Top 10 Oplevelser i Marmaris - Rejs Dig Lykkelig

Top 10 Seværdigheder og Oplevelser i Marmaris

Leder du efter sjove ting at lave i Marmaris? Tjek denne liste med de allerbedste seværdigheder og oplevelser i Marmaris, Tyrkiet.

Skønne Marmaris er smukt beliggende ved Middelhavet og er et yderst populært rejsemål i Tyrkiet. Det er én af de tyrkiske byer, som simpelthen bare har det hele! Utallige solskinstimer, lange hvide sandstrande, turkisblåt hav og frodige bjerge som omringer bugten.

Når du ligger på stranden og lytter til havets skvulpende bølger imens du kigger ud over havet, er det nemt at komme til at forveksle Marmaris med noget langt mere oversøisk. Udover de smukke omgivelser, er der også mange spændene ting at lave i Marmaris. Så hvis du planlægger en rejse dertil, må du ikke glemme at tjekke denne liste med nogle af de bedste seværdigheder og oplevelser i Marmaris.

Top 10 Oplevelser i Marmaris, Tyrkiet - Rejs Dig Lykkelig

 

De bedste oplevelser i Marmaris:


1. Atlantis Waterpark

Atlantis Waterpark ligger ved siden af strandpromenaden i Marmaris og har sin helt egen strand med gratis liggestole for besøgende. Det er ikke ligefrem det største vandland i verden, men det er stadig et udmærket sted at besøge.

I Atlantis Waterpark finder du omkring 8 forskellige vandrutsjebaner, et børnebassin, bølgebassin, minigolf og et par spisesteder. På trods af vandlandets størrelse, er det stadig en af de bedste oplevelser i Marmaris for børnefamilier.

 

2. Borgen

Bagved marinaen og den gamle bydel ligger borgen, der er et af de vigtigste vartegn i Marmaris. Den historiske borg blev bygget i 1522 for at beskytte byen mod fjender. Derudover blev den også brugt som en bopæl under forberedelserne om erobringen af den græske ø Rhodos.

I dag er borgen i Marmaris blevet omdannet til et museum med flere genstande fra Datca-halvøen. Udover det lille museum er der også en fantastisk udsigt over marinaen i Marmaris.

Borgen - Rejs Dig Lykkelig

 

3. Dancing Fountains

Dancing Fountains er et stort springvand i centrum af Marmaris. Hver aften kl. 21.00 er der et flot shov med musik, billeder og lys i alverdens forskellige farver.

Under showet bliver vandet skudt flere meter op i luften til takten af musikken imens en projekter viser billeder på en vifte af vand i springvandet. Showet er ikke så kendt iblandt turister, men det er en god oplevelse i Marmaris om aftenen.

 

4. Icmeler

Omkring 7 kilometer fra Marmaris ligger Icmeler, der er en idyllisk gammel fiskerby. Bugtens åbning i havet ligger tættere på stranden i Icmeler, hvilket betyder at den er renere end stranden i Marmaris. Det er dermed et oplagt sted at besøge, hvis du har planer om at nyde en dag på stranden.

For at komme til Icmeler kan du vælge at tage på en rask gåtur langs strandpromenaden, som løber imellem byerne. En anden og meget lettere mulighed er at hoppe på en lokal dolmus (bus) eller en af bådene i Marmaris.

 

5. Bådture

I Marmaris er der et stort udvalg af bådture til ethvert slags behov. De mest populære bådture inkluderer dem, der sejler til Dalyan-floden, Turtle Beach og Rhodos. Der er også masser af både med fokus på dykning, badning og solbadning.

Hvis du kan lide at feste, kan du hoppe på en partybåd med høj musik og masser af alkohol. Hvis du derimod rejser med børn, er der også flere forskellige piratskibe. En anden mulighed er at tage på en bådtur med all-inclusive mad og drikke. For at få et bedre overblik over de mange bådture, kan det være en god idé at gå en tur ned langs marinaen.

Top 10 Oplevelser i Marmaris - Bådture - Rejs Dig Lykkelig

 

6. Dykning

Når du besøger Marmaris, kan jeg kraftigt anbefale at tage på en dykkertur i havet. Området er kendt for at sit meget klare havvand, hvor der svømmer mange forskellige fiskearter rundt. Det er dermed det perfekte sted at dykke i Tyrkiet!

Under havet ud for Marmaris’ kyst gemmer der sig en eventyrlig historie med skibsvrag, grotter og levn fra fortiden. Hvis du er interesseret i en dykkertur, tilbyder mange af bådende i marinaen dykkerture og dykkerkurser.

 

7. Marinaen

En af de allerbedste oplevelser i Marmaris er at slentre en tur ned langs cirka to kilometer lange marina. Det er et yderst idyllisk og romantisk område, især om aftenen. Så tag din elskede under armen – eller måske dine venner eller familie – og besøg marinaen mindst én gang under din ferie.

I marinaen kan du desuden nyde synet af utallige smukke både og store eksklusive yachts. Nogle af dem er virkelig imponerende! Der er også rig mulighed for at finde noget lækkert mad på en af de mange restauranter langs marinaen.

 

8. Grand Bazaar

Grand Bazaar består af en stor labyrint af små butikker, der sælger alt fra falske kopivarer til tyrkiske specialiteter. Her kan du finde tøj, sko, tasker, smykker, tæpper, krydderier, te og meget mere til fornuftige priser.

Når du besøger basaren i Marmaris, er det selvfølgelig tilladt at forhandle om prisen. Du burde ofte kunne forhandle prisen ned på omkring det halve af startprisen. Du skal være opmærksom på at nogle af sælgerne i basaren kan være meget påtrængende. Hvis de bliver for irriterende, hjælper det som regel at ignorere dem eller simpelthen forlade stedet.

Grand Bazaar - Rejs Dig Lykkelig

 

9. Netsel Marina

Netsel Marina er en eksklusiv marina i Marmaris, der er tildelt de meget velhavende mennesker. Ved siden af Netsel Marina ligger der et lille indkøbscenter med ægte og dyre mærkevarer, restauranter og barer. Der er en hyggelig og behagelig stemning i centret, hvor de passer godt på byens hjemløse hunde og katte. Deres kærlighed til dyrene er helt klart endnu en grund til at elske centret!

 

10. Marmaris Bjerge

Bjergene der omkranser Marmaris er et naturskønt sted med masser af fantastiske udsigtspunkter. Den frodige natur i bjergene og de specielle dyrearter er medvirkende til at en tur i bjergene er en skøn udflugtsmulighed i Marmaris.

Hvis du vil på tur i bjergene, kan du enten vælge at leje en bil eller en scooter. På den måde kan du selv planlægge din dag, uden at skulle følge en bestemt tidsplan. Hvis du ikke har lyst til at køre i bjergene selv, kan du også deltage i en arrangeret udflugt derop. Du kan finde udbydere af udflugter overalt i byen. En tur i bjergene er uden tvivl en af de bedste oplevelser i Marmaris.

Top 10 Oplevelser i Marmaris - Marmaris Bjerge - Rejs Dig Lykkelig

Det var alt på denne liste over nogle af de bedste seværdigheder og oplevelser i Marmaris, Tyrkiet. Hvad er dine favoritoplevelser i Marmaris? Hvad ser du mest frem til, hvis du har planlagt en rejse til Marmaris? Skriv gerne en kommentar længere nede på siden.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.