Praktisk huskelisten inden rejsen til USA - Rejsdiglykkelig.dk

Praktisk Huskeliste inden Rejsen til USA

Planlægger du en rejse til USA? Glem ikke at tjekke denne praktiske huskeliste med alt du skal huske inden rejsen til USA.

Det kan være nervepirrende at stå i den lange kø for at komme gennem kontrollen i USA. Sikkerhedsreglerne er nemlig skærpet betydeligt efter terrorangrebet den 11. september 2001, og de lukker ikke bare hvem som helst ind i landet.

Det er her nervøsiteten for alvor stiger. For hvad nu hvis, at du har glemt at udfylde ét enkelt papir? Det ville være en rigtig øv-oplevelse, at flyve hele vejen over Atlanten og derefter bare blive afvist ved kontrollen, fordi du ikke må rejse ind i landet.

Heldigvis kan du nemt undgå sådan en træls situation. Det kræver egentligt bare, at du er ekstra opmærksom på, hvilke regler der skal overholdes inden rejsen til USA. Alt dét kan du få hjælp til med denne praktiske huskeliste inden rejsen til USA.


Læs også: Forløbet i Lufthavnen i USA

Praktisk huskelisten inden rejsen til USA - Road trip - Rejsdiglykkelig.dk

 

Praktisk Huskeliste inden Rejsen til USA


1. Gyldigt pas med korrekte oplysninger

Det er vigtigt, at dit pas er gyldigt under hele dit ophold i USA. Der er til gengæld ikke noget krav om, at passet skal være gyldigt i et bestemt antal måneder efter hjemrejsen. Du kan derfor trygt rejse til USA, selvom at dit pas allerede udløber 1 måned efter du har forladt landet.

Det er desuden vigtigt, at tjekke om dit navn stadig stemmer overens med navnet i passet. Det er nok de færreste der ændrer navn fra tid til anden, men det kan jo ske. Det kan f.eks. være, hvis du har ændret efternavn i forbindelse med ægteskab.

 

2. Returbillet ud af USA

Der er strenge regler om, at du skal kunne fremvise en returbillet ud af USA igen. De vil nemlig se beviser for, at du ikke planlægger at bosætte dig illegalt i deres land. Hvis du ikke har en returbillet, kan du allerede blive nægtet adgang på flyet i lufthavnen i Danmark.

Det behøver ikke nødvendigvis at være en returbillet tilbage til Danmark igen. Det må også gerne være en billet til et andet land, som f.eks. Mexico eller Brasilien. Det vigtigste er egentligt bare, at du har en billet ud af USA igen.

Hvis du simpelthen ikke ved, hvornår du forlader USA igen, er der også en anden mulighed. Du kan nemlig bestille en refunderbar- eller fleksibel flybillet, som giver dig muligheden for, at få pengene tilbage eller ændre på rejsedatoen. Du skal dog være opmærksom på, at det er MEGET vigtigt at du kun opholder dig i USA indenfor den visumfri periode på 90 dage.

 

3. Bestil første overnatning

Inden rejsen til USA, skal du sørge for at booke din første overnatning på forhånd. Du skal nemlig oplyse adressen til flyselskabet. Dette sker senest ved check-in i lufthavnen, men du kan også indtaste dine oplysninger på flyselskabets hjemmeside på forhånd, for at spare tid i lufthavnen. Husk at gemme den korrekte adresse og navnet på hotellet.

Du skal desuden også oplyse din første overnatning i forbindelse med din ESTA-ansøgning, som jeg kommer nærmere ind på senere. Hvis du besøger USA flere gange med det samme ESTA, kan du nemt opdatere adressen online, men det er ikke obligatorisk.

Praktisk huskelisten inden rejsen til USA - Rejsdiglykkelig.dk

 

4. Visum er ikke altid nødvendigt

Alle danske statsborgere kan opholde sig i USA i op til 90 dage uden et visum ved hjælp af det amerikanske Visa Waiver Program. Det kræver blot at du udfylder en ESTA-ansøgning, som er beskrevet yderligere længere nede på siden.

Din ESTA-ansøgning kan dog risikere at blive afvist. Hvis dette er tilfældet, er du nødt til at søge om et visum til USA. Årsagen til afvisningen kan bl.a. skyldes at du ikke har en ren straffeattest, har opholdt dig i krigsramte lande, tidligere har besøgt USA længere tid end tilladt eller at du har en farlig smitsom sygdom. Det er desuden nødvendigt med et visum, hvis du har planer om at studere eller arbejde i USA.

Hvis du er én af de få uheldige personer, der bliver afvist i at få et ESTA, skal du ansøge om visum ved den amerikanske ambassade. Det kræver ofte at du møder personligt op til et interview på ambassaden i København. Et turistvisum til USA koster $160 pr. person.

 

5. Ansøg om ESTA

Inden afrejse skal du udfylde en elektronisk forhåndsgodkendelse på ESTA’s hjemmeside. Bemærk at et ESTA giver tilladelse til at flyve til USA, men det giver ikke nødvendigvis garanti for indrejse i landet.

Ansøgningen skal allersenest udfyldes 72 timer før afrejse, men det er en god idé at ansøge mindst en uge før. De fleste bliver godkendt inden for få minutter, men du kan risikere at ansøgningen skal undersøges nærmere.

Husk at være omhyggelig med ESTA-ansøgningen, da det er vigtigt at oplysningerne stemmer overens med dem i dit pas. Forkerte oplysninger eller tastefejl kan i værste tilfælde medføre indrejseforbud i USA.

Et ESTA gælder i 2 år, hvor du kan rejse til USA lige så mange gange som du vil. Du skal dog være opmærksom på, at du skal ansøge om et nyt ESTA, hvis du får et nyt pas. Det er desuden vigtigt, at du benytter dig af den officielle ESTA hjemmeside.

Der findes et stort antal svindelsider på nettet, som kræver langt over det dobbelte for at hjælpe med at udfylde dit ESTA. I de fleste tilfælde, bliver ansøgningen ikke udfyldt korrekt, hvilket kan give alvorlige problemer i paskontrollen. På den officielle hjemmeside koster et ESTA $14 pr. person.

 

6. Udfyld APIS

For at rejse frem og tilbage til USA, skal du udfylde et APIS, som er et supplement til ESTA-ansøgningen. Det er nemlig et krav fra de amerikanske myndigheder, at alle flyselskaber indsamler oplysninger om passagererne med henblik på at øge sikkerheden.

Oplysningerne omfatter bl.a. din nationalitet, dit navn, pasnummer og adressen på dit første hotel i USA. Du skal senest give oplysningerne ved check-in i lufthavnen, men det er også muligt at udfylde et APIS på flyselskabets hjemmeside. Det er en god idé at gøre det online, så du sparer tid i lufthavnen.

Palm Springs - Rejsdiglykkelig.dk

 

7. Udfyld Secure Flight

Sikkerheden for at rejse ind i USA er på sit højeste, og du er slet ikke færdig med at udfylde formularer endnu. De amerikanske myndigheder kræver nemlig også at flyselskaberne oplyser passagernes fulde navn, køn og fødselsdato mindst 72 timer før afrejse.

Det er dit eget ansvar at sørge for, at flyselskabet har fået dine Secure Flight oplysninger. Bemærk at du ikke må komme ombord på flyet til USA, hvis du ikke har udfyldt oplysningerne.

Nogle flyselskaber indhenter oplysningerne i forbindelse med bookingen imens andre flyselskaber kræver at de udfyldes på deres hjemmeside. Det er vigtigt at du får styr på, hvordan det udfyldes ved netop dit flyselskab.

 

8. Udvidet rejseforsikring

Det gule- og det blå sygesikringskort dækker IKKE i USA. Det er derfor vigtigt, at tegne en udvidet rejseforsikring til hele verden. Bemærk at mange standardrejseforsikringer kun dækker i Europa. Det koster ekstremt meget at betale for hospitalsophold og lægeregninger i USA.

Du har sikkert allerede hørt skrækhistorier om, hvordan turister gældsætter sig for enorme beløb pga. et lillebitte uheld i udlandet. Det ville være rigtig træls, at ende som én af turisterne i skrækhistorierne. Så husk endelig den rejseforsikring – især til USA!

Hvis der sker et uheld, kan du simpelthen bare sende regningen til forsikringsselskabet, og så tager de sig af den. Det er dejligt nemt og rart, at være på den sikre side. Vær dog opmærksom på, at du selvfølgelig selv skal betale for selvrisikoen.

 

9. Vaccinationer

Når du rejser til USA, er der ikke noget krav om vaccinationer. Det er dog altid en god idé at få vaccinen mod difteri og stivkrampe, når du skal rejse til udlandet. For at være sikker på at vaccinen fungerer optimalt, bør du få en ny hvert 10. år. En difteri og stivkrampe vaccine koster cirka 250 kr., men du kan få rabat hvis du er medlem af Sygeforsikringen Danmark.

 

10. Kopier af rejsedokumenter

Det er altid en god idé, at kopiere dine rejsedokumenter og gemme en backup online. Du kan i værste tilfælde risikere at miste dine flybilletter, kreditkort eller pas og det ville være ærgerligt, hvis du ikke har gemt oplysningerne et andet sted. Sørg for at gensende flybilletter, ESTA, ordrebekræftelser, billeje osv. til mindst 2 forskellige e-mails.

Det er også en god idé at scanne pas, kørekort og kreditkort over på din computer eller telefon, hvorefter du sender dem til din egen e-mail samt din rejsepartners. Ved at gøre dette, vil du altid have ekstra kopier af de vigtigste rejsedokumenter opbevaret et sikkert sted.

Inden rejsen til USA - Rejsdiglykkelig.dk

 

11. Underskrift til børn

Hvis et barn kun rejser med den ene af sine forældre, er det vigtigt at barnet har en underskrift fra den anden forældre. Hvis barnet derimod flyver uden nogen af sine forældre, er det selvfølgelig vigtigt med en underskrift fra begge forældre.

Det kan være en god idé at skrive en erklæring på engelsk, hvor du giver tilladelse til at den anden forældre rejser med barnet. Reglen om en underskrift fra de forældre der ikke er med på rejsen skyldes bl.a. at de amerikanske myndigheder forsøger at mindske bortførelser af børn.

 

12. Lås ikke kufferten

Det er vigtigt at du ikke låser din kuffert, når den skal tjekkes ind i lufthavnen. De amerikanske myndigheder har nemlig ret til at se indholdet i din kuffert, og det er fuldstændig umuligt hvis den er låst. De har dermed ret til at bryde kufferten op, hvilket kan resultere i at din kuffert bliver ødelagt.

Eftersom at det var dig selv der låste den, skal du kigge langt efter en erstatning for skaderne. Hvis du virkelig gerne vil have låst din kuffert, skal du kigge efter en TSA-lås, der er godkendt af de amerikanske myndigheder. Den kan nemlig nemt låses op af myndighederne uden de ødelægger noget.

Hvis de amerikanske myndigheder undersøger din kuffert, er der et papir deri, som oplyser om dette. Den kan godt ligge lidt gemt væk i kufferten, men du vil helt sikkert opdage den før eller siden.

 

13. Tolddokumentet i flyet

I slutningen af flyrejsen til USA, udleverer flypersonalet et tolddokument til passagerne, der også kaldes for Customs Declaration Form. Her skal du bl.a. svare på, om du medbringer fødevarer eller store kontantbeløb ind i landet.

Tolddokumentet skal først afleveres ved toldkontrollen i lufthavnen, efter du har hentet din bagage. Det er alligevel en god idé at udfylde dokumentet i god tid, da det kan være lidt forvirrende de første par gange. Hvis du er i tvivl om noget, kan du altid spørge flypersonalet eller din sidemand om hjælp.

Det bedste du kan gøre, er fuldstændig at undgå at medbringe fødevarer til USA. Noget så simpelt som en banan kan nemlig skabe store problemer i toldkontrollen. Better safe than sorry.

Flyet - Rejsdiglykkelig.dk


Vi er nået til vejs ende med denne praktiske huskeliste inden rejsen til USA. Der er som sagt rigtig mange sikkerhedsregler for at komme ind i USA. Men husk på at det alt sammen er medvirkende til, at du får en mere tryg og sikker rejse.

Du skal bare sørge for at overholde punkterne på listen, og så kan du næsten være stensikker på, at du kommer ind i USA. Du er nu klar, parat, start til at flyve over Atlanten og starte dit livs måske fedeste eventyr!

Planlægger du en rejse til USA? Glem ikke at læse følgende artikler:

… Eller læs alle artikler fra USA

Planlæg din rejse til USA:

Bestil fly til USA på Momondo.dk (reklamelink)

Bestil biludlejning i USA på Discovercars.dk (reklamelink)

Bestil oplevelser i USA på GetYourGuide.dk (reklamelink)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

kommentarer