Rejseguide til Singapore - Rejsdiglykkelig.dk

Rejseguide til Singapore

Singapore, der findes intet andet sted i verden som Singapore! Denne pulserende østat er beliggende ved den sydlige spids af Malaysia – kun et stenkast fra ækvator. Singapore er både et land, en by og en ø på samme tid. Det er det mindste land i Sydøstasien og er faktisk kun lidt større end Bornholm.

Mange backpackere dropper fejlagtigt Singapore, da det er kendt for at være et af de dyreste og mest velhavende lande i verden. Det er da også lidt dyrere sammenlignet med nabolandende, men det er altså ikke så slemt sammenlignet med den vestlige verden. Det er også derfor, at mange kun vælger at bruge Singapore som et stopover inden de rejser videre til f.eks. Australien eller Indonesien.
Men hvad er det der gør Singapore så fantastisk? Singapore er en moderne storby med en imponerende skyline, perfekt arkitektur, attraktive shoppingcentre, spændende attraktioner og et yderst effektivt metrosystem. Men Singapore er virkelig kontrastfyldt – og her mødes gammelt med nyt i en fantastisk sammensætning! Singapore er en smeltedigel af forskellige kulturer og er et samlingssted for alt det bedste fra Mellemøsten, Malaysia, Vietnam, Kina, Indien og resten af Asien. Hver bydel har sit helt eget særpræg og det føltes som om, at du bliver transporteret fra et land til et andet med hver sin kultur, arkitektur og madscene.

Singapore bliver ofte kaldt for byen i haven og næsten halvdelen af øen er dækket af natur. Du skal derfor ikke være bange for, at Singapore bare er et betonhelvede. Her er også mange smukke parker, haver, strande og små øer. Der er desuden ualmindeligt rent i Singapore og du skal kigge langt efter affald på gaden. Men det skyldes simpelthen, at der er et utal af regler og der udstedes bøder for de mest åndssvage ting. Men det er noget af det, der gør Singapore så fantastisk og unik! Bliv hængende her på siden og bliv klogere på den moderne storby i min rejseguide til Singapore.

Rejseguide til Singapore -- Rejsdiglykkelig.dk


 

Hvornår er det bedst at besøge Singapore?

Singapore ligger så tæt på ækvator, at der ikke findes forskellige årstider. Det er altid sommer i storbyen og den gennemsnitlige temperatur ligger på 26-27 grader året rundt. Men temperaturen kan nemt snige sig op over 30 grader og luftfugtigheden er altid over 80 %. Der er derfor ikke noget rigtigt eller forkert tidspunkt til, at besøge Singapore.

Du skal dog være opmærksom på, at det generelt regner meget i Singapore og det er ikke unormalt med lidt tordenvejr. Byen har i gennemsnit 167 regndage på et år og det svarer til, at det regner lidt næsten hver anden dag! Men bare rolig – det er normalt bare nogle hurtige og kraftfulde regnbyger. Hvis du gerne vil undgå de værste regnbyger, så bør du undgå at besøge Singapore mellem november og januar under monsunsæsonen. I denne tid regner det meget mere end normalt eftersom at Singapore er en tropisk by, der er beliggende så tæt på ækvator.

Hvis du vil have den bedste chance for tørvejr, så bør du besøge Singapore i juni, juli eller august. Men husk, at regnvejret normalt ikke er så slemt og at Singapore sagtens kan besøges hele året rundt! Du skal desuden være opmærksom på, at priserne på hoteller ofte stiger markant i populære ferieuger og helligdage.

Rejseguide til Singapore - Bedste rejsetidspunkt - Rejsdiglykkelig.dk

 

Hvordan kommer man fra lufthavnen til Singapore centrum?

Singapore har tre lufthavne, men du vil med stor sandsynlighed ankomme med flyet i Changi Airport. Det er en af de travleste lufthavne i verden og er tilmed kåret som den bedste lufthavn i verden af flere omgange! Når du skal forlade lufthavnen og ind til Singapores centrum, så er der flere forskellige transportmuligheder. Husk også at læse min guide til at komme fra Changi lufthavn til Singapore centrum.

MRT: Singapores metro er både den hurtigste og billigste måde til, at komme ind til byen. Det tager omkring 30 minutter, men du er nødsaget til at skifte metro undervejs. Men der er heldigvis godt skiltet og det er faktisk super nemt, at tage metroen i Singapore. Det koster omkring S$ 2.00 for en standardbillet til metroen.

Bus: En anden billig løsning fra lufthavnen til Singapores centrum er med bus. Det tager lidt over en time og koster omkring S$ 2.50. Det er vigtigt at have småpenge, da buschaufføren ikke giver penge tilbage. Der er mange flere busstationer end metrostationer, og du kan dermed ofte komme tættere på dit hotel med en bus. Men det er altså også meget mere forvirrende og tidskrævende, at tage bussen.

Airport Shuttle: Changi Airport shuttle er små busser, der kører dig til hotellet på en behagelig og stadig billig måde. Bussen stopper ved de fleste hoteller i det centrale Singapore. Det tager cirka 25 minutter at komme fra lufthavnen til byen, men det kan sagtens tage længere tid, da bussen også skal sætte andre passagerer af. Det koster S$ 9 for voksne og S$ 6 for børn under 12 år.

Taxi: Den nemmeste, men også dyreste måde at komme ind til byen er med taxi. Det er den mest behagelige transportform og du bliver sat af direkte ved dit hotel. Det er en god transportform hvis, at du rejser med en større gruppe eller har meget bagage med. Det tager cirka 25 minutter at komme ind til centrum med taxi. Prisen på en taxi fra lufthavnen til Singapores centrum koster normalt mellem S$20-S$40.


Læs også: Guide til at komme fra Changi lufthavn til Singapore centrum

Rejseguide til Singapore - Transport fra lufthavnen - Rejsdiglykkelig.dk

 

Hvor skal man bo i Singapore?

Singapore er som sagt et af de dyreste lande i verden og hotelpriserne er ingen undtagelse. Men det er muligt, at finde lidt billigere hoteller uden for centrum. Hvis du vælger, at bo i yderområderne er det vigtigt, at du bor tæt på en metrostation. Det er dermed nemt for dig, at komme hurtigt ind til byen. Husk også at læse min guide til de bedste steder at bo i Singapore.

Orchard Road: Byens mest populære shoppingområde med et utal af eksklusive butikker og shoppingcentre. Det er det perfekte sted at bo, hvis du elsker at shoppe i designerbutikker. Men det er et luksuriøst og dyrt sted at bo. Du bør vælge et andet sted hvis, at du søger en mere autentisk oplevelse af Singapore.

Marina Bay: Hjemsted for nogle af Singapores største attraktioner og vartegn, luksuriøse hoteller, eksklusive barer, store shoppingcentre og imponerende skyskrabere. Det er det perfekte sted at bo for enhver turist, da det ligger centralt placeret og er i gåafstand til nogle af byens største seværdigheder. Men det er ikke gratis at bo så centralt og det koster knaster, at bo i det luksuriøse område.Little India: Centrum for det indiske samfund i Singapore og et af de mest pulserende områder i byen. Her er fuld af farverige huse, imponerende templer, moskeer, gadekunst og spændende markeder. Det er et godt sted at bo, hvis du elsker kultur og krydret mad. Det er også det perfekte sted for backpackere, der ønsker at overnatte billigt. Det er desværre ikke så centralt placeret, men der er gode metroforbindelser.

Chinatown: En etnisk enklave, der fungerer som centrum for Singapores kinesere. Det er et af byens mest autentiske områder og summer af liv. Gaderne er foret med kinesiske butikker, farverige markeder, unik arkitektur, traditionelle lanterner, smukke templer og religiøse attraktioner. Men det er også her du finder noget af det bedste mad i Singapore. Det er det oplagte sted at bo hvis, at du elsker mad og gerne vil bo billigt.

Sentosa Island: Et ferieparadise og det perfekte sted til en strandferie med smukke hoteller, menneskeskabte strande, gode spisesteder og masser af muligheder for underholdning. Det er et godt sted at bo for familier med børn, der vil besøge forlystelsesparkerne i Singapore. Men det anbefales ikke at bo her hvis, at du hellere vil opleve Singapores traditionelle seværdigheder.


Læs også: Guide til de bedste steder at bo i Singapore

Rejseguide til Singapore - Bedste sted at bo - Rejsdiglykkelig.dk

 

Hvordan kommer man rundt i Singapore?

Singapore har et omfattende transportsystem og det er virkelig nemt, at finde rundt i byen. Der er altid en metrostation lige rundt om hjørnet, hundredevis af busstoppesteder, skilte allevegne og du kan altid spørge befolkningen om vej, da de er gode til engelsk. Du kan nemt udforske de individuelle kvarterer til fods, men gåafstandene mellem de forskellige kvarterer kan godt være lange og kræver ofte et transportmiddel.

MRT: Singapores metrosystem er virkelig effektivt og kan bruges over hele byen. Det er ikke bare en af de billigste og nemmeste måder at komme rundt i Singapore på, men også den hurtigste. Metronetværket består af fem hovedlinjer og de fleste af Singapores vigtigste attraktioner ligger tæt på en metrostation. Det koster omkring S$1-S$2.50 for en standardbillet med metroen. Du kan se den nøjagtige pris, tid og stoppesteder på din rute med denne MRT beregner.

Bus: Ligesom metroen er Singapores bussystem meget omfattende og effektivt. Det består af en stort netværk af busruter, som dækker de fleste steder i Singapore. Du kan ofte komme tættere på din destination med en bus, men det kan også være meget forvirrende, at finde rundt i de mange ruter. Det er også meget mere tidskrævende, at tage bussen fremfor metroen. Men det er en god måde til, at få set noget af byen og landet imens du er på farten. Det koster normalt S$1.40-S$2.50 for en enkeltbillet til bussen.

Taxi: Den dyreste, men også mest behagelige måde at komme rundt i Singapore er med en taxi. De er især praktiske hvis, at du skal besøge et sted som ikke er tilgængeligt med metro eller bus. Hvis du rejser med en gruppe på 3 eller 4 personer, kan det være billigt nok at tage en taxi. Men du skal være opmærksom på, at der er mange ekstra afgifter f.eks. om aftenen. Startgebyret er som regel på S$3-S$5 og herefter omkring S$0,22 pr. kilometer.

Grab: Et yderst populært transportsystem, der fungerer på samme måde som Uber. Det minder lidt om en normal taxi, men er billigere. Du skal bruge Grab-appen til at bestille en bil, der derefter kommer og henter dig. Du kan indtaste din destination i appen og herefter se, hvor meget det kommer til at koste. Når der er fundet en chauffør til dig, kan du følge bilen på en gps. Det er et super smart, effektivt og sikkert system!

Rejseguide til Singapore - Transport - Rejsdiglykkelig.dk

 

Hvad skal man opleve i Singapore?

Selvom at Singapore ligger på en forholdsvis lille ø, er der virkelig mange spændende oplevelser og seværdigheder i den moderne storby! På én dag kan du både opleve verdensberømte attraktioner, imponerende skylines, moderne arkitektur, gamle templer, hyggelige kvarterer, smukke parker og vilde regnskove. Singapore har det hele på meget lidt plads! Her får du nogle af de absolut bedste oplevelser i Singapore.

Gardens by the Bay: Den mest populære attraktion i hele Singapore er en smuk have, som er mest kendt for sine gigantiske og kunstige supertræer. De er op til 50 meter høje og størstedelen af supertræerne kan opleves i havens Supertree Grove. Men Gardens by the Bay byder også på andre spændende oplevelser såsom to enorme drivhuse, hvoraf det ene huser verdens største indendørs vandfald.

Marina Bay Sands: Singapores vartegn og mest ikoniske hotel er især kendt for sin uendelige Infinity Pool, som er verdens største! Den er beliggende på tagterrassen i 57 etagers højde og udsigten herfra er fantastisk. Det er desværre kun hotellets gæster, der har tilladelse til at bruge poolen. Hvis du ikke bor på hotellet kan du nøjes med, at besøge Skyparken, som også har en af Singapores bedste udsigter.Singapore Zoo: Singapore kan prale af, at have en af verdens allerbedste zoologiske haver. Den er beliggende på Sentosa Island og er hjem for mere end 2.400 dyr, der er fordelt over 300 arter. Her er både giraffer, løver, sorte bjørne, orangutanger, kænguruer, zebraer, elefanter, næsehorn og mange andre dyrearter. Parken fokuserer på dyrevelfærd og dyrene lever i velbehag i så naturlige omgivelser som muligt.

Singapore Botanic Gardens: Den botaniske have i Singapore er kæmpestor og er det eneste sted i Singapore, som er optaget på UNESCOs Verdensarvsliste. Haven er yderst velholdt og byder på mange planter, søer, åbne områder, temahaver og en regnskov. Det helt store højdepunkt er National Orchid Garden, som er en have med mere end 60.000 smukke orkideer!

Chinatown og Little India: Singapore er en multikulturel by og består af mange forskellige bydele, hvor der er etableret et samfund med flere forskellige nationaliteter. De bedste steder til at opleve den kulturelle smeltedigel er i Chinatown og Little India. Her er der fuld af farvestrålende bygninger, religiøse attraktioner, templer og markeder.

Rejseguide til Singapore - Oplevelser - Rejsdiglykkelig.dk

 

Hvor skal man shoppe i Singapore?

Shopping betragtes for, at være det nationale tidsfordriv i Singapore og mange mener, at de lokales eneste hobbyer er, at shoppe og spise. Det er faktisk slet ikke så svært at forstå, hvor de har fået idéen fra. For Singapore har et enormt udbud af shoppingmuligheder og det er virkelig svært at modstå!

Orchard Road: Singapores største og vigtigste shoppinggade strækker sig over 2,2 kilometer og er proppet med et utal af gigantiske shoppingcentre og stormagasiner. De er forbundet til hinanden med tunneler, som giver kunderne en endeløs shoppingoplevelse. Hvis du skal shoppe i Singapore, er Orchard Road et absolut must!

Chinatown: De smukke og autentiske gader i Chinatown er fuld af små restauranter og butikker, der ligger side om side. Det er det perfekte sted hvis, at du er på udkig efter krydderier, te, souvenirs og ikke mindst billigt tøj. Det bedste af det hele er, at du kan forhandle om prisen indtil, at du føler dig tilfreds med beløbet.

The Shoppes at Marina Bay Sands: Det imponerende shoppingcenter har den største samling af luksusmærker i Singapore. Her er 270 butikker, som hovedsageligt består af dyre designerbutikker såsom Dior, Tiffany & Co., Gucci, Michael Kors, Versace og Hublot. Hvis du vil holde en pause fra den dyre shopping, kan du tage en gondoltur på vandkanalen, der kører gennem centret.

VivoCIty: Singapores største shoppingcenter er en hel by i sig selv og er beliggende ved gangbroen til Sentosa Island. Glem ikke at besøge centrets Skypark, som byder på en smuk udsigt til Sentosa. VivoCity kan prale med, at have mere end 300 butikker og restauranter. Priserne er til at betale sig fra, og så kan det jo kun blive en fornøjelse!

Rejseguide til Singapore - Shopping - Rejsdiglykkelig.dk

 

Hvordan er sikkerheden i Singapore?

Singapore er et af de sikreste steder i hele Asien og det skyldes til dels deres meget hårde love. Du har måske hørt udtrykket ”Singapore is a fine city” – og det er ganske vist en fin by, men der hentydes til de mange bøder der udstedes. Du kan nemlig få store bøder eller endda fængselsstraf for de mest åndsvage ting, som er helt normale i Danmark.

Du må ikke tage for meget tyggegummi med ind i landet og du må ikke tygge det i metroen. Du må heller ikke spytte i det offentlige, smide affald på gaden, gå over for rødt eller være homoseksuel. Hvis du er ryger er det desuden vigtigt, at du KUN ryger ved de opstillede askebærgere rundt omkring i byen. Hvis du bliver opdaget med narkotika i dit blod får du en fængselsstraf, men hvis du sælger det kan du risikere dødsstraf. Du kan endda få en bøde hvis, at du ikke har skyllet ud i toilettet på offentlige steder. Hvis du kobler dig på en andens persons WiFi skal du enten sidde flere år i fængsel eller betale en bøde på flere tusinde dollars! Du skal bare sørge for, at overholde deres til tider mærkelige regler og så kan du føle dig ganske tryg i Singapore.


Læs også: 20 underlige love og regler i Singapore

Rejseguide til Singapore - Sikkerhed - Rejsdiglykkelig.dk

 

Praktiske oplysninger om Singapore
  • Den lokale valuta er Singapore Dollar (S$)
  • Du kan bruge kreditkort de fleste steder i Singapore, men sørg for at du også har kontanter.
  • Det er ikke normalt at give drikkepenge i Singapore. Det er faktisk forbudt at give drikkepenge på hoteller, restauranter og i lufthavne, da der allerede automatisk bliver lagt et servicegebyr på 10 procent oven i regningen.
  • Du kan opholde dig visumfrit i Singapore i op til 90 dage.
  • Vandet i Singapore kan sagtens drikkes direkte fra vandhanen.
  • Husk at læse op på de mærkelige regler og love i Singapore inden du tager afsted.

Rejseguide til Singapore - Praktiske oplysninger - Rejsdiglykkelig.dk


Læs alle indlæg fra Singapore

Bestil fly til Singapore på Momondo.dk (Reklamelink)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.