De Bedste Rejsemål i Frankrig - Carcassonne - Rejs Dig Lykkelig

De Bedste Rejsemål i Frankrig

Planlægger du en rejse til Frankrig? Så bliver du nødt til at tjekke denne artikel med de bedste rejsemål i Frankrig.

Det er bestemt ikke uden grund, at Frankrig har regeret som verdens mest populære rejsemål igennem mere end to årtier. Frankrig er nemlig et fantastisk og spændende rejseland med noget til enhver smag. Landet er så stort og forskelligartet, at du kan tage på skiferie, storbyferie, badeferie eller noget helt fjerde.

Frankrig har det hele med sine smukke landskaber, pulserende storbyer, hyggelige landsbyer, idylliske vinregioner, solrige strande, snedækkede bjergtoppe, historiske monumenter og gamle slotte. Det er et af de lande du kan bruge månedsvis på at udforske… Og alligevel vil du ikke engang nå at se alle de mest fantastiske steder i Frankrig.

Så hvilke steder i Frankrig må du absolut ikke gå glip af? Bliv hængende og få inspiration til de bedste rejsemål i Frankrig.

De Bedste Rejsemål i Frankrig - Rejs Dig Lykkelig

 

De bedste rejsemål i Frankrig:
1. Paris

Paris er selvfølgelig et af de bedste rejsemål i Frankring og er endda et af verdens allermest populære rejsemål. Den franske hovedstad kaldes for byernes by og er et af de steder alle bør opleve mindst én gang i livet.

Alle kender Paris, selv hvis de ikke har besøgt byen endnu. De verdensberømte attraktioner sidder fast i hukommelsen. De fleste kender til Eiffeltårnet, Champs-Elysees med Triumfbuen, Notre Dame katedralen og Louvre Museet med Mona Lisa-maleriet.

Paris bliver også kaldt for kærlighedens by og stemningen kan for alvor mærkes, når du oplever Paris som en lokal franskmand ville have gjort det. Nyd synet af den smukke franske arkitektur, besøg Latinerkvarteret, tag på markeder, slentre en tur langs Seinen og slå dig ned på en fortovscafe. Mulighederne i Paris er uendelige!


Læs også: 18 Must-see Seværdigheder i Paris

Paris - Rejs Dig Lykkelig

 

2. Loire Valley

Den smukke dal Loire Valley er beliggende centralt i Frankrig og er kendt for sin spektakulære natur, eventyrlige slotte, maleriske vingårde, historiske landsbyer og udsøgte gastromi.

I Loire Valley finder du Europas største koncentration af renæssanceslotte. De repræsenterer hver især Frankrigs pragt fra sine allerfineste sider. Det er et must at besøge Château de Chambord, der er det mest storslåede og populære slot i dalen.

I år 2000 blev en stor del af Loire Valley optaget på UNESCOs Verdensarvsliste for sit enestående kulturlandskab. Du kan opleve kulturarven på slottene og i de historiske byer i dalen. Det kan især anbefales at besøge byerne Orleans, Tours og Saumur med deres charmerende gamle bygninger. Hvis du elsker vin, bør du heller ikke gå glip af vinsmagning på en af dalens mange vingårde.

De Bedste Rejsemål i Frankrig - Loire Valley - Rejs Dig Lykkelig

 

3. Nice

Nice er den mest populære by på Den Franske Riviera og et af de allerbedste rejsemål i Frankrig. Den elegante og klassiske kystby er smukt placeret imellem Middelhavet og De Franske Alper. Hvert år strømmer millioner af turister til byen for at nyde klimaet, stranden, havet, kulturen og charmen i Nice.

Nice er kendt som Rivieraens dronning og har det næsthøjeste antal hotelsenge i hele Frankrig – kun overgået af Paris. Hvis du besøger Nice, må du ikke glemme at besøge den verdensberømte strandpromenade og den charmerende gamle bydel med en labyrint af smalle stræder.

Læs også: 16 Seværdigheder og Oplevelser i Nice

De Bedste Rejsemål i Frankrig - Nice - Rejs Dig Lykkelig

 

4. Bordeaux

Bordeaux ligger i det sydvestlige Frankrig og er især kendt for sin Bordeaux vin. Det er nemlig herfra nogle af verdens bedste, mest kendte og dyre vine er skabt. Bordeaux er hele Frankrigs vinhovedstad og en af verdens vigtigste vinregioner. Du kan selvfølgelig ikke have været i Bordeaux uden at besøge en vingård og smage på de udsøgte vine.

Hvis du ikke er den store vinelsker, er der stadig masser af ting at lave i Bordeaux. Tag rundt i byen og nyd den smukke arkitektur, spændende kultur, historiske steder og enestående shopping.

Husk at besøge byens historiske centrum, der er optaget på UNESCOs Verdensarvsliste med sine mere end 350 historiske strukturer og landemærker. Du kan også svinge forbi Le Miroir d’eau, der er verdens største reflekterende pool.

Bordeaux - Rejs Dig Lykkelig

 

5. Strasbourg

Strasbourg ligger i det nordøstlige Frankrig – tæt på den tyske grænse – og ved første øjekast ligner det til forveksling en tysk by. Strasbourg har da også været en del af Tyskland af flere omgange og balancerer smukt imellem tysk og fransk arkitektur.

Byens centrale placering i hjertet af Europa, har betydet at den sammen med Bruxelles er blevet hovedsædet for Europa parlamentet. Grunden til at Strasbourg er et af de bedste rejsemål i Frankrig, skyldes byens historiske centrum på øen Grande Ile.

Øen er optaget på UNESCOs Verdensarvsliste og bugner af historiske og kulturelle attraktioner. Området er desuden præget af brostensbelagte gader, gamle bindingsværkshuse, blomsterprydede altaner og gamle broer, der krydser floden på smukkeste vis.

De Bedste Rejsemål i Frankrig - Strasbourg - Rejs Dig Lykkelig

 

6. Cannes

Cannes ligger på Den Franske Riviera og er berømt for sin årlige filmfestival, der tiltrækker kendisser fra hele verden. Byens luksuriøse og eksklusive stemning tiltrækker faktisk de rige og berømte året rundt.

Det er en legeplads for hele verdens jetset og det er ikke unormalt at møde en kendis i byen. Luksusbilerne drøner forbi på La Croisette-strandpromenaden, hvor luksushotellerne og designerbutikkerne ligger side om side.

Cannes byder dog på meget mere end glimmer og glamour. Du kan også slappe af på de kilometervis af lange sandstrande, leje et af de skønne feriehuse udenfor byen (reklamelink), nyde det solrige klima eller besøge havnen. Glem heller ikke at gå en tur igennem den gamle bydel Le Suquet, besøge Lerins øerne og opleve det vilde natteliv.

Cannes er en fantastisk by med en god blanding af det glamourøse og afslappende. Du skal dog forvente at have den store pengepung fremme.

Cannes - Rejs Dig Lykkelig

 

7. Mont Saint-Michel

Mont Saint-Michel er måske ikke ligefrem det oplagte sted at bo under din ferie i Frankrig. Ikke desto mindre måtte den smukke tidevandsø simpelthen nødt til at komme med på listen over de bedste rejsemål i Frankrig!

Mont Saint-Michel er en af de mest besøgte seværdigheder i Frankrig og er optaget på UNESCOs Verdensarvsliste. Øen ligger cirka 1 kilometer fra fastlandet og er adskilt fra Normandiets kyst af nogle af Europas mest kraftfulde tidevandsbølger. I dag er der dog bygget en dæmning ud til den smukke og mystiske ø, der ellers var isoleret fra fastlandet.

Opførelsen af Mont Saint-Michel startede allerede i begyndelsen af 700-tallet, da en biskop grundlagde det imponerende kloster, der i dag er øens helt store vartegn. Klostret troner majestætisk på toppen af øen og er omgivet af gamle middelalderbygninger og smalle brostensbelagte gader.

Når du først besøger Mont Saint-Michel, er du ikke længere i tvivl om, hvorfor det er et af de allerbedste rejsemål i Frankrig. Det anbefales at besøge øen tidligt på dagen, da der ofte er mange turister.

Mont Saint-Michel - Rejs Dig Lykkelig8. Korsika

Korsika er en naturskøn ø i Middelhavet beliggende ca. 170 kilometer øst for den franske kyst og 80 kilometer vest for den italienske kyst. Korsika kan i dén grad siges at være helt sin egen. Selvom at det er en fransk ø, er atmosfæren meget italiensk inspireret.

Mange franskmænd kalder Korsika for Skønhedens Ø, og det er mildt sagt imponerende hvordan at en ø på størrelse med Sjælland, kan have så meget variation. Noget af det mest unikke ved Korsika er, at det er her selveste Napoleon er født.

Øen domineres af høje dramatiske bjerge og en kystlinje, der er mere end 1.000 kilometer lang. Nyd livet på en af de bløde sandstrande imens du lytter til skvulpen fra bølgerne i det krystalklare hav. Du kan også leje en bil og tage på eventyr på den smukke ø. Oplev den rå natur, de fantastiske udsigtspunkter, frodige dale, idylliske vinmarker, olivenlunde og hyggelige middelalderbyer.

De Bedste Rejsemål i Frankrig - Korsika - Rejs Dig Lykkelig

 

9. Aix-en-Provence

Aix-en-Provence er en lille, smuk, charmerende og livlig universitetsby i det sydlige Frankrig. Byen er kendt for sine mange sprudlende springvand, spændende markeder, gode restauranter med lækre franske retter og hyggelige atmosfære. Her er fuld af smalle gader med storslået arkitektur, historiske og velholdte huse, caféer og modebutikker.

Aix-en-Provence er Frankrigs bedste markedsby og byder på et utal af spændende og farvestrålende markeder. Byens store markedsplads ligger i den gamle bydel og her står boderne side om side hver tirsdag, torsdag og lørdag.

Efter at have besøgt et af markederne, kan du tage på eventyr i byens gader. Du kan f.eks. slappe af på en café, besøge et museum eller opleve en af de historiske seværdigheder i Aix-en-Provence.

De Bedste Rejsemål i Frankrig - Aix-en-Provence - Rejs Dig Lykkelig

 

10. Chamonix

Chamonix er beliggende for foden af Mont Blanc, der er det højeste bjerg i Vesteuropa med en højde på 4.810 meter. Bjerget er en del af De Franske Alper og er en yderst smuk og populær destination til skiferier. Chamonix er rig på historie og var faktisk vært for verdens første vinter-OL i 1924.

I Chamonix finder du skiløb i verdensklasse. Det er især deres off-piste, der er så gode og populære, at de er iblandt verdens bedste. Hvis du vil holde en pause fra skiløbet, kan du tage på shopping eller slappe af på én af de mange caféer, restauranter og barer.

Når du besøger byen, kan du også finde to indendørs swimmingpools, spa saloner, skøjtebane, bowling, klatring, tennis og meget mere. Hvis du kan lide at feste, må du heller ikke gå glip af byens livlige natteliv.

Chamonix - Rejs Dig Lykkelig

 

11. Marseille

Marseille er beliggende ved Middelhavet i det sydøstlige Frankrig. Det er både Frankrigs ældste og næststørste by. Selvom at der bor mange mennesker i Marseille, har byen alligevel formået at bevare sin landsbystemning. Marseille er Frankrigs vigtigste havneby, og den gamle havn er yderst charmerende med sine maleriske huse langs havnefronten.

Marseille har et lidt blakket ry med indvandrere og kriminalitet, men byen er kommet godt igen efter en større byfornyelse og titlen som Europas kulturhovedstad i 2013. Den franske by er et rejsemål, der er på vej op ad, og det skyldes især den lange historie i den gamle by.

Du må ikke gå glip af den gamle bydel Le Panier med sine smalle stræder, farverige huse og hyggelige stemning. Hvis du er mere interesseret i naturoplevelser, kan du også besøge nationalparken Calanques. Her er er der fyldt med dramatiske klipper, der grænser ud til havets krystalklare vand.

De Bedste Rejsemål i Frankrig - Marseille - Rejs Dig Lykkelig

 

12. Lille

Lille er beliggende i det nordlige Frankrig og ligger så tæt på Belgien, at byens storbysområde faktisk går ind i Belgien. Lille har tidligere haft ry som en af Frankrigs grimme og hårdtarbejdende industribyer, men er blevet moderniseret betydeligt. Den historiske by er blevet super hyggelig og byder på et utal af klokketårne, gamle gader og smuk arkitektur.

Lille er især kendt for sit årlige loppemarked, der er det største udendørs loppemarked i hele Europa. Det er også den perfekte by at besøge, hvis du er glad for delikatesser såsom vafler, chokolade, muslinger og pomfritter.

Efter et solidt måltid mad, kan du bevæge dig over til Palais des Beaux-Arts, der er et af Frankrigs største kunstmuseer. Det er desuden et must at besøge Le Vieux Lille, der er byens gamle og historiske bydel.

 

De Bedste Rejsemål i Frankrig - Lille - Rejs Dig Lykkelig

 

13. Carcassonne

Carcassonne er en befæstet by i det sydlige Frankrig, der er opdelt i to af floden Aude. På den ene side af floden ligger den enorme Carcassonne-borg, der mest af alt ligner noget fra et eventyr. Den gamle middelalderby er omgivet af kæmpestore borgmure med vagttårne, spir, volde og vindebroer.

På trods af det noget truende ydre, er der ganske roligt på den anden side af borgmurene. Her gemmer der sig en fortryllende og eventyrlig verden. Slentre en tur ned ad de snoede brostensbelagte gader og nyd stemningen på de hyggelige caféer.

Den gamle middelalderby har en lang og spændende historie med legender og myter, der bare venter på at blive udforsket. Carcassonne kan også prale med at være optaget på UNESCOs Verdensarvsliste siden år 1997. Der er ingen tvivl om, at Carcassonne-borgen er en af de mest storslåede og imponerende borge i hele Europa!

Carcassonne - Rejs Dig Lykkelig

 

14. Lyon

Lyon er beliggende i det sydøstlige Frankrig og er den tredjestørste by i landet. Det er Frankrigs gastronomiske hovedstad, og byen er verdenskendt for sin udsøgte franske gastromi og gode restauranter. Det er herfra mange af de mest kendte franske retter stammer fra.

Det er bestemt ikke uden grund, at Lyon er et af de bedste rejsemål i Frankrig. Lyon er også kendt for sin historiske arkitektur og livlige kulturelle scene.

Det er et absolut must at besøge Lyons mere end 2.000 år gamle bydel, der er optaget på UNESCOs Verdensarvsliste. Lyon byder også på gode shoppingmuligheder, idylliske parker, hyggelige kanaler og historiske seværdigheder.

De Bedste Rejsemål i Frankrig - Lyon - Rejs Dig Lykkelig

Det var alt på denne liste med de allerbedste rejsemål i Frankrig. Hvad er dit yndlingsrejsemål i Frankrig? Hvilke steder i Frankrig, drømmer du om at besøge? Skriv gerne en kommentar.

Planlægger du en rejse til Frankrig? Glem ikke at læse disse artikler:
Planlæg din rejse til Frankrig:

Bestil fly til Frankrig på Momondo.dk (Reklamelink)

Bestil biludlejning i Frankrig på Discovercars.dk (Reklamelink)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.