Seværdigheder i Berlin - Rejs Dig Lykkelig

31 Must-See Seværdigheder i Berlin du SKAL opleve

Leder du efter sjove ting at lave i Berlin? Glem ikke at tjekke denne liste med de bedste must-see seværdigheder og oplevelser i Berlin, Tyskland.

Berlin er en af de mest interessante storbyer i Europa. Her bliver du mødt af en dramatisk historie, spændende kultur og smuk arkitektur.

Tysklands hovedstad har været midtpunktet i en hjerteskærende krig og er blevet splittet, genforenet, ødelagt og genopbygget. Berlin er nærmest et monument i sig selv!

Ja, faktisk er der ingen storbyer i verden, der minder helt om Berlin. Hele byen oser af sjæl og charme med fortidens dramatiske hændelser i bakspejlet og idéen om en moderne storby i konstant udvikling.

Der findes hundredvis af seværdigheder i Berlin, så det kan hurtigt blive overvældende for førstegangsbesøgende. Det er ganske enkelt umuligt, at nå det hele på ét enkelt besøg.

Det er netop derfor, at jeg har lavet denne guide til de bedste must-see seværdigheder og oplevelser i Berlin, Tyskland.

Artiklen fortsætter under boksen.

Planlæg din storbyferie i Berlin:

Bestil fly til Berlin (reklamelink)

Bestil hotel i Berlin (reklamelink)

Bestil pakkerejse til Berlin (reklamelink)

Bestil biludlejning i Berlin (reklamelink)

Bestil oplevelser i Berlin (reklamelink)

 

Seværdigheder og Oplevelser i Berlin:


1. East Side Gallery

Selvom at Berlinmuren var mere end 45 kilometer lang, er der ikke meget tilbage i dag.

Ved East Side Gallery kan du se et 1,3 kilometer langt stykke af Berlinmuren. Det er faktisk det længste tilbageværende stykke efter murens fald i 1989.

Du skal dog ikke forvente, at møde en kedelig grå mur. East Side Gallery er nemlig udsmykket af kunstnere fra hele verden.

Det har alt sammen resulteret i et gigantisk kunstværk med 106 malerier, som repræsenterer de politiske forandringer i 1989-1990.

I dag er East Side Gallery kendt som verdens længste friluftgalleri og en af de bedste attraktioner i Berlin. Glem ikke at se værk nr. 66 ”Himlen Over Berlin”, der er lavet af to danske kunstnere.

Læs også: 16 Oversete Seværdigheder i Berlin

Must see seværdigheder i Berlin - East Side Gallery - Rejsdiglykkelig.dk

 

2. Berliner Fernsehturm

Den tyske hovedstad er generelt en meget flad by. Det er dermed umuligt, at undgå det høje fjernsynstårn, som rager 368 meter op i luften.

Fjernsynstårnet er Berlins højeste konstruktion og et stort vartegn. Det er også netop derfor, at det er en af de vigtigste must-see seværdigheder og oplevelser i Berlin.

Tårnets hurtige elevator tager dig op i kuplen i cirka 200 meters højde på blot 40 sekunder. Her bliver du mødt af en spektakulær 360 graders udsigt over Berlin. På en klar dag, kan du se op til 40 kilometer væk!

Du kan også besøge kuplens populære restaurant med roterende gulv. Det tager en halv time at roterer hele vejen rundt imens du nyder en middag med fantastisk udsigt.

Rejsetip: Hvis du vil undgå den berygtede lange kø er det en god idé, at forudbestille dine billetter til Fjernsynstårnet (reklamelink).

Fjernsynstårnet - Rejs Dig Lykkelig

 

3. Hop-on Hop-off Bustur til seværdigheder i Berlin

Det kan anbefales, at starte din storbyferie i Berlin med en bustur i en hop-on hop-off bus. Her kommer du med garanti forbi mange af byens største attraktioner.

Og det bedste af det hele? Du kan hoppe af og på busserne lige når du har lyst!

Det er en rigtig god måde, at opleve byen på samtidig med, at du bliver transporteret rundt mellem seværdighederne. Der findes mange selskaber med hop-on hop-off busser til billige priser.

Du kan med fordel købe dine billetter til hop-on hop-off busser i Berlin her (reklamelink).

Hop-on Hop-off Bus - Rejs Dig Lykkelig
Foto af Waldemar BrandtUnsplash

 

4. Berliner Dom

Berliner Dom er den største, smukkeste og mest fredfyldte domkirke i Berlin. Derfor er den selvfølgelig også blandt de steder, som man bare SKAL se i Berlin!

Den nuværende kirke stod færdig i 1905, så det er en forholdsvis ny domkirke. Den blev dog beskadiget at bombeangreb under 2. verdenskrig og kunne først bruges igen i 1993 imens den var helt færdig i 2002.

I Berliner Dom skal du huske at besøge krypten, hvor den kongelige familie hviler. Du må heller ikke glemme, at tage en tur op i den imponerende grønne kuppel.

Det kræver godt nok lige, at du kæmper dig op af 270 trappetrin. Alligevel er udsigten over Berlin derfra besværet værd!

Berliner Dom - Rejs Dig Lykkelig

 

5. Museumsøen

Museumsøen ligger på den nordlige spids af Spree-øen i Berlins historiske centrum. Det er Berlins ældste og vigtigste museumskompleks med fem verdensberømte museer.

Museumsøen er Europas største kulturelle investeringsprojekt og blev optaget på UNESCO’s Verdensarvsliste i 1999.

De fem museer byder på tusindvis af kunstneriske og kulturelle udstillinger gennem menneskehedens 6.000 år lange historie. Du kan få et hurtigt overblik over museerne på Museumsøen her:

Pergamon Museum (reklamelink)

Altes Museum (reklamelink)

Neues Museum (reklamelink)

Bode Museum (reklamelink)

Altes Nationalgalerie (reklamelink)

Pergamon er det mest populære, fordi det er et af de vigtigste arkæologiske museer i verden. Hvis du ikke er museumsinteresseret kan du også sagtens nøjes med, at gå en tur rundt på museumsøen.

Læs også: Museumsøen i Berlin

Museumsøen - Rejs Dig Lykkelig

 

6. Alexanderplatz

Alexanderplatz er en af de mest livlige og populære pladser i Berlin. Inden for kort gåafstand, finder du et bredt udvalg af butikker, restauranter og attraktioner.

Alexanderplatz er et af byens vigtigste trafikale knudepunkter med gode forbindelser med U-bahn, S-bahn, sporvogne og busser. Pladsen domineres af byens høje TV-tårn, der troner højt over den tyske hovedstad.

Glem ikke at smutte en tur forbi verdensuret, som viser klokken i verdens lande. På toppen af uret, står der en skulptur af solsystemet.

Læs også: Guide til Offentlig Transport i Berlin

Must see seværdigheder i Berlin - Alexanderplatz - Rejsdiglykkelig.dk

 

7. Brandenburger Tor

Du har simpelthen ikke været i Berlin, før du har set Brandenburger Tor for enden af Unter den Linden. Det er den største af alle must-see seværdigheder og oplevelser i Berlin!

Brandenburger Tor er den sidste byport i Berlin, der oprindeligt havde 18 byporte langs den gamle toldmur. Den gamle byport har været Berlins vartegn i mere end 200 år og har både overlevet 2. verdenskrig og Den Kolde Krig.

Byporten blev bygget i 1791 som et symbol på fred. Den endte dog med, at blive et symbol på den delte by under Den Kolde Krig, hvor Øst- og Vestberlin blev adskilt af Berlinmuren.

Dengang var Brandenburger Tor den største grænseovergang og et vigtigt toldsted. I dag er den blevet et symbol på frihed og genforeningen af Tyskland.

Når du besøger Brandenburger Tor er du ikke i tvivl om, at det er Berlins mest populære attraktion. Pladsen omkring byporten er nemlig en vaskeægte turistmagnet. Her vrimler det med turister og gadekunstnere.

Must see seværdigheder i Berlin - Brandenburger Tor - Rejsdiglykkelig.dk

 

8. Madame Tussauds

Den originale Madame Tussauds ligger i London, men Berlin har altså også sin helt egen af slagsen. Madame Tussauds Berlin er hjem til mere end 120 voksfigurer af berømtheder fra hele verden.

Der er især fokus på kendte personer fra Tysklands historie såsom Hitler og Angela Merkel. Der er dog også voksfigurer af mange berømtheder som Elvis Presley og Justin Bieber.

Et besøg på voksmuseet er uden tvivl en af de sjoveste seværdigheder i Berlin for børn og unge. Du kan købe billetter til Madame Tussauds Berlin her (reklamelink).

Læs også: Besøg Madame Tussauds i Berlin

31 Must-See Seværdigheder i Berlin - Madame Tussauds - Rejs Dig Lykkelig

 

9. Holocaust Memorial

Holocaust Memorial er et mindesmærke til ære for de knap 6 millioner jøder, der blev dræbt i Europa under 2. verdenskrig.

Mindesmærket består af 2.711 betonpiller i forskellige højder, som dækker et enormt område på cirka 19.000 kvadratmeter.

Selvom at mindesmærket er lavet på baggrund af et frygteligt kapitel i verdenshistorien, er det stadig en af de bedste oplevelser i Berlin.

Under mindesmærket er der et besøgscenter, som dokumenterer historien om de forfulgte jøder. Her kan du bl.a. lære om de dræbte jøders livshistorie samt den uhyggelige jødeforfølgelse.

Det er et rørende, barskt og tankevækkende besøg. Det anbefales dermed ikke for mindre børn.

20 Must-see Seværdigheder i Berlin - Holocaust Memorial - Rejs Dig Lykkelig

 

10. Kurfürstendamm

Kurfürstendamm bliver også kaldt Ku’damm og er Berlins mest populære shoppinggade. Den strækker sig over 3,5 kilometer og byder på mange varehuse, butikker, restauranter og hoteller.

Det er også her du finder Europas største stormagasin, KaDeWe, som har et sortiment på omkring 380.000 varer.

Mange kalder Kurfürstendamm for Berlins svar på 5th Avenue i New York og Champs-Élysées i Paris. Det er nemlig et vaskeægte shoppingmekka med noget til enhver type shopper.

Du kan simpelthen ikke have været på shopping i Berlin uden at svinge kreditkortet på Kurfürstendamm.

Læs også: Shopping Guide til Berlin

Must see seværdigheder i Berlin - Kurfürstendamm - Rejsdiglykkelig.dk

 

11. Checkpoint Charlie

Checkpoint Charlie var engang den mest kendte grænseovergang mellem det østlige og vestlige Berlin.

Den var placeret lige på grænsen mellem den sovjetiske og amerikanske sektor, hvilket gjorde atmosfæren meget anspændt.

Tilbage i 1961 havde Checkpoint Charlie hele verdens opmærksomhed, da amerikanske og sovjetiske tanks pegede på hinanden imens verden frygtede 3. verdenskrig. På daværende tidspunkt, blev Berlin kaldt for verdens farligste sted.

I dag er Checkpoint Charlie en af de vigtigste ting at se i Berlin. Du kan dog kun se en kopi af den originale barak, da den er forflyttet til Alliiertenmuseum.

Foran Checkpoint Charlie står to grænsevagter iklædt en russisk uniform og en amerikansk uniform. De er dog bare skuespillere, som står der for turisternes fornøjelse.

Hvis du vil lære mere om Berlinmurens dramatiske historie kan du besøge Checkpoint Charlie Museum, der også kaldes Mauermuseum (reklamelink).

31 Must-See Seværdigheder i Berlin - Checkpoint Charlie - Rejs Dig Lykkelig

 

12. Reichstag

Reichstag eller Rigsdagsbygningen har dannet rammen om store politiske begivenheder i Tyskland. Det er nemlig Tysklands parlamentsbygning og huser den tyske regering.

Derudover er Reichtag også en af de vigtigste og mest historiske must-see seværdigheder og oplevelser i Berlin. Her kan du nemlig komme helt tæt på den politiske hverdag i Tyskland.

Alligevel er det dog den imponerende glaskuppel på toppen af bygningen, der for alvor tiltrækker besøgende.

Fra toppen af kuplen bliver du nemlig mødt af en betagende 360 graders udsigt over byen. Herfra er der udsigt til nogle af Berlins mest populære seværdigheder.

Rejsetip: Det er gratis at besøge Reichstag, men du er nødt til at registrerer dig på forhånd.

Læs også: 11 Fantastiske Udsigtspunkter i Berlin

20 Must-see Seværdigheder i Berlin - Reichstag - Rejs Dig Lykkelig

 

2. verdenskrig seværdigheder i Berlin:


Overalt i Berlin bliver du mødt af monumenter, mindesmærker og museer, der fortæller historien om 2. verdenskrig.

Udover nedenstående 2. verdenskrig seværdigheder i Berlin, har jeg allerede nævnt flere længere oppe i artiklen. De nævnte er bl.a. Brandenburger Tor, Checkpoint Charlie, East Side Gallery, Holocaust Memorial og Reichstag.

13. Sachsenhausen koncentrationslejr

Hvis du interesserer dig for historien om Nazityskland er Sachsenhausen koncentrationslejr et af de steder, som du bare skal se og opleve i Berlin.

Lejren er placeret omkring 35 kilometer nord for byen, og var en af de største nazistiske udryddelseslejre under 2. verdenskrig.

Selvom at det kun er lidt af lejren, der er bevaret, er der alligevel mange ting at se. Her får du et skræmmende indblik i hverdagen for de mere end 200.000 fanger, som kom gennem lejren fra 1936 til 1945.

Tusindvis af dem døde af de frygtelige forhold som følge af sult, sygdomme, tvangsarbejde, mishandling, gasning og systematisk udryddelse.

Når du besøger Sachsenhausen kan du bl.a. lære om koncentrationslejrens historie på et museum, se henrettelsespladsen samt barakker og kommandantens bolig.

Du kan bestille en topbedømt guidet tur til Sachsenhausen her (reklamelink).

Læs også: Guide til Sachsenhausen Koncentrationslejr

Sachsenhausen koncentrationslejr - Rejs Dig Lykkelig

 

14. Gedenkstätte Berliner Mauer

Gedenkstätte Berliner Mauer er et mindesmærke for Berlinmuren, der er placeret i et 1,3 kilometer langt parkområde.

Mindesmærket har et 220 meter intakt stykke af Berlinmuren med indermur og et vagttårn samt rustne metalstænger fra murens indre.

De fleste flugttunneller befandt sig også i området, og er i dag markeret med flade granitsten i græsset.

Det officielle mindesmærke for Berlinmuren har desuden en lærerig udendørs fotoudstilling. Her kan du få et indblik i livet som indespærret i egen by, flugtforsøg gennem tunnelerne og meget mere.

Du kan også besøge informationscenteret, hvor du kan fordybe dig i Berlinmurens historie. Der er ingen tvivl om, at det er en af de vigtigste historiske seværdigheder i Berlin.

Gedenkstätte Berliner Mauer - Rejsdiglykkelig.dk

 

15. Kaiser Wilhelm Kirche

Kaiser Wilhelm Kirche er en af de mest særprægede kirker i Tyskland. Her kan du se ruinerne af et gammelt kirketårn, der står side om side med et topmoderne kirketårn.

Den oprindelige kirke stod færdig i 1895 og var en gave til det tyske folk. Den bestod af seks tårne, hvoraf hovedtårnet var 113 meter højt.

Under 2. verdenskrig blev kirken og det omkringliggende område ødelagt og ruineret i et britisk bombetogt.

Det gamle kirketårn blev bevaret som et minde om 2. verdenskrigs store ødelæggelser og meningsløshed. Derudover blev der opført et nyt topmoderne kirkerum og kirketårn på hver side af ruinerne.

I den gamle kirke er der en mindehal med kirkens historie, symboler for krig og fred, gamle mosaikker og meget mere.

Must see seværdigheder i Berlin - Kaiser Wilhelm Kirche - Rejsdiglykkelig.dk

 

16. Gedenkstätte Berlin Hohenschönhausen

Gedenkstätte Berlin Hohenschönhausen bliver ofte glemt på lister over de bedste must-see seværdigheder i Berlin – og det er virkelig ærgerligt! Her får du nemlig et unikt indblik i et gammelt STASI-fængsel.

De indsatte var politiske modstandere og blev på daglig basis tortureret psykisk med isolation, søvnberøvelse og trusler mod familiemedlemmer.

Bygningerne og inventaret i det gamle STASI-fængsel er næsten intakt og giver et skræmmende indblik i livet bag tremmer.

Du kan kun besøge fængslet på guidede ture, men det er også en spændende oplevelse! Det er ofte tidligere fanger, som guider de besøgende rundt imens de fortæller historier om det berygtede fængsel i Berlin.

Efter min mening var fængslet mere spændende end Alcatraz i San Francisco. Det siger ikke så lidt om, hvorfor du er nødt til at besøge Gedenkstätte Berlin Hohenschönhausen!

Læs også: Rejseguide til Berlin

Gedenkstätte Berlin Hohenschönhausen - Rejs Dig Lykkelig

 

17. Snublesten

Snublesten – eller stolpersteine – kan nærmest findes over alt i Berlin. Ja, faktisk er der tusindvis af snublesten i byen. De fungerer som et slags mindesmærke for ofrene, der mistede livet under 2. verdenskrig.

De små messingskilte er kun 10×10 cm og ser ikke ud af meget, men er alligevel blandt de største must-see seværdigheder og oplevelser i Berlin.

Snublestenene er placeret rundt omkring på fortovene foran de huse, hvor ofrene for nazismen boede og levede deres liv.

På de enkelte snublesten er der indgraveret lidt informationer om offeret. Det kan for eksempel være deres navn, fødselsdato, deportationssted samt dødsdato.

Snublestenene er dermed en god måde at mindes ofrene som individuelle individer, og ikke bare som en samlet gruppe jøder.

31 Must-See Seværdigheder i Berlin - Snublesten - Rejs Dig Lykkelig

 

18. Berlin Story Bunker

Berlin Story Bunker er et spændende museum i Berlin, som fortæller historien om 2. verdenskrig, Hitler og nationalsocialismens periode.

Museet er beliggende i en gigantisk bunker fra 2. verdenskrig og består af mange små udstillinger om Berlins byhistorie gennem 800 år.

Her kan du bl.a. opleve en rekonstruktion af Hitlers førerbunker, som i dag er sprunget i luften.

Du kan også se en replika af Hitlers arbejdsværelse, lære om Berlinmurens fald og meget mere. Køb billetter til Berlin Story Bunker her (reklamelink).

 

19. Topographie des Terrors

Topographie des Terrors er et populært museum og en af de mest historiske seværdigheder i Berlin. Her dokumenteres nazisternes hersken før og under 2. Verdenskrig.

Museet er placeret på samme sted, som det tidligere hovedkvarter for Gestapo og SS. Her blev der truffet skræmmende beslutninger om jødeforfølgelse, terror og mord på én af de mest frygtede adresser i verden.

Den gamle bygning blev bombet væk, men kældermuren og noget af Berlinmuren står stadig tilbage i dag.

Museet har et indendørs besøgscenter, som ikke er specielt spændende. Udstillingen udendørs er til gengæld imponerende med billeder og informationer om nazisternes hærgen.

Topographie des Terrors - Rejs Dig Lykkelig

 

Flere seværdigheder og oplevelser i Berlin:


Listen over de bedste must-see seværdigheder og oplevelser i Berlin er lang – og vi er slet ikke færdige endnu!

Vi har allerede været inde på de absolut vigtigste steder. Alligevel bør du helt sikkert også overveje, at se og opleve nedenstående attraktioner i Berlin.

20. Bådtur til seværdigheder i Berlin

Floden Spree slænger sig tværs gennem Berlins centrum og er nærmest umulig, at undgå på din storbyferie.

Hvis vejret ellers tillader det er det et must, at tage på en bådtur. Her kommer du nemlig forbi mange af de største seværdigheder i Berlin.

Der findes mange bådture i den tyske hovedstad med vidt forskellige temaer og varigheder. De mest populære varer dog som regel i 1-2 timer. Du kan finde et bredt udvalg af gode bådture i Berlin her (reklamelink).

Bådtur på Spree - Rejs Dig Lykkelig

 

21. Deutsches Spionagemuseum

Deutsches Spionagemuseum kaldes også for German Spy Museum, og er et stort museum dedikeret til Berlins spionagehistorie.

Under Den Kolde Krig blev Berlin kaldt for verdens spionagehovedstad. Her blev der nemlig spioneret i stor stil!

Museet består af flere temaområder med mange sjove og spændende udstillinger. Her kan du lære om spioner, hemmelige missioner, spionageudstyr og meget mere.

Forsøg dig som hemmelig agent med en mission, hvor du skal komme helskindet gennem en laserlabyrint eller løs forskellige koder og gåder. Deutsches Spionagemuseum er en af de sjoveste aktiviteter i Berlin for børn og barnlige sjæle.

Hvis museet lyder som noget for dig, kan du med fordel købe billetter til Deutsches Spionagemuseum her (reklamelink).

 

22. Grosser Tiergarten

Grosser Tiergarten er den største park i Berlin. Den 212 hektar store park er Berlins svar på Central Park i New York og Hyde Park i London.

Det er byens grønne lunger og er et skønt tilflugtssted fra storbyens travlhed. Her bliver du mødt af en fredfyldt oase med store græsarealer, grønne skove, spejlblanke søer, smukke skulpturer og mindesmærker.

Gå en tur langs stierne, lej en robåd, tag på picnic eller noget helt fjerde. Uanset hvad, er der lagt op til en afslappende dag i naturskønne omgivelser.

Grosser Tiergarten krydses af flere veje, hvoraf den mest kendte er Strasse des 17. juni. Dette er hovedvejen med den store rundkørsel, hvor Siegessäule sejrssøjlen befinder sig.

Læs også: Hvor skal man bo i Berlin?

Must see seværdigheder i Berlin - Grosser Tiergarten - Rejsdiglykkelig.dk

 

23. Siegessäule

Siegessäule er en 67 meter høj sejrssøjle, som står i den store rundkørsel i Tiergarten. Sejrssøjlen står som et minde om preussernes sejre over Danmark, Østrig og Frankrig i 1800-tallet.

Øverst på søjlen er der en 8 meter høj og 35 tons tung statue af den romerske sejrsgudinde Victoria. Statuens gyldne farve har givet hende kælenavnet ”Gyldne Else”.

De forgyldte kanoner nederst på søjlen er trofæer fra krigen ved Dybbøl i Danmark samt krigene i Østrig og Frankrig. Siegessäule blev beskadiget under 2. Verdenskrig og har stadig skudhuller i soklen.

Hvis du vil besøge sejrssøjlen, skal du benytte én af tunnelerne under den trafikerede vej for at komme derhen.

For at komme op i søjlen, skal du bestige en stejl spiraltrappe med 285 trin. Trappen fører op til en udsigtsplatform, hvorfra der en smuk udsigt over Berlin!

20 Must-see Seværdigheder i Berlin - Siegessäule - Rejs Dig Lykkelig

 

24. Markthalle Neun

Markthalle Neun byder på et stort indendørs madmarked med internationale boder og butikker med mad af højeste kvalitet.

Her finder du et stort udvalg af friske råvarer og fødevarespecialiteter. Du kan købe alt fra traditionel tysk mad til internationale retter.

Markedshallen er én af de få tilbageværende af de 14 historiske markedshaller, som blev bygget i Berlin i 1800-tallet. Hver torsdag aften kl. 17.00-22.00 afholdes der Street Food Thursday.

Derudover afholdes det ugentlige madmarked hver fredag kl. 12.00-18.00 og hver lørdag kl. 10.00-18.00. Der er også flere ugentlige arrangementer og årlige madfestivaler.

Læs også: 25 Gratis Oplevelser i Berlin

 

25. Sanssouci

Sanssouci-slottet ligger i Potsdam omkring 25 kilometer sydøst for Berlin og er en af de absolut største seværdigheder i Berlin og omegn.

Slottet menes at være Tysklands smukkeste rokokoslot og betragtes som den tyske version af Versailles-slottet nær Paris.

Det blev opført som et sommerpalads for Frederik den Store og består af mere end 200 overdådige rum. Sanssouci-slottet og den omkringliggende slotspark er desuden optaget på UNESCOs verdensarvsliste.

Den enorme og smukke slotspark er en stor oplevelse i sig selv. Ja, faktisk er det nok Tysklands mest imponerende park.

Her er der fyldt med hyggelige haver, springvand, templer, en kirke, et kinesisk tehus og meget mere. Det er gratis at besøge slotsparken, men det koster penge at besøge slottet.

Læs også: De Smukkeste Slotte i Berlin

31 Must-See Seværdigheder i Berlin - Sanssouci - Rejs Dig Lykkelig

 

26. Byvandring til seværdigheder i Berlin

Hvis det er din første tur til Berlin, kan det være en god idé med en byvandring.

Der findes mange forskellige af slagsen, men en af de mest populære er denne byvandring til Berlins højdepunkter (reklamelink).

Under byvandringen kommer du rundt i byen med en professionel guide. Guiden fortæller om byens historie og kultur med fokus på mange af de største must-see seværdigheder og oplevelser i Berlin.

Hvis du vil på en guidet tur, kan du også se et stort udvalg af andre byvandringer i Berlin her (reklamelink).

31 Must-See Seværdigheder i Berlin - Byvandring - Rejs Dig Lykkelig

 

27. Potsdamer Platz

Potsdamer Platz er et trafikalt knudepunkt og var ét af Europas travleste steder før krigen. Ja, faktisk var der så mange mennesker og trafik, at Europas første lyskryds blev sat op på Potsdamer Platz i 1924.

Under 2. Verdenskrig blev pladsen bombet og senere blev Berlinmuren bygget tværs over pladsen. Dengang var det ikke et sted, som man skulle opholde sig.

Det resulterede alt sammen i, at et af Europas travleste handelsstrøge pludselig lå øde hen med et enkelt spisested tilbage.

Efter krigen genopstod Potsdamer Platz. Det var Europas største byggeplads i 5 år og der blev bygget en tæt samling af højhuse i glas og stål. Der opstod pludselig en topmoderne bydel ud af ingenting.

En af de mest berømte bygninger er Sony Center. Det er her du finder udsigtspunktet Panoramapunkt (reklamelink) samt utallige butikscentre, biografer og restauranter.

Du kan også se et stykke af Berlinmuren, som er placeret på sin oprindelige plads.

Læs også: Shopping Guide til Berlin

Must see seværdigheder i Berlin - Potsdamer Platz - Rejsdiglykkelig.dk

 

28. Pergamon Museum

Pergamon Museum er et af Berlins mest populære museer og et af verdens vigtigste arkæologiske museer.

Her kan du se nogle af verdens største oldtidsfund samt fascinerende arkæologiske fund fra gamle ægyptiske, hellenistiske og byzantinske kulturer i Mellemøsten.

Museet er enormt, men det skal det selvfølgelig også være for, at rumme græske templer og byzantinske byer. Det har fået sit navn efter den største attraktion, Pergamonalteret, som stammer fra det 2. århundrede f.Kr.

Der er også andre gode udstillinger såsom Istharporten fra Babylon og islamisk kunst. Du kan med fordel købe dine billetter til Pergamon Museet her (reklamelink).

Must see seværdigheder i Berlin - Pergamon Museum - Rejsdiglykkelig.dk

 

29. Berlin Dungeon

Berlin Dungeon er en af de bedste oplevelser i Berlin, hvis du trænger til lidt gys og spænding. Her kommer du med på en uhyggelig rejse gennem Berlins mørke historie fra Middelalderen til det 20. århundrede.

Undervejs på turen bliver du mødt af professionelle skuespillere, uhyggelige fortællinger og uventede specialeffekter.

Der er også mulighed for, at prøve Berlins eneste indendørs fritfaldstårn, som falder 12 meter i totalt mørke. Du kan købe billetter til Berlin Dungeon her (reklamelink).

Læs også: 25 Oplevelser i Berlin for Børn og Teenagere

 

30. Gendarmenmarkt

Gendarmenmarkt siges at være Berlins smukkeste plads. Nogle mener sågar, at det er Europas smukkeste plads.

Det kan dog diskuteres, for pladsen består primært af beton. Alligevel er det en af de mest populære oplevelser og seværdigheder i Berlin.

Gendarmenmarkt blev bygget i slutningen af det 17. århundrede. Meget af pladsen blev ødelagt under 2. verdenskrig, og der gik mange år før den igen strålede i al sin pragt.

Pladsen er omgivet af storslåede og historiske bygninger såsom Französischer Dom, Deutscher Dom og Konzerthaus Berlin. Hvert år i december afholdes der desuden et af Berlins mest magiske julemarkeder.

Must see seværdigheder i Berlin - Gendarmenmarkt - Rejsdiglykkelig.dk

 

31. Berlin Zoo

Berlin Zoo bliver også kaldt for Zoologischer Garten Berlin og er en af Europas mest populære zoologiske haver.

Haven er kæmpestor og er hjem til cirka 19.500 dyr fordelt på mere end 1.500 arter. Det er dermed én af verdens mest artsrige zoologiske haver.

I Berlin Zoo kan du møde elefanter, næsehorn, flodheste, isbjørne, gorillaer, pandaer og meget mere. Du husker måske den verdensberømte isbjørn Knut? Han boede faktisk lige her i Berlin Zoo!

Husk at afsætte god tid til besøget, da det hurtigt kan tage en hel dag at besøge den store zoologiske have. Berlin Zoo er helt klart en af de bedste attraktioner for børnefamilier.

Must see seværdigheder i Berlin - Berlin Zoo - Rejsdiglykkelig.dk

Det var alt på denne liste over de bedste must-see seværdigheder og oplevelser i Berlin.

Hvad er dine favoritoplevelser i Berlin? Hvad ser du mest frem til, hvis du har planlagt en tur dertil? Skriv gerne en kommentar længere nede på siden.

Læs flere artikler fra Berlin:

Rejseguide til Berlin

• 16 Oversete Seværdigheder i Berlin

25 Oplevelser i Berlin for Børn og Teenagere

Hvor skal man bo i Berlin?

Shopping Guide til Berlin

… Eller læs alle artikler fra Berlin eller Tyskland

Planlæg din storbyferie i Berlin:

Bestil fly til Berlin (reklamelink)

Bestil hotel i Berlin (reklamelink)

Bestil pakkerejse til Berlin (reklamelink)

Bestil biludlejning i Berlin (reklamelink)

Bestil oplevelser i Berlin (reklamelink)
Nikita L. Christiansen

På Rejs Dig Lykkelig deler jeg ud af mine erfaringer, rejsetips og praktiske informationer fra mine mange rejser og oplevelser i udlandet, men også i Danmark.
Jeg har rejst i 40+ lande og har drevet rejsebloggen siden 2017. I 2021 gik jeg fuldtid på Rejs Dig Lykkelig, hvilket har gjort det til en af Danmarks største og mest succesfulde rejseblogs.

Se historier

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

kommentarer