Rejseguide til Singapore

Planlægger du en rejse til Singapore? Glem ikke at tjekke denne rejseguide til Singapore med mange gode tips og praktiske informationer.

Singapore, åh Singapore… Der findes intet andet sted i verden som Singapore! Denne pulserende østat er beliggende ud for Malaysias sydligste spids – kun et stenkast fra ækvator.

Singapore er både et land, en by og en ø på én og samme tid. Det er det mindste land i Sydøstasien og er faktisk kun lidt større end Bornholm.

Mange backpackere dropper fejlagtigt Singapore, da det er kendt som et af de dyreste og mest velhavende lande i verden. Det er da også dyrt sammenlignet med nabolandene, men det er altså ikke så slemt sammenlignet med den vestlige verden.

Det er også netop derfor, at mange kun vælger at tage en stopover i Singapore inden de rejser videre til f.eks. Australien eller Indonesien. Hvis du har lignende planer, er du nødt til at læse denne rejseguide til Singapore.

Artiklen fortsætter under boksen.

Gode sider til planlægning af rejsen:

Bestil fly til Singapore (reklamelink)

Bestil hotel i Singapore (reklamelink)

Bestil oplevelser i Singapore (reklamelink)

 

Hvorfor besøge Singapore?


Singapore er en moderne storby med en imponerende skyline, perfekt arkitektur, store shoppingcentre, spændende attraktioner og et yderst effektivt metrosystem.

Her mødes gammelt med nyt i en kontrastfyldt sammensmeltning. Singapore er en vaskeægte smeltedigel af forskellige kulturer og er et samlingssted for alt det bedste fra Mellemøsten, Malaysia, Vietnam, Kina, Indien og resten af Asien.

Hver bydel har sit helt eget særpræg og det føles nærmest som om, at du bliver transporteret fra et land til et andet med hver sin kultur, arkitektur og madscene.

Hvis du frygter at Singapore er et betonhelvede, kan du godt tro om igen. Singapore bliver nemlig ofte kaldt for byen i haven, fordi næsten halvdelen af øen er dækket af natur. Her er der fyldt med smukke parker, haver, strande og små øer.

Singapore er desuden ualmindeligt rent. Ja, faktisk skal du kigge utroligt langt efter affald på gaden. Det skyldes simpelthen, at der er ekstremt mange love og regler i Singapore. Det er netop noget af det, der gør Singapore så unik.

Rejseguide til Singapore - Hvorfor besøge Singapore - Rejs Dig Lykkelig

 

Hvornår er det bedst at besøge Singapore?


Singapore ligger så tæt på ækvator, at der ikke er forskellige årstider. Her er det altid sommer med en gennemsnitlig temperatur på 26-27 grader året rundt. Temperaturen kan dog sagtens snige sig op over 30 grader imens luftfugtigheden konstant er på over 80%.

Du skal desuden være opmærksom på, at det regner meget i Singapore. Ja, faktisk er der i gennemsnit 167 nedbørsdage på et år. Det betyder altså at der kommer lidt regn næsten hver anden dag!

Heldigvis er det som regel bare nogle hurtige og kraftige regnbyger. Hvis du vil undgå de værste regnbyger, bør du ikke besøge Singapore fra november til januar, hvor der er monsunsæson. I denne tid regner det MEGET mere end normalt, fordi Singapore er en tropisk by så tæt på ækvator.

Hvis du vil have de største chancer for tørvejr, skal du besøge Singapore i juni, juli eller august. Husk dog på, at regnvejret som regel ikke er så slemt, så Singapore kan altså sagtens besøges året rundt.

Bedste rejsetidspunkt - Rejs Dig Lykkelig

 

Hvordan kommer man fra lufthavnen til Singapore centrum?


Singapore har tre lufthavne, men du vil med stor sandsynlighed lande i Changi Airport. Det er en af de travleste lufthavne i verden og er tilmed kåret som den bedste lufthavn i verden ad flere omgange.

Når du skal forlade lufthavnen og ind til Singapores centrum, er der flere forskellige transportmuligheder. Du kan få et overblik over de mest almindelige herunder.

MRT

Singapores metro er både den hurtigste og billigste måde at komme ind til byen på. Det tager omkring 30 minutter, men du er nødsaget til at skifte metro undervejs. Heldigvis er der godt skiltet, så det er faktisk supernemt. En standardbillet til metroen koster omkring S$ 2.00.

Bus

En anden billig løsning fra lufthavnen til Singapores centrum er med bus. Det tager lidt over en time og koster omkring S$ 2.50. Buschaufførerne giver ikke penge tilbage, så husk småpenge! Busnetværket er virkelig omfattende og effektivt, men det er også meget forvirrende og tidskrævende at tage bussen.

Airport Shuttle

Changi Airport shuttle er er en busservice med små busser, som stopper ved de fleste hoteller i det centrale Singapore. Det er både en behagelig og billig måde at komme ind til byen på. Turen tager mindst 25 minutter og koster S$ 9 for voksne og S$ 6 for børn under 12 år.

Taxi

Den nemmeste, men dyreste måde at komme ind til centrum på er med taxi. Det er den mest behagelige transportform samtidig med at du bliver sat af direkte ved dit hotel. Køreturen tager cirka 25 minutter og koster som regel S$20-S$40.


Læs også: Guide til at komme fra Changi lufthavn til Singapore centrum

Rejseguide til Singapore - Transport fra lufthavnen - Rejsdiglykkelig.dk

 

Hvor skal man bo i Singapore?


Singapore er et af de dyreste lande i verden – og hotelpriserne er ingen undtagelse. Alligevel er det muligt at finde overnatninger til overkommelige priser lidt uden for centrum.

Hvis du vælger at bo i yderområderne, er det vigtigt at bo tæt på en metrostation, så du hurtigt kan komme ind til byen. En rejseguide til Singapore er selvfølgelig ikke komplet uden at nævne de bedste steder at bo i Singapore. Du kan få et overblik herunder.

Orchard Road

Orchard Road er det perfekte sted at bo i Singapore, hvis du elsker at shoppe i designerbutikker. Det er nemlig byens mest populære shoppingområde med et stort antal eksklusive butikker og shoppingcentre.

Du skal dog være opmærksom på, at Orchard Road også er et dyrt og luksuriøst sted at bo. Hvis du søger en mere autentisk oplevelse af Singapore, bør du helt klart vælge et andet sted.

Marina Bay

Marina Bay er hjem til nogle af Singapores største attraktioner og vartegn. Her er der fyldt med luksuriøse hoteller, eksklusive barer, store shoppingcentre og imponerende skyskrabere.

Det er det oplagte sted at bo for enhver turist, da det er centralt beliggende og er i gåafstand til nogle af byens største seværdigheder. Det er dog ikke gratis at bo så centralt. Ja, faktisk koster det knaster at bo i det luksuriøse område.

Little India

Little India er centrum for det indiske samfund i Singapore. Det er et af de mest pulserende områder i byen og er fyldt med farverige huse, imponerende templer, religiøse moskeer, kreativ gadekunst og spændende markeder.

Hvis du elsker kultur og krydret mad, er Little India et rigtig godt sted at bo. Det er også det perfekte sted for backpackere, som ønsker at finde billige overnatningsmuligheder. Det ligger desværre ikke så centralt, men der er gode metroforbindelser.

Chinatown

Chinatown er en etnisk enklave, som er centrum for Singapores kinesiske samfund. Det er et af byens mest autentiske områder og summer af liv.

Gaderne er foret med kinesiske butikker, farverige markeder, traditionelle lanterner, smukke templer og religiøse strukturer. Det er også her du finder noget af den bedste mad i Singapore! Det er et oplagt sted at bo, hvis du elsker mad og gerne vil bo billigt.

Sentosa Island

Sentosa Island er et vaskeægte ferieparadis og er det perfekte sted at bo på en strandferie. Her er der fyldt med smukke hoteller, menneskeskabte strande, gode spisesteder og gode underholdningsmuligheder.

Det er et rigtig godt sted at bo for børnefamilier, der gerne vil besøge Singapores forlystelsesparker. Hvis du hellere vil opleve byens traditionelle seværdigheder, er det nok ikke her du skal bo.


Læs også: Guide til de bedste steder at bo i Singapore

Rejseguide til Singapore - Bedste sted at bo - Rejsdiglykkelig.dk

 

Hvordan kommer man rundt i Singapore?


Singapore har et omfattende og velfungerende transportsystem, som gør det nemt at komme rundt i byen. Der er altid en metrostation eller et busstoppested lige rundt om hjørnet samtidig med at der er skilte allevegne.

Du kan nemt udforske de enkelte kvarterer til fods, men gåafstandene imellem dem kan være meget lange. Det er dermed ofte nødvendigt med et transportmiddel til at transporterer dig fra a til b. Find ud af hvordan du skal komme rundt herunder.

MRT

Singapores metrosystem er virkelig effektivt og kan bruges over hele byen. Det er både en af de nemmeste, hurtigste og billigste måder at komme rundt i Singapore på.

Metronetværket består af fem hovedlinjer, og mange af Singapores største attraktioner ligger tæt på en metrostation. En standardbillet til metroen koster omkring $1-S$2.50. Du kan planlægge din rute og se den nøjagtige pris med denne MRT beregner.

Bus

Ligesom metroen er Singapores bussystem også meget omfattende og effektivt. Det består af et stort netværk af busruter, som dækker de fleste steder i Singapore.

Du kan ofte komme tættere på din destination med en bus, men det er som regel også meget mere forvirrende og tidskrævende end at tage metroen. En enkeltbillet til busserne i Singapore koster som regel omkring S$1.40-S$2.50.

Taxi

Den dyreste, men mest behagelige måde at komme rundt i byen på, er med en taxi. De er især praktiske hvis du skal besøge et sted, som ikke er tilgængeligt med metro eller bus.

Hvis du rejser med en gruppe på 3-4 personer, kan det være billigt nok at tage en taxi. Vær dog opmærksom på, at der er mange ekstraudgifter f.eks. om aftenen. Startgebyret er som regel S$3-S$5 og herefter omkring S$0,22 pr. kilometer.

Grab

Grab er et ekstremt populært transportsystem i Asien, som fungerer på samme måde som Uber. Det er altså lidt ligesom en normal taxi, bare billigere og mere sikkert. Du skal bruge Grab-appen til at bestille en bus, som derefter kommer og henter dig.

Du kan indtaste din destination i appen, hvorefter du kan se hvor meget turen vil komme til at koste. Når der er fundet en chauffør til dig, kan du følge bilen på en GPS. Det er virkelig et supersmart, effektivt og sikkert system!

Rejseguide til Singapore - Transport - Rejsdiglykkelig.dk

 

Hvad skal man opleve i Singapore?


Selvom at Singapore er placeret på en forholdsvis lille ø, er der alligevel utroligt mange spændende seværdigheder og oplevelser.

På én enkelt dag kan du både opleve verdensberømte attraktioner, imponerende højhuse, moderne arkitektur, gamle templer, hyggelige kvarterer, smukke parker og vilde regnskove. Singapore har det hele på meget lidt plads!

Gardens by the Bay

Den mest populære attraktion i Singapore er Gardens by the Bay. Den smukke have er mest kendt for sine gigantiske kunstige supertræer, som er op til 50 meter høje. Størstedelen af dem er placeret i havens Supertree Grove.

Udover supertræerne, byder Gardens by the Bay også på mange andre spændende oplevelser. Du kan bl.a. besøge to enorme drivhuse, hvoraf den ene er hjem til et af verdens største indendørs vandfald.

Marina Bay Sands

Marina Bay Sands er hele Singapores vartegn. Det er byens mest ikoniske hotel og er især kendt for sin uendelige infinity pool, som er verdens største. Den er beliggende på tagterrassen i 57 etagers højde, hvorfra der er en fantastisk udsigt!

Det er desværre kun hotellets gæster, som har tilladelse til at benytte poolen. Hvis du ikke bor på det dyre hotel, kan du nøjes med at besøge Skyparken, som også byder på en af Singapores bedste udsigter.

Singapore Zoo

Singapore kan prale af, at have en af verdens bedste zoologiske haver. Den er beliggende i den nordlige ende af byen og er hjem til mere end 2.400 dyr fordelt på over 300 arter.

I Singapore Zoo er der både giraffer, løver, bjørne, orangutanger, kænguruer, zebraer, elefanter, næsehorn og mange andre dyrearter. Parken fokuserer meget på dyrevelfærd, så dyrene lever i velbehag i så naturlige omgivelser som muligt.

Singapore Botanic Gardens

Den botaniske have i Singapore er kæmpestor og er det eneste sted i byen, som er optaget på UNESCOs verdensarvsliste. Haven er yderst velholdt og byder på alt fra søer og åbne områder til temahaver og en regnskov.

Det helt store højdepunkt i Singapore Botanic Gardens er National Orchid Garden. Inde i denne have bliver du mødt af mere end 60.000 smukke orkideer. Det er virkelig et fortryllende syn!

Chinatown og Little India

Singapore er en multikulturel by med mange forskellige bydele, hvor der er etableret et samfund med forskellige nationaliteter. De bedste steder til at opleve byens kulturelle smeltedigel er i Chinatown og Little India. Her er der fyldt med farvestrålende bygninger, templer og markeder.


Læs også: 18 Seværdigheder i Singapore

Rejseguide til Singapore - Oplevelser - Rejsdiglykkelig.dk

 

Hvor skal man shoppe i Singapore?


Shopping betragtes som det nationale tidsfordriv i Singapore. Ja, faktisk mener mange folk, at de lokales eneste hobbyer er at shoppe og spise.

Det er egentligt slet ikke så svært at forstå, hvor de har fået idéen fra. Singapore byder nemlig på et enormt udvalg af shoppingmuligheder! Du kan få et overblik over de mest populære steder til shopping herunder.

Orchard Road

Orchard Road er Singapores største og vigtigste shoppinggade. Den strækker sig over 2,2 kilometer og er propfyldt med gigantiske shoppingcentre og stormagasiner.

De mange shoppingcentre er forbundet til hinanden ved hjælp af tunneler, som giver kunderne en endeløs og uendelig shoppingoplevelse. Hvis du skal på shopping i Singapore, er Orchard Road helt klart et must!

Chinatown

De smukke og autentiske gader i Chinatown er fyldt med små restauranter og butikker, som ligger side om side. Her kan du bl.a. købe krydderier, te, souvenirs og billigt tøj. Hvis du ikke er tilfreds med priserne, kan du endda forhandle om prisen.

The Shoppes at Marina Bay Sands

The Shoppes at Marina Bay Sands er et imponerende shoppingcenter med den største samling af luksusmærker i Singapore. Her er der omkring 270 butikker, som primært består af designerbutikker.

De mange designerbutikker inkluderer Dior, Tiffany & Co., Gucci, Michael Kors, Versace og Hublot. Hvis du vil holde en pause fra den dyre shopping, kan du tage på en gondoltur på kanalen inde i centret.

VivoCity

Ved gangbroen til Sentosa Island finder du VivoCity, som er Singapores største shoppingcenter. Det er så stort, at det nærmest en hel by i sig selv!

VivoCity er hjem til mere end 300 butikker og restauranter med priser, der er til at betale sig fra. Glem ikke at besøge centrets skypark, hvorfra der er en fantastisk udsigt til Sentosa Island.

Hvor skal man shoppe - Rejs Dig Lykkelig

 

Hvordan er sikkerheden i Singapore?


Singapore er et af de sikreste steder i hele Asien, og det skyldes til dels deres meget hårde love. Du har måske allerede hørt udtrykket ”Singapore is a fine city”. Det er ganske vist en fin by, men der hentydes faktisk til de mange bøder som udstedes.

I Singapore kan du få skyhøje bøder eller endda fængselsstraf for rigtig mange ting. Nogle gange er det de mest åndssvage ting, som ellers er ganske normale i Danmark.

Du kan f.eks. risikere at få en stor bøde eller fængselsstraf for at tage for meget tyggegummi med ind i landet. Det er også ulovligt at være homoseksuel, glemme at rulle ud på offentlige toiletter, ryge udenfor rygezonerne og meget mere.


Læs også: 20 underlige love og regler i Singapore

Rejseguide til Singapore - Sikkerhed - Rejsdiglykkelig.dk

 

Praktiske oplysninger om Singapore


• Den lokale valuta er Singapore Dollar (S$).

• Du kan bruge kreditkort de fleste steder i Singapore, men sørg altid for at have lidt kontanter på dig.

• Du kan opholde dig visumfrit i Singapore i op til 90 dage.

• Vandet kan drikkes direkte fra vandhanen.

• Det er ikke normalt at give drikkepenge. Det er faktisk forbudt på hoteller, restauranter og i lufthavne, da der allerede tilføjes et servicegebyr på 10 procent.

• Husk at læse op på de mærkelige regler og love i Singapore INDEN du tager afsted.

Praktiske oplysninger - Rejs Dig Lykkelig

Det var alt i denne rejseguide til Singapore med alt du skal vide inden din storbyferie. Hvad ser du mest frem til, hvis du har planlagt en rejse til Singapore? Skriv gerne en kommentar længere nede på siden.

Læs flere artikler fra Singapore:

18 Seværdigheder og Oplevelser i Singapore

Guide til de Bedste Steder at Bo i Singapore

Sådan kommer du fra Changi lufthavn til Singapore

20 Underlige Love og Regler i Singapore

… Eller læs alle artikler fra Singapore

Planlæg din rejse til Singapore:

Bestil fly til Singapore (reklamelink)

Bestil hotel i Singapore (reklamelink)

Bestil oplevelser i Singapore (reklamelink)
Nikita L. Christiansen

På Rejs Dig Lykkelig deler jeg ud af mine erfaringer, rejsetips og praktiske informationer fra mine mange rejser og oplevelser i udlandet, men også i Danmark.
Jeg har rejst i 40+ lande og har drevet rejsebloggen siden 2017. I 2021 gik jeg fuldtid på Rejs Dig Lykkelig, hvilket har gjort det til en af Danmarks største og mest succesfulde rejseblogs.

Se historier

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

kommentarer