Shopping i Stockholm - Drottninggatan - Rejs Dig Lykkelig

Stockholm Shopping Guide: Shopping i Stockholm

Leder du efter shopping i Stockholm? Glem ikke at tjekke denne guide med en liste over de bedste steder til shopping i Stockholm, Sverige.

Når du tænker på europæiske shoppingbyer, er det formentligt byer som Milano, Paris og London, der først kommer til dine tanker. Men vidste du, at Stockholm faktisk også er en af Europas bedste shoppingbyer?

Ja, faktisk er den svenske hovedstad propfyldt med gode shoppingmuligheder. Her finder du alt fra lange gågader og store shoppingcentre til farverige markeder og flotte stormagasiner.

Hvis du planlægger en storbyferie i Stockholm, skal du blive hængende lidt endnu. Her får du en guide til de bedste steder til shopping i Stockholm, Sverige.

Artiklen fortsætter under boksen.

Gode sider til planlægning af din storbyferie:

Bestil fly til Stockholm (reklamelink)

Bestil hotel i Stockholm (reklamelink)

 Bestil pakkerejse til Stockholm (reklamelink)

Bestil biludlejning i Stockholm (reklamelink)

Bestil oplevelser i Stockholm (reklamelink)

 

De Bedste Steder til Shopping i Stockholm:


1. Drottninggatan

Det er umuligt at lave en liste over de bedste steder til shopping i Stockholm uden at nævne Drottninggatan. Den strækker sig over 1,5 kilometer og er kendt som Stockholms største gågade.

Drottninggatan er beliggende i forretningsområdet, Norrmalm, i centrum af byen og er ekstremt populær! Her finder du moderigtige butikker, restauranter, caféer og barer i alle afskygninger.

De mange butikker på Drottninggatan inkluderer bl.a. store butikskæder som Zara, H&M, Monki, Lindex, Intersport, Pandora og mange andre.

Shopping i Stockholm - Drottninggatan - Rejs Dig Lykkelig
Foto af Tomas WilliamsUnsplash

 

2. Åhléns City

Åhléns City er et stormagasin, som er beliggende på hjørnet af Drottninggatan og Klarabergsgatan i Norrmalm. Det kæmpestore stormagasin byder på et bredt udvalg af varer, som er spredt udover flere etager.

Her kan du shoppe alt fra tøj, sko og tasker til makeup, bøger og boligartikler. Der er også et par spisesteder og et supermarked, hvor du kan købe alverdens produkter. Det er altså bestemt ikke uden grund, at Åhléns City er uhyre populær!

 

3. Mall of Scandinavia

Lidt uden for centrum ligger Mall of Scandinavia, som er Nordens næststørste shoppingcenter. Det er også netop derfor, at det er et af de absolut bedste steder til shopping i Stockholm!

Mall of Scandinavia byder på omkring 224 butikker og spisesteder i alle prisklasser. Her kan du bl.a. shoppe i butikker som Mango, Zara, Gina Tricot, Tommy Hilfiger, Michael Kors, H&M, Boss, GANT, Pull&Bear og Decathlon.

Hvis sulten melder sig, er der også en lang række gode restauranter, caféer og fastfoodkæder. Du kan f.eks. spise på Max, som er svenskernes foretrukne fastfoodkæde.

Shopping i Stockholm - Mall of Scandinavia - Rejs Dig Lykkelig

 

4. Birger Jarlsgatan

Hvis du er på udkig efter luksus shopping i Stockholm, er Birger Jarlsgatan helt klart stedet du skal tage hen! I den sydlige ende af gaden, finder du nogle af den svenske hovedstads mest eksklusive designerbutikker.

Prada, Gucci, Louis Vuitton og Moncler er bare nogle af de mange svinedyre designerbutikker, som du finder på Birger Jarlsgatan.

Glem heller ikke at udforske det omkringliggende område, som ligeledes byder på et bredt udvalg af mærkevarerforretninger og luksusbutikker.


Læs også: Hvor skal man bo i Stockholm?

 

5. Gamla Stan

Gamla Stan er Stockholms hyggelige gamle bydel. Her oser der af charme med smalle brostensgader, gamle farverige bygninger og historiske attraktioner.

De mest populære shoppinggader i Gamla Stan er gågaden Västerlånggatan og hovedgaden Stora Nygatan. Vær dog opmærksom på, at der primært er fyldt med turister og souvenirbutikker i massevis.

Hvis du er på udkig efter lokale varer, skal du i stedet gå en tur ned i sidegaderne. Her er der nemlig fyldt med autentiske små selvstændige butikker, som sælger brugskunst, antikviteter og håndværk.

Gamla Stan - Rejs Dig Lykkelig

 

6. Gallerian

Gallerian åbnede dørene helt tilbage i 1976 og er dermed det ældste shoppingcenter i Stockholms centrum. Centret er hjem til lidt over 50 butikker samt 24 restauranter og caféer.

De mange butikker i Gallerian byder på en god blanding af svenske og internationale mærker. Her kan du svinge kreditkortet i Levi’s, Victoria’s Secret, Nike, Foot Locker, Normal, IKEA og mange andre butikker.

 

7. Nordiska Kompaniet

På Hamngatan i centrum af byen, finder du Nordiska Kompaniet, som ofte blot kaldes for NK. Nordiska Kompaniet er kendt som Stockholms ældste og fineste stormagasin.

Det er beliggende i en ikonisk bygning, som er meget smuk! Ja, faktisk er der så elegant, at det ved første øjekast nemt kan forveksles med Galeries Lafayette i Paris.

Inde i Nordiska Kompaniet er der propfyldt med dyre og stilfulde designervarer. Her finder du alt fra modetøj, sko og accessoires til smykker, krystaller og boligtilbehør fra de fineste brands.

Nordiska Kompaniet - Rejs Dig Lykkelig

 

8. Biblioteksgatan

Biblioteksgatan ligger lige ved siden af Birger Jarlsgatan og er endnu et populært sted til designer shopping i Stockholm. Den trendy gågade er propfyldt med gode butikker fra internationale og svenske brands.

Her kan du svinge kreditkortet i designerbutikker som Tommy Hilfiger, Diesel, Georg Jensen, Boss, Ralph Lauren, Michael Kors, By Malene Birger og mange andre.

Det er det perfekte sted til shopping i Stockholm for enhver fashionista, som er på udkig efter de seneste modetrends!


Læs også: 25 Must-See Seværdigheder i Stockholm

 

9. Sturegallerian

Sturegallerian ligger i centrum af Stockholm og bliver betragtet som byens mest glamourøse indkøbscenter. Det er beliggende i meget smuk bygning og byder på et bredt udvalg af luksuriøse designerbutikker.

Udover butikker, er Sturegallerian også hjem til flere gode og formelle restauranter, caféer og barer. Der er desuden også et flot gammelt badehus, som er tilgængeligt for offentligheden.

 

10. SoFo på Södermalm

Hvis du leder efter alternativ shopping i Stockholm, er det et must at smutte en tur forbi SoFo. Dette er et kvarter på Södermalm, som er en trendy ø med en kreativ og tilbagelænet atmosfære.

I SoFo bliver du mødt af funky og hippe bohemebutikker, vintagebutikker og genbrugsforretninger, men også mærkevarerbutikker og designerforretninger i massevis.

Nogle af de mest populære shoppinggader i SoFo i Stockholm er Götgatan, Bondegatan, Kocksgatan og Skånegatan. SoFo byder desuden også på rigtig mange hippe caféer, smarte restauranter og livlige barer.

Shopping i Stockholm - Södermalm - Rejs Dig Lykkelig

Det var alt på denne liste over de bedste steder til shopping i Stockholm. Hvad er dine favoritsteder til shopping i Stockholm? Hvilke steder vil du helst besøge? Skriv gerne en kommentar længere nede på siden.

Læs flere artikler fra Stockholm:

• 25 Seværdigheder i Stockholm

• Hvor skal man bo i Stockholm?

… Eller læs alle artikler fra Stockholm eller Sverige

Planlæg din tur til Stockholm:

Bestil fly til Stockholm (reklamelink)

Bestil hotel i Stockholm (reklamelink)

 Bestil pakkerejse til Stockholm (reklamelink)

Bestil biludlejning i Stockholm (reklamelink)

Bestil oplevelser i Stockholm (reklamelink)
Nikita L. Christiansen

På Rejs Dig Lykkelig deler jeg ud af mine erfaringer, rejsetips og praktiske informationer fra mine mange rejser og oplevelser i udlandet, men også i Danmark.
Jeg har rejst i 40+ lande og har drevet rejsebloggen siden 2017. I 2021 gik jeg fuldtid på Rejs Dig Lykkelig, hvilket har gjort det til en af Danmarks største og mest succesfulde rejseblogs.

Se historier

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *