20 Must-See Seværdigheder i Venedig - Rejs Dig Lykkelig

20 Must-See Seværdigheder i Venedig

Leder du efter de bedste ting at lave i romantiske Venedig? Glem ikke at tjekke denne liste med de allerbedste must-see seværdigheder i Venedig, Italien.

Venedig er en af de smukkeste og mest romantiske byer i verden. Ja, faktisk er der intet sted på jorden, der minder om Venedig. Denne unikke by er placeret midt i havet på mere end 100 øer, der er forbundet af mere end 400 broer. Der er ingen veje – udover vandveje – og der er ingen køretøjer, men derimod både som fungerer som transportmiddel.

Som du nok kan fornemme, er Venedig et helt specielt sted, som alle bør opleve mindst én gang i livet. Hele byen er præget af idylliske kanaler, smukke broer, gyngende gondoler og skæve huse. Der er så mange spændende oplevelser i Venedig, at du umuligt vil komme til at kede dig.

Så hvis du planlægger en tur til Venedig, skal du blive hængende her på siden lidt endnu. Her får du en liste med de allerbedste must-see seværdigheder i Venedig. Glem heller ikke at læse min artikel med de 20 vigtigste ting du skal vide inden rejsen til Italien.

 

Must-see seværdigheder i Venedig


1. Markuspladsen

I hjertet af Venedig ligger Markuspladsen, der bliver kaldt for Piazza San Marco på italiensk. Markuspladsen er den mest berømte plads i Venedig og er jævnligt vært for mange store begivenheder i byen. Der er altid mange turister og gadesælgere på Markuspladsen. Og nå ja, så er der virkelig ekstremt mange duer på pladsen. Du skal være opmærksom på, at det ikke er tilladt at fodre dem.

Den populære plads er omgivet af imponerende bygninger og nogle af de største must-see seværdigheder i Venedig. Det er blandt andet her du finder Markuskirken, Klokketårnet og Dogepaladset. Når du besøger Venedig, er det nærmest umuligt at undgå Markuspladsen.

Markuspladsen - Rejs Dig Lykkelig

 

2. Markuskirken

Hovedattraktionen på Markuspladsen er Markuskirken, der officielt hedder Sankt Markus Basilika. Denne romerskkatolske domkirke er blandt de største must-see seværdigheder i Venedig. Kirken er virkelig smuk og er udsmykket med guldmosaikker, diamanter, rubiner, store kupler og marmorskulpturer.

Markuskirken er mindst lige så smuk indvendig og er helt klart et besøg værd. Husk at besøge kirkens lille museum og den udendørs terrasse med en fantastisk udsigt over Markuspladsen. Eftersom at Markuskirken er en af de største turistattraktioner i Venedig, kan køen til kirken være meget lang. Det er gratis at besøge kirken, men du bør overveje at betale et par euro for at springe køen over.


Læs også: 8 Smukke Udsigtspunkter i Venedig

 

3. Canal Grande

De mange øer som Venedig er placeret på, er forbundet ved hjælp af hundredvis af kanaler. Den største hedder Canal Grande og snor sig tværs gennem byen som et omvendt S. Venedigs største vandvej er så stor, at den nok nærmere kan betegnes som en flod.

Langs Canal Grande ligger der mere end 170 gamle og charmerende bygninger. Mange af bygningerne kan kun nås med en båd, da kanalen kun krydses af fire store broer. En af de bedste oplevelser i Venedig, er at gå en tur langs Canal Grande og nyde synet af de charmerende bygninger og den travle vandtrafik.

20 Must-See Seværdigheder i Venedig - Canal Grande - Rejs Dig Lykkelig

 

4. Scala Contarini del Bovolo

Scala Contarini del Bovolo er en helt unik og forholdsvis ukendt seværdighed i Venedig for de fleste turister. Inde i en lille blindgyde, finder du en smuk spiralformet trappe, der blev bygget i slutningen af det 15. århundrede.

Trappen snor sig hele vejen op til en udsigtsplatform, hvorfra der er en enestående udsigt over byens tage. Der er ingen tvivl om, at det er et rigtig godt sted til at tage nogle gode billeder i Venedig. Entréen til Scala Contarini del Bovolo er cirka 52 kr. pr. person.

 

5. Køb en venetiansk maske

Den lidt uhyggelige venetianske karnevalsmaske er en af de mest berømte og ikoniske ting i Venedig. Det er dermed oplagt at købe en venetiansk maske som en souvenir – eller måske endda lave en selv. Når du besøger Venedig, vil du opleve at du nærmest kan købe maskerne over alt. De fleste er virkelig smukke, men prisen varierer meget.

De venetianske masker siges oprindeligt at være blevet brugt til at skjule deltagernes identitet og sociale klasser. Når masken var i brug, opstod der en vis form for midlertidig frihed. Det resulterede dog i muligheden for at deltage i væddemål, røverier, mord og meget mere uden konsekvenser.

Køb en venetiansk maske - Rejs Dig Lykkelig

 

6. Burano

Burano er en af de mange små øer, der ligger i den venetianske lagune omkring Venedig. Denne fiskerby er især kendt for sine mange farverige huse i alverdens regnbuefarver. Det er virkelig et smukt syn at se, hvordan de mange farverige huse spejler sig i kanalerne.

Hvis du har god tid, kan det helt klart anbefales at tage på en dagstur fra Venedig til Burano. For at komme ud til øen, kræver det en 40-minutters sejltur med en vandbus (vaporetto) eller en anden type båd. Når du besøger Burano, må du ikke glemme at lægge vejen forbi en af de mange barer og lokale fiskerestauranter.


Læs også: Venedig Shopping Guide

 

7. Gondoltur på Venedigs kanaler

En sejltur i en gondol på Venedigs kanaler er uden tvivl en af de mest ikoniske oplevelser i Venedig. Her bliver du sejlet rundt på byens smukke kanaler af en gondolier, der styrer gondolen ved hjælp ad en enkelt åre. Hvis du er heldig, synger gondolieren en sang imens (ligesom i filmene). Undervejs kommer du forbi overdådige palæer, historiske bygninger, charmerende broer og utallige andre både.

Gondolerne er et af Venedigs største vartegn og det afspejler sig desværre også i prisen. Det er derfor ikke unormalt at prisen for en halv times sejltur koster mellem 70-100 euro. Selvom det er dyrt, er det stadig en yderst romantisk oplevelse i Venedig for par.

Du skal være opmærksom på, at der findes mange forskellige typer gondolture. Nogle af gondolerne har plads til flere grupper af mennesker imens nogle af gondolierne kan være kedelige. Hvis du vil på en gondoltur på Venedigs kanaler, kan jeg anbefale at tjekke gondolturene på GetYourGuide (reklame). De har et stort udvalg af gondolture i forskellige prisklasser.

20 Must-See Seværdigheder i Venedig - Gondoltur - Rejs Dig Lykkelig

 

8. Sejltur med en Vaporetto

Hvis du ikke har lyst til at betale for en sejltur med en gondol, bør du kraftigt overveje en sejltur med en Vaporetto. En Vaporetto er en slags vandbus, der fragter turisterne og de lokale rundt i Venedig. Vandbusserne sejler også frem og tilbage til de nærliggende øer.

En sejltur i en Vaporetto er selvfølgelig slet ikke lige så romantisk som en sejltur i en gondol. Det er dog alligevel et godt og billigt alternativ, hvis du hellere vil bruge dine penge på noget andet. Vaporettoerne sejler som regel fra kl. 06.00 til kl. 22.00. En envejs billet koster cirka 55 kr., men du kan også for eksempel købe en 24-timers billet til omkring 150 kr. pr. person.

 

9. Gallerie dell’Accademia

Gallerie dell’Accademia er et kunstmuseum i Venedig, der har en imponerende samling af kunst fra det 14. til det 18. århundrede. Museet specialiserer sig dog hovedsageligt i venetiansk kunst fra det 19. århundrede.

Kunstmuseet udstiller mere end 800 malerier, der blandt andet er lavet af kunstnere som Leonardo da Vinci, Bellini, Giorgione, Tiziano, Canaletto og mange andre. Et besøg på Gallerie dell’Accademia er uden tvivl en af de bedste must-see seværdigheder i Venedig for enhver kunstelsker.10. Dogepaladset

Dogepaladset kaldes for Palazzo Ducale på italiensk og ligger på Markuspladsen ved bredden af Canal Grande. Det imponerende palads er overdådigt udsmykket og er bygget i en klassisk venetiansk gotisk arkitektur. Udover det overdådige ydre såvel som indre, er paladset også kendt for at være et af de mest historiske steder i Venedig.

Paladset fungerede engang som regeringsbygning og var hjem til Dogen, der var valgt som statsoverhovedet i Venedig af venetianske adelsmænd. I dag fungerer Dogepaladset som et populært museum og en af de største must-see seværdigheder i Venedig. Der er masser af spændende ting at se på Dogepaladset, og det er nemt at bruge et par timer derinde.

Dogepaladset - Rejs Dig Lykkelig

 

11. Sukkenes Bro

En af de mest populære must-see seværdigheder i Venedig er Sukkenes Bro, der kaldes for Ponte dei Sospiri på italiensk. Broen forbandt engang det overdådige Dogepalads med et berygtet statsfængsel. Navnet på broen siges at stamme fra, når fangerne gik over broen fra forhørslokalet i Dogepaladset til statsfængslet. Her så de Venedigs charme for sidste gang i meget lang tid (måske for altid), hvilket fik dem til at sukke.

Hvis du er en rigtig romantiker, kan du også tage på en sejltur under broen. Det siges at hvis du kysser sin elskede under broen ved solnedgang, giver det evig lykke og kærlighed. Som du nok kan fornemme, er der mange forskellige rygter om den smukke bro. Meget tyder dog på at kærlighedshistorien om broen blot er et romantiseret billede af den barske virkelighed.

 

12. Udforsk Cannaregio

Hvis du trænger til at slippe lidt væk fra turistmængderne i Venedig, skal du besøge bydelen Cannaregio. Her bor mange af de lokale i fred for den massive turisme i byen. Det er også her du den gamle jødiske ghetto.

Cannaregio er et autentisk område i Venedig, som lader dig komme helt tæt på lokalbefolkningen. Det er her du får fornemmelsen af det ægte Venedig! Vasketøjet hænger på tværs af kanalerne, de lokale råber til hinanden ud ad vinduerne og der emmer af en skøn italiensk stemning. At udforske Cannaregio er uden tvivl en af de bedste oplevelser i Venedig!

20 Must-See Seværdigheder i Venedig - Cannaregio - Rejs Dig Lykkelig

 

13. Peggy Guggenheim Collection

Peggy Guggenheim Collection er et moderne kunstmuseum og er blandt de mest populære turistattraktioner i Venedig. Her kan du se en af verdens førende private kunstsamlinger. Det er alt sammen udstillet i et ufærdigt palads, der var ejet af kunstsamleren Peggy Guggenheim.

Inde på museet, kan du se en stor samling af moderne kunst fra det 20. århundrede. Her er der udstillet værker af store berømte kunstnere såsom Picasso, Dalí, Pollock og Mondrian. Hvis du er interesseret i moderne kunst, er Peggy Guggenheim Collection en af de bedste oplevelser i Venedig.

 

14. Rialtobroen

Rialtobroen hedder officielt Ponte di Rialto og var den første af de fire broer, der i dag krydser Canal Grande. Ja, faktisk er det endda den ældste bro i Venedig. Rialtobroen blev oprindeligt bygget som en pontonbro i 1200-tallet, men er sidenhen blevet genopbygget adskillige gange. Den stod færdig i sin nuværende form i 1591 og er i dag et stort vartegn for Venedig.

Der er mange souvenirbutikker på broen, hvilket resulterer i at der næsten altid er utroligt mange mennesker på broen. For at undgå de værste turistmængder, er det en god idé at ankomme tidligt om morgenen eller sent om aftenen. Der er desuden en fantastisk udsigt over Canal Grande fra Rialtobroen, der er en af de mest populære seværdigheder i Venedig.

Rialtobroen - Rejs Dig Lykkelig

 

15. Teatro la Fenice

Teatro la Fenice er et smukt operahus og teater i Venedig. Det er faktisk blandt de mest berømte teatre i Europa. Siden åbningen i 1792 er teatret nedbrændt og genopbygget af flere omgange, men er genopstået fra asken gang på gang.

Når du besøger Teatro la Fenice, bliver du mødt af et storslået interiør med marmor, guld og overdådige røde fløjlsstole. Det er virkelig en smuk bygning i Venedig! Det er muligt at komme på guidede ture derinde, men den ultimative oplevelse er uden tvivl at overvære et show. Det er dog ikke helt billigt, og der er rift om billetterne. Du kan se mere på Teatro la Fenices officielle side.

 

16. Murano

Murano er endnu en smuk lille venetiansk ø uden for Venedig. Øen er fyldt med farverige huse, små kanaler og hyggelige restauranter. Murano er blevet verdensberømt for sine kunstneriske glasproducenter, der fremstiller farverigt og håndblæst glas i alverdens former og afskygninger. Langs kanalerne er der fyldt med glasudstillingslokaler- og studier, der fremviser øens smukke glaskunstværker frem.

Når du besøger Murano, skal du huske at smutte en tur ind på glasmuseet. Her kan du lære mere om Murano-glasset og hvordan det bliver fremstillet. Du kan også selv lære at lave det, ved at tilmelde dig et glasblæsningskursus. For at komme ud til Murano, kan du hoppe på en vaporetto fra Venedig.

Murano - Rejs Dig Lykkelig

 

17. Kampanilen

Kampanilen hedder Campanile di San Marco på italiensk og er det berømte klokketårn på Markuspladsen. Det er et af byens mest ikoniske vartegn og en af de mest populære must-see seværdigheder i Venedig. Det nuværende tårn på pladsen er en genopbygning af det oprindelige tårn, der desværre kollapsede i 1902.

Det store klokketårn er 98 meter højt og troner højt over resten af byen. Ja, faktisk er det den højeste struktur i Venedig. Du kan tage med en elevator op til toppen af Kampanilen, hvorfra der er en fantastisk udsigt over Venedig.

 

18. Basilica di Santa Maria della Salute

Basilica di Santa Maria della Salute er en af de mest berømte kirker i Venedig og har en stor religiøs betydning for befolkningen. I 1630 blev Venedig hårdt ramt af en voldsom pest, der dræbte en stor andel af befolkningen. De lovede at bygge en kirke til ære for Jomfru Maria, hvis hun reddede dem fra pestens totale udryddelse af befolkningen.

Året efter begyndte befolkningen at bygge på den storslåede romersk-katolske kirke, der først stod færdig i 1687. I dag er Basilica di Santa Maria della Salute en meget smukt dekoreret kirke, der dominerer Venedigs skyline. Der er gratis entré, så hvorfor ikke smutte en tur forbi kirken?

Basilica di Santa Maria della Salute - Rejs Dig Lykkelig

 

19. Libreria Acqua Alta

Libreria Acqua Alta er en helt speciel og usædvanlig boghandel i Venedig. Som et resultat af Venedigs regelmæssige oversvømmelser, har ejeren af boghandlen fundet på smarte metoder til at opbevare sine bøger.

Inde i boghandlen, kan du se tusindvis af bøger, der er stablet i badekar, vandtætte beholdere og endda en gondol. Det er en helt speciel og sjov oplevelse i Venedig, at se boghandlerens kreative løsninger på problemet. Du vil med stor sandsynlighed også møde et stort antal katte derinde. Kattene var engang hjemløse, men bor heldigvis i Libreria Acqua Alta i dag.

 

20. Far vild i Venedigs gader

En af de bedste oplevelser i Venedig, er faktisk at fare vildt i Venedigs smalle gader. Det er ikke tilladt at køre bil i byen, så alt skal nås til fods eller til vands. Grib muligheden, smid kortet og telefonen med GPS væk, så du for alvor kan udforske Venedigs skjulte steder.

Der er så mange fantastiske steder i Venedig, som du måske ikke kommer til at se, hvis du bare følger de sædvanlige turistveje. De mange smalle gader i Venedig, kan til tider minde om en stor og uoverskuelig labyrint. Så måske kommer du endda til at fare vildt, helt uden det egentligt var planen.

20 Must-See Seværdigheder i Venedig - Rejs Dig Lykkelig

Det var alt på denne liste over de bedste must-see seværdigheder i Venedig, Italien. Hvad er dine favoritoplevelser i Venedig? Hvad ser du mest frem til, hvis du har planlagt en tur dertil? Skriv gerne en kommentar længere nede på siden.

Læs flere artikler fra Italien:

… Eller læs alle artikler fra Italien

Planlæg din rejse til Venedig:

• Bestil fly til Venedig på Momondo.dk (reklamelink)

• Bestil oplevelser i Venedig på GetYourGuide.dk (reklamelink)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.