Rejseguide til Alanya - Rejsdiglykkelig.dk

Rejseguide til Alanya

Alanya er Tyrkiets mest populære feriedestination og besøges af mere end 150.000 turister hvert år. Det kan straks mærkes at du er i en turistvenlig badeby med store resorts, restauranter fra alle verdenshjørner, hundredevis af butikker og venlige lokale. For ikke at glemme de kilometerlange sandstrande og solgaranti året rundt. Det er alt sammen med til at skabe en perfekt feriedestination, som at mange folk vender tilbage til igen og igen.

Men hvis du aldrig har besøgt Alanya før, så har du måske ikke styr på hvor du skal bo eller hvordan du kommer rundt i byen. Alt det og mere til, kan jeg hjælpe dig med i min rejseguide til Alanya. Jeg håber at den kan hjælpe dig lidt på vej til en ferie i skønne Alanya.

Rejseguide til Alanya -- Rejsdiglykkelig.dk


 

Bedste rejsetidspunkt til Alanya

Du kan besøge Alanya hele året rundt, men vejrcyklussen minder meget om den danske med varme somre og kølige vintre. Højsæsonen i Alanya løber fra starten af maj til slutningen af september, hvor temperaturen som regel ligger mellem 25-31 grader. Temperaturen har det dog med at snige sig endnu højere op i juli og august, hvor varmen kan føles ulidelig. Der er desuden meget lav risiko for regn i sommermånederne og du er næsten garanteret solgaranti.

Hvis du derimod besøger Alanya uden for højsæson, skal du måske overveje en langærmet trøje. Her ligger temperaturen nemlig et sted mellem 9-20 grader og der er meget større risiko for regn. Den køligere temperatur er selvfølgelig ingenting sammenlignet med den danske, men det anbefales alligevel at rejse i højsæson. Der er også mange flere mennesker og liv i byen om sommeren.Transport til Alanya

Du kan komme til Alanya på to forskellige måder, men den ene er uden tvivl meget mere eftertragtet end den anden.

Fly: Det er nemmest og mest populært at flyve til Alanya og flyveturen tager rundt regnet 4 timer fra Danmark. Du kan både lande i Antalya lufthavn og Gazipasa lufthavn, som er en forholdvis ny og mindre lufthavn. Antalya lufthavn ligger ca. 2 timers kørsel fra Alanya og Gazipasa lufthavn ligger ca. 1 times kørsel fra Alanya. De fleste fly lander dog i Antalya, da lufthavnen er meget større end Gazipasas.

Bil: Du kan også vælge at tage bilen til Alanya, men det er en meget lang køretur, som kræver en del tid og planlægning. Du krydser mange lande og prisen på hotelovernatninger, benzin, mad osv. løber hurtigt op. Det er måske en billigere løsning, hvis man er mange mennesker afsted, men det er også besværligt og tidskrævende. Det er ikke populært at tage bilen til Alanya og jeg vil bestemt heller ikke anbefale det frem for fly.

Rejseguide til Alanya - Strand - Rejsdiglykkelig.dk

 

Bedste steder at bo i Alanya

Der er ikke noget rigtigt eller forkert sted at bo på hotel i Alanya. Men det er en stor fordel, at bo så tæt på centrum som muligt. Byens centrum ligger ved klippehalvøen og det er her du finder et væld af restauranter, butikker og underholdning. Mange turister vælger også at bo ved Kleopatra Stranden, som byder på mange gode hoteller.

Under mine første to rejser til Alanya boede jeg på et lækkert hotel i udkanten af byen. Det var besværligt at komme ind til centrum, for der var langt at gå i varmen og busserne var ofte overfyldte i højsæsonen. Det resulterede i en del taxature indtil vi fandt ud af, at der var en gratis shuttlebus på hotellet. Det kan derfor være en meget god idé, at tjekke om hotellet har en shuttlebus. 

Transport i Alanya

Der er mange forskellige transportmuligheder i Alanya og det er super nemt at komme rundt i byen. Du kan se de 5 mest populære og bedste transportmidler herunder.

Dolmus: Alanyas minibusser kaldes for dolmus og er en hurtig måde, at komme rundt i byen på. Du skal aldrig vente længe, før der kommer en dyttende dolmus kørende. Det kan være nødvendigt at række hånden ud, før chaufføren er klar over at du skal med. Det er både Alanyas billigste og nemmeste transportmiddel.

Bus: De lokale busser kører fra busstationen vest for centrum og er endnu en nem løsning til billige priser. Hvis du vil besøge storbyen Antalya, Manavgat eller en anden by, kan du vælge at tage en af busserne dertil.

Taxa: Der er selvfølgelig også et hav af gule taxaer i Alanya og det bliver bestemt ikke svært at finde en. Det er vigtigt, at du enten beder chaufføren om at slå taxameteret til eller aftaler en fast pris på forhånd. Det er nemlig ikke alle taxachauffører der er guds bedste børn, og det er med at undgå en ubehagelig situation. Der findes en lille ringeklokke til at tilkalde en taxa på mange træer og lygtepæle i Alanya. Du skal bare vente lidt og wupti, så er der en taxa. Det er virkelig et smart system!

Pick-up service: Mange restauranter og specielle butikker har gratis pick-up service, hvor de både henter og sætter dig af på dit hotel. Det er en skøn service, som at du bør benytte dig af hvis det er nødvendigt. Du kan evt. tjekke deres hjemmeside, for at se om det er en mulighed.

Udlejningsbil eller scooter: Hvis du har planer om at opleve ting uden for Alanya, kan det være en stor fordel at leje en bil eller scooter. Det er virkelig rart, at man selv kan bestemme hvor man vil hen og hvornår. Trafikken i Alanya kan være lidt stressende og forvirrende, men det er bare med at være ekstra opmærksom. Husk at sørge for en god forsikring, således at du undgår en træls situation.

Rejseguide til Alanya - Transport - Rejsdiglykkelig.dk

 

Oplevelser i Alanya

Alanya byder på mange gode og mindeværdige oplevelser, men jeg vil kun komme ind på 5 absolut must see seværdigheder. Du kan læse meget mere om Alanyas bedste oplevelser her.

Borgen er beliggende på Alanyas klippehalvø og er hele byens vartegn. Det er et absolut must see, men det er især de fascinerende udsigter, der er værd at opleve.

Skibsværftet stammer helt tilbage fra 1227 og blev tidligere brugt til at bygge krigsskibe. Det er et historisk besøg, som byder på lidt arkæologiske fund.

Det røde tårn er endnu et af Alanyas vartegn og blev oprindeligt bygget til at være et vandtårn og udsigtspost. I dag er tårnet et etnologisk museum med udstillinger og en smuk udsigt fra toppen.

Dim Cay er smukt beliggende i Taurusbjergene og et naturskønt område med en kølig flod. Der er rig mulighed for at køle ned i vandet eller slappe af i de rolige omgivelser.

Damlatas Cave er en gammel drypstenshule, der menes at være formet 10.000-15.000 år f.Kr. Den er ikke så stor, men det er en god oplevelse og kan kombineres med billetten til Det røde tårn og Skibsværftet.


Læs mere: 18 Must see seværdigheder i Alanya
Læs mere: 10 Spændende Udflugter fra Alanya

Rejseguide til Alanya - Oplevelser - Rejsdiglykkelig.dk

 

Shopping i Alanya

Alanya har et stort og godt udvalg af shoppingmuligheder, men jeg vil kun komme ind på de 3 bedste. Du kan læse meget mere om shopping i Alanya her.

Bazaren er Alanyas mest populære shoppingområde og byder på butikker med alverdens kopivarer såsom tøj, sko, tasker osv. til billige priser. Den farvestrålende og stemningsfulde bazar er selvfølgelig et must do!

Markederne i Alanya er spredt godt ud over byen og der er faktisk et lokalt marked hver dag. Her kan du købe alt fra eksotiske frugter, krydderier, tøj, sko og meget mere.

Atatürk Boulevard er Alanyas hovedgade og den største shoppinggade i byen. Her finder du et bredt udvalg af normale butikker, men der findes dog få bazarbutikker i blandt.


Læs mere: De bedste steder til shopping i Alanya Restauranter i Alanya

Alanya byder på hundredevis af restauranter fra alle verdenshjørner og i alle prisniveauer. Men du bør bestemt ikke gå glip af det tyrkiske køkken, som anses for at være det 3. bedste i verden. En af de bedste måder at opleve det tyrkiske køkken på, er ved at bestille Meze, som groft sagt er Tyrkiets svar på tapas. Du kan heller ikke besøge Alanya uden at smage deres lækre kebab, Efes øl, Raki og lam. Her får du 3 restauranter i Alanya, som serverer udsøgt tyrkisk mad i skønne omgivelser.

Eski Ev ligger i et oldgammelt hus, men om sommeren nydes maden i en charmerende lille gårdhave. Her har du den perfekte mulighed for, at smage ægte tyrkisk mad i romantiske omgivelser.

Kale Panorama Restaurant ligger på klippehalvøen og byder på en smuk panoramaudsigt over Alanya. Det anbefales at besøge restauranten når solen går ned over det tyrkiske turistmekka.

Ravza er en af Alanyas mest kendte og ældste restauranter. Her serveres ægte tyrkisk mad til billige priser og service er helt i top. Bemærk at der ikke serveres alkohol på Ravza.


Læs mere: Restauranter i Alanya

Rejseguide til Alanya - Restauranter - Rejsdiglykkelig.dk

 

Gode tips og hurtige facts om Alanya
  • Du kan både bruge Tyrkiske Lira og Euro i Alanya. Det er dog bedst at bruge Tyrkiske Lira, da du dermed er sikker på at få den helt rigtige pris.
  • Der kan bruges kreditkort på en del restauranter og normale butikker, men det anbefales at hæve kontanter. Det er vigtigt, at personalet ikke tager dit kreditkort med om bagved uden opsyn.
  • Det er almindeligt at lægge 10 procent af regningen i drikkepenge på restauranter.
  • Det er almindeligt at lægge et sted mellem 2-5 TL pr. dag til rengøringsdamen på hotellet.
  • Du må nødt til at være lidt uhøflig overfor de påtrængende sælgere og mere eller mindre ignorer dem.
  • Tyrkiet er et muslimsk land, men de lokale i Alanya har vendt sig til, at turisterne ikke har så meget tøj. Hvis du derimod skal ind i landet, er det en god idé at vælge noget mere passende tøj.
  • Det er en lov i Tyrkiet, at turisterne skal bære deres pas på sig hele tiden. Sørg for at gemme det godt væk og i sikkerhed for eventuelle lommetyve.
  • Tiden i Tyrkiet er en time foran Danmark dvs. at når klokken er 18.00 i Danmark, er den 19.00 i Tyrkiet.
Planlægger du en rejse til Alanya? Glem ikke at tjekke disse artikler:

… Eller læs alle artikler fra Alanya.

Planlæg din rejse til Alanya:

Bestil fly til Alanya på Momondo.dk (Reklamelink)

Bestil en pakkerejse til Alanya på Sunweb.dk (Reklamelink) eller Primotours.dk (Reklamelink)

Bestil biludlejning i Alanya på Discovercars.com (Reklamelink)

Køb E-bog om Alanya på Saxo.com (Reklamelink)

Kræv kompensation for rejsen til Alanya på Flypenge.dk (Reklamelink)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.