Praktisk huskelisten inden rejsen til USA - Rejsdiglykkelig.dk

Praktisk Huskeliste inden Rejsen til USA

Planlægger du en rejse til USA? Glem ikke at tjekke denne praktiske huskeliste med alt du skal huske inden rejsen til USA.

Det kan være nervepirrende at stå i den lange kø i lufthavnen for at komme gennem kontrollen i USA.

Sikkerhedsreglerne er nemlig skærpet betydeligt efter terrorangrebet den 11. september 2001. De lukker ikke bare hvem som helst ind i USA.

Det er her nervøsiteten for alvor stiger. For hvad nu hvis, at du har glemt at udfylde ét enkelt papir?

Det ville være en rigtig øv-oplevelse, at flyve hele vejen over Atlanten og derefter blive afvist ved kontrollen, fordi du ikke må rejse ind i landet. Heldigvis, kan du nemt undgå sådan en træls situation.

Det kræver egentligt bare, at du er ekstra opmærksom på, hvilke regler der skal overholdes inden rejsen til USA. Alt dét kan du få hjælp til med denne praktiske huskeliste inden rejsen til USA.


Læs også: Forløbet i Lufthavnen i USA

Praktisk huskelisten inden rejsen til USA - Road trip - Rejsdiglykkelig.dk

 

Praktisk Huskeliste inden Rejsen til USA


1. Gyldigt pas med korrekte oplysninger

Det er vigtigt, at dit pas er gyldigt under hele dit ophold i USA. Der er til gengæld IKKE noget krav om, at passet skal være gyldigt i et bestemt antal måneder efter hjemrejsen.

Du kan derfor trygt rejse til USA, selvom at dit pas allerede udløber 1 måned efter du har forladt landet. Det er desuden vigtigt, at tjekke om dit navn stadig stemmer overens med navnet i passet.

Det er nok de færreste der ændrer navn fra tid til anden, men det kan jo ske. Det kan f.eks. være i tilfælde af, at du har ændret efternavn i forbindelse med ægteskab.

 

2. Returbillet ud af USA

Der er strenge regler om, at du SKAL kunne fremvise en returbillet ud af USA igen. De vil nemlig se beviser for, at du ikke planlægger at bosætte dig illegalt i deres land.

Hvis du ikke har en returbillet, kan du allerede blive nægtet adgang på flyet i lufthavnen i Danmark. Det behøver dog ikke nødvendigvis at være en returbillet tilbage til Danmark.

Det må også gerne være en billet til et andet land, som f.eks. Mexico eller Brasilien. Det vigtigste er egentligt bare, at du har en billet ud af USA igen.

Hvis du simpelthen ikke ved, hvornår du forlader USA igen, er der også en anden mulighed. Du kan nemlig bestille en refunderbar- eller fleksibel flybillet, som giver dig muligheden for, at få pengene tilbage eller ændre på rejsedatoen.

Du skal dog være opmærksom på, at det er meget vigtigt, at du KUN opholder dig i USA indenfor den visumfri periode på 90 dage.

 

3. Bestil første overnatning

På den praktiske huskeliste inden rejsen til USA, er det også vigtigt at nævne, at du skal bestille din første overnatning (reklamelink) på forhånd. Du skal nemlig oplyse adressen til flyselskabet.

Dette sker senest ved check-in i lufthavnen. Du kan også indtaste oplysningerne på flyselskabets hjemmeside på forhånd, så du kan spare tid i lufthavnen. Husk at gemme den korrekte adresse og navnet på hotellet.

Du skal for øvrigt også oplyse adressen på din første overnatning i forbindelse med din ESTA-ansøgning. Alt dette kommer jeg nærmere ind på længere nede på denne huskeliste inden rejsen til USA.

Hvis du besøger USA adskillige gange med det samme ESTA, kan du nemt opdatere adressen online. Det er dog ikke obligatorisk.

Praktisk huskelisten inden rejsen til USA - Rejsdiglykkelig.dk

 

4. Visum er ikke altid nødvendigt

Danske statsborgere kan opholde sig visumfrit i USA i op til 90 dage ved hjælp af det amerikanske Visa Waiver Program. Det kræver blot at du udfylder en ESTA-ansøgning, som er beskrevet yderligere længere nede på siden.

Din ESTA-ansøgning kan dog risikere at blive afvist. I tilfælde heraf, er du nødt til at ansøge om et visum til USA.

Årsagen til afvisningen kan bl.a. skyldes at du ikke har en ren straffeattest eller har opholdt dig i krigsramte lande. Det kan også skyldes, at du tidligere har besøgt USA længere tid end tilladt eller har en farlig smitsom sygdom.

Det er desuden nødvendigt med et visum, hvis du har planer om at studere eller arbejde i USA.

Hvis du er én af de få uheldige personer, der bliver afvist i at få et ESTA, skal du ansøge om et visum. Det kræver ofte at du møder personligt op til et interview på den amerikanske ambassade i København. Et turistvisum til USA koster $160 pr. person.

 

5. Ansøg om ESTA

Inden afrejse skal du udfylde en elektronisk forhåndsgodkendelse på ESTA’s hjemmeside. Bemærk at et ESTA giver tilladelse til at flyve til USA, men giver ikke nødvendigvis garanti for indrejse i landet.

Ansøgningen skal senest udfyldes 72 timer før afrejse, men det er en god idé at ansøge mindst en uge før. De fleste bliver godkendt inden for få minutter, men du kan risikere at ansøgningen skal undersøges nærmere.

Husk at være omhyggelig med ESTA-ansøgningen, da det er vigtigt at oplysningerne stemmer overens med dem i dit pas. Forkerte oplysninger eller tastefejl kan i værste tilfælde medføre indrejseforbud i USA.

Et ESTA gælder i 2 år, hvor du kan rejse til USA så mange gange som du vil. Vær dog opmærksom på, at du skal ansøge om et nyt ESTA, hvis du får et nyt pas.

Det er desuden vigtigt, at du benytter dig af den officielle ESTA hjemmeside. Der findes et stort antal svindelsider på nettet, som kræver langt over det dobbelte for at hjælpe med at udfylde dit ESTA.

I de fleste tilfælde, bliver ansøgningen ikke udfyldt korrekt, hvilket kan give alvorlige problemer i paskontrollen. På den officielle hjemmeside koster et ESTA $21 pr. person.

 

6. Udfyld APIS

For at rejse til USA, skal du udfylde et APIS, som er et supplement til ESTA-ansøgningen. Det er nemlig et krav fra de amerikanske myndigheder, at alle flyselskaber indsamler oplysninger om passagererne med henblik på at øge sikkerheden.

Oplysningerne omfatter bl.a. din nationalitet, dit navn, pasnummer og adressen på dit første hotel i USA.

Du skal senest give oplysningerne ved check-in i lufthavnen, men det er også muligt at udfylde et APIS på flyselskabets hjemmeside. Det er en god idé at gøre det online, så du sparer tid i lufthavnen.

Palm Springs - Rejsdiglykkelig.dk

 

7. Udfyld Secure Flight

Sikkerheden for at rejse ind i USA er på sit højeste, og du er slet ikke færdig med at udfylde formularer endnu.

De amerikanske myndigheder kræver nemlig også at flyselskaberne oplyser passagernes fulde navn, køn og fødselsdato mindst 72 timer før afrejse.

Det er dit eget ansvar at sørge for, at flyselskabet har fået dine Secure Flight oplysninger. Bemærk at du ikke må komme ombord på flyet til USA, hvis du ikke har udfyldt dem.

Nogle flyselskaber indhenter oplysningerne i forbindelse med bookingen imens andre kræver at de udfyldes på deres hjemmeside. Det er vigtigt, at du har styr på, hvordan det udfyldes ved netop dit flyselskab.

 

8. Udvidet rejseforsikring

Det gule- og det blå sygesikringskort dækker IKKE i USA. Det er derfor vigtigt, at tegne en udvidet rejseforsikring til hele verden.

Bemærk at mange standardrejseforsikringer kun dækker i Europa. Og det koster ekstremt meget at betale for hospitalsophold og lægeregninger i USA.

Du har sikkert allerede hørt skrækhistorier om, hvordan turister gældsætter sig for enorme beløb pga. et lillebitte uheld i udlandet.

Det ville være rigtig træls, at ende som én af turisterne i skrækhistorierne. Så husk endelig den rejseforsikring – især til USA!

Hvis uheldet er ude, kan du bare sende regningen til forsikringsselskabet, som herefter tager sig af den. Det er dejligt nemt og rart, at være på den sikre side. Vær dog opmærksom på, at du selv skal betale for selvrisikoen.

 

9. Vaccinationer

Når du rejser til USA, er der ikke noget krav om vaccinationer. Det er dog altid en god idé, at have vaccinen mod difteri og stivkrampe på udlandsrejser.

For at være sikker på, at vaccinen fungerer optimalt, bør du få en ny hvert 10. år. En difteri og stivkrampe vaccine koster cirka 250 kr., men du kan få rabat hvis du er medlem af Sygeforsikringen Danmark.

 

10. Kopier af rejsedokumenter

Det er altid en god idé, at kopiere dine rejsedokumenter og gemme en backup online. Du kan i værste tilfælde risikere at miste dine flybilletter, kreditkort eller pas.

I tilfælde heraf, ville det være ærgerligt og bøvlet, hvis du ikke har gemt oplysningerne et andet sted. Sørg for at gensende flybilletter, ESTA, ordrebekræftelser, billeje osv. til mindst 2 forskellige e-mails.

Det er ligeledes en god idé at scanne pas og kørekort over på din computer eller telefon. Herefter kan du sende dem videre til din egen e-mail samt rejsepartners.

Ved at gøre dette, vil du altid have ekstra kopier af de vigtigste rejsedokumenter opbevaret et sikkert sted. Sørg desuden for at medbringe flere kreditkorts – og helst forskellige typer.

Inden rejsen til USA - Rejsdiglykkelig.dk

 

11. Underskrift til børn

Hvis et barn kun rejser med den ene af sine forældre, er det vigtigt at barnet har en underskrift fra den anden forældre, som ikke er med på rejsen.

Hvis barnet derimod flyver uden nogen af sine forældre, er det selvfølgelig vigtigt med en underskrift fra begge forældre.

Det er desuden en rigtig god idé at skrive en erklæring på engelsk, hvor du giver tilladelse til, at den anden forældre rejser med barnet.

Reglen om en underskrift fra de forældre, som ikke er med på rejsen, skyldes bl.a. at de amerikanske myndigheder forsøger at mindske bortførelser af børn.

 

12. Lås ikke kufferten

Det er vigtigt at du ikke låser din kuffert, når den skal tjekkes ind i lufthavnen. De amerikanske myndigheder har nemlig ret til at se indholdet i din kuffert, hvilket er umuligt hvis den er låst.

Myndighederne har dermed ret til at bryde kufferten op, hvilket kan resultere i at den bliver ødelagt. Eftersom at det var dig selv der låste den, skal du kigge langt efter en erstatning.

Hvis du virkelig gerne vil have låst din kuffert, skal du kigge efter en TSA-lås (reklamelink).

TSA-låse er godkendt af de amerikanske myndigheder. De kan nemlig nemt låses op af myndighederne uden de behøver ødelægge noget.

Hvis de amerikanske myndigheder undersøger din kuffert, er der et papir i kufferten som oplyser herom. Den kan godt ligge lidt gemt væk, men du vil helt sikkert opdage den før eller siden.

 

13. Tolddokumentet i flyet

I slutningen af flyrejsen til USA udleverer flypersonalet et tolddokument (Customs Declaration Form) til passagerne. Her skal du bl.a. svare på, om du medbringer fødevarer eller store kontantbeløb ind i landet.

Tolddokumentet skal først afleveres ved toldkontrollen i lufthavnen – efter du har hentet din bagage. Alligevel er det en god idé, at udfylde dokumentet i god tid.

Det kan nemlig være ret så forvirrende, at udfylde dokumentet de første par gange. Hvis du er i tvivl om noget, kan du altid spørge flypersonalet eller din sidemand om hjælp.

Det bedste du kan gøre er, fuldstændig at undgå at medbringe fødevarer til USA. Noget så simpelt som en banan kan nemlig skabe store problemer i toldkontrollen. Så Better safe than sorry.

Flyet - Rejsdiglykkelig.dk

Vi er nået til vejs ende med denne praktiske huskeliste inden rejsen til USA. Der er som sagt rigtig mange sikkerhedsregler for at komme ind i USA. Men husk på, at det alt sammen er medvirkende til, at du får en tryggere og sikrere rejse.

Hvis du sørger for at overholde punkterne på listen, kan du næsten være stensikker på, at du kommer ind i USA. Du er nu klar, parat, start til at flyve over Atlanten og starte dit livs måske fedeste eventyr!

Læs flere gode artikler fra USA:

30 Ting du skal vide når du besøger USA

Forløbet i Lufthavnen i USA

12 Smukke Nationalparker i USA

Rejseforslag: Road Trip Rute i Det Vestlige USA

Rejseforslag: Fantastisk Road Trip Rute i Florida

… Eller læs alle artikler fra USA

Planlæg din rejse til USA:

Bestil fly til USA (reklamelink)

Bestil hotel i USA (reklamelink)

Bestil biludlejning i USA (reklamelink)

Bestil oplevelser i USA (reklamelink)
Nikita L. Christiansen

På Rejs Dig Lykkelig deler jeg ud af mine erfaringer, rejsetips og praktiske informationer fra mine mange rejser og oplevelser i udlandet, men også i Danmark.
Jeg har rejst i 40+ lande og har drevet rejsebloggen siden 2017. I 2021 gik jeg fuldtid på Rejs Dig Lykkelig, hvilket har gjort det til en af Danmarks største og mest succesfulde rejseblogs.

Se historier

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

kommentarer