Drikkepenge i Italien - Rejs Dig Lykkelig

Drikkepenge i Italien: Hvor meget skal man give?

Planlægger du en rejse til Italien? Glem ikke at tjekke denne guide med alt du skal vide om drikkepenge i Italien.

Drikkepenge er et af de evige spørgsmål på enhver rejse. For hvor meget skal man egentligt give i drikkepenge? Det afhænger selvfølgelig i høj grad af, hvilke serviceydelser du får samt hvor god servicen er.

Det er IKKE obligatorisk at give drikkepenge i Italien, da det som regel allerede er inkluderet i prisen.

Ja, faktisk er italienerne selv ekstremt dårlige til at give drikkepenge. Hvis servicen har været god, er det dog alligevel god kutyme at give lidt.

Hvis du planlægger en rejse til støvlelandet, skal du blive hængende her på siden lidt endnu. Her får du en guide med alt du skal vide om drikkepenge i Italien.

Artiklen fortsætter under boksen.

Gode sider til planlægning af rejsen:

Bestil fly til Italien (reklamelink)

Bestil hotel i Italien (reklamelink)

 Bestil pakkerejse til Italien (reklamelink)

Bestil biludlejning i Italien (reklamelink)

Bestil oplevelser i Italien (reklamelink)

 

Drikkepenge i Italien – Generelle Tips


Kort fortalt, er drikkepenge som sagt IKKE obligatorisk i Italien. Lønningerne i Italien er rimelige, og drikkepenge er som regel inkluderet i prisen.

Alligevel er det værdsat at runde regningen op eller give et par euro ekstra for god service.

Det er vigtigt, at du giver drikkepenge i kontanter – også selvom du måske betaler regningen med kreditkort. Når du betaler med kreditkort, er det nemlig sjældent muligt, at give mere end regningens beløb.

Hvis det endelig er muligt, går pengene med stor sandsynlighed til restauranten – og ikke til tjeneren – medmindre du altså betaler med kontanter.

Generelle tips til Drikkepenge - Rejs Dig Lykkelig

 

Drikkepenge på Restauranter i Italien


På mange restauranter i Italien bliver der tilføjet ekstragebyrer til regningen, som gerne skulle fremgå på menuen såvel som regningen.

De mange ekstragebyrer spænder over alt fra Coperto (dækningsgebyr) og Servizio (servicegebyr) til tillægsgebyrer for f.eks. brød.

Hvis der står Servizio på regningen, betyder det at drikkepenge på 10-20% allerede er blevet tilføjet. Hvis ikke, er det meget normalt at runde regningen op eller give 1-2 euro i drikkepenge pr. person.

Når du giver drikkepenge på restauranter, skal du bare efterlade dem på bordet, give dem direkte til tjeneren eller bede tjeneren om at beholde byttepengene. Husk dog på, at det ikke er et krav, at give drikkepenge i Italien!

 

Drikkepenge på Barer i Italien


Du behøver ikke give drikkepenge på barer i Italien. Hvis servicen har været ekstraordinær god, kan du eventuelt runde regningen op til den nærmeste euro.

Hvis du sidder ved et bord, er det dog en god idé, at give lidt mere i drikkepenge.

 

Drikkepenge til Stuepiger


Det er heller ikke obligatorisk at give drikkepenge til stuepigen, som rengør dit hotelværelse. Alligevel er der mange som vælger at give 1-2 euro pr. nat til stuepigen. Det er meget værdsat, da de som regel får lave lønninger.

Du kan eventuelt lægge lidt ekstra drikkepenge til stuepigen den første dag.

Det vil nemlig ofte medføre, at de yder en ekstra god service under resten af dit ophold. Efterlad drikkepengene på sengen, så stuepigen er sikker på, at det er til hende.

Drikkepenge i Italien - Drikkepenge til Stuepiger - Rejs Dig Lykkelig

 

Drikkepenge til Piccoloer


Når det kommer til piccoloen, der slæber rundt med din tunge bagage, er tommelfingerreglen at give 1 euro pr. taske/kuffert.

Du bør dog ikke give mere end 5 euro for, at vise din påskønnelse. Sørg først for, at give piccoloen drikkepenge efter han har båret dine tasker på plads.

 

Drikkepenge til receptionister


Hvis du får hjælp af receptionisten på hotellet, er det meget normalt, at give lidt drikkepenge. Det gælder selvfølgelig kun, hvis han eller hun yder en ekstraordinær god service.

Alt efter hvilken service der er tale om, er det værdsat at give 5-10 euro i drikkepenge til receptionisten.

 

Drikkepenge til Taxichauffører i Italien


Taxichauffører forventer ikke drikkepenge, men endnu engang er det selvfølgelig værdsat, at give lidt.

Du kan eventuelt runde regningen 1-2 euro op eller bede taxichaufføren om, at beholde byttepengene. Det samme gør sig gældende ved andre chauffører.

Hvad skal man give til taxichauffører - Rejs Dig Lykkelig

 

Drikkepenge til Turistguider i Italien


Lokale turistguider forventer ofte at få drikkepenge efter rundvisningen. Hvor meget du bør give, afhænger i høj grad af turens længde og størrelse. Hvis du er på en heldagstur med en stor gruppe er det normalt, at give 10 euro i drikkepenge pr. person.

Hvis du derimod er på en halvdagstur på under 5 timer med en stor gruppe er det meget normalt, at give 5 euro i drikkepenge pr. person.

Hvis du har bestilt en guidet tur med en lille gruppe er det god skik, at give 10 procent af turens samlede pris i drikkepenge.

Du skal dog kun give drikkepenge for guidede ture, hvis du syntes turen var god. Hvis turen eller guiden var dårlig, skal du altså ikke føle dig presset til, at give drikkepenge.

 

Drikkepenge ved Frisører og Spacentre


Der er ingen grund til, at give drikkepenge ved frisører, spacentre, skønhedssaloner og lignende.

Som altid, kan du selvfølgelig sagtens give drikkepenge for god service, hvis altså du har lyst. Sørg for at give drikkepengene direkte til personen, som har serviceret dig.

Drikkepenge i Italien - Rejs Dig Lykkelig

Det var alt i denne guide til drikkepenge i Italien. Kender du andre gode tips til drikkepenge i Italien? Skriv gerne en kommentar længere nede på siden.

Læs flere artikler fra Italien:

Vigtige ting du SKAL vide inden rejsen til Italien

De Bedste Rejsemål i Italien

Find Billige Pakkerejser til Italien

Gode Campingområder i Italien

… Eller læs alle artikler fra Italien

Planlæg din rejse til Italien:

Bestil fly til Italien på Momondo.dk (reklamelink)

Bestil hotel i Italien på Hotels.com (reklamelink)

Bestil pakkerejse til Italien på TripX.dk (reklamelink)

Bestil biludlejning i Italien på Discovercars.dk (reklamelink)

Bestil oplevelser i Italien på GetYourGuide.dk (reklamelink)
Nikita L. Christiansen

På Rejs Dig Lykkelig deler jeg ud af mine erfaringer, rejsetips og praktiske informationer fra mine mange rejser og oplevelser i udlandet, men også i Danmark.
Jeg har rejst i 40+ lande og har drevet rejsebloggen siden 2017. I 2021 gik jeg fuldtid på Rejs Dig Lykkelig, hvilket har gjort det til en af Danmarks største og mest succesfulde rejseblogs.

Se historier

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *