Seværdigheder og Oplevelser i Pisa - Rejs Dig Lykkelig

18 Seværdigheder og Oplevelser i Pisa

Leder du efter sjove ting at lave i Pisa? Glem ikke at tjekke denne liste med de bedste must-see seværdigheder og oplevelser i Pisa, Italien.

Så snart du hører ordet ”Pisa”, tænker du garanteret straks på Det Skæve Tårn i Pisa.

Det er egentligt også helt forståeligt, for det er netop den verdensberømte attraktion, der har gjort Pisa til et af de mest populære rejsemål i Italien.

Når det så er sagt, byder Pisa også på meget mere end bare dét! Den smukke italienske middelalderby er beliggende i Toscanas grønne bølgede bakker og er præget af en skøn, men samtidig mystisk atmosfære.

Pisa er ikke ligefrem nogen storby, men alligevel er der fyldt med spændende seværdigheder og attraktioner.

Her på siden kan du få et overblik over de bedste must-see seværdigheder og oplevelser i Pisa, Italien.

Seværdigheder og Oplevelser i Pisa -- Rejs Dig Lykkelig

 

Seværdigheder og Oplevelser i Pisa:


1. Det Skæve Tårn i Pisa

Vi starter selvfølgelig med den helt åbenlyse – nemlig Det Skæve Tårn i Pisa! Det er simpelthen umuligt, at lave en liste over must-see seværdigheder og oplevelser i Pisa uden at nævne byens mest berømte turistattraktion.

Det Skæve Tårn i Pisa står på Piazza dei Miracoli, der er optaget på UNESCOs verdensarvsliste og er en af de mest berømte pladser i Italien.

Det er også her du finder mange af byens andre populære seværdigheder, som vi kommer nærmere ind på senere.

Byggeriet af det fritstående klokketårn begyndte tilbage i 1173 og fortsatte i hundredvis af år med lange pauser undervejs. Der gik nemlig ikke længe før man indså, at jorden under tårnet simpelthen var for sumpet og ustabil.

Ja, faktisk var det allerede ved opførelsen af 2. etage i 1178 at det stod klokkeklart, at tårnet begyndte og synke.

Siden da, er der gjort mange forsøg på at stabilisere tårnet, men samtidig også bevare hældningen, der netop har gjort tårnet berømt over hele verden.

I dag er det et must at tage en selfie foran Det Skæve Tårn i Pisa. Tag et billede, hvor det ligner du holder tårnet med dine hænder eller forsøger at skubbe det på plads. Glem heller ikke, at tage en tur op i tårnet!

Du kan med fordel købe disse topbedømte billetter til Det Skæve Tårn i Pisa og domkirken (reklamelink).

Det Skæve Tårn i Pisa - Rejs Dig Lykkelig

 

2. Pisas domkirke

Ved siden af Det Skæve Tårn, finder du Pisas storslåede domkirke. Kirken er egentligt tilknyttet Det Skæve Tårn i Pisa, men bliver nemt overset i skyggen af det verdensberømte klokketårn.

Pisas domkirke hælder 25 centimeter og er den ældste af de imponerende bygninger på Piazza dei Miracoli.

Den er dedikeret til Jomfru Maria og er opført i en storslået romansk arkitektur, der demonstrer Pisas tidligere magt og rigdom.

Domkirken er smukt udsmykket med marmor, granit og bronzedøre, men også guld, mosaikker og freskomalerier.

Pisas domkirke er altså et vaskeægte mesterværk! Det er også netop derfor, at det er en af de største seværdigheder og oplevelser i Pisa. Køb billetter til Pisas domkirke og Det Skæve Tårn i Pisa (reklamelink).

Seværdigheder og Oplevelser i Pisa - Pisas domkirke - Rejs Dig Lykkelig

 

3. Dåbskapellet

Dåbskapellet ligger ligeledes på Piazza dei Miracoli og er endnu en af de vigtigste seværdigheder i Pisa. Med en højde på 54 meter og en diameter på 34 meter, er det faktisk det største dåbskapel i hele Italien.

Det er opført i en storslået blanding af romansk og gotisk arkitektur med mange smukke udsmykninger og detaljer.

Selvom at det kan være svært at se med det blotte øje, hælder Dåbskapellet også lidt mod den ene side. Inde i dåbskapellet bliver du mødt af en smuk arkitektur og en enestående akustik.

Bygningens to forskellige tagkonstruktioner er medvirkende til, at dens ekko gentages intet mindre end 37 gange. Det bør virkelig opleves!

Dåbskapellet - Rejs Dig Lykkelig

 

4. Campo Santo

Den fjerde og sidste vigtige bygning på Piazza dei Miracoli er Campo Santo. Denne smukke kirkegård er gemt bagved lange hvide marmormure og byder på en fredfyldt gårdhave omkranset af majestætiske marmorbuer.

Ifølge legenden er jorden i gårdhaven importeret fra Golgata, der er Jesus’ korsfæstelsessted.

I den hellige jord er byens fineste borgere begravet, heriblandt flere fremtrædende personer gennem historien.

Udover gårdhaven, byder Campo Santo bl.a. også på en lang række storslåede freskoer, skulpturer og urner. Hvis du er interesseret i historie eller religion, er det helt klart et must at besøge kirkegården!

Campo Santo - Rejs Dig Lykkelig

 

5. Mura de Pisa

Opførelsen af Pisas gamle bymure blev påbegyndt omkring Piazza dei Miracoli i midten af det 12. århundrede. De er dermed de ældste intakte bymure i Italien.

I dag er Mura de Pisa åbnet for besøgende, som kan få lov at gå en tur ovenpå de gamle bymure. Turen er 3 kilometer lang og foregår i 11 meters højde.

Undervejs er der fantastiske udsigter over Piazza dei Miracoli og andre store seværdigheder i Pisa. Du kan få adgang til de gamle bymure ved tårnene Torre Santa Maria og Torre di Legno.

 

6. Gåtur langs Arno-floden

Den 241 kilometer lange Arno-flod slænger sig tværs gennem Pisa og indbyder til en rolig gåtur.

Langs flodens bredder ligger smukke gamle renæssancebygninger side og side med flotte kirker og historiske monumenter.

Nyd stilheden ved Arno-floden, kryds de charmerende broer og bliv betaget af de billedskønne omgivelser.

Glem endelig ikke at smutte en tur forbi en af de mange butikker, restauranter, caféer og barer langs floden. Arno-floden er helt klart blandt de bedste seværdigheder og oplevelser i Pisa.

Arno-floden - Rejs Dig Lykkelig

 

7. Santa Maria della Spina

På trods af, at Santa Maria della Spina ikke ligefrem er den største kirke, er det alligevel en af byens mest bemærkelsesværdige.

Den lille gotiske kirke er beliggende direkte ned til Arno-floden – bogstaveligt talt. Den har endda lagt endnu tættere på vandet engang for længe siden.

Santa Maria della Spina er opført i en smuk arkitektur med en facade, der er præget af mange imponerende detaljer. Den smukke kirke er helt klart værd at lægge vejen forbi, når du besøger Pisa, Italien!

Seværdigheder og Oplevelser i Pisa - Santa Maria della Spina - Rejs Dig Lykkelig

 

8. Palazzo Blu

Palazzo Blu er et gammelt middelalderpalads fra det 14. århundrede, der i dag huser et de bedste kunstmuseer i Pisa.

Museet har en permanent udstilling, men der er også mange midlertidige udstillinger med malerier fra store kunstnere.

Derudover afholder det populære museum også regelmæssige kulturelle arrangementer. Alt dette – og meget mere – kan du med fordel læse endnu mere om på museets officielle hjemmeside.

Hvis du er kunstinteresseret, er Palazzo Blu uden tvivl en af de bedste must-see seværdigheder og oplevelser i Pisa.

 

9. Piazza dei Cavalieri

Piazza dei Cavalieri kan oversættes til Ridderpladsen og er en af de vigtigste pladser i Pisas historiske centrum.

Her finder du et stort antal historiske bygninger, der engang fungerede som politiske institutioner.

Hovedattraktionen på pladsen er Palazzo della Carovana, der er et storslået palads med en smukt udsmykket facade. Det gamle palads fungerer i dag som hovedbygningen for Pisas universitetets eliteskole.

Når du alligevel besøger Piazza dei Cavalieri, må du heller ikke glemme at nyde synet af pladsens andre smukke bygninger.

Nogle af de mest bemærkelsesværdige er Palazzo dell’Orologio og barokkirken Santo Stefano dei Cavalieri.

Palazzo della Carovana - Rejs Dig Lykkelig

 

10. Gelateria De’ Coltelli

Italien er berømt over hele verden for sin lækre smagfulde flødeis, der går under navnet Gelato. Der findes mange gode isbutikker i Pisa, men den mest berømte er helt klart Gelateria De’ Coltelli.

Den populære isbutik er beliggende ved bredden af Arno-floden og er kendt for sin smagfulde hjemmelavede gelato.

Her kan du vælge mellem alverdens smage med alt fra jordbær, vanilje og banan til honning, citronskal og kiwi.


Læs også: Hvor skal man bo i Pisa?

 

11. Jardín Botánico de Pisa

Jardín Botánico de Pisa er en smuk botanisk have, der drives af universitetet i Pisa. Den blev grundlagt i 1544 og var dermed den første botaniske universitetshave i Europa. Det er tilmed den ældste botaniske have i Italien!

Haven er afskærmet af en kraftig mur, der gemmer på en fredfyldt oase med en smuk flora og fauna.

Nyd stilheden, gå gennem den duftende urtehave, besøg de gamle drivhuse og bliv betaget af de mange grønne planter, blomster og træer.

Glem heller ikke, at smutte en tur forbi museet, der fortæller om havens historiske udvikling. Jardín Botánico de Pisa er helt klart blandt de bedste seværdigheder og oplevelser i Pisa for planteelskere.

Seværdigheder og Oplevelser i Pisa - Jardín Botánico de Pisa - Rejs Dig Lykkelig

 

12. Borgo Stretto

En af de absolut bedste must-see seværdigheder og oplevelser i Pisa er, at gå en tur på Borgo Stretto. Det er byens mest berømte gade og består af en perfekt kombination af fantastisk arkitektur og shopping.

Nyd synet af gadens smukke gamle bygninger, udforsk de skjulte sidegader og bliv betaget af de eventyrlige bue- og søjlegange.

Overalt i de gamle bygninger finder du charmerende butikker, restauranter, caféer og barer. Borgo Stretto er et skønt sted til, at nyde den italienske atmosfære.

Seværdigheder og Oplevelser i Pisa - Borgo Stretto - Rejs Dig Lykkelig

 

13. Corso Italia

Corso Italia er endnu en populær shoppinggade i Pisa. Gaden er beliggende på den modsatte side af Arno-floden, men kan nemt nås til fods fra Borgo Stretto.

Her kan du ligeledes svinge kreditkortet i alverdens butikker og nyde italienske specialiteter på restauranter, caféer og barer.

Corso Italia er ikke helt så charmerende som Borgo Stretto, men byder til gengæld på mange billige kædebutikker.

H&M på Corso Italia - Rejs Dig Lykkelig

 

14. Keith Harings vægmaleri Tuttomondo

Pisa er ikke ligefrem kendt for sin gadekunst, men nærmere for sin storslåede middelalderlige arkitektur og renæssancekunst.

Alligevel findes der et meget berømt stykke gadekunst på facaden af et gammelt katolsk kloster i Pisa.

Det farverige vægmaleri er lavet af den verdensberømte amerikanske gadekunstner, Keith Haring. Han lavede det i løbet af en uge og gav det titlen ”Tuttomondo”, som kan oversættes til ”Hele verden”.

Vægmaleriet blev desværre hans sidste offentlige værk inden han døde af AIDS kort tid efter i 1990.

Tuttomondo består af 30 farverige figurer, der tilsammen danner harmoni og fred. I dag er det en af de mest specielle seværdigheder og oplevelser i Pisa. Det står nemlig i stærk kontrast til resten af byen.

 

15. Museo di San Matteo

Museo di San Matteo er beliggende i et oldgammelt benediktinerkloster og er et af de bedste museer i Pisa. Museet byder på en omfattende samling af kunst med alt fra malerier og skulpturer til keramik og træværk.

Det populære museum er desuden hjem til flere mesterværker af store verdensberømte kunstnere.

Det er også netop derfor, at det er en af de bedste must-see seværdigheder og oplevelser i Pisa, hvis du er interesseret i kunst.

Seværdigheder og Oplevelser i Pisa - Museo di San Matteo - Rejs Dig Lykkelig

 

16. Giardino Scotto

Giardino Scotto er en fredfyldt offentlig bypark, der ligger godt gemt væk fra resten af Pisas mange turistattraktioner.

Det er dermed et oplagt sted at tage hen, hvis du trænger til at slippe lidt væk fra turistmængderne. Parken er beliggende i resterne af en gammel middelalderfæstning og er især populær blandt de lokale.

Der er gratis entré, og i løbet af sommermånederne afholdes der regelmæssige udendørs forestillinger og arrangementer.

Giardino Scotto - Rejs Dig Lykkelig

 

17. Marina di Pisa

Marina di Pisa er et skønt strandområde, der ligger omkring 15 kilometer vest for Pisas centrum.

Her kan du nyde strandlivet og bade i havets blå bølger. Nå ja, og så er der selvfølgelig også et stort antal restauranter, barer og iskiosker.

Hvis du er villig til at tage lidt længere væk, kan du også besøge stranden Marina di Vecchiano. Den er beliggende i et smukt naturreservat og byder på flere kilometer med fint sand.

En tur på stranden er helt klart blandt de bedste seværdigheder og oplevelser i Pisa på en varm sommerdag.

 

18. Vinsmagning i Toscana

Pisa er beliggende i smukke Toscana, som med garanti kan tryllebinde enhver rejsende! Derfor er det selvfølgelig også fuldstændig oplagt, at tage på vinsmagning i den verdensberømte vinregion.

Ja, faktisk er det ikke bare en af de absolut bedste seværdigheder og oplevelser i Pisa, men også i resten af Italien.

Hvis du kører i din egen bil, kan du sagtens selv tage på vinsmagning. Ellers kan jeg kraftigt anbefale, at tage på en guidet tur i Toscana.

Du kan f.eks. tage på denne yderst populære halvdagstur med vinsmagning i Toscana (reklamelink).

Seværdigheder og Oplevelser i Pisa - Vinsmagning i Toscana - Rejs Dig Lykkelig

Det var alt på denne liste over de bedste must-see seværdigheder og oplevelser i Pisa, Italien.

Hvad er dine favoritoplevelser i Pisa? Hvad ser du mest frem til, hvis du har planlagt en tur dertil? Skriv gerne en kommentar længere nede på siden.

Læs flere artikler fra Pisa:

Hvor skal man bo i Pisa?

Vigtige ting du SKAL vide inden rejsen til Italien

De Bedste Rejsemål i Italien

22 Must-See Seværdigheder i Firenze

… Eller læs alle artikler fra Pisa eller Italien

Planlæg din rejse til Pisa:

Bestil fly til Pisa (reklamelink)

Bestil hotel i Pisa (reklamelink)

Bestil pakkerejse til Pisa (reklamelink)

Bestil biludlejning i Pisa (reklamelink)

Bestil aktiviteter i Pisa (reklamelink)
Nikita L. Christiansen

På Rejs Dig Lykkelig deler jeg ud af mine erfaringer, rejsetips og praktiske informationer fra mine mange rejser og oplevelser i udlandet, men også i Danmark.
Jeg har rejst i 40+ lande og har drevet rejsebloggen siden 2017. I 2021 gik jeg fuldtid på Rejs Dig Lykkelig, hvilket har gjort det til en af Danmarks største og mest succesfulde rejseblogs.

Se historier

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *