De Bedste Rejsemål i Italien - Rejs Dig Lykkelig

De 15 Bedste Rejsemål i Italien

Planlægger du en rejse til Italien? Glem ikke at tjekke denne liste med de allerbedste rejsemål i Italien.

Få steder i verden er lige så populære rejsemål som Italien. Støvlelandet har det hele, hvad enten du er interesseret i smukke byer, imponerende landskaber eller charmerende øer.

Italien er også hjem til utallige lange sandstrande, historiske seværdigheder, verdenskendte designerbutikker og et køkken i absolut verdensklasse. Vi må heller ikke glemme det behagelige klima og den venlige befolkning, der bruger alt deres energi på at forkæle turisterne.

Der findes mange fantastiske rejsemål i Italien, der er et smukt land med nogle af verdens mest ikoniske seværdigheder. Besøg Det Skæve Tårn I Pisa, Colosseum i Rom, Venedigs kanaler, designerbutikker i Milano eller den store vulkan på Sicilien.

Som du nok kan fornemme, findes der uendelige muligheder i Italien. Men ved du, hvor skal du rejse hen? Ellers kan du blive meget klogere på dét i denne artikel med de absolut bedste rejsemål i Italien. Glem heller ikke at læse min artikel med 20 vigtige ting du skal vide inden rejsen til Italien.

 

De bedste rejsemål i Italien:


1. Rom

En ferie i Italien er ikke fuldendt uden et besøg i landets hovedstad, der er et af de mest populære rejsemål i verden. På trods af at Rom er en storby, er det stadig en af verdens mest romantiske byer. Det er en by ud over det sædvanlige og alle bør besøge Rom mindst én gang i livet.

Rom har været et vigtigt centrum for magt, kultur og religion i mere end 2.500 år. I dag er byen fyldt med historie i form af ruiner, kunst og arkitektur. Den italienske hovedstad er mest kendt for sine verdensberømte attraktioner såsom Colosseum, Trevi-fontænen, Peterskirken, Den Spanske Trappe og Vatikanstaten.

Du må ikke glemme at udforske Roms hyggelige små gader, shoppe i de mange modebutikker og opleve det moderne Rom. Du kan heller ikke komme udenom at smage den udsøgte italienske mad og vin, der er i absolut verdensklasse.


Læs også: 14 Bedste Oplevelser i Rom

Rom - Rejsdiglykkelig.dk

 

2. Cinque Terre

Cinque Terre er optaget på UNESCOs Verdensarvsliste og består af de fem landsbyer Monterosso, Vernazza, Riomaggiore, Manarola og Corniglia. De farverige landsbyer ligger som en perlerække langs kyststrækningen og byder på nogle af Italiens absolut smukkeste landskaber.

Landsbyerne klamrer sig på smukkeste vis fast til de stejle klippesider, der dramatisk kaster sig ned i Middelhavet. Det er uden tvivl en Instagram-værdig feriedestination i Italien. Du kan hvert fald nemt komme til at tage lidt for mange billeder i de skønne omgivelser. Det er måske også netop derfor, at det er et uhyre populært rejsemål i Italien.

De fem landsbyer i Cinque Terre ligger tæt på hinanden og er forbundet ved hjælp af en af Italiens mest populære vandrestier. De stejle omgivelser er medvirkende til, at der desværre ikke er nogen direkte vej mellem landsbyerne. Det betyder altså at du ikke kan køre rundt i bil. Du er dermed nødt til at vandre fra by til by, sejle eller hoppe på toget Cinque Terre Express.

De bedste rejsemål i Italien - Cinque Terre - Rejsdiglykkelig.dk

 

3. Verona

Verona er en af de smukkeste og mest romantiske byer i Italien og er rig på historie, kultur og udsøgte smagsoplevelser. Det var allerede en vigtig by for omkring to tusinde år siden, da Julius Cæsar rejste hertil på ferie. Verona er også byen, hvor Shakespeare’s tragiske kærlighedshistorie om Romeo og Julie udspiller sig i 1500-tallet.

Piazza Bra er det kompakte historiske centrum i Verona med et utal af restauranter, skulpturer og gamle bygninger. Den mest populære attraktion er Arena di Verona, der menes at være et af verdens bedst bevarede amfiteatre. Glem alt om Colosseum i Rom og besøg dette fascinerende amfiteater i stedet.

Når du besøger Verona, er det selvfølgelig også et must at se de fiktive steder fra historien om Romeo og Julie. Du kan for eksempel se balkonen på Julies hus og en grav for de fiktive karakterer. Så hvis du er fan af kærlighedshistorien om Romeo og Julie, er Verona den perfekte by i Italien for dig.

Verona - Rejs Dig Lykkelig

 

4. Amalfikysten

Amalfikysten er endnu et populært rejsemål i Italien, der er optaget på UNESCO’s Verdensarvsliste. Kysten strækker sig over 50 kilometer på den sydlige del af Sorrento-halvøen. Amalfikysten beskrives ofte som en af verdens smukkeste kyststrækninger.

Her finder du betagende udsigter, maleriske kystbyer, citron- og appelsinlunde, frodige dale, dramatiske klippevægge og et glitrende turkisblåt hav. En af de smukkeste og mest romantiske byer langs Amalfikysten er Positano. Denne smukke by er præget af stenstrande og pastelfarvede huse, der er beliggende i de stejle bjergskråninger.

Den største by langs Amalfikysten er Amalfi, der byder på hyggelige torve med modebutikker og utallige restauranter i verdensklasse. Én af de mest populære turistbyer langs Amalfikysten er derimod Sorrento, der er placeret på en klippe med udsigt over bugten og øen Capri.

Amalfikysten - Rejsdiglykkelig.dk

 

5. Pisa

Når du hører ordet Pisa, tænker du nok straks på Det Skæve Tårn I Pisa, der er byens verdensberømte vartegn. Men Pisa byder faktisk på meget mere end muligheden for at tage det mest ikoniske billede i Italien.

Det Skæve Tårn I Pisa er spektakulært og du må selvfølgelig ikke glemme en tur op i toppen af tårnet. Men vidste du at den oldgamle middelalderby også byder på andre historiske ruiner, romerske levn og en fantastisk atmosfære? Det er nemt at bruge en hel dag på at udforske Pisa med de mange attraktioner og seværdigheder.

Én af de ting du ikke må gå glip af, er et besøg i Piazza dei Miracoli. Dette er byens historiske, kulturelle og religiøse hjerte med alle de berømte seværdigheder i Pisa. De fleste turister vælger kun at tage et hurtigt stop i Pisa på vejen fra Firenze til Cinque Terre. Men byen er et besøg værd, ikke kun på grund af Det Skæve Tårn I Pisa.

De Bedste Rejsemål i Italien - Pisa - Rejs Dig Lykkelig

 

6. Sicilien

Sicilien er Middelhavets største ø og byder på alt det bedste fra Italien. Her finder du lange hvide sandstrande, charmerende byer, smukke landskaber, frodige vinmarker og slumrende vulkaner. Du kan også finde historiske seværdigheder, fantastiske madoplevelser, et behageligt og solrigt klima året rundt og en venlig befolkning.

Øens strategiske placering i Middelhavet har været yderst eftertragtet og Sicilien har været under mange forskellige herredømme gennem historien. Romerne, grækerne, araberne og mange andre folkegrupper har alle efterladt deres unikke indflydelse på øen. Den lange historie har også sat sine spor på det sicilianske køkken, der er en god blanding af mad fra det meste af verden.

Hovedbyen på Sicilien er Palermo, der er en blomstrende kulturby med spændende oplevelser og et attraktivt natteliv. Du kan også besøge Taormina, der er en smuk by placeret på en klippe, hvorfra der er en fantastisk udsigt.

Hvis du er den mere aktive type, kan du vandre op på vulkanen Etna’s gigantiske kratere. Etna er Europas største aktive vulkan og er berygtet for at have et voldsomt temperament. Der går sjældent mange år mellem vulkanens aggressive udbrud.

De bedste rejsemål i Italien - Sicilien - Rejsdiglykkelig.dk

 

7. Napoli

Napoli er Syditalien’s største by og har desværre fået et lidt blakket ry. Det kan virke som en meget kaotisk by, men hvad kan man næsten forvente af en af de tættest befolkede byer i Europa? Der er alligevel noget over Napolis slidte og forfaldne paladser og middelalderslotte, der skaber en helt unik og autentisk stemning.

Napoli bliver ofte kaldt for Pizzaens hjemby, fordi det er her pizzaen blev opfundet! Det er dermed oplagt at spise verdens bedste pizzaer, når du alligevel er i byen. Napoli er fyldt med spændende seværdigheder og er omgivet af en smuk natur, der blandt andet er hjem til vulkanen Vesuv.

I Napolis historiske centrum kan du finde et utal af museer, kunstgallerier, underjordiske gange, paladser, butikker og restauranter. Du må ikke glemme at besøge Theatro San Carlo, der stammer fra 1737 og dermed er verdens ældste opera. En kort køretur fra Napoli finder du Pompeji, der er en fascinerende forsvunden by udgravet under en vulkan.

Napoli - Rejs Dig Lykkelig

 

8. Gardasøen

Gardasøen er Italiens største sø og er en af de mest populære rejsemål i Italien for os danskere. Den er beliggende cirka midtvejs mellem byerne Venedig og Milano. Og er trygt placeret mellem de store bjerge, der giver læ og et behageligt klima ved søen. Naturen ved Gardasøen er fantastisk, især ved de bjergrige nordlige strækninger.

Hele vejen rundt om Gardasøen ligger der utallige hoteller, skønne feriehuse (Reklamelink) og campingpladser i alle prisklasser. Når du besøger Gardasøen, kan du nyde ferielivet med en svømmetur, solbadning, dykning eller måske en sejltur.

Du kan også udforske det omkringliggende område med vinmarker, bjerge, idylliske badebyer, monumenter, gode butikker og restauranter. Eller hvad med at tage på en udflugt til det romantiske Venedig eller fashionable Milano? Der er uendelige muligheder, hvilket er én af årsagerne til at Gardasøen er den perfekte feriedestination i Italien for hele familien.

De bedste rejsemål i Italien - Gardasøen - Rejsdiglykkelig.dk

 

9. Genova

Genova er Italiens største havneby og var allerede et af landets vigtigste havneområder tilbage i 1100-tallet. Her blev en af verdens mest berømte eventyrer gennem tiden født, nemlig selveste Christoffer Columbus. Genova bliver nemt overset i skyggen af Rom, Venedig og Firenze. Det er lidt en skam, for det er en fantastisk by i Italien.

I Genova finder du et af Europas største middelalderkvarterer med smalle snoede gader, farverige huse og smukke paladser. Der er så meget skønhed i Genova at byen ofte bliver kaldt for la superba, der betyder den prægtige.

Når du besøger Genova, skal du selvfølgelig huske at opleve livet i havnemiljøet. Du må heller ikke gå glip af et besøg i Aquarium of Genoa, der er Europas største akvarium. Derudover er der også flere spændende museer, gamle paladser, kirker og meget mere rundt omkring i byen.

Genova - Rejs Dig Lykkelig

 

10. Milano

Milano er kendt for at være Italiens modehovedstad med alle de butikker, du overhovedet kunne drømme om. Men Milano byder på meget mere end bare shopping. Det er nemlig også et paradis for enhver der elsker kunst og kultur.

Milano blev alvorligt beskadiget af bombardementer under 2. verdenskrig, men blev senere genopbygget. I dag er det en af de rigeste byer i Europa. Det har desværre også betydet at store dele af byen er blevet erstattet med kedelige skyskrabere og højhuse. Milano føles dermed ikke længere som en typisk italiensk storby, men frygt ej… Der er stadig masser af historiske og kulturelle oplevelser.

Besøg en af verdens største domkirker Duomo di Milano eller Milano’s smukkeste plads Palazzo Marino. Inde i kirken Santa Maria delle Grazie, kan du opleve Leonardo da Vinicis verdensberømte mesterværk ”Den sidste nadver”. Hans verdensberømte maleri er et af verdens mest kendte kunstværker.

Du kan også tage på en shoppingtur på den eksklusive shoppinggade Via Montenapoleone. Hvis du vil spare penge, kan det anbefales at besøge de mere prisvenlige gader Corso Buenos Aires og Corso Vercelli. Mulighederne er uendelige og det er ikke uden grund, at Milano er et af de mest populære rejsemål i Italien.


Læs også: 12 Must-See Seværdigheder i Milano

Milano - Rejs Dig Lykkelig

 

11. Sardinien

Sardinien er den næststørste ø i Middelhavet og bliver ofte kaldt for Europas svar på de caribiske øer. Det er dog nok en lidt overdrevet antagelse. Alligevel er der ingen tvivl om, at det er et oplagt sted at tage på badeferie i Italien.

Øens store kontraster gør det til et populært rejsemål i Italien for enhver type rejsende. Sardinien er kendt for sine lange hvide sandstrande og det krystalklare smaragdgrønne hav, der siges at være det reneste vand i Middelhavet. Det er et oplagt sted at snorkle, især i de mindre bugter og ved naturreservatet Bidderosa.

Sardinen byder også på fantastiske muligheder for cykelture og vandreture i den smukke bjergrige natur, der findes overalt på øen. Under din ferie på Sardinien må du heller ikke glemme at besøge middelalderbyen Bosa.

Bosa består af en god sammensmeltning af alle de forskellige kulturer, der gennem tiden har boet på Sardinen. Det er en af de smukkeste byer i Italien og er beliggende på et lille bjerg med udsigt over Middelhavet. Du kan også finde mange andre charmerende byer på øen såsom badebyen Budoni samt byerne Alghero og Castelsardo.

De bedste rejsemål i Italien - Sardinien - Rejsdiglykkelig.dk12. Firenze

Firenze er Italiens kunsthovedstad. Hele byen minder mest af alt, om et kæmpestort udendørs museum med en af verdens største koncentrationer af kunstskatte. Det var her renæssancen blev født og mange af verdens største genier boede for hundredevis af år siden. Kendte personer som Leonardo da Vinci, Donatello, Michelangelo og Dante Aliggieri havde alle deres daglige gang i Firenze.

Byens berømte domkirke Santa Maria del Fiore står centralt i byen og er et absolut must see. Domkirkens store kuppel troner højt over byens huse og er blevet et yderst populært vartegn for Firenze.

De smalle middelalderlige gader snor sig ud fra domkirken og skaber en labyrint af charmerende stræder, gamle pladser og smukke bygninger. Det er virkelig nemt at fare vildt i de små og smalle gader… Men det er faktisk netop hvad du skal gøre, hvis du vil opleve det ægte og autentiske Firenze.

De Bedste Rejsemål i Italien - Firenze - Rejs Dig Lykkelig

 

13. Venedig

Der findes nok ikke nogen liste over de bedste rejsemål i Italien, der har undladt at nævne verdensberømte Venedig. Venedig er en af de mest romantiske og fortryllende byer i verden. Det er et af de steder, som at du simpelthen bare skal opleve mindst én gang i livet.

Venedig er bygget på 118 små øer, der kun er støttet af pæle midt ude i en lagune. De mange øer er forbundet ved hjælp af hundredvis af smukke broer og kanaler, der fungerer som byens trafikveje.

Træd ned i en gondol og tag på en sejltur i Venedigs smukke kanaler. Nyd synet langs Canal Grande imens du sejler forbi charmerende pastelfarvede bygninger, overdådige paladser og romantiske broer. Det føles næsten helt uvirkeligt, men den er altså god nok – det her er Venedig i alt sin pragt!

Besøg Markuspladsen, der er en af verdens mest berømte pladser eller Markuskirken, der er en populær attraktion i Venedig. Du må heller ikke glemme at gå en tur over Rialtobroen, der er blandt de ældste broer i Venedig. Der findes utallige spændende oplevelser i Venedig, og dette var bare et lille udpluk.


Læs også: 20 Must-See Seværdigheder i Venedig

De bedste rejsemål i Italien - Venedig - Rejsdiglykkelig.dk

 

14. Comosøen

Comosøen ligger kun en times kørsel fra Milano og er en af de smukkeste søer i Italien, hvis ikke den smukkeste. Den er beliggende for foden af Alperne, der skaber en malerisk og naturskøn baggrund.

Søens klare dybblå vand er perfekt til vandhunde og vandsportsudøvere, der elsker at boltre sig i vandet. Comosøen er formet som bogstavet Y og er så smal, at du sagtens kan se over til byerne på den anden side af søen.

Langs bredden ligger frodige skove samt et utal af farverige og charmerende byer helt ned til vandet. Besøg byen Menaggio med sine farverige huse eller kunstnerbyen Bellagio, der ofte bliver beskrevet som det skønneste sted ved Comosøen.

Af andre populære byer kan nævnes fiskerbyen Varenna, industribyen Como og eventyrlige Lecco. Romantikken blomstrer ved Comosøen og det er svært ikke at blive grebet af stemningen. Det er desuden et yderst populært rejsemål i Italien for kendisser. Flere store berømtheder har haft et hus ved søen.

De bedste rejsemål i Italien - Comosøen - Rejsdiglykkelig.dk

 

15. Siena

En rejse til Siena er som en rejse tilbage til middelalderen. Når du træder indenfor de gamle bymure, vil du blive forbløffet over, hvor lidt der egentligt har ændret sig siden byens storhedstid i 1200- og 1300-tallet.

Det er som om tiden har stået helt stille i den lille italienske by, der er beliggende på 3 bakker centralt i Toscana. Det historiske centrum i Siena er så velbevaret, at det har fået en velfortjent plads på UNESCOs Verdensarvsliste.

Siena er som taget ud af et eventyr med en labyrint af smalle gader og gyder, gotiske kirker, ældgamle paladser og middelalderpladser. Start dit besøg ved Italiens smukkeste plads, Piazza del Campo, der er en stor muslingeformet plads omgivet af oldgamle bygninger. Tag derefter op i det 102 meter høje klokketårn Torre del Mangia, der byder på en enestående udsigt over byens tage.

To gange om året afholdes det store traditionelle middelalderlige hestevæddeløb Il Palio. Her strømmer turister til byen for at opleve den store konkurrence, der har fundet sted i Siena siden slutningen af 1200-tallet.

Siena - Rejs Dig Lykkelig

Det var alt på denne liste over de allerbedste rejsemål i Italien. Hvad er dit favoritrejsemål i Italien? Hvilke steder i Italien, drømmer du om at besøge? Skriv gerne en kommentar længere nede på siden.

Læs flere artikler fra Italien:

… Eller læs alle artikler fra Italien.

Planlæg din rejse til Italien:

Bestil fly til Italien på Momondo.dk (reklamelink)

Bestil biludlejning i Italien på Discovercars.dk (reklamelink)

Bestil oplevelser i Italien på GetYourGuide.dk (reklamelink)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.