Oplevelser i Nice - www.rejsdiglykkelig.dk

15 oplevelser i Nice

Nice er Frankrigs femtestørste by og er et meget populært rejsemål i Frankrig, hvilket bestemt ikke er uden grund. Byen er centrum for den franske riviera med sine smukke gamle bygninger, spændende museer og idylliske parker. Nice er omringet af bjerge og det rolige blå hav, hvilket indbyder til køreture med mange smukke panoramaudsigter undervejs. Den maleriske by er intet mindre end fantastisk med sit milde klima og de mange spændende oplevelser i Nice er ikke til at tage fejl af.

Oplevelser i Nice - Frankrig - www.rejsdiglykkelig.dk


 

Promenade des Anglais

Promenade des Anglais er byens vartegn og strækker sig elegant langs bugten. Den berømte promenade summer af liv og god stemning med både turister og lokale, der dyrker motion eller slapper af på stranden. På den anden side af vejen ligger restauranter, hoteller og caféer side om side. Her kan du få en skønt måltid imens du nyder udsigten over den livlige promenade og middelhavets blå bølger.

 

MAMAC – Musée d’Art Moderne

Museet har næsten 1.300 værker i skiftende udstillinger inden for moderne og nutidig kunst. Mange af værkerne er lavet af store franske kunstnere såsom Picasso og Matisse, men der er også værker fra andre internationale kunstnere. Husk at besøge tagterrassen, hvorfra der er en fantastisk udsigt over Nice.Vieux Nice

Den gamle bydel i Nice er selvfølgelig et must see og er en labyrint af smalle og hyggelige gader. Vieux er fuld af turister, sælgere og gadekunstnere, men der er også små specialbutikker, restauranter, barer og smukke pladser. Husk at besøge Cours Saleya pladsen, hvor det farverige blomster-og grøntsagsmarked finder sted.

Oplevelser i Nice - Vieux Nice - Rejsdiglykkelig.dk

 

St. Nicholas Cathedral

St. Nicholas Cathedral blev bygget i 1912 og er en af de største og smukkeste ortodokse kirker udenfor Rusland. Kirken blev bygget til ære for en adelig russer i Nice og bruges stadig som kirke i dag. Du skal huske den rette påklædning for at besøge kirken, som skulle være meget smuk indeni. Det koster en del af besøge St. Nicholas Cathedral, men du kan også blot nøjes med at se den udefra.

 

Cours Saleya

På Cours Saleya pladsen kan du opleve det farverige blomster- og grøntsagsmarked, som er et besøg værd. Markedet finder sted hver morgen frem til siesta, på nær om mandagen. Hver mandag er der nemlig et stort loppemarked på pladsen, hvor du kan købe alverdens antikviteter. Cours Saleya byder også på mange hyggelige restauranter og caféer.

 

Colline du Chateau

Selvom at navnet antyder, at der er et slot på toppen af bjerget, er det ikke tilfældet. Det er nemlig over 300 år siden, at slottet tronede smukt frem på bjerget. I dag kan du kun se ruinerne af det gamle slot, men det er også udsigten du skal tage herop for. Colline du Chateau byder nemlig på det bedste udsigtspunkt i Nice med udsigt over den gamle bydel, promenaden og bugten. Bjerget har også en hyggelig og frodig park med et smukt vandfald, legeplads og en af byens kirkegårde. Turen op på toppen af Colline du Chateau er hård, men du kan også tage med elevatoren, der fører dig næsten hele vejen op. Derudover kan du også tage med det lille turist tog til toppen af Colline du Chateau, men husk at købe billetter.

Oplevelser i Nice - Colline du Chateau - Rejsdiglykkelig.dk

 

Musée Marc Chagall

Museet er bygget til ære for den russiske maler, Marc Chagall, og ligger smukt placeret i en park med pinjetræer, oliven og cypresser. Museet kan prale med at have den største samling af Marc Chagalls værker i verden og byder bl.a. på bibelske malerier. Jeg må ærligt indrømme, at jeg ikke har besøgt museet, da malerier ikke som sådan interesserer mig. Men det er en meget populær seværdighed i Nice og er et must see, hvis du er interesseret i kunst.

