Praktisk huskelisten inden rejsen til USA - Rejsdiglykkelig.dk

Praktisk huskeliste inden rejsen til USA

Det kan være nervepirrende at stå i den lange kø for, at komme igennem kontrollen i USA. Sikkerhedsreglerne er nemlig skærpet betydeligt efter terrorangrebet i 2001 og de lukker ikke bare hvem som helst ind i landet. Det er her nervøsiteten for alvor stiger. For hvad nu hvis, at du har glemt at udfylde ét enkelt papir?

Det ville være en rigtig øv-oplevelse, at flyve hele vejen over Atlanten og derefter bare blive afvist til, at måtte rejse ind i landet. Men du kan heldigvis nemt undgå sådan en træls situation. Det kræver sådan set bare, at du er ekstra opmærksom på, hvilke regler der skal overholdes inden rejsen til USA.


Læs også: Forløbet i lufthavnen i USA

Praktisk huskelisten inden rejsen til USA - Road trip - Rejsdiglykkelig.dk


 

Gyldigt pas med korrekte oplysninger

Det er vigtigt, at dit pas er gyldigt under hele opholdet i USA. Men der er ikke noget krav om, at passet skal være gyldigt i en bestemt antal måneder efter hjemrejsen. Du kan derfor trygt rejse til USA, selvom at dit pas udløber 1 måned efter du har forladt landet igen. Det er desuden vigtigt, at tjekke om dit navn stemmer overens med navnet i passet. Hvis du f.eks. har ændret efternavn i forbindelse med ægteskab, så skal du også huske at ændre det i passet.

 

Returbillet ud af USA

Der er strenge regler for, at du skal kunne fremvise en returbillet ud af USA igen. De vil nemlig have beviser på, at du ikke bare bosætter dig illegalt i deres land. Hvis du ikke har en returbillet, kan du allerede blive nægtet adgang på flyet i lufthavnen herhjemme. Men det behøver ikke nødvendigvis at være en returbillet tilbage til Danmark. Det kan også være til et andet land såsom Mexico eller Brasilien. Det vigtigste er bare, at du har en billet ud af USA.

Hvis du er i den uheldige situation, at du simpelthen ikke ved hvornår du forlader USA igen, så er der også en anden løsning. Du kan nemlig bestille en refunderbar flybillet eller en fleksibel flybillet, som giver dig muligheden for, at få pengene tilbage eller ændre på rejsedatoen. En anden mulighed er, at bestille en hvilken som helst billig flybillet ud af USA – Og derefter simpelthen bare lade være med, at stige ombord på flyet. Jeg ved ikke hvor smart den sidste idé er, men muligheden er der. Det må jo være op til den enkelte at vurdere, om det er en mulighed man er villig til at tage.Book første overnatning

Du skal sørge for at booke den første overnatning på forhånd, eftersom at du skal oplyse adressen til flyselskabet. Dette sker senest ved check-in, men du kan også indtaste oplysningerne på flyselskabets hjemmeside og dermed spare lidt tid i lufthavnen. Husk derfor at gemme den korrekte adresse og navnet på hotellet. Du skal også oplyse den første overnatning i forbindelse med din ESTA-ansøgning. Hvis du besøger USA flere gange med det samme ESTA, kan du nemt opdatere adressen online, men det er ikke obligatorisk.

Praktisk huskelisten inden rejsen til USA - Rejsdiglykkelig.dk

 

Visum er ikke nødvendigt

Alle danske statsborgere kan opholde sig i USA i op til 90 dage uden et visum ved hjælp af det amerikanske Visa Waiver Program. Det kræver blot at du udfylder en ESTA-ansøgning, som er beskrevet yderligere længere nede på siden. Din ESTA-ansøgning kan dog risikere at blive afvist og i sådan et tilfælde er du nødt til, at søge om et visum. Årsagen til dette kan bl.a. skyldes at du ikke har en ren straffeattest, har opholdt dig i krigsramte lande, tidligere har besøgt USA længere tid end tilladt eller at du har en farlig smitsom sygdom. Det er desuden nødvendigt med et visum, hvis du har planer om at studere eller arbejde i USA.

Hvis du er en af de få uheldige personer, der bliver afvist at få et ESTA, så skal du ansøge om visum ved den amerikanske ambassade. Det kræver ofte at du møder personligt op til et interview på ambassaden i København. Et turist visum til USA koster $160 pr. person.

 

Ansøg om ESTA

Inden afrejsen skal du udfylde en elektronisk forhåndsgodkendelse på ESTA’s hjemmeside. Bemærk at et ESTA giver tilladelse til at flyve til USA, men det giver ikke nødvendigvis garanti for indrejse i landet. Ansøgningen skal allersenest udfyldes 72 timer før afrejse, men det er en god idé at ansøge mindst en uge før. Du vil oftest blive godkendt indenfor få minutter, men du kan også risikere at ansøgningen skal undersøges nærmere. Husk at være omhyggelig med ESTA-ansøgningen, da det er vigtigt at oplysningerne stemmer overens med dem i dit pas. Forkerte oplysninger eller tastefejl kan i værste tilfælde medføre indrejseforbud i USA.

Et ESTA gælder i 2 år og du kan rejse til USA lige så mange gange du vil med det. Men vær opmærksom på, at du skal ansøge om et nyt ESTA, hvis du har fået et nyt pas. Det er desuden vigtigt, at du benytter dig af den officielle ESTA hjemmeside. Der er et utal af svindelsider på nettet, som kræver langt over det dobbelte for at hjælpe med at udfylde ens ESTA. Ofte ender det med, at ansøgningen ikke bliver udfyldt korrekt og det kan give alvorlige problemer i paskontrollen. På den rigtige officielle hjemmeside koster et ESTA $14 pr. person.

 

Udfyld APIS

For at kunne rejse til og fra USA skal du udfylde et APIS, som er et supplement til ESTA-ansøgningen. Det er nemlig et krav fra de amerikanske myndigheder, at alle flyselskaber skal indsamle bestemte oplysninger om deres passagerer med henblik på at øge sikkerheden. Oplysningerne som skal registreres omfatter blandt andet din nationalitet, dit navn, pasnummer og adressen på dit første hotel i USA. Du skal give oplysningerne senest ved check-in i lufthavnen, men du kan ofte udfylde et APIS på flyselskabets hjemmeside. Det anbefales at du udfylder det online – for at spare tid i lufthavnen.

Praktisk huskelisten inden rejsen til USA - Palm Springs - Rejsdiglykkelig.dk

 

Udfyld Secure Flight

Sikkerheden for at rejse ind i USA er på sit højeste og du er slet ikke færdig med, at udfylde formularer endnu. De amerikanske myndigheder kræver nemlig også at flyselskaberne oplyser passagernes fulde navn, køn og fødselsdato mindst 72 timer før afrejse. Det er dit eget ansvar at sørge for, at flyselskabet har fået dine Secure Flight oplysninger. Bemærk at du ikke må komme ombord på flyet til USA, hvis du ikke har udfyldt oplysningerne. Nogle flyselskaber indhenter oplysningerne i forbindelse med bookingen, mens andre flyselskaber kræver at de udfyldes på deres hjemmeside. Det er vigtigt, at du får styr på hvordan det udfyldes igennem netop dit flyselskab.

 

Udvidet rejseforsikring

Det gule- og det blå sygesikringskort dækker ikke i USA og det er derfor vigtigt, at tegne en rejseforsikring. Hvis du allerede har en rejseforsikring, skal du være opmærksom på, om den også dækker uden for Europa. Det koster nemlig ekstremt meget for hospitalsophold og lægeregninger i USA. Du har garanteret allerede hørt om nogle af skrækhistorierne, hvor turister gældsætter sig for enorme beløb pga. et lille uheld i udlandet. Det ville være træls, at ende som en af de turister i skrækhistorierne. Så husk endelig den rejseforsikring – især til USA! Hvis der sker et uheld, kan du simpelthen bare sende regningen til forsikringsselskabet og så tager de sig af den. Det er dejligt nemt og det er altid rart, at være på den sikre side.Vaccinationer

Der er ikke noget krav om vaccinationer når du rejser til USA. Men det er altid en god idé, at have vaccinen mod difteri og stivkrampe, når du rejser til udlandet. For at være sikker på, at vaccinen fungerer optimalt bør du få en ny hvert 10. år. En difteri og stivkrampe vaccination koster cirka 250 kr., men du kan få rabat hvis du er medlem af Sygeforsikringen Danmark.

 

Kopier af rejsedokumenter

Det er altid en god idé, at kopiere dine rejsedokumenter og gemme en backup online. Du kan i værste tilfælde risikere at miste dine flybilletter, kreditkort eller pas og det ville være ærgerligt, hvis du ikke har gemt oplysningerne et andet sted. Sørg for at gensende flybilletter, ESTA, ordrebekræftelser, billeje osv. til mindst 2 forskellige e-mails. Det er også smart at scanne pas, kørekort og kreditkort over på din computer eller telefon, hvorefter du sender dem til din egen e-mail samt rejsepartners. På den måde vil du altid have ekstra kopier af de vigtigste rejsedokumenter opbevaret et sikkert sted.

Inden rejsen til USA - Rejsdiglykkelig.dk

 

Underskrift til børn

Hvis et barn kun rejser med én af sine forældre er det vigtigt, at barnet har en underskrift fra den anden forældre, som ikke er med på flyveturen. Hvis barnet derimod flyver uden nogle af sine forældre, er det selvfølgelig vigtigt med en underskrift fra begge forældre. Det kan være en god idé, at skrive en erklæring på engelsk om, at du som forældre har givet tilladelse til dette. Reglen om en underskrift fra begge forældre skyldes blandt andet, at de amerikanske myndigheder forsøger at mindske bortførelser af børn.

 

Lås ikke kufferten

Du skal ikke låse din kuffert når den skal tjekkes ind i lufthavnen. De amerikanske myndigheder har nemlig ret til, at se indholdet i din kuffert og det er umuligt hvis den er låst. De har tilladelse til at bryde kufferten op og det kan i værste tilfælde betyde, at din kuffert bliver ødelagt. Eftersom at det var dig selv, der valgte at låse den, skal du kigge langt efter en erstatning for skaderne. Hvis du virkelig gerne vil have låst kufferten, så skal du kigge efter en TSA-lås, som er godkendt af de amerikanske myndigheder. En TSA-lås kan nemlig låses op af myndighederne – uden at de ødelægger noget. Hvis din kuffert er blevet undersøgt ligger der et papir i den, som oplyser om det.

 

Tolddokumentet i flyet

Flypersonalet udleverer et tolddokument – Customs Declaration Form – til passagerne i slutningen af flyveturen til USA. Her skal du blandt andet svare på, om du medbringer fødevare eller store kontantbeløb ind i landet. Tolddokumentet skal først afleveres ved toldkontrollen efter du har hentet din bagage i lufthavnen. Men det er en god idé, at udfylde dokumentet i god tid, da det kan være lidt forvirrende de første par gange. Hvis du er i tvivl om noget, så kan du altid spørge flypersonalet om hjælp. Det er klogest bare at undgå, at tage fødevarer med ind i USA, da noget så simpelt som en banan kan skabe problemer i toldkontrollen.

Praktisk huskelisten inden rejsen til USA - Flyet - Rejsdiglykkelig.dk

 

Vi er nået til vejs ende med den praktiske huskeliste inden rejsen til USA. Der er som sagt ekstremt mange sikkerhedsregler for, at komme ind i USA. Men det er alt sammen medvirkende til, at du får en meget mere tryg og sikker rejse. Du skal bare sørge for, at overholde punkterne på listen og så kan du næsten være stensikker på, at du kommer ind i landet. Du er nu parat til at flyve over Atlanten og starte ferien, der måske bliver dit livs fedeste eventyr! Du bør også læse om forløbet i lufthavnen i USA, for at forberede dig bedst muligt.

Planlægger du en rejse til USA? Du vil måske også kunne lide disse artikler:
Bestil fly til USA på Momondo.dk (Reklamelink)

Bestil biludlejning i USA på Discovercars.dk (Reklamelink)Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

kommentarer