Seværdigheder og Oplevelser i New York -- Rejs Dig Lykkelig

26 Must-see Seværdigheder og Oplevelser i New York

Leder du efter sjove ting at lave i New York? Glem ikke at tjekke denne liste med de bedste must-see seværdigheder og oplevelser i New York City.

New York City er en af de mest fantastiske storbyer i verden. Ja, faktisk bliver de fleste tryllebundet ved første øjekast. Det er da heller ikke uden grund, at turister fra hele verden valfarter til The Big Apple.

I den ikoniske by, som aldrig sover, er der garanti for mindeværdige oplevelser for livet.

Problemet er bare, at det store udbud af seværdigheder og oplevelser i New York City hurtigt kan blive overvældende at finde rundt i. Du kan nemlig umuligt nå det hele på én enkelt rejse til New York.

Det er derfor en god idé, at planlægge hvad du skal se på forhånd. Det er netop derfor jeg har lavet denne liste med de bedste must-see seværdigheder og oplevelser i New York City.

Rejsetip: Hvis du har planer om at besøge mange attraktioner i New York, er der mulighed for at spare mange penge med et city Pass. Du kan f.eks. købe følgende:

New York CityPass: Spar 40% på 6 topattraktioner (reklamelink)

New York Pass: Adgang til over 100 attraktioner og ture (reklamelink)

New York City Explorer-pas med over 85 ture og attraktioner (reklamelink)

New York skyline - Rejs Dig Lykkelig

 

Seværdigheder og Oplevelser i New York:


1. Frihedsgudinden og Ellis Island

Det er selvfølgelig et must af besøge Frihedsgudinden (Statue of Liberty), som er den største af alle seværdigheder i New York. Frihedsgudinden våger stolt over sin by og kan ses fra flere steder på fastlandet, f.eks. fra Battery Park.

Glem ikke at tage på en bådtur til Liberty Island, hvor Frihedsgudinden står. Her kan du gå rundt om statuen, besøge museet og tage en tur op i kronen.

Billetterne til kronen bliver hurtigt udsolgt, så husk at bestille i god tid! Ellers kan du også bare nøjes med, at besøge den høje sokkel under hende.

På vejen tilbage til Manhattan, sejler de fleste både forbi Ellis Island. Det var her millioner af immigranter engang lagde vejen forbi inden de kom ind i USA. Du kan lære meget mere om historien på øens Immigrationsmuseum.

Hvis du skal besøge den verdensberømte statue, kan jeg især anbefale at købe disse ekstremt populære og topbedømte billetter til Frihedsgudinden (reklamelink).


Læs også: Guide til Frihedsgudinden i New York

Frihedsgudinden - Rejs Dig Lykkelig

 

2. Staten Island-færgen

Hvis du ikke gider betale for at besøge Frihedsgudinden, kan du med fordel hoppe på Staten Island-færgen. Den sejler lige forbi hende og er fuldkommen gratis at benytte. Det er dermed en af de bedste gratis oplevelser i New York.

De gule Staten Island-færger forbinder det sydlige Manhattan med Staten Island og sejler døgnet rundt.

Ruten er lidt over 8 kilometer lang og tager knap 30 minutter pr. vej. Undervejs på turen har du bl.a. udsigt til Frihedsgudinden, Ellis Island og Manhattans skyline. Du kan se sejltiderne her.

 

3. The Met: Seværdigheder i New York

Med en udstilling på mere end 2 millioner genstande, er The Met (The Metropolitan Museum of Art) et af verdens største og bedste museer.

Museet dækker over et enormt område på 17 hektar. Der er dermed rigeligt at give sig til på det storslåede museum i New York.

De mange gallerier byder på kunstværker fra hele verden, fra det gamle Egypten og det antikke Grækenland til det moderne Amerika. Oppe fra taget, er der desuden en fantastisk udsigt over Central Park og New Yorks skyline.

