16 must see seværdigheder og oplevelser i New York - Brooklyn Bridge - Rejsdiglykkelig.dk

16 Must-See Seværdigheder og Oplevelser i New York

Leder du efter de bedste ting at lave i New York? Tjek denne liste med de allerbedste must-see seværdigheder og oplevelser i New York City.

New York City er en af de mest fantastiske byer i verden, og de fleste bliver tryllebundet ved første besøg. Det er da heller ikke uden grund, at turister fra hele verden valfarter til The Big Apple.

I den ikoniske by, som aldrig sover, er der garanti for store og mindeværdige oplevelser. Det store udbud af seværdigheder og oplevelser i New York, kan dog hurtigt blive overvældende at finde rundt i. Du kan nemlig umuligt nå at se det hele på én enkelt rejse til New York.

Det er en god idé at planlægge, hvad du skal se på forhånd. Det er netop derfor jeg har lavet denne liste med de allerbedste must-see seværdigheder og oplevelser i New York City. Listen kan forhåbentligt hjælpe dig lidt på vej til en rejse du aldrig glemmer.

16 must see seværdigheder og oplevelser i New York - Frihedsgudinden - Rejsdiglykkelig.dk

De bedste oplevelser i New York City


1. Frihedsgudinden og Ellis Island

Du kan selvfølgelig ikke have været i New York uden at se Frihedsgudinden. Den absolut største must-see seværdighed i New York, våger stolt over sin by og byder besøgende fra søsiden velkommen. Den verdensberømte statue kan ses fra flere steder på fastlandet, men udsigten er ekstra god fra Battery Park.

Du bør ikke snyde dig selv for en bådtur til Liberty Island, hvor Frihedsgudinden står. Her kan du gå rundt om statuen, besøge museet og komme op i hendes krone. Billetterne til kronen bliver hurtigt udsolgt, så husk at booke i god tid. Du kan også bare nøjes med at komme op i den høje sokkel under hende. Jeg kan kraftigt anbefale disse billetter til frihedsgudinden fra GetYourGuide (reklamelink).

På vejen tilbage til Manhattan, sejler de fleste både forbi Ellis Island. Det var her millioner af immigranter i sin tid lagde vejen forbi, før de kom ind i USA. Alt dette kan du lære meget mere om på immigrationsmuseet, der er beliggende på den historiske ø.

Hvis du ikke vil betale for at besøge Frihedsgudinden, kan du også tage med Staten Island færgen. Den sejler lige forbi hende, og turen er ganske gratis. Bemærk dog, at det slet ikke er så dyrt at besøge Frihedsgudinden, selvom at man måske skulle tro det.

Amerikanske navn: Statue of Liberty. / Entre: $18.50 ($3 ekstra for kronen).

 

2. The Met

Med en udstilling på mere end 2 millioner genstande, er The Met et af verdens bedste og største museer. Museet dækker et enormt område på 17 hektar, så der er rigeligt at give sig til. Gallerierne byder på kunstværker fra hele verden såsom det gamle Egypten, det antikke Grækenland og det moderne Amerika.

Når du besøger The Met, må du ikke glemme at tage op på museets tag. Herfra får du en fantastisk udsigt over Central Park og New Yorks skyline. Hvis du har planer om at besøge et museum i New York, er The Met uden tvivl et must. Det storslåede museum er nemlig en af de bedste oplevelser i New York. Du kan med fordel bestille billetter til The Met på GetYourGuide (reklamelink).

Amerikanske navn: Metropolitan Museum of Art. / Entre: $25.

 

3. Central Park

Central Park er virkelig kæmpestor! Du kan sagtens få en hel dag til at gå herinde. Parken kaldes for New Yorks lunger og det er slet ikke så svært, at forstå hvorfor. Det er nemlig et skønt tilflugtssted for både lokale og turister, der ønsker at komme lidt væk fra storbyens travlhed. Her er der store plæner, skove, søer, vandløb og et utal af populære oplevelser i New York. Du kan tage i zoologisk have, møde H.C. Andersen, se et slot og meget mere.

Amerikanske Navn: Central Park. / Entre: Gratis.


Læs også: De bedste seværdigheder i Central Park

Central Park - Rejsdiglykkelig.dk

 

4. Empire State Building

Empire State Building blev bygget i 1931 og var med sine 381 meter – 443 meter med antennen – verdens højeste bygning i 23 år og New Yorks højeste i 41 år. I dag er Empire State Building New Yorks tredje højeste bygning. Den er kun overgået af One World Trade Center og 432 Park Avenue. Empire State Building er helt klart et af de bedste steder til at nyde udsigten over New York.

I Empire State Building er der to forskellige udsigtsplatforme, der hver især byder på en enestående udsigt. Den ene ligger på 86. etage i 320 meters højde og er byens højeste udendørs observationsdæk. Det er dén udsigtsplatform de fleste regner med at finde, da det er den, der har været med i utalige film og TV-serier. Den anden udsigtsplatform ligger på 102. etage i 381 meters højde. Her er der også en fantastisk udsigt, og på en klar dag, kan du faktisk se næsten 130 kilometer væk.

Køen til toppen af skyskraberen er berygtet for at være meget lang. Det er dermed en god idé at booke billetter til Empire State Building (reklamelink) på forhånd. Du kan også undgå den værste ventetid ved at komme meget tidligt eller meget sent. Empire State Building er uden tvivl en af de bedste must-see seværdigheder og oplevelser i New York!

Amerikanske navn: Empire State Building. / Entre: Fra $38.5. Top of the Rock

Top of the Rock er beliggende på toppen af Rockfeller Center og er endnu et godt udsigtspunkt i New York. Herfra får du én af de bedste udsigter over storbyen fra observationsdækkets tre etager, der er beliggende på 67., 69. og 70. etage.

Der er efterhånden mange der mener, at udsigten fra Top of the Rock er bedre end udsigten fra Empire State Building. Det skyldes bl.a. at der er en bedre udsigt over Central Park og at du kan se Empire State Building i den storslåede skyline. Derudover er der glasvægge i stedet for rækværk og der er ikke nær så mange turister.

Det er nok lidt af en smagssag, og du kan kun finde ud af det ved at besøge begge udsigtspunkter. Uanset hvad, er Top of the Rock én af de bedste oplevelser i New York City. Du kan købe billetter til Top of the Rock på GetYourGuide (reklamelink).

Amerikanske navn: Top of The Rock i Rockfeller Center. / Entre: Fra $36


Læs også: 15 Utrolige Udsigtspunkter i New York City


 

6. Times Square

Times Square er New Yorks pulserende hjerte, og summer af liv og storbysstemning. Det er jo nok lidt af en turistfælde, men du kan simpelthen ikke have været i New York uden at besøge Times Square. Det er bare blandt de største must-see seværdigheder i New York, som du ikke må gå glip af.

På Times Square lyser de store neonreklamer om kap med forlygterne på de gule taxier. Samtidig fylder tusindvis af turister, gadegøglere og sælgere de brede fortove. Du vil for alvor mærke rusen af New Yorks storhed, når du står blandt alle lysene, larmen og menneskemylderet. Området er desuden fuld af gode restauranter og butikker såsom M&M’s World og Ellen’s Stardust Diner.

Amerikanske navn: Times Square. / Entre: Gratis.

16 must see seværdigheder og oplevelser i New York - Times Square - Rejsdiglykkelig.dk

 

7. Broadway

Broadway er kendt for sine mange teatre og giver rig mulighed for at opleve et ægte Broadway show i New York. Uanset om du er til musicals, stand-up eller klassikere, kan du være stensikker på at finde et show lige til din smag.

Priserne for billetter til de mest populære forestillinger kan være meget dyre, men det skulle efter sigende være det hele værd. Et Broadway show er nemlig en ægte New Yorker oplevelse, og forestillingerne er yderst gennemførte.

Hvis du ikke har planer om at se et bestemt show, kan du med fordel vente med at købe billetter til samme dag som forestillingen finder sted. Efter kl. 12.00 samme dag sælger Tkts billetkontorer nemlig restbilletter til mange broadway shows med op til 50% rabat. Et af billetkontorene kan findes under den røde trappe på Times Square.

Amerikanske navn: Broadway. / Entre: Priserne varierer.

 

8. MoMa

MoMa er et af de mest populære museer i New York City. Det er uden tvivl en af de bedste oplevelser i New York, hvis du er bare lidt interesseret i kunst. Museet huser én af verdens bedste og største samlinger af moderne og nutidig kunst.

De mange udstillinger består af arkitektur, design, tegninger, malerier, skulpture, bøger, film og meget mere. Mange af mesterværkerne er skabt af store verdensberømte kunstnere såsom Vincent Van Gogh, Pablo Picasso, Salvador Dalí og Claude Monet. Du kan købe billetter til MoMa på GetYourGuide (reklamelink).

Amerikanske navn: The Museum of Modern Art. / Entre: $25. Det er dog gratis hver fredag kl. 16.00-20.00.

 

9. Brooklyn Bridge

En gåtur over Brooklyn Bridge er en de bedste oplevelser i New York og er et absolut must do. Den ikoniske bro er en af USA’s ældste og forbinder Manhattan og Brooklyn ved at kryse East River. Udsigten fra broen er intet mindre end fantastisk og giver et godt overblik over Manhattans skyline.

Det kan især anbefales at tage turen over broen fra Brooklyn-siden til Manhattan-siden, fordi du dermed kan se Manhattan under gåturen. Det tager omkring en halv time at tilbagelægge de 1,8 kilometer over broen. Det føles dog ikke til at være så langt, når udsigten er så fantastisk.

Glem ikke at besøge Brooklyn Bridge Park, hvorfra der også er en smuk udsigt over Mahattan. Hvis du besøger parken ved solnedgang, kan du opleve hvordan de mange lys langsomt tændes i New Yorks skyline.

Amerikanske navn: Brooklyn Bridge. / Entre: Gratis.

Brooklyn Bridge - Rejsdiglykkelig.dk

 

10. Wall Street

Wall Street er verdens finansielle hovedstad og er hjemsted til nogle af de vigtigste banker i verden. Det er bl.a. her du finder New York Stock Exchange, som er verdens største børs og aktiemarked. Du kan desværre kun nyde bygningens storhed udefra, da der er strenge sikkerhedsregler.

En af de mest populære seværdigheder i Finansdistriktet i New York, er den bronze statue af Wall Street tyren. Den berømte statue er med på et stort antal selfies verden over. Wall Street er dog meget mere end blot penge og finanser. Du bør heller ikke gå glip af Federal Hall, Trinity Church og Battery Park.

Amerikanske navn: Wall Street. / Entre: Gratis.

 

11. High Line

High Line er en helt speciel park, der er beliggende på en gammel jernbanestrækning omkring 7 meter over gadeplan. Parken snor sig over byens gader langs en strækning på 2,3 kilometer. High Line er en af de mest unikke oplevelser i New York og byder på gode udsigter over byen fra et fugleperspektiv.

Over alt i den aflange park, er der plantet blomster og træer og opsat bænke og kunstværker. High Line er en forholdsvis ny attraktion i New York, men den er allerede blevet uhyre populær. Når du rejser til New York, bør du bestemt ikke gå glip af den specielle og unikke park.

Amerikanske navn: The High Line. / Entre: Gratis.12. Ground Zero

Ground Zero Memorial er et mindesmærke til ære for de næsten 3.000 mennesker, der omkom i den tragiske hændelse den 11. september 2001. Efter at World Trade Centers to tvillingetårne kollapsede var der et stort oprydningsarbejde. I dag er hele området blevet genopbygget som et stort mindesmærke.

Mindesmærkerne står som to enorme huller i jorden lige præcis der, hvor de to tvillingetårne plejede at stå. Hele vejen langs kanten af mindesmærkerne står navnene på alle dem, der omkom under det forfærdelige terrorangreb, der forandrede verden for altid. Det er en meget rørende og tankevækkende oplevelse, at stå lige der, hvor tusindvis af mennesker mistede livet uden grund.

Amerikanske navn: 9/11 Memorial. / Entre: Gratis.

 

13. 9/11 Museum

9/11 Museet ligger under jorden mellem de to mindesmærker og giver et følelsesmæssig og barsk indblik på terrorangrebet, der rystede hele verden. Museets udstillinger består af hændelser før 9/11, terrorangrebet på dagen 9/11 og genopbygningen efter 9/11.

Det er en følelsesmæssig rejse, som viser navne, billeder og personlige historier om de mange ofre, der fuldstændigt meningsløst mistede livet. Nede i museet er der også udstillet stålrester og murbrokker fra World Trade Center, ødelagte redningskøretøjer og videoer af den tragiske hændelse. Et besøg i 9/11 Museet er en intens oplevelse, der virkelig skaber indtryk.

Hvis du gerne vil have et bedre indblik på terrorangrebet og tiden efter hændelsen, er 9/11 museet en af de oplevelser i New York, som du ikke må gå glip af. Du kan med fordel købe billetter til 9/11 museet på GetYourGuide (reklamelink).

Amerikanske navn: 9/11 Museum. / Entre: $24.

16 must see seværdigheder og oplevelser i New York - 9/11 museum - Rejsdiglykkelig.dk

 

14. 5th Avenue

5th Avenue er en af de mest berømte shoppinggader i hele Amerika og er New Yorks førende shoppingområde. Gadens popularitet har tiltrukket mange topdesignere, der har valgt at placere deres flagskibsbutikker her. Det har resulteret i et enormt udvalg af butikker og du kan sagtens bruge en hel dag på at shoppe her.

Selvom at der er mange dyre designerbutikker langs 5th Avenue, er der altså også ganske normale butikker, som ikke får bankkontoen på overarbejde. Der er mange fristelser, og det er her du skal tage hen, hvis du vil shoppe til kreditkortet gløder.

Amerikanske navn: Fifth Avenue. / Entre: Gratis.

 

15. Natural History Museum

Det naturhistoriske museum i New York er kæmpestort! Du kan sagtens få en hel dag til at gå herinde. Museet har mere end 30 millioner genstande, hvoraf en af de mest imponerende samlinger er den store udstilling med dinosaurskeletter.

Du kan også besøge et vildt planetarium eller Butterfly Conservatory, som har mere end 500 fritflyvende sommerfugle. Hvis det stadig ikke er spændende nok, kan også du lære om jordens opbygning, menneskets sanser, havets bund, universet og meget mere. Det er slet ikke så svært at forstå, hvorfor både børn og voksne bliver fascineret af Natural History Museum.

Det naturhistoriske museum er uden tvivl en af de bedste must-see seværdigheder og oplevelser i New York City! Du kan købe billetter til Natural History Museum på GetYourGuide (reklamelink).

Amerikanske navn: American Museum of Natural History. / Entre: $23 ekskl. Specielle udstillinger.16. Grand Central Terminal

Grand Central Terminal er en verdens mest berømte togstationer og har været med i et stort antal film og TV-serier. Tusindvis af mennesker passerer dagligt togstationen som har 44 platforme, hvilket er flere end nogen anden station i verden.

Den mere end 100 år gamle bygning er virkelig smuk udvendigt såvel som indvendigt. Højdepunktet på Grand Central Terminal er den store forhal med maleriet på det buede loft, det gamle ur og den imponerende marmortrappe. Grand Central Terminal er en af New Yorks mest storslåede offentlige bygninger og en af de bedste oplevelser i New York.

Amerikanske navn: Grand Central Terminal. / Entre: Gratis.

Grand Central Terminal - Rejsdiglykkelig.dk

Det var alt på denne liste over de bedste must-see seværdigheder og oplevelser i New York City. Hvad er dine favoritoplevelser i New York? Hvad ser du mest frem til, hvis du har planlagt en tur til New York? Skriv gerne en kommentar længere nede på siden.

Læs mere fra New York City:
Planlæg din rejse til New York City:

Bestil fly til New York på Momondo.dk (Reklamelink)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.