 

Hotel Negresco

Det 5 stjernede luksushotel er beliggende på Promenade des Anglais og er et af de fineste hoteller langs kysten. Siden hotellets åbning i 1912 har det været et populært sted for kongelige, statsoverhoveder og berømte personer. Hotellet blev kåret som en national historisk bygning i 2003 og byder på imponerende kunstværker fra fem århundreder. Hotel Negrescos restaurant serverer fine franske retter og har vundet en plads i Michelin-guiden.Parc Phoenix

Den frodige park byder på mere end 2.500 plantearter, der vokser i 20 forskellige haver med hvert deres tema, omkring damme og i et af Europas største drivhuse. Parc Phoenix har også et rigt fugleliv med flere sjældne fugle samt en minizoo med både skildpadder, oddere, leguaner, edderkopper, flamingoer, ugler og lidt andre slags dyr. Bemærk at det koster 5 Euro, at besøge den naturskønne park.

Oplevelser i Nice - Parc Phoenix - Rejsdiglykkelig.dk

 

Musée Matisse

Museet har en af verdens største samlinger af Henri Matisses værker i form af malerier, fotos, tegninger, skulpturer og keramik. Selvom den verdensberømte kunstner blev født i Nordfrankrig, boede han i Nice meget af sit liv. Musée Matisse ligger i en historisk rød villa omgivet af smukke haver med olivenlunde.

 

Cimiez Monastery

Det gamle Cimiez kloster består af en kirke, en kirkegård og et franciskansk museum. Museet er meget populær blandt turister og afslører blandt andet de franciskanske munkes livsstil gennem århundrede. På kirkegården hviler malerne Henri Matisse og Raoul Dufy samt nobelprisvinderen Roger Martin du Gard. Klosteret er omringet af smukke haver med hundredevis af blomster og byder på en fantastisk panoramaudsigt over Nice og havet.

 

Place Massena

Place Massena er den centrale plads i Nice og ligger mellem den gamle og den nye bydel. Pladsen er meget smuk med sorte og hvide fliser, springvand, statuer og planter. Pladsen er omringet af gamle og charmerende røde bygninger, der byder på masser af restauranter og caféer. Du bør bestemt ikke gå glip af de syv knælende mænd på høje søjler, der symbolisere verdens syv kontinenter. Hver aften lyser statuerne op i skiftende farver og det er et smukt syn.

Oplevelser i Nice - Place Massena - Rejsdiglykkelig.dk

 

Nice Cathedral/Cathedrale Sainte-Reparate

Den romersk-katolske katedral blev bygget i det 17. århundrede og er dermed den ældste kirke i Nice. Katedralen er også den mest udsmykkede i nice med skulpturer og malerier og byder bl.a. på ti kapeller, tre organer og ikke mindst det smukke alter. Nice Cathedral er beliggende i hjertet af Vieux Nice og er et besøg værd.

 

Avenue Jean Medecin

Avenue Jean Medecin er byens hovedstrøg og er Nices svar på Oxford Street i London. Gaden ligger i forlængelse af Place Massena og har et stort udvalg af butikker, restauranter og caféer. Her kan du både finde magasiner, tøjbutikker såsom H&M og Zara, skobutikker, møbelbutikker og meget mere. Avenue Jean Medecin er et sandt shoppingmekka og er selvfølgelig et must for dem, der vil brænde lidt penge af.Port Lympia

Den smukke havn i Nice er et farverigt område med masser af historie fra begge verdenskrige, kirker og monumenter. Det er super hyggeligt at gå en tur langs havnen, hvor du kan indånde havets duft og se på små lokale både, luksusyachter og krydstogtskibe. Det er også her du kan finde turistbådene, der tager på udflugter til havs.

Oplevelser i Nice - Port Lympia - Rejsdiglykkelig.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.