Guide til at finde de billigste flybilletter - Rejsdiglykkelig.dk

Guide til at finde de billigste flybilletter

Vi har alle prøvet det – at være fast besluttet på at finde de billigste flybilletter, men endt med at sidde foran skærmen i timevis. Efter gentagne søgninger kan det være smertefuldt og trættende, at lede efter de billigste flybilletter. Det kan ende med at blive en frustrerende opgave med uendelige søgemaskiner og konstant svingende priser.

Det behøver ikke være dyrt at rejse, men flybilletterne er ofte dyre og udgør størstedelen af rejsebudgettet. Der findes heldigvis mange tips og tricks til at spare tid og vigtigst af alt penge. Hvis du følger disse tricks til at finde de billigste flybilletter, behøver du aldrig mere være den person på flyet, der har betalt mest for sin billet.


Læs også: Guide til at finde det bedste hotel til prisen

Guide til at finde de billigste flybilletter - Rejsdiglykkelig.dk


 

Søg i hemmelighed

Mange websteder gemmer din søgehistorisk på internettet ved hjælp af cookies. Det kan være praktisk at webstedet kan huske din tidligere søgning, men det kan også være en ulempe. Det kan betyde at prisen på de billigste flybilletter er steget markant og at du kommer i en paniktilstand, hvor du køber dyrere flybilletterne. Det hele er gennemtænkt ned til mindste detalje og det er da en smart måde at fremme salget på.

Hvis du ikke gider overvåges af webstedet, skal du altid huske at slette dine cookies eller søge i inkognito-browservinduet. På den måde kan flyselskaberne ikke se dine tidligere søgninger og du kan søge i alt hemmelighed. Du skal dog være opmærksom på, at der ikke er konkrete beviser på at det bliver billigere på denne måde. Men hvorfor tage chancen?

 

Brug de bedste søgemaskiner

Det er hurtigt og nemt at bruge søgemaskiner til at finde de bedste og billigste flybilletter. De søger efter billetter på tværs af mange forskellige flyselskaber og sammenligner priserne på en enkelt måde. De forskellige søgemaskiner tilbyder mange nyttige værktøjer såsom prisforudsigelse og et priskort baseret på destinationer. Der findes desværre ikke en perfekt søgemaskine og selv de bedste har fejl. Men der er nogle søgemaskiner der er bedre end andre og dem får du her:

 

Sammenlign priserne flere steder

Alle ved at der ikke er én enkelt søgemaskine, der har de absolut billigste flybilletter. Det er derfor en god idé, at tjekke flere forskellige sider inden du booker din billet. Der findes efterhånden mange søgemaskiner og flyselskaber, men det kan anbefales at bruge søgemaskinerne der er listet ovenover.

Du kan med fordel starte med at bruge Momondo (reklamelink), som efter manges mening er den absolut bedste søgemaskine. De har et omfattende udbud af flyselskaber i alle prisklasser og deres priser er ofte meget lavere end hos andre søgemaskiner. Men glem ikke at tjekke andre søgemaskiner for en god ordens skyld! Hvis du har fundet en god flybillet kan det desuden være en god idé, at tjekke om prisen er billigere på flyselskabets egen hjemmeside.

Guide til at finde de billigste flybilletter - Sammenlign priser - Rejsdiglykkelig.dk

 

Søg på billetterne enkeltvis

Hvis du skal rejse med din familie eller en mindre gruppe, kan det være en god idé at dele bookingen op i flere bestillinger. Flyselskabet viser altid den højeste billetpris i en gruppe billetter og det kan komme til at koste dig dyrt. Hvis du f.eks. skal have fire flybilletter, finder flyselskabet fire sæder og baserer prisen på den dyreste billetpris.

Hvis der kun er én enkelt billet til 1.000 kr. og at de sidste tre koster 2.000 kr. så kommer du altså til at betale 2.000 kr. pr styk for alle fire billetter. Det vil sige at du kommer til at betale 8.000 kr. for alle billetterne, men kunne have nøjes med at komme af med 7.000 kr., hvis du havde bestilt én enkelt billet af gangen. Hvis du har mulighed for at vælge sæder, skal du bare sørge for, at din familie kommer til at sidde sammen bagefter.

 

Tilmed dig loyalitetsprogrammer

De fleste store flyselskaber har loyalitetsprogrammer, hvor du kan optjene point til at få rabatter og gratis opgraderinger. Det er som regel gratis at blive medlem og det kan godt betale sig, selvom at du måske ikke flyver så ofte.

Hver gang du bruger flyselskabet fremover optjener du points til at få rabat på f.eks. flybilletter eller gratis opgraderinger. Det tager lang tid at optjene nok points til, at få store rabatter på flybilletter, men tålmodighed er en dyd. Hellere spare noget end slet ikke at spare noget.Rejs uden for højsæson

Det er ikke nogen hemmelighed, at priserne ryger i vejret så snart der er en høj efterspørgsel. De fleste rejser i ferier, weekender og helligdage. Du kan derfor spare mange penge ved at rejse uden for højsæson, når andre ikke kan eller vil rejse. Hvis du rejser uden for højsæson skal du huske at tjekke, om alle turiststederne og udbyderne overhovedet har åben i den periode.

Du skal være opmærksom på, hvornår det er højsæson i andre lande. Priserne på flybilletter til Thailand er f.eks. meget dyre om vinteren og billige om sommeren, da der er ekstremt varmt i sommermånederne. Flybilletter til Kina er derimod meget billige om vinteren og dyre om sommeren, da der er ekstremt koldt i Kina om vinteren.

Der er dog visse strategier til at spare penge ved at flyve på helligdage. Der er ikke så mange om udbuddet på f.eks. juledag eller nytårsdag og det kan ofte spare dig for mange penge.

 

Vær fleksibel med rejsedatoer og tidspunkter

Det absolut bedste tip til at finde de billigste flybilletter er at være fleksibel med rejsedatoen. Gør dig selv den tjeneste at søge en uge eller endda bare et par dage før eller efter din foretrukne afrejsedato. Prisen kan ændre sig markant med få dages forskel og det kan spare dig for flere tusinde kroner.

De fleste mennesker rejser i weekenderne og derfor er flybilletterne ofte meget dyrere i weekenderne eller lige op til dem. Du har måske hørt rygtet med, at det er billigst at flyve om tirsdagen, men det er altså bare en myte. Alle ruter er nemlig forskellige og priserne ændrer sig konstant. Det er dog generelt billigt at rejse tirsdag og onsdag, men der er altså ingen garanti for at det er de billigste dage.

Du kan også være heldig at spare lidt penge ved at flyve på de skæve tidspunkter på dagen. Der er ikke mange der gider flyve meget tidligt om morgenen eller midt om natten. Der er derfor gode chancer for, at spare lidt penge der.

Guide til at finde de billigste flybilletter - Fleksibel med rejsedato og tidspunkt - Rejsdiglykkelig.dk

 

Tjek alternative lufthavne

Hvis du gerne vil spare penge, skal du ikke kun være fleksibel med rejsedatoerne, men også med lufthavne. Danmark er et lille land og det kan godt betale sig at tjekke priserne på flybilletter fra andre lufthavne. Hvis du plejer at flyve fra Billund, kan der være mange penge og tid at spare ved at flyve fra København. Hvis du derimod bor i København, kan der være mange penge at spare ved at flyve fra Malmø. Hvis du er villig til at køre lidt længere, kan du ofte finde gode flyforbindelser til billige priser fra Hamborg.

Husk at undersøge om det kan betale sig at flyve fra en anden lufthavn. Hvor meget vil det koste for benzin og parkering eller offentlig transport? Hvor lang tid vil det tage at komme frem til lufthavnen og hvor meget tid sparer du på selve flyrejsen? Du kan også vælge en anden lufthavn på rejsedestinationen, men husk at undersøge grundigt, hvor langt væk den ligger. Det kan være meget billigere og måske skal du kun af med et beskedendt beløb for transport.

 

Sammensæt din egen flyrejse

Du har nok allerede bemærket, at du kommer langt med at være fleksibel, når du skal booke de billigste flybilletter. Du kan også spare mange penge ved at være fleksibel med din rejserute og hvilken lufthavn du mellemlander i. De fleste søgemaskiner kan sagtens sammensætte forskellige flyselskaber i en rejse, men det er ikke altid at det er billigst. Hvis du skal ud på en længere flyvetur med en mellemlanding, kan det være en god idé at købe to separate flybilletter.

Hvis du f.eks. rejser til Los Angeles og skal mellemlande i London, kan du måske spare penge ved at købe en enkelt billet til London og derefter en ny billet fra London til Los Angeles. Hvis du vælger denne metode er det vigtigt, at du har god tid mellem flyene. Når du booker billetterne enkeltvis, kan du ikke bare blive sat på det næste fly, hvis noget går galt eller det første fly er forsinket. Derudover bliver din kuffert med stor sandsynlighed ikke bare sendt automatisk videre til det næste fly. Det kan anbefales at have en hel dags mellemlanding, så du også kan komme ud af lufthavnen og se lidt af byen.Køb en returbillet

Selvom at du kun skal flyve én vej, kan det i nogle tilfælde være billigere at købe en returbillet. Du flyver selvfølgelig kun den ene vej og undgår simpelthen at dukke op til returbilletten. Det lyder måske skørt, men det sker. Hvis du ikke vil bruge beskidte tricks, kan du kontakte flyselskabet og give dem besked om situationen. Der kan være mange penge at spare på denne måde og det er en god idé, at undersøge om det kan betale sig.

 

Rejs efter tilbudende

Hvis du ikke har en bestemt destination i tankerne, kan du prøve at rejse efter tilbudende. Det kan være at du havde planer om en storbyferie til Barcelona eller Rom, men priserne er alt for dyre. Overvej om du kunne gå på kompromis og tage til f.eks. Prag eller Budapest i stedet for? Der kan være mange penge at spare på flybilletter, men også på udgifter på destinationen.

De fleste søgemaskiner har en funktion, der gør det muligt at se, hvilke byer i verden der er billigst at rejse til. Du kan selv vælge rejsedatoer og prisniveau, hvorefter den filtrer udvalget. Det giver et godt overblik over, hvilke destinationer du har råd til og hvor det er billigst at rejse hen. Det er ikke sikkert at du kan regne helt med priserne, men det giver en god fornemmelse af hvor du har råd til at rejse hen.

Guide til at finde de billigste flybilletter - Rejs efter tilbud - Rejsdiglykkelig.dk

 

Køb en ungdomsbillet

Hvis du er under 26 år eller studerende, skal du huske at udnytte din alder. Der er flere flyselskaber og rejsebureauer, der giver en god rabat til unge og studerende. Du kan f.eks. få rabat på flyrejser gennem både SAS og Norwegian.

Det er meget forskelligt hvor og hvornår det er muligt at få ungdomsrabat. Husk at undersøge dine muligheder grundigt inden du bestiller flybilletter.

 

Glem kufferten derhjemme

Det kan være en dyr fornøjelse at medbringe sin kuffert på flyrejsen og du kan ofte spare mange penge ved, at lade dem blive hjemme. Det er ikke unormalt at du skal betale hundredevis af kroner for at tage din kuffert med til f.eks. London eller Rom. Hvis du til gengæld skal til USA, hvor det virker logisk at have en kuffert med – ja så kan du altså nemt komme af med 1.000 kr. pr styk! Det er ikke altid, at du kan se prisen på bagage ved første øjekast. Det kræver nogle gange at du skal lade som om, at du bestiller flybilletterne, før du må se prisen.

Hvis du skal på storbyferie i Europa, er det lidt nemmere at lade kufferten blive hjemme. Du kan faktisk have mange kilo med i håndbagagen og det er en god løsning til at rejse billigt. De fleste lavprisselskaber har yderst fornuftige priser, hvis du lader kufferten blive hjemme.Undgå ekstra gebyrer

De fleste flyselskaber kræver efterhånden penge for alt, men det er nok også derfor at flybilletterne er blevet så billige. Hvis du gerne vil spare penge, skal du ganske enkelt undgå at blive fristet af alle deres tilkøb. Du skal ofte betale ekstra for at vælge sæde, men hvis du bare checker-in i god tid, kan du som regel vælge dit sæde ganske gratis. De fleste flyselskaber giver dig mulighed for at checke-in online op til 24 timer før afrejse.

Du kan også blive udsat for at skulle betale for at bruge dit kreditkort ved betalingen eller for service ved problemer. Derudover er det heller ikke unormalt, at du skal betale ekstra for bagage og for mad på korte flyrejser. Du kan også tilkøbe en afbestillingsforsikring, men du får nok ikke brug for den. Med det sagt, så skal du selvfølgelig være sikker på, at du har en god rejseforsikring.

 

Bestil i god tid

Hvis du ved hvor du skal hen og hvornår, skal du ikke vente med at booke flybilletterne. Det er meget sjældent at du finder de billigste flybilletter i sidste øjeblik – især hvis du skal rejse på en bestemt dato. Fly er traditionelt opdelt i mange forskellige prisklasser og de billigste flybilletter sælges ofte først.

Det bedste tidspunkt til at købe de billigste flybilletter er omkring 1-3 måneder før afrejse, hvis du skal rejse inden for Europa. Hvis du derimod skal rejse uden for Europa er det bedst at købe dine flybilletter omkring 3-6 måneder før afrejse. Hvis du rejser i højsæson er det en god idé, at bestille i endnu bedre tid og her bør du tilføje en måned eller to.

Selvom at du skal bestille flybilletter i god tid, skal du heller ikke bestille i FOR god tid. Hvis du booker et helt år i forvejen ved flyselskaberne, at du VIL afsted på det tidspunkt – og så tager de ofte et meget højere beløb for det. På den anden side er det absolut værste tidspunkt at købe flybilletter under 2 uger før afrejse. Priserne er typisk skyhøje i de sidste 2 uger og der er som regel kun dårlige ruter tilbage med lange mellemlandinger eller dårlige rejsetidspunkter.

Guide til at finde de billigste flybilletter - Bestil i god tid - Rejsdiglykkelig.dk


Se flere tips til planlægning af rejsen

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.