De Bedste Rejsemål i Italien - Rejs Dig Lykkelig

De Bedste Rejsemål i Italien

Få steder i verden er lige så populære rejsemål som Italien og det er slet ikke så svært, at forstå hvorfor. Støvlelandet har det hele – hvad enten du er interesseret i smukke byer, imponerende landskaber, charmerende øer, lange sandstrande, historiske seværdigheder, verdenskendte designerbutikker eller et køkken i absolut verdensklasse. For ikke at glemme det behagelige klima og den venlige befolkning, der bruger alt deres energi på at forkæle turisterne.

Der findes mange gode rejsemål i Italien og det er et smukt land, hvor du kan se nogen af verdens mest ikoniske seværdigheder. Besøg Det Skæve Tårn I Pisa, Colosseum i Rom, Venedigs kanaler, designerbutikker i Milano eller den store vulkan på Sicilien. Der er et utal af muligheder i Italien, men hvor skal du rejse hen? Det kan du blive meget klogere på med denne liste, hvor du kan finde de absolut bedste rejsemål i Italien.


 

Rom

En tur til Italien er ikke fuldendt uden et besøg i landets hovedstad Rom, som er et af de mest populære rejsemål i verden. Det kan godt være at Rom er en storby, men det er stadig en af verdens mest romantiske byer. Det er en by ud over det sædvanlige og der er ingen tvivl om, at alle bør besøge Rom mindst én gang i livet.

Rom har været et vigtigt centrum for magt, kultur og religion i mere end 2.500 år – og er fyldt med historie i form af ruiner, kunst og arkitektur. Den italienske hovedstad er mest kendt for sine verdensberømte attraktioner såsom Colosseum, Trevi-fontænen, Peterskirken, Den Spanske Trappe og Vatikanstaten. Men du må heller ikke glemme at udforske de hyggelige små gader, den udsøgte mad og vin, de mange modebutikker og det moderne Rom.

De bedste rejsemål i Italien - Rom - Rejsdiglykkelig.dk

 

Cinque Terre

Cinque Terre er optaget på UNESCOs Verdensarvsliste og består af de fem landsbyer Monterosso, Vernazza, Riomaggiore, Manarola og Corniglia. De farverige landsbyer ligger som en perlerække langs kyststrækningen og byder på nogle af Italiens absolut smukkeste landskaber. Landsbyerne klamrer sig på smukkeste vis fast til de stejle klippesider, der kaster sig ned i Middelhavet. Det er uden tvivl en Instagram-værdig destination, hvor du nemt kan få taget lidt for mange billeder af de skønne omgivelser. Det er hvert fald ikke uden grund, at det er blevet et uhyre populært rejsemål i Italien.

Landsbyerne i Cinque Terre ligger tæt på hinanden og er forbundet ved hjælp af en af Italiens mest populære vandrestier. De stejle omgivelser er medvirkende til, at der ikke er nogen direkte vej mellem landsbyerne og du kan altså ikke bare kører i bil. Du er dermed nødt til enten at vandre fra by til by, sejle eller tage en kort togtur gennem et utal af tunneller.

De bedste rejsemål i Italien - Cinque Terre - Rejsdiglykkelig.dk

 

Verona

Verona er en af de smukkeste og mest romantiske byer i Italien med masser af historie, kultur og udsøgte smagsoplevelser. Det var allerede en vigtig by for omkring to tusinde år siden, da Julius Cæsar rejste hertil på ferie. Verona er desuden byen, hvor Shakespeare’s tragiske kærlighedshistorie om Romeo og Julie udspiller sig i 1500-tallet.

Piazza Bra er det kompakte historiske centrum i Verona med et utal af restauranter, skulpturer og gamle bygninger. Den mest populære attraktion er Arena di Verona, som menes at være et af verdens absolut bedst bevarede amfiteatre. Så glem alt om Colosseum i Rom og besøg i stedet dette fascinerende amfiteater, som stadig bruges til operaforestillinger hver sommer. Det er desuden et must, at se de opfundne steder fra historien om Romeo og Julie. Du kan f.eks. se balkonen på Julies hus og endda en grav til de fiktive karakterer.

Verona - Rejs Dig Lykkelig

 

Amalfikysten

Amalfikysten strækker sig over 50 kilometer på den sydlige side af Sorrento-halvøen og er endnu et populært rejsemål i Italien, som er placeret på UNESCO’s Verdensarvsliste. Amalfikysten beskrives som en af verdens smukkeste kyststrækninger med sine betagende udsigter, maleriske kystbyer, citron- og appelsinlunde, frodige dale, dramatiske klippevægge og det glitrende turkisblå hav.

En af de smukkeste og mest romantiske byer langs Amalfikysten er Positano med sine stenstrande og pastelfarvede huse i de stejle bjerge. Den største by langs kysten er derimod Amalfi, som byder på hyggelige torve med modebutikker og et utal af restauranter med mad i verdensklasse. Sorrento har i mange år været en af de mest populære turistbyer og er beliggende på en klippe med udsigt over bugten og øen Capri.

De bedste rejsemål i Italien - Amalfikysten - Rejsdiglykkelig.dk

 

Pisa

Når du hører ordet Pisa, tænker du nok straks på Det Skæve Tårn I Pisa, som er det verdensberømte symbol for byen. Men Pisa byder på meget mere end muligheden for, at tage det mest ikoniske billede i hele Italien. Ja, Det Skæve Tårn i Pisa er spektakulært, og du må selvfølgelig ikke glemme at tage en tur op til toppen af tårnet. Men den oldgamle middelalderby byder også på historiske ruiner, romerske levn og en fantastisk atmosfære.

Det er nemt at tilbringe en hel dag i Pisa med, at opleve de mange attraktioner og seværdigheder. Et absolut must see er Piazza dei Miracoli, som er byens historiske, kulturelle og religiøse hjerte med alle de mest berømte seværdigheder i Pisa. De fleste turister vælger bare, at tage et hurtigt stop i Pisa på vejen fra Firenze til Cinque Terre. Pisa er et besøg værd – især hvis du allerede er i nærheden.

De Bedste Rejsemål i Italien - Pisa - Rejs Dig Lykkelig

 

Sicilien

Sicilien er Middelhavets største ø og her kan du opleve det bedste af alt det, som at Italien har at byde på. Lange hvide sandstrande, charmerende byer, smukke landskaber, frodige vinmarker, slumrende vulkaner, historiske seværdigheder, fantastiske madoplevelser, et behageligt og solrigt klima året rundt og en venlig befolkning.

Øens strategiske placering i Middelhavet har været yderst eftertragtet og Sicilien har været under mange forskellige herredømme gennem historien. Romerne, grækerne, araberne og mange andre folkegrupper har alle efterladt deres egen unikke indflydelse på øen. Den lange historie har også sat sine tydelige spor på det sicilianske køkken, som er en god blanding af mad fra det meste af verden.

Sicilien’s ”hovedstad” er storbyen Palermo, som er en blomstrende kulturby med masser af spændende oplevelser og et attraktivt natteliv. Du kan også besøge Taormina, som er en smuk by oppe på en klippe, hvorfra der er en fantastisk udsigt. Hvis du er den mere aktive type, kan du vandre op på vulkanen Etna’s gigantiske kratere. Etna er Europas største aktive vulkan og er berygtet for at have et voldsomt temperament. Der går sjældent mange år mellem vulkanens aggressive udbrud.

De bedste rejsemål i Italien - Sicilien - Rejsdiglykkelig.dk

 

Napoli

Napoli er Syditalien’s største by og har desværre fået et lidt dårligt ry. Det kan virke som en meget kaotisk by, men hvad kan man næsten forvente af en af de tættest befolkede byer i Europa? Der er nu alligevel noget over Napolis slidte og forfaldne paladser og middelalderslotte, der skaber en helt unik autentisk stemning. Napoli bliver ofte kaldt for Pizzaens hjemby, da det er her pizzaen blev opfundet! Det er dermed oplagt at spise verdens bedste pizzaer, når du alligevel er i byen.

Napoli er fyldt med spændende seværdigheder og er omgivet af en smuk natur, som bl.a. byder på vulkanen Vesuv. I byens historiske centrum kan du finde et utal af museer, kunstgallerier, underjordiske gange, paladser, butikker og restauranter. Du må ikke glemme at besøge Theatro San Carlo, som er verdens ældste opera og stammer fra 1737. En kort køretur fra Napoli finder du Pompeji, som er en fascinerende forsvunden by, der blev udgravet under en vulkan.

De Bedste Rejsemål i Italien - Napoli - Rejs Dig Lykkelig

 

Gardasøen

Gardasøen er Italiens største sø og er en af de mest populære rejsemål i Italien for os danskere. Den store sø er beliggende cirka midt imellem byerne Venedig og Milano – og er trygt placeret mellem de store bjerge, der giver området læ og et behageligt klima. Der er en fantastisk natur ved Gardasøen – især ved de bjergrige nordlige strækninger.

Gardasøen byder på et utal af hoteller, feriehuse og campingpladser i alle prisklasser, som er placeret hele vejen rundt om søen. Når du besøger Gardasøen kan du nyde ferielivet med en svømmetur, solbadning, dykning eller måske en sejltur.

Du kan også udforske den omkringliggende natur med de mange vinmarker og bjerge eller de idylliske badebyer med monumenter, gode butikker og restauranter. Eller hvad med at tage på en udflugt til det romantiske Venedig eller fashionable Milano? Mulighederne er uendelige ved Gardasøen og det er en perfekt destination for familier, da der er noget til enhver smag.

De bedste rejsemål i Italien - Gardasøen - Rejsdiglykkelig.dk

 

Genova

Genova er Italiens største havneby og var allerede et af landets vigtigste havneområder tilbage i 1100-tallet. Her blev en af verdens mest berømte eventyrer gennem tiden født – nemlig selveste Christoffer Columbus. Genova bliver nemt overset i skyggen af Rom, Venedig og Firenze og det er lidt af en skam, da det er en fantastisk by.

Genova byder på et af Europas største middelalderkvarterer med smalle og snoede gader, farverige huse og smukke paladser. Der er så meget skønhed i Genova at byen ofte bliver kaldt for la superba, som betyder den prægtige. Du skal selvfølgelig opleve livet i havnemiljøet, men du må heller ikke gå glip af at besøge Aquarium of Genoa, som er Europas største akvarium. Derudover kan du opleve flere spændende museer, gamle paladser, kirker og meget mere.

Genova - Rejs Dig Lykkelig

 

Milano

Milano er kendt for at være Italiens modehovedstad med alle de butikker, du overhovedet kunne drømme om i enhver prisklasse. Men Milano byder også på meget mere end shopping – Det er også et paradis for enhver der elsker kunst og kultur.

Milano blev alvorligt beskadiget af bombardementer under 2. verdenskrig, men blev senere genopbygget og er i dag en af de rigeste byer i Europa. Det har desværre betydet at store dele af byen er blevet erstattet med kedelige skyskrabere og højhuse. Milano føltes dermed ikke længere som en typisk italiensk storby, men frygt ej – Der er stadig masser af historiske og kulturelle oplevelser, som gemmer sig lige under overfladen.

Besøg en af verdens største domkirker Duomo di Milano eller Milano’s smukkeste plads Palazzo Marino. Inde i kirken Santa Maria delle Grazie kan du opleve Leonardo da Vinicis verdensberømte mesterværk ”Den sidste nadver”, som er en af verdens mest kendte kunstværker. Tag på en shoppingtur på den eksklusive shoppinggade Via Montenapoleone eller besøg de mere prisvenlige gader Corso Buenos Aires og Corso Vercelli.
De Bedste Rejsemål i Italien - Milano - Rejs Dig Lykkelig

 

Sardinien

Sardinien er den næststørste ø i Middelhavet og bliver ofte kaldt for Europas svar på de caribiske øer – hvilket godt nok er lidt overdrevet. Der er dog ingen tvivl om, at det er et oplagt sted til at tage på badeferie i Italien. Øens store kontraster gør det til et populært rejsemål i Italien for enhver type rejsende – hvad enten du er den aktive eller afslappende type.

Sardinien er kendt for sine lange hvide sandstrande og det krystalklare smaragdgrønne hav, der siges at være det reneste vand i Middelhavet. Det er et oplagt sted at snorkle – især i de mindre bugter og naturreservatet Bidderosa. Sardinen byder også på fantastiske muligheder for cykelture og vandreture i den smukke bjergrige natur, der findes overalt på øen.

Under din ferie på Sardinien må du ikke glemme at besøge middelalderbyen Bosa, som er påvirket af de mange forskellige kulturer, der gennem tiden har boet på Sardinien. Det er en af de smukkeste byer i Italien og er smukt beliggende på et lille bjerg med udsigt over Middelhavet. Du kan også finde mange andre charmerende byer på øen såsom badebyen Budoni, hyggelige Alghero og smukke Castelsardo.

De bedste rejsemål i Italien - Sardinien - Rejsdiglykkelig.dk

 

Firenze

Firenze er Italiens kunsthovedstad og hele byen er ét kæmpestort udendørs museum med en af verdens største koncentrationer af kunstskatte. Det var her renæssancen blev født og mange af verdens største genier boede for hundredevis af år siden. Kendte personer såsom Leonardo da Vinci, Donatello, Michelangelo og Dante Aliggieri havde alle deres daglige gang i Firenze

Byens berømte domkirke Santa Maria del Fiore står midt i byen og er et absolut must see. Domkirkens store kuppel troner højt over byens huse og er blevet et populært vartegn for Firenze. De smalle middelalderlige gader snor sig ud fra domkirken og skaber en labyrint af charmerende stræder, gamle pladser og smukke bygninger. Det er nemt at fare vildt i de små gader, men det er netop hvad du skal gøre, hvis at du vil opleve det ægte Firenze.

De Bedste Rejsemål i Italien - Firenze - Rejs Dig Lykkelig

 

Venedig

Jeg kan ikke skrive en artikel om de bedste rejsemål i Italien, uden at nævne verdensberømte Venedig. Det er en af de mest romantiske og fortryllende byer i verden – og det er et af de steder, som at du bare skal opleve mindst én gang i livet. Venedig er bygget på 118 små øer og er blot støttet af pæle midt ude i en lagune. De mange øer er forbundet af hundredevis af smukke broer og kanaler, der fungerer som byens veje.

Træd ned i en gondol og tag på en sejltur i Venedigs smukke kanaler, som byder på en oplevelse for livet. Nyd synet langs Canal Grande, når du bliver sejlet forbi et utal af pastelfarvede bygninger, overdådige paladser og romantiske broer. Det føltes næsten helt uvirkeligt – men den er altså god nok – Det her er Venedig i alt sin pragt!

Besøg Markuspladsen som er en af verdens mest berømte pladser eller Markuskirken, som er en smuk og populær attraktion i Venedig. Du må heller ikke glemme at gå en tur over Rialtobroen, som er en af de ældste broer i Venedig. Der er et utal af spændende oplevelser i Vendig og dette var blot et lille udpluk.


Læs også: 6 must see seværdigheder i Venedig

De bedste rejsemål i Italien - Venedig - Rejsdiglykkelig.dk

 

Comosøen

Comosøen ligger kun en times kørsel fra Milano og er en af de smukkeste søer i hele Italien – hvis ikke den smukkeste. Den er beliggende for foden af Alperne, som skaber en malerisk og naturskøn baggrund. Søens klare dybblå vand er perfekt til vandhunde og vandsports udøvere, der elsker at boltre sig i vandet. Comosøen er formet som bogstavet Y og den er så smal, at du kan se over til byerne på den anden side af søen.

Langs bredden ligger frodige skove samt et utal af farverige og charmerende byer helt ud til vandet. Besøg Menaggio med sine farverige huse eller kunstnerbyen Bellagio, som ofte bliver beskrevet som det skønneste sted ved Comosøen. Af andre populære byer kan nævnes fiskerbyen Varenna, industribyen Como og eventyrlige Lecco. Romantikken blomstrer ved Comosøen og det er svært ikke at blive grebet af stemningen. Det er desuden et yderst populært rejsemål i Italien for kendisser og flere store berømtheder har haft et hus ved søen.

De bedste rejsemål i Italien - Comosøen - Rejsdiglykkelig.dk

 

Siena

En rejse til Siena er som en rejse tilbage til middelalderen og når du træder ind bag de gamle bymure vil du blive forbløffet over, hvor lidt der har ændret sig siden byens storhedstid i 1200- og 1300-tallet. Det er som om at tiden har stået helt stille i den lille italienske by, som er beliggende på 3 bakker centralt i Toscana. Det historiske centrum i Siena er så velbevaret, at det har fået en velfortjent plads på UNESCO’s Verdensarvsliste.

Siena er som taget ud af et eventyr med en labyrint af smalle gader og gyder, gotiske kirker, ældgamle paladser og middelalderpladser. Start dit besøg på Italiens smukkeste plads, Piazza del Campo, som er en stor muslingeformet plads omgivet af oldgamle bygninger. Tag derefter op i det 102 meter høje klokketårn Torre del Mangia, som byder på en smuk udsigt over byens tage.

To gange om året afholdes det store traditionelle middelalderlige hestevæddeløb Il Palio desuden i Siena. Her strømmer turister til byen for at opleve den store konkurrence, der har fundet sted i Siena siden slutningen af 1200-tallet.

De Bedste Rejsemål i Italien - Siena - Rejs Dig Lykkelig

Læs alle indlæg fra Italien
Bestil fly til Italien på Momondo.dk (Reklamelink)

Bestil biludlejning i Italien på Discovercars.dk (Reklamelink)

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.