De Bedste Rejsemål i Italien - Rejs Dig Lykkelig

De 15 Bedste Rejsemål i Italien

Planlægger du en rejse til Italien? Glem ikke at tjekke denne liste med de bedste rejsemål i Italien.

Få steder i verden er lige så populære rejsemål som Italien. Støvlelandet har det hele, hvad enten du er interesseret i smukke byer, imponerende landskaber eller charmerende øer.

Italien er hjem til lange sandstrande, historiske seværdigheder, berømte designerbutikker og et køkken i absolut verdensklasse.

Vi må heller ikke glemme det behagelige klima og den venlige befolkning, der bruger alt deres energi på at forkæle turisterne.

Der findes mange fantastiske rejsemål i Italien, der er et smukt land med nogle af verdens mest ikoniske seværdigheder. Besøg Det Skæve Tårn I Pisa, Colosseum i Rom, Venedigs kanaler, designerbutikker i Milano eller den store vulkan på Sicilien.

Som du nok kan fornemme, findes der uendelige muligheder i Italien. Men ved du, hvor du skal rejse hen? Find inspiration i denne artikel med de bedste rejsemål i Italien.

Artiklen fortsætter under boksen.

Gode sider til planlægning af rejsen:

Bestil fly til Italien (reklamelink)

Bestil hotel i Italien (reklamelink)

 Bestil pakkerejse til Italien (reklamelink)

Bestil biludlejning i Italien (reklamelink)

Bestil oplevelser i Italien (reklamelink)

 

De Bedste Rejsemål i Italien:


1. Rom

En ferie i Italien er ikke fuldendt uden at besøge landets hovedstad, der er et af de mest populære rejsemål i verden. På trods af Roms status som storby, er det stadig en af verdens mest romantiske byer.

Rom har været et vigtigt centrum for magt, kultur og religion i mere end 2.500 år. I dag er byen fyldt med historie i form af ruiner, kunst og arkitektur.

Den italienske hovedstad er mest kendt for sine verdensberømte attraktioner som Colosseum, Trevi-fontænen, Peterskirken, Den Spanske Trappe og Vatikanstaten.

Glem ikke at udforske Roms hyggelige små gader, shoppe i de mange modebutikker og opleve det moderne Rom. Du kan heller ikke komme udenom, at smage Italiens udsøgte mad og vin.

Du kan finde mange gode pakkerejser til Rom her (reklamelink). Hvis du hellere vil planlægge rejsen på egen hånd, kan du også finde et bredt udvalg af hoteller i Rom her (reklamelink).


Læs også: 14 Must-See Seværdigheder i Rom

Rom - Rejsdiglykkelig.dk

 

2. Cinque Terre

Cinque Terre er optaget på UNESCOs Verdensarvsliste og består af et område med landsbyerne Monterosso, Vernazza, Riomaggiore, Manarola og Corniglia.

De farverige landsbyer ligger som en perlerække langs kyststrækningen med udsigt til nogle af Italiens smukkeste landskaber.

Landsbyerne klamrer sig fast til de stejle klippesider, som dramatisk kaster sig ned i Middelhavet. Det er virkelig et smukt syn! Det er nok også netop derfor, at det er et uhyre populært rejsemål i Italien.

De fem landsbyer er forbundet ved hjælp af en af Italiens mest populære vandrestier. De stejle omgivelser betyder desværre, at der ikke er nogen direkte vej mellem byerne.

Du er dermed nødt til, at vandre fra by til by, sejle eller hoppe på toget Cinque Terre Express. Lyder Cinque Terre som det perfekte sted for dig? Så kan du med fordel kigge efter hoteller i Cinque Terre her (reklamelink).

De bedste rejsemål i Italien - Cinque Terre - Rejsdiglykkelig.dk

 

3. Verona

Verona er en af de smukkeste og mest romantiske byer i Italien. Her finder du en rig historie, spændende kultur og udsøgte smagsoplevelser.

Det var allerede en vigtig by for omkring to tusinde år siden, da Julius Cæsar rejste hertil på ferie. Verona er også byen, hvor Shakespeare’s tragiske kærlighedshistorie om Romeo og Julie udspiller sig i 1500-tallet.

Besøg Piazza Bra, der er Veronas kompakte historiske centrum med et stort antal restauranter og gamle bygninger. Du må heller ikke gå glip af Arena di Verona, der menes at være et af verdens bedst bevarede amfiteatre.

Det er selvfølgelig også et must, at se de fiktive steder fra Romeo og Julie. Du kan f.eks. se balkonen på Julies hus og en grav for de fiktive karakterer.

Hvis du er fan af kærlighedshistorien om Romeo og Julie, er Verona den perfekte by i Italien for dig! Du kan finde lidt pakkerejser til Verona her (reklamelink) eller hoteller i Verona her (reklamelink).


Læs også: 22 Spændende Oplevelser i Verona

Verona - Rejs Dig Lykkelig

 

4. Amalfikysten

Amalfikysten er endnu et populært rejsemål i Italien, der er optaget på UNESCO’s Verdensarvsliste. Det ligger på den sydlige del af Sorrento-halvøen og beskrives ofte som en af verdens smukkeste kyststrækninger.

Hele vejen langs kyststrækningen finder du betagende udsigter, maleriske kystbyer, citron- og appelsinlunde, dramatiske klippevægge og et glitrende turkisblåt hav.

En af de smukkeste og mest romantiske byer langs Amalfikysten er Positano. Byen er præget af autentiske stenstrande og pastelfarvede huse, der er beliggende på stejle bjergskråninger.

Den største by langs Amalfikysten er Amalfi, der byder hyggelige torve med modebutikker og restauranter i verdensklasse. Du må heller ikke glemme at besøge turistbyen Sorrento, der er placeret på en klippe med udsigt over bugten og øen Capri.

Du kan finde et par pakkerejser til Amalfikysten her (reklamelink). Ellers er det også muligt, at finde mange gode hoteller ved Amalfikysten her (reklamelink).

Amalfikysten - Rejsdiglykkelig.dk

 

5. Pisa

Når du hører ordet Pisa, tænker du nok straks på Det Skæve Tårn I Pisa, der er byens verdensberømte vartegn. Det er lidt en skam, for Pisa byder på meget mere end bare dét.

Det Skæve Tårn I Pisa er spektakulært og du må selvfølgelig ikke glemme at opleve det. Men vidste du, at den oldgamle middelalderby også byder på mange andre historiske ruiner, romerske levn og en fantastisk atmosfære?

Der er så mange attraktioner i Pisa, at du nemt kan bruge en hel dag på at udforske byen. Glem ikke at besøge Piazza dei Miracoli, der er byens historiske, kulturelle og religiøse hjerte med alle de berømte seværdigheder.

De fleste turister vælger kun, at tage et hurtigt stop i Pisa, men overvej at bruge længere tid i den smukke by.

Lyder Pisa som noget for dig? Så kan du med fordel kigge efter pakkerejser til Pisa her (reklamelink). Hvis du hellere vil arrangere rejsen selv, kan du også finde mange gode hoteller i Pisa her (reklamelink).


Læs også: 18 Gode Oplevelser i Pisa

De Bedste Rejsemål i Italien - Pisa - Rejs Dig Lykkelig

 

6. Sicilien

Sicilien er Middelhavets største ø og byder på alt det bedste fra Italien. Her finder du lange hvide sandstrande, charmerende byer, frodige vinmarker og slumrende vulkaner.

Tilføj historiske seværdigheder, en venlig befolkning, et behageligt klima året rundt og fantastiske madoplevelser. Det er noget af alt det, der gør Sicilien til et af de bedste rejsemål i Italien!

Øens strategiske placering har været yderst eftertragtet. Derfor har mange forskellige herredømme efterladt deres unikke indflydelse på øen. Den lange historie har bl.a. sat sine spor i det sicilianske køkken, der består af en god blanding fra det meste af verden.

Besøg de populære byer Palermo og Taormina eller vandre en tur op på vulkanen Etnas gigantiske kratere.

Etna er Europas største aktive vulkan og er berygtet for at have et voldsomt temperament. Der går sjældent mange år mellem vulkanens aggressive udbrud.

Du kan finde et bredt udvalg af pakkerejser til Sicilien her (reklamelink). Ellers kan du også finde mange fine hoteller på Sicilien her (reklamelink).

De bedste rejsemål i Italien - Sicilien - Rejsdiglykkelig.dk

 

7. Napoli

Napoli er Syditalien’s største by og har desværre fået et lidt blakket ry. Den kan virke meget kaotisk, men hvad kan man næsten forvente af en af Europas tættest befolkede byer?

Der er alligevel noget magisk over Napolis slidte paladser og middelalderslotte, der skaber en helt unik og autentisk stemning.

Napoli kaldes for Pizzaens hjemby, for det var her pizzaen blev opfundet! Så glem nu ikke at spise verdens bedste pizzaer, når du alligevel er i byen.

I Napolis historiske centrum finder du et stort antal seværdigheder, museer, kunstgallerier, underjordiske gange og paladser. Glem ikke at besøge Theatro San Carlo, der stammer fra 1737 og dermed er verdens ældste opera.

Byen er omgivet af en smuk natur, hvor du bl.a. kan opleve vulkanen Vesuv. En kort køretur derfra, kan du desuden opleve Pompeji, der er en fascinerende forsvunden by udgravet under en vulkan.

Det er muligt, at finde et par pakkerejser til Napoli her (reklamelink). En anden mulighed er, at kigge efter hoteller i Napoli her (reklamelink).

Napoli - Rejs Dig Lykkelig

 

8. Gardasøen

Omtrent midtvejs mellem Venedig og Milano ligger Gardasøen, der er Italiens største sø og et af de mest populære rejsemål i Italien for os danskere.

Søen er trygt beliggende mellem bjergene, der giver læ og et behageligt klima. Naturen ved Gardasøen er fantastisk – især ved de bjergrige nordlige strækninger.

Hele vejen rundt om søen ligger der utallige hoteller, skønne feriehuse og campingpladser i alle prisklasser.

Når du besøger Gardasøen, kan du nyde ferielivet med en svømmetur, solbadning, dykning eller måske en sejltur. Du kan også udforske vinmarker, bjerge, idylliske badebyer, monumenter, gode butikker og restauranter.

Eller hvad med en udflugt til romantiske Venedig eller fashionable Milano? Der er uendelige muligheder!

Det er altså slet ikke så svært at forstå, hvorfor Gardasøen er den perfekte feriedestination i Italien for hele familien. Find pakkerejser til Gardasøen her (reklamelink) eller hoteller ved Gardasøen her (reklamelink).


Læs også: 22 Seværdigheder ved Gardasøen

De bedste rejsemål i Italien - Gardasøen - Rejsdiglykkelig.dk

 

9. Genova

Genova er Italiens største havneby og var allerede et af landets vigtigste havneområder tilbage i 1100-tallet. Her blev en af verdens mest berømte eventyrer gennem tiden født, nemlig selveste Christoffer Columbus.

Genova bliver nemt overset i skyggen af Rom, Venedig og Firenze. Det er lidt en skam, for det er en fantastisk by i Italien.

I Genova finder du et af Europas største middelalderkvarterer med smalle snoede gader, farverige huse og smukke paladser. Der er så meget skønhed i Genova, at byen ofte bliver kaldt for la superba, som betyder den prægtige.

Når du besøger Genova, skal du selvfølgelig huske at opleve havnemiljøet. Derudover er der også mange spændende museer, paladser, kirker og meget mere rundt omkring i byen.

Lyder Genova som det perfekte rejsemål i Italien for dig? Så kan du med fordel kigge efter hoteller i Genova her (reklamelink).

Genova - Rejs Dig Lykkelig

 

10. Milano

Milano er Italiens modehovedstad med alle de butikker du overhovedet kan drømme om. Derudover er den fashionable by også et paradis for enhver der elsker kunst og kultur.

Under 2. verdenskrig blev Milano alvorligt beskadiget af bombardementer, men blev senere genopbygget. I dag er Milano en af de rigeste byer i Europa. Det har desværre også betydet, at store dele af byen er erstattet med kedelige skyskrabere og højhuse.

Milano føles dermed ikke længere som en typisk italiensk storby, men frygt ej… Der er stadig rigeligt med historiske og kulturelle oplevelser!

Besøg Duomo di Milnao, der er en af verdens største domkirker. Sving forbi Milanos smukkeste plads, Palazzo Marino. Smut ind i kirken Santa Maria delle Grazie, hvor du kan du opleve Leonardo da Vinicis verdensberømte mesterværk ”Den sidste nadver”.

Du kan finde lidt gode pakkerejser til Milano her (reklamelink). Ellers kan du også finde mange hoteller i Milano her (reklamelink).


Læs også: 23 Must-See Seværdigheder i Milano

Milano - Rejs Dig Lykkelig

 

11. Sardinien

Sardinien er den næststørste ø i Middelhavet og bliver ofte kaldt for Europas svar på de caribiske øer. Det er nok lidt en overdrivelse. Alligevel er der ingen tvivl om, at det er et af de bedste rejsemål i Italien til en badeferie.

Øens store kontraster gør det til et populært rejsemål i Italien for enhver type rejsende. Sardinien er kendt for sine lange hvide sandstrande og krystalklare smaragdgrønne hav, der siges at være det reneste vand i Middelhavet.

Med sine mange bugter og naturreservatet Bidderosa, er Sardinen et oplagt sted til dykning. Du kan også tage på cykelture og vandreture i den smukke bjergrige natur.

Under din ferie på Sardinien må du heller ikke glemme, at besøge middelalderbyen Bosa. Det er en af de smukkeste byer i Italien og er præget af en god sammensmeltning af øens tidligere kulturer.

Der findes et fint udvalg af pakkerejser til Sardinen her (reklamelink). Derudover kan du finde hoteller på Sardinien her (reklamelink).

De bedste rejsemål i Italien - Sardinien - Rejsdiglykkelig.dk

 

12. Firenze

Firenze er Italiens kunsthovedstad. Hele byen minder mest af alt om et kæmpestort udendørs museum med en af verdens største koncentrationer af kunstskatte.

Det var her renæssancen blev født og mange af verdens største genier boede for hundredevis af år siden. Berømte personer som Leonardo da Vinci, Donatello, Michelangelo og Dante Aliggieri har alle haft deres daglige gang i Firenze.

Centralt i Firenze står den berømte domkirke Santa Maria del Fiore, der med sin store kuppel, troner højt over byens tage. Herfra snor smalle middelalderlige gader sig og skaber en labyrint af charmerende stræder, gamle paladser og smukke bygninger.

Der skal ikke meget til, før du farer vildt i de smalle snoede gader… Men faktisk er det netop hvad du skal gøre, hvis du vil opleve det ægte og autentiske Firenze.

Du kan finde et par pakkerejser til Firenze her (reklamelink). Hvis du hellere vil arrangere turen på egen hånd, kan du også finde hoteller i Firenze her (reklamelink).


Læs også: 22 Unikke Oplevelser i Firenze

De Bedste Rejsemål i Italien - Firenze - Rejs Dig Lykkelig

 

13. Venedig

Det er umuligt, at lave en liste over de bedste rejsemål i Italien uden at nævne Venedig. Det er en af de mest romantiske og fortryllende byer i verden.

Venedig er bygget på 118 små øer, som kun er understøttet af pæle midt ude i en lagune. De mange øer er forbundet ved hjælp af hundredvis af charmerende broer og kanaler, der fungerer som byens trafikveje.

Træd ned i en gondol og tag på en sejltur på Venedigs smukke kanaler.

Nyd synet af Canal Grande imens du sejler forbi pastelfarvede bygninger, overdådige paladser og romantiske broer. Det føles næsten helt uvirkeligt, men den er altså god nok – det her er Venedig i alt sin pragt!

Besøg Markuspladsen, der er en af verdens mest berømte pladser eller Markuskirken, der er en populær attraktion i Venedig. Glem heller ikke, at gå en tur over Rialtobroen, der er blandt de ældste broer i Venedig.

Lyder Venedig som det perfekte rejsemål i Italien for dig? Så kan du finde pakkerejser til Venedig her (reklamelink) og hoteller i Venedig her (reklamelink).


Læs også: 20 Must-See Seværdigheder i Venedig

De bedste rejsemål i Italien - Venedig - Rejsdiglykkelig.dk

 

14. Comosøen

Comosøen er en af de smukkeste søer i Italien – hvis ikke den smukkeste. Den er beliggende for foden af Alperne, der skaber en malerisk og naturskøn baggrund.

Søens klare dybblå vand er perfekt til vandhunde og vandsportsudøvere, der elsker at boltre sig i vandet. Comosøen er formet som bogstavet Y og er så smal, at du sagtens kan se over til byerne på den anden side af søen.

Langs bredden ligger frodige skove og et utal af farverige charmerende byer helt ned til vandet.

Besøg byen, Menaggio, der er fyldt med farverige huse samt kunstnerbyen, Bellagio, der ofte bliver beskrevet som det skønneste sted ved Comosøen. Af andre populære byer kan nævnes fiskerbyen Varenna, industribyen Como og eventyrlige Lecco.

Romantikken blomstrer ved Comosøen, og det er svært ikke at blive grebet af stemningen. Det er desuden et meget populært rejsemål i Italien for kendisser.

Ja, faktisk har flere verdenskendte berømtheder haft et hus ved søen! Du kan finde hoteller ved Comosøen her (reklamelink).

De bedste rejsemål i Italien - Comosøen - Rejsdiglykkelig.dk

 

15. Siena

En rejse til Siena er som en rejse tilbage til middelalderen. Når du træder indenfor de gamle bymure, bliver du forbløffet over, hvor lidt der egentligt har ændret sig siden byens storhedstid i 1200- og 1300-tallet.

Det er som om, at tiden har stået helt stille i den lille italienske by, der er beliggende på 3 bakker centralt i Toscana. Det historiske centrum i Siena er så velbevaret, at det har fået en velfortjent plads på UNESCOs Verdensarvsliste.

Siena er som taget ud af et eventyr med en labyrint af smalle gader og gyder, gotiske kirker, ældgamle paladser og middelalderpladser.

Start dit besøg ved Piazza del Campo, der er kendt som Italiens smukkeste plads. Tag derefter op i det 102 meter høje klokketårn, Torre del Mangia, der byder på enestående udsigter over byens tage.

Hvis den gamle italienske middelalderby lyder som noget for dig, kan du med fordel kigge efter hoteller i Siena her (reklamelink).

Siena - Rejs Dig Lykkelig

Det var alt på denne liste over de bedste rejsemål i Italien. Hvad er dit favoritrejsemål i Italien? Hvilke steder i Italien, drømmer du mest om at besøge? Skriv gerne en kommentar længere nede på siden.

Læs flere artikler fra Italien:

Find Billige Pakkerejser til Italien

Gode Campingområder i Italien

20 Ting du SKAL vide inden rejsen til Italien

Drikkepenge i Italien: Hvor meget skal man give?

… Eller læs alle artikler fra Italien

Planlæg din rejse til Italien:

Bestil fly til Italien på Momondo.dk (reklamelink)

Bestil hotel i Italien på Hotels.com (reklamelink)

Bestil pakkerejse til Italien på TripX.dk (reklamelink)

Bestil biludlejning i Italien på Discovercars.dk (reklamelink)

Bestil oplevelser i Italien på GetYourGuide.dk (reklamelink)
Nikita L. Christiansen

På Rejs Dig Lykkelig deler jeg ud af mine erfaringer, rejsetips og praktiske informationer fra mine mange rejser og oplevelser i udlandet, men også i Danmark.
Jeg har rejst i 40+ lande og har drevet rejsebloggen siden 2017. I 2021 gik jeg fuldtid på Rejs Dig Lykkelig, hvilket har gjort det til en af Danmarks største og mest succesfulde rejseblogs.

Se historier

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *