Smukke Slotte i Frankrig - Mont Saint-Michel - Rejs Dig Lykkelig

11 Smukke og Eventyrlige Slotte i Frankrig

Planlægger du en rejse til Frankrig? Glem ikke at tjekke denne artikel med de smukkeste og mest eventyrlige slotte i Frankrig.

Frankrig er kendt for sine mange smukke slotte eller chateaux, som de kaldes på fransk. Ja, faktisk er der mere end 40.000 slotte, paladser, borge og forter spredt ud over hele landet.

Det er dermed nærmest umuligt, at se dem alle i løbet af et menneskeliv. Med så mange slotte i Frankrig er det heller ikke ligefrem nemt, at vælge mellem dem.

Heldigvis, er der hjælp på vej! Her får du nemlig en liste over nogle af de smukkeste og mest eventyrlige slotte i Frankrig.

De fleste franske slotte stammer fra Middelalderen eller renæssancen, og bærer på en lang og dramatisk historie. Slottene på denne liste er virkelig spændende og imponerende på hver deres måde.

Grib kameraet og gør dig klar til et uforglemmeligt eventyr i Frankrig. Bon Voyage!


Læs også: De Bedste Rejsemål i Frankrig

Smukke Slotte i Frankrig - Rejs Dig Lykkelig

 

Eventyrlige slotte i Frankrig:


1. Château de Chambord

Château de Chambord er det største og smukkeste slot i Loire Valley, der byder på Europas største koncentration af renæssanceslotte.

Ja, faktisk er Château de Chambord kendt for at være ét af de smukkeste slotte i Frankrig og er selvfølgelig optaget på UNESCOs verdensarvsliste.

Det imponerende slot blev bygget af kong Francis I i det 16. århundrede og er opført i en enestående fransk middelalderlig renæssancearkitektur. Rygtet siger, at arkitekturen er inspireret af selveste Leonardo da Vincis kreativitet.

Château de Chambord er omgivet af en slotsterrasse og en kæmpestor slotspark, der er yderst charmerende.

Parken er 13.000 hektar og er omgivet af en 32 kilometer lang mur, hvilket gør det til den største lukkede park i Europa. Du kan med fordel købe billetter til Château de Chambord her (reklamelink).

Château de Chambord - Rejs Dig Lykkelig

 

2. Château de Chenonceau

Et andet populært slot i Loire Valley er Château de Chenonceau, der er ét af de mest eventyrlige slotte i Frankrig.

Slottet er utroligt smukt og er helt ekstraordinært placeret ovenpå buer midt i floden Cher. Château de Chenonceau virker ganske vist idyllisk, men bærer i virkeligheden på en dramatisk historie.

Det ellers så idylliske slot har nemlig været præget af kongelige intriger og jalousidrama. Alt dette kommer til udtryk flere steder på slottet.

Château de Chenonceau har primært været styret af magtfulde kvinder, der for alvor har sat deres præg på slottet. Du kan købe billetter til Château de Chenonceau her (reklamelink).

Smukke Slotte i Frankrig - Château de Chenonceau - Rejs Dig Lykkelig

 

3. Versailles

Det er umuligt, at lave en liste over de smukkeste og mest eventyrlige slotte i Frankrig uden at nævne Versailles.

Château de Versailles ligger lidt uden for Paris og er et kæmpestort og ekstravagant slot på mere end 18.000 kvadratmeter. Det er optaget på UNESCOs verdensarvsliste og er blandt de mest overdådige slotte i verden.

Det er dermed ikke uden grund, at Versailles er det største og mest berømte slot i hele Frankrig! Slottet er desuden omgivet af en meget smuk og imponerende barokhave, der er nøje anlagt.

Vil du gerne besøge det verdensberømte slot? Så kan du med fordel købe disse populære entrébilletter til Versailles (reklamelink).

En anden mulighed er, at tage på denne topbedømte guidede rundvisning i Versailles (reklamelink). Her får du et helt unikt indblik i historien på Frankrigs største slot.


Læs også: 18 Must-See Seværdigheder i Paris

Smukke Slotte i Frankrig - Versailles - Rejs Dig Lykkelig

 

4. Carcassonne

Carcassonne er teknisk set en gammel befæstet middelalderby, der er omgivet af massive borgmure med vagttårne, spir, volde og vindebroer.

Den strategiske placering er medvirkende til, at området har været besat i mere end 5.000 år. Noget af Carcassonne stammer faktisk helt tilbage fra det romerske imperiums storhedstid.

Det er dermed én af de ældste og mest imponerende fæstninger i Frankrig. Den gamle fæstning er optaget på UNESCOs verdensarvsliste og byder på en lang og spændende historie med myter og legender.

Bagved de skræmmende og massive borgmure, bliver du mødt af en fortryllende og eventyrlig verden.

Her er der fyldt med snoede brostensgader, hyggelige caféer og butikker. Køb billetter til Carcassonne-borgen her (reklamelink).

Carcassonne - Rejs Dig Lykkelig

 

5. Château de Villandry

Château de Villandry er endnu et imponerende slot i Loire Valley. Det er kendt for sine smukke overdådige haver, hvor intet er overladt til tilfældighederne.

Haverne er opdelt i flere forskellige områder, som tilsammen indeholder tusindvis af planter, blomsterbede og træer.

Der er også mulighed for, at komme indenfor på slottet, der er opført i en enestående renæssancestil med mange skævheder.

Château de Villandry - Rejs Dig Lykkelig

 

6. Haut Koenigsbourg

Haut Koenigsbourg er et af de mest populære slotte i Frankrig og oser af historie. Det er placeret ovenpå en høj bakketop, hvor det er godt isoleret fra omverdenen.

Den strategiske placering har været medvirkende til, at slottet har indgået i mange store konflikter gennem tiden.

Siden slottet blev opført for første gang for hundredvis af år siden, er det blevet efterladt i ruiner og genopbygget ad flere omgange. Haut Koenigsbourg blev sidst restaureret og indviet i 1908.

I dag er slottet omdannet til et museum, hvor du kan opleve alt fra våben og rustninger til middelalderlige artefakter og gamle møbler.

Haut Koenigsbourg - Rejs Dig Lykkelig

 

7. Château de Chantilly

Et andet af de smukkeste og mest eventyrlige slotte i Frankrig, er Château de Chantilly. Det er beliggende omkring 50 kilometer nord for Paris.

Slottet er omgivet af velplejede haver, grønne plæner, idylliske søer, charmerende kanaler og dybe skove.

Inde på slottet kan du bl.a. opleve en ekstraordinær samling af malerier, der menes at være én af de største antikke kunstsamlinger i Frankrig. Den imponerende samling er efter sigende kun overgået af Louvre-museet i Paris.

Hvis du er interesseret i ridesport er du simpelthen nødt til, at besøge slottets stalde, der huser Museum of the Horse.

Her kan du opleve den største stald i Europa! Den er yderst imponerende og afholder rideshows på udvalgte dage. Du kan købe billetter til Château de Chantilly her (reklamelink).

Smukke Slotte i Frankrig - Château de Chantilly - Rejs Dig Lykkelig

 

8. Mont Saint-Michel

Mont Saint-Michel er teknisk set ikke et slot. Det er nærmere en befæstet by, der til forveksling ligner et slot.

Uanset hvad, fortjener den altså alligevel, at komme med på listen over de smukkeste og mest eventyrlige slotte i Frankrig!

Mont Saint-Michel ligger på en religiøs tidevandsø og er blevet et så stort et nationalt vartegn, at det er optaget på UNESCOs verdensarvsliste.

På den befæstede ø bliver du mødt af en skøn atmosfære med gamle middelalderbygninger og snoede brostensgader. Højt over byen troner et majestætisk kloster, hvorfra der er en fantastisk udsigt.

Mont Saint-Michel - Rejs Dig Lykkelig

 

9. Château de Fontainebleau

Et af de smukkeste og mest eventyrlige slotte i Frankrig er Château de Fontainebleau, der ligger lidt uden for Paris.

Det imponerende renæssanceslot har været hjem til franske monarker i mere end otte århundreder og er selvfølgelig optaget på UNESCOs verdensarvsliste.

Château de Fontainebleau er kæmpestort! Ja, faktisk er det blandt de største slotte i Frankrig. Her finder du mere end 1.500 værelser og 130 tønder land med alverdens parker og haver.

I dag er slottet omdannet til et nationalt museum med mange spændende udstillinger. Du kan købe billetter til Château de Fontainebleau her (reklamelink).

Château de Fontainebleau - Rejs Dig Lykkelig

 

10. Palais des Papes

Palais des Papes ligger i det sydlige Frankrig og er et enormt slotskompleks, der blev bygget af den katolske kirke i det 14. århundrede.

Det fungerede oprindeligt som hovedsædet for kristendommen i Europa indtil tillen vendte tilbage til Rom.

Med er areal på 15.000 kvadratmeter, er Palais des Papes det største gotiske slot i Europa. Det er samtidig også én af de mest betydningsfulde og vigtigste middelalderbygninger i Europa og er optaget på UNESCOs verdensarvsliste.

I dag besøges Palais des Papes af mere end en halv million mennesker om året. Det er dermed ét af de mest populære slotte i Frankrig.

Her kan du bl.a. besøge balsale, klostre, kapeller og tårne med mange forskellige udstillinger. Du kan også besøge et gammelt bibliotek, der engang var Europas største.

Palais des Papes - Rejs Dig Lykkelig

 

11. Château d’Amboise

Château d’Amboise ligger i Loire Valley, og er højt beliggende på en bakketop med en fantastisk udsigt over floden Loire.

Dette smukke slot i Frankrig var residens for franske konger fra det 15. til det 19 århundrede. Det er bygget ovenpå fundamentet af en gammel fæstning og er præget af en smuk renæssancearkitektur.

I dag kan du besøge slottets overdådige rum med antikke møbler, kunstværker, rustninger, våben og meget mere.

Du må heller ikke glemme, at besøge de skønne haver og kapellet, hvor selveste Leonardo da Vinci er begravet. Du kan købe billetter til Château d’Amboise her (reklamelink).

Smukke Slotte i Frankrig - Château d’Amboise - Rejs Dig Lykkelig

Det var alt på denne liste over de smukkeste og mest eventyrlige slotte i Frankrig. Har du allerede besøgt nogle af de mange smukke slotte i Frankrig? Hvilke drømmer du mest om at opleve?

Læs flere artikler fra Frankrig:

De Bedste Rejsemål i Frankrig

Vigtige ting at vide inden rejsen til Frankrig

18 Must-See Seværdigheder i Paris

16 Oplevelser i Nice, Frankrig

… Eller læs alle artikler fra Frankrig

Planlæg din rejse til Frankrig:

Bestil fly til Frankrig (reklamelink)

Bestil hotel i Frankrig (reklamelink)

Bestil pakkerejse til Frankrig (reklamelink)

Bestil biludlejning i Frankrig (reklamelink)

Bestil oplevelser i Frankrig (reklamelink)
Nikita L. Christiansen

På Rejs Dig Lykkelig deler jeg ud af mine erfaringer, rejsetips og praktiske informationer fra mine mange rejser og oplevelser i udlandet, men også i Danmark.
Jeg har rejst i 40+ lande og har drevet rejsebloggen siden 2017. I 2021 gik jeg fuldtid på Rejs Dig Lykkelig, hvilket har gjort det til en af Danmarks største og mest succesfulde rejseblogs.

Se historier

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

kommentarer