Hvor skal man bo i Nice - Rejs Dig Lykkelig

Hvor skal man bo i Nice, Frankrig?

Leder du efter de bedste steder at bo i Nice som turist? Glem ikke at tjekke denne guide til, hvor man skal bo i Nice, Frankrig.

Hvor skal man bo i Nice? Det kan være rigtig svært at finde ud af, hvor det er bedst at bo i Nice som turist. Med et befolkningstal på knap 1 million indbyggere i hele storbyområdet, er Nice nemlig den femtestørste by i Frankrig.

Den populære turistby kaldes også for Rivieraens dronning og er smukt beliggende i skyggen af grønne bjerge og azurblåt hav.

I Nice bliver du mødt af mange flotte kvarterer og områder. Det er dog ikke alle områderne, der er lige gode at bo i under din ferie. Heldigvis, er der hjælp på vej!

Her får du en guide til, hvor man skal bo i Nice som turist. Inden du fortsætter, må du heller ikke glemme at læse min artikel om gode oplevelser i Nice.

Artiklen fortsætter under boksen.

Gode sider til planlægning af rejsen:

Bestil fly til Nice (reklamelink)

Bestil hotel i Nice (reklamelink)

Bestil pakkerejse til Nice (reklamelink)

Bestil biludlejning i Nice (reklamelink)

Bestil aktiviteter i Nice (reklamelink)

 

Hvor skal man bo i Nice, Frankrig?


1. Vielle Ville: For førstegangsrejsende

Vielle Ville kaldes også for Vieux Nice og er byens gamle bydel. Her bliver du mødt af en labyrint af smalle brostensgader med gamle gule huse, flotte pladser, livlige restauranter og charmerende specialbutikker.

Hvis du besøger Nice for første gang, bør du helt klart overveje at bo i Vielle Ville! Området betragtes nemlig som byens historiske hjerte og er fyldt med populære seværdigheder.

I Vielle Ville er der fokus på kultur, arkitektur og historie, men det har også en god beliggenhed. Ja, faktisk ligger det kun en kort gåtur fra centrum, gode transportforbindelser og flere dejlige strande i Nice.

Ulempen ved at bo i den gamle bydel er til gengæld, at det er det mest turistede område i byen. Det er dermed ikke helt billigt, at finde et hotel her!

Hvis Vielle Ville lyder som det perfekte sted i Nice for dig, kan du finde mange gode hoteller i den gamle bydel her (reklamelink).

Hvor skal man bo i Nice, Frankrig - Den Gamle Bydel - Rejs Dig Lykkelig

 

2. Le Port: For trendy omgivelser

Hvis du undrer dig over, hvor man skal bo i Nice for de mest trendy omgivelser, er Le Port helt klart svaret!

Det trendy kvarter er centreret omkring byens flotte og farverige havn, Port Lympia. Her bliver du mødt af en skøn maritim atmosfære såvel som mange gode fiskerestauranter, trendy caféer og smarte barer.

Le Port er et fantastisk sted til, blot at gå rundt og nyde omgivelserne. Her kan du se mange flotte både og nyde de smukke udsigter overalt i området.

Det smarte kvarter ligger i kort gåafstand til den gamle bydel, men ligger alligevel lidt væk fra de værste turistmasser.

Du kan med fordel kigge efter hoteller i Le Port her (reklamelink). Der er desværre ikke så mange hoteller og overnatningsmuligheder ved havnen, så husk at bestille i god tid!

 

3. Promenade des Anglais: For strandløver

Promenade des Anglais er en 7 kilometer lang strandpromenade, som nok er byens mest berømte vartegn. Hele vejen langs promenaden ligger fine strande, gode hoteller og restauranter side om side.

Den brede strandpromenade er flankeret med høje palmetræer og bænke, hvor du kan sidde og nyde udsigten over det azurblå hav.

Her kan du gå eller løbe ture, slappe af på stranden og meget mere. Vær dog opmærksom på, at byens stenstrande ikke er de bedste.

Den populære promenade byder desuden på gode transportforbindelser og har en god placering tæt på andre bydele og gode shoppingmuligheder. Det er dog et meget populært område, så forbered dig på mange mennesker.

Promenade des Anglais byder på rigtig mange luksushoteller, så forvent skyhøje priser – især i centrum. Det kan især anbefales, at bo i distriktet Le Carré d’Or.

Lyder den berømte promenade som det bedste sted at bo i Nice for dig? Så kan du finde mange gode hoteller nær promenaden her (reklamelink).

Promenade des Anglais - Rejs Dig Lykkelig

 

4. Jean Médecin: For shopaholics

Jean Médecin er et andet rigtig godt bud på, hvor man skal bo i Nice som turist! Jean Médecin er et stort, travlt og moderne kvarter, der er kendt som den nye bydel i Nice.

Området domineres af den store boulevard af samme navn, hvor du kan shoppe til du segner. Her er der fyldt med butikker, stormagasiner og restauranter. Det er dermed det bedste sted at bo i Nice for shopaholics!

I Jean Médecin er du desuden i gåafstand til andre populære områder og store attraktioner. Der er også et pulserende natteliv med mange klubber og barer.

Ikke nok med det, så er der også gode transportforbindelser til resten af byen. Vær opmærksom på, at det populære område tiltrækker mange mennesker! Heldigvis er gaderne dog så store, at det ikke føles kompakt.

Hotelpriserne i kvarteret ligger som regel i den høje ende, men du kan indimellem finde gode tilbud. Se efter hoteller i Jean Médecin her (reklamelink).

Jean Médecin - Rejs Dig Lykkelig

 

5. Cimiez: For familier

Hvis du er på udkig efter et mere roligt kvarter i Nice, bør du kraftigt overveje at bo i Cimiez. Den tilbagelænede og fredfyldte atmosfære tiltrækker især mange børnefamilier.

Cimiez er beliggende på en bakke nord for centrum og er ikke nær så centralt, som de tidligere nævnte områder. Det er til gengæld et meget smukt og historisk kvarter.

Det fungerer primært som et beboelsesområde, men der er alligevel lidt historiske seværdigheder og museer i området. Der er desuden også mange flotte parker og spektakulære udsigter!

I Cimiez slipper du for de værste turistmængder, men du skal forberede dig på, at gå et godt stykke ind til centrum. Det tager desuden ret lang tid, at gå ned til stranden.

Hvis du gerne vil bo i det rolige område i Nice, kan du med fordel kigge efter hoteller i Cimiez her (reklamelink).

 

6. Gambetta: For budgetrejsende

Leder du efter, hvor man skal bo i Nice som budgetrejsende? Så er Gambetta et af de bedste steder at bo i den dejlige franske ferieby!

Gambetta er primært et roligt beboelsesområde og ligger omkring 20 minutters gang fra den gamle bydel. Hvis du vælger at bo her, kræver det dermed en rask gåtur til mange af byens største seværdigheder.

Der findes dog også lidt seværdigheder i Gambetta ligesom der er et udmærket og multikulturelt udvalg af restauranter og butikker.

Gambetta har desuden gode transportforbindelser til resten af byen såvel som lufthavnen. Hotellerne i kvarteret spænder i alle prisklasser, men de billigste ligger lidt væk fra stranden og havet.

Lyder Gambetta som det perfekte sted i Nice for dig? Så kan du finde mange gode hoteller i Gambetta her (reklamelink).

Hvor skal man bo i Nice - Rejs Dig Lykkelig

Det var alt i denne guide til, hvor man skal bo i Nice som turist. Har du allerede besøgt Nice? Hvis ja, hvilke områder var så dine favoritter? Skriv gerne en kommentar længere nede på siden.

Læs flere artikler fra Frankrig:

• 17 Gode Oplevelser i Nice, Frankrig

• Shopping Guide til Nice

Vigtige ting at vide inden rejsen til Frankrig

• De Bedste Rejsemål i Frankrig

… Eller læs alle artikler fra Frankrig

Planlæg din rejse til Nice:

Bestil fly til Nice (reklamelink)

Bestil hotel i Nice (reklamelink)

Bestil pakkerejse til Nice (reklamelink)

Bestil biludlejning i Nice (reklamelink)

Bestil aktiviteter i Nice (reklamelink)
Nikita L. Christiansen

På Rejs Dig Lykkelig deler jeg ud af mine erfaringer, rejsetips og praktiske informationer fra mine mange rejser og oplevelser i udlandet, men også i Danmark.
Jeg har rejst i 40+ lande og har drevet rejsebloggen siden 2017. I 2021 gik jeg fuldtid på Rejs Dig Lykkelig, hvilket har gjort det til en af Danmarks største og mest succesfulde rejseblogs.

Se historier

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *