18 Bedste Seværdigehder og Oplevelser i Istanbul - Rejs Dig Lykkelig

18 Bedste Seværdigheder og Oplevelser i Istanbul

Leder du efter de bedste ting at lave i Istanbul? Glem ikke at tjekke denne liste med de allerbedste seværdigheder og oplevelser i Istanbul, Tyrkiet.

Istanbul er helt speciel og minder på ingen måder om andre storbyer i verden. Det er den eneste by i verden, der ligger på to forskellige kontinenter. Og faktisk kan det straks mærkes, at du befinder dig i to vidt forskellige verdener på én og samme tid.

I Istanbul mødes de kristne og muslimske forskelligheder i en fantastisk sammensmeltning mellem en ældgammel kultur og en ny teknologisk verden. Der findes selvfølgelig også et stort antal historiske og kulturelle seværdigheder i Istanbul, der bare venter på at blive udforsket. Her finder du alt fra storslåede moskeer, gamle kirker, eksklusive paladser, kæmpestore shoppingcentre, hyggelige parker, fantastiske udsigtspunkter og meget mere.

Hvis du planlægger en rejse til Istanbul, skal du blive hængende her på siden lidt endnu. Jeg har nemlig samlet en liste med de allerbedste seværdigheder og oplevelser i Istanbul, Tyrkiet. Inden du fortsætter, må du for resten heller ikke glemme at læse min rejseguide til Istanbul.

18 seværdigheder og oplevelser i Istanbul - Den blå moske - Rejsdiglykkelig.dk

 

De bedste oplevelser i Istanbul:


1. Den Blå Moske

Den Blå Moske er én af de største og mest storslåede oplevelser i Istanbul. Med sine seks minareter og mange kupler, der dominerer Istanbuls skyline, står moskeen som et enestående vartegn for byen. Den Blå Moske har fået sit navn efter de tusindvis af blå keramiske fliser, der pynter de højt hævede lofter inde i moskeen.

Du skal være opmærksom på, at det kun er tilladt at besøge Den Blå Moske med tildækkede arme, skuldre, ben og hår. Men bare rolig, det er muligt at låne tørklæder ved indgangen. Vi troppede ellers op i fuld påklædning på en drønvarm sommerdag i juli måned. Det var sindssygt varmt og det kunne da være meget rart, hvis vi havde vidst, at vi bare kunne låne tørklæder ved indgangen. Men hvad gør man ikke for at opleve en af verdens mest berømte bygninger? Hmm… MEGET, kan jeg så konstaterer! 😀

Tyrkiske navn: Sultanahmet Camii. / Entre: Gratis.

 

2. Hagia Sophia

Hagia Sophia er endnu en kæmpestor moske i Istanbul. Denne moske er selvfølgelig også en af de smukkeste og mest populære oplevelser i Istanbul. Det var faktisk verdens største kirke i mere end 1.000 år indtil osmannerne omdannede den til en moske.

I dag er Hagia Sophia omdannet til et yderst populært museum i Istanbul, hvor du kan opleve kontrasterne mellem de to religioner. Moskeen er nok mest kendt for sin imponerende byzantinske arkitektur og store kuppel. Du behøver ikke være tildækket i Hagia Sophia, da det ikke længere er en aktiv moske i Istanbul.

Tyrkiske navn: Ayasofya Camii. / Entre: 60 TL.

Hagia Sophia Moskeen - Rejs Dig Lykkelig

 

3. Topkapi Paladset

Topkapi Paladset var de osmanniske sultaners residens i næsten 400 år og er en vigtig historisk bygning i Istanbul. For mange år tilbage, fungerede det store palads nærmest som en hel landsby i sig selv. Det var ofte beboet af hundredvis af indbyggere på samme tid.

Når du besøger Topkapi Paladset, kan du opleve fredelige gårdhaver, lunde af træer og smuk arkitektur. Du kan også besøge et utal af gamle værelser med hellige relikvier, kostumer og våben. Topkapi Paladset har en stor betydning for muslimerne, fordi flere af profeten Muhammeds genstande efter sigende er udstillet på paladset.

Tyrkiske navn: Topkapi Sarayi. / Entre: 60 TL.

 

4. Basilica Cistern

Nede under byen, godt skjult fra resten af omverdenen, ligger der hundredvis af underjordiske cisterner. De blev oprindeligt brugt til at opbevare drikkevand i tørketider. Den største af disse cisterner er Basilica Cistern, der i dag fungerer som et museum i Istanbul.

Nede i Basilica Cistern, kan du gå rundt under jorden langs små gangbroer, der er omgivet af 336 marmorsøjler. Det hele er oplyst af et utal af små lamper, der spejler sig smukt i vandet. Når du kigger ned i vandet, kan du risikere at blive meget overrasket. Der kan nemlig pludselig komme et lille plask fra de kæmpestore karper, der svømmer rundt dernede. Basilica Cistern er både et smukt og mystisk sted på én og samme tid.

Tyrkiske navn: Yerebatan Sarnici. / Entre: 20 TL.

18 Oplevelser i Istanbul - Basilica Cistern - Rejs Dig Lykkelig

 

5. Emirgan Park

Emirgan Park er en af de største parker i Istanbul og er et skønt åndehul midt i storbyens travlhed. Mange kalder Emirgan Park for den smukkeste park i Istanbul. Her er der fyldt med springvand, grønne områder, legepladser, pavilloner og en hyggelig sø.

Parken er helt klart smukkest i forårsmånederne, når tusindvis af farverige tulipaner springer ud. Det er virkelig en sand fryd for øjnene! Tulipanerne opleves bedst ved Istanbul Tulip Festival, der afholdes hvert år i april. Uanset årstiden, er Emirgan Park en skøn attraktion i Istanbul.

Tyrkiske navn: Emirgan Korusu. / Entre: Gratis.

 

6. Galatatårnet

Galatatårnet er et 63 meter højt middelaldertårn, der er blandt de højeste og ældste tårne i Istanbul. Ja, faktisk siges det endda at være et af de ældste tårne i verden. Det stammer helt fra 1348 og er blevet renoveret af flere omgange. Det er derfor med god grund, at Galatatårnet er optaget på UNESCOs verdensarvsliste.

Det gamle tårns udsigtsplatform er placeret i cirka 52 meters højde og kan nås ved hjælp af en elevator. Fra udsigtsplatformen er der en fantastisk udsigt over Istanbul med alt sin storhed. Det er en af de bedste oplevelser i Istanbul, fordi den giver dig mulighed for at opleve storbyens skønhed oppefra.

Tyrkiske navn: Galata Kulesi. / Entre: 25 TL.

Galatatårnet - Rejs Dig Lykkelig

 

7. Grand Bazaar

Grand Bazaar er en af verdens ældste og største overdækkede markeder med mere end 4.000 små butikker og boder fordelt på 61 gader. Grand Bazaar har tidligere vundet titlen som verdens mest besøgte turistattraktion, hvilket ikke siger så lidt. Der er næsten garanti for, at du vil fare vildt i labyrinten af smalle gader, der er fyldt med alverdens varer.

Her kan du købe alt fra tøj, smykker, tasker og sko til tyrkiske specialiteter, tæpper, lamper og souvenirs. Husk endelig at prutte om prisen, som ofte kan komme ned på det halve. Én ting er stensikkert; Du har ikke været i Istanbul, uden at opleve den hektiske og autentiske stemning i Grand Bazaar.

Tyrkiske navn: Kapali Carsi. / Entre: Gratis.

 

8. Den Egyptiske Basar

Den Egyptiske Basar bliver også kaldt for Krydderibasaren og er endnu en populær basar i Istanbul. Den er slet ikke lige så stor som Grand Bazaar, men er alligevel et besøg værd. Så snart du træder ind i basaren, bliver du ramt af en overflod af skønne dufte fra de mange boder. Her bliver der solgt de mest smagfulde krydderier og et stort udvalg af nødder, tørrede frugter og te.

Tyrkiske navn: Misir Carsisi. / Entre: Gratis.

18 Oplevelser i Istanbul - Egyptian Bazaar - Rejs Dig Lykkelig

 

9. Miniatürk

Miniatürk er en miniaturepark med 134 detaljerede kopimodeller af Tyrkiets mest historiske vartegn. Alle modellerne er lavet i en skala 1:25 af deres oprindelige størrelse. Størstedelen af modellerne består af gengivelser fra Istanbul og resten af Tyrkiet.

Du kan dog også finde et par modeller fra de osmanniske områder, der ikke længere er en del af Tyrkiet. Miniatürk dækker et enormt område på omkring 6 hektar, hvilket gør det til en af verdens største miniatureparker. Der er ingen tvivl om, at et besøg i Miniatürk er en af de bedste oplevelser i Istanbul for familier.

Tyrkiske navn: Miniatürk. / Entre: 15 TL.

 

10. Bosporusstrædet

Bosporusstrædet skærer tværs gennem Istanbul og er dét farvand, der adskiller byens Europæiske- og Asiatiske del. Det er her de to verdener mødes, to vidt forskellige kontinenter, hvor gammelt møder nyt og hvor østen møder vesten.

Det er en stor oplevelse i Istanbul at tage på en sejltur langs Bosporusstrædet for at se Istanbul fra vandet. Langs hele kysten ligger smukke huse, paladser, fæstningsværker og moskeer side om side. Der findes mange forskellige muligheder for at sejle på Bosporusstrædet. Det er bare med at finde den tur, der passer bedst til jeres behov. Jeg kan anbefale denne sejltur på Bosporusstrædet fra GetYourGuide (Reklamelink).

Tyrkiske navn: Istanbul Bogazi. / Entre: Prisen varierer.

Bosporusstrædet - Rejs Dig Lykkelig

 

11. Istanbuls Arkæologiske Museer

Istanbuls arkæologiske museer består faktisk af tre separate museer i et museumskompleks. De tre museer er henholdsvis Archaeology Museum, Ancient Orient Museum og Tiled Kiosk Museum. Museerne indeholder tilsammen mere end én million genstande fra civilisationer rundt omkring i verden.

Når du besøger museerne, er det dog ingen hemmelighed, at der fokuseres mest på Istanbul, Tyrkiets og Islams historie. Det er en spændende rejse gennem tiden, som bl.a. kan opleves gennem smuk kunst og artefakter. Du skal dog være opmærksom på, at det nok ikke lige er den bedste oplevelse i Istanbul for dig, der ikke er interesseret i historien.

Tyrkiske navn: Arkeoloji Müzesi. / Entre: 30 TL.

 

12. Dolmabahce-Paladset

Dolmabahce-Paladset blev bygget i Det Osmanniske Riges storhedstid og er et de mest glamourøse og overdådige paladser i verden. Det er Tyrkiets største palads og indeholder intet mindre end 285 værelser, 46 sale, 6 hammams og 68 toiletter. Der blev bestemt ikke sparet på noget, da paladset blev bygget. Alle rummene er eksklusivt udsmykkede med guld, krystal og marmor.

Udover at have fungeret som administrativt centrum for Det Osmanniske Rige, har paladset også ageret som hjem for flere sultaner. Dolmabahce-Paladset har faktisk også fungeret som et ekstra hjem for Tyrkiets fader, Mustafa Kemal Atatürk. Han døde endda i sit soveværelse inde på paladset. Der hersker ingen tvivl om, at Dolmabahce-Paladset er en af de største turistattraktioner i Istanbul.

Tyrkiske navn: Dolmabahce Sarayi. / Entre: 60 TL.

18 seværdigheder og oplevelser i Istanbul - Dolmabahce-Paladset - Rejsdiglykkelig.dk

 

13. Chora Church

Chora Church ligger lidt væk fra de typiske turistattraktioner i Istanbul, men er bestemt et besøg værd. Kirken har gennem tiden både fungeret som en byzantinsk kirke og en osmannisk moske. I dag er det dog omdannet til Kariye Museum.

Den gamle kirke menes at være en af de smukkeste overlevende eksempler på byzantinsk arkitektur. Det smukke interiør inde i kirken er bestemt heller ikke nogen undtagelse. Chora Church er nemlig berømt for sine mange religiøse mosaikker og freskomalerier. De er efter sigende blandt de mest betydningsfulde i den kristne verden.

Tyrkiske navn: Kariye Müzesi. / Entre: 45 TL.

 

14. Istiklal Caddesi

Istiklal Caddesi er Istanbuls svar på Champs-Élysées i Paris. Denne gågade er så populær, at den nemt kan besøges at op mod tre millioner mennesker på én enkelt dag. Gågaden strækker sig fra Taksim-pladsen og hele vejen til området lidt nord for Galatatårnet.

Den populære gågade er uden tvivl Istanbuls pulserende hjerte og er tæt pakket med alverdens butikker, caféer, restauranter, barer, natklubber og kunstgallerier. Når du besøger Istiklal Caddesi, kan det også anbefales at smutte en tur ned ad de små sidegader og passager. Du må heller ikke glemme at læse min artikel om shopping i Istanbul.

Tyrkiske navn: Istiklal Caddesi. / Entre: Gratis.

Istiklal Caddesi - Rejs Dig Lykkelig

 

15. Gülhane Park

Gülhane Park var oprindeligt den yderste have i Topkapi Paladset og var egentligt kun tilgængeligt for kongeriget. Sidenhen er parken dog åbnet for offentligheden og byder på masser af muligheder for at nyde naturen midt i storbyen.

Inde i Gülhane Park, kan du nyde udsigten over Bosphorusstrædet, beundre rosenhaverne eller besøge forskellige museer. Du kan også bare slappe af ved en af de hyggelige damme eller gå en tur på de brede stier. Gülhane Park er en af de bedste oplevelser i Istanbul, hvis du trænger til at komme lidt væk fra storbyens travle og hektiske gader.

Tyrkiske navn: Gülhane Parki. / Entre: Gratis.

 

16. Süleymaniye Moske

Süleymaniye Moske er ikke lige så kendt som Den Blå Moske og Hagia Sophia, men er mindst lige så imponerende. Og det bedste af det hele er, at du ikke behøver gnide albuer med et utal af andre turister.

Det er en af Istanbuls største moskeer og har både tilknyttet hospital, skole, køkken, tyrkisk bad og meget mere. Du bør være opmærksom på, at moskeen bliver brugt til bøn flere gange dagligt. Det er dermed bedst at komme på andre tidspunkter af dagen. Husk at klæde dig passende på eller lån tørklæder ved indgangen.

Tyrkiske navn: Süleymaniye Camii. / Entre: Gratis.

18 Oplevelser i Istanbul - Süleymaniye Moske - Rejs Dig Lykkelig

 

17. Bosporusbroen

Bosporusbroen er en 1,5 kilometer lang hængebro, der krydser Bosporusstrædet. Det betyder altså dermed at broen forbinder Europa og Asien med hinanden. Det var faktisk den første bro til at forbinde de to kontinenter. Indtil indvielsen i 1973, kunne man kun sejle over Bosporusstrædet.

Hvis du ikke har planer om at sejle over Bosporusstrædet, bør du i det mindste krydse strædet ved at gå en tur over Bosporusbroen. Hvor fedt ville det ikke lige være at prale med, at du er gået ”hele” vejen fra Europa til Asien?

Tyrkiske navn: Bogazici Köprüsü. / Entre: Gratis.

 

18. Camlica Hill

Camlica Hill er Istanbuls højeste punkt og byder på den smukkeste udsigt over storbyen, Bosporusstrædet og Marmarahavet. Hvis du kommer på en dag med klart vejr, kan du faktisk se hele vejen til Sortehavet. Det kan især anbefales at besøge Camlica Hill ved solnedgang, hvor udsigten er helt fantastisk! Det er desuden skønt at slappe af i parkens naturskønne omgivelser.

Tyrkiske navn: Camlica Tepesi. / Entre: Gratis.

18 seværdigheder og oplevelser i Istanbul - Travle gader - Rejsdiglykkelig.dk

Det var alt på denne liste over de allerbedste seværdigheder og oplevelser i Istanbul, Tyrkiet. Hvad er dine favoritoplevelser i Istanbul? Hvad ser du mest frem til, hvis du har planlagt en rejse til Istanbul? Skriv gerne en kommentar længere nede på siden.

Læs flere artikler fra Istanbul:

… Eller få et overblik over alle mine artikler fra Istanbul.

Planlæg din rejse til Istanbul:

Bestil fly til Istanbul (reklamelink)

Bestil pakkerejse til Istanbul (reklamelink)

Bestil aktiviteter i Istanbul (reklamelink)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.