9 Fantastiske Udsigtspunkter i Rom - Terrazza delle Quadrighe - Rejs Dig Lykkelig

9 Fantastiske Udsigtspunkter i Rom

Planlægger du en storbyferie i Rom? Glem ikke at tjekke denne liste med de mest fantastiske udsigtspunkter i Rom, Italien.

Rom er bygget ovenpå syv høje, men siden Romerrigets storhedstid er den italienske hovedstad vokset betydeligt.

Det betyder at Rom i dag dækker et meget større område end de oprindelige syv høje. Heldigvis betyder det også, at det er ekstremt nemt at opleve Rom fra oven.

I den italienske hovedstad finder du alt fra terrasser, parker og kirker med de smukkeste panoramaudsigter over Rom. Her får du en liste over de bedste og mest fantastiske udsigtspunkter i Rom som du bare SKAL opleve.

Artiklen fortsætter under boksen.

Planlæg din storbyferie i Rom:

Bestil fly til Rom (reklamelink)

Bestil hotel i Rom (reklamelink)

Bestil pakkerejse til Rom (reklamelink)

Bestil biludlejning i Rom (reklamelink)

Bestil aktiviteter i Rom (reklamelink)

 

Fantastiske Udsigtspunkter i Rom


1. Terrazza del Pincio

På Pincio-højen finder du Villa Borghese, som er en af de største og mest populære parker i den italienske hovedstad. Selve parken er desuden en af de mest populære must-see seværdigheder i Rom.

I den sydvestlige ende af parken finder du Terrazza del Pincio, som er et af de bedste udsigtspunkter i Rom. Herfra får du en enestående panoramaudsigt over Piazza del Popolo og Peterskirken i det fjerne.

Terrazza del Pincio - Rejs Dig Lykkelig

 

2. Trinità dei Monti

Trinità dei Monti er en flot kirke, som troner højt på toppen af Den Spanske Trappe. Når du alligevel besøger de verdensberømte trapper, må du ikke snyde dig selv for at gå hele vejen op til toppen.

Efter at have kæmpet dig op til terrassen som ligger foran kirken på toppen af trappen, bliver du nemlig belønnet med en flot udsigt over byens tage.

 

3. Kuplen i Peterskirken

Peterskirken ligger egentligt i Vatikanstaten, som er verdens mindste land og et af de helligste steder for katolicismen. Men som de fleste nok allerede ved, er Vatikanstaten så småt, at det faktisk ligger centralt i Rom.

Kirken er gratis at besøge, men det koster lidt at besøge kuplen. Husk at forudbestille dine billetter til Peterskirken (reklamelink), så du undgår den berygtede lange kø.

Kæmp dig op ad de mere end 500 trappetrin for at komme op til den verdensberømte kuppel, som er designet af Michelangelo. Hvis du tager elevatoren, er der dog kun lidt over 300 trappetrin.

Den hårde anstrengelse er det hele værd, når du bliver mødt af den mest enestående udsigt over Rom. Det er helt klart et af de udsigtspunkter, som du ikke bør gå glip af!

Udsigt fra kuplen i Peterskirken - Rejs Dig Lykkelig

 

4. Giardino degli Aranci

Et andet populært udsigtspunkt i Rom er Giardino degli Aranci, som ligger på Aventinerhøjen. Den idylliske park har en smuk skyggefuld allé af pinjetræer, som udgør de perfekte rammer for afslapning.

Parken er beliggende ovenfor Tiber-floden og byder på en fantastisk udsigt over Roms skyline. Herfra kan du bl.a. se den farverige bydel, Trastevere, samt Peterskirken.

I nærheden af Giardino degli Aranci finder du Piazza dei Cavalieri di Malta, som er Roms mest berømte nøglehul. Hvis du kigger igennem nøglehullet, bliver du mødt af den smukkeste indramning af Peterskirken med sin storslåede kuppel.

 

5. Ponte Umberto I

Teknisk set er Ponte Umberto I en bro, som forbinder Piazza di Ponte Umberto I og Piazza dei Tribunali. Alligevel vil jeg vove at påstå, at det også er et af de mest fantastiske udsigtspunkter i Rom.

Fra Ponte Umberto I er der nemlig en helt utrolig udsigt over Tiber-floden og Peterskirkens kuppel. Du har helt sikkert allerede set udsigten fra broen på nogle af de mest berømte billeder fra Rom.

Udsigten fra Ponte Umberto I - Rejs Dig Lykkelig

 

6. Castel Sant Angelo

Castel Sant Angelo kaldes for Engelsborg på dansk og er et gammelt mausoleum i Rom fra år 135. Det har bl.a. også fungeret som en fæstning for paven og et fængsel.

I dag fungerer Castel Sant Angelo som et museum med en tagterrasse, som byder på et af de bedste udsigtspunkter i Rom.

Fra tagterrassen får du en uforstyrret udsigt over Vatikanstaten, Peterskirken, Tiber-floden og Roms historiske centrum. Du skal dog være opmærksom på, at det koster penge at besøge museet og den dertilhørende tagterrassen.

 

7. Campidoglio

På Capitol-højen finder du Campidoglio, hvorfra du kan få et helt unikt overblik over Forum Romanum. De imponerende ruiner fra det antikke Rom opleves bedst fra Via Monte Tarpeo, som ligger på bagsiden af Campidoglio.

Udsigten herfra er virkelig fantastisk! Alligevel overser de fleste turister af en eller anden årsag fejlagtigt udsigtspunktet.

9 Fantastiske Udsigtspunkter i Rom - Forum Romanum - Rejs Dig Lykkelig

 

8. Terrazza delle Quadrighe

Terrazza delle Quadrighe er en tagterrasse, som ligger på taget af Victor Emanuel Monumentet på Piazza Venezia. Det er uden tvivl en af de bedste udsigtspunkter i Rom med en betagende 360 graders udsigt over byen.

På den ene side har du udsigt til det antikke Rom med Forum Romanum og Colosseum. På den anden side har du til gengæld udsigt til det mere moderne Rom.

Du skal være opmærksom på at det koster omkring 7 euro at komme op til udsigtspunktet. Det er dog gratis at tage trapperne op til 5. etage.

 

9. Gianicolo

Et andet af de mest fantastiske udsigtspunkter i Rom er Gianicolo, som også kaldes for Janiculum Hill. Gianicolo er den næsthøjeste bakke i Rom, men er ikke én af de syv oprindelige høje.

Det kan være hårdt at komme derop, men du belønnes til gengæld med en betagende panoramaudsigt over det centrale Rom. Sørg for at tage derop ved solnedgang, når byens tage lyses op af solens sidste stråler.

Gianicolo - Rejs Dig Lykkelig

Det var alt på denne liste over de mest fantastiske udsigtspunkter i Rom. Kender du andre gode udsigtspunkter i Rom? Skriv gerne en kommentar længere nede på siden.

Læs flere artikler fra Italien:

14 Bedste Oplevelser i Rom

20 Vigtige ting du SKAL vide inden rejsen til Italien

De 15 Bedste Rejsemål i Italien

20 Must-See Seværdigheder i Venedig

Planlæg din rejse til Rom:

Bestil fly til Rom (reklamelink)

Bestil hotel i Rom (reklamelink)

Bestil pakkerejse til Rom (reklamelink)

Bestil biludlejning i Rom (reklamelink)

Bestil aktiviteter i Rom (reklamelink)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *