18 Must-see Seværdigheder i Paris

Leder du efter seværdigheder i Paris? Der er simpelthen så mange sjove ting at lave i Paris! Glem ikke at tjekke denne guide med de bedste must-see seværdigheder i Paris.

Paris lever i den grad op til sine kælenavne som byernes by og kærlighedens by. Den franske hovedstad har det hele – og endda mere til!

I Paris finder du uendeligt mange seværdigheder, eventyrlige bydele, smuk arkitektur og imponerende kunst. Du kan også finde et hav af charmerende caféer og generelt bare nyde den helt fantastiske parisisk stemning. Ja, man kan vist roligt sige at Paris har noget til enhver smag.

Hvis du planlægger en rejse til Paris, skal du blive hængende her på siden lidt endnu. Her får du en guide med de allerbedste must-see seværdigheder i Paris, Frankrig.

Artiklen fortsætter under boksen.

Gode sider til planlægning af din rejse:

• Bestil fly til Paris (reklamelink)

• Bestil biludlejning i Paris (reklamelink)

• Bestil oplevelser i Paris (reklamelink)

 

Must-see seværdigheder i Paris:


1. Eiffeltårnet

Den absolut største must-see seværdighed i Paris er uden sammenligning Eiffeltårnet. De fleste kender Eiffeltårnet, selvom de måske slet ikke har været i Paris. Med en højde på 321 meter var Eiffeltårnet den højeste bygning i verden ved åbningen i 1889.

Inden du tager op i de svimlende højder, skal du huske at gå en tur ind under tårnet og kigge op på det imponerende bygningsværk. Du kan besøge tre forskellige etager i Eiffeltårnet ved hjælp af en elevator. Du kan også nøjes med at tage trappen til de to nederste etager.

Fra toppen af Eiffeltårnet er der en enestående panoramaudsigt over Paris. På en klar dag, kan du faktisk se 67 kilometer væk. Eiffeltårnet besøges årligt at omkring 7 millioner mennesker og køen er berygtet for at være afsindigt lang. Du kan risikere at stå i kø i timevis! Derfor anbefaler jeg kraftigt at springe køen over med forudbestilte billetter til Eiffeltårnet.

Hvis du er interesseret i en guidet tur, kan du tjekke de mange ture i Eiffeltårnet på GetYourGuide (reklamelink). Hver aften tændes lysene i tårnet med et smukt lysshow hver hele time. Eiffeltårnet er uden tvivl en af de bedste oplevelser i Paris!


Læs også: Guide til Eiffeltårnet
Læs også: 12 Fascinerende Udsigtspunkter i Paris

Eiffeltårnet -Rejs Dig Lykkelig

 

2. Trocadéro-haven

Trocadéro-haven hedder officielt Jardins du Trocadéro og er en stor åben plads og have i Paris. Den blev anlagt til verdensudstillingen i 1937 og består af et skønt grønt område. Det mest bemærkelsesværdige i haven er det store springvand, der er den største fontæne i Paris. Den store fontæne er smukt oplyst i aftentimerne.

Grunden til at Trocadéro-haven er en af de største must-see seværdigheder i Paris, skyldes dog ikke noget af ovennævnte. Det skyldes derimod at haven ligger på den modsatte bred af Seinen end den største seværdighed i Paris. Det vil sige at du får en af de bedste udsigter over Eiffeltårnet herfra – hvis ikke den allerbedste!

18 Must-see Seværdigheder i Paris - Trocadéro-haven - Rejs Dig Lykkelig

 

3. Champs-Élysées

Avenue des Champs-Élysées er en 1,9 kilometer lang verdensberømt boulevard i Paris. Den er især kendt for sine svinedyre designerbutikker såsom Chanel, Gucci og Cartier. Derudover er der også et stort antal bilforretninger, fortovscaféer, teatre, sportsforretninger og meget mere.

Det største kendetegn på Champs-Élysées er den storslåede Triumfbue, som jeg vil komme nærmere ind på nedenfor. Hvis du synes at Champs-Élysées virker bekendt, skyldes det måske at du har set den verdensberømte boulevard i Tour de France. Det er nemlig lige her afslutningen på cykelløbet finder sted.


Læs også: Guide til Shopping i Paris4. Triumfbuen

For enden af Champs Élysées står Triumfbuen, der er en af de mest populære must-see seværdigheder i Paris. Det imponerende bygningsværk blev opført af Napoleon som en hyldest til den franske hær.

Under Triumfbuen ligger den ukendte soldats grav. Her brænder der en evig flamme til minde om de faldne soldater under 1. verdenskrig. Den evige flamme vækkes til live hver aften kl. 18.30.

Nyd synet af Triumfbuen på afstand eller smut en tur op på toppen af Triumfbuen. Herfra er der en fantastisk udsigt over det omkringliggende område fra en højde på 50 meter! Hvis du vil derop for under 100 kr., kan du med fordel købe disse billetter til Triumfbuen på GetYourGuide (reklamelink).

Du skal være opmærksom på at rundkørslen rundt om Triumfbuen ofte kaldes for verdens travleste rundkørsel. Det er dermed en rigtig dårlig idé at forsøge og krydse vejen. I stedet bør du benytte den underjordiske passage for enden af Champs Élysées.

Triumfbuen -Rejs Dig Lykkelig

 

5. Louvre

Det største og måske mest kendte museum i verden er beliggende centralt i Paris. Der er selvfølgelig tale om ingen ringere end Louvre, der mest er kendt for Leonardo da Vincis verdensberømte maleri af Mona Lisa. Derudover står den verdensberømte Venus fra Milo skulptur også på Louvre.

Museet er inddelt i otte forskellige afdelinger med alverdens malerier, skulpturer, antikviteter, kunsthåndværk og meget mere. Louvre er faktisk så stort, at du umuligt kan nå at se det hele på én enkelt dag. Rygtet siger at hvis du kigger på hvert eneste værk i seks sekunder, vil det tage dig over to uger at se hele museet!

Taget i betragtning af at Louvre er en af de mest populære oplevelser i Paris, er det en god idé at forudbestille dine billetter. På den måde undgår du den lange kø ved indgangen. Jeg kan kraftigt anbefale at købe disse billetter til Louvre (reklamelink).

Louvre -Rejs Dig Lykkelig

 

6. Montmartre

I det 18. arrondissement i Paris, finder du kunstnerkvarteret Montmartre, der er en stor seværdighed i sig selv. Mange beskriver Montmartre som det ægte Paris med kunstneriske sjæle, smukke bygninger, hyggelige fortovscaféer, brostensbelagte gader, snævre gyder og stejle trapper. Ja, faktisk har verdensberømte kunstnere som Van Gogh, Picasso og Dali alle haft deres gang i Montmartre.

Montmartre er generelt bare et utroligt smukt og charmerende område! En af de bedste oplevelser i Paris er at farer vildt i de smalle gader i Montmartre. Udforsk områdets mange seværdigheder og ukendte steder, smag klassiske franske retter og nyd den ægte parisiske stemning!


Læs også: Guide til Bydele i Paris

 

7. Sacré Coeur

På Montmartres bakketop højt over Paris står Sacré Coeur, der er en smuk katolsk kirke. Den er opført i hvide kalksten og stod færdig i 1914, men blev først indviet efter 1. verdenskrigs afslutning i 1919. Den imponerende kirke er uden tvivl en af de bedste must-see seværdigheder i Paris!

Tag trapperne op til den hvide kirke i 130 meters højde, hvorfra der er en helt fantastisk panoramaudsigt over Paris. Der er gratis entre til Sacré Coeur, som er utroligt smukt udsmykket med mosaikker og statuer. Du kan også tage en tur op i kirkens kuppel, hvorfra der er en endnu bedre udsigt over Paris. Vær dog opmærksom på at det koster penge at besøge kuplen.

18 Must-see Seværdigheder i Paris - Sacre Coeur-Rejs Dig Lykkelig

 

8. Notre Dame

På øen Ile de la Cité i hjertet af Paris, finder du Notre Dame, der er en af de mest ikoniske must-see seværdigheder i Paris. Den katolske domkirke og gotiske katedral er utroligt smuk og er et sandt arkitektonisk vidunder!

Notre Dame stod færdigbygget i 1345 efter næsten 200 års arbejde. Det er dermed en af de ældste bygninger i Paris. De fleste kender nok allerede Notre Dame fra filmen og romanen ”Klokkerne fra Notre Dame”. Den verdensberømte katedral har desuden været benyttet til royale kroninger og begravelser af franske præsidenter. Det var blandt andet her Napoleon Bonaparte blev kronet.

En af de bedste oplevelser i Paris er at nyde Notre Dames skønhed udefra såvel som indefra. Det er gratis at besøge katedralen, men det koster lidt at komme op i tårnet. Efter den voldsomme brand i 2019 er der dog desværre lukket for besøgende, men du kan stadig nyde synet udefra.


Læs også: Rejseguide til Paris

Notre Dame -Rejs Dig Lykkelig

 

9. Musée d’Orsay

Hvis du er bare lidt interesseret i kunst, er Musée d’Orsay en af de bedste oplevelser i Paris for dig! Det ligger i en smuk nedlagt stationsbygning, der blev opført i forbindelse med Verdensudstillingen i 1900 og er yderst overdådigt udsmykket.

Musée d’Orsay indeholder verdens største samling af impressionistisk kunst som primært består af fransk kunst fra 1848 til 1914. Her finder du mange imponerende værker af store kunstnere såsom Monet, Manet, Van Gogh og Gauguin. Du kan med fordel forudbestille din billet til Musée d’Orsay her (reklamelink).

 

10. Sejltur på Seinen

Floden der løber gennem Paris, hedder Seinen og er nærmest umulig at undgå under din tur til byernes by. En sejltur på floden er en af de bedste måder til at opleve nogle af de største attraktioner i Paris. De fleste både sejler forbi Eiffeltårnet, Notre Dame, Louvre og mange andre store must-see seværdigheder i Paris.

De klassiske sejlture varer som regel en times tid og inkluderer en audioguide. Der findes også mange selskaber som tilbyder aftensejlture, hvor du kan spise en middag imens du nyder byens romantiske stemning. Du kan se et stort udvalg af sejlture i Paris hos GetYourGuide (reklamelink).

18 Must-see Seværdigheder i Paris - Sejltur på Seinen - Rejs Dig Lykkelig

 

11. Moulin Rouge

Moulin Rouge oversættes til Den Røde Mølle og er stedet, hvor cancandansen blev født. Her er der blevet afholdt kabaretshows med letpåklædte kvinder, kostumer, dans, champagne og høj musik siden 1889. Allerede kort efter åbningen blev Moulin Rouge hurtigt en stor inspirationskilde til lignende shows i resten af Europa.

Hvis du vil med på en tur tilbage i den parisiske historie, er Moulin Rouge en af de sjoveste oplevelser i Paris. Her kan du opleve et ikonisk og festligt kabaretshow med alt hvad det indebærer.

Du skal være opmærksom på at et kabaretshow er en bekostelig affære. Hvis du er villig til at spendere pengene, kan du med fordel bestille denne populære billet til et Moulin Rouge show (reklamelink).

Moulin Rouge -Rejs Dig Lykkelig

 

12. Centre Pompidou

Der er mere end 250 museer i Paris, så det kan vist roligt siges at der er masser at vælge imellem. Et af de mest populære museer i Paris er Centre Pompidou, der også er hjem til Musée National d’Art Moderne. Her finder du en af verdens førende udstillinger for moderne kunst.

Centre Pompidou er opkaldt efter Georges Pompidou, der engang var Frankrigs præsident. Siden bygningen stod færdig i 1977, har den været meget omdiskuteret på grund af sin specielle arkitektur. Det kunne friste og sige, at den mest af alt ligner en byggeplads med stilladser og udvendige rør. Køn er den hvert fald ikke! Du kan købe din billet til Centre Pompidou hos GetYourGuide (reklamelink).


Læs også: Guide til Offentlig Transport i Paris

 

13. Tuileries-haverne

Tuileries-haverne eller Jardin des Tuileries er et skønt grønt åndehul i hjertet af Paris. Den store offentlige bypark strækker sig hele vejen fra Louvre til Place de la Concorde. Det er et yndet sted at slappe af på en af parkens metalstole blandt grønne plæner, farverige blomsterbede og sprudlende springvand.

Udover at slappe af i Tuileries-haverne, kan du også smutte en tur forbi Arc de Triomphe du Carrousel. Med en højde på 25 meter, er dette den mindste af de tre triumfbuer i Paris. Du kan også tage en tur op i parkens pariserhjul, hvorfra der er en fantastisk udsigt over Paris.

18 Must-see Seværdigheder i Paris - Tuileries-haverne - Rejs Dig Lykkelig

 

14. Katakomberne

Katakomberne er et omfattende system af underjordiske gange, hvor væggene er dekoreret med kranier og knogler fra seks millioner skeletter. Derfor er det ikke ligefrem en oplevelse i Paris for børn og sarte sjæle. Katakomberne er et resultat af forflyttelsen af skeletter fra de overfyldte kirkegårde i Paris i 1780’erne.

Katakomberne ligger i et gammelt kalkstensbrud og består af 300 kilometer underjordiske gange. Alligevel er det kun omkring 1,7 kilometer, der er tilgængelige for offentligheden. Selvom at det er en af de mest bizarre must-see seværdigheder i Paris, er det stadig et spændende sted at besøge. Du kan forudbestille en tur til Katakomberne hos GetYourGuide (reklamelink).

Katakomberne -Rejs Dig Lykkelig

 

15. Palais Garnier

Det gamle operahus i Paris kaldes for Palais Garnier og er et af verdens mest berømte operahuse. Den storslåede bygning blev indviet i 1875 og er et arkitektonisk mesterværk med en ekstravagant indretning udover det sædvanlige.

Ved indvielsen af det nye moderne operahus i Paris i 1989, blev Palais Garniers operaforestillinger forflyttet. Derfor kan du i dag primært kun se balletforestillinger i den gamle opera. Der er også rig mulighed for at udforske Palais Garnier på en rundtur i de ekstravagante omgivelser. Du kan finde et bredt udvalg af ture i Palais Garnier hos GetYourGuide (reklamelink).

 

16. Luxembourg-haven

Luxembourg-haven hedder officielt Jardin du Luxembourg og er beliggende i centrum af Paris. Den store have blev oprindeligt anlagt i 1612 af dronning Maria de Medicis og fungerede som en slotshave til Palais du Luxembourg. Senere blev haven omdannet til en offentlig bypark til stor glæde for den parisiske befolkning.

I dag er Palais du Luxembourg hjem til det franske senat, der er en del af det franske parlament. Udover det majestætiske palads, er der også grønne plæner, farverige blomsterbede, sprudlende springvand og skulpturer af franske dronninger. Du kan også finde et stort antal sportsbaner og legepladser. Luxembourg-haven er en af de bedste oplevelser i Paris, hvis du trænger til at slippe væk fra storbyens larm.

Luxembourg-haven - Rejs Dig Lykkelig

 


Must-see seværdigheder uden for Paris:


17. Disneyland Paris

Lidt uden for Paris ligger Disneyland, der er en af de bedste must-see seværdigheder i Paris for familier. Disneyland er den mest besøgte forlystelsespark i Europa og består af et magisk eventyrligt univers for hele familien. Her kan du prøve omkring 42 forlystelser, besøge Tornerose slottet, møde Disney karaktererne og se magiske shows.

Disneyland Paris er en del af et stort kompleks, der hedder Disneyland Resort Paris og dækker et enormt område på 20.000 hektar. Udover Disneyland Paris, kan du også besøge temaparken Walt Disney Studios Park. Her kan du lære om skabelsen af film og tv-serier og se underholdende shows.

Hvis du vil besøge Disneyland Paris, kan du nemt finde busser og toge, der kører fra Paris og direkte til parkens indgang. Du kan se et stort udvalg af billetter til Disneyland Paris hos GetYourGuide (reklamelink). Jeg kan især anbefale denne 1-dags entrébillet til Disneyland Paris, som er yderst populær!

Disneyland Paris - Rejs Dig Lykkelig

 

18. Versailles Slottet

Château de Versailles er et kæmpestort og ekstravagant slot, der er beliggende i forstaden Versailles lidt uden for Paris. Det enorme slot på mere end 18.000 kvadratmeter blev bygget af Solkongen Ludvig d. 14 og stod færdig i 1682.

I dag er slottet optaget på UNESCOs verdensarvsliste og er blandt de mest overdådige slotte i verden. Det er dermed ikke uden grund, at Versailles er det største og mest berømte slot i Frankrig! Versailles Slottet er omgivet af en imponerende og utroligt smuk barokhave med store grønne områder, springvand og statuer, der er nøje anlagt.

Versailles Slottet er uden tvivl en af de mest populære must-see seværdigheder i Paris og omegn. Det er simpelthen bare et af de steder som du ikke må gå glip af! Du kan nemt komme til slottet ved hjælp af lyntoget fra Paris. Du kan se et enormt udvalg af billetter til Versailles Slottet hos GetYourGuide (reklamelink).

18 Must-see Seværdigheder i Paris - Versailles Slottet - Rejs Dig Lykkelig

 


Flere must-see seværdigheder i Paris:


Hvis du er interesseret i endnu flere spændene oplevelser i Paris, kan jeg anbefale at undersøge stederne på nedenstående liste. Flere af stederne er også blandt nogle af de mest populære seværdigheder og oplevelser i byernes by. De nåede bare ikke helt med på listen over de allerbedste must-see seværdigheder i Paris.

 • Grande Arche
 • Latinerkvarteret
 • Pont Alexandre III
 • Jardin des Plantes
 • Galeries Lafayette
 • Marsmarken
 • Hôtel des Invalides
 • Pantheon
 • Love Bridge
 • Sainte-Chapelle
 • Le Marais
 • Musée de l’Orangerie
 • Père-Lachaise-kirkegården
 • Claude Monets hus og have (50 km)
 • Place des Vosges
 • Montparnasse-tårnet
 • Rodin Museum
 • Conciergerie

18 Must-see Seværdigheder i Paris, Frankrig - Rejs Dig Lykkelig

Det var alt på denne liste over de bedste must-see seværdigheder i Paris, Frankrig. Hvad er dine favoritoplevelser i Paris? Hvad ser du mest frem til, hvis du har planlagt en tur til Paris? Skriv gerne en kommentar længere nede på siden.

Planlægger du en rejse til Paris? Glem ikke at læse følgende artikler:

… Eller læs alle artikler fra Frankrig

Planlæg din rejse til Paris:

• Bestil fly til Paris på Momondo.dk (Reklamelink)

• Bestil biludlejning i Paris på Discovercars.dk (Reklamelink)

• Bestil oplevelser i Paris på GetYourGuide.dk (Reklamelink)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.