Seværdigheder og Oplevelser i Firenze - Piazzale Michelangelo - Rejs Dig Lykkelig

22 Must-See Seværdigheder og Oplevelser i Firenze

Leder du efter de bedste ting at lave i Firenze? Tjek denne liste med de bedste must-see seværdigheder og oplevelser i Firenze.

Firenze er et af de mest populære rejsemål i Italien og er kendt som hele landets kunsthovedstad.

Den italienske storby minder på mange måder om et kæmpestort udendørs museum fyldt med kunstskatte, gamle renæssance bygninger og en historie, som går mere end 2.000 år tilbage i tiden.

Ikke nok med dét, så er Firenze også en af de smukkeste og mest romantiske byer i Italien. Den blomstrende storby er omgivet af Toscanas grønne bølgende vinmarker, som nærmest omslutter byen.

Firenze byder på så mange spændende seværdigheder, at du umuligt kan nå at se dem alle på ét enkelt besøg. Det er netop derfor jeg har lavet denne liste over de bedste must-see seværdigheder og oplevelser i Firenze, Italien.

Artiklen fortsætter under boksen.

Gode sider til planlægning af din rejse:

Bestil fly til Firenze (reklamelink)

Bestil hotel i Firenze (reklamelink)

Bestil pakkerejse til Firenze (reklamelink)

Bestil biludlejning i Firenze (reklamelink)

Bestil aktiviteter i Firenze (reklamelink)

 

Seværdigheder og Oplevelser i Firenze


1. Santa Maria del Fiore

Start din storbyferie i Firenze med en tur til Piazza del Duomo, hvor du bliver mødt af Cattedrale di Santa Maria del Fiore. Den majestætiske domkirke troner højt over byen og er en af de mest populære must-see seværdigheder og oplevelser i Firenze.

Santa Maria del Fiore er et sandt arkitektonisk mesterværk med sine smukke detaljer og marmor i forskellige farver.

Det er gratis at besøge den imponerende domkirke, men køen kan være ulidelig lang. Og for at være helt ærlig, er domkirken slet ikke lige så smuk indvendig som udvendig.

Den mest berømte del af Santa Maria del Fiore er kuplen, som var verdens største af sin slags indtil 1881. Kravl op af de 463 trappetrin til toppen af kuplen, hvorfra du bliver mødt af en af de bedste udsigter over Firenze.

Du kan med fordel købe billetter til Santa Maria del Fiores kuppel her (reklamelink).

Santa Maria del Fiore - Rejs Dig Lykkelig

 

2. Dåbskapellet San Giovanni

Lige ved siden af Santa Maria del Fiore, finder du Dåbskapellet San Giovanni. Den smukke ottekantede bygning er opført i samme stil som domkirken og er en af de ældste bygninger i Firenze.

Højdepunktet i dåbskapellet er de store bronzedøre med ti detaljerede skildringer fra Det Gamle Testamente. Entréen til Dåbskapellet er 5 euro pr. person.

 

3. Giotto’s Kampanile

En anden af de mest populære seværdigheder i Firenze er Giotto’s Kampanile, som ligeledes ligger ved siden af domkirken.

Giotto’s Kampanile er et fritstående klokketårn, som er hundredvis af år gammelt og har en højde på cirka 85 meter. Hvis du vil opleve et af de bedste udsigtspunkter i Firenze, skal du kravle op af de 414 trappetrin til toppen af klokketårnet.

Der er ingen elevator og turen kan være hård, men du bliver belønnet med en enestående udsigt over Firenzes tage og domkirken. Entréen til kampanilen er 15 euro pr. person.

Seværdigheder og Oplevelser i Firenze - Giotto’s Kampanile - Rejs Dig Lykkelig

 

4. Mercato Centrale

Mercato Centrale er et kæmpestort indendørs fødemarked med alverdens lækre internationale og italienske specialiteter. Her kan du købe alt fra friske råvarer til udsøgte færdiglavede retter.

Det er dermed et oplagt sted at besøge, hvis sulten melder sig under din sightseeing i Firenze. Du kan også købe krydderier, olier eller noget helt tredje med hjem til Danmark.


Læs også: Firenze Shopping Guide

 

5. Ponte Vecchio

En af de bedste must-see seværdigheder og oplevelser i Firenze er Ponte Vecchio, som er en oldgammel middelalderbro. Det vides ikke med sikkerhed, hvornår broen stammer fra, men den menes at være én af de ældste broer i Firenze.

Ponte Vecchio krydser Arno-floden og har en helt speciel arkitektur, som har gjort den berømt over hele verden.

Broen var engang hjem til slagtere, der dumpede deres affald fra kødet direkte ned i floden, hvorefter vandstrømmen sendte det videre til fjenderne i Pisa. I dag er broen fyldt med butikker og guldsmede i den dyre ende.

Seværdigheder og Oplevelser i Firenze - Ponte Vecchio - Rejs Dig Lykkelig

 

6. Piazza della Repubblica

Piazza della Repubblica er en smuk plads, som nærmest er umulig at undgå på din storbyferie i Firenze. Den er nemlig beliggende centralt i hjertet af byen.

Ja, faktisk siges pladsens monumentale søjle, Colonna dell’Abbondanza, at være placeret på Firenzes præcise centrum.

Den smukke plads er omgivet af butikker og caféer med dyre priser. Der er også en nostalgisk karrusel, som helt sikkert vil være et stort hit for børnene.

Sørg for at smutte forbi Piazza della Repubblica om aftenen, hvor pladsen for alvor liver op med alt fra gadekunstnere til live musik.

Piazza della Repubblica - Rejs Dig Lykkelig

 

7. Uffizierne

Uffizierne eller Galleria degli Uffizi er et af de ældste og fineste kunstmuseer i verden. Det er dermed også en af de bedste must-see seværdigheder og oplevelser i Firenze.

Her kan du opleve et sandt skatkammer af kunstværker fra renæssancen, som primært kommer til udtryk i malerier og skulpturer. Mange af kunstværkerne er lavet af store verdensberømte kunstnere som Leonardo da Vinci, Michelangelo og Botticelli.

Museet er så stort, at du ikke skal forvente at se det hele på én enkelt dag. Køen er berygtet for at være meget lang, så det er en god idé at forudbestille dine billetter til Uffizierne (reklamelink).

 

8. Piazza della Signoria

Piazza della Signoria ligger lige rundt om hjørnet fra Uffizierne og er nok den smukkeste plads i Firenze. Den gamle rådhusplads emmer af historie og er virkelig charmerende – især om aftenen.

Den er omgivet af mange af de største seværdigheder i Firenze og er fyldt med statuer. Du kan bl.a. se en kopi af Michelangelos David-statue samt Neptun-fontænen, som næsten er 500 år gammel.

Når du besøger Piazza della Signoria, kan du også smutte en tur forbi Loggia dei Lanzi, som grænser op til Uffizierne og byder på mange smukke statuer.

Piazza della Signoria - Rejs Dig Lykkelig

 

9. Palazzo Vecchio

Den største attraktion på Piazza della Signoria er Palazzo Vecchio, som også er en af de bedste seværdigheder og oplevelser i Firenze.

Det gamle rådhus dateres helt tilbage til slutningen af 1200-tallet og var engang centrum for den politiske magt i byen gennem århundreder. Hvis du er kunstinteresseret, er det også værd at smutte en tur indenfor i Palazzo Vecchio.

Her kan du opleve smukt dekorerede rum og kunstværker af store verdensberømte kunstnere. Du kan også tage op i Rådhusets tårn, hvorfra der er en god udsigt over Firenze. Køb billetter til Palazzo Vecchio her (reklamelink).

Seværdigheder og Oplevelser i Firenze - Palazzo Vecchio - Rejs Dig Lykkelig

 

10. Fontana del Porcellino

Fontana del Porcellino er en af de mere usædvanlige seværdigheder og oplevelser i Firenze, men er alligevel et must. Det er nemlig en af byens mest populære fontæner, fordi det er Firenzes lykkedyr.

Rygtet siger, at hvis du rører bronzeskulpturen af vildsvinet, kommer du med garanti tilbage til Firenze igen en dag. Hvis du ønsker lidt held, skal du smide en mønt i vildsvinets mund og håbe på at den falder ned i hullet i fontænen.

 

11. Santa Croce-basilikaen

Santa Croce-basilikaen er endnu en smuk kirke i Firenze, som har haft stor betydning for byens historie. Kirken er smukkere udenpå end indeni, men er alligevel et besøg værd.

Flere store italienske personligheder er nemlig begravet her. Michelangelo, Galilei, Machiavelli og Ghiberti, for bare at nævne et par stykker. Der er også et gravmonument for Dante, selvom han egentligt ikke er begravet her.

Santa Croce Basilikaen - Rejs Dig Lykkelig

 

12. Dagstur til Toscana

En af de bedste oplevelser i Firenze, er at tage på en dagstur til Toscana. Der findes mange forskellige ture, men jeg kan kraftigt anbefale denne top-bedømte dagstur til Toscana (reklamelink).

Turen varer omkring 12 timer og tager dig vidt omkring i det smukke toscanske landskab. Undervejs er du ledsaget af en guide, men får også mulighed for at bevæge dig rundt på egen hånd.

Turen inkluderer et besøg i Pisa samt middelalderbyerne Siena og San Gimignano. Der er også pause på en vingård, hvor der er inkluderet en frokost og vinsmagning.

Hvis turen ikke passer til dig, kan du finde et stort udvalg af andre dagsture fra Toscana her (reklamelink). Husk at tjekke en ekstra gang, om turen nu også er fra Toscana. Der kan nemlig godt blande sig et par ture fra andre byer ind i søgeresultatet.

Seværdigheder og Oplevelser i Firenze - Dagstur til Toscana - Rejs Dig Lykkelig

 

13. Galleria dell’Accademia

Galleria dell’Accademia er uden tvivl en af de største must-see seværdigheder og oplevelser i Firenze. Det populære kunstmuseum er hjem til nogle af de mest betydningsfulde værker i verden, som dækker over alt fra malerier og skulpturer til musikinstrumenter.

Det absolutte højdepunkt på museet er originalen af Michelangelos verdensberømte David-statue. Den blev skabt for mere end 500 år siden og er yderst detaljeret – især taget i betragtning af tidsperioden.

Køen til museet er berygtet for at være meget lang. Det er dermed en god idé at forudbestille dine billetter til Galleria dell’Accademia (reklamelink).

 

14. San Lorenzo-basilikaen

San Lorenzo-basilikaen er en af de største og vigtigste kirker i Firenze. Den kan dog ikke overgå domkirken, Santa Maria del Fiore, som er nævnt længere oppe.

Kirken er måske ikke så smuk udvendigt, men indvendigt er den dekoreret af store kunstnere som Brunelleschi, Michelangelo og Donatello. San Lorenzo-basilikaen er desuden gravsted for Medicislægten, som styrede Firenze i mange år under renæssancen.

San Lorenzo Basilikaen - Rejs Dig Lykkelig

 

15. Piazzale Michelangelo

En af de bedste oplevelser i Firenze, som du absolut ikke bør gå glip af, er at tage op til Piazzale Michelangelo.

Pladsen ligger lidt udenfor centrum og er egentligt ikke noget særligt i sig selv. Men med sin beliggenhed højt over byen, byder pladsen på en enestående panoramaudsigt over byens tage.

Ja, faktisk tør jeg godt vove at påstå, at det er herfra du får den bedste udsigt i hele Firenze! Sørg for at komme ved solopgang eller solnedgang, hvor udsigten er endnu smukkere.

Når du besøger Piazzale Michelangelo, kan du endda få øje på mange af de største seværdigheder i Firenze på afstand.

Udsigten fra Piazzale Michelangelo - Rejs Dig Lykkelig

 

16. Palazzo Pitti

Palazzo Pitti er et storslået renæssancepalads fra 1458. Det blev oprindeligt brugt som bolig til Pitti-familien og sidenhen Medicislægten.

I dag er paladset omdannet til flere forskellige museer, som bl.a. huser de to familiers imponerende kunstsamlinger og andre værdifulde genstande. Du kan købe billetter til Palazzo Pitti her (reklamelink).

 

17. Bobolihaven

Bagved Palazzo Pitti finder du Bobolihaven, som er en af de bedste must-see seværdigheder og oplevelser i Firenze.

Bobolihaven er den italienske storbys smukkeste park og er en skøn oase, som er oplagt at besøge til lidt afslapning. Den smukke renæssancepark blev oprindeligt designet til Medicislægten, men åbnede dørene for offentligheden i 1766.

Parken byder på mange skulpturer, monumenter og fontæner ligesom der også er et orangeri, et amfiteater, gode udsigtspunkter og meget mere. Du kan købe billetter til Bobolihaven her (reklamelink).


Læs også: Hvor skal man bo i Firenze?

 

18. Santa Maria Novella

Santa Maria Novella er endnu en populær kirke i Firenze, som er værd at lægge vejen forbi. Selvom at den gotiske dominikanerkirke er utroligt smuk udvendigt, er den mindst lige så smuk indvendigt.

Her kan du se nogle af de vigtigste religiøse kunstværker i Firenze og besøge en idyllisk klosterhave. Der er også en gammel klosterbygning, som er omdannet til et museum.

Seværdigheder og Oplevelser i Firenze - Santa Maria Novella - Rejs Dig Lykkelig

 

19. Bargello National Museum

Bargello National Museum ligger i en af de ældste bygninger i Firenze, som daterer tilbage til 1255. Den eventyrlige bygning har spillet en stor rolle i byens historie og har både fungeret som et rådhus, politichefens bolig og et fængsel.

Nå ja, og så har gården mellem ydermurene også lige fungeret som en henrettelsesplads. I dag er der heldigvis langt mere fredeligt!

Inde på Bargello National Museum, kan du opleve en stor samling af værker fra store kunstnere som Michelangelo og Donatello. Køb billetter til Bargello National Museum her (reklamelink).

 

20. Ponte Santa Trinita

Ponte Santa Trinita er en gammel renæssancebro, som strækker sig over Arno-floden. Det er jo egentligt bare en bro, men alligevel er den helt speciel.

Broen stod færdig i 1569, hvilket gør det til den ældste elliptiske buebro i verden. Den blev desværre ødelagt under 2. verdenskrig, men er sidenhen blevet rekonstrueret med de originale materialer.

Ponte Santa Trinita - Rejs Dig Lykkelig

 

21. Santa Maria Novella Pharmacy

Santa Maria Novella Pharmacy er et luksuriøst apotek i Firenze, som er utroligt smukt og overdådigt udsmykket. Det lyder måske mærkeligt at besøge et apotek, men det er faktisk det ældste fungerende apotek i verden.

I dag er der et tilhørende gratis museumsområde, hvor du kan se oldgamle farmaceutiske genstande. Det er en sjov ting at lave, hvis du alligevel er i nærheden.

 

22. Far vild i Firenzes gader

En af de bedste oplevelser i Firenze, er faktisk at fare vildt i byens charmerende smalle gader. Der er så mange smukke og autentiske gader i Firenze, som du nok kun finder ved at bevæge dig væk fra turistmængderne.

Det er uden tvivl den perfekte måde til at opleve det ægte Firenze på! Du kan være stensikker på, at finde et hav af autentiske spisesteder, butikker og meget mere.

Seværdigheder og Oplevelser i Firenze - Far vild - Rejs Dig Lykkelig


Det var alt på denne liste over de bedste must-see seværdigheder og oplevelser i Firenze. Hvad er dine favoritoplevelser i Firenze? Hvad ser du mest frem til, hvis du har planlagt en tur dertil? Skriv gerne en kommentar længere nede på siden.

Læs flere artikler fra Italien:

• Hvor skal man bo i Firenze?

• De Bedste Steder til Shopping i Firenze

• Vigtige ting du SKAL vide inden rejsen til Italien

• De Bedste Rejsemål i Italien

… Eller læs alle artikler fra Italien

Planlæg din rejse til Firenze:

Bestil fly til Firenze (reklamelink)

Bestil hotel i Firenze (reklamelink)

Bestil pakkerejse til Firenze (reklamelink)

Bestil biludlejning i Firenze (reklamelink)

Bestil aktiviteter i Firenze (reklamelink)
Nikita L. Christiansen

På Rejs Dig Lykkelig deler jeg ud af mine erfaringer, rejsetips og praktiske informationer fra mine mange rejser og oplevelser i udlandet, men også i Danmark.
Jeg har rejst i 40+ lande og har drevet rejsebloggen siden 2017. I 2021 gik jeg fuldtid på Rejs Dig Lykkelig, hvilket har gjort det til en af Danmarks største og mest succesfulde rejseblogs.

Se historier

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *