Museumsøen på Berlin - Bode Museum - Rejs Dig Lykkelig

Museumsøen i Berlin

Planlægger du at besøge Museumsøen i Berlin? Glem ikke at læse denne artikel med en gennemgang af de mange museer på museumsøen i Berlin.

Museumsøen ligger på den nordlige spids af Spree-øen midt i Berlins historiske centrum.

Med fem verdensberømte museer er det ikke bare Berlins ældste og vigtigste museumskompleks, men også et af de vigtigste i Europa.

Under 2. verdenskrig blev mere end 70% af Museumsøen beskadiget, men heldigvis blev det smukke område langsomt genopbygget!

I dag er Museumsøen optaget på UNESCOs verdensarvsliste og er blandt de mest populære seværdigheder i Berlin.

De fem museer på øen byder på tusindvis af kunstneriske og kulturelle udstillinger gennem menneskehedens 6.000 år lange historie. Det er også netop derfor, at det er et must at besøge mindst ét af museerne.

Men hvilket museum skal du egentligt besøge? Her får du et overblik over de fem verdensberømte museer på Museumsøen i Berlin.

Tip: Hvis du har planer om at fordybe dig i alle museerne, bør du kraftigt overveje at købe følgende:

 Museumspas til Museumsøen (reklamelink)

 

Pergamonmuseet


Pergamonmuseet er ikke bare et af de mest populære museer i Berlin, men også et af verdens vigtigste arkæologiske museer.

Her kan du bl.a. se nogle af verdens største oldtidsfund samt fascinerende arkæologiske fund fra gamle ægyptiske, hellenistiske og byzantinske kulturer i Mellemøsten.

Pergamon-museet er kæmpestort, men det skal det selvfølgelig også være for at rumme hele græske templer og byzantinske byer.

Museet har fået sit navn efter sin hovedattraktion, Pergamonalteret, som stammer fra det 2. århundrede f.Kr. Der er også mange andre populære udstillinger derinde, såsom Istharporten fra Babylon og islamisk kunst.

Pergamonmuseet - Rejs Dig Lykkelig

 

Altes Museum


Altes Museum er det ældste museum på Museumsøen i Berlin – og navnet betyder da heller ikke overraskende ’Det Gamle Museum’.

Museet er beliggende i en smuk neoklassisk bygning og byder på en imponerende stor antiksamling.

Her kan du rejse tilbage i tiden og beundre kunst og kultur fra grækernes, etruskernes og romernes antikke æra. Udstillingerne består primært af vaser, skulpturer, våben, smykker og mønter.

Det kan dermed være lidt tungt og kedeligt, hvis du ikke interesserer dig for netop dette. Køb billetter til Altes Museum her (reklamelink).

Museumsøen på Berlin - Altes Museum - Rejs Dig Lykkelig

 

Alte Nationalgalerie


Alte Nationalgalerie – eller Det Gamle National Galleri – er et af Berlins mange kunstmuseer. Det er placeret inde i en smuk gammel bygning, som til forveksling ligner et græsk tempel.

Her udstilles der vigtige værker i form af malerier og skulpturer fra det 19. århundrede.

De mange værker dækker over alt fra klassicismen, romantikken og Biedermeier til fransk ekspressionisme og tidlig tysk impressionisme.

Alte Nationalgalerie er et af de bedste museer i Berlin, hvis du er kunstinteresseret. Du kan med fordel købe billetter til Alte Nationalgalerie her (reklamelink).

Alte Nationalgalerie - Rejs Dig Lykkelig

 

Neues Museum


Neues Museum betyder ’Det Nye Museum’ og er helt klart et af de bedste og mest populære museer på Museumsøen i Berlin.

Museet blev alvorligt beskadiget under 2. verdenskrig og har faktisk lagt i ruiner i årevis. Det var først i 2009, at museet genåbnede efter at have været lukket i mere end 70 år!

I dag byder Neues Museum på en imponerende egyptisk og forhistorisk samling af arkæologiske artefakter.

Udover fund fra det gamle Egypten, kan du også se fund fra stenalderen, bronzealderen, jernalderen og meget mere.

Højdepunkterne på Neues Museum inkluderer bl.a. et stort antal mumier, den berømte buste af den ægyptiske dronning Nefertiti samt Guldhatten fra den sene bronzealder.

 

Bode Museum


Det sidste af de fem verdensberømte museer på Museumsøen i Berlin er Bode Museum, som nok er det mest fotograferede (hvert fald udefra).

Museet er bl.a. hjem til en fascinerende skulptursamling samt byzantinske kunstværker fra det 3. århundrede frem til det 15. århundrede.

Bode Museum byder desuden også på en stor samling med tusindvis af mønter og medaljer. Ja, faktisk er det en af de vigtigste møntsamlinger i verden! Køb dine billetter til Bode Museum her (reklamelink).

Bode Museum - Rejs Dig Lykkelig

 

Hvilket museum skal du vælge?


Medmindre du er MEGET interesseret i specifikke udstillinger på de enkelte museer, bør du kraftigt overveje at besøge Pergamonmuseet. Det er helt klart det bedste og mest populære museum på Museumsøen i Berlin.

Et andet interessant museum er Neues Museum, som de fleste bliver overraskede over. Det er nemlig også et rigtig godt museum!

Hvis du har mere tid tilovers, kan du eventuelt overveje at besøge nogle af de andre museer på Museumsøen.

Museumsøen på Berlin - Rejs Dig Lykkelig

Det var alt i denne artikel med en gennemgang af de fem verdensberømte museer på Museumsøen i Berlin.

Har du allerede besøgt nogle af museerne? Hvis ja, hvilken var så din favorit? Skriv gerne en kommentar længere nede på siden.

Læs flere artikler fra Berlin:

• Rejseguide til Berlin

• 31 Must-See Seværdigheder i Berlin

• 11 Fantastiske Udsigtspunkter i Berlin

• Berlin Shopping Guide

… Eller læs alle artikler fra Berlin eller Tyskland

Planlæg din storbyferie i Berlin:

Bestil fly til Berlin (reklamelink)

Bestil hotel i Berlin (reklamelink)

Bestil pakkerejse til Berlin (reklamelink)

Bestil biludlejning i Berlin (reklamelink)

Bestil oplevelser i Berlin (reklamelink)
Nikita L. Christiansen

På Rejs Dig Lykkelig deler jeg ud af mine erfaringer, rejsetips og praktiske informationer fra mine mange rejser og oplevelser i udlandet, men også i Danmark.
Jeg har rejst i 40+ lande og har drevet rejsebloggen siden 2017. I 2021 gik jeg fuldtid på Rejs Dig Lykkelig, hvilket har gjort det til en af Danmarks største og mest succesfulde rejseblogs.

Se historier

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *