Oplevelser i Nice - www.rejsdiglykkelig.dk

16 seværdigheder og oplevelser i Nice, Frankrig

Leder du efter ting at lave i Nice, Frankrig? Læs denne liste med de bedste seværdigheder og oplevelser i Nice!

Nice er den femtestørste by i Frankrig og er en af de mest populære franske byer for turister. Nice kan selvfølgelig ikke konkurrere med den Franske hovedstad Paris, men Nice har så meget mere at tilbyde de eventyrlystne rejsende!

Nice er centrum for Den Franske Riviera, og er omgivet af betagende grønne bjerge og det rolige blå hav. Det smukke område inviterer til eventyrlige road trips med mange smukke panoramaudsigter undervejs! Inde i byens centrum finder du masser af smukke gamle bygninger, kunstmuseer, frodige parker og meget mere!

Nice er uden tvivl en vidunderlig destination, som at alle burde besøge mindst én gang i livet! Hvis du har planer om at besøge Nice, vil jeg gerne anbefale 16 seværdigheder og oplevelser i Nice, som at du ikke bør gå glip af under din rejse.

Oplevelser i Nice - Frankrig - www.rejsdiglykkelig.dk


 

1. Promenade des Anglais

Promenade des Anglais er et vartegn i Nice og strækker sig 7 kilometer langs den smukke franske kyst. Promenaden er simpelthen så ikonisk, at du faktisk ikke rigtig kan sige at du har været i Nice, før du har gået en tur langs Promenade des Anglais!

Promenaden er meget smuk og idyllisk, men den er ofte overfyldt med mennesker, især i højsæsonen. På den anden side af vejen, kan du finde masser af gode restauranter, barer og hoteller. Glem ikke at bestille noget mad på en af ​​restauranterne! Imens du spiser, kan du nyde den smukke udsigt over den livlige promenade og Middelhavet med dens rolige blå bølger.

Entré: Gratis.

 

2. Musée d’art moderne et d’art contemporain

Dette museum for moderne kunst er en af ​​de bedste oplevelser i Nice for kunstelskere. Museet består af tre etager med næsten 1.300 kunstværker, der er fremvist i skiftende udstillinger. Flere af kunstværkerne på museet er lavet af store og berømte franske kunstnere som Pablo Picasso og Henri Matisse. Men der er også mange andre internationale kunstnere bag kunstværkerne.

Åh og forresten, så må du ikke glemme at besøge museets tagudstilling! Det er ikke nødvendigvis udstillingen, du skal se her oppe, men snarere den fantastiske udsigt over Nice!

Entré: 10 €. Gratis for børn under 18 år, studerende og handicappede.

Officielle side: https://www.mamac-nice.org/en/3. Vieille Ville

Den gamle bydel i Nice er virkelig smuk og er uden tvivl et muse see i Nice! Atmosfæren i den gamle bydel er vidunderlig med en labyrint af smalle gyder og brostensbelagte gader, gamle gule huse, charmerende pladser, og selvfølgelig restauranter og små unikke butikker.

De mange turister, sælgere og gadekunstnere i den livlige og gamle bydel bidrager til en endnu bedre atmosfære! Når du besøger Vieille Ville, skal du huske at lægge vejen forbi Cours Saleya, som er et torv med et farverigt blomster- og grøntsagsmarked.

Entré: Gratis.

Oplevelser i Nice - Vieux Nice - Rejsdiglykkelig.dk

 

4. Russian Orthodox Cathedral of Saint Nicholas

Saint Nicholas Cathedral blev bygget i 1912 af tsaren Alexander II til ære for hans søn, der desværre var afgået ved døden. Han ville bygge en kirke for den voksende befolkning af velhavende russere i Nice, fordi den gamle kirke var ved at blive for lille.

I dag betragtes Saint Nicholas-katedralen som en af ​​de smukkeste ortodokse kirker uden for Rusland. Samtidig er Saint Nicholas-katedralen også den største østlige ortodokse katedral i Vesteuropa.

Du skal være opmærksom på, at den smukke kirke stadig bruges til tilbedelse i dag, og at der er visse regler, som de besøgende skal respektere. Når du besøger kirken, kræves det for eksempel, at knæ og skuldre er tildækket. Du skal desuden også huske at være stille, og at det ikke er tilladt at tage billeder derinde.

Entré: Gratis.

 

5. Marché Aux Fleurs Cours Saleya

I den gamle bydel i Nice ligger der et farverigt blomster- og grøntsagsmarked med friske råvarer og produkter. Markedet er et besøg værd, selvom at du måske ikke vil købe noget – Cours Saleya er nemlig en oplevelse i sig selv. De smukke farver, duftene og hele atmosfæren er noget helt specielt!

Markedet afholdes alle ugens dage undtagen om mandagen, hvor markedet erstattes af et stort loppemarked med alverdens antikviteter. Hvis du drømmer om den ultimative lokale oplevelse, skal du stå tidligt op om morgenen og besøge markedet, før turistene vågner og overtager stedet.

Entré: Gratis.

 

6. Colline du Chateau

En af de allerbedste oplevelser i Nice er at besøge Colline du Chateau, som også bliver kaldt Parc du Château eller Castle Hill. Og nu lyder det nok som om, at der er en borg oppe på bjerget, men det er desværre ikke tilfældet. Den middelalderlige borg blev ødelagt af Louis XIV for mere end 300 år siden, og det er kun ruinerne der står tilbage i dag. Ruinerne er selvføgelig værd at tjekke ud, men det er den fantastiske panoramaudsigt fra bjerget, der er et must see i Nice!

Colline du Chateau er med sin højde på 93 meter over havets overflade, ikke bare det højeste punkt i Nice, men byder også på den smukkeste udsigt i byen! Det smukke kunstige vandfald og den dejlige park på toppen af bjeget er to skønne steder, som er perfekte til at hvilene benene og slappe af for en stund.

Hvis du har modet på det, kan du nå op til toppen af ​​Colline du Chateau til fods, men der er også en gratis elevator. En anden sjov mulighed for at komme op til Colline du Chateau, er at tage turisttoget til toppen af ​​bjerget.

Entré: Gratis.

Oplevelser i Nice - Colline du Chateau - Rejsdiglykkelig.dk

 

7. Musée Marc Chagall

Dette museum blev bygget til ære for den russiske franske kunstner Marc Chagall, der var en af ​​de mest populære jødiske kunstnere i det 20. århundrede. Beundrere af Marc Chagall vil blive lykkelige over at høre, at dette museum har den største samling af hans kunstværker i verden! Chagall havde mange kunstneriske talenter, men det er især hans samling af 17 bibelske malerier, der er imponerende for de besøgende.

Marc Chagall var meget opmærksom på detaljerne, og museet er faktisk også designet og dekoreret i samarbejde med Chagall. Placeringen af ​​hvert enkelt maleri er nøje gennemtænkt og intet på museet er overladt til tilfældighederne.

Entré: 8 € med rabatter til rådighed for børn, unge og handicappede.

Officielle side: https://en.musees-nationaux-alpesmaritimes.fr/chagall/

 

8. Hotel Negresco

Hotel Negresco er den mest ikoniske bygning langs Promenade des Anglais. Dette 5-stjernede luksushotel har været et populært hotspot for kongelige, politikere og berømtheder fra hele verden siden 1913! Det er ikke ligefrem billigt at overnatte på hotellet, men priserne er lidt mere overkommelige på hotellets bar og restaurant. Så hvis du gerne vil besøge hotellet og ikke ligefrem har guld i lommerne, er det restauranten eller baren du skal vælge.

I 2003 blev Hotel Negresco opført som en national historisk bygning og er medlem af Leading Hotels of the World! Udover at være et luksushotel med mange faciliteter, har Hotel Negresco også en imponerende samling af kunst med kvalitetsmalerier, statuer og meget mere fra hele fem århundreder!

Entré: Gratis.

Officielle side: https://www.hotel-negresco-nice.com/en9. Parc Phoenix

En af de mest populære oplevelser i Nice, er at besøge Parc Phoenix. Denne park er opdelt i 20 temaer med mere end 2.500 plantearter, blomster og træer. Det store drivhus i parken er opdelt i syv zoner og er faktisk et af de største drivhuse i hele Europa!

Når du besøger Parc Phoenix, kan du også møde flere forskellige dyr, der enten lever i det fri eller bor i parkens mini-zoo. Du kan for eksempel møde og hilse på flamingoer, ugler, otters, skildpadder, iguaner og edderkopper. Åh, og før du bliver ekstremt bange, som jeg ville, så er edderkopperne heldigvis inde i terrarierne! Pyha! Så er det et sikkert sted at besøge!

Entré: 5 € for voksne. 3 € for børn mellem 12 og 18 år. Gratis for børn under 12 år.

Officielle side: https://www.parc-phoenix.org/

Parc Phoenix - Rejsdiglykkelig.dk

 

10. Musée Matisse

Den verdensberømte franske kunstner Henri Matisse blev født i det nordlige Frankrig, men boede i Nice i næsten 40 år af sit liv. Han elskede Nice så meget, at han faktisk er begravet på kirkegården Monastère de Cimiez i Nice. Ikke langt fra kirkegården ligger Musée Matisse i en historisk rød villa omgivet af smukke haver med olivenlunde.

Museet er lavet til ære for Henri Matisse og er hjemsted for en af ​​verdens største samlinger af hans værker. Hans store talent kan ses igennem museets tusindvis af malerier, fotos, tegninger, skulpturer og keramik, der lavet af Henri Matisse. Derudover har Musée Matisse også et stort antal skiftende udstillinger med mere ukendte kunstværker.

Entré: 10 €. Gratis for børn under 18 år, studerende, arbejdsløse og handicappede.

Officielle side: http://www.musee-matisse-nice.org/?_locale=en

 

11. Monastére de Cimiez

Nu hvor vi allerede har været inde på Monastére de Cimiez, er det selvfølgelig også på sin plads at nævne, at det er en af ​​de bedste oplevelser i Nice. Det lyder måske lidt dramatisk, at en kirkegård er et must see i Nice, men det er faktisk et meget smukt sted! Kirkegården er en oplevelse i sig selv, og der er flere store kunstnere begravet på stedet, såsom den franske kunstner Henri Matisse.

For at være ærlig er det ikke derfor, du skal besøge Monastére de Cimiez. Årsagen til at du skal tage herop er på grund af de smukke haver og det gamle kloster. Åh, og jeg glemte næsten den bedste del … Selvfølgelig er du også nødt til at tage herop for at besøge terrassen, hvorfra der er en virkelig fantastisk udsigt over Nice!

Entré: Gratis.

 

12. Place Massena

Place Massena er den centrale plads i byen og er næsten uundgåelig under din rejse til Nice. Pladsen ligger i hjertet af Nice og adskiller den nye bydel fra den gamle bydel. Det er en meget smuk plads med tusindvis af sorte og hvide firkantede fliser, funklende springvand og statuer. Hvis du bliver sulten eller bare har brug for at slappe af, er Place Massena omgivet af charmerende bygninger med masser af restauranter.

Når du besøger Place Massena, må du ikke glemme at se Fountain of the Sun. Denne statue består af et springvand med en syv meter høj statue af Apollo omgivet af mindre statuer, der repræsenterer Jorden, Mars, Merkur, Venus og Saturn. Du må heller ikke gå glip af the Seven Men, der består af syv statue-mænd på høje søjler, der repræsenterer verdens syv kontinenter. Hver nat bliver statuerne endnu smukkere, når de lyser op i skiftende farver!

Entré: Gratis.

Oplevelser i Nice - Place Massena - Rejsdiglykkelig.dk

 

13. Nice Cathedral

Nice Cathedral eller Cathédrale Sainte-Réparate ligger i den gamle bydel i Vieille Ville. På ydersiden er katedralen ikke ligefrem så imponerende som andre katedraler i Nice. Men når du træder indenfor, vil du blive forbløffet over skønheden i denne romersk-katolske katedral!

Mange kalder katedralen for den mest udsmykkede katedral i Nice – og det er bestemt heller ikke uden grund! Inde i katedralen er der ti yderst dekorerede barokke kapeller med imponerende altere, malerier og skulpturer. Nice katedral bruges stadig til tilbedelse, så sørg for at undersøge tidsplanerne før dit besøg.

Entré: Gratis.

Officielle side: https://cathedrale-nice.fr/

 

14. Avenue Jean Médecin

Hvis du trænger til shopping i Nice, må du ikke snyde dig selv for en tur forbi Avenue Jean Médecin! Når vi taler om shopping i Nice, er dette hovedstrøget, hvor du finder utallige internationale og franske butikker, stormagasiner og restauranter. Avenue Jean Médecin er en af ​​de bedste ting at lave i Nice for alle dem, der gerne vil på en shoppingtur.

Det er bestemt ikke uden grund, at Avenue Jean Médecin kaldes Nice’s svar på Oxford Street i London. Tag derhen og find ud af hvorfor! Men åh, husk dit kreditkort, for det kan være svært at modstå alt det tøj, sko, tasker – og ja ja også alt det andet! At være shopaholic i en verden med så mange fristelser er ikke altid helt nemt…. Haha!

Entré: Gratis.15. Port Lympia

Den farverige havn i Nice er et besøg værd, fordi den ligger i charmerende omgivelser med kirker, monumenter og gamle bygninger. Derudover har havnen en fortid, der indebærer historier fra begge verdenskrigene.

Gå en tur langs havnen og nyd den vidunderlige atmosfære. Indånd havets duft og nyd udsigten over havnen med de mange fiskerbåde, turbåde, luksusyachter og krydstogter. Du kan også tage en kop kaffe eller nyde en lækker middag på én af ​​restauranterne i Port Lympia.

Entré: Gratis.

Port Lympia - Rejsdiglykkelig.dk

 

16. I Love Nice Sign

Hvis du leder efter det perfekte billede under din rejse til Nice, må du simpelthen nødt til at besøge dette skilt! I Love Nice-skiltet er en relativ ny attraktion i Nice og er ikke så velkendt, hvert fald ikke endnu. Men efter min mening, er det stadig en af de bedste oplevelser i Nice! Hvem vil ikke gerne have et billede foran dette signaturskilt, når de besøger Nice? Jeg vil hvert fald!

Entré: Gratis.

Så kom vi igennem listen med de bedste seværdigheder og oplevelser i Nice, Frankrig. Hvad er dine favorit oplevelser i Nice? Hvad glæder du dig mest til på din rejse til Nice? Du må meget gerne efterlade en kommentar nederst på siden!

Bestil fly til Frankrig på Momondo.dk (Reklamelink)

Bestil biludlejning i Frankrig på Discovercars.dk (Reklamelink)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.