De bedste rejsemål i Frankrig - Carcassonne - Rejsdiglykkelig.dk

De bedste rejsemål i Frankrig

Det er bestemt ikke uden grund, at Frankrig har regeret som verdens mest populære rejsemål gennem mere end to årtier. Frankrig er nemlig et fantastisk og spændende rejseland med noget til enhver smag. Landet er så stort og forskelligartet, at du både kan tage på skiferie, storbyferie, badeferie eller noget helt fjerde.

Frankrig har det hele med sine smukke landskaber, pulserende storbyer, hyggelige landsbyer, idylliske vinregioner, solrige strande, snedækkede bjergtoppe, historiske monumenter og gamle slotte. For ikke at glemme det franske køkken, som regnes for at være det bedste i verden! Eller sågar bare den franske stemning og charme, som er i absolut verdensklasse. Frankrig er et af de lande, som at du kan bruge flere måneder på at udforske – Men stadig ikke engang nå, at se alle de mest fantastiske steder. Men hvilke steder må du absolut ikke gå glip af? Læs med her og få inspiration til de bedste rejsemål i Frankrig.

De bedste rejsemål i Frankrig - Nice - Rejsdiglykkelig.dk

 

Paris

Paris er selvfølgelig et af de bedste rejsemål i Frankring og er endda et af verdens allermest populære rejsemål. Den franske hovedstad kaldes for byernes by og er et af de steder på jorden, som at alle bør opleve mindst én gang i livet. Alle kender Paris, selvom at de ikke engang har besøgt byen endnu. De verdensberømte attraktioner sidder nemlig fast i hukommelsen og alle kender det høje Eiffeltårn, Champs-Elysees med Triumfbuen, Notre Dame katedralen og Louvre Museet med Mona Lisa-maleriet.

Paris bliver også kaldt for kærlighedens by og stemningen kan for alvor mærkes, når du oplever det rigtige Paris, som en lokal franskmand ville have gjort det. Nyd synet af den smukke franske arkitektur, besøg Latinerkvarteret, tag på markeder, slentre en tur langs Seinen og slå dig ned på en fortovscafe. Mulighederne i Paris er uendelige og det er bare med, at få udforsket byernes by!


Læs også: 10 must see seværdigheder i Paris

De bedste rejsemål i Frankrig - Paris - Rejsdiglykkelig.dk

 

Loire Valley

Loire Valley er beliggende centralt i Frankrig og er en smuk dal, som er kendt for sin spektakulære natur, eventyrlige slotte, maleriske vingårde, historiske landsbyer og udsøgte gastromi. Dalen har faktisk hele Europas største koncentration af renæssanceslotte, der hver især repræsenterer Frankrigs pragt på sit allerhøjeste. De fortryllende slotte vil uden tvivl imponere med sin smukke arkitektur og velfriserede parker. Det er et must, at besøge Château de Chambord, som er det mest storslåede og populære slot i hele dalen.

I år 2000 blev en stor del af Loire Valley optaget på UNESCOs Verdensarvsliste for sit enestående kulturlandskab. Du kan opleve kulturarven ved slottene og i nogle af de historiske byer i dalen såsom Orleans, Tours og Saumur, som alle byder på charmerende gamle bygninger. Hvis du elsker vin, så bør du heller ikke gå glip af vinsmagning på en af de spændende vingårde.

De bedste rejsemål i Frankrig - Loire Valley - Rejsdiglykkelig.dk

 

Nice

Nice er den mest populære by på Den Franske Riviera og er et af de absolut bedste rejsemål i Frankrig. Den elegante og klassiske kystby er smukt placeret mellem Middelhavet og De Franske Alper. Det er slet ikke så svært at forstå hvorfor, at millioner af turister strømmer til Nice hvert år. Klimaet er nemlig fantastisk, den perfekte strand ligger midt i byen, havet er azurblåt, kulturen er helt unik og stræderne er yderst charmerende.

Nice er kendt som Rivieraens dronning og har faktisk det næsthøjeste antal hotelsenge i hele Frankrig – kun overgået af Paris. Så det er bare med, at få booket et hotel i den billedskønne by. Glem ikke at besøge den verdensberømte strandpromenade og den charmerende gamle bydel med en stor labyrint af smalle stræder. Men du må altså heller ikke gå glip af den hyggelige havn, shoppinggaderne, markederne, museerne eller nattelivet!


Læs også: 15 oplevelser i Nice

De bedste rejsemål i Frankrig - Nice - Rejsdiglykkelig.dk

 

Bordeaux

Bordeaux ligger i det sydvestlige Frankrig og er især kendt for, at være stedet hvor Bordeaux vinen stammer fra. Det er herfra nogle af verdens bedste, mest kendte og dyreste vine er skabt. Det er dermed Frankrigs vinhovedstad og en af verdens vigtigste vinregioner. Du kan selvfølgelig ikke have været i Bordeaux, uden at have besøgt en vingård med vinsmagning af de udsøgte vine.

Men du skal ikke være nervøs, hvis du ikke er den store vinelsker. For Bordeaux er fornyet betydeligt de seneste år og er blevet en smuk by fyldt med arkitektur, kultur, historiske steder og enestående shopping. Husk at besøge byens historiske centrum, som er optaget på UNESCOs Verdensarvsliste med sine mere end 350 historiske strukturer og landemærker. Eller hvad med at opleve Le Miroir d’eau, som er verdens største reflekterende pool.

De bedste rejsemål i Frankrig - Bordeaux - Rejsdiglykkelig.dk

 

Strasbourg

Strasbourg ligger tæt på den tyske grænse i det nordøstlige Frankrig og ligner mest en tysk by ved første øjekast. Byen har da også været en del af Tyskland af flere omgange og balancerer smukt mellem den tyske og den franske arkitektur. Strasbourg er placeret centralt i hjertet af Europa og er sammen med Bruxelles hovedsæde for Europaparlamentet.

Det er byens historiske centrum på øen Grande Ile, der gør Strasbourg til et af de bedste rejsemål i Frankrig. Øen ligger på UNESCOs Verdensarvsliste og her finder du et utal af historiske og kulturelle attraktioner. Øen er yderst charmerende med brostensbelagte gader, gamle bindingsværkshuse, blomsterprydede altaner og gamle broer, der krydser floden på smukkeste vis. Hvis du begiver dig mod øst for Grande Ile, vil du finde den tyske bydel med brede boulevarder og store bygninger.

De bedste rejsemål i Frankrig - Strasbourg - Rejsdiglykkelig.dk

 

Cannes

Cannes ligger på Den Franske Riviera og er berømt for den årlige filmfestival, der tiltrækker kendisser fra hele verden. Men byens luksuriøse og eksklusive stemning tiltrækker faktisk de rige og berømte hele året rundt. Det er en legeplads for hele verdens jetset og det er derfor ikke unormalt, at møde en kendis i byen. Luksus bilerne drøner forbi på La Croisette-strandpromenaden, hvor luksushotellerne og designerbutikkerne ligger side om side.

Men Cannes byder på meget mere end glimmer og glamour. Der er nemlig også en afslappende stemning i byen, som er smukt placeret mellem Esterelbjergene og Middelhavet. Du kan slappe af på de kilometervis af lange sandstrande, i et af de skønne feriehuse uden for byen, nyde det solrige klima eller besøge havnen med både luksus yachts og små fiskerbåde. Du kan også vælge at gå gennem den gamle bydel Le Suquet, besøge Lerins øerne eller opleve det vilde natteliv. Cannes er en fantastisk by med en glamourøs og afslappende stemning, men forvent at have den store pengepung fremme.

De bedste rejsemål i Frankrig - Cannes - Rejsdiglykkelig.dk

 

Mont Saint-Michel

Mont Saint-Michel er måske ikke ligefrem et sted at bo under ferien, men den smukke tidevandsø måtte simpelthen bare med på listen! Mont Saint-Michel er en af de mest besøgte seværdigheder i Frankrig og er optaget på UNESCOs Verdensarvsliste. Øen ligger cirka 1 kilometer fra fastlandet og er adskilt fra Normandiets kyst af nogle af Europas mest kraftfulde tidevandsbølger. Men i dag er der bygget en dæmning ud til den smukke og mystiske ø, som ellers var isoleret fra fastlandet.

Opførelsen af Mont Saint-Michel startede allerede i begyndelsen af 700-tallet, da en biskop grundlagde det imponerende kloster, som er øens helt store vartegn. Klosteret har også fungeret som fængsel, og bærer på en spændende og dramatisk historie. Det smukke kloster troner majestætisk på toppen af øen og er omgivet af gamle middelalderbygninger og smalle brostensbelagte gader. Når du først besøger Mont Saint-Michel er du ikke længere i tvivl om, hvorfor det er et af de absolut bedste rejsemål i Frankrig! Det kan anbefales at besøge øen tidligt på dagen, da der kan være store folkemængder – selvom at der bor mindre end 100 mennesker på Mont Saint-Michel.

De bedste rejsemål i Frankrig - Mont Saint-Michel - Rejsdiglykkelig.dk

 

Korsika

Korsika er en naturskøn ø i Middelhavet, som er beliggende cirka 170 kilometer øst for den franske kyst og cirka 80 kilometer vest for den italienske kyst. Korsika er helt sin egen og selvom at det er en fransk ø, så er atmosfæren meget italiensk inspireret. Mange franskmænd kalder det for Skønhedens Ø og det er imponerende hvordan, at en ø på størrelse med Sjælland kan have så meget variation. Noget helt specielt ved Korsika er, at det er her selveste Napoleon er født.

Øen domineres af høje dramatiske bjerge og en kystlinje, der er mere end 1.000 kilometer lang. Nyd livet på en af de mange bløde sandstrande imens du lytter til skvulpen fra bølgerne i det krystalklare hav. Eller hvad med at leje en bil og tage på eventyr på den smukke ø? Oplev den rå natur, fantastiske udsigtspunkter, frodige dale, idylliske vinmarker, olivenlunde og hyggelige middelalderbyer.

De bedste rejsemål i Frankrig - Korsika - Rejsdiglykkelig.dk

 

Aix-en-Provence

Aix-en-Provence er en lille smuk, charmerende og livlig universitetsby i det sydlige Frankrig. Byen er kendt for sine mange sprudlende springvand, spændende markeder, gode restauranter med lækre franske retter og hyggelige stemning. Her er fuld af smalle gader med storslået arkitektur, historiske og velholdte huse, caféer og modebutikker.

Aix-en-Provence er Frankrigs bedste markedsby og byder på et utal af spændende og farvestrålende markeder. Byens store markedsplads ligger i den gamle bydel og her står boderne side om side hver tirsdag, torsdag og lørdag. Det er især lørdag, som er en stor markedsdag i byen, men du kan opleve et marked hver eneste dag i Aix-en-Provence. Efter at have besøgt et marked, kan du gå på eventyr i byens gader, slappe af på en café, besøge et museum eller opleve en af de historiske seværdigheder i Aix-en-Provence.

De bedste rejsemål i Frankrig - Aix-en-Provence - Rejsdiglykkelig.dk

 

Chamonix

Chamonix er beliggende for foden af Mont Blanc, som et det højeste bjerg i Vesteuropa med en højde på 4.810 meter. Bjerget er en del af De Franske Alper, som er en yderst populær og smuk destination til skiferier. Chamonix er rig på historie og var faktisk vært for verdens første vinter-OL i 1924! Det skrev for alvor byen i historiebøgerne og siden da har det været et eftertragtet skisportssted.

Men det er ikke uden grund, at Chamoix blev vært under vinter-OL. Byen har nemlig skiløb i verdensklasse og det er især deres off-piste, som er populære og blandt de bedste i verden. Hvis du vil holde en pause fra skiløbet, kan du shoppe i butikkerne eller slappe af på en af de mange caféer, restauranter eller barer. Chamonix byder også på to indendørs swimmingpools, spa saloner, skøjtebane, bowling, klatring, tennis og meget mere. Hvis du kan lide at feste, så må du heller ikke gå glip af byens livlige og vilde natteliv.

De bedste rejsemål i Frankrig - Chamonix - Rejsdiglykkelig.dk

 

Marseille

Marseille ligger ved Middelhavet i det sydøstlige Frankrig og er Frankrigs ældste og næststørste by. Selvom at der bor mange mennesker i Marseille, så har byen alligevel formået at bevare sin landsbystemning. Marseille er Frankrigs vigtigste havneby og den gamle havn er yderst charmerende med sine maleriske huse langs havnefronten, hvor caféer, barer og butikker ligger side om side.

Marseille har et lidt blakket ry med indvandrere og kriminalitet, men byen er kommet godt igen efter en større byfornyelse og titlen som Europas kulturhovedstad i 2013. Det er et rejsemål, som er på vej op og det skyldes især den lange historie i den gamle by. Du må ikke gå glip af den gamle bydel Le Panier med sine smalle stræder, farverige huse og hyggelige stemning. Hvis du hellere vil have naturoplevelser, kan du besøge nationalparken Calanques, som er fuld af dramatiske klipper, der grænser ud til havets krystalklare vand.

De bedste rejsemål i Frankrig - Marseille - Rejsdiglykkelig.dk

 

Lille

Lille ligger i det nordlige Frankrig og ligger så tæt på Belgien, at byens storbysområde faktisk går ind i Belgien. Lille har tidligere haft ry som et af Frankrigs grimme og hårdtarbejdende industribyer, men er blevet moderniseret betydeligt. Den historiske by er blevet meget hyggelig og byder på et utal af klokketårne, gamle gader og smuk arkitektur.

Lille er især kendt for sit årlige loppemarked, som er det største udendørs loppemarked i hele Europa. Men det er også den perfekte by at besøge hvis, at du er glad for delikatesser såsom vafler, chokolade, muslinger og pomfritter. Efter et solidt måltid mad, kan du begive dig over til Palais des Beaux-Arts, som er et af Frankrigs største kunstmuseer. Det er desuden et must, at besøge Le Vieux Lille, som er byens gamle og historiske bydel.

De bedste rejsemål i Frankrig - Lille - Rejsdiglykkelig.dk

 

Carcassonne

Carcassonne er en befæstet by i det sydlige Frankrig og er opdelt i to af floden Aude. På den ene side af floden ligger den enorme Carcassonne-borg, der mest ligner noget fra et eventyr. Den gamle middelalderby er omgivet af kæmpestore borgmure og er fuld af vagttårne, spir, volde og vindebroer, der har beskyttet byen mod angreb gennem flere århundrede.

Men der er ganske roligt på den anden side af borgmurene, hvor der gemmer sig en smuk og fortryllende verden. Her kan du slentre rundt i de snoede brostensbelagte gader og nyde stemningen i de hyggelige caféer og butikker. Den gamle middelalderby har en lang og spændende historie bag sig med legender og myter, som bare venter på at blive udforsket. Carcassonne kan også prale med, at have haft en plads på UNESCOs Verdensarvsliste siden år 1997. Der er ingen tvivl om, at Carcassonne-borgen er en af de mest storslåede og imponerende borge i hele Europa!

De bedste rejsemål i Frankrig - Carcassonne - Rejsdiglykkelig.dk

 

Lyon

Lyon er beliggende i det sydøstlige Frankrig og er den tredjestørste by i landet. Det er Frankrigs gastronomiske hovedstad, og byen er verdenskendt for sin udsøgte franske gastromi og gode restauranter. Det er her mange af de mest kendte franske retter stammer fra og det er også herfra den verdensberømte kok, Paul Bocuse, kommer fra.

Det er bestemt ikke uden grund, at Lyon er et af de bedste rejsemål i Frankrig. Lyon er nemlig også kendt for sin historiske arkitektur og livlige kulturelle scene. Det er et absolut must, at besøge Lyons mere end 2.000 år gamle bydel, som er optaget på UNESCOs Verdensarvsliste og er yderst charmerende! Men Lyon byder også på gode shoppingmuligheder, idylliske parker, hyggelige kanaler og historiske seværdigheder.

De bedste rejsemål i Frankrig - Lyon - Rejsdiglykkelig.dk


Læs alle indlæg fra Frankrig

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.