De bedste rejsemål i Tyrkiet - Rejs Dig Lykkelig

De bedste rejsemål i Tyrkiet

Leder du efter de bedste rejsemål til din næste ferie i Tyrkiet? Glem ikke at tjekke denne artikel med de absolut bedste rejsemål i Tyrkiet.

Tyrkiet er en yderst populær rejsedestination og er placeret lige der, hvor to vidt forskellige verdener mødes. Det er her Europa møder Asien, østen møder vesten og nyt møder gammelt i en helt igennem fantastisk kulturel sammensmeltning.

Uanset om du er på udkig efter skønne badebyer med solgaranti eller kulturelle storbyer med mindeværdige oplevelser, har Tyrkiet noget til enhver type rejsende.

Har du svært ved at vælge mellem de mange fantastiske destinationer i Tyrkiet? Bare rolig, hjælpen er heldigvis på vej! I denne artikel får du nemlig en liste over de absolut bedste rejsemål i Tyrkiet.

 

De bedste rejsemål i Tyrkiet:


1. Alanya

Hvert år valfarter tusindvis af turister til Alanya, som er en af de mest populære badebyer i Tyrkiet. Her ligger store ferieresorts og hoteller ligger side om side ved lange hvide sandstrande med solgaranti året rundt.

Selvom at Alanya mest er kendt for sin tilbagelænede feriestemning, er det også en pulserende turistby med et bredt udvalg af oplevelser. Kulturelle seværdigheder, spændende udflugter, gode shoppingmuligheder, et vildt natteliv og udsøgte madoplevelser – Alanya har det hele!

Det er altså slet ikke så svært at forstå, hvorfor Alanya er sådan et populært rejsemål i Tyrkiet. Du kan finde alt hvad hjertet begærer i en perfekt kombination af strand- og byliv i smukke omgivelser.


› Find rejser til Alanya (reklamelink)

Alanya - Rejs Dig Lykkelig

 

2. Side

Midtvejs mellem Alanya og Antalya ligger den charmerende ferieby Side, som også er blandt de bedste rejsemål i Tyrkiet. Side blev grundlagt for omkring 2.000 år siden og er dermed én af de ældste byer i Tyrkiet.

Når du besøger Side er det et must at udforske de imponerende oldtidsruiner i området, der vidner om byens storhedstid. Du må heller ikke glemme at besøge byens spændende kulturelle seværdigheder.

Der er generelt en skøn feriestemning i Side, der byder på gode sandstrande og et stort udvalg af butikker, markeder, restauranter og barer. Side kan på mange punkter bedst beskrives som en slags miniudgave af Alanya, hvilket bestemt ikke gør byen mindre populær.


› Find rejser til Side (reklamelink)

De bedste rejsemål i Tyrkiet - Side - Rejs Dig Lykkelig

 

3. Antalya

Antalya er den største by på den tyrkiske sydkyst og er dermed den tyrkiske rivieras pulserende hovedby. De fleste turister overser desværre Antalya, når de lander i byens lufthavn. De fleste drager nemlig straks videre imod Side, Alanya, Kemer og andre populære tyrkiske badebyer.

Det er virkelig ærgerligt, for Antalya har så meget at byde på. Selvom at det først og fremmest er en storby, er der også rig mulighed for at nyde strandlivet. Overalt i byen hersker der generelt en skøn autentisk tyrkisk stemning.

Er du interesseret i hyggelige restauranter, gode shoppingmuligheder, vilde bargader, kulturelle seværdigheder eller børnevenlige forlystelser? Bare rolig, du kan finde det hele i Antalya– og der er endda meget af det.


› Find rejser til Antalya (reklamelink)

De bedste rejsemål i Tyrkiet - Antalya - Rejs Dig Lykkelig

 

4. Kemer

Kemer er en idyllisk badeby, der er beliggende for foden af de grønne Taurusbjerge i naturskønne omgivelser. Her bliver du mødt af en afslappende og fredelig stemning, der er med til at skabe de perfekte rammer for en idyllisk ferie.

I Kemer har du mulighed for at koble helt af fra hverdagen imens du bare nyder livet til fulde. De rolige omgivelser har gjort Kemer til et af de bedste rejsemål i Tyrkiet for børnefamilier, men også for voksne uden børn.

Når du besøger Kemer, kan du nyde tilværelsen på byens strande eller gå en tur på den populære havn. Du kan også nemt tage på en spændende udflugt til den nærliggende storby, Antalya.


› Find rejser til Kemer (reklamelink)

De bedste rejsemål i Tyrkiet - Kemer - Rejs Dig Lykkelig

 

5. Kappadokien

Kappadokien minder på ingen måder om de andre populære rejsemål i Tyrkiet. Ikke desto mindre, er det et af dé områder, som du skal besøge mindst én gang i livet! I Kappadokien bliver du mødt af et eventyrligt månelignende landskab, der er skabt af flere store vulkanudbrud og jordskælv.

Der er ingen tvivl om, at det er et sandt naturvidunder, der endda er optaget på UNESCOs verdensarvsliste. Naturens magiske hånd er medvirkende til, at området er fyldt med underjordiske byer, grottekirker, klippehoteller, fe skorsten og meget mere.

Du kan besøge flere forskellige byer i Kappadokien, hvoraf den mest populære er Göreme. De fleste turister bruger et par dage i området, hvorefter de vender tilbage til Tyrkiets populære badebyer. Du kan eventuelt bestille en udflugt til Kappadokien gennem dit rejsebureau eller hotel.

De bedste rejsemål i Tyrkiet - Kappadokien - Rejs Dig Lykkelig

 

6. Marmaris

Et andet ekstrem populært rejsemål i Tyrkiet er Marmaris, som er en moderne badeby i smukke omgivelser. Marmaris er beliggende i en naturskøn bugt og er omgivet af grønne bjerge, der giver et utroligt smukt og nærmest eksotisk udtryk til byen.

Marmaris har ikke ligefrem de bedste strande i Tyrkiet. Alligevel er omgivelserne medvirkende til, at Marmaris er et vaskeægte ferieparadis med alt hvad der ellers hører til.

Når du holder ferie i Marmaris er der rig mulighed for at komme i feriestemning på den lange strandpromenade. Du kan også besøge den populære havn og den gamle bydel. Glem heller ikke at shoppe i den overdækkede basar eller feste på den livlige og berømte bargade.


› Find rejser til Marmaris (reklamelink)

Marmaris - Rejs Dig Lykkelig

 

7. Bodrum

Bodrum er uden tvivl et af de bedste rejsemål i Tyrkiet. Byen er så populært, at den endda også er en af tyrkernes egne foretrukne feriebyer. Bodrum er smukt beliggende på en naturskøn halvø ud til Middelhavet og er omkranset af høje bjerge og fantastiske kyststrækninger.

Når du besøger Bodrum, er det et must at besøge den maleriske gamle bydel, marinaen og de børnevenlige strande. Du kan også finde et stort udvalg af butikker, markeder, restauranter, barer og festlige diskoteker.

Bodrum er generelt lidt mere eksklusivt end mange af de andre populære rejsemål i Tyrkiet på denne liste. Priserne afspejler sig desværre også herefter. Det er dermed lidt dyrere at bo i Bodrum end i for eksempel Alanya.


› Find rejser til Bodrum (reklamelink)

De bedste rejsemål i Tyrkiet - Bodrum - Rejs Dig Lykkelig

 

8. Istanbul

Det er umuligt at lave en liste over de bedste rejsemål i Tyrkiet uden at nævne Istanbul. Med mere end 15 millioner indbyggere, er det ikke bare Tyrkiets, men også hele Europas største by.

I Istanbul kan du virkelig opleve, hvordan to vidt forskellige verdener mødes. Det er præcis her Europa møder Asien og støder sammen i en perfekt sammensmeltning af gammelt og nyt. Her kan du opleve alt fra storslåede moskeer, gamle kirker og eksklusive paladser til kæmpestore shopping centre, hyggelige parker og betagende udsigtspunkter.

Hvis du har en mellemlanding i Istanbul, kan jeg kraftigst anbefale at bruge et par dage i byen. Istanbul er nemlig yderst imponerende og byder på alt det, som du overhovedet kan forbinde med en storbyferie.

Istanbul - Rejs Dig Lykkelig

 

9. Kusadasi

Et andet af de bedste rejsemål i Tyrkiet er Kusadasi. Den skønne ferieby ved Middelhavet byder på en idyllisk og afslappende feriestemning. Her kan du finde en charmerende gammel bydel, historiske seværdigheder og lange sandstrande.

I den gamle bydel og på den hyggelige havnepromenade ligger restauranter, barer og natklubber side om side. Der er også et stort udvalg af butikker og markeder. Hvis du trænger til flere spændende oplevelser i Tyrkiet, kan du også tage på mange mindeværdige udflugter fra Kusadasi.


› Find rejser til Kusadasi (reklamelink)

De bedste rejsemål i Tyrkiet - Kusadasi - Rejs Dig Lykkelig

Det var alt på denne liste over de bedste rejsemål i Tyrkiet. Hvad er dine favoritrejsemål i Tyrkiet? Hvilke byer i Tyrkiet drømmer du om at besøge? Skriv gerne en kommentar længere nede på siden.

Læs flere artikler fra Tyrkiet:

• 13 Gode grunde til at besøge Tyrkiet

• 24 Vigtige ting du SKAL vide inden rejsen til Tyrkiet

… Eller læs alle artikler fra Tyrkiet

Planlæg din rejse til Tyrkiet:

Bestil pakkerejse til Tyrkiet på Sunweb.dk (reklamelink)

Bestil pakkerejse til Tyrkiet på Primotours.dk (reklamelink)

Bestil fly til Tyrkiet på Momondo.dk (reklamelink)

Bestil biludlejning i Tyrkiet på Discovercars.com (reklamelink)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.