De bedste rejsemål i Tyrkiet - Rejs Dig Lykkelig

De bedste rejsemål i Tyrkiet

Leder du efter de bedste rejsemål til din næste ferie i Tyrkiet? Så bliver du simpelthen nødt til at tjekke denne artikel med de allerbedste rejsemål i Tyrkiet!

Tyrkiet er en yderst populær rejsedestination og er placeret lige der, hvor to vidt forskellige verdener mødes. Det er her Asien møder Europa, østen møder vesten og nyt møder gammelt i en helt igennem fantastisk kulturel sammensmeltning.

Uanset om du er på udkig efter skønne badebyer med solgaranti eller kulturelle storbyer med mindeværdige oplevelser, så har Tyrkiet noget til enhver type rejsende. Hvis du har svært ved at vælge imellem de mange fantastiske rejsemål i Tyrkiet, bør du uden tvivl læse denne artikel med de absolut bedste rejsemål i Tyrkiet.

 

De absolut bedste rejsemål i Tyrkiet


1. Alanya

Hvert år valfarter tusindvis af turister til Alanya, som er en af de mest populære badebyer i Tyrkiet. De store ferieresorts og hoteller ligger side om side ved de lange hvide sandstrande, hvor der er solgaranti året rundt.

Selvom at Alanya mest er kendt for sin tilbagelænede feriestemning, er det også en pulserende turistby med et utal af spændende oplevelser. I Alanya finder du nemlig også masser af kulturelle seværdigheder, spændende udflugter, gode shopping muligheder, et vildt natteliv og udsøgte madoplevelser.

Det er altså slet ikke så svært at forstå, hvorfor Alanya er blevet så populært et rejsemål i Tyrkiet! Du kan finde alt hvad hjertet begærer i en perfekt kombination af strand- og byliv i smukke omgivelser.


Læs mere: Rejseguide til Alanya
Planlægger du en rejse til Alanya? Se alle mine artikler fra Alanya

Alanya - Rejs Dig Lykkelig

 

2. Side

Midtvejs mellem Alanya og Antalya ligger den charmerende ferieby Side, som også er et yderst populært rejsemål i Tyrkiet. Side blev grundlagt for omkring 2.000 år siden og er dermed en af de ældste byer i Tyrkiet. Det er derfor oplagt at udforske de imponerende gamle oldtidsruiner i området, som vidner om byens storhedstid.

Udover de spændende gamle ruiner og kulturelle seværdigheder, byder Side også på en skøn feriestemning med gode sandstrande og et stort udvalg af butikker, markeder, restauranter og barer. Side kan på mange punkter bedst beskrives som en slags miniudgave af Alanya, men det gør bestemt heller ikke byen mindre populær.

De bedste rejsemål i Tyrkiet - Side - Rejs Dig Lykkelig

 

3. Antalya

Antalya er den største by på den tyrkiske sydkyst og er dermed Den tyrkiske Rivieras pulserende hovedby. De fleste turister overser desværre ofte Antalya, når de lander i byens lufthavn og straks drager videre imod Side, Alanya, Kemer og andre populære tyrkiske badebyer. Det er virkelig ærgerligt, for Antalya har så meget at byde på.

I Antalya er der rig mulighed for at nyde strandlivet, men det er først og fremmest en storby med en autentisk tyrkisk stemning. Du kan nærmest finde alt i Antalya, hvad enten du er interesseret i et uendeligt udbud af restauranter, gode shopping muligheder, vilde bargader, kulturelle seværdigheder eller børnevenlige forlystelser.

De bedste rejsemål i Tyrkiet - Antalya - Rejs Dig Lykkelig

 

4. Kemer

Den idylliske badeby Kemer ligger for foden af de grønne Taurusbjerge i naturskønne omgivelser. Her bliver du mødt af en afslappende og fredelig stemning, der er med til at skabe de perfekte rammer for en idyllisk ferie. Her har du altså muligheden for at koble helt af og bare nyde livet til fulde.

De rolige omgivelser har gjort Kemer til et yderst populært rejsemål i Tyrkiet for børnefamilier, men også for voksne der rejser uden børn. Når du besøger Kemer, kan du nyde tilværelsen på byens strande, gå en tur på den populære havn eller tage på en udflugt til det nærliggende Antalya.


Læs også: 13 Gode grunde til at besøge Tyrkiet

De bedste rejsemål i Tyrkiet - Kemer - Rejs Dig Lykkelig

 

5. Kappadokien

Kappadokien minder måske ikke ligefrem om de andre rejsemål i Tyrkiet, men ikke desto mindre er det et absolut must at besøge dette eventyrlige område! Her finder du et helt unikt månelignende landskab, som er skabt af flere store vulkanudbrud og adskillige jordskælv. Det er et sandt naturvidunder, som endda er optaget på UNESCOs Verdensarvsliste.

Naturens magiske hånd er medvirkende til at Kappadokien er fuld af underjordiske byer, grottekirker, klippehoteller, fe skorsten og meget mere. Der findes flere byer i Kappadokien, hvoraf Göreme er en af de mest populære at opholde sig i.

De fleste turister vælger at bruge et par dage i Kappadokien, hvorefter de vender tilbage til en af Tyrkiets populære badebyer. Jeg kan kraftigt anbefale at bestille en udflugt til Kappadokien igennem dit rejsebureau eller hotel.

De bedste rejsemål i Tyrkiet - Kappadokien - Rejs Dig Lykkelig

 

6. Marmaris

Et andet yderst populært rejsemål i Tyrkiet er Marmaris, som er en moderne badeby i de smukkeste omgivelser. Marmaris er beliggende i en naturskøn bugt og er omgivet af grønne bjerge, der giver et sindssygt smukt og nærmest eksotisk udtryk til byen.

Marmaris har ikke de bedste strande i Tyrkiet, men omgivelserne er alligevel medvirkende til at Marmaris er et sandt ferieparadis. Der er rig mulighed for at komme i feriestemning på den lange strandpromenade, den populære havn og den gamle bydel. Du kan også tage på shopping i den overdækkede basar eller feste på den livlige og berømte bargade.


Læs mere: 10 oplevelser i Marmaris

Marmaris - Rejs Dig Lykkelig

 

7. Bodrum

Bodrum er uden tvivl et af de bedste rejsemål i Tyrkiet og er så populært, at det endda også er en af tyrkernes egne foretrukne feriebyer. Bodrum er smukt beliggende på en naturskøn halvø ud til Middelhavet og er omkranset af høje bjerge og fantastiske kyststrækninger.

Når du besøger Bodrum, må du ikke gå glip af den maleriske gamle bydel, marinaen og de børnevenlige strande. I Bodrum finder du også et stort udbud af butikker, markeder, restauranter, barer og festlige diskoteker.

Bodrum er generelt lidt mere eksklusivt end mange af de andre populære rejsemål i Tyrkiet. Priserne afspejler sig også herefter og det er dermed lidt dyrere at bo i Bodrum end i for eksempel Alanya.

De bedste rejsemål i Tyrkiet - Bodrum - Rejs Dig Lykkelig

 

8. Istanbul

Når jeg laver en liste over de allerbedste rejsemål i Tyrkiet, kan jeg selvfølgelig ikke komme udenom Istanbul. Med sine mere end 15 millioner indbyggere er det ikke kun Tyrkiets, men også hele Europas absolut største by!

I Istanbul kan du for alvor opleve, hvordan to vidt forskellige verdener mødes i Tyrkiet. Det er nemlig lige præcis her, at Europa og Asien støder sammen i en fantastisk sammensmeltning af gammelt og nyt. Her kan du opleve alt fra storslåede moskeer, gamle kirker, eksklusive paladser til kæmpestore shopping centre, hyggelige parker og betagende udsigtspunkter.

Hvis du har en mellemlanding i Istanbul, kan jeg på det kraftigste anbefale at bruge et par dage i byen. Istanbul er nemlig en imponerende storby og byder på alt, hvad hjertet overhovedet kan begære på en storbyferie.


Læs mere: Rejseguide til Istanbul
Planlægger du en rejse til Istanbul? Se alle mine artikler fra Istanbul

Istanbul - Rejs Dig Lykkelig

 

9. Kusadasi

Et af de bedste rejsemål i Tyrkiet er Kusadasi, som er en skøn ferieby ved Middelhavet. Der er en idyllisk feriestemning i Kusadasi, som byder på en charmerende gammel bydel, historiske seværdigheder og lange sandstrande.

I den gamle bydel og på den hyggelige havnepromenade ligger restauranter, barer og natklubber side om side. Du kan også finde et stort udvalg af butikker og markeder i byen. Hvis du trænger til flere spændende oplevelser i Tyrkiet, er der også rig mulighed for at tage på mindeværdige udflugter fra Kusadasi.

De bedste rejsemål i Tyrkiet - Kusadasi - Rejs Dig Lykkelig

Det var alt på denne liste med de absolut bedste rejsemål i Tyrkiet. Der findes selvfølgelig også andre populære rejsemål i Tyrkiet – dette var blot et udpluk af de allerbedste ifølge Rejs Dig Lykkelig. Hvad er dit yndlingsrejsemål i Tyrkiet? Hvilke byer i Tyrkiet drømmer du om at besøge? Du må meget gerne skrive en kommentar med dit svar herunder.

Planlægger du en rejse til Tyrkiet? Læs alle artikler fra Tyrkiet
Bestil fly til Tyrkiet på Momondo.dk (Reklamelink)

Bestil biludlejning i Tyrkiet på Discovercars.dk (Reklamelink)

Bestil en pakkerejse til Tyrkiet på Primotours.dk (Reklamelink)

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.