18 Bedste Seværdigehder og Oplevelser i Istanbul - Rejs Dig Lykkelig

De 18 Bedste Seværdigheder og Oplevelser i Istanbul

Leder du efter sjove ting at lave i Istanbul? Glem ikke at tjekke denne liste med de bedste seværdigheder og oplevelser i Istanbul, Tyrkiet.

Istanbul er helt speciel og minder på ingen måde om andre storbyer. Det er den eneste by i verden, som ligger på to forskellige kontinenter. Og faktisk kan det straks mærkes, at du befinder dig i to vidt forskellige verdener på én og samme tid.

I Istanbul mødes de kristne og muslimske forskelligheder i en fantastisk sammensmeltning mellem en ældgammel kultur og en ny teknologisk verden.

Der findes selvfølgelig også et stort antal historiske og kulturelle seværdigheder i Istanbul, som bare venter på at blive udforsket.

Her finder du alt fra storslåede moskeer, gamle kirker, eksklusive paladser, kæmpestore shoppingcentre, hyggelige parker, fantastiske udsigtspunkter og meget mere.

Hvis du planlægger en rejse til Istanbul, skal du blive hængende lidt endnu. Her får du en liste over de bedste seværdigheder og oplevelser i Istanbul, Tyrkiet.

18 seværdigheder og oplevelser i Istanbul - Den blå moske - Rejsdiglykkelig.dk

 

Seværdigheder og Oplevelser i Istanbul:


1. Den Blå Moske

Den Blå Moske (Sultanahmet Camii) er en af de største seværdigheder og oplevelser i Istanbul. Med sine seks minareter og adskillige kupler, der dominerer Istanbuls skyline, står moskeen som et enestående vartegn for byen.

Den Blå Moske har fået sit navn efter de tusindvis af blå keramiske fliser, som pynter de højthævede lofter inde i moskeen.

Vær opmærksom på, at det kun er tilladt at besøge Den Blå Moske med tildækkede arme, skuldre, ben og hår. Heldigvis, er det muligt at låne tørklæder ved indgangen.

Vi troppede ellers op i fuld påklædning på en drønvarm sommerdag i juli. Det var sindssygt varmt! Det kunne da have været meget rart, hvis vi havde vidst, at vi bare kunne låne tørklæder ved indgangen.

Men hvad gør man ikke for, at opleve en af verdens mest berømte bygninger? Hmm… MEGET, kan vi så konstaterer! 😀

 

2. Hagia Sophia

Hagia Sophia (Ayasofya Camii) er endnu en kæmpestor moske i Istanbul. Ligesom Den Blå Moske er det selvfølgelig også en af de smukkeste og mest populære oplevelser i Istanbul!

Ja, faktisk var det verdens største kirke i mere end 1.000 år indtil osmannerne omdannede den til en moske.

I dag er Hagia Sophia omdannet til et yderst populært museum i Istanbul, hvor du kan opleve kontrasterne mellem de to religioner.

Moskeen er nok mest kendt for sin imponerende byzantinske arkitektur og store kuppel. Du behøver ikke være tildækket i Hagia Sophia, da det ikke længere er en aktiv moske.

Hagia Sophia Moskeen - Rejs Dig Lykkelig

 

3. Topkapi Paladset

Topkapi Paladset (Topkapi Sarayi) var de osmanniske sultaners residens i næsten 400 år. Det er dermed en rigtig vigtig historisk bygning i Istanbul.

For mange år tilbage, fungerede det store palads nærmest som en hel landsby i sig selv. Det var ofte beboet af hundredvis af indbyggere på samme tid.

Når du besøger Topkapi Paladset, kan du opleve fredelige gårdhaver, lunde af træer og smuk arkitektur. Du kan også besøge et stort antal gamle værelser med hellige relikvier, kostumer og våben.

Topkapi Paladset har en stor betydning for muslimerne, fordi flere af profeten Muhammeds genstande efter sigende er udstillet på paladset.

 

4. Basilica Cistern

Nedenunder byen, godt skjult fra resten af omverdenen, ligger der hundredvis af underjordiske cisterner. De blev oprindeligt brugt til at opbevare drikkevand i tørketider.

Den største af disse cisterner er Basilica Cistern (Yerebatan Sarnici), der i dag fungerer som et museum i Istanbul. Her kan du gå rundt under jorden langs små gangbroer, som er omgivet af 336 marmorsøjler.

Det hele er oplyst af et stort antal små lamper, som spejler sig smukt i vandet. Når du kigger ned i vandet, kan du risikere at blive meget overrasket.

Der kan nemlig pludselig komme et lille plask fra de kæmpestore karper, som svømmer rundt dernede. Basilica Cistern er både et smukt og mystisk sted på én og samme tid.

18 Oplevelser i Istanbul - Basilica Cistern - Rejs Dig Lykkelig

 

5. Emirgan Park

Emirgan Park (Emirgan Korusu) er en af de største parker i Istanbul og er et skønt åndehul midt i storbyens travlhed.

Mange kalder Emirgan Park for den smukkeste park i Istanbul. Her er der fyldt med springvand, grønne områder, legepladser, pavilloner og en hyggelig sø.

Parken er helt klart smukkest i forårsmånederne, når tusindvis af farverige tulipaner springer ud. Det er virkelig en sand fryd for øjnene!

Tulipanerne opleves bedst ved Istanbul Tulip Festival, som afholdes hvert år i april. Uanset årstiden, er Emirgan Park dog en skøn attraktion i Istanbul.


Læs også: Rejseguide til Istanbul

 

6. Galatatårnet

Galatatårnet (Galata Kulesi) er et 63 meter højt middelaldertårn, som er blandt de højeste og ældste tårne i Istanbul. Ja, faktisk siges det endda at være et af verdens ældste tårne.

Det stammer helt fra 1348 og er blevet renoveret af flere omgange. Det er derfor med god grund, at Galatatårnet er optaget på UNESCOs verdensarvsliste.

Det gamle tårns udsigtsplatform er placeret i cirka 52 meters højde og kan nås ved hjælp af en elevator. Fra udsigtsplatformen er der en fantastisk udsigt over Istanbul med alt sin storhed.

Det er helt klart en af de bedste seværdigheder og oplevelser i Istanbul. Her har du nemlig mulighed for, at opleve storbyens skønhed oppefra.

Galatatårnet - Rejs Dig Lykkelig

 

7. Grand Bazaar

Grand Bazaar (Kapali Carsi) er et af verdens største og ældste overdækkede markeder. Her er der mere end 4.000 små butikker og boder fordelt på 61 gader.

Grand Bazaar har tidligere vundet titlen som verdens mest besøgte turistattraktion, hvilket ikke siger så lidt. Der er næsten garanti for, at du vil fare vildt i labyrinten af smalle gader, som er fyldt med alverdens varer.

Her kan du købe alt fra tøj, smykker, tasker og sko til tyrkiske specialiteter, tæpper, lamper og souvenirs. Husk endelig at prutte om prisen, som ofte kan komme ned på det halve.

Én ting er stensikkert: Du har ikke været i Istanbul før du har oplevet den hektiske og autentiske stemning i Grand Bazaar.

 

8. Den Egyptiske Basar

Den Egyptiske Basar (Misir Carsisi) bliver også kaldt for Krydderibasaren og er endnu en populær basar i Istanbul. Den er slet ikke lige så stor som Grand Bazaar, men er alligevel et besøg værd.

Så snart du træder ind i basaren, bliver du ramt af en overflod af skønne dufte fra de mange boder. Her bliver der solgt de mest smagfulde krydderier samt et bredt udvalg af nødder, tørrede frugter og te.

18 Oplevelser i Istanbul - Egyptian Bazaar - Rejs Dig Lykkelig

 

9. Miniatürk

Miniatürk er en miniaturepark med 134 detaljerede kopimodeller af Tyrkiets mest historiske vartegn. Alle modellerne er lavet i en skala 1:25 af deres oprindelige størrelse.

Størstedelen af modellerne består af gengivelser fra Istanbul og resten af Tyrkiet. Du kan dog også finde et par modeller fra de osmanniske områder, som ikke længere er en del af Tyrkiet.

Miniatürk dækker et enormt område på omkring 6 hektar, hvilket gør det til en af verdens største miniatureparker. Der er ingen tvivl om, at det er en af de bedste seværdigheder og oplevelser i Istanbul for familier.

 

10. Bosporusstrædet

Bosporusstrædet (Istanbul Bogazi) skærer sig tværs gennem Istanbul og er dét farvand, som adskiller byens Europæiske- og Asiatiske del.

Det er her de to verdener mødes, to vidt forskellige kontinenter, hvor gammelt møder nyt og østen møder vesten.

Det er en stor oplevelse at tage på en sejltur på Bosporusstrædet for at se Istanbul fra vandsiden. Langs hele kysten ligger smukke huse, paladser, fæstningsværker og moskeer side om side.

Der findes mange forskellige muligheder for at sejle på Bosporusstrædet. Jeg kan især anbefale denne populære sejltur på Bosporusstrædet (reklamelink).

Bosporusstrædet - Rejs Dig Lykkelig

 

11. Istanbuls Arkæologiske Museer

Istanbuls Arkæologiske Museer (Arkeoloji Müzesi) består af tre separate museer i et museumskompleks. Disse er henholdsvis Archaeology Museum, Ancient Orient Museum og Tiled Kiosk Museum.

Museerne indeholder tilsammen mere end én million genstande fra civilisationer rundt omkring i verden. Der fokuseres dog mest på Istanbuls, Tyrkiets og Islams historie.

Her kan du tage på en spændende rejse tilbage i tiden med en historie som bl.a. fortælles gennem smuk kunst og artefakter.

Vær dog opmærksom på, at det kun er en af de bedste seværdigheder og oplevelser i Istanbul for dig, der er interesseret i historien.

 

12. Dolmabahce-Paladset

Dolmabahce-Paladset (Dolmabahce Sarayi) blev bygget i Det Osmanniske Riges storhedstid og er et de mest glamourøse og overdådige paladser i verden.

Det er Tyrkiets største palads og indeholder bl.a. 285 værelser, 46 sale, 6 hammams og 68 toiletter. Der blev bestemt ikke sparet på noget, da paladset blev bygget. Alle rummene er eksklusivt udsmykkede med guld, krystal og marmor.

Udover at have fungeret som administrativt centrum for Det Osmanniske Rige, har paladset også ageret som hjem for flere sultaner.

Dolmabahce-Paladset har faktisk også fungeret som et ekstra hjem for Tyrkiets fader, Mustafa Kemal Atatürk. Han døde endda i sit soveværelse inde på paladset.

Der hersker altså ingen tvivl om, at Dolmabahce-Paladset er en af de største turistattraktioner i Istanbul.

18 seværdigheder og oplevelser i Istanbul - Dolmabahce-Paladset - Rejsdiglykkelig.dk

 

13. Chora Church

Chora Church (Kariye Müzesi) ligger lidt væk fra de typiske turistattraktioner i Istanbul, men er bestemt et besøg værd.

Kirken har gennem tiden både fungeret som en byzantinsk kirke og en osmannisk moske. I dag er den dog omdannet et museum ved navn Kariye Museum.

Den gamle kirke menes at være en af de smukkeste overlevende eksempler på byzantinsk arkitektur. Det smukke interiør inde i kirken er bestemt heller ingen undtagelse!

Chora Church er nemlig berømt for sine mange religiøse mosaikker og freskomalerier. De er efter sigende blandt de mest betydningsfulde i den kristne verden.

 

14. Istiklal Caddesi

Istiklal Caddesi er Istanbuls svar på Champs-Élysées i Paris. Denne gågade er så populær, at den nemt kan besøges at op mod tre millioner mennesker på én enkelt dag.

Gågaden strækker sig fra Taksim-pladsen og hele vejen til området lidt nord for Galatatårnet.

Den populære gågade er uden tvivl Istanbuls pulserende hjerte. Her er der tætpakket med alverdens butikker, caféer, restauranter, barer, natklubber og kunstgallerier.

Når du besøger Istiklal Caddesi, kan det også varmt anbefales, at smutte en tur ned ad de små sidegader og passager.


Læs også: De Bedste Steder til Shopping i Istanbul

Istiklal Caddesi - Rejs Dig Lykkelig

 

15. Gülhane Park

Gülhane Park var oprindeligt den yderste have i Topkapi Paladset og var egentligt kun tilgængeligt for kongeriget.

Sidenhen er parken dog åbnet for offentligheden. I dag byder den på massevis af muligheder for at nyde naturen midt i storbyen.

Inde i Gülhane Park, kan du nyde udsigten over Bosphorusstrædet, beundre rosenhaverne eller besøge forskellige museer. Du kan også bare slappe af ved en af de hyggelige damme eller gå en tur på de brede stier.

Gülhane Park er helt klart en af de bedste seværdigheder og oplevelser i Istanbul, hvis du trænger til at komme lidt væk fra storbyens travlhed.

 

16. Süleymaniye Moske

Süleymaniye Moske (Süleymaniye Camii) er slet ikke lige så kendt som Den Blå Moske og Hagia Sophia.

Den er dog mindst lige så imponerende! Og det bedste af det hele? Du behøver ikke gnide albuer med et uendeligt antal andre turister.

Det er en af Istanbuls største moskeer og har både tilknyttet et hospital, skole, køkken, tyrkisk bad og meget mere. Du bør være opmærksom på, at moskeen bliver brugt til bøn flere gange dagligt.

Det er dermed bedst at komme på andre tidspunkter af dagen. Husk at klæde dig passende på eller lån et par tørklæder ved indgangen.

18 Oplevelser i Istanbul - Süleymaniye Moske - Rejs Dig Lykkelig

 

17. Bosporusbroen

Bosporusbroen (Bogazici Köprüsü) er en 1,5 kilometer lang hængebro, som krydser Bosporusstrædet. Det betyder at broen forbinder Europa og Asien med hinanden.

Det var faktisk den første bro til at forbinde de to kontinenter. Indtil indvielsen i 1973, kunne man kun sejle over Bosporusstrædet.

Hvis du ikke har planer om at sejle over Bosporusstrædet, bør du i det mindste krydse strædet ved at gå over Bosporusbroen.

Hvor fedt ville det ikke lige være, at kunne prale med, at du er gået ”hele” vejen fra Europa til Asien?

 

18. Camlica Hill

Camlica Hill (Camlica Tepesi) er Istanbuls højeste punkt og byder på den smukkeste udsigt over storbyen, Bosporusstrædet og Marmarahavet.

Hvis du kommer på en dag med klart vejr, kan du faktisk se hele vejen til Sortehavet!

Det kan især anbefales at besøge Camlica Hill ved solnedgang, hvor udsigten er helt fantastisk. Det er desuden skønt at slappe af i parkens naturskønne omgivelser.

18 seværdigheder og oplevelser i Istanbul - Travle gader - Rejsdiglykkelig.dk

Det var alt på denne liste over de bedste seværdigheder og oplevelser i Istanbul, Tyrkiet. Hvad er dine favoritoplevelser i Istanbul? Hvad ser du mest frem til, hvis du har planlagt tur dertil? Skriv gerne en kommentar længere nede på siden.

Læs flere artikler fra Istanbul:

Rejseguide til Istanbul

De Bedste Steder til Shopping i Istanbul

13 Gode grunde til at besøge Tyrkiet

24 Ting du SKAL vide inden rejsen til Tyrkiet

… Eller læs alle artikler fra Istanbul eller Tyrkiet

Planlæg din rejse til Istanbul:

Bestil fly til Istanbul (reklamelink)

Bestil pakkerejse til Istanbul (reklamelink)

Bestil aktiviteter i Istanbul (reklamelink)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *