Hvor skal man bo ved Gardasøen - Malcesine - Rejs Dig Lykkelig

Hvor skal man bo ved Gardasøen?

Leder du efter de bedste steder at bo ved Gardasøen under din ferie? Glem ikke at tjekke denne guide til, hvor man skal bo ved Gardasøen som turist.

I det nordlige Italien ligger Gardasøen, som er et utroligt populært rejsemål i Italien for os danskere. Det er egentligt heller ikke så svært at forstå hvorfor, for Gardasøen er utroligt smuk.

Her er der fyldt med storslåede naturlandskaber, dramatiske bjerge, charmerende italienske landsbyer, historiske middelalderborge og familievenlige attraktioner i massevis.

Det er altså det perfekte sted til, at nyde en dejlig og mindeværdig ferie for alle – store såvel som små.

Hvis du drømmer om en tur til Italiens største sø, skal du blive hængende her på rejsebloggen lidt endnu.

Her får du en guide med et overblik over, hvor man skal bo ved Gardasøen i Italien. Byerne som jeg anbefaler i guiden er gode at bo i, uanset om du planlægger en campingferie eller hellere vil overnatte på hotel.

Artiklen fortsætter under boksen.

Gode sider til planlægning af rejsen:

Bestil hoteller ved Gardasøen (reklamelink)

Bestil campingpladser ved Gardasøen (reklamelink)

Bestil biludlejning ved Gardasøen (reklamelink)

Bestil aktiviteter ved Gardasøen (reklamelink)

 

Hvor skal man bo ved Gardasøen?


1. Lazise

Listen bliver startet hårdt ud med Lazise, som er en af de absolut mest populære feriebyer ved Gardasøen.

Den gamle middelalderby byder på et hyggeligt middelalderligt centrum, hvor der er en skøn tilbagelænet atmosfære i de bilfri gader.

Byen er ikke så stor, så udvalget af attraktioner er ret begrænset. Når det så er sagt, er der dog fyldt med hyggelige gader med en lille venetiansk havn, gamle bymure, en historisk borg og en lang promenade langs vandet.

Der er også adskillige gode sandstrande, hvor du kan tage en kølig dukkert i det italienske sommervejr.

Rundt omkring i byen er der desuden også et varieret udvalg af restauranter, caféer, barer og butikker. Du kan finde hoteller i Lazise her (reklamelink) eller campingpladser i Lazise her (reklamelink).

Lazise - Rejs Dig Lykkelig

 

2. Salò

Salò er beliggende på Gardasøens vestlige bred og er en lille havneby, som ligger tilbagetrukket i en flot bugt, der skaber læ for vinden.

Her bliver du mødt af smukke udsigter og et historisk gammelt centrum med stemningsfyldte gader og pastelfarvede huse. Udforsk den gamle bydel, gå en tur på den elegante havnepromenade og nyd omgivelserne.

Du kan også handle på det lille shoppingstrøg, slappe af på de hyggelige caféer eller tage på udflugter til nærliggende områder.

Lyder Salò som det perfekte sted at bo ved Gardasøen for dig? Så kan du med fordel kigge efter gode overnatningsmuligheder i Salò her (reklamelink).

 

3. Limone Sul Garda

Det er umuligt at lave en guide til, hvor man skal bo ved Gardasøen uden at nævne Limone Sul Garda. Den billedskønne by er beliggende i den nordlige ende af søen og er kendt som Citronbyen.

Her er der nemlig fyldt med duftende citrontræer, der engang var byens helt store indtægtskilde.

I dag er turismen blevet et større omdrejningspunkt for byen, men citrontræerne, plantagerne, citronhusene og orangerierne er der heldigvis stadig!

Limone Sul Garda er smukt beliggende mellem tårnhøje bjerge og søens vuggende vand. Byen byder blandt andet på charmerende smalle gader, en flot gammel havn og en hyggelig promenade langs vandkanten.

Der findes et fint og varieret udvalg af dejlige hoteller i Limone Sul Garda her (reklamelink).

Limone Sul Garda - Rejs Dig Lykkelig

 

4. Riva del Garda

Riva del Garda er en historisk by, som er beliggende helt oppe i den nordligste ende af Gardasøen.

Den charmerende kystby er smukt klemt inde mellem stejle klipper og tårnhøje bjerge på den ene side og Gardasøens blå bølger på den anden side.

Med et indbyggertal på mere end 17.000 indbyggere, er Riva del Garda faktisk den næststørste by ved Gardasøen. Som et resultat heraf, er det også en livlig by med mange gode faciliteter og et rigt forlystelsesliv.

Her finder du alt fra gode shopping- og underholdningsmuligheder til historiske bygninger og en flot lille havn.

Fra havnen kan nemt hoppe på en udflugtsbåd til andre dejlige områder ved Gardasøen. Du kan finde hoteller i Riva del Garda her (reklamelink).


Læs også: 22 Gode Oplevelser ved Gardasøen

 

5. Torbole

Torbole ligger få kilometer sydøst fra Riva del Garda og er en gammel fiskerby med en lang historie. I dag er byen mest kendt for sine blæsende vindforhold, der gør det til et oplagt sted at dyrke windsurfing og sejllads.

Så hvis du er i tvivl om, hvor man skal bo ved Gardasøen for at dyrke vandsport, er Torbole et rigtig godt valg!

Den gamle fiskerby byder desuden også på mange betagende naturoplevelser, som er værd at udforske. Her er der nemlig rig mulighed for, at dyrke alt fra klatring og mountainbike-kørsel til vandring og cykling.

Du kan med fordel kigge efter hoteller i Torbole her (reklamelink). Udvalget er ret begrænset, så det er en god idé, at booke i god tid på forhånd.

Hvor skal man bo ved Gardasøen - Torbole - Rejs Dig Lykkelig

 

6. Peschiera del Garda

En af de absolut mest populære feriebyer ved Gardasøen er Peschiera del Garda, som er en historisk gammel fæstningsby.

Peschiera del Garda er beliggende ved søens sydlige bred og byder på et gammelt middelalderligt centrum. Her er der fyldt med smukke gader med farverige huse, idylliske kanaler og charmerende broer.

Ikke nok med det, så er der også et bredt udvalg af restauranter, caféer og butikker. Der er desuden en gammel fæstning, som er optaget på UNESCOs verdensarvsliste.

Hvis du vil på udflugter ligger byen i nem køreafstand til mange populære attraktioner, herunder Gardaland, som er et stort hit for børnefamilier.

Der findes mange gode hoteller i Peschiera del Garda her (reklamelink). Ellers kan du også finde en del skønne og populære campingpladser i Peschiera del Garda her (reklamelink).

 

7. Sirmione

En guide til hvor man skal bo ved Gardasøen er selvfølgelig heller ikke komplet uden at nævne smukke Sirmione.

Det er endnu et utroligt populært sted at bo ved Gardasøen, fordi byen emmer af charme og historie. Den er beliggende på en smal landtange i den sydlige ende af søen og er omgivet af vand.

I Sirmione bliver du mødt af en gammel middelalderby med historiske gader, fæstningsmure, gamle huse og smukke haver.

Den gamle bydel byder også på en utroligt velbevaret gammel Scaligerborg, ruiner, strande og meget mere.

Hvis du trænger til en pause, er der desuden rigeligt med hyggelige spisesteder at vælge imellem. Se efter hoteller i Sirmione her (reklamelink).

Hvor skal man bo ved Gardasøen - Sirmione - Rejs Dig Lykkelig

 

8. Desenzano del Garda

Desenzano del Garda er hjem til omkring 25.000 indbyggere, hvilket gør det til den største by ved Gardasøen. På trods heraf, er det faktisk sjældent den by, som vi danskere vælger at bo i under vores ferie.

Selvom at der er en skøn italiensk atmosfære, er det nemlig ikke den mest attraktive og charmerende by ved Gardasøen.

Når det så er sagt, er der dog en historisk gammel bydel, hyggelige havne og en lang promenade langs vandkanten.

Derudover er der også adskillige strande og et rigt forlystelsesliv med gode spise- og shoppingmuligheder samt et festligt natteliv. Glem ikke at gå en tur i gågaderne, der er fyldte med butikker, restauranter, caféer og barer.

Lyder Gardasøens største by som det perfekte sted at bo for dig? Så kan du med fordel lede efter hoteller i Desenzano del Garda her (reklamelink).

 

9. Malcesine

Min guide til hvor man skal bo ved Gardasøen afsluttes med Malcesine, som er en meget charmerende og velbevaret by.

Den lille by er beliggende for foden af Monte Baldo, der er Gardasøens højeste bjerg. I byen bliver du mødt af en rolig og eventyrlig atmosfære, der giver en unik følelse af, at træde tilbage i tiden.

Det historiske centrum er præget af smalle brostensgader, historiske middelalderbygninger og en gammel Scaligerborg fra 1300-tallet.

Malcesine byder desuden også på en hyggelig lille havn, betagende udsigter, fine strande, gode restauranter, små caféer og meget mere. Du kan finde hoteller i Malcesine her (reklamelink).

Hvor skal man bo ved Gardasøen - Malcesine - Rejs Dig Lykkelig

Det var alt i denne guide til, hvor man skal bo ved Gardasøen som turist. Har du allerede besøgt Gardasøen? Hvis ja, hvilke byer og områder var så dine favoritter?

Læs flere artikler fra Gardasøen:

• 22 Seværdigheder ved Gardasøen

• 6 Skønne Byer ved Gardasøen

Vigtige ting du SKAL vide inden rejsen til Italien

• 6 Gode Campingområder i Italien

… Eller læs alle artikler fra Gardasøen eller Italien

Planlæg din rejse til Gardsøen:

Bestil hoteller ved Gardasøen (reklamelink)

Bestil campingpladser ved Gardasøen (reklamelink)

Bestil biludlejning ved Gardasøen (reklamelink)

Bestil aktiviteter ved Gardasøen (reklamelink)

Nikita L. Christiansen

På Rejs Dig Lykkelig deler jeg ud af mine erfaringer, rejsetips og praktiske informationer fra mine mange rejser og oplevelser i udlandet, men også i Danmark.
Jeg har rejst i 40+ lande og har drevet rejsebloggen siden 2017. I 2021 gik jeg fuldtid på Rejs Dig Lykkelig, hvilket har gjort det til en af Danmarks største og mest succesfulde rejseblogs.

Se historier

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *