Oplevelser i Nice - www.rejsdiglykkelig.dk

17 Seværdigheder og Oplevelser i Nice, Frankrig

Leder du efter sjove ting at lave i Nice, Frankrig? Glem ikke at tjekke denne liste med de bedste must-see seværdigheder og oplevelser i Nice.

Nice er den femtestørste by i Frankrig og en af de mest populære franske turistbyer. Nice er centrum for Den Franske Riviera og er omgivet af betagende grønne bjerge og det rolige blå hav.

Det smukke område inviterer til eventyrlige road trips med mange enestående panoramaudsigter undervejs.

I byens centrum finder du desuden et stort antal smukke gamle bygninger, spændende kunstmuseer, frodige parker og meget mere.

Der hersker altså ingen tvivl om, at Nice er blandt de skønneste rejsemål i Frankrig. Her får du en liste over de bedste must-see seværdigheder og oplevelser i Nice.

Artiklen fortsætter under boksen.

Gode sider til planlægning af rejsen:

Bestil fly til Nice (reklamelink)

Bestil hotel i Nice (reklamelink)

Bestil pakkerejse til Nice (reklamelink)

Bestil biludlejning i Nice (reklamelink)

Bestil aktiviteter i Nice (reklamelink)

 

Seværdigheder og Oplevelser i Nice:


1. Promenade des Anglais

Promenade des Anglais er et stort vartegn i Nice og strækker sig over 7 kilometer langs den franske kyst. Den er simpelthen så ikonisk, at du nærmest ikke har været i Nice uden at gå en tur på promenaden.

Promenaden er meget smuk og idyllisk, men den er desværre ofte proppet med mennesker – især i højsæsonen.

På den modsatte side af vejen, finder du et stort antal gode restauranter, barer og hoteller. Her må du ikke glemme, at bestille noget mad på én af ​​restauranterne.

Imens du spiser, kan du nyde udsigten over den livlige promenade og Middelhavet med sine rolige blå bølger. Det er virkelig hyggeligt!

Entré: Gratis.

Oplevelser i Nice - Frankrig - www.rejsdiglykkelig.dk

 

2. Musée d’art moderne et d’art contemporain

Museet for moderne kunst er en af de bedste seværdigheder og oplevelser i Nice for kunstelskere. Her kan du udforske tre etager med knap 1.300 kunstværker, som vises i skiftende udstillinger.

Flere af kunstværkerne er lavet af store og berømte franske kunstnere som Pablo Picasso og Henri Matisse. Der er selvfølgelig også værker af mindre kendte kunstnere.

Åh og forresten, du må heller ikke glemme at besøge museets tagudstilling! Det er ikke nødvendigvis udstillingen du skal se, men snarere den fantastiske udsigt over Nice herfra.

Entré: 10 €. Gratis for børn under 18 år, studerende og handicappede. / Officielle side: https://www.mamac-nice.org/en/

 

3. Vieille Ville

En anden af de bedste must-see seværdigheder og oplevelser i Nice er Vieille Ville, som er byens gamle bydel. Her er der virkelig smukt og idyllisk!

Den gamle bydel består af en stor labyrint af smalle gyder og brostensbelagte gader. Overalt finder du gamle gule huse, charmerende pladser, gode restauranter og unikke små forretninger.

Atmosfæren er generelt bare helt vidunderlig. De mange turister, sælgere og gadekunstnere bidrager kun til en endnu bedre atmosfære i den livlige gamle bydel.

Husk også at lægge vejen forbi Cours Saleya, som er et torv med et farverigt blomster- og grøntsagsmarked.

Entré: Gratis.

Oplevelser i Nice - Vieux Nice - Rejsdiglykkelig.dk

 

4. Russian Orthodox Cathedral of Saint Nicholas

Saint Nicholas Cathedral blev bygget i 1912 af tsaren Alexander II til ære for hans afdøde søn. Han ville bygge en kirke for den voksende befolkning af velhavende russere i Nice, fordi den gamle kirke var ved at blive for lille.

I dag betragtes Saint Nicholas-katedralen som en af ​​de smukkeste ortodokse kirker uden for Rusland. Det er desuden også den største østlige ortodokse katedral i Vesteuropa.

Vær opmærksom på, at den smukke kirke stadig bruges til tilbedelse i dag. Der er dermed visse regler, som skal respekteres.

Knæ og skuldre skal være tildækket, og du skal huske at være stille. Det er desuden heller ikke tilladt, at tage billeder inde i kirken.

Entré: Gratis.

 

5. Marché Aux Fleurs Cours Saleya

I den gamle bydel i Nice ligger der et farverigt blomster- og grøntsagsmarked med friske råvarer og produkter.

Et besøg på markedet er blandt de bedste oplevelser i Nice – også selvom du måske slet ikke vil købe noget.

De smukke farver, de mange dufte og hele atmosfæren er noget helt specielt! Hvis du drømmer om en lokal oplevelse, skal du stå tidligt op og besøge markedet før turisterne vågner og overtager stedet.

Markedet afholdes alle ugens dage, undtagen om mandagen. Om mandagen erstattes markedet til gengæld af et stort loppemarked med alverdens antikviteter.

Entré: Gratis.

 

6. Colline du Chateau

En anden af de bedste seværdigheder og oplevelser i Nice er Colline du Chateau, som også kaldes Parc du Château og Castle Hill. Nu lyder det nok som om, at der er en borg oppe på bjerget, men det er desværre ikke tilfældet.

Den gamle middelalderlige borg blev ødelagt for mere end 300 år siden. I dag er det kun ruinerne der står ensomt tilbage.

Ruinerne er selvfølgelig værd at tjekke ud, men det er den fantastiske panoramaudsigt over Nice herfra, som er et must-see.

Med en højde på 93 meter over havets overflade, er Colline du Chateau det højeste punkt i Nice. Udover byens bedste udsigtspunkt, byder bjerget også på et smukt kunstigt vandfald og en dejlig park.

Du kan enten vandre op til toppen af Colline du Chateau til fods eller tage med den gratis elevator. Du kan også hoppe på turisttoget, som kører op til toppen af bjerget.

Entré: Gratis.

Oplevelser i Nice - Colline du Chateau - Rejsdiglykkelig.dk

 

7. Musée Marc Chagall

Musée Marc Chagall er et museum til ære for den russiske franske kunstner, Marc Chagall. Han var en af de mest populære jødiske kunstnere i det 20. århundrede.

Beundrere af Marc Chagall bliver lykkelige over at høre, at museet har den største samling af hans kunstværker i verden.

Chagall havde mange kunstneriske talenter, men det er især hans samling med 17 bibelske malerier, der imponerer besøgende.

Marc Chagall var meget detaljeorienteret, og selve museet er faktisk også designet og dekoreret i samarbejde med ham. Placeringen af ​​hvert enkelte maleri er nøje gennemtænkt, og intet på museet er overladt til tilfældighederne.

Entré: 8 € med rabatter til rådighed for børn, unge og handicappede. / Officielle side: https://en.musees-nationaux-alpesmaritimes.fr/chagall/

 

8. Hotel Negresco

Hotel Negresco er den mest ikoniske bygning langs promenaden i Nice. Dette 5-stjernede luksushotel har været et populært hotspot for kongelige, politikere og berømtheder fra hele verden siden 1913.

Det er ikke ligefrem billigt at overnatte på hotellet, men priserne på hotellets bar og restaurant er mere overkommelige.

Hvis du gerne vil besøge hotellet, men ikke ligefrem har guld i lommerne, er det dermed restauranten eller baren du skal besøge.

I 2003 blev Hotel Negresco opført som en national historisk bygning og medlem af Leading Hotels of the World. Udover at være et luksushotel, har det også en imponerende kunstsamling med kvalitetsmalerier, statuer og meget mere fra fem århundreder.

Entré: Gratis. / Officielle side: https://www.hotel-negresco-nice.com/en


Læs også: Vigtige ting du SKAL vide inden rejsen til Frankrig

 

 

9. Parc Phoenix

En af de mest populære oplevelser i Nice er Parc Phoenix. Parken er opdelt i 20 forskellige temaer med mere end 2.500 plantearter.

Parkens store drivhus er desuden opdelt i syv zoner og er så stort, at det faktisk er et af Europas største drivhuse.

Når du besøger Parc Phoenix, kan du møde flere forskellige dyr, der enten lever i det fri eller bor i parkens mini-zoo. Du kan f.eks. hilse på flamingoer, ugler, oddere, skildpadder, leguaner og edderkopper.

Og før du bliver ekstremt bange (som jeg ville blive), så er edderkopperne heldigvis inde i terrarierne. Pyha! Så er det altså alligevel et sikkert sted at besøge!

Entré: 5 € for voksne. 3 € for børn mellem 12 og 18 år. Gratis for børn under 12 år. / Officielle side: https://www.parc-phoenix.org/

Parc Phoenix - Rejsdiglykkelig.dk

 

10. Musée Matisse

Den verdensberømte franske kunstner, Henri Matisse, blev født i det nordlige Frankrig, men boede i Nice i næsten 40 år af sit liv.

Han elskede Nice så meget, at han er begravet på kirkegården, Monastère de Cimiez, som er beliggende i byen.

Ikke langt fra kirkegården, finder du Musée Matisse i en historisk rød villa omgivet af smukke haver med olivenlunde.

Museet er lavet til ære for Henri Matisse og huser én af ​​verdens største samlinger af hans værker. Hans store talent kan ses via museets tusindvis af malerier, fotos, tegninger, skulpturer og keramik, der er udarbejdet af ham.

Ikke nok med det, så byder museet også på et stort antal skiftende udstillinger med mere ukendte kunstværker.

Entré: 10 €. Gratis for børn under 18 år, studerende, arbejdsløse og handicappede. / Officielle side: http://www.musee-matisse-nice.org/?_locale=en

 

11. Monastére de Cimiez

Nu hvor vi allerede har været lidt inde på Monastére de Cimiez, er det selvfølgelig også på sin plads at nævne, at det er en af ​​de bedste oplevelser i Nice.

Det lyder måske lidt dramatisk, at en kirkegård er et must-see i Nice, men det er et meget smukt sted. Kirkegården er en oplevelse i sig selv og er det sidste hvilested for store kunstnere, herunder Henri Matisse.

For at være helt ærlig, er det slet ikke derfor du skal besøge Monastére de Cimiez. Det skal du derimod pga. de smukke haver og det gamle kloster.

Åh, og jeg glemte næsten den bedste del… Du skal selvfølgelig også besøge kirkegårdens terrasse, hvorfra der er en fantastisk udsigt!

Entré: Gratis.

 

12. Place Massena

Place Massena ligger i hjertet af byen og er nærmest uundgåelig under din rejse til Nice. Pladsen adskiller nemlig den nye bydel fra den gamle bydel, og er meget smuk!

Overalt på pladsen bliver du mødt af tusindvis af sorte og hvide firkantede fliser, funklende springvand og flotte statuer.

Hvis du bliver sulten eller bare trænger til at slappe af, er Place Massena omgivet af charmerende bygninger med et stort antal restauranter og spisesteder.

Glem ikke at lægge vejen forbi statuen Fountain of the Sun. Den består af et springvand med en syv meter høj statue af Apollo omgivet af mindre statuer, der repræsenterer Jorden, Mars, Merkur, Venus og Saturn.

Du må heller ikke gå glip af the Seven Men med syv statue-mænd på høje søjler, som repræsenterer verdens syv kontinenter. Hver nat bliver statuerne endnu smukkere, når de oplyses i skiftende farver.

Entré: Gratis.

Oplevelser i Nice - Place Massena - Rejsdiglykkelig.dk

 

13. Nice Cathedral

Nice Cathedral eller Cathédrale Sainte-Réparate ligger i den gamle bydel i Vieille Ville. Udefra er katedralen ikke ligefrem så imponerende som mange andre katedraler i Nice.

Men når du træder indenfor, bliver du med stor sandsynlighed forbløffet over skønheden i den romersk-katolske katedral. Mange kalder katedralen for den mest udsmykkede katedral i Nice – og det er bestemt ikke uden grund!

Inde i katedralen bliver du mødt af ti yderst dekorerede barokke kapeller med imponerende alterer, malerier og skulpturer.

Nice katedral bruges stadig til tilbedelse. Det er dermed vigtigt, at du husker og undersøge tidsplanerne inden dit besøg.

Entré: Gratis. / Officielle side: https://cathedrale-nice.fr/

 

14. Avenue Jean Médecin

Hvis du trænger til shopping, er du nødt til at smutte en tur forbi Avenue Jean Médecin. Dette er nemlig hovedstrøget for shopping i Nice.

Her finder du et stort udvalg af internationale- og franske butikker, stormagasiner og restauranter. Avenue Jean Médecin er uden tvivl en af ​​de bedste ting at lave i Nice for shopaholics.

Avenue Jean Médecin kaldes ofte for Nice’s svar på Oxford Street i London. Tag derhen og find ud af hvorfor!

Husk dit kreditkort, for det kan være svært at modstå det store udvalg. Det er ikke altid nemt, at være shopaholic i en verden fyldt med fristelser.

Entré: Gratis.

 

15. Port Lympia

Den farverige havn i Nice er beliggende i charmerende omgivelser med kirker, monumenter og gamle bygninger. Derudover har havnen en dramatisk fortid, som indebærer spændende historier fra begge verdenskrigene.

Gå en tur langs havnen og nyd den vidunderlige atmosfære. Indånd havets duft og nyd udsigten over havnen med de mange fiskerbåde, turbåde, luksusyachter og krydstogter.

Du kan også tage en kop kaffe eller nyde en lækker middag på en af de gode ​​restauranter nede ved havnen.

Entré: Gratis.

Port Lympia - Rejsdiglykkelig.dk

 

16. I Love Nice Sign

Hvis du leder efter den perfekte fotolokation på din ferie i Nice, er du simpelthen nødt til, at tage hen til I Love Nice-skiltet!

Det er en relativ ny attraktion i Nice, så den er ikke så velkendt – i hvert fald ikke endnu.

Efter min mening, er det dog stadig en af de bedste must-see seværdigheder og oplevelser i Nice. Hvem vil ikke gerne have et billede foran dette signaturskilt, når de besøger Nice? Jeg vil hvert fald!

Entré: Gratis.

 

17. Hop-on Hop-off Bustur

Det er en god idé, at starte din ferie i Nice med en tur i en hop-on hop-off bus. Her kommer du med garanti forbi mange af de største must-see seværdigheder og oplevelser i Nice.

Det er en rigtig god måde, at opleve byen på samtidig med, at du bliver transporteret rundt mellem seværdighederne. Du kan med fordel købe billetter til en hop-on hop-off bustur i Nice her (reklamelink)

Oplevelser i Nice - www.rejsdiglykkelig.dk

Det var alt på denne liste over de bedste must-see seværdigheder og oplevelser i Nice, Frankrig. Hvad er dine favoritoplevelser i Nice? Hvad ser du mest frem til, hvis du har planlagt en tur dertil?

Læs flere artikler fra Frankrig:

• Hvor skal man bo i Nice, Frankrig?

Vigtige ting at vide inden rejsen til Frankrig

• De Bedste Rejsemål i Frankrig

… Eller læs alle artikler fra Frankrig

Planlæg din rejse til Nice:

Bestil fly til Nice (reklamelink)

Bestil hotel i Nice (reklamelink)

Bestil pakkerejse til Nice (reklamelink)

Bestil biludlejning i Nice (reklamelink)

Bestil aktiviteter i Nice (reklamelink)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *