Hvor skal man bo i Dubai? Guide til de bedste steder at bo

Leder du efter de bedste steder at bo i Dubai som turist? Glem ikke at tjekke denne guide til, hvor man skal bo i Dubai.

Hvor skal man bo i Dubai? Det kan være utroligt svært at finde ud af, hvor det er bedst at bo i Dubai som turist.

Dubai er hjem til omkring 3,3 millioner mennesker og er den største by i De Forenede Arabiske Emirater. Det er dermed ikke helt ligegyldigt, hvor du vælger at bo under din ferie. Hvis du vælger det forkerte område, kan det blive meget besværligt at komme rundt.

Heldigvis, er der hjælp på vej! Her får du en guide til, hvor man skal bo i Dubai som turist. Inden du fortsætter, må du heller ikke glemme at læse min artikel med must-see seværdigheder i Dubai.

Artiklen fortsætter under boksen.

Gode sider til planlægning af rejsen:

Bestil fly til Dubai (reklamelink)

Bestil hotel i Dubai (reklamelink)

Bestil pakkerejse til Dubai (reklamelink)

Bestil biludlejning i Dubai (reklamelink)

Bestil oplevelser i Dubai (reklamelink)

 

Generelle tips til hvor man skal bo i Dubai


Dubai er en kæmpestor ørkenby, der er inddelt i forskellige områder med hvert deres særpræg. Det bedste sted at bo i Dubai, afhænger dermed i høj grad af, hvad du gerne vil have ud af din ferie.

I denne guide anbefaler jeg vidt forskellige områder, som hver især er fantastiske at bo i! De har alle det tilfælles, at de er meget populære og har gode transportforbindelser på den ene eller anden måde.

Dubai er desværre ikke en by, som man bare lige går rundt i. Den er bygget til biler og er så stor, at det ville være fysisk umuligt, at gå rundt mellem alle seværdighederne.

Hvis du ikke vil bruge penge på taxier eller leje en bil (reklamelink), er det derfor nødvendigt, at du bor i nærheden af en metrostation. Der er bare ikke så mange metrolinjer, så det begrænser altså lidt, hvor man skal lede efter hoteller.

 

Hvor skal man bo i Dubai?


1. Downtown Dubai

Hvis du besøger Dubai for første gang, bør du helt klart overveje at bo i Downtown Dubai! Det er byens absolutte centrum og er perfekt til førstegangsrejsende, der vil på shopping og sightseeing.

I Downtown finder du bl.a. Burj Khalifa, Dubai Mall, Dubai Fountain og mange andre must-see seværdigheder i Dubai.

Ikke nok med det, så er der også fyldt med tårnhøje skyskrabere, topmoderne arkitektur og gode restauranter. Der er desuden en metrostation med gode forbindelser til andre populære områder i Dubai samt lufthavnen.

Som et resultat af Downtown Dubais centrale placering, er det også et meget turistet og dyrt område. Du skal altså forvente, at betale en hel del for hotelovernatninger, mad, indkøb og lignende.

Vi boede selv i Downtown under vores tur til Dubai. Det er efter vores mening, det bedste sted at bo i byen! Vi vil helt klart bo der igen næste gang – medmindre vi skal på daseferie, da der er langt til stranden.

Hvis Downtown Dubai lyder som noget for dig, kan du kigge efter hoteller i Downtown her (reklamelink).

Downtown Dubai - Rejs Dig Lykkelig

 

2. Trade Centre

Trade Centre og DIFC er er et stort finansdistrikt, som er beliggende lige nord for Downtown Dubai. Overalt i området bliver du mødt af høje skyskrabere, nytænkende moderne arkitektur og luksuriøse hoteller.

Derudover byder Trade Centre også på et bredt udvalg af restauranter, barer og butikker. Du skal dog ikke forvente, at det er helt billigt!

Trade Centre strækker sig langs den øverste del af Sheikh Zayed Road og har rigtig gode metroforbindelser. Ja, faktisk er der adskillige metrostationer, hvorfra du nemt og hurtigt kan komme rundt i byen.

Vær opmærksom på, at det kan være svært at krydse Sheik Zayed Road. Hvis du skal benytte metroen, skal du huske at undersøge, hvorvidt der er en gangbro i nærheden, som krydser den store motorvej.

Du kan med fordel kigge efter hoteller i Trade Centre her (reklamelink).


Læs også: Rejseguide til Dubai

 

3. Dubai Marina

Dubai Marina er et andet rigtig godt bud på, hvor man skal bo i Dubai som turist. Ja, faktisk er det et af de bedste og mest populære områder at bo i Dubai!

Det eksklusive og moderne kvarter er nærmest en selvstændig by midt i byen. Her er der fyldt med høje skyskrabere, en kunstig marina, promenader, skinnende yachts, hoteller, dyre lejligheder, palmetræer og dejlige strande.

I Dubai Marina er der et meget vestligt præg, som er medvirkende til, at der ikke er så strikse regler til f.eks. kvindepåklædning på stranden.

Ikke nok med det, så er Dubai Marina også et af de få områder, hvor det er forholdsvist nemt at gå rundt mellem tingene i kvarteret. Der er en del restauranter, barer og natklubber samt lidt butikker, men forvent ikke billige priser.

Ved Dubai Marina er der to metrostationer, men afhængig af hvor du bor, kan de ligge langt væk. Der er et godt stykke til Downtown Dubai og Old Dubai herfra, men du kan heldigvis tage metroen dertil.

Der er også en sporvognslinje, som du nemt kan benytte til at komme rundt i marinaen. Den kører desuden også op til en monorail, der kører frem og tilbage langs The Palm.

Lyder Dubai Marina som det perfekte sted for dig? Så kan du finde mange gode hoteller i marinaen her (reklamelink).

Hvor skal man bo i Dubai; Guide til de bedste steder at bo som turist - Dubai Marina - Rejs Dig Lykkelig

 

4. Jumeirah Beach Residence

Jumeirah Beach Residence bliver ofte blot kaldt for JBR, og ligger i direkte forlængelse af Dubai Marina. Ja, faktisk er det officielt en del af marinaen. Alligevel fortjener det sin egen plads på listen over, hvor man skal bo i Dubai som turist.

Jumeirah Beach Residence strækker sig over 1,7 kilometer langs kysten og byder på en skøn feriestemning. Her er der fyldt med gode sandstrande og dyre hoteller.

Slik sol på stranden, prøv sjove vandsportsaktiviteter eller gå en tur langs promanden med restauranter, barer, beach clubs og butikker. Der hersker ingen tvivl om, at det er et af de bedste steder at bo i Dubai, hvis du vil drømmer om strandferie!

Jumeirah Beach Residence er forbundet til sporvognslinjen, der kører rundt i Dubai Marina. Bemærk dog, at det er ret omstændigt, at komme fra JBR til andre områder i byen.

Når du skal finde et hotel, skal du være opmærksom på, at Jumeirah og Jumeirah Beach Residence (JBR) ikke er det samme. Navnet ”Jumeirah” bruges til mange områder langs kysten i Dubai, så det kan altså ligge langt fra Jumeirah Beach Residence.

Du kan finde mange hoteller i Jumeirah Beach Residence her (reklamelink).

 

5. Bur Dubai

Bur Dubai ligger nordøst for Downtown og er en del af Old Dubai. Her er der fyldt med traditionel arkitektur, smalle gyder, farverige basarer og autentiske restauranter.

Det historiske kvarter oser af charme og byder bl.a. på Al Fahidi Historical Neighborhood, Dubai Museum, Al Seef, Textile Souk og Zabeel Park med Dubai Frame. Det er altså et af de bedste steder at bo i Dubai, hvis du vil opleve traditionel kultur fremfor luksus.

Vær dog opmærksom på, at der ikke er så mange smarte restauranter, natklubber og barer i området, men nærmere autentiske lokale steder.

Bur Dubai har hele to forskellige metrolinjer. Det er dermed en god idé, at bo tæt på stationerne, så du har nem adgang til Downtown, lufthavnen og andre områder i byen.

Der findes mange budgetvenlige hoteller i Bur Dubai, men kvaliteten varierer meget. Der er ikke fyldt med strande og topattraktioner i kvarteret, men det er til gengæld billigt, historisk og ligger godt i forhold til metroen.

Eftersom at Bur Dubai er en del af det gamle Dubai, er der en meget traditionel levevis. Her er det ekstra vigtigt, at du klæder dig påpasseligt og følger reglerne – især som kvinde.

Det er rig mulighed for, at kigge efter de bedste hoteller i Bur Dubai her (reklamelink).

Bur Dubai - Rejs Dig Lykkelig

 

6. Deira

Dubai er en meget dyr by, som skræmmer de fleste, der rejser på et stramt budget. Det er dog muligt, at finde hoteller til fornuftige priser. Det er f.eks. tilfældet i Deira, som er et af de bedste steder at bo i Dubai for budgetrejsende.

Deira er også en del af Old Dubai og er nærmest en fortsættelse af Bur Dubai, som ligger på den anden side af floden Dubai Creek. Deira er dog lidt mere moderne end Bur Dubai.

Her er der fyldt med traditionelle markeder, gode autentiske spisesteder og prisvenlige hoteller. Der er også ”normale” gader med normale butikker.

Udover at være budgetvenligt, ligger Deira også tæt på lufthavnen. Det er dermed også et godt sted at bo, hvis du kun har et par dage i byen. Deira ligger desværre langt fra alt andet, men heldigvis er der gode metroforbindelser i området.

Ligesom i Bur Dubai, er der også en meget traditionel levevis i Deira. Det er derfor ekstra vigtigt, at kvinder klæder sig påpasseligt. Det er ikke fordi der som sådan er en regel om det, men det er mere for din egen skyld!

Vil du gerne bo i Deira? Så kan du med fordel finde hoteller i Deira lige her (reklamelink).

Hvor skal man bo i Dubai; Guide til de bedste steder at bo som turist - Deira - Rejs Dig Lykkelig

 

7. Palm Jumeirah

Vi springer direkte fra det billigste til det dyreste område på listen. Hvis du undrer dig over, hvor man skal bo i Dubai for ultimativ luksus, er Palm Jumeirah et rigtig godt bud.

Den kæmpestore menneskeskabte ø er propfyldt med luksushoteller og eksklusive resorts med swimmingpools og private strande. Der er også fyldt med ekstremt dyre villaer og lejligheder, hvoraf nogle lejes ud som feriehjem.

Palm Jumeirah er et af de bedste steder at bo i Dubai for familier og par, der gerne vil nyde strandlivet i luksuriøse omgivelser. Det er et meget sikkert område, hvor der også er mulighed for privatliv.

Udover at ligge på stranden og dyrke vandsportsaktiviteter, er der desværre ikke meget at lave på palmen. Der er restauranter, natklubber og lidt butikker, men så er det også det.

Du kan f.eks. besøge The Pointe, som byder på gode spisesteder og verdens største springvand. Du kan også besøge Atlantis Hotel, som har et par dyre butikker og restauranter.

Hvis du bor på Palm Jumeirah og skal rundt i Dubai, er det nødvendigt at benytte taxi eller leje en bil. Øen er forbundet til fastlandet, men monorailen kører kun langs stammen og er virkelig dårlig. Den er propfyldt, kører få gange i timen og er ikke forbundet til metroen.

Hvis du bor på Palm Jumeirah og skal rundt i Dubai, er det nødvendigt at benytte taxi eller leje en bil. Øen er forbundet til fastlandet, men monorailen kører kun langs stammen og er virkelig dårlig.

Monorailen er propfyldt, kører kun få gange i timen og er ikke forbundet til metroen. Hvis du gerne vil nyde strandlivet, kan du kigge efter hoteller på Palm Jumeirah her (reklamelink).

 

8. Al Barsha

Al Barsha er et roligt boligområde i den sydlige ende af byen, hvor der ikke er propfyldt med turister. Det er især kendt for Mall of Emirates, der er Dubais næststørste og næstmest mest populære shoppingcenter.

Kvarteret er som regel ikke førstevalget for nye turister, men det er et udmærket sted at bo i Dubai. Det gælder især, hvis du gerne vil bo nogenlunde centralt til en fornuftig pris.

Det er billigere at bo i Al Barsha end i Downtown og Dubai Marina, men det er alligevel godt forbundet dertil ved hjælp af metroen. Hvis du vil på stranden, kan du tage metroen til Dubai Marina og gå derfra eller tage sporvognen videre til stranden.

Udover Mall of Emirates, er der desværre ikke så meget at lave i Al Barsha. Heldigvis, har Mall of Emirates dog mange gode spisesteder, hundredvis af butikker og masser af sjove attraktioner for hele familien.

Al Barsha byder desuden på nogle gode lokale restauranter og et udmærket natteliv. Hvis du vil opleve mere af Dubai, skal du huske at finde et hotel i gåafstand fra metrostationen!

Du kan finde mange gode og billige hoteller i Al Barsha her (reklamelink).

Al Barsha - Rejs Dig Lykkelig

Det var alt i denne guide til, hvor man skal bo i Dubai som turist. Har du allerede besøgt Dubai? Hvis ja, hvilke områder var så dine favoritter? Skriv gerne en kommentar længere nede på siden.

Læs flere artikler fra Dubai:

• 26 Must-See Seværdigheder i Dubai

• Rejseguide til Dubai

• Shopping Guide til Dubai

… Eller læs alle artikler fra Dubai

Planlæg din rejse til Dubai:

Bestil fly til Dubai (reklamelink)

Bestil hotel i Dubai (reklamelink)

Bestil pakkerejse til Dubai (reklamelink)

Bestil biludlejning i Dubai (reklamelink)

Bestil oplevelser i Dubai (reklamelink)
Nikita L. Christiansen

På Rejs Dig Lykkelig deler jeg ud af mine erfaringer, rejsetips og praktiske informationer fra mine mange rejser og oplevelser i udlandet, men også i Danmark.
Jeg har rejst i 40+ lande og har drevet rejsebloggen siden 2017. I 2021 gik jeg fuldtid på Rejs Dig Lykkelig, hvilket har gjort det til en af Danmarks største og mest succesfulde rejseblogs.

Se historier

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

kommentarer