De Bedste Rejsemål i Frankrig - Carcassonne - Rejs Dig Lykkelig

De Bedste Rejsemål i Frankrig

Planlægger du en rejse til Frankrig? Så er du nødt til at tjekke denne artikel med de bedste rejsemål i Frankrig.

Det er bestemt ikke uden grund, at Frankrig har regeret som verdens mest populære rejsemål gennem mere end to årtier.

Frankrig er et fantastisk og spændende rejseland med noget til enhver smag. Landet er så stort og forskelligartet, at du både kan tage på skiferie, storbyferie, badeferie og meget andet.

Frankrig har det hele med sine smukke landskaber, pulserende storbyer, hyggelige landsbyer, idylliske vinregioner, solrige strande, snedækkede bjergtoppe, historiske monumenter og gamle slotte.

Det er et af dé lande som du kan bruge månedsvis på at udforske… Og alligevel vil du umuligt kunne nå, at se alle de mest fantastiske steder i Frankrig.

Så hvilke steder i Frankrig må du absolut ikke gå glip af? Her på rejsebloggen får du inspiration til de bedste rejsemål i Frankrig.

De Bedste Rejsemål i Frankrig - Rejs Dig Lykkelig

 

De Bedste Rejsemål i Frankrig:


1. Paris

Paris er selvfølgelig et af de bedste rejsemål i Frankrig. Det er endda et af verdens allermest populære rejsemål! Den franske hovedstad kaldes for byernes by og er ét af de steder, som alle bør opleve mindst én gang i livet.

Alle kender Paris, selv hvis de ikke engang har besøgt byen endnu. De verdensberømte attraktioner sidder bare fast i hukommelsen.

De fleste kender til Eiffeltårnet, Champs-Elysees med Triumfbuen, Notre Dame katedralen og Louvre Museet med Mona Lisa-maleriet.

Paris bliver også kaldt for kærlighedens by og stemningen kan for alvor mærkes, når du oplever Paris som en lokal franskmand ville have gjort det.

Nyd synet af den smukke franske arkitektur, besøg Latinerkvarteret, tag på markeder, slentre en tur langs Seinen og slå dig ned på en fortovscafé. Mulighederne i Paris er i sandhed uendelige!

Du kan finde mange gode pakkerejser til Paris her (reklamelink). Hvis du hellere vil arrangere rejsen på egen hånd, kan du også finde hoteller i Paris her (reklamelink).


Læs også: 18 Must-See Seværdigheder i Paris

Paris - Rejs Dig Lykkelig

 

2. Loire Valley

Den smukke dal, Loire Valley, er beliggende centralt i Frankrig. Dalen er kendt for sin flotte natur, eventyrlige slotte, maleriske vingårde, historiske landsbyer og udsøgte gastronomi.

I Loire Valley finder du Europas største koncentration af renæssanceslotte. De repræsenterer hver især Frankrigs pragt fra sine allerfineste sider. Det er et must at besøge Château de Chambord, som er det mest storslåede slot i dalen.

I år 2000 blev en stor del af Loire Valley optaget på UNESCOs Verdensarvsliste for sit enestående kulturlandskab. Du kan opleve kulturarven på slottene og i de historiske byer.

Det kan især anbefales at besøge byerne Orleans, Tours og Saumur med deres charmerende gamle bygninger. Hvis du elsker vin, bør du heller ikke gå glip af vinsmagning på en af dalens mange vingårde.

Hvis den smukke dal lyder som noget for dig, kan du med fordel kigge efter hoteller i Loire Valley her (reklamelink).


Læs også: 11 Eventyrlige Slotte i Frankrig

De Bedste Rejsemål i Frankrig - Loire Valley - Rejs Dig Lykkelig

 

3. Nice

Nice er den mest populære by på Den Franske Riviera og er et af de absolut bedste rejsemål i Frankrig.

Den elegante og klassiske kystby er smukt placeret imellem Middelhavet og De Franske Alper. Hvert år strømmer millioner af turister til byen for at nyde klimaet, stranden, havet, kulturen og charmen i Nice.

Nice er kendt som Rivieraens dronning og har det næsthøjeste antal hotelsenge i hele Frankrig – kun overgået af Paris.

Hvis du besøger Nice, må du ikke glemme at besøge den verdensberømte strandpromenade. Glem heller ikke at udforske den charmerende gamle bydel med en labyrint af smalle stræder.

Det er muligt, at finde mange gode pakkerejser til Nice her (reklamelink). Ellers kan du også kigge efter hoteller i Nice her (reklamelink).


Læs også: 17 Gode Oplevelser i Nice

De Bedste Rejsemål i Frankrig - Nice - Rejs Dig Lykkelig

 

4. Bordeaux

Bordeaux ligger i det sydvestlige Frankrig og er især kendt for Bordeauxvinen. Det er nemlig herfra nogle af verdens bedste, mest kendte og dyre vine bliver skabt.

Bordeaux er hele Frankrigs vinhovedstad og en af verdens vigtigste vinregioner. Du kan selvfølgelig ikke have været i Bordeaux, uden at besøge en vingård og smage på de udsøgte vine.

Hvis du ikke er den store vinelsker, er der stadig masser at give sig til. Tag rundt i byen og nyd den smukke arkitektur, spændende kultur, historiske steder og shoppingmuligheder.

Husk at besøge byens historiske centrum, som er optaget på UNESCOs Verdensarvsliste med sine mere end 350 historiske strukturer og landemærker. Du kan også svinge forbi Le Miroir d’eau, som er verdens største reflekterende pool.

Der findes et par pakkerejser til Bordeaux her (reklamelink). En anden mulighed er, at kigge efter hoteller i Bordeaux her (reklamelink).

Bordeaux - Rejs Dig Lykkelig

 

5. Strasbourg

I det nordøstlige Frankrig finder du Strasbourg. Byen er placeret tæt ved den tyske grænse og ved første øjekast, ligner det til forveksling en tysk by.

Strasbourg har da også været en del af Tyskland af flere omgange, og balancerer smukt imellem tysk og fransk arkitektur.

Byens centrale placering i hjertet af Europa, har betydet at den sammen med Bruxelles er blevet hovedsædet for Europa-Parlamentet.

Grunden til at Strasbourg er et af de bedste rejsemål i Frankrig, skyldes byens historiske centrum på øen Grande Ile. Øen er optaget på UNESCOs Verdensarvsliste og bugner af historiske og kulturelle attraktioner.

Området er desuden præget af brostensbelagte gader, gamle bindingsværkshuse, blomsterprydede altaner og gamle broer, som krydser floden på smukkeste vis. Find hoteller i Strasbourg her (reklamelink).

De Bedste Rejsemål i Frankrig - Strasbourg - Rejs Dig Lykkelig

 

6. Cannes

Cannes ligger på Den Franske Riviera og er berømt for sin årlige filmfestival, som tiltrækker kendisser fra hele verden. Byens luksuriøse og eksklusive stemning tiltrækker faktisk de rige og berømte året rundt.

Det er en legeplads for hele verdens jetset og det er bestemt ikke unormalt at møde en kendis i byen.

Luksusbilerne drøner forbi på La Croisette-strandpromenaden, hvor luksushotellerne og designerbutikkerne ligger side om side. Cannes byder dog på meget mere end blot glimmer og glamour.

Du kan også slappe af på de kilometervis af lange sandstrande,leje et af de skønne feriehuse udenfor byen, nyde det solrige klima eller besøge havnen.

Glem heller ikke at gå en tur i den gamle bydel Le Suquet, besøge Lerins-øerne og opleve det vilde natteliv. Cannes er en fantastisk by med en god blanding af det glamourøse og afslappende. Forvent dog, at have den store pengepung fremme.

Du kan finde lidt pakkerejser til Cannes her (reklamelink). Bemærk, at du skal gå ind under Nice og herefter gå ind i flere filtre, og vælge Cannes som by. Du kan også finde hoteller i Cannes her (reklamelink).

Cannes - Rejs Dig Lykkelig

 

7. Mont Saint-Michel

Mont Saint-Michel er måske ikke ligefrem det oplagte sted at bo under din ferie i Frankrig. Ikke desto mindre, måtte den smukke tidevandsø simpelthen nødt til at komme på listen over de bedste rejsemål i Frankrig!

Mont Saint-Michel er en af de mest besøgte seværdigheder i Frankrig og er optaget på UNESCOs Verdensarvsliste.

Øen ligger cirka 1 kilometer fra fastlandet og er adskilt fra Normandiets kyst af nogle af Europas mest kraftfulde tidevandsbølger. I dag er der dog bygget en dæmning ud til den smukke og mystiske ø, som ellers var isoleret fra fastlandet.

Opførelsen af Mont Saint-Michel startede allerede i begyndelsen af 700-tallet, da en biskop grundlagde det imponerende kloster, der i dag er øens helt store vartegn.

Klostret troner majestætisk på toppen af øen og er omgivet af gamle middelalderbygninger og smalle brostensbelagte gader.

Når du først besøger Mont Saint-Michel, er du ikke længere i tvivl om, hvorfor det er et af de bedste rejsemål i Frankrig. Det anbefales at besøge øen tidligt på dagen, da der ofte er mange turister. Find hoteller i Mont Saint-Michel (reklamelink).

Mont Saint-Michel - Rejs Dig Lykkelig

 

8. Korsika

Korsika er en naturskøn ø i Middelhavet. Den er beliggende omkring 170 kilometer øst for den franske kyst og 80 kilometer vest for den italienske kyst.

Korsika kan i dén grad siges, at være helt sin egen. Selvom at det er en fransk ø, er atmosfæren meget italiensk inspireret.

Mange franskmænd kalder Korsika for Skønhedens Ø. Det er mildt sagt imponerende, hvordan at en ø på størrelse med Sjælland, kan have så meget variation. Noget af det mest unikke ved Korsika er, at det er her selveste Napoleon er født.

Øen domineres af høje dramatiske bjerge og en mere end 1.000 kilometer lang kystlinje. Nyd livet på en af de bløde sandstrande imens du lytter til skvulpene fra bølgerne i det krystalklare hav.

Du kan også leje en bil og tage på eventyr på den smukke ø. Oplev den rå natur, fantastiske udsigtspunkter, frodige dale, idylliske vinmarker, olivenlunde og hyggelige middelalderbyer.

Du kan finde lidt pakkerejser til Korsika her (reklamelink). Ellers kan du også finde mange gode hoteller på Korsika her (reklamelink).

De Bedste Rejsemål i Frankrig - Korsika - Rejs Dig Lykkelig

 

9. Aix-en-Provence

Aix-en-Provence er en smuk, charmerende og livlig universitetsby i det sydlige Frankrig. Byen er kendt for sine sprudlende springvand, spændende markeder, gode restauranter med lækre franske retter og hyggelige atmosfære.

Her er der fyldt med smalle gader med storslået arkitektur, historiske og velholdte huse, caféer og modebutikker.

Aix-en-Provence er Frankrigs bedste markedsby og byder på et utal af s farvestrålende markeder. Byens store markedsplads ligger i den gamle bydel. Her står boderne side om side hver tirsdag, torsdag og lørdag.

Efter at have besøgt et af markederne, kan du tage på eventyr i byens gader. Du kan f.eks. slappe af på en café, besøge et museum og opleve de historiske seværdigheder i Aix-en-Provence. Find hoteller i Aix-en-Provence (reklamelink).


Læs også: Vigtige ting at vide inden rejsen til Frankrig

De Bedste Rejsemål i Frankrig - Aix-en-Provence - Rejs Dig Lykkelig

 

10. Chamonix

Chamonix er beliggende for foden af Mont Blanc, som er det højeste bjerg i Vesteuropa med en højde på 4.810 meter. Bjerget er en del af De Franske Alper og er en meget smuk og populær destination til skiferier.

Byen er rig på historie og var faktisk vært for verdens første vinter-OL i 1924. I Chamonix finder du dermed skiløb i verdensklasse!

Det er især deres off-piste, som er så gode og populære, at de er blandt verdens bedste. Hvis du vil holde en pause fra skiløbet, kan du tage på shopping eller slappe af på én af de mange caféer, restauranter og barer.

Chamonix byder også på to indendørs swimmingpools, spasaloner, en skøjtebane, bowling, klatring, tennis og meget mere. Hvis du kan lide at feste, må du heller ikke gå glip af byens livlige natteliv.

Du kan finde hoteller i Chamonix her (reklamelink). Hvis du gerne vil på skiferie, kan du desuden finde lidt skirejser til Chamonix her (reklamelink).

Chamonix - Rejs Dig Lykkelig

 

11. Marseille

Marseille er beliggende ved Middelhavet i det sydøstlige Frankrig. Det er både Frankrigs ældste og næststørste by.

Selvom at der bor mange mennesker i Marseille, har byen alligevel formået at bevare sin landsbystemning. Marseille er Frankrigs vigtigste havneby, og den gamle havn er yderst charmerende med sine maleriske huse langs havnefronten.

Marseille har et lidt blakket ry med indvandrere og kriminalitet. Heldigvis, er byen kommet godt igen efter en større byfornyelse og titlen som Europas kulturhovedstad i 2013.

Den franske by er et rejsemål, som er på vej op, hvilket især skyldes den lange historie i den gamle by. I den gamle bydel Le Panier er der fyldt med smalle stræder, farverige huse og en hyggelige atmosfære.

Hvis du er mere interesseret i naturoplevelser, kan du også besøge nationalparken Calanques. Her er er der fyldt med dramatiske klipper, som grænser ud til havets krystalklare vand.

Det er muligt, at finde lidt pakkerejser til Marseille her (reklamelink). Ellers kan du også kigge efter hoteller i Marseille her (reklamelink).

De Bedste Rejsemål i Frankrig - Marseille - Rejs Dig Lykkelig

 

12. Lille

Lille er beliggende i det nordlige Frankrig og ligger så tæt på Belgien, at byens storbyområde faktisk går ind i Belgien.

Byen har tidligere haft ry som en af Frankrigs grimme og hårdtarbejdende industribyer, men er blevet moderniseret betydeligt. Den historiske by er blevet super hyggelig og byder på utallige klokketårne, gamle gader og smuk arkitektur.

Lille er især kendt for sit årlige loppemarked, som er det største udendørs loppemarked i hele Europa.

Det er også den perfekte by at besøge, hvis du er glad for delikatesser såsom vafler, chokolade, muslinger og pomfritter.

Efter et solidt måltid mad, kan du bevæge dig over til Palais des Beaux-Arts, som er et af Frankrigs største kunstmuseer. Det er desuden et must at besøge Le Vieux Lille, som er byens gamle og historiske bydel. Find hoteller i Lille (reklamelink).

De Bedste Rejsemål i Frankrig - Lille - Rejs Dig Lykkelig

 

13. Carcassonne

Carcassonne er en befæstet by i det sydlige Frankrig, som er opdelt i to af floden Aude. På den ene side af floden ligger den enorme Carcassonne-borg, som mest af alt ligner noget fra et eventyr.

Den gamle middelalderby er omgivet af kæmpestore borgmure med vagttårne, spir, volde og vindebroer.

På trods af det noget truende ydre, er der ganske roligt på den anden side af borgmurene. Her gemmer der sig en fortryllende og eventyrlig verden. Slentre en tur ned ad de snoede brostensbelagte gader og nyd stemningen på de hyggelige caféer.

Den gamle middelalderby har en lang og spændende historie med legender og myter, som bare venter på at blive udforsket.

Carcassonne kan prale af, at være optaget på UNESCOs Verdensarvsliste siden 1997. Der er ingen tvivl om, at Carcassonne-borgen er en af de mest storslåede og imponerende borge i Europa!

Lyder Carcassonne som det perfekte sted for dig? Så kan du med fordel kigge efter hoteller i Carcassonne her (reklamelink).

Carcassonne - Rejs Dig Lykkelig

 

14. Lyon

Lyon er beliggende i det sydøstlige Frankrig og er den tredjestørste by i landet.

Det er Frankrigs gastronomiske hovedstad. Byen er verdenskendt for sin udsøgte franske gastronomi og gode restauranter. Det er herfra mange af de mest kendte franske retter stammer fra.

Det er bestemt ikke uden grund, at Lyon er et af de bedste rejsemål i Frankrig. Lyon er også kendt for sin historiske arkitektur og livlige kulturelle scene.

Det er et must at besøge Lyons mere end 2.000 år gamle bydel, som er optaget på UNESCOs Verdensarvsliste. Lyon byder desuden på gode shoppingmuligheder, idylliske parker, hyggelige kanaler og historiske seværdigheder.

Du kan finde lidt pakkerejser til Lyon her (reklamelink). Ellers kan du også finde mange gode hoteller i Lyon her (reklamelink).

De Bedste Rejsemål i Frankrig - Lyon - Rejs Dig Lykkelig

Det var alt på denne liste over de bedste rejsemål i Frankrig. Hvad er dit yndlingsrejsemål i Frankrig? Hvilke af stederne, drømmer du om at besøge? Skriv gerne en kommentar.

Læs flere artikler fra Frankrig:

Vigtige ting du SKAL vide inden rejsen til Frankrig

11 Eventyrlige Slotte i Frankrig

… Eller læs alle artikler fra Frankrig

Planlæg din rejse til Frankrig:

Bestil fly til Frankrig på Momondo.dk (reklamelink)

Bestil hotel i Frankrig på Hotels.com (reklamelink)

Bestil pakkerejse til Frankrig på TripX.dk (reklamelink)

Bestil biludlejning i Frankrig på Discovercars.dk (reklamelink)

Bestil oplevelser i Frankrig på GetYourGuide.dk (reklamelink)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *