6 Skønne Byer ved Gardasøen - Rejs Dig Lykkelig

6 Skønne Byer ved Gardasøen

Planlægger du en ferie ved Gardasøen i Italien? Glem ikke at tjekke denne liste over de skønneste byer ved Gardasøen.

Gardasøen ligger i Norditalien og er præget af et dramatisk og naturskønt landskab. Her bliver du mødt af storslået natur og hyggelige små byer, der er drysset udover kysten som perler på en snor.

En ferie ved Gardasøen byder på alt fra gamle middelalderborge, varme kilder og brusende vandfald til høje bjerge og dejlig italiensk mad og vin.

Der er selvfølgelig også massevis af attraktioner for hele familien samt rig mulighed for, at være aktiv på land eller til vands.

Det er altså slet ikke så svært at forstå, hvorfor Gardasøen er så populært et rejsemål i Italien for os danskere. Her får du en liste over seks skønne byer ved Gardasøen, som du bestemt ikke bør gå glip af!

Artiklen fortsætter under boksen.

Gode sider til planlægning af rejsen:

Find hoteller ved Gardasøen (reklamelink)

Find campingpladser ved Gardasøen (reklamelink)

Find biludlejning ved Gardasøen (reklamelink)

Find aktiviteter ved Gardasøen (reklamelink)

 

De Skønneste Byer ved Gardasøen:


1. Sirmione

Det er ganske enkelt umuligt, at lave en liste over de skønneste byer ved Gardasøen uden at nævne Sirmione. Den billedskønne by er smukt beliggende på en lille halvø og er blandt de mest populære feriebyer ved Gardasøen.

Den eneste måde at komme ind til Sirmione på, er ved at krydse en vindebro, som tilhører Castello di Sirmione.

Castello di Sirmione er en gammel Scaligerborg, der menes at være en af de bedst bevarede fæstninger i hele Italien! Sirmione er en charmerende by, som emmer af historie.

Udover den berømte Scaligerborg, kan du også udforske hyggelige gader, smukke haver, gamle ruiner, fæstningsmure og meget mere. Glem ikke at besøge Grotte di Catullo, Jamaica Beach og Terme di Sirimione.

Sirmione - Rejs Dig Lykkelig

 

2. Torbole

Torbole er en historisk gammel fiskerby i den nordlige ende af Gardasøen. Byen er især kendt for sin luftige og til tider kølige vinde, der gør det til et ideelt sted til, at dyrke windsurfing og sejlads.

Derudover byder Torbole også på mange storslåede naturoplevelser med gode muligheder for vandring, klatring og mountainbike-kørsel.

Du kan f.eks. gå en tur på Busatte – Tempesta Forest Path, nyde udsigten fra Belvedere Viewpoint eller besøge Marmitte dei Giganti.

 

3. Lazise

En liste over de skønneste byer ved Gardasøen er selvfølgelig ikke komplet uden at nævne Lazise. Det er en af de absolut mest populære byer ved Gardasøen!

Her bliver du mødt af en yderst charmerende gammel by med middelalderlige bymure og byporte. Lazise byder desuden på flere gode sandstrande, hyggelige små gader og en charmerende lille venetiansk havn.

Hovedattraktionen i Lazise er den gamle borg, Castello Scaligero di Lazise, der desværre kun kan opleves udefra.

Under dit besøg i Lazise er der rig mulighed for, at holde en pause på byens store udvalg af butikker, restauranter, caféer og barer. Hvis du vil overnatte i byen, kan du finde gode hoteller i Lazise her (reklamelink).

6 Skønne Byer ved Gardasøen - Lazise - Rejs Dig Lykkelig

 

4. Limone Sul Garda

Limone Sul Garda er en af de smukkeste og mest billedskønne byer ved Gardasøen. Den er beliggende helt nede ved søbredden i et dramatisk landskab med tårnhøje bjerge på den ene side og søen på den anden side.

Det gamle fiskerleje er kendt for sine duftende citroner, som engang var byens levebrød. I dag er der mere fokus på turismen, men du kan stadig se citrontræer og besøge et par citronhuse.

Udover citroner, byder Limone også på hyggelige smalle stræder og farverige huse, som nærmest er blevet drysset udover bjergsiden.

I Limone Sul Garda kan du desuden besøge byens charmerende havn, gå en tur på promenaden og nyde et lækkert måltid italiensk mad på en byens restauranter.

Limone Sul Garda - Rejs Dig Lykkelig

 

5. Malcesine

En anden smuk by ved Gardasøen er Malcesine, som er beliggende for foden af bjergkæden, Monte Baldo.

Her er der fyldt med smalle brostensgader, gamle middelalderbygninger, betagende udsigter og en hyggelig havn med gode spisesteder.

Hovedattraktionen i Malcesine er byens gamle Scaligerborg fra 1300-tallet. Det siges, at den verdensberømte forfatter, Goethe, har været fængslet derinde i forbindelse med en misforståelse.

I dag har du mulighed for, at besøge borgen, som er hjem til et historisk- og naturvidenskabeligt museum. Der er også et tårn, hvorfra der er en fantastisk panoramaudsigt over Gardasøen.

 

6. Riva del Garda

I den nordligste ende af Gardasøen ligger den historiske og farverige by, Riva del Garda. Den er beliggende i de fineste omgivelser med stejle klipper og høje bjerge på den ene side og Gardasøens blå bølger på den anden side.

Riva del Garda er den næststørste af de mange byer ved Gardasøen og byder på et rigt forlystelsesliv med gode shopping- og underholdningsmuligheder.

Ikke nok med det, så byder Riva del Garda også på mange historiske bygninger, en hyggelig lille havn og meget mere.

6 Skønne Byer ved Gardasøen - Riva del Garda - Rejs Dig Lykkelig

Det var alt på denne liste over de skønneste byer ved Gardasøen i Italien. Hvad er dine favoritbyer ved Gardasøen? Hvilke drømmer du mest om at besøge? Skriv gerne en kommentar længere nede på siden.

Læs flere artikler fra Italien:

• 22 Seværdigheder ved Gardasøen

• Hvor skal man bo ved Gardasøen?

Vigtige ting du SKAL vide inden rejsen til Italien

• 6 Gode Campingområder i Italien

… Eller læs alle artikler fra Gardasøen eller Italien

Planlæg din rejse til Gardsøen:

Find hoteller ved Gardasøen (reklamelink)

Find campingpladser ved Gardasøen (reklamelink)

Find biludlejning ved Gardasøen (reklamelink)

Find aktiviteter ved Gardasøen (reklamelink)

Nikita L. Christiansen

På Rejs Dig Lykkelig deler jeg ud af mine erfaringer, rejsetips og praktiske informationer fra mine mange rejser og oplevelser i udlandet, men også i Danmark.
Jeg har rejst i 40+ lande og har drevet rejsebloggen siden 2017. I 2021 gik jeg fuldtid på Rejs Dig Lykkelig, hvilket har gjort det til en af Danmarks største og mest succesfulde rejseblogs.

Se historier

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *