Rejseguide til Alanya - Rejsdiglykkelig.dk

Rejseguide til Alanya

Planlægger du en rejse til Alanya, Tyrkiet? Glem ikke at tjekke denne rejseguide til Alanya med mange gode tips og praktiske informationer.

Alanya er en af Tyrkiets mest populære feriedestinationer og besøges af mere end 150.000 turister årligt. Det kan da også straks mærkes, at du befinder dig en turistvenlig badeby.

Her er der fyldt med store resorts, restauranter fra alle verdenshjørner, hundredvis af butikker og venlige tyrkere. For ikke at tale om kilometerlange sandstrande og solgaranti året rundt. Dét er alt sammen medvirkende til, at turisterne vender tilbage år efter år.

Inden du drager afsted på din rejse til Alanya, er det vigtigt at have styr på alt det praktiske. Det er netop derfor jeg har lavet denne rejseguide til Alanya med alt fra seværdigheder og shopping til de bedste steder at bo og spise.

Artiklen fortsætter under boksen.

Gode sider til planlægning af din rejse:

Bestil pakkerejse til Alanya reklamelink)

Bestil fly til Alanya (reklamelink)

Bestil biludlejning i Alanya (reklamelink)

Bestil oplevelser i Alanya (reklamelink)

 

Hvornår er det bedst at besøge Alanya?


Du kan besøge Alanya hele året rundt, men vejrcyklussen minder meget om den danske med varme somre og kølige vintre. I denne rejseguide til Alanya får du et hurtigt overblik over vejret i henholdsvis sommer- og vintermånederne i Alanya.

Sommerhalvåret

Der hersker ingen tvivl om, at det er bedst at besøge Alanya i sommerhalvåret. Højsæsonen løber fra starten af maj til slutningen af september, hvor temperaturen som regel ligger på 25-31 grader i dagtimerne.

Temperaturen har det dog med at snige sig endnu højere op i juli og august, hvor varmen hurtigt kan føles ulidelig. De største fordele ved at rejse til Alanya i sommermånederne er, at der er meget lav risiko for regn samtidig med at der næsten er stensikker solgaranti.

Vinterhalvåret

Hvis du rejser til Alanya uden for højsæson, skal du måske overveje en langærmet trøje. Her ligger dagtemperaturen nemlig på omkring 9-20 grader. Der er desuden meget større risiko for regn.

Den køligere temperatur er selvfølgelig ingenting sammenlignet med den danske, men alligevel anbefales det at rejse til Alanya i højsæson. Hvis du har svært ved for høje temperaturer, kan du eventuelt overveje at rejse i maj eller september.

Bedste rejsetidspunkt - Rejs Dig Lykkelig

 

Hvordan kommer man til Alanya?


Du kan komme til Alanya på flere forskellige måder. Alligevel er der ingen tvivl om, at det er nemmest og mest eftertragtet at flyve til Alanya. Det betyder dog ikke at du skal snydes for et hurtigt overblik over de bedste måder at komme til Alanya på.

Fly

Det er nemmest og mest populært at flyve til Alanya. Flyveturen er kort og tager kun omkring 4 timer fra Danmark. Du har både mulighed for at lande i Antalya lufthavn og Gazipasa lufthavn.

Antalya lufthavn ligger omkring 2 timers kørsel fra Alanya imens Gazipasa ligger omkring 1 times kørsel fra Alanya. De fleste fly lander i Antalya, fordi lufthavnen er meget større end Gazipasas.

Bil

En anden mulighed er at tage bilen til Alanya. Det er dog en meget lang køretur, som kræver meget tid og planlægning. Du krydser mange lande og prisen på hotelovernatninger, benzin, mad osv. løber hurtigt op.

Det kan måske være en billigere løsning, hvis I rejser mange personer sammen, men det er altså også langt mere besværligt og tidskrævende. Det er ikke så populært at tage bilen til Alanya og jeg vil bestemt heller ikke anbefale det fremfor at flyve dertil.

Rejseguide til Alanya -- Rejsdiglykkelig.dk

 

Hvor skal man bo i Alanya?


Der er ikke noget rigtigt eller forkert sted at bo i Alanya som turist. Når du skal vælge et hotel, er det dog en god idé at bo så tæt på centrum som muligt. Byens centrum ligger ved klippehalvøen. Det er her du finder et stort udvalg af restauranter, barer, butikker og underholdning.

Mange turister vælger også at bo ved Kleopatra Stranden, som byder på mange gode hoteller. Hvis du vælger at bo udenfor centrum, kan det være en stor fordel at bo på et hotel med en gratis shuttlebus.

Du kan finde et stort udvalg af populære charterrejser til Alanya her (reklamelink).

Hvor skal man bo - Rejs Dig Lykkelig

 

Hvordan kommer man rundt i Alanya?


Der er mange forskellige transportmuligheder i Alanya. Ja, faktisk er det super nemt at komme rundt i byen. Du kan få et overblik over de bedste og mest populære transportmidler i Alanya herunder.

Dolmus

Alanyas minibusser kaldes for Dolmus og er den billigste og nemmeste måde at komme rundt i byen på. Du skal som regel aldrig vente længe før der kommer en dyttende Dolmus kørende. Det kan være nødvendigt at række hånden ud, så chaufføren bliver opmærksom på at du skal med.

Bus

En anden nem og billig måde at komme rundt i Alanya på, er ved at hoppe på de lokale busser. De afgår fra busstationen vest for centrum og kører i det meste af byen. Du kan endda vælge at tage en af busserne hele vejen til Antalya, Manavgat eller en helt anden by.

Rejseguide til Alanya - Strand - Rejsdiglykkelig.dk

Taxa

Der findes selvfølgelig også et hav af gule taxaer i Alanya. Det er vigtigt, at du beder chaufføren om at slå taxameteret til eller aftaler en fast pris på forhånd. På den måde undgår du en ubehagelig situation, hvor du bliver snydt.

Vidste du at der findes en lille ringeklokke på mange træer og lygtepæle i Alanya? De fungerer som en ringeklokke til at tilkalde en taxa. Du skal bare trykke på klokken, vente lidt og vupti, så er der en taxa. Det er virkelig et smart system!

Pick-up service

Mange restauranter og servicetjenester samt enkelte butikker i Alanya har en gratis pick-up service, hvor de tilbyder transport til og fra dit hotel. Det er en skøn service, som du bør benytte dig af, hvis det er nødvendigt. Du kan evt. tjekke de enkelte steders hjemmesider for at se om det er en mulighed.

Udlejningskøretøjer

Hvis du har planer om at udforske området udenfor Alanya, er det en stor fordel at leje en bil eller en scooter. Det er virkelig rart at man selv kan bestemme, hvor man vil hen og hvornår.

Trafikken i Alanya kan være stressende og forvirrende, men det handler bare om at være ekstra opmærksom. Husk altid at sørge for en god forsikring, så du ikke ender i en træls og omkostningsfuld situation. Du kan med fordel leje en bil i Alanya her (reklamelink).

Rejseguide til Alanya - Transport - Rejsdiglykkelig.dk

 

Hvad skal man opleve i Alanya?


Alanya byder på mange gode og mindeværdige oplevelser for hele familien. I denne rejseguide til Alanya vil jeg dog kun komme ind på en lille håndfuld af de absolut bedste must-see seværdigheder.

Borgen

Den mest populære seværdighed i Alanya er Borgen, som er hele byens vartegn. Den gamle borg er beliggende på Alanyas klippehalvø og byder på en spændende og dramatisk historie med pirater, sultaner og fanger. Alligevel er det de fascinerende panoramaudsigter herfra, som virkelig er et must-see.

Skibsværftet

Alanyas gamle skibsværft stammer helt tilbage fra 1227 og blev oprindeligt brugt til at bygge krigsskibe. I dag kan du besøge det historiske skibsværft, se arkæologiske fund og måske endda se et skib blive bygget derinde.

Det Røde Tårn

Det Røde Tårn er endnu et af Alanyas vartegn. Det blev oprindeligt bygget til at fungere som et vandtårn og en udsigtspost. I dag er tårnet omdannet til et etnologisk museum med forskellige udstillinger og en smuk udsigt fra toppen.

Dim Cay

I Taurusbjergene lige udenfor Alanya finder du Dim Cay, som er et naturskønt område med en kølig flod. Her er der rig mulighed for at køle ned i vandet, spise frokost og slappe af i de rolige omgivelser.

Damlatas Cave

Damlatas Cave er en gammel drypstenshule, som menes at være blevet formet 10.000-15.000 år f.Kr. Den er ikke så stor, men alligevel er det en udmærket oplevelse, som kan kombineres med billetten til Det Røde Tårn og Skibsværftet.


Læs også: 22 Must-See Seværdigheder i Alanya

Rejseguide til Alanya - Oplevelser - Rejsdiglykkelig.dk

 

Hvor skal man shoppe i Alanya?


Alanya byder på et stort og varieret udvalg af shoppingmuligheder. I denne rejseguide til Alanya vil jeg dog kun komme på de allerbedste steder til shopping i den tyrkiske ferieby.

