14 Must-See Seværdigheder og Oplevelser i Rom - Rejs Dig Lykkelig

14 Must-See Seværdigheder og Oplevelser i Rom

Leder du efter sjove ting at lave i Rom? Glem ikke at tjekke denne liste med de bedste must-see seværdigheder og oplevelser i Rom, Italien.

Rom er ikke bare Italiens hovedstad, men også et af de mest populære rejsemål i verden med oplevelser udover det sædvanlige. Ja, faktisk findes der kun få storbyer i verden, som er lige så storslåede og romantiske som Rom.

Den italienske hovedstad har været et vigtigt centrum for magt, kultur og religion i mere end 2.500 år. Det er dermed et stort levende museum med mange verdensberømte seværdigheder.

De gamle ordsprog ”Alle veje fører til Rom” og ”Rom blev ikke bygget på én dag” giver pludselig god mening, når du er omgivet af byens storhed.

Hvis du planlægger en storbyferie i Rom, skal du blive hængende lidt endnu. Her får du en liste med de bedste must-see seværdigheder og oplevelser i Rom.

Inden du fortsætter, må du heller ikke glemme at læse min artikel med de vigtigste ting du skal vide inden rejsen til Italien.

Artiklen fortsætter under boksen.

Planlæg din storbyferie i Rom:

Bestil fly til Rom (reklamelink)

Bestil hotel i Rom (reklamelink)

Bestil pakkerejse til Rom (reklamelink)

Bestil biludlejning i Rom (reklamelink)

Bestil aktiviteter i Rom (reklamelink)

 

Seværdigheder og Oplevelser i Rom


1. Colosseum

Den største og mest populære attraktion i Rom er Colosseum. Det gamle amfiteater er én af verdens mest ikoniske vartegn. De fleste har allerede hørt om Colosseums blodige fortid med gladiatorkampe og kampe med vilde dyr.

Colosseum er næsten 2.000 år gammel og vidner for alvor om Romerrigets storhedstid. Ja, faktisk er det verdens største amfiteater og et af verdens syv nye vidundere.

Køen til Colosseum er berygtet for at være meget lang. Det er derfor en rigtig god idé, at købe billetter til at skippe køen på forhånd.

Du kan se et stort udvalg af billetter til Colosseum på GetYourGuide (reklamelink). Jeg kan især anbefale denne populære billet til Colosseum, Forum Romanum og Palatinerhøjen (reklamelink).

Colosseum - Rejs Dig Lykkelig

 

2. Forum Romanum

Ved siden af Colosseum ligger Forum Romanum, som var centrum i det antikke Rom. Det var her det sociale og politiske liv i Rom udspillede sig gennem flere århundreder.

I dag består området af velbevarede og imponerende ruiner fra Romerrigets storhedstid. Det er netop derfor, at Forum Romanum er en af de bedste must-see seværdigheder og oplevelser i Rom for historieinteresserede.

De fleste entrébilletter til Colosseum inkluderer også entré til Forum Romanum. Hvis du ikke gider betale, kan du også bare se ruinerne gratis udefra på afstand.

14 Must-See Seværdigheder og Oplevelser i Rom - Forum Romanum - Rejs Dig Lykkelig

 

3. Campo de’ Fiori

Campo de’ Fiori er et populært gademarked, som finder sted om formiddagen alle ugens dage – undtagen om søndagen. Her er der fyldt med boder med alt fra frugter, grøntsager og blomster til oste, kød og brød.

Rundt omkring pladsen ligger der desuden et stort antal caféer, restauranter og barer. Campo de’ Fiori har ikke altid været et farverigt sted, for det fungerede faktisk engang som en henrettelsesplads.

 

4. Villa Borghese

Villa Borghese er en af de største og mest populære parker i Rom. Her kan du nyde stilheden i idylliske omgivelser eller slippe væk fra solens bagende stråler i skyggen af træerne.

Rundt omkring i parken er der fyldt med grønne plæner, farverige blomster, skulpturer og springvand. Du kan også besøge Terrazza del Pincio, som byder på en enestående udsigt over Piazza del Popolo og Peterskirken i det fjerne.

Der er også flere museer i parken, hvoraf kunstmuseet Galleria Borghese er den mest populære. Du kan købe billetter til Galleria Borghese her (reklamelink).

Udsigt fra Terrazza del Pincio - Rejs Dig Lykkelig

 

5. Spis Gelato

For at være helt ærlig, kan du simpelthen ikke have besøgt Rom eller Italien uden at smage landets verdensberømte gelato!

Den lækre italienske is smager himmelsk og findes nærmest i alle varianter og smage. Det kan også kraftigt anbefales at få gelato i milkshake-form! Sørg for at kigge efter de gelateriaer, som selv laver isen fra bunden.

 

6. Den Spanske Trappe

En af de vigtigste must-see seværdigheder og oplevelser i Rom er Den Spanske Trappe. Hvordan en trappe kan blive SÅ populær, må forblive en gåde, men ikke desto mindre er den et besøg værd.

På toppen af trappen står Trinità dei Monti-kirken, hvorfra der en fantastisk udsigt over Roms tage.

Den Spanske Trappes navn er egentligt lidt misvisende eftersom at den egentligt er bygget af en franskmand. Kirken på toppen er ligeledes fransk. Trappen forbinder dog kirken med Piazza di Spagna, som er opkaldt efter den spanske ambassade i nærheden.

14 Must-See Seværdigheder og Oplevelser i Rom - Den Spanske Trappe - Rejs Dig Lykkelig

 

7. Castel Sant Angelo

Castel Sant Angelo – eller Engelsborg – er et gammelt mausoleum i Rom, som oprindeligt blev bygget til kejser Hadrian i år 135.

Sidenhen har bygningen haft mange funktioner bl.a. som et fængsel og en fæstning for paven, som opførte en hemmelig gang, der forbinder Castel Sant Angelo med Vatikanet.

I dag fungerer Castel Sant Angelo som et museum, hvor du kan lære meget mere om bygningens lange historie.

Museet består af syv etager med en omfattende samling af antikke genstande. Glem ikke at tage op på terrassen på taget, hvorfra der er en fantastisk udsigt over Rom.

Engelsborg - Rejs Dig Lykkelig

 

8. Piazza Navona

Piazza Navona er en af de mest populære pladser i Rom, hvilket desværre også betyder at det er lidt af en turistfælde. Den dejlige plads er dog alligevel et besøg værd, fordi den bare er indbegrebet af Rom.

Midt inde på pladsen er der tre smukke springvand, hvoraf Fontana dei Fiumi fra 1600-tallet er den mest bemærkelsesværdige.

Du kan også besøge barokkirken Sant’Agnese in Agone eller én af pladsens mange restauranter og barer. Piazza Navona er desuden ofte proppet med gadekunstnere, som opfører shows eller laver portrætter.

 

9. Peterskirken

En af de bedste must-see seværdigheder og oplevelser i Rom er uden sammenligning Peterskirken. Den er beliggende i Vatikanstaten, som er verdens mindste land.

Peterskirken er den katolske kirkes hovedsæde, og er en af verdens største og mest berømte kirker. Når du træder ind på Peterspladsen foran kirken, bliver du mødt af et guddommeligt syn med kæmpestore marmorsøjler og skulpturer.

Midt i det hele troner Peterskirken op med et mesterværk af en kuppel. Hvis du er heldig, kommer du måske, når selveste paven holder sin berømte prædiken.

Peterskirken er mindst lige så smuk indvendig – og har faktisk gratis entré. Det koster dog penge at besøge kuplen, som byder på en enestående panoramaudsigt over Rom.

Køen til Peterskirken er berygtet for at være MEGET lang, og du kan nemt stå i kø i timevis. Det er derfor en rigtig god idé at betale for at springe køen over til Peterskirken (reklamelink).

14 Must-See Seværdigheder og Oplevelser i Rom - Peterskirken - Rejs Dig Lykkelig

 

10. Vatikanmuseet og Det Sixtinske Kapel

Vatikanmuseet er endnu en verdensberømt seværdighed i Vatikanstaten i Rom. Museet er blandt de største i verden, og huser nogle af verdens vigtigste religiøse kunstværker.

Det er også netop derfor, at Vatikanmuseet er en af de mest populære must-see seværdigheder i Rom. Hovedattraktionen i Vatikanmuseet er Det Sixtinske Kapel, der prydes med Michelangelos verdensberømte freskomalerier.

Kapellet benyttes desuden hver gang der skal udvælges en ny pave. For at undgå den lange kø, kan du med fordel forudbestille dine billetter til Vatikanmuseet og Det Sixtinske Kapel (reklamelink).

 

11. Trevi-fontænen

En anden af de bedste must-see seværdigheder og oplevelser i Rom er Trevi-fontænen, som er et af verdens mest berømte springvand. Den stod færdig i 1762 og har siden da været med i en lang række film verden over.

Hvis du vil opleve Trevi-fontænen, skal du være opmærksom på, at der er virkelig mange turister. Rygtet siger at hvis du kaster en mønt i Trevi-fontænen, kan du være sikker på at vende tilbage i Rom igen en skønne dag.

Husk at du skal kaste mønten over venstre skulder! Der bliver kastet over 1 million kroner i fontænen hvert eneste år, som bliver doneret til velgørenhed.

14 Must-See Seværdigheder og Oplevelser i Rom - Trevi Fontænen - Rejs Dig Lykkelig

 

12. Pantheon

Pantheon blev bygget i sin nuværende form omkring år 120-125 e.Kr. og var oprindeligt et tempel for de græske og romerske guder.

Siden 600-tallet er Pantheon blevet benyttet som en katolsk kirke, hvilket stadig er tilfældet i dag. Med en alder på næsten 2.000 år er Pantheon én af de bedst bevarede bygninger fra antikkens Rom.

Den storslåede runde kirke er virkelig smuk indvendigt og har en imponerende kuppel. Den eneste lyskilde i kirken kommer fra en rund åbning i kuplens loft. Åbningen er ikke dækket til og giver dermed fri adgang til sol, regn og sne.

Selvom at det ikke tager lang tid at opleve Pantheon, er det stadig en af de bedste gratis oplevelser i Rom.

Der kan være lidt kø, men det er ingenting sammenlignet med køerne ved Vatikanmuseet og Peterskirken. Du kan eventuelt bestille denne billige audioguide-tur til Pantheon (reklamelink).

Pantheon - Rejs Dig Lykkelig

 

13. Hop-on Hop-off Bustur

Det kan være en god idé at starte din storbyferie i Rom med en bustur i en hop-on hop-off bus. Her kommer du forbi mange af de største must-see seværdigheder og bedste oplevelser i Rom.

Det er en rigtig god måde at opleve byen på samtidig med at du bliver transporteret rundt mellem seværdighederne. Du kan købe billetter til hop-on hop-off busser i Rom på GetYourGuide (reklamelink).

 

14. Victor Emanuel Monumentet

I nærheden af Forum Romanum finder du Victor Emanuel Monumentet, som er et kæmpestort og prægtigt nationalmonument på Piazza Venezia.

Det er bygget til minde om genforeningen af Italien og til ære for kong Victor Emanuel II, som var den første konge i et genforenet Italien. Monumentet er smukt dekoreret med hvidt marmor, statuer, søjler og trapper.

Der er også en kæmpestor rytterstatue i bronze af Victor Emmanuel II. Monumentet skiller sig så meget ud fra bybilledet, at den har fået flere øgenavne gennem tiden. Kæmp dig op ad de mange trapper for at få en fantastisk gratis udsigt over Rom.

Victor Emanuel Monumentet - Rejs Dig Lykkelig

Det var alt på denne liste over de bedste must-see seværdigheder og oplevelser i Rom, Italien. Hvad er dine favoritoplevelser i Rom? Hvad ser du mest frem til, hvis du har planlagt en tur dertil? Skriv gerne en kommentar længere nede på siden.

Læs flere artikler fra Italien:

• 9 Fantastiske Udsigtspunkter i Rom

• Vigtige ting du SKAL vide inden rejsen til Italien

• Gode Campingområder i Italien

• De Bedste Rejsemål i Italien

… Eller læs alle artikler fra Italien

Planlæg din rejse til Rom:

Bestil fly til Rom (reklamelink)

Bestil hotel i Rom (reklamelink)

Bestil pakkerejse til Rom (reklamelink)

Bestil biludlejning i Rom (reklamelink)

Bestil aktiviteter i Rom (reklamelink)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *