Oplevelser i Nice - www.rejsdiglykkelig.dk

16 Seværdigheder og Oplevelser i Nice, Frankrig

Leder du efter sjove ting at lave i Nice, Frankrig? Glem ikke at tjekke denne liste med de bedste must-see seværdigheder og oplevelser i Nice.

Nice er den femtestørste by i Frankrig og er én af de mest populære franske turistbyer. Byen kan selvfølgelig ikke konkurrere med den Franske hovedstad Paris, men Nice har til gengæld så meget mere at tilbyde de eventyrlystne rejsende.

Nice er centrum for Den Franske Riviera, og er omgivet af betagende grønne bjerge og det rolige blå hav. Det smukke område inviterer til eventyrlige road trips med mange smukke panoramaudsigter undervejs. Inde i byens centrum finder du desuden et stort antal smukke gamle bygninger, kunstmuseer, frodige parker og meget mere.

Der er ingen tvivl om at Nice er blandt de skønneste rejsemål i Frankrig, som alle bør besøge mindst én gang i livet! Hvis du har planer om at besøge Nice, skal du blive hængende her på siden lidt endnu. Her får du en liste med de bedste must-see seværdigheder og oplevelser i Nice.

Oplevelser i Nice - Frankrig - www.rejsdiglykkelig.dk

 

Seværdigheder og Oplevelser i Nice


1. Promenade des Anglais

Promenade des Anglais er et stort vartegn i Nice og strækker sig over 7 kilometer langs den smukke franske kyst. Den er simpelthen så ikonisk, at du faktisk ikke rigtig kan sige at du har været i Nice, før du har gået en tur langs promenaden.

Promenaden er meget smuk og idyllisk, men er desværre ofte proppet med mennesker, især i højsæsonen. På den anden side af vejen, finder du et stort antal gode restauranter, barer og hoteller. Glem ikke at bestille noget mad på én af ​​restauranterne! Imens du spiser, kan du nyde den smukke udsigt over den livlige promenade og Middelhavet med de rolige blå bølger.

Entré: Gratis.

 

2. Musée d’art moderne et d’art contemporain

Museet for moderne kunst er én af de bedste oplevelser i Nice for kunstelskere. Museet består af tre etager med tæt på 1.300 kunstværker, der er fremvist i skiftende udstillinger. Flere af kunstværkerne er lavet af store og berømte franske kunstnere såsom Pablo Picasso og Henri Matisse.

Åh og forresten, du må heller ikke glemme at besøge museets tagudstilling! Det er ikke nødvendigvis udstillingen du skal se, men snarere den fantastiske udsigt over Nice herfra.

Entré: 10 €. Gratis for børn under 18 år, studerende og handicappede. / Officielle side: https://www.mamac-nice.org/en/3. Vieille Ville

Den gamle bydel er virkelig smuk og er uden tvivl én af de bedste must-see seværdigheder og oplevelser i Nice. Atmosfæren i den gamle bydel er vidunderlig og består af en stor labyrint af smalle gyder og brostensbelagte gader. Her er der gamle gule huse, charmerende pladser, gode restauranter og små unikke butikker.

De mange turister, sælgere og gadekunstnere bidrager kun til en endnu bedre atmosfære i den livlige gamle bydel. Når du besøger Vieille Ville, skal du huske at lægge vejen forbi Cours Saleya. Her finder du et torv med et farverigt blomster- og grøntsagsmarked.

Entré: Gratis.

Oplevelser i Nice - Vieux Nice - Rejsdiglykkelig.dk

 

4. Russian Orthodox Cathedral of Saint Nicholas

Saint Nicholas Cathedral blev bygget i 1912 af tsaren Alexander II til ære for hans søn, der desværre var afgået ved døden. Han ville bygge en kirke for den voksende befolkning af velhavende russere i Nice, fordi den gamle kirke var ved at blive for lille.

I dag betragtes Saint Nicholas-katedralen som én af ​​de smukkeste ortodokse kirker uden for Rusland. Saint Nicholas-katedralen er desuden også den største østlige ortodokse katedral i Vesteuropa.

Du skal være opmærksom på, at den smukke kirke stadig bruges til tilbedelse i dag. Der er dermed visse regler, som besøgende skal respektere. Når du besøger kirken, kræves det f.eks. at knæ og skuldre er tildækket. Du skal desuden også huske at være stille, og være opmærksom på at det ikke er tilladt at tage billeder derinde.

Entré: Gratis.

 

5. Marché Aux Fleurs Cours Saleya

I den gamle bydel i Nice ligger der et farverigt blomster- og grøntsagsmarked med friske råvarer og produkter. Markedet er et besøg værd, selvom at du måske ikke vil købe noget. Cours Saleya er nemlig en stor oplevelse i Nice i sig selv. De smukke farver, duftene og hele atmosfæren er noget helt specielt!

Markedet afholdes alle ugens dage undtagen om mandagen, hvor markedet erstattes af et stort loppemarked med alverdens antikviteter. Hvis du drømmer om den ultimative lokale oplevelse, skal du stå tidligt op om morgenen og besøge markedet, før turisterne vågner og overtager stedet.

 

Entré: Gratis.

 

6. Colline du Chateau

En af de allerbedste must-see seværdigheder og oplevelser i Nice, er at besøge Colline du Chateau, der også bliver kaldt Parc du Château eller Castle Hill. Nu lyder det nok som om, at der er en borg oppe på bjerget, men det er desværre ikke tilfældet.

Den middelalderlige borg blev ødelagt af Louis XIV for mere end 300 år siden. I dag er det kun ruinerne der står tilbage. Ruinerne er selvfølgelig værd at tjekke ud, men det er den fantastiske panoramaudsigt fra bjerget, der er et must-see i Nice.

Med en højde på 93 meter over havets overflade, er Colline du Chateau ikke bare det højeste punkt i Nice, men byder også på den smukkeste udsigt over byen. Der er et smukt kunstigt vandfald og en dejlig park på toppen af bjerget, som er to skønne steder at hvile benene for en stund.

Hvis du har mod på det, kan du nå op til toppen af ​​Colline du Chateau til fods, men du kan altså også bare tage med den gratis elevator. En anden sjov mulighed for at komme op til Colline du Chateau, er ved at tage  med turisttoget til toppen af ​​bjerget.

Entré: Gratis.

Oplevelser i Nice - Colline du Chateau - Rejsdiglykkelig.dk

 

7. Musée Marc Chagall

Musée Marc Chagall er et museum til ære for den russiske franske kunstner Marc Chagall. Han var én af de mest populære jødiske kunstnere i det 20. århundrede.

Beundrere af Marc Chagall bliver lykkelige over at høre, at museet har den største samling af hans kunstværker i verden. Chagall havde mange kunstneriske talenter, men det er især hans samling på 17 bibelske malerier, der imponerer besøgende.

Marc Chagall var meget opmærksom på detaljerne, og selve museet er faktisk også designet og dekoreret i samarbejde med Chagall. Placeringen af ​​hvert enkelt maleri er nøje gennemtænkt og intet på museet er overladt til tilfældighederne.

Entré: 8 € med rabatter til rådighed for børn, unge og handicappede. / Officielle side: https://en.musees-nationaux-alpesmaritimes.fr/chagall/

 

8. Hotel Negresco

Hotel Negresco er den mest ikoniske bygning langs promenaden i Nice. Dette 5-stjernede luksushotel har været et populært hotspot for kongelige, politikere og berømtheder fra hele verden siden 1913.

Det er ikke ligefrem billigt at overnatte på hotellet, men priserne på hotellets bar og restaurant er lidt mere overkommelige. Hvis du gerne vil besøge hotellet, men ikke ligefrem har guld i lommerne, er det dermed restauranten eller baren du skal vælge at besøge.

I 2003 blev Hotel Negresco opført som en national historisk bygning og er medlem af Leading Hotels of the World. Udover at være et luksushotel med mange faciliteter, har Hotel Negresco også en imponerende samling af kunst med kvalitetsmalerier, statuer og meget mere fra fem århundreder.

Entré: Gratis. / Officielle side: https://www.hotel-negresco-nice.com/en9. Parc Phoenix

En af de absolut mest populære oplevelser i Nice er at besøge Parc Phoenix. Parken er opdelt i 20 temaer med mere end 2.500 plantearter, blomster og træer. Det store drivhus i parken er desuden opdelt i syv zoner og er faktisk et af Europas største drivhuse.

Når du besøger Parc Phoenix, kan du også møde flere forskellige dyr, der enten lever i det fri eller bor i parkens mini-zoo. Du kan f.eks. hilse på flamingoer, ugler, oddere, skildpadder, leguaner og edderkopper. Før du bliver ekstremt bange, som jeg ville, så er edderkopperne heldigvis inde i terrarierne. Pyha! Så er det altså alligevel et sikkert sted at besøge!

Entré: 5 € for voksne. 3 € for børn mellem 12 og 18 år. Gratis for børn under 12 år. / Officielle side: https://www.parc-phoenix.org/

Parc Phoenix - Rejsdiglykkelig.dk

 

10. Musée Matisse

Den verdensberømte franske kunstner Henri Matisse blev født i det nordlige Frankrig, men boede i Nice i næsten 40 år. Han elskede Nice så meget, at han er begravet på kirkegården Monastère de Cimiez i byen. Ikke langt fra kirkegården ligger Musée Matisse i en historisk rød villa omgivet af smukke haver med olivenlunde.

Museet er lavet til ære for Henri Matisse og huser én af ​​verdens største samlinger af hans værker. Hans store talent kan ses igennem museets tusindvis af malerier, fotos, tegninger, skulpturer og keramik, der er udarbejdet af Henri Matisse. Derudover byder museet også på et stort antal skiftende udstillinger med mere ukendte kunstværker.

Entré: 10 €. Gratis for børn under 18 år, studerende, arbejdsløse og handicappede. / Officielle side: http://www.musee-matisse-nice.org/?_locale=en

 

11. Monastére de Cimiez

Nu hvor vi allerede har været lidt inde på Monastére de Cimiez, er det selvfølgelig også på sin plads at nævne, at det er én af ​​de bedste oplevelser i Nice.

Det lyder måske lidt dramatisk, at en kirkegård er et must-see i Nice, men det er et meget smukt sted. Kirkegården er en oplevelse i sig selv, og flere store kunstnere er begravet her, herunder den franske kunstner Henri Matisse.

For at være helt ærlig, er det slet ikke derfor du skal besøge Monastére de Cimiez. Det skal du derimod pga. de smukke haver og det gamle kloster heroppe. Åh, og jeg glemte næsten den bedste del … Selvfølgelig er du også nødt til at besøge terrassen, hvorfra der er en fantastisk udsigt over Nice.

Entré: Gratis.

 

12. Place Massena

Place Massena er den centrale plads i byen og er næsten uundgåelig under din rejse til Nice. Pladsen ligger i hjertet af byen, og adskiller den nye bydel fra den gamle bydel. Det er en meget smuk plads med tusindvis af sorte og hvide firkantede fliser, funklende springvand og statuer.

Hvis du bliver sulten eller bare trænger til at slappe af, er Place Massena omgivet af charmerende bygninger med masser af restauranter. Når du besøger Place Massena, må du ikke glemme at se Fountain of the Sun. Denne statue består af et springvand med en syv meter høj statue af Apollo omgivet af mindre statuer, der repræsenterer Jorden, Mars, Merkur, Venus og Saturn.

Du må heller ikke gå glip af the Seven Men, der består af syv statue-mænd på høje søjler, der repræsenterer verdens syv kontinenter. Hver nat bliver statuerne endnu smukkere, når de lyser op i skiftende farver.

Entré: Gratis.

Oplevelser i Nice - Place Massena - Rejsdiglykkelig.dk

 

13. Nice Cathedral

Nice Cathedral eller Cathédrale Sainte-Réparate ligger i den gamle bydel i Vieille Ville. Udefra er katedralen ikke ligefrem så imponerende som andre katedraler i Nice. Men når du træder indenfor, bliver du med stor sandsynlighed forbløffet over skønheden i den smukke romersk-katolske katedral.

Mange kalder katedralen for den mest udsmykkede katedral i Nice – og det er bestemt heller ikke uden grund! Inde i katedralen er der ti yderst dekorerede barokke kapeller med imponerende alterer, malerier og skulpturer. Nice katedral bruges stadig til tilbedelse, så husk at undersøge tidsplanerne inden dit besøg.

Entré: Gratis. / Officielle side: https://cathedrale-nice.fr/

 

14. Avenue Jean Médecin

Hvis du trænger til shopping i Nice, skal du tage en tur forbi Avenue Jean Médecin. Dette er hovedstrøget inden for shopping i byen. Her finder du et stort antal internationale- og franske butikker, stormagasiner og restauranter. Avenue Jean Médecin er uden tvivl én af ​​de bedste ting at lave i Nice for shopaholics.

Avenue Jean Médecin kaldes faktisk for Nice’s svar på Oxford Street i London. Tag derhen og find ud af hvorfor! Husk dit kreditkort, for det kan være svært at modstå det store udvalg af tøj, sko, tasker – og ja, også alt andet! Det er ikke altid nemt at være shopaholic i en verden med så mange fristelser.

Entré: Gratis.15. Port Lympia

Den farverige havn i Nice er et besøg værd, fordi den er beliggende i charmerende omgivelser med kirker, monumenter og gamle bygninger. Derudover har havnen en dramatisk fortid, der indebærer spændende historier fra begge verdenskrigene.

Gå en tur langs havnen og nyd den vidunderlige atmosfære. Indånd havets duft og nyd udsigten over havnen med de mange fiskerbåde, turbåde, luksusyachter og krydstogter. Du kan også tage en kop kaffe eller nyde en lækker middag på én af ​​restauranterne i Port Lympia.

Entré: Gratis.

Port Lympia - Rejsdiglykkelig.dk

 

16. I Love Nice Sign

Hvis du leder efter den perfekte fotolokation på din ferie i Nice, er du simpelthen nødt til at tage hen til I Love Nice-skiltet! Det er en relativ ny attraktion i Nice, så den er ikke så velkendt, hvert fald ikke endnu. Efter min mening, er det dog stadig én af de bedste must-see seværdigheder og oplevelser i Nice. Hvem vil ikke gerne have et billede foran dette signaturskilt, når de besøger Nice? Jeg vil hvert fald!

Entré: Gratis.

Det var alt på denne liste over de bedste must-see seværdigheder og oplevelser i Nice, Frankrig. Hvad er dine favoritoplevelser i Nice? Hvad ser du mest frem til, hvis du har planlagt en tur til Nice? Skriv gerne en kommentar længere nede på siden.

Planlæg din rejse til Nice:

Bestil fly til Frankrig på Momondo.dk (reklamelink)

Bestil biludlejning i Frankrig på Discovercars.dk (reklamelink)

Bestil oplevelser i Nice på GetYourGuide.dk (reklamelink)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.