Hvis du leder efter de bedste museer i New York, er du simpelthen nødt til at besøge The Met! Det er nemlig en af de mest populære seværdigheder og oplevelser i New York. Køb billetter til The Met her (reklamelink).

Seværdigheder og Oplevelser i New York - The Met - Rejs Dig Lykkelig

 

4. Central Park

Central Park er New Yorks kæmpestore og verdensberømte bypark. Ja, faktisk er den så stor, at du nemt kan få en hel dag til at gå derinde.

Den store park kaldes for New Yorks grønne lunger – og det er slet ikke så svært, at forstå hvorfor!

Parken er beliggende på Manhattan og er et skønt tilflugtssted midt i storbyens stress og jag. Lokale såvel som turister valfarter hertil for at nyde stilheden og de grønne omgivelser.

Central Park er præget af store grønne plæner, skove, søer, vandløb og et stort antal populære turistattraktioner i New York. Du kan f.eks. tage i zoologisk have, møde H.C. Andersen, se et slot og meget mere.


Læs også: Sjove ting at lave i Central Park

Seværdigheder og Oplevelser i New York - Central Park - Rejs Dig Lykkelig

 

5. Hop-on Hop-off Bustur

Det kan være en god idé at benytte hop-on hop-off busser under din storbyferie i New York. Her kommer du med garanti forbi mange af de største must-see seværdigheder og oplevelser i New York.

Det er en rigtig god måde at opleve byen på samtidig med at du bliver transporteret rundt mellem de største turistattraktioner i New York Og det bedste af det hele? Du kan hoppe af og på busserne lige så mange gange som du har lyst til.

Du kan med fordel købe dine billetter til en hop-on hop-off bustur her (reklamelink).

 

6. Empire State Building

Empire State Building er en af de mest ikoniske bygninger i New York. Med en højde på 381 meter (443 meter med antennen) er det den tredjehøjeste skyskraber i New York. Ja, faktisk er den kun overgået af One World Trade Center og 432 Park Avenue.

Den ikoniske bygning blev bygget tilbage i 1931. Det var verdens højeste bygning i 23 år og New Yorks højeste i 41 år.

I dag er Empire State Building ikke bare et af de bedste udsigtspunkter, men også en af de bedste seværdigheder i New York. Her finder du to forskellige udsigtsplatforme med enestående udsigter.

Den ene ligger på 86. etage i 320 meters højde og er nok den de fleste regner med at finde. Den anden ligger på 102. etage i 381 meters højde.

Køen til Empire State Building er berygtet for at være meget lang. Det er derfor en god idé, at booke dine billetter på forhånd (reklamelink). Du kan eventuelt undgå den værste ventetid ved enten at ankomme meget tidligt eller meget sent.

Empire State Building - Rejs Dig Lykkelig

 

7. Top of the Rock

En anden af de bedste must-see seværdigheder og oplevelser i New York City er uden tvivl Top of the Rock.

Det er placeret på toppen af Rockfeller Center på Manhattan og byder på spektakulære udsigter over storbyen! Observationsdækket består nemlig af hele tre etager på 67., 69. og 70. etage.

Top op the Rock er ikke det højeste udsigtspunkt i New York, men det er alligevel et af de bedste. Herfra har du nemlig udsigt til Empire State Building og One World Trade Center i byens storslåede skyline.

Det er også herfra du finder den bedste udsigt over Central Park fra oven! Du kan med fordel købe dine billetter til Top of the Rock her (reklamelink).


Læs også: 15 Utrolige Udsigtspunkter i New York


 

8. Times Square: Seværdigheder i New York

Times Square er New Yorks pulserende hjerte. Her summer der af liv og storbystemning døgnet rundt.

Det er nok lidt af en turistfælde, men du kan simpelthen ikke besøge New York uden at opleve Times Square! Det er nemlig en af de absolut største must-see seværdigheder og oplevelser i New York.

På Times Square lyser enorme neonreklamer om kap med forlygterne på de ikoniske gule taxier. Alt imens de brede fortove er pakket med tusindvis af turister, gadegøglgere og sælgere. Det er præcis ligesom du har set det i alverdens film og TV-serier.

Når du står på Times Square og er omgivet af tusindvis af lys, larm og menneskemylder, kan du for alvor mærke rusen af New Yorks storhed.

Nyd storbystemning eller smut forbi nogle af områdets gode restauranter og butikker, såsom M&M’s World og Ellen’s Stardust Diner.

Times Square - Rejs Dig Lykkelig

 

9. Helikoptertur

Okay, det er måske ikke ligefrem en af de billigste oplevelser i New York City. Ikke desto mindre, er det stadig en af de fedeste og mest uforglemmelige aktiviteter i New York.

Hvis du leder efter den bedste udsigt over en af verdens mest ikoniske byer, kan du med fordel svæve over byen i en helikopter. Her bliver du mødt af enestående udsigter, som du ikke bare lige finder i en skyskraber.

En helikoptertur i New York skulle efter signede være alle pengene værd! Du kan f.eks. tage på denne topbedømte og populære helikoptertur i New York (reklamelink).

 

10. Broadway oplevelser i New York

Broadway er kendt for sine mange teatre og giver mulighed for, at opleve et ægte Broadway show i New York. Uanset om du er til musicals, stand-up eller klassikere, kan du være stensikker på, at finde et show til din smag.

Det kan være meget dyrt at købe billetter til de mest populære forestillinger, men det skulle efter sigende være alle pengene værd. At se et Broadway show er nemlig en af de mest klassiske oplevelser i New York.

Hvis du ikke har planer om at se et bestemt show, kan du med fordel vente med at købe dine billetter til samme dag som forestillingen.

Efter kl. 12.00 samme dag sælger Tkts billetkontorer nemlig restbilletter med op til 50% rabat. Du kan finde et af billetkontorerne under den røde trappe på Times Square. Ellers kan du købe billetter til Broadway shows her (reklamelink).

Seværdigheder og Oplevelser i New York - Broadway - Rejs Dig Lykkelig

 

11. MoMa

Hvis du interesserer dig for kunst, er MoMa (The Museum of Modern Art) uden tvivl en af de bedste seværdigheder og oplevelser i New York.

Det populære museum byder på en af verdens største og bedste samlinger af moderne og nutidig kunst. Udstillingerne består af arkitektur, design, tegninger, malerier, skulpturer, bøger, film og meget mere.

Mange af mesterværkerne er skabt af store verdensberømte kunstnere såsom Vincent Van Gogh, Pablo Picasso, Salvador Dalí og Claude Monet. Du kan købe billetter til MoMa her (reklamelink).


Læs også: De Bedste Museer i New York City

 

12. Brooklyn Bridge

En gåtur over Brooklyn Bridge er ligeledes blandt de bedste oplevelser i New York. Den ikoniske bro er en af USA’s ældste, og forbinder Manhattan og Brooklyn ved at krydse East River.

Udsigten fra broen er helt fantastisk og giver et godt overblik over Manhattans skyline. Det er en god idé, at gå over broen fra Brooklyn-siden til Manhattan-siden, så du har udsigt til Manhattan under gåturen.

Det tager omkring en halv times tid at tilbagelægge de 1,8 kilometer over broen. Det føles dog ikke så langt, når udsigten er så fantastisk.

Glem ikke at besøge Brooklyn Bridge Park, hvorfra der også er en smuk udsigt over Manhattan. Hvis du besøger parken ved solnedgang, kan du opleve hvordan de mange lys langsomt tændes i New Yorks skyline.

Seværdigheder og Oplevelser i New York - Brooklyn Bridge - Rejs Dig Lykkelig

 

13. Wall Street

Wall Street er verdens finansielle hovedstad og huser nogle af de vigtigste banker i verden.

Det er bl.a. her du finder New York Stock Exchange, som er verdens største børs og aktiemarked. Der er strenge sikkerhedsregler, så du kan desværre kun opleve bygnings storhed udefra.

En af de mest populære seværdigheder i Finansdistriktet i New York, er en bronzestatue af Wall Street tyren. Den berømte statue er med på et uendeligt antal selfies verden over.

Wall Street er dog meget mere end blot penge og finanser. Her kan du nemlig også opleve steder som Federal Hall, Trinity Church og Battery Park.

Seværdigheder og Oplevelser i New York - Wall Street - Rejs Dig Lykkelig

 

14. High Line: Seværdigheder i New York

High Line er en helt speciel park, som er beliggende på en gammel jernbanestrækning omkring 7 meter over gadeplan. Parken snor sig over byens gader langs en strækning på 2,3 kilometer og byder på gode udsigter fra et fugleperspektiv.

Over alt i den aflange park, er der plantet farverige blomster og træer ligesom der er opsat bænke og kunstværker.

Det er uden tvivl en af de mest unikke seværdigheder og oplevelser i New York. Parken er blevet uhyre populær på rekordtid – og så er den endda gratis at besøge!

 

15. Ground Zero

Ground Zero Memorial er et mindesmærke til ære for de næsten 3.000 mennesker, som mistede livet under terrorangrebet den 11. september 2001. Efter at World Trade Centers to tvillingetårne kollapsede var der et stort oprydningsarbejde.

I dag er hele området blevet genopbygget til et stort mindesmærke. Det består af to enorme huller i jorden, som står lige præcis dér, hvor de to tvillingetårne plejede at stå.

Hele vejen langs kanten af mindesmærket, kan du se navnene på alle ofrene der mistede livet under det frygtelige terrorangreb, der forandrede verden for altid.

Det er en meget rørende og tankevækkende oplevelse, at stå lige der, hvor tusindvis af mennesker så meningsløst mistede livet. Selvom at det kan være en barsk omgang, er det stadig en af de obligatoriske oplevelser i New York.


Læs også: Besøg 9/11 Memorial og Museum

9 11 Memorial - Rejs Dig Lykkelig

 

16. 9/11 Museum

9/11-Museet ligger under jorden imellem de to Ground Zero-mindesmærker. Her venter der dig et følelsesmæssigt og barskt indblik på terrorangrebet, der rystede hele verden.

Museets udstillinger består af hændelser før, under og efter terrorangrebet den 11. september 2001. Et besøg på museet er en følelsesmæssig rejse, hvor du bl.a. lærer om de mange ofre, som fuldstændigt meningsløst mistede livet.

Du kan også se stålrester og murbrokker fra World Trade Center, ødelagte redningskøretøjer, videoer af hændelsen og meget mere.

Et besøg i 9/11-museet er en intens oplevelse, som virkelig skaber indtryk! Hvis du vil have et bedre indblik i terrorangrebet, er det en af de seværdigheder og oplevelser i New York som du ikke må gå glip af.

Hvis du vi besøge det barske museum, kan du med fordel købe dine billetter til 9/11-Museet her (reklamelink).

Seværdigheder og Oplevelser i New York - 9 11 Museum - Rejs Dig Lykkelig

 

18. Natural History Museum

Det naturhistoriske museum i New York er kæmpestort! Ja, faktisk er det så stort, at du sagtens kan få en hel dag til at gå derinde.

Museet byder på mere end 30 millioner genstande, hvoraf de mest populære er den store samling af dinosaurskeletter. Der er også et vildt planetarium og et Butterfly Conservatory med mere end 500 frit flyvende sommerfugle.

Når du besøger Natural History Museum, kan du desuden lære om jordens opbygning, menneskets sanser, havets bund, universet og meget mere.

Med så mange spændende udstillinger, er det slet ikke så svært at forstå, hvorfor alle bliver så fascinerede af museet.

Det naturhistoriske museum er uden tvivl en af de bedste must-see seværdigheder og oplevelser i New York. Du kan købe billetter til Natural History Museum her (reklamelink).

 

17. 5th Avenue: Oplevelser i New York

5th Avenue er ikke bare New Yorks førende shoppinggade, men også en verdens mest berømte shoppinggader.

Gadens popularitet har tiltrukket mange topdesignere, der har placeret deres flagskibsbutikker her. Det har alt sammen resulteret i et enormt udvalg af butikker.

Selvom at der er mange dyre designerbutikker på 5th Avenue, er der også helt normale butikker, som ikke får bankkontoen på overarbejde. Der er mange fristelser, så det er her du skal tage hen, hvis du vil shoppe indtil dit kreditkort gløder.


Læs også: New York Shopping Guide

5th Avenue - Rejs Dig Lykkelig

 

19. Flatiron Building

Flatiron Building er en af de mest ikoniske bygninger i New York. Du har helt sikkert allerede set billeder af den før! Flatiron Building ligger i krydset mellem 5th Avenue og Broadway på Manhattan og er en af byens mest fotograferede bygninger.

Den verdensberømte bygning stod færdig i 1902 og er 87 meter høj. Den er nem at genkende, fordi den har en helt speciel trekantet form.

Ja, faktisk har den samme form som et strygejern – deraf navnet Flatiron Building. På en storbyferie i New York er det obligatorisk at tage et billede af den ikoniske bygning.

Flatiron Building - Rejs Dig Lykkelig

 

20. Guggenheim Museum

Guggenheim Museum (Solomon R. Guggenheim Museum) er et verdensberømt kunstmuseum. Derfor er det selvfølgelig også en af de bedste seværdigheder og oplevelser i New York City.

Museets imponerende kunstsamling består af mesterværker af store berømte kunstnere med fokus på modernisme og samtidskunst. De mange kunstværker er i konstant udvikling og udskiftes løbende.

Museet er faktisk så imponerende, at det er optaget på UNESCOs verdensarvsliste. Det skyldes ikke så meget kunsten på væggene, men nærmere selve bygningen, som er et arkitektonisk mesterværk i verdensklasse.

Hvis du drømmer om at besøge museet, kan du med fordel købe billetter til Guggenheim Museum her (reklamelink).

 

21. Se en sportskamp: Oplevelser i New York

En anden af de bedste aktiviteter og oplevelser i New York, er at se en sportskamp i verdensklasse. De professionelle sportsligaer NBA, NFL, NHL kan alle sammen opleves i New York på bestemte tidspunkter af året.

USA’s nationalsport er baseball, så det er selvfølgelig oplagt at se en baseballkamp på Yankee Stadium.

Du kan også overvære en New York Rangers ishockeykamp eller en basketballkamp på Madison Square Garden. Der er virkelig uendelige muligheder i New York!

Se en sportskamp - Rejs Dig Lykkelig

 

22. Grand Central Terminal

Grand Central Terminal er en af verdens mest berømte togstationer og har været med i utallige film og TV-serier. Tusindvis af mennesker passerer dagligt togstationen som har 44 platforme, hvilket er flere end nogen anden station i verden.

Togstationen ligger i en mere end 100 år gammel bygning, som er utroligt smuk udvendigt såvel som indvendigt.

Højdepunktet på Grand Central Terminal er den store forhal med et maleri på det buede loft, et gammelt ur og en imponerende marmortrappe.

Grand Central Terminal er en af New Yorks mest storslåede offentlige bygninger. Det er også netop derfor, at det er en af de mest populære must-see seværdigheder og oplevelser i New York.

Seværdigheder og Oplevelser i New York - Grand Central Terminal - Rejs Dig Lykkelig

 

23. St. Patrick’s Cathedral

St. Patrick’s Cathedral ligger på Fifth Avenue og er en kæmpestor katolsk katedral i New York. Den åbnede dørene for første gang i 1879 og er opført i en smuk gotisk stil.

Den enorme kirke betragtes som en af de fineste bygninger i New York. Den er dermed helt klart et besøg værd, hvis du alligevel er i nærheden. Der er desuden gratis entré, så hvorfor ikke smutte en tur forbi den?


Læs også: 20 Gratis Oplevelser i New York

 

24. Coney Island

På den sydligste spids af Brooklyn finder du Coney Island, som er et populært tilflugtssted for newyorkere.

Her er der sandstrande, brusende hav og en skøn feriestemning med alt hvad der ellers hører til. Det tager kun omkring 45 minutter at komme fra Manhattan til Coney Island med subwayen.

Coney Island er nok mest kendt for sin oldgamle forlystelsespark ved navn Luna Park. Her kan du prøve 19 forskellige forlystelser og alverdens spillemaskiner.

Du kan også prøve én af verdens ældste trærutsjebaner. Coney Island er helt klart en af de bedste seværdigheder og oplevelser i New York for hele familien.

Seværdigheder og Oplevelser i New York - Coney Island - Rejs Dig Lykkelig

 

Seværdigheder og Oplevelser i New York omegn


25. Dagstur til Washington D.C.

Har du mange dage i New York? Og har du ikke planer om et road trip i omegnen? Så er du simpelthen nødt til at tage på en dagstur til Washington D.C. Det er et af de steder i verden, som alle bør opleve mindst én gang i livet!

USA’s hovedstad er præget af en amerikansk stemning med gamle huse, storslåede regeringsbygninger, brede boulevarder, grønne områder og en spændende historie.

Når du besøger Washington D.C. kan du opleve et stort antal historiske monumenter, kulturelle vartegn og museer i verdensklasse. Du kan bestille en dagstur til Washington D.C. her (reklamelink).


Læs også: 24 Seværdigheder i Washington D.C.

 

26. Heldagstur til Niagara Falls

Niagara Falls ligger lidt længere væk fra New York City, men der findes alligevel mange heldagsture dertil.

Det er da heller ikke helt uden grund… Det verdensberømte vandfald er nemlig endnu et af de steder, som du bør opleve mindst én gang i livet.

Når du besøger Niagara Falls bliver du mødt af en imponerende naturoplevelse, som består af tre meget kraftfulde vandfald.

Ja, faktisk er de så kraftige, at der flyder mere end 3 millioner liter vand gennem vandfaldene hvert eneste sekund. Det er virkelig imponerende! Find heldagsture til Niagara Falls her (reklamelink).

Dagstur til Niagara Falls - Rejs Dig Lykkelig

Det var alt på denne liste over de absolut bedste must-see seværdigheder og oplevelser i New York City.

Hvad er dine favoritoplevelser i New York? Hvad ser du mest frem til, hvis du har planlagt en tur dertil? Skriv gerne en kommentar længere nede på siden.

Læs flere artikler fra New York City:

Rejseguide til New York

De Bedste Dagsture fra New York

De Bedste Steder til Shopping i New York

Hvor skal man bo i New York?

Praktisk Huskeliste inden Rejsen til USA

… Eller læs alle artikler fra New York City eller USA

Planlæg din rejse til New York:

Bestil fly til New York (reklamelink)

Bestil hotel i New York (reklamelink)

Bestil pakkerejse til New York (reklamelink)

Bestil biludlejning fra New York (reklamelink)

Bestil aktiviteter i New York (reklamelink)
Nikita L. Christiansen

På Rejs Dig Lykkelig deler jeg ud af mine erfaringer, rejsetips og praktiske informationer fra mine mange rejser og oplevelser i udlandet, men også i Danmark.
Jeg har rejst i 40+ lande og har drevet rejsebloggen siden 2017. I 2021 gik jeg fuldtid på Rejs Dig Lykkelig, hvilket har gjort det til en af Danmarks største og mest succesfulde rejseblogs.

Se historier

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *