Besøg Burj Khalifa - Verdens højeste bygning - Rejs Dig Lykkelig

Besøg Burj Khalifa: Verdens Højeste Bygning

Drømmer du om at stige til tops i verdens højeste bygning? Så må du ikke glemme at tjekke denne guide til Burj Khalifa i Dubai.

Burj Khalifa er den højeste bygning og menneskeskabte struktur, der nogensinde er blevet bygget. Den er placeret i Downtown Dubai og har en imponerende højde på intet mindre end 828 meter.

Selvom at der er fyldt med høje skyskrabere i Dubais centrum, troner Burj Khalifa alligevel højt over resten af byen. Ja, faktisk kan det nærmest virke helt absurd, at den er SÅ høj!

Den kolossale bygning er nemlig mere end dobbelt så høj som Empire State Building i New York og mere end 2,5 gange højere end Eiffeltårnet i Paris.

Alt dette har også resulteret i, at Burj Khalifa er blevet byens vartegn og en af verdens mest ikoniske bygninger. Det er dermed en af de seværdigheder i Dubai, som du virkelig ikke må gå glip af!

Hvis du planlægger at besøge den tårnhøje bygning, skal du blive hængende på rejsebloggen lidt endnu. Her får du en guide til Burj Khalifa med mange gode tips og praktiske informationer.

Artiklen fortsætter under boksen.

Gode sider til planlægning af rejsen:

Bestil fly til Dubai (reklamelink)

Bestil hotel i Dubai (reklamelink)

Bestil pakkerejse til Dubai (reklamelink)

Bestil biludlejning i Dubai (reklamelink)

Bestil oplevelser i Dubai (reklamelink)

 

Historien om Burj Khalifa


Burj Khalifa er et rigtig godt eksempel på, hvor hurtige de kan være til, at bygge ting i De Forenede Arabiske Emirater. Byggeriet af tårnet begyndte i 2004 og trods udskydelser, stod det allerede færdigt i 2009.

Tårnet blev dog først officielt indviet i januar 2010, og sidenhen er det blevet tildelt adskillige verdensrekorder.

Det har efter sigende kostet omkring 1.5 billioner USD at bygge Burj Khalifa og det dertilhørende område.

Tårnet skulle oprindeligt have heddet Burj Dubai, men navnet blev ændret til Burj Khalifa for, at ære Sheikh Khalifa bin Zayed Al-Nahyan.

Ligesom mange andre, led Dubai nemlig også et stort økonomisk tab under finanskrisen. Som et resultat heraf, modtog de penge af Sheikh Khalifa, som var præsident i de Forenede Arabiske Emirater og emir i Abu Dhabi.

Den 828 meter høje bygning består af 163 etager, som bl.a. byder på lejligheder, kontorer, sundhedsfaciliteter, restauranter, observationsdæk, et hotel og meget andet.

Historien - Rejs Dig Lykkelig

 

Besøg Burj Khalifa


En rejse til Dubai er simpelthen ikke komplet uden, at opleve den ikoniske bygning. Du kan sagtens se den fra jorden, men det er virkelig et must at komme op i den!

Burj Khalifa byder på adskillige observationsdæk og udsigtsplatforme, som hver især byder på betagende panoramaudsigter over ørkenbyen og Den Persiske Golf.

Bemærk, at tårnet er cirka 20 gange højere end Rundetårnet i København. Det er dermed ikke en oplevelse for folk med højdeskræk! Bygningen er dog ret bred, så det kan måske mindske højdeskrækken lidt.

Udover de flotte udsigter, kan du også se spændende udstillinger, som fortæller meget mere om tårnet og dets historie.

For foden af Burj Khalifa ligger Dubai Mall, som er et enormt shoppingcenter med mere end 1.200 butikker. Der er også et stort underholdningsområde, som bl.a. inkluderer det verdensberømte springvandsshow, Dubai Fountain.

Besøg Burj Khalifa - Rejs Dig Lykkelig

 

Find frem til indgangen


Burj Khalifa er beliggende i hjertet af byen i Downtown Dubai. Eftersom at den kan ses fra op til 95 kilometer væk, er den virkelig ikke svær at finde!

Hvis du tager en taxi dertil, ved alle taxichauffører, hvor det er. Det er dog en god idé, at blive sat af i nærheden af hovedindgangen til Dubai Mall, så du ikke skal gå så langt.

Hvis du derimod tager metroen dertil, skal du tage den røde linje og stå af ved stationen der hedder Dubai Mall/Burj Khalifa. Herfra skal du gå i omkring 15 minutter i gangene og Dubai Mall til tårnets indgang.

Indgangen til Burj Khalifa er beliggende i nærheden af spisestedet, Subway, på den nederste etage i Dubai Mall. Selvom at der er skiltet med det, kan det alligevel være meget svært at finde!

Hvis du har bestilt tidsbestemte billetter, er det dermed en god idé, at have god tid til at finde indgangen.

Find indgangen - Rejs Dig Lykkelig

 

Billetter til Burj Khalifa


Der findes et enormt udvalg af billetmuligheder til Burj Khalifa, så det kan være lidt af en jungle at finde rundt i. Du kan købe billetter på billetkontoret på stedet, men køen kan være meget lang!

Det er dermed en rigtig god idé, at forudbestille dine billetter. Bemærk, at billetpriserne i høj grad afhænger af, hvilke etager og tidspunkter du vælger. Priserne starter dog fra omkring 325 kroner for de billigste billetter.

Hvis du gerne vil til tops i verdens højeste bygning, kan du få et overblik over de bedste billetmuligheder herunder.

At the Top

Når du skal besøge Burj Khalifa er det billigst og mest populært, at købe billetter til At the Top. Her kommer du op på 124. og 125. etage, hvorfra der er fantastiske udsigter.

Turen derop foregår med en lynhurtig elevator, som er blandt verdens hurtigste. Ja, faktisk tager det under 1. minut at komme op på 124. etage i 452 meters højde. Det går altså virkelig stærkt!

På trods af, at du egentligt kun kommer lidt over halvvejs op i tårnet, er det stadig en uforglemmelig oplevelse.

Der er nemlig både udendørs og indendørs udsigtsplatforme og observationsdæk, hvorfra du kan nyde udsigten. Du kan med fordel købe disse populære og topbedømte billetter til 124. og 125. etage (reklamelink).

At the Top - Rejs Dig Lykkelig

At the Top Sky

Hvis du vil endnu højere op i Burj Khalifa, kan du også bestille billetter til At The Top Sky. Bemærk dog, at det er betydeligt dyrere. Her kommer du nemlig både op på 124. og 125. etage samt 148. etage i 555 meters højde.

På 148. etage bliver du mødt af et stort loungeområde med VIP-lignende omgivelser. Her er der bløde sofaer, mindre mennesker og en langt mere personligpræget oplevelse.

At the Top Sky byder både på et indendørs observationsdæk og en udendørs terrasse med de vildeste panoramaudsigter. Find billetter til At the Top Sky her (reklamelink).

The Lounge

Hvis du vil have den helt store pengepung fremme, kan du også bestille billetter til The Lounge på 152.- 153.- og 154. etage. Her kan du besøge verdens højeste lounge i 585 meters højde!

I The Lounge får du en ekstraordinær oplevelse i eksklusive omgivelser, hvor du bl.a. kan nyde udsigten og få en privat rundvisning på terrassen.

Derudover kan du også nyde et glas bobler samt et godt udvalg af fine teer, kaffer, drikkevarer og små desserter. Køb billetter til The Lounge her (reklamelink).

Flere billetmuligheder

Udover de nævnte billetmuligheder, kan du selvfølgelig også finde mange andre typer billetter til verdens højeste bygning. Nogle af dem inkluderer en middag imens andre billetter inkluderer flere oplevelser i Dubai.

Hvis du gerne vil se flere muligheder, kan du finde et bredt og varieret udvalg af gode billetter til Burj Khalifa her (reklamelink).

Besøg Burj Khalifa - Billetter - Rejs Dig Lykkelig

 

Åbningstider og tidsforbrug


Burj Khalifas observationsdæk har åbent alle ugens dage, men åbningstiderne afhænger i høj grad af, hvilke etager du skal besøge. De enkelte observationsdæk har dog som regel åbent det meste af dagen og aftenen.

For at få de korrekte oplysninger er det en god idé, at tjekke åbningstiderne på Burj Khalifas officielle hjemmeside.

Når du skal besøge Burj Khalifa, bør du afsætte et par timer til oplevelsen. Hvor lang tid du skal bruge, afhænger dog ligeledes i høj grad af, hvilke etager du skal besøge.

Hvis du vælger den billige billetmulighed til 124. og 125 etage, skal du forvente at bruge mindst 1-1,5 time. Det kan dog sagtens tage længere tid, hvis der er mange mennesker og lange køer.

Besøg Burj Khalifa - Åbningstider og tidsforbrug - Rejs Dig Lykkelig

 

Bedste besøgstidspunkt


Det kan anbefales, at besøge observationsdækkene i Burj Khalifa på ethvert tidspunkt inden for åbningstiderne.

Mange vælger dog at tage derop fra omkring kl. 16.00 til 18.30, så de kan opleve solnedgangen. På den måde, får de både et glimt af Dubai fra oven i dagslys og efter mørkets frembrud.

Vær dog opmærksom på, at solnedgangsbilletter er ekstremt populære. De er dermed betydeligt dyrere samtidig med, at der er rigtig mange mennesker!

Hvis du alligevel gerne vil derop ved solnedgang, skal du sørge for at tjekke hvornår solen går ned og bestille billetter på forhånd. Sørg desuden for, at være der i god tid inden solnedgang, da køen kan være lang.

Hvis du vil undgå de værste menneskemængder, er det bedste tidspunkt til at besøge Burj Khalifa om morgenen, formiddagen og aftenen i hverdagene.

Besøg Burj Khalifa - Bedste besøgstidspunkt - Rejs Dig Lykkelig

 

Praktiske tips til Burj Khalifa


Det er en god idé, at bestille dine billetter på forhånd – især i weekender og ved solnedgang.

Afsæt mindst 1-1,5 time til dit besøg.

Undgå den værste menneskemylder ved, at ankomme så tidligt på dagen som muligt.

Der er sikkerhedskontrol ved indgangen til Burj Khalifa.

Husk at medbringe et billed-ID i form af pas, kørekort eller lignende.

Mindre tasker og punge må gerne medbringes, men store tasker, shoppingposer osv. skal opbevares i det sikrede bagagerum.

Sørg for at ankomme mindst 15-20 minutter før tiden, der er angivet på dine billetter.

Praktiske tips - Rejs Dig Lykkelig

 

Hurtige facts om Burj Khalifa


Til sidst i denne guide til Burj Khalifa, vil jeg hurtigt komme ind på et par imponerende facts om den verdensberømte bygning.

Burj Khalifa er 828 meter høj og består af 163. etager. Den kan efter sigende ses fra op til 95 kilometer væk.

Det tog kun 6 år at bygge verdens højeste bygning. Den blev officielt indviet i 2010.

Mere end 12.000 mennesker arbejdede på byggeriet ad gangen. De mange arbejdere har sammenlagt brugt 22 millioner arbejdstimer på byggeriet.

Tårnet er bl.a. hjem til 900 lejligheder og 37 etager med kontorer samt restauranter, sundhedsfaciliteter, observationsdæk, swimmingpools og et hotel.

Burj Khalifa har adskillige verdensrekorder og er blandt de mest fotograferede bygninger i verden.

Burj Khalifa har 57 elevatorer, hvoraf den ene når op i 452 meters højde på under 1 minut.

Bygningen har mere end 24.000 vinduer. Det tager tre måneder af vaske dem alle, hvorefter vinduespudserne skal begynde forfra.

Det har kostet omkring 1.5 billioner USD at bygge Burj Khalifa og det tilhørende område.

Besøg Burj Khalifa - Verdens højeste bygning - Rejs Dig Lykkelig

Det var alt i denne guide til Burj Khalifa i Dubai. Har du allerede besøgt den verdensberømte bygning? Hvis ja, hvad syntes du så om dit besøg? Skriv gerne en kommentar længere nede på siden.

 

Læs flere artikler fra Dubai:

• 26 Must-See Seværdigheder i Dubai

• Rejseguide til Dubai

• Shopping Guide til Dubai

• Hvor skal man bo i Dubai?

Fantastiske Udsigtspunkter i Dubai

… Eller læs alle artikler fra Dubai eller De Forenede Arabiske Emirater

Planlæg din rejse til Dubai:

Bestil fly til Dubai (reklamelink)

Bestil hotel i Dubai (reklamelink)

Bestil pakkerejse til Dubai (reklamelink)

Bestil biludlejning i Dubai (reklamelink)

Bestil oplevelser i Dubai (reklamelink)
Nikita L. Christiansen

På Rejs Dig Lykkelig deler jeg ud af mine erfaringer, rejsetips og praktiske informationer fra mine mange rejser og oplevelser i udlandet, men også i Danmark.
Jeg har rejst i 40+ lande og har drevet rejsebloggen siden 2017. I 2021 gik jeg fuldtid på Rejs Dig Lykkelig, hvilket har gjort det til en af Danmarks største og mest succesfulde rejseblogs.

Se historier

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *