Guide til at slippe af med flyskræk - Rejsdiglykkelig.dk

Guide til at Slippe af med din Flyskræk

Er du bange for at flyve? Så er du simpelthen nødt til at læse denne guide til at slippe af med din flyskræk.

Det har aldrig været mere sikkert at flyve. Alligevel lider én ud af ti danskere af flyskræk. For de fleste af os, er en ferie til varmere himmelstrøg noget vi glæder os til… Men hvis du lider af flyskræk, kan tanken om en ferie langt væk være et helvede.

Hvis du gerne vil trodse din flyskræk, skal du følge med her på siden. Her får du en lang række tips og idéer til, hvordan du kan slippe af med din flyskræk.

 

Guide til at Slippe af med din Flyskræk


1. Mød op i lufthavnen i god tid

Inden du skal flyve, er det en rigtig god idé at være veludhvilet. Sørg desuden for at møde op i lufthavnen i god tid, så du føler dig afslappet når du går ombord på flyet. Du har nemlig nemmere ved at blive bange, når du er træt eller stresset.

 

2. Spis et godt måltid før flyrejsen

Sørg for at spise noget mad inden du går ombord på flyet, men undgå samtidig at overspise. Når du er bange og stresset forbrænder kroppen dit blodsukker meget hurtigere. Det betyder også at du formentligt bliver endnu mere anspændt og bange, hvis du ikke spiser noget inden.

 

3. Bestil den rigtige plads i flyet

Hvis du er bange for at flyve, er det en god idé at overveje, hvor i flyet du skal sidde. Sørg for at bestille din plads så langt fremme i flyet som overhovedet muligt. Det larmer og ryster nemlig mindre i den forreste ende af flyet.

 

4. Undgå for meget kaffe

Vidste du at koffein kan forværre din flyskræk? Koffein virker nemlig som adrenalin på kroppen, og vil bare stresse dig endnu mere. Så undgå koffein og kaffe inden og under flyrejsen. Det er meget bedre at drikke vand eller juice.

 

5. Drop medicin og alkohol

Rusmidler dæmper kun din frygt kortvarigt. Ja, faktisk er der stor chance for, at rusmidlerne bare forstærker din frygt yderligere efter noget tid.

Du skal også huske på, at alkohol har en langt stærkere effekt oppe i højderne. Et glas vin på flyet svarer næsten til to glas på jorden.

 

6. Husk en bog eller et blad

Hvis du er bange for at flyve, er det en god idé at læse en bog eller et blad, der kan flytte dine tanker i en anden retning. Hvis du ikke kan koncentrere dig for flyets mange lyde, kan du evt. tage ørepropper eller musik i ørerne.

 

7. Få viden om flyvning

Inden din rejse, kan det være en god idé at læse om lufthavne og fly. Jo mere viden du har inden for området, jo nemmere er det som regel at dæmpe frygten.

Du finder nok også hurtigt ud af, at der er utroligt få flykatastrofer på verdensplan i løbet af et år. Det skal dog lige siges, at du IKKE skal læse om flykatastrofer, da det med garanti vil forværre din flyskræk yderligere!

 

8. Vær åben om din flyskræk

Vær ærlig omkring dit problem, og tal med andre passagerer og personalet om det. Hvis personalet kender til din flyskræk, kan de meget bedre hjælpe dig med at blive tryggere ved situationen.

 

9. Fokuser på de positive ting ved at flyve

Stop med at tænke på selve flyrejsen, men tænk hellere på destinationen. Tænk på alt det gode du snart skal opleve. Forestil dig at ligge på stranden eller sidde til forretningsmødet.

 

10. Kontroller dit åndedræt

Forsøg at berolige dig selv ved at fokuserer på din vejrtrækning. Træk vejret dybt ind gennem næsen og pust langsomt ud igen. Du kan også øve dig på en afslapningsteknik og bruge den, hvis du begynder at blive bange oppe i flyet.

 

11. Undgå at overfortolke dine omgivelser

Hvis personalet ser urolige eller stressede ud, er der ingen grund til at gå i panik. Det kan sagtens være, at de bare har haft en dårlig dag. Du skal bestemt heller ikke begynde at blive urolig over lydende ombord på flyet.

 

12. Flyt fokus

Tænk på turbulens som små bump på vejen samtidig med, at du fokuserer på omgivelserne.

Begynd f.eks. at tælle, hvor mange mænd og kvinder der er på flyet eller hvor mange rækker stole der er. Du kan også flytte fokus ved at starte en samtale med sidemanden.

Guide til at slippe af med flyskræk - Rejsdiglykkelig.dk

Find flere rejsetips til din næste rejse:

12 Tips og Tricks til at Undgå Jetlag

• Guide til at Finde de Billigste Flybilletter

• Sådan Finder du det Bedste Hotel til Prisen

• Få Penge Tilbage for din Flybillet

… Eller læs alle Rejs Dig Lykkeligs rejsetips

Planlæg din næste rejse:

 Bestil fly på Momondo.dk (reklamelink)

Bestil biludlejning på Discovercars.dk (reklamelink)

Bestil oplevelser på GetYourGuide.dk (reklamelink)
Nikita L. Christiansen

På Rejs Dig Lykkelig deler jeg ud af mine erfaringer, rejsetips og praktiske informationer fra mine mange rejser og oplevelser i udlandet, men også i Danmark.
Jeg har rejst i 40+ lande og har drevet rejsebloggen siden 2017. I 2021 gik jeg fuldtid på Rejs Dig Lykkelig, hvilket har gjort det til en af Danmarks største og mest succesfulde rejseblogs.

Se historier

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *