Besøg storslåede Niagara Falls State Park - Praktiske tips - Rejs Dig Lykkelig

Besøg storslåede Niagara Falls State Park

Drømmer du om at opleve et af verdens mest storslåede vandfald? Så må du ikke glemme at besøge Niagara Falls State Park.

På grænsen mellem USA og Canada ligger et af verdens mest imponerende vandfald. Der er selvfølgelig tale om ingen ringere end Niagara Falls!

Niagara Falls er berømt verden over for, at være et storslået naturvidunder udover det sædvanlige. Der er dermed slet ingen tvivl om, at det er ét af de steder, som du virkelig ikke må gå glip af på USA’s østkyst.

Her bliver du mødt af naturskønne omgivelser, kraftfulde vandfald, enorme vandmængder og eventyrlige aktiviteter.

Hvis du gerne vil opleve det verdensberømte vandfald, skal du blive hængende på rejsebloggen lidt endnu. Her får du en guide til Niagara Falls State Park med mange gode tips og praktiske informationer.

Artiklen fortsætter under boksen.

Gode sider til planlægning af rejsen:

Bestil fly til USA (reklamelink)

Bestil hotel i USA (reklamelink)

Bestil biludlejning i USA (reklamelink)

Bestil oplevelser i USA (reklamelink)

 

Besøg Niagara Falls State Park


Niagara Falls State Park er beliggende i grænselandet mellem staten New York i USA og provinsen Ontario i Canada. Det den ældste statspark i USA og er hjem til et af verdens største naturvidundere.

Her finder du ikke bare ét, men hele tre vandfald, som tilsammen udgør Niagara Falls. De tre vandfald hedder henholdsvis Horseshoe Falls, American Falls og Bridal Veil Falls.

Den største og mest imponerende af dem alle er uden tvivl Horseshoe Falls, som er beliggende på Canada-siden. Det er intet mindre end 762 meter bredt og har et fald på omkring 51 meter!

Niagara Falls er hverken de største eller højeste vandfald i verden. Alligevel er det ekstremt fascinerende, at se de enorme vandmængder, der konstant strømmer gennem vandfaldene.

Ja, faktisk strømmer der mere end 3 millioner liter vand gennem vandfaldene hvert eneste sekund. Det er altså virkelig imponerende og kraftfuldt!

Niagara Falls blev dannet af smeltevand i slutningen af istiden for mere end 12.000 år siden. Siden da har vandet strømmet gennem de storslåede vandfald med en enorm kraft, hvilket har gjort det til en stor turistattraktion.

Ved siden af vandfaldene er der to tvillingebyer, som begge hedder Niagara Falls. Den ene er beliggende på den canadiske side imens den anden er beliggende på den amerikanske side.

Hvis du vil have den fulde oplevelse er du simpelthen nødt til, at besøge begge byer. De byder hver især på vidt forskellige aktiviteter.

Besøg storslåede Niagara Falls State Park - Rejs Dig Lykkelig

 

Den amerikanske side


De fleste turister oplever Niagara Falls fra den amerikanske side mod syd. På den amerikanske side ligger American Falls og det noget mindre Bridal Veil Falls.

Derudover finder du også en rolig lille by, som dog kan være lidt kedelig. På den amerikanske side er der adskillige gode udsigtspunkter, hvorfra du kan nyde udsigten til de tre vandfald.

Nogle af de bedste gratis udsigtspunkter fra USA-siden er Prospect Point, Luna Island og Tarrapin Point på Goat Island.

Hvis du er villig til at spenderer lidt penge, kan du bl.a. også få rigtig gode udsigter fra Niagara Falls Observation Tower og Cave of the Winds. Derudover kan du også tage på en spektakulær sejltur langs floden.

 

Den canadiske side


På trods af at der er mange gode udsigter over Niagara Falls fra den amerikanske side, finder du den allerbedste fra den canadiske side!

Her bliver du nemlig mødt af en storslået udsigt over hele Horseshoe Falls, som er den største af de tre vandfald. Ikke nok med det, så har du også udsigt til de to andre vandfald på den anden side af floden.

Så hvis du er på et road trip i USA, kan det altså kraftigt anbefales at krydse grænsen til Canada ved Rainbow Bridge.

Vi krydsede også selv grænsen til Canada under vores besøg i Niagara Falls. Vi kørte blot over broen i vores lejebil, viste vores pas og fik et stempel. Det var super nemt, og du behøver ikke et eTA til Canada, når du rejser til lands.

Når du besøger den canadiske side, er det et must at gå en tur langs kanten af Niagara-floden fra omkring Table Rock Welcome Centre til Queen Victoria Park.

På gåturen kan du se frem til fantastiske udsigter over alle tre vandfald! Derudover kan du også besøge Journey Behind the Falls og Skylon Tower imod betaling.

Byen på den canadiske side af Niagara Falls er meget kommerciel og turistet. Her finder du alverdens underholdning med alt fra kasinoer og store hoteller til børnevenlige attraktioner og sjove forlystelser.

Besøg storslåede Niagara Falls State Park - Den canadiske side - Rejs Dig Lykkelig

 

Oplevelser ved Niagara Falls


Der er rigtig mange gode oplevelser og sjove ting at lave ved Niagara Falls. Udover de mange flotte udsigtspunkter, kan du også tage på et stort antal spændende ture.

Det kan især anbefales at tage på en sejltur med Maid of the Mist, som sejler helt tæt på de kraftfulde vandfald. Husk et regnslag, for du bliver med garanti våd!

Af andre populære oplevelser kan der også nævnes Cave of the Winds og Journey Behind the Falls. Du kan også smutte forbi Niagara SkyWheel på Clifton Hill samt Niagara Falls Observation Tower og Skylon Tower.

Derudover kan du også gå en tur ved White Water Walk, besøge Niagara Parks Botanical Gardens, tage i alverdens vandlande og meget mere.

Hvis det skal være endnu vildere, kan du også overveje at tage på en helikoptertur ved Niagara Falls (reklamelink).

Du kan med fordel kigge efter billetter til oplevelserne ved Niagara Falls her (reklamelink). Det kan være en rigtig god idé at forudbestille billetterne, da de storslåede vandfald er utroligt populære.

Vær opmærksom på, at mange af attraktionerne har lukket om vinteren. Du kan dog stadig besøge selve statsparken og vandfaldene i vinterperioden.

Oplevelser ved vandfaldene - Rejs Dig Lykkelig

 

Overnatning ved vandfaldene


Hvis du vil have den ultimative oplevelse, skal du selvfølgelig sørge for at overnatte ved vandfaldene!

Du kan finde hoteller på den canadiske side her (reklamelink) samt hoteller på den amerikanske side her (reklamelink). Det kan især anbefales at bo på den canadiske side, for det er her der er et stort forlystelsesliv.

Ikke nok med det, så kan du også bo på et hotel med direkte udsigt til Horseshoe Falls, som er det største af vandfaldene. Det er en helt unik oplevelse!

Om aftenen oplyses Niagara Falls i alverdens flotte farver. Det er et meget smukt syn, som står i stor kontrast til vandfaldenes fremtræden i dagslys.

Hvis du er heldig, kan du også opleve et imponerende fyrværkerishow om aftenen. Vi var selv så heldige at opleve det på vores tur, og det satte virkelig prikken over i’et. Du kan se tidsplanen for fyrværkerishowet her.

 

Praktiske tips til Niagara Falls


Til sidst i denne guide til Niagara Falls State Park, får du lige et par praktiske tips til dit besøg ved vandfaldene.

Niagara Falls ligger på grænsen mellem USA og Canada.

Det er gratis at besøge selve statsparken og vandfaldene, men de mange attraktioner koster penge.

Husk både at opleve Niagara Falls fra den amerikanske side og den canadiske side.

Niagara Falls er smukkest fra den canadiske side, men husk dit pas.

Området opleves bedst i sommerhalvåret, da mange attraktioner har lukket om vinteren.

Tag behagelige sko på og forvent at blive våd i det fugtige miljø.

Praktiske tips - Rejs Dig Lykkelig

Det var alt i denne guide til Niagara Falls State Park. Har du allerede besøgt de verdensberømte vandfald? Hvis ja, hvad syntes du så om dit besøg? Skriv gerne en kommentar længere nede på siden.

Læs flere artikler fra USA:

• 26 Must-See Seværdigheder i New York

Guide til billeje i USA

Praktisk Huskeliste inden Rejsen til USA

… Eller læs alle artikler fra USA

Planlæg din rejse til USA:

 Bestil fly til USA (reklamelink)

Bestil hotel i USA (reklamelink)

 Bestil biludlejning i USA (reklamelink)

 Bestil oplevelser i USA (reklamelink)
Nikita L. Christiansen

På Rejs Dig Lykkelig deler jeg ud af mine erfaringer, rejsetips og praktiske informationer fra mine mange rejser og oplevelser i udlandet, men også i Danmark.
Jeg har rejst i 40+ lande og har drevet rejsebloggen siden 2017. I 2021 gik jeg fuldtid på Rejs Dig Lykkelig, hvilket har gjort det til en af Danmarks største og mest succesfulde rejseblogs.

Se historier

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *