Guide til at finde det bedste hotel til prisen - Rejsdiglykkelig.dk

Guide til at finde det bedste hotel til prisen

Udover flybilletter er overnatninger en af de dyreste faste rejseudgifter. Det er derfor en god idé, at lære hvordan du finder det bedste hotel til prisen. Det er nemt at overskride sit budget på dyre hoteller med de rette faciliteter. Men du skal huske på, at jo flere penge du sparer på overnatninger – jo flere af dine hårdt tjente penge kan du bruge på mindeværdige oplevelser på rejsen.

Hvis du vil være en haj til at finde det bedste hotel til prisen, skal du bare læse denne guide med de bedste tips til at spare penge på overnatninger. I takt med internettet’s stigende popularitet er der kommet et enormt udbud af hoteller og bookingsider. Det kan dermed hurtigt blive uoverskueligt at vælge, hvor man skal overnatte. Men bare rolig, der er hjælp at hente i denne guide til at finde det bedste hotel til prisen.


Læs også: Guide til at finde de billigste flybilletter

Guide til at finde det bedste hotel til prisen - Rejsdiglykkelig.dk


 

Rejs uden for højsæson

Det er ikke nogen hemmelighed at priserne ryger i vejret, så snart der er mange turister. Hvis du har mulighed for at rejse uden for højsæson, kan du spare mange penge på overnatninger og flybilletter. Du skal også være opmærksom på, om der er store events og messer i byen. Hvis det er noget der tiltrækker mange mennesker, vil hotelpriserne altid stige.

 

Undgå weekender

Du kan ofte spare mange penge ved at undgå, at bo på hoteller i weekender. Prisen på de fleste overnatninger stiger markant om fredagen og lørdagen. Det er især i storbyerne at der er store prisstigninger, så prøv at undgå dem hvis du kan.

Der kan være gode chancer for, at finde en billig overnatning om søndagen. De fleste turister rejser nemlig fredag og lørdag imens forretningsrejsende rejser mandag til fredag. Det kan dermed give et tomrum om søndagen og der kan måske være mange penge at spare.

 

Bo uden for byen

Hvis du skal på storbyferie er det en god idé at overveje, hvorvidt du skal bo i centrum. Det plejer ikke ligefrem at være billigt at bo i storbyer og det kan hurtigt ødelægge hele rejsebudgettet. Der kan være mange penge at spare ved, at finde et hotel i udkanten af byen. Du skal bare huske at være opmærksom på transportomkostningerne. Det nytter ikke noget at sparer 500 kr. på overnatninger, hvis du alligevel skal betale 500 kr. for transport ind til byen.

Guide til at finde det bedste hotel til prisen - Bo uden for byen - Rejsdiglykkelig.dk

 

Kend dine behov

Husk at være opmærksom på dine behov under opholdet. Overvej om du har behov for gratis parkering og WiFi eller om du har behov for en swimmingpool og et køleskab på hotelværelset. Hvis du rejser på et lavt budget er det ikke sikkert, at du har råd til at booke et hotel, der opfylder det hele. Sørg for at være forberedt og find ud af, hvilke ting der er vigtigst for dig. Du skal bare være opmærksom på, at hotelpriserne kan stige markant, hvis du har for mange krav.

 

Sammenlign bookingsider

Det virker måske åbenlyst at sammenligne flere bookingsider, men det er utroligt nemt at blive knyttet til én bookingside. Du skal ikke stole på dem med det samme, da det ikke er sikkert de har det bedste hotel til prisen. Mange hoteller er lagt op på flere forskellige bookingsider og nogle har bedre tilbud end andre. Hvis du leder efter gode bookingsider bør du prøve Hotels.com, Booking.com og Expedia.Tjek også hotellets website

Hvis du finder et billigt hotel på en bookingside, skal du også huske at tjekke prisen på hotellets egen website. Der kan være penge at spare ved at bestille direkte, da du ikke skal betale et gebyr til en tredjepart. Hvis du kontakter hotellet direkte er de måske villige til at lave et prismatch eller give dig en gratis opgradering.

 

Overvej andre overnatningsmuligheder

Du kan spare mange penge ved at bo på et hostel eller i et privat hjem under din ferie. Det er ikke alle hostels der er lige pæne og indbydende. Men det er altså ikke umuligt, at finde et okay hostel med eget værelse og fælles toilet. Overvej om du kan leve med et hostel, hvis at du alligevel kun skal bruge det til at sove.

Hvis du rejser med din familie eller en mindre gruppe kan du spare mange penge ved, at booke en villa eller lejlighed gennem f.eks. Airbnb. Du kan ofte finde meget billige overnatningsmuligheder, som samtidig er mere praktiske. Airbnb har mange normale lejligheder og villaer, men du kan også få en helt unik oplevelse ved at overnatte i en hytte i skoven, en campingplads i baghaven eller måske en bedstemor-lejlighed.

Guide til at finde det bedste hotel til prisen - Overvej andre overnatningsmuligheder - Rejsdiglykkelig.dk

 

Tilmeld dig et loyalitetsprogram

Hvis du ofte bruger de samme hotelkæder eller bookingsider, skal du huske at tilmelde dig deres loyalitetsprogram. Det er ikke sikkert at du sparer penge i starten, men i længden tjener du måske points nok til gratis overnatninger eller opgraderinger. På Hotels.com får du f.eks. en gratis overnatning når du har bestilt og gennemført 10 overnatninger gennem deres bookingside.

 

Undersøg hotellets bedømmelser

Det er ikke altid at du kan stole på bedømmelser og antallet af stjerner på hotellets egen hjemmeside eller på bookingsiderne. Det er derfor vigtigt, at du altid husker at tjekke hotellets bedømmelser på TripAdvisor. Her kan du læse bedømmelser fra tidligere gæster og det giver en meget bedre fornemmelse af, hvordan hotellet i virkeligheden er.

Der er er faktisk mange billige hoteller, som snyder lidt med billederne af deres værelser og faciliteter. Det kan sagtens være, at deres billeder er taget sidste gang de renoverede hotellet – og hvem ved om det er 10 år siden? Her er TripAdvisor også en stor hjælp til, at afsløre hvordan hotellet ser ud med billeder fra tidligere gæster.Hold øje med skjulte gebyrer

Du skal altid huske at holde øje med de skjulte gebyrer, når du bestiller et hotel. Der er desværre nogle hoteller og bookingsider, der skjuler deres ekstra gebyrer godt. Du skal altid huske at læse alle oplysningerne om hotellet – også det med småt. Et billigt hotel kan sagtens ende med at blive dyrt, hvis du skal betale ekstra for WiFi, håndklæder osv.

I nogle byer er der desuden lokale skatter og afgifter oveni prisen, som skal betales når du ankommer til hotellet. Jeg har selv været udsat for at skulle af med en uventet lokal skat på 1.000 kr. ekstra for 4 nætter i Las Vegas. Det var ved at vælte hele mit rejsebudget, da jeg rejste med meget få penge på lommen. Jeg var lidt for hurtig til at booke hotellet og skulle egentligt bare have læst det med småt.

 

Book et hotel med gratis afbestilling

Hvis du booker et hotel med gratis afbestilling, kan det være med til at sikre dig det bedste hotel til prisen. De fleste bookingsider og hoteller tilbyder gratis afbestilling indtil 24-48 timer før dit ophold starter. Du skal altid huske at læse deres afbestillingspolitik grundigt igennem inden du benytter dig af det. Hold øje med priserne for at se, om du kan finde et bedre tilbud på et andet hotel eller måske endda det samme hotel. Hvis du finder noget billigt, skal du bare afbestille din tidligere reservation og lave en ny reservation.

Selvom at det er et super smart system skal du være opmærksom på, at de fleste bookingsider ofte tilbyder en større rabat, hvis du bestiller et ikke-refunderbart værelse. Du bliver derfor nødt til at overveje grundigt, om det er værd at betale ekstra for gratis afbestilling.

Guide til at finde det bedste hotel til prisen - Book hotel med gratis afbestilling - Rejsdiglykkelig.dk

 

Book et hotel med prismatch

Hvis du ikke booker et hotel med gratis afbestilling, kan du måske spare penge ved at booke et hotel med prismatch. Hvis du finder en billigere pris på nøjagtigt det samme værelse hos en konkurrent, får du refunderet prisforskellen. Dette gælder også hvis at prisen falder på den samme side, som at du har brugt til reservationen.

De eneste regler er at du skal opdage det inden dit ophold begynder og du skal kunne sende et link direkte til siden, så de selv kan tjekke om det holder stik. Det er desuden ofte et krav at prisen er i den samme valuta, som at du har brugt til at betale for din reservation.

 

Undersøg pakkerejser

Hvis du skal til traditionelle turistdestinationer såsom Spanien, Grækenland eller Tyrkiet er det næsten altid billigst at vælge en pakkerejse. Hvis du selv planlægger turen skal du både bestille flybilletter, hotel og transfer fra lufthavnen til hotellet. Det er normalt inkluderet i pakkerejser, men du kan være udsat for at skulle betale et lille beløb for transfer. Det kan også være mindre stressende at bestille en pakkerejse, da du altid kan få hjælp, hvis noget går galt.Overvej flere bookinger

Hvis du booker et hotel i sidste øjeblik, kan det være en god idé at overveje flere bookinger. Det er ikke sikkert at hotellet har et ledigt værelse i syv dage, men måske har de et billigt ledigt værelse i 3 dage. Det kræver godt nok at du skal skifte hotel undervejs, men der kan altså være mange penge at spare.

 

Klag over problemer

Hvis dit værelse er beskidt, dine naboer larmer eller noget helt tredje, kan du med fordel klage til hotellet. Du kan være heldig og blive opgraderet til et andet værelse eller måske får du refunderet noget af prisen for overnatningen. Du skal selvfølgelig kun klage, hvis at der faktisk er et problem. Der er simpelthen ikke noget værre end gæster, der bare klager og brokker sig i håb om gratis goder.

Guide til at finde det bedste hotel til prisen - Klag over problemer - Rejsdiglykkelig.dk


Se flere tips til planlægning af rejsen

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.