Bazaren

Det mest populære sted til shopping i Alanya er i Bazaren. Den farvestrålende og stemningsfulde basar byder på omkring 100 butikker, som sælger alverdens kopivarer til billige priser. Husk at forhandle om prisen, så du ikke betaler overpris!

Markeder

De lokale markeder i Alanya er spredt godt udover hele byen. Ja, faktisk afholdes der et marked hver eneste dag. I de mange boder på markederne sælges der alt fra eksotiske frugter og krydderier til tøj og sko.

Atatürk Boulevard

Atatürk Boulevard er Alanyas hovedgade og den største shoppinggade i byen. Her finder du et bredt udvalg af internationale butikker, men også et par enkelte basarbutikker. Det er heldigvis nemt at kende forskel, så du skal ikke være bange for at blive snydt.


Læs også: Shopping Guide til Alanya 

Hvor skal man shoppe - Rejs Dig Lykkelig

 

Hvor skal man spise i Alanya?


Alanya byder på hundredevis af restauranter fra alle verdenshjørner og i alle prisniveauer. Alligevel bør du bestemt ikke gå glip af det tyrkiske køkken, som anses for at være det 3. bedste i verden.

En af de bedste måder at opleve det tyrkiske køkken på, er ved at bestille Meze, som groft sagt er Tyrkiets svar på tapas. Du kan heller ikke besøge Alanya uden at smage deres lækre kebab, Efes øl, Raki og lam. Her får du et bud på tre gode restauranter i Alanya, som serverer udsøgte tyrkiske retter i skønne omgivelser.

Eski Ev

Eski Ev ligger i et oldgammelt hus, men om sommeren nydes maden i en charmerende lille gårdhave. Her har du den perfekte mulighed for at smage ægte tyrkisk mad i romantiske omgivelser.

Kale Panorama Restaurant

Klippehalvøen byder på flere gode restauranter, men Kale Panorama Restaurant er helt klart en af de bedste! Maden smager fantastisk samtidig med at der en smuk panoramaudsigt over Alanya. Det kan især anbefales at besøge restauranten når solen går ned over det tyrkiske turistmekka.

Ravza

Ravza er en af Alanyas ældste og mest populære restauranter. Her serveres der ægte tyrkisk mad til billige priser. Ikke nok med det, så er service også helt i top. Du skal dog være opmærksom på, at der ikke serveres alkohol på Ravza.


Læs også: 5 Gode Restauranter i Alanya

Rejseguide til Alanya - Restauranter - Rejsdiglykkelig.dk

 

Gode tips og hurtige facts om Alanya


• Du kan benytte Tyrkiske Lira og Euro i Alanya. Det er dog bedst at benytte Tyrkiske Lira, så du får den helt rigtige pris.

• En del restauranter og normale butikker tager imod kreditkort, men det er alligevel en god idé at hæve kontanter.

• Husk at personalet aldrig må tage dit kreditkort med sig uden opsyn.

• Det er almindeligt at give 10 procent af regningen i drikkepenge på restauranter.

• Det er almindeligt at give 2-5 TRY pr. dag til rengøringsdamen på hotellet.

• Det kan være nødvendigt at være lidt uhøflig over for de påtrængende sælgere, og mere eller mindre ignorerer dem.

• Tyrkiet er et muslimsk land, men de lokale i Alanya har vendt sig til, at turisterne ikke har meget tøj på. Hvis du rejser ind i landet, er det derimod en god idé med passende tøj.

• Turister i Tyrkiet skal bære et billed-ID på sig hele tiden.

• Tyrkiet er en time foran Danmark i vores sommertid og to timer foran Danmark i vores vintertid.

Rejseguide til Alanya - Rejsdiglykkelig.dk


Det var alt i denne rejseguide til Alanya med alt du skal vide inden din rejse. Hvad ser du mest frem til, hvis du har planlagt en rejse til Alanya? Skriv gerne en kommentar længere nede på siden.

Læs flere artikler fra Alanya:

• 22 Must-See Seværdigheder i Alanya

• 10 Spændende Udflugter fra Alanya

• Shopping Guide til Alanya

• 13 Gode grunde til at besøge Tyrkiet

• 24 Vigtige ting du SKAL vide inden rejsen til Tyrkiet

• De Bedste Rejsemål i Tyrkiet

… Eller læs alle artikler fra Alanya eller Tyrkiet

Planlæg din rejse til Alanya:

Bestil fly til Alanya på Momondo.dk (reklamelink)

Bestil en pakkerejse til Alanya på Sunweb.dk (reklamelink)

Bestil en pakkerejse til Alanya på Primotours.dk (reklamelink)

Bestil biludlejning i Alanya på Discovercars.com (reklamelink)

Bestil oplevelser i Alanya på GetYourGuide.dk (reklamelink)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.