Hvor skal man bo i Stockholm - Kungsholmen - Rejs Dig Lykkelig

Hvor skal man bo i Stockholm?

Leder du efter de bedste steder at bo i Stockholm som turist? Glem ikke at tjekke denne guide til, hvor man skal bo i Stockholm, Sverige.

Den svenske hovedstad er en af de mest fantastiske storbyer i Europa! Her bliver du mødt af flotte gamle bygninger, charmerende gader, historiske seværdigheder og spændende oplevelser.

Stockholm er bygget ovenpå 14 øer og er hjem til næsten 1 million indbyggere. Det er dermed den største by i Sverige.

Ikke nok med det, så er byen også omgivet af flot natur og mere end 24.000 øer! Dette har resulteret i, at Stockholm er fyldt med hyggelige kanaler, holme og en verdensberømt Skærgård.

Hvis du har planer om at besøge den svenske hovedstad, skal du blive hængende lidt endnu. Her får du en guide til, hvor man skal bo i Stockholm som turist.

Inden du fortsætter, må du heller ikke glemme at læse min artikel om must-see seværdigheder i Stockholm.

Artiklen fortsætter under boksen.

Gode sider til planlægning af din storbyferie:

Bestil fly til Stockholm (reklamelink)

Bestil hotel i Stockholm (reklamelink)

 Bestil pakkerejse til Stockholm (reklamelink)

Bestil biludlejning i Stockholm (reklamelink)

Bestil oplevelser i Stockholm (reklamelink)

 

Hvor skal man bo i Stockholm?


1. Gamla Stan

Hvis du besøger Stockholm for første gang, bør du kraftigt overveje at bo i Gamla Stan! Ja, faktisk er det et af de bedste steder at bo for de fleste typer rejsende.

Gamle Stan er den historiske gamle bydel i Stockholm og blev grundlagt for hundredvis af år siden. Her bliver du mødt af historisk charme med smalle brostensgader, farverige gamle huse og attraktioner i massevis.

Derudover byder Gamla Stan på et bredt udvalg af restauranter, caféer, specialforretninger og souvenirbutikker. Det er et ret kompakt område, så det er nemt at gå rundt til fods.

Hvis du vil bo i Gamla Stan, skal du forberede dig på, at den centrale placering også betyder store turistmængder. Du kan finde mange gode hoteller i Gamla Stan her (reklamelink).

Gamla Stan - Rejs Dig Lykkelig

 

2. Norrmalm

Er du i tvivl om, hvor man skal bo i Stockholm for at få de bedste shoppingmuligheder? Så bør du helt klart overveje, at finde et hotel i Norrmalm!

Norrmalm ligger lige nord for Gamla Stan og er Stockholms moderne centrum. Det kommercielle område byder på en levende atmosfære og er propfyldt med butikker, stormagasiner, shoppingcentre, restauranter, caféer og barer.

Der er desuden rigtig gode transportforbindelser til resten af byen, da det er her du finder hovedbanegården, Centralstationen.

Norrmalm byder også på mange attraktioner og et stort udvalg af hoteller i alle prisklasser. Ulemperne ved bydelen er, at der kan være ret mange mennesker samtidig med, at der ikke er specielt charmerende.

Lyder Stockholms moderne centrum som noget for dig? Så kan du med fordel kigge efter hoteller i Norrmalm her (reklamelink).


Læs også:  Shopping Guide til Stockholm

 

3. Södermalm

Södermalm er beliggende syd for Gamla Stan og er en af de hippeste bydele i Stockholm. Det gamle arbejderkvarter minder lidt om Vesterbro i København og byder på en kreativ atmosfære.

Her er der fyldt med hipsters, farverige huse, skæve caféer, spændende gallerier, bakkede gader, flotte udsigtspunkter og store grønne områder.

Ikke nok med det, så byder Södermalm også på mange moderigtige butikker og et livligt natteliv, der kan være lidt støjende om aftenen. Det ligger i et flot bakket landskab, men der er ikke så mange seværdigheder og hoteller.

Hvis du gerne vil være tæt på resten af Stockholm, er det en god idé, at finde et hotel i den nordlige ende af øen. Du kan finde gode hoteller i Södermalm her (reklamelink).

Hvor skal man bo i Stockholm - Södermalm - Rejs Dig Lykkelig

 

4. Östermalm

Östermalm ligger nordøst for Gamla Stan og er et stort og elegant kvarter i Stockholm. Ja, faktisk er det kendt som byens mest velhavende område.

I Östermalm er der fyldt med velholdte bygninger, eksklusive butikker, smarte restauranter og fine caféer. Der er også rigtig mange skønne parker, gode museer og lidt andre spændende attraktioner.

Det elegante kvarter byder desuden på et livligt natteliv med et enormt udvalg af barer, pubber og natklubber.

På trods af Östermalms elegante ydre, er det faktisk muligt, at finde billigere overnatningsmuligheder end i centrum. Du kan med fordel kigge efter hoteller i Östermalm her (reklamelink).

 

5. Djurgården

Hvis du undrer dig over, hvor man skal bo i Stockholm med børn, så er Djurgården et rigtig godt bud! Djurgården er en fredfyldt og naturskøn grøn ø med en rolig atmosfære.

Mange familier vælger at bo på øen, fordi der er fyldt med åbne områder samtidig med, at der er stort antal seværdigheder. Det er her du finder Skansen, ABBA-museet, Gröna Lund, Vasamuseet og mange andre attraktioner.

Djurgården ligger forholdsvis tæt på centrum og er forbundet til fastlandet med en bro. Der er ikke så mange offentlige transportforbindelser, men der er stadig sporvogne og færger.

På Djurgården er der gode muligheder for, at nyde naturen og de mange attraktioner. Der er til gengæld ret stille om aftenen, da der ikke så mange shopping- og spisemuligheder.

Lyder Djurgården som det perfekte sted i Stockholm for dig og din familie? Så kan du finde hoteller på Djurgården her (reklamelink).

Djurgården - Rejs Dig Lykkelig

 

6. Vasastan

Vasastan ligger nordvest for centrum og er dejligt beboelseskvarter med en skøn lokalstemning. Her er der ikke så mange turister, og dermed heller ikke så mange seværdigheder og attraktioner.

Du bliver derimod mødt af et roligt beboelsesområde med en livlig restaurantscene. Her er der nemlig mange hyggelige caféer, gode restauranter og spændende genbrugsbutikker.

Ikke nok med det, så byder Vasastan også på en del grønne parker, hvor du kan slappe af langt væk fra storbyens stress og jag.

Vasastan har gode transportforbindelser til resten af byen samtidig med, at det er muligt, at finde billige overnatninger. Du kan med fordel kigge efter hoteller i Vasastan her (reklamelink).

 

7. Kungsholmen

Leder du efter, hvor man skal bo i Stockholm for at få en afslappende storbyferie? Så bør du kraftigt overveje Kungsholmen!

Den tilbagelænede ø ligger vest for Norrmalm, og fungerer mest af alt som et roligt beboelsesområde. Her bliver du mødt af flotte gamle bygninger, grønne parker, dejlige stier og kulturelle oplevelser.

Kungsholmen byder desuden på et bredt udvalg af restauranter og caféer ligesom der også er gode transportforbindelser til centrum.

Eftersom at Kungsholmen dækker over et stort område, kan det være en god idé, at bo så tæt på centrum som muligt. På den måde, kan du faktisk sagtens gå derind ved hjælp af en rask gåtur.

Vil du gerne overnatte på den fredelige ø i Stockholm? Så kan du finde mange gode hoteller på Kungsholmen her (reklamelink).

Hvor skal man bo i Stockholm - Kungsholmen - Rejs Dig Lykkelig

Det var alt i denne guide til, hvor man skal bo i Stockholm som turist. Har du allerede besøgt Stockholm? Hvis ja, hvilke områder var så dine favoritter? Skriv gerne en kommentar længere nede på siden.

Læs flere artikler fra Stockholm:

• 25 Seværdigheder i Stockholm

Shopping Guide til Stockholm

… Eller læs alle artikler fra Stockholm eller Sverige

Planlæg din tur til Stockholm:

Bestil fly til Stockholm (reklamelink)

Bestil hotel i Stockholm (reklamelink)

 Bestil pakkerejse til Stockholm (reklamelink)

Bestil biludlejning i Stockholm (reklamelink)

Bestil oplevelser i Stockholm (reklamelink)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *