Hvor skal man bo i Firenze - Oltrarno - Rejs Dig Lykkelig

Hvor skal man bo i Firenze?

Leder du efter de bedste steder at bo i Firenze som turist? Glem ikke at tjekke denne guide til, hvor man skal bo i Firenze, Italien.

Firenze er hovedbyen i Toscana og er kendt som en af de mest romantiske byer i Italien. Her bliver du mødt af smalle middelalderlige gader, gamle renæssance bygninger, smukke paladser og en spændende historie.

Ikke nok med det, så er Firenze også kendt som Italiens kunsthovedstad. Den blomstrende storby er nemlig hjem til en af verdens største koncentrationer af kunstskatte!

Hvis du gerne vil udforske den smukke og romantiske storby i Toscana, skal du blive hængende på rejsebloggen lidt endnu. Her får du en guide til, hvor man skal bo i Firenze som turist.

Inden du forsætter, må du heller ikke glemme at læse min artikel om de bedste must-see seværdigheder i Firenze.

Artiklen fortsætter under boksen.

Gode sider til planlægning af rejsen:

Bestil fly til Firenze (reklamelink)

Bestil hotel i Firenze (reklamelink)

Bestil pakkerejse til Firenze (reklamelink)

Bestil biludlejning i Firenze (reklamelink)

Bestil aktiviteter i Firenze (reklamelink)

 

Hvor skal man bo i Firenze?


1. Centro Storico: For førstegangsrejsende

Centro Storico kaldes også for Duomo og City Center, og er byens historiske centrum. Området er optaget på UNESCOs verdensarvsliste og er så kompakt, at du kan gå rundt til det meste.

Der hersker dermed slet ingen tvivl om, at det er et af de bedste steder at bo i Firenze for førstegangsrejsende!

I den gamle bydel er du i gåafstand til mange af de største seværdigheder i Firenze inkl. Domkirken, som er byens hovedattraktion.

Derudover er området fyldt med charmerende brostensbelagte gader, smalle gyder, gamle bygninger, storslåede pladser og museer. Der er også et bredt udvalg af gode caféer, restauranter, barer og butikker.

Eftersom at Centro Storico er et meget populært og centralt område i Firenze, skal du også forvente, at der er mange turister og høje priser!

Hvis du gerne vil bo i det historiske centrum, kan du med fordel kigge efter hoteller i Centro Storico her (reklamelink). Bemærk at det er meget besværligt, at køre til hotellerne i området i bil pga. ZTL-zoner.

Hvor skal man bo i Firenze - Centro Storico - Rejs Dig Lykkelig

 

2. Santa Maria Novella: For praktiske

Er du i tvivl om, hvor man skal bo i Firenze for en praktisk beliggenhed? Så bør du kraftigt overveje, at overnatte i Santa Maria Novella.

Det store kvarter strækker sig langs Arno-floden og byder på et kontrastfuldt gadebillede med en god blanding af gammelt og nyt. Her finder du også byens største togstation med forbindelser til resten af byen samt andre Italienske byer.

Det kan dog ikke anbefales, at bo i nærheden af togstationen, da det er et meget hektisk og lidt skummelt område. Det gælder især efter mørkets frembrud!

Det kan derimod virkelig anbefales, at bo i den sydøstligste del af Santa Maria Novella. Hvis du finder et hotel i området mellem Piazza di Santa Maria Novella, Arno-floden og centrum, er du nemlig tæt på det meste.

Det ligger lige ved siden af det historiske centrum, så her er der stadig en charmerende atmosfære og et rigt forlystelsesliv. Priserne er til gengæld billigere!

Den nordlige del af kvarteret er desuden god til børnefamilier, fordi det primært er et beboelsesområde i rolige omgivelser. Find hoteller i Santa Maria Novella her (reklamelink).

 

3. Santa Croce: For festaber

Santa Croce ligger øst for det historiske centrum og er et autentisk kvarter. Her er der en meget mere italiensk lokalstemning end i det historiske centrum og det sydlige Santa Maria Novella.

Det charmerende kvarter byder desværre ikke på så mange store turistattraktioner. Til gengæld er der rigeligt med restauranter, caféer og autentiske butikker.

Der er selvfølgelig også lidt attraktioner, museer og loppemarkeder. Santa Croce er desuden kendt for sit livlige natteliv med mange populære natklubber og barer. Så hvis du elsker at feste, er det altså her du bør bo!

Hvis du derimod gerne vil have ro og sove tidligt, bør du overveje at bo i en af de andre bydele. Der kan nemlig være ret larmende i visse områder i de sene nattetimer.

Santa Croce anbefales dermed ikke, som et sted at bo for børnefamilier. Vær desuden opmærksom på, at du nok kommer til at gå lidt mere end hvis du boede i Centro Storico.

Lyder det levende kvarter som det perfekte sted at bo i Firenze for dig? Så kan du med fordel se efter hoteller i Santa Croce her (reklamelink).

Santa Croce - Rejs Dig Lykkelig
Foto af Kristijan ArsovUnsplash

 

4. San Marco og San Lorenzo: For budgetrejsende

Undrer du dig over, hvor man skal bo i Firenze som budgetrejsende? Så er San Marco og San Lorenzo et par gode bud!

De to beboelsesområder er beliggende lige nord for den gamle bydel og byder på mange budgetvenlige overnatningsmuligheder. Her kan du finde alt fra hoteller og lejligheder til hostels og guestrooms.

Ikke nok med det, så ligger de to kvarterer heller ikke langt fra Firenzes største togstation i Santa Maria Novella.

På trods af, at du ikke bor helt i centrum, er du alligevel i gåafstand til mange ting! Du skal dermed også forvente, at der kan være ret mange mennesker.

I San Marco og San Lorenzo er der desuden mange museer, historiske paladser og kirker. Det er også et godt sted for madelskere med et varieret udvalg af restauranter, caféer, madboder og hippe barer.

Hvis du gerne vil finde budgetvenlige overnatningsmuligheder i Firenze, kan du med fordel kigge efter hoteller her (reklamelink).

 

5. Oltrarno: For madører og familier

Oltrarno er et distrikt, som er beliggende langs den sydlige bred af Arno-floden. Her finder du dejlige kvarterer som Santo Spirito og San Frediano.

I Oltrarno er der generelt en roligere atmosfære med færre turister end langs den nordlige side af floden. På trods heraf, er der overhovedet ikke kedeligt!

Her finder du nemlig massevis af mindre seværdigheder, hyggelige gader, dejlige haver og små butikker. Der er også rigtig mange gode restauranter og caféer, hvilket gør det til et godt sted for madører.

Hvis du er vild med at feste, er der også et bredt udvalg af vinbarer, barer, pubber og klubber. Her kan du danse til den lyse morgen!

Hvis du finder et hotel i området, kan du godt gå ind til det historiske centrum. Du skal dog være opmærksom på, at der kan være lidt langt – afhængig af, hvor du bor.

Den rolige, men samtidig levende atmosfære er medvirkende til, at det også er et rigtig godt sted at bo i Firenze for børnefamilier. Du kan finde mange gode hoteller i Oltrarno her (reklamelink).

Hvor skal man bo i Firenze - Oltrarno - Rejs Dig Lykkelig
Foto af Alexandra SmielovaUnsplash

Det var alt i denne guide til, hvor man skal bo i Firenze som turist. Har du allerede besøgt Firenze? Hvis ja, hvilke områder var så dine favoritter? Skriv gerne en kommentar længere nede på siden.

Læs flere artikler fra Firenze:

• 22 Must-See Seværdigheder i Firenze

Shopping Guide til Firenze

• Vigtige ting du SKAL vide inden rejsen til Italien

… Eller læs alle artikler fra Firenze eller Italien

Planlæg din rejse til Firenze:

Bestil fly til Firenze (reklamelink)

Bestil hotel i Firenze (reklamelink)

Bestil pakkerejse til Firenze (reklamelink)

Bestil biludlejning i Firenze (reklamelink)

Bestil aktiviteter i Firenze (reklamelink)
Nikita L. Christiansen

På Rejs Dig Lykkelig deler jeg ud af mine erfaringer, rejsetips og praktiske informationer fra mine mange rejser og oplevelser i udlandet, men også i Danmark.
Jeg har rejst i 40+ lande og har drevet rejsebloggen siden 2017. I 2021 gik jeg fuldtid på Rejs Dig Lykkelig, hvilket har gjort det til en af Danmarks største og mest succesfulde rejseblogs.

Se historier

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *