol uden for den tilladte tidsramme, kan du risikere at få en bøde på op til S$1.000.

Det er altså en rigtig dårlig idé, at gå rundt med en øl i hånden i det offentlige uden for den tilladte tidsramme.

Alkohol efter kl. 22.30 - Rejsdiglykkelig.dk

 

15. Forsamlinger efter kl. 22.00

Hvis to personer går sammen i offentligheden i Singapore efter klokken 22.00 handler det om selskab. Så snart mindst tre personer går sammen, er der ifølge regeringen tale om en forsamling.

Ifølge lovgivningen i Singapore er det ulovligt at opholde sig i sådanne forsamlinger i offentligheden efter klokken 22.00.

Det virker måske lidt underligt, men regeringen ser det som en mulighed for, at sikre at ulovlige forsamlinger ikke finder sted. For tænk nu, hvis der opstod bander eller mere kriminalitet i landet.

Du skal ikke være så nervøs, hvis I rejser flere personer sammen. Hvis I bliver stoppet af politiet, skal I som regel bare vise jeres ID, hvorefter I slipper med en advarsel.

 

16. Fodring af duer

Det virker ellers så harmløst at kaste madrester til duerne, men det er altså strengt forbudt i Singapore. Regeringen anser duer som skadedyr på lige fod med rotter. Derfor har de lavet en hel liste med regler overfor duer.

Der opfordres endda til, at enhver som opdager fordring af duer, straks anmelder personen til politiet.

De er meget seriøse med due-loven i Singapore, da fugleklatterne spreder alle slags sygdomme. Hvis du bliver opdaget i at smide rester til duerne, bliver du tildelt en bøde på S$500.

20 underlige love og regler i Singapore - Fodring af duer - Rejsdiglykkelig.dk

 

17. Spise og drikke i metroen

Singapores metro (MRT) fungerer super godt, men der er også et utal af strenge regler i metroen. Vagterne står ofte og overvåger passagerne for at holde øje med, om de nu også overholder reglerne.

Én af de ting du skal være ekstra opmærksom på er, at du hverken må spise eller drikke i metroen. Hvis du gør det alligevel, kan du risikere at få en bøde på op til S$500.

Summen af bøden afhænger af, hvad du vælger at indtage og hvor meget det sviner. Tilbage i 2009 var der en kvinde, som fik en bøde på S$30 (cirka 150 kr.) for at tage et stykke slik i munden.

Av, det var et dyrt stykke slik! Du må heller ikke drikke vand i metroen. Hvis du skal med metroen i Singapore, er det en god idé at opbevarer mad og drikkevarer i en taske eller pose.

 

18. Hærværk

Det er jo egentligt ikke så mærkeligt, at det er ulovligt at lave hærværk. I Singapore er det en MEGET alvorlig lovovertrædelse, som straffes hårdt.

Du begår hærværk så snart du ødelægger noget, stjæler noget, laver graffiti eller lignende på offentlig- og privat grund.

I Singapore skal du ikke lige udskære din kærestes navn i en parkbænk eller udfolde din kreativitet. Denne ellers topmoderne storby tyer nemlig stadig til stokkeslag med spanskrør, når lovforbrydere skal straffes for slemme ulovligheder.

Ja, det er en sørgelig, men sand historie… Du risikerer altså ikke kun en bøde for hærværk, men også flere måneders fængsel og flere slag med et spanskrør.

20 underlige love og regler i Singapore - Hærværk - Rejsdiglykkelig.dk

 

19. Narkotika inden du ankommer til Singapore

Singapore har en af verdens strengeste narkotikalovgivninger. Du kan nemt komme i problemer, hvis du har narkotika i dit system.

Det bedste er selvfølgelig altid at lade være med at indtage narkotika, men hvis du alligevel har gjort det, kan du komme i store problemer. Myndighederne i Singapore har ret til at tage en test på dig idet du ankommer til landet.

Hvis den er positiv, får du en fængselsstraf på 1 år. Jo flere gange du bliver opdaget, jo længere tid får du, samtidig med at du straffes med slag fra spanskrør.

Hvis du derimod er i besiddelse af små mængder narkotika, får du en bøde på op til S$20.000 eller en fængselsstraf på op til 10 år.

Hvis du er i besiddelse af en større mængde, kan du blive dømt til livstid eller i værste tilfælde få en dødsdom. Så sørg nu for at overholde de mange regler i Singapore!

 

20. Overhold visumreglerne

Singapore er et af de lande, hvor du virkelig ikke vil opholde dig længere end det tilladte. Du har ret til at opholde dig visumfrit i Singapore i op til 90 dage.

Hvis du bliver længere end tilladt, anses det som en alvorlig lovovertrædelse og en stor fornærmelse. Enhver person der ikke overholder reglerne uden rimelig grund, straffes enten med en bøde på S$6.000, en fængselsdom i op til 6 måneder eller begge dele.

Derudover skal man straffes med stokkeslag fra et spanskrør 3 gange. Kvinder, børn og ældre bliver dog som regel ikke slået med et spanskrør.

Visumregler - Rejsdiglykkelig.dk

Det var alt på denne liste over de vigtigste og underligste love og regler i Singapore. Hvad synes du om de mange regler i Singapore?

Er regeringen for hårde og ekstreme med deres lovgivning? Det synes jeg hvert fald! Hvilke love synes du er gode og hvilke er dårlige? Skriv gerne en kommentar nederst på siden.

Læs flere artikler fra Singapore:

Rejseguide til Singapore

18 Must-See Seværdigheder i Singapore

De Bedste Steder at Bo i Singapore

De 21 Bedste Rejsemål i Asien

… Eller læs alle artikler fra Singapore

Planlæg din rejse til Singapore:

Bestil fly til Singapore (reklamelink)

Bestil hotel i Singapore (reklamelink)

Bestil oplevelser i Singapore (reklamelink)
Nikita L. Christiansen

På Rejs Dig Lykkelig deler jeg ud af mine erfaringer, rejsetips og praktiske informationer fra mine mange rejser og oplevelser i udlandet, men også i Danmark.
Jeg har rejst i 40+ lande og har drevet rejsebloggen siden 2017. I 2021 gik jeg fuldtid på Rejs Dig Lykkelig, hvilket har gjort det til en af Danmarks største og mest succesfulde rejseblogs.

Se historier

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *