20 must see seværdigheder i Berlin - www.rejsdiglykkelig.dk

31 Must-See Seværdigheder i Berlin du SKAL opleve

Leder du efter de bedste ting at lave i Berlin? Glem ikke at tjekke denne liste med de bedste oplevelser og must-see seværdigheder i Berlin, Tyskland.

Berlin er en af Europas mest interessante storbyer med en dramatisk historie, spændende kultur og smuk arkitektur. Tysklands hovedstad har været midtpunktet i en hjerteskærende krig og er blevet splittet, genforenet, ødelagt og genopbygget.

Berlin er nærmest blevet et monument i sig selv. Ja, faktisk er der ingen storbyer i verden, der minder helt om Berlin. Hele byen oser af sjæl og charme med fortidens dramatiske hændelser i bakspejlet og idéen om en moderne storby i konstant udvikling.

Der findes hundredvis af seværdigheder i Berlin, så det kan hurtigt blive overvældende for førstegangsbesøgende. Det er ganske enkelt umuligt at nå det hele på ét enkelt besøg.

Det er netop derfor jeg har lavet denne guide med en liste over de bedste must-see seværdigheder i Berlin, Tyskland.

Tip: Hvis du har planer om at besøge mange attraktioner i Berlin, kan du opnå store rabatter og få fri offentlig transport med følgende kort:

Brandenburger Tor - Rejsdiglykkelig.dk

 

De bedste must-see seværdigheder i Berlin:


1. East Side Gallery

Selvom at Berlinmuren var mere end 45 kilometer lang, er der ikke meget tilbage i dag. Ved East Side Gallery kan du se et 1,3 kilometer langt stykke af Berlinmuren. Det er faktisk det længste tilbageværende stykke efter murens fald i 1989.

Du skal ikke forvente at møde en kedelig grå mur, for East Side Gallery er udsmykket af kunstnere fra hele verden. Det har resulteret i et gigantisk kunstværk med 106 malerier, der repræsenterer de politiske forandringer i 1989-1990.

I dag er East Side Gallery kendt som verdens længste friluftgalleri og en af de bedste must-see seværdigheder i Berlin. Glem ikke at se værk nr. 66 ”Himlen Over Berlin”, der er lavet af to danske kunstnere.


Læs også: 16 Oversete Seværdigheder i Berlin

Must see seværdigheder i Berlin - East Side Gallery - Rejsdiglykkelig.dk

 

2. Berliner Fernsehturm

Den tyske hovedstad er generelt en meget flad by. Det er dermed umuligt at undgå, at bemærke det høje fjernsynstårn, der rager 368 meter op i luften.

Fjernsynstårnet er Berlins højeste konstruktion og et stort vartegn for byen. Det er også netop derfor, at det er en af de vigtigste must-see seværdigheder i Berlin.

Fjernsynstårnets lynhurtige elevator tager dig op i kuplen i cirka 200 meters højde på blot 40 sekunder. Her bliver du mødt af en spektakulær 360 graders udsigt over Berlin. På en klar dag, kan du se helt op til 40 kilometer væk.

Du kan også spise en middag i kuplens populære restaurant med roterende gulv. Det tager en halv time for gulvet at roterer hele vejen rundt, alt imens du nyder en god middag med en fantastisk udsigt.

Tip: Hvis du vil undgå den berygtede lange kø, er det en god idé at forudbestille dine billetter til Fjernsynstårnet (reklamelink).

Fjernsynstårnet - Rejs Dig Lykkelig

 

3. Hop-on Hop-off Bustur

Det er en god idé at starte din storbyferie i Berlin med en bustur i en hop-on hop-off bus. Her kommer du med garanti forbi mange af de største must-see seværdigheder og oplevelser i Berlin.

Og det bedste af det hele? Du kan hoppe af og på busserne lige når du har lyst!

Det er en rigtig god måde at opleve byen på samtidig med at du bliver transporteret rundt mellem seværdighederne. Der findes mange forskellige selskaber med hop-on hop-off busser til billige priser.

Du kan med fordel købe billetter til hop-on hop-off busser i Berlin her (reklamelink)

Hop-on Hop-off Bus - Rejs Dig Lykkelig
Foto af Waldemar BrandtUnsplash

 

4. Berliner Dom

Berliner Dom er den største, smukkeste og mest fredfyldte domkirke i Berlin. Nå ja, og så er den selvfølgelig også blandt de mest populære oplevelser og seværdigheder i Berlin.

Den første kirke på grunden blev opført som hofkirke i 1443, men blev senere brugt af slægten Hohenzollern. Den nuværende kirke stod færdig i 1905 og er dermed en forholdsvis ny domkirke.

Kirken blev desværre beskadiget betydeligt af flere bombeangreb under 2. Verdenskrig. Det var først i 1993 at kirken kunne bruges igen, selvom den først stod helt færdig i 2002.

I Berliner Dom skal du huske at besøge krypten, hvor den kongelige familie hviler. Du må heller ikke glemme at tage op i den imponerende grønne kuppel. Det kræver godt nok at du kæmper dig op af 270 trappetrin, men udsigten over Berlin er alt besværet værd!

Berliner Dom - Rejs Dig Lykkelig

 

5. Museumsøen

Museumsøen ligger på den nordlige spids af Spree-øen midt i Berlins historiske centrum. Det er Berlins ældste og vigtigste museumskompleks med fem verdensberømte museer. Museumsøen er Europas største kulturelle investeringsprojekt og blev optaget på UNESCO’s Verdensarvsliste i 1999.

De fem museer byder på tusindvis af kunstneriske og kulturelle udstillinger gennem menneskehedens 6.000 år lange historie. Du kan få et overblik over museerne her:

Pergamon museet er det mest populære, fordi det er et af de vigtigste arkæologiske museer i verden. Hvis du ikke interesserer dig for museer, kan du også bare nøjes med at gå en tur rundt på museumsøen.


Læs også: Museumsøen i Berlin

Museumsøen - Rejs Dig Lykkelig

 

6. Alexanderplatz

Alexanderplatz er en af de mest livlige og populære pladser i Berlin. Inden for kort gåafstand finder du et bredt udvalg af butikker, restauranter og attraktioner i Berlin.

Alexanderplatz er et af byens vigtigste trafikale knudepunkter med gode forbindelser med U-bahn, S-bahn, sporvogne og busser. Pladsen domineres af byens høje TV-tårn, der troner højt over den tyske hovedstad.

Glem ikke at smutte en tur forbi verdensuret, der viser klokken i verdens lande. På toppen af uret, står der en skulptur af solsystemet. Du kan også finde et knapt så kønt springvand opført i typisk DDR-stil.


Læs også: Guide til Offentlig Transport i Berlin

Must see seværdigheder i Berlin - Alexanderplatz - Rejsdiglykkelig.dk

 

7. Brandenburger Tor

Du har simpelthen ikke været i Berlin før du har set Brandenburger Tor for enden af Unter den Linden. Det er den største og mest populære af alle must-see seværdigheder i Berlin!

Brandenburger Tor er den sidste bevarede byport i Berlin, der oprindeligt havde 18 byporte langs den gamle toldmur. Den gamle byport har været Berlins vartegn i mere end 200 år og har både overlevet 2. verdenskrig og Den Kolde Krig.

Brandenburger Tor blev bygget i 1791 som et symbol på fred. Den endte dog med at blive et symbol på den delte by under Den Kolde Krig, hvor Øst- og Vestberlin blev adskilt af Berlinmuren.

Dengang var Brandenburger Tor den største grænseovergang og et vigtigt toldsted. I dag er byporten blevet et symbol på frihed og genforeningen af Tyskland.

Når du besøger Brandenburger Tor, er du slet ikke i tvivl om, at det er en af de mest populære attraktioner og oplevelser i Berlin. Pladsen omkring byporten er nemlig en vaskeægte turistmagnet. Her vrimler det med turister og gadekunstnere.

Must see seværdigheder i Berlin - Brandenburger Tor - Rejsdiglykkelig.dk

 

8. Madame Tussauds

Den originale Madame Tussauds ligger i London, men Berlin har altså også sin helt egen af slagsen. Madame Tussauds Berlin er hjem til mere end 120 voksfigurer af berømtheder fra hele verden, der er opdelt i flere forskellige temaområder.

Voksmuseet har især fokus på kendte personer fra Tysklands historie såsom Hitler og Angela Merkel. Der er dog også mange voksfigurer af berømtheder som Elvis Presley, Justin Bieber og Barack Obama.

Et besøg på Madame Tussauds er uden tvivl en af de sjoveste seværdigheder i Berlin for børn og unge. Du kan købe billetter til Madame Tussauds Berlin her (reklamelink).


Læs også: Besøg Madame Tussauds i Berlin

31 Must-See Seværdigheder i Berlin - Madame Tussauds - Rejs Dig Lykkelig

 

9. Holocaust Memorial

Holocaust Memorial er et mindesmærke til ære for de knap 6 millioner jøder, der blev dræbt i Europa under 2. verdenskrig. Det består af 2.711 betonpiller i forskellige højder, som dækker et enormt område på omkring 19.000 kvadratmeter.

Mindesmærket er designet af arkitekten Peter Eisenman. Han ønskede at skabe en forvirrende og urolig atmosfære med betonpillerne i deres enkelthed. Selvom at mindesmærket er lavet på baggrund af et frygteligt kapitel i historien, er det stadig en af de bedste oplevelser i Berlin.

Under mindesmærket er der et besøgscenter, som dokumenterer historien om de forfulgte jøder. Her kan du bl.a. se navnene på dræbte jøder, læse om deres livshistorie og lære om den uhyggelige jødeforfølgelse.

Det er et rørende, barskt og tankevækkende besøg, så det anbefales ikke at medbringe mindre børn.

20 Must-see Seværdigheder i Berlin - Holocaust Memorial - Rejs Dig Lykkelig

 

10. Kurfürstendamm

Kurfürstendamm bliver også kaldt Ku’damm og er den mest populære shoppinggade i Berlin. Den strækker sig over 3,5 kilometer og byder på mange varehuse, butikker, restauranter og hoteller.

Det er også her du finder Europas største stormagasin KaDeWe, der har et sortiment på omkring 380.000 varer.

Mange kalder Kurfürstendamm for Berlins svar på 5th Avenue i New York og Champs-Élysées i Paris. Det er et sandt shoppingmekka med noget til enhver smag, hvad enten du er til eksklusive mærkevarer eller budgetvenlige mærker.

Du kan simpelthen ikke være på shopping i Berlin uden at svinge kreditkortet på Kurfürstendamm. Hvis din shoppingtrang ikke bliver tilfredsstillet, er der heldigvis et enormt udvalg af gode shoppingmuligheder i Berlin.


Læs også: Guide til distrikter og bydele i Berlin

Must see seværdigheder i Berlin - Kurfürstendamm - Rejsdiglykkelig.dk

 

11. Checkpoint Charlie

Checkpoint Charlie var engang den mest kendte grænseovergang mellem det østlige og vestlige Berlin. Den var placeret lige på grænsen mellem den sovjetiske og amerikanske sektor, hvilket gjorde atmosfæren meget anspændt.

Tilbage i 1961 havde Checkpoint Charlie hele verdens opmærksomhed, da amerikanske og sovjetiske tanks pegede på hinanden imens verden frygtede 3. verdenskrig. På daværende tidspunkt, blev Berlin kaldt for verdens farligste sted.

I dag er Checkpoint Charlie en af de vigtigste must-see seværdigheder i Berlin. Du kan dog kun se en kopi af den originale barak, der er forflyttet til Alliiertenmuseum.

Foran Checkpoint Charlie står to grænsevagter iklædt en russisk uniform og en amerikansk uniform. De er dog bare skuespillere, der står der for turisternes fornøjelse.

Hvis du vil lære mere om Berlinmurens dramatiske historie, kan du besøge Checkpoint Charlie Museum, der også går under navnet Mauermuseum (reklamelink).

31 Must-See Seværdigheder i Berlin - Checkpoint Charlie - Rejs Dig Lykkelig

 

12. Reichstag

Reichstag eller Rigsdagsbygningen har gennem tiden dannet rammen om store politiske begivenheder i Tyskland. Det er Tysklands parlamentsbygning og huser den tyske regering.

Derudover er Reichtag en af de vigtigste og mest historiske must-see seværdigheder i Berlin. Her kommer du nemlig helt tæt på den politiske hverdag i Tyskland.

Det er dog den imponerende glaskuppel på toppen af bygningen, der for alvor tiltrækker besøgende. Fra toppen af kuplen bliver du mødt af en betagende 360 graders udsigt over Berlin. Herfra er der udsigt til nogle af Berlins mest populære seværdigheder.

Tip: Det er gratis at besøge Reichstag, men du er nødt til at registrerer dig på forhånd.


Læs også: 11 Fantastiske Udsigtspunkter i Berlin

20 Must-see Seværdigheder i Berlin - Reichstag - Rejs Dig Lykkelig

 

2. verdenskrig seværdigheder i Berlin:


Overalt i Berlin finder du monumenter, mindesmærker og museer, der fortæller historien om 2. verdenskrig.

Udover nedenstående 2. verdenskrig seværdigheder i Berlin, har jeg allerede nævnt flere vigtige længere oppe i artiklen. De allerede nævnte er bl.a. Brandenburger Tor, Checkpoint Charlie, East Side Gallery, Holocaust Memorial og Reichstag.

13. Sachsenhausen koncentrationslejr

Hvis du interesserer dig for historien om Nazityskland er Sachsenhausen koncentrationslejr en af de bedste must-see seværdigheder i Berlin.

Lejren er placeret omkring 35 kilometer nord for byen og var en af de største nazistiske udryddelseslejre under 2. verdenskrig.

Selvom at det kun er en mindre del af lejren der er bevaret, er der alligevel mange ting at se og lære. Du får et helt unikt og skræmmende indblik i hverdagen for de mere end 200.000 fanger, der kom gennem lejren fra 1936 til 1945.

Tusindvis af dem døde af de frygtelige forhold som følge af sult, sygdomme, tvangsarbejde, mishandling, gasning og systematisk udryddelse.

Når du besøger Sachsenhausen, kan du bl.a. lære om koncentrationslejrens historie på et museum, se henrettelsespladsen samt barakker, kommandantens bolig og meget mere.

Du kan bestille en guidet tur til Sachsenhausen her (reklamelink).


Læs også: Guide til Sachsenhausen Koncentrationslejr

Sachsenhausen koncentrationslejr - Rejs Dig Lykkelig

 

14. Gedenkstätte Berliner Mauer

Gedenkstätte Berliner Mauer er et mindesmærke for Berlinmuren og er placeret i et 1,3 kilometer langt parkområde.

Mindesmærket har et 220 meter intakt stykke af Berlinmuren med indermur og et vagttårn samt rustne metalstænger fra Berlinmurens indre. De fleste flugttunneller befandt sig også i området og er i dag markeret med flade granitsten i græsset.

Det officielle mindesmærke for Berlinmuren har desuden en lærerig udendørs fotoudstilling. Her kan du få et indblik i livet som indespærret i egen by, flugtforsøg gennem tunnelerne og meget mere.

Du kan også besøge informationscenteret på den anden side af gaden, hvor du kan fordybe dig i historien om Berlinmuren. Der er ingen tvivl om, at det er en af de vigtigste historiske seværdigheder i Berlin.

Gedenkstätte Berliner Mauer - Rejsdiglykkelig.dk

 

15. Kaiser Wilhelm Kirche

Kaiser Wilhelm Kirche er en af de mest særprægede kirker i Tyskland. Her kan du se ruinerne af et gammelt kirketårn, der står side om side med et topmoderne kirketårn.

Den oprindelige kirke stod færdig i 1895 og var en gave til det tyske folk. Den bestod af seks tårne, hvoraf hovedtårnet var 113 meter højt. Under 2. verdenskrig blev kirken og det omkringliggende område ødelagt og ruineret i et britisk bombetogt.

Det gamle kirketårn blev bevaret som et minde om 2. verdenskrigs store ødelæggelser og meningsløshed. Derudover blev der opført et nyt topmoderne kirkerum og kirketårn på hver side af ruinerne.

Inde i den gamle kirke er der en mindehal med kirkens historie, symboler for krig og fred, gamle mosaikker og meget mere.

Must see seværdigheder i Berlin - Kaiser Wilhelm Kirche - Rejsdiglykkelig.dk

 

16. Gedenkstätte Berlin Hohenschönhausen

Gedenkstätte Berlin Hohenschönhausen bliver ofte glemt på adskillige lister over de bedste must-see seværdigheder i Berlin – og det er virkelig ærgerligt! Her får du nemlig et helt unikt og skræmmende indblik i et gammelt STASI-fængsel.

De indsatte var politiske modstandere og blev på daglig basis tortureret psykisk med isolation, søvnberøvelse og trusler mod familiemedlemmer. Bygningerne og inventaret i det gamle STASI-fængsel er næsten intakt og giver et skræmmende indblik i livet bag tremmer.

Du kan kun besøge fængslet på guidede ture, men det er virkelig også en spændende oplevelse!

Det er ofte tidligere indsatte fanger, der guider de besøgende rundt i STASI-fængslet imens de fortæller uhyggelige historier om det berygtede fængsel i Berlin.

Efter min mening var fængslet i Berlin meget mere spændende end Alcatraz-fængslet i San Francisco. Det siger altså ikke så lidt om, hvorfor du er nødt til at besøge Gedenkstätte Berlin Hohenschönhausen.


Læs også: Rejseguide til Berlin

Gedenkstätte Berlin Hohenschönhausen - Rejs Dig Lykkelig

 

17. Snublesten

Snublesten – eller stolpersteine på tysk – kan nærmest findes over alt i Berlin. Ja, faktisk er der tusindvis af snublesten i byen. De fungerer som et slags mindesmærke for ofrene, der mistede livet under 2. verdenskrig.

De små messingskilte er kun 10×10 cm og ser ikke ud af meget, men er alligevel blandt de største must-see seværdigheder i Berlin.

Skiltene – eller snublestenene – er placeret rundt omkring på fortovene foran de huse, hvor ofrene for nazismen boede og levede deres liv. På de enkelte snublesten er der indgraveret lidt informationer om det enkelte offer, såsom navn, fødselsdato, deportationsdato- og sted samt dødsdato.

Snublestenene er dermed en god måde at mindes ofrene som individuelle individer og ikke bare som en samlet gruppe jøder.

31 Must-See Seværdigheder i Berlin - Snublesten - Rejs Dig Lykkelig

 

18. Berlin Story Bunker

Berlin Story Bunker er et spændende museum i Berlin, der fortæller historien om 2. verdenskrig, Hitler og nationalsocialismens periode.

Museet er beliggende i en gigantisk bunker fra 2. verdenskrig og består af mange små udstillinger om Berlins byhistorie gennem 800 år.

Når du besøger Berlin Story Bunker, kan du bl.a. opleve en rekonstruktion af Hitlers førerbunker, der i dag er sprunget i luften. Du kan også se en replika af Hitlers arbejdsværelse, lære om Berlinmurens fald og meget mere.

Du kan med fordel købe billetter til Berlin Story Bunker her (reklamelink).

 

19. Topographie des Terrors

Topographie des Terrors er et populært museum og en af de mest historiske must-see seværdigheder i Berlin. Her dokumenteres nazisternes hersken før og under 2. Verdenskrig.

Museet er placeret på samme sted, som det tidligere hovedkvarter for Gestapo og SS. Her blev der truffet skræmmende beslutninger om jødeforfølgelse, terror og mord på én af de mest frygtede adresser i verden.

Den gamle bygning blev bombet væk, men kældermuren og noget af Berlinmuren står stadig tilbage.

Museet har et lille indendørs besøgscenter, der ikke er specielt spændende. Udstillingen udendørs er til gengæld imponerende med billeder og informationer om nazisternes hærgen under 2. verdenskrig.

Topographie des Terrors - Rejs Dig Lykkelig

 

Flere seværdigheder og oplevelser i Berlin:


Listen over de bedste must-see seværdigheder i Berlin er lang – og vi er slet ikke færdige endnu. Vi har allerede været inde på de absolut vigtigste steder, men du bør helt sikkert også overveje nedenstående seværdigheder og oplevelser i Berlin.

20. Bådtur til seværdigheder i Berlin

Floden Spree slænger sig tværs gennem Berlins centrum og er nærmest umulig at undgå på din storbyferie i Berlin. Hvis vejret ellers tillader det, er det et must at tage på en bådtur, hvor du kommer forbi mange af de største must-see seværdigheder i Berlin.

Der findes mange forskellige bådture i den tyske hovedstad med vidt forskellige temaer og varigheder. De mest populære ture varer dog som regel i 1-2 timer.

Du kan finde et bredt udvalg af bådture i Berlin her (reklamelink).

Bådtur på Spree - Rejs Dig Lykkelig

 

21. Deutsches Spionagemuseum

Deutsches Spionagemuseum kaldes også German Spy Museum og er et stort museum dedikeret til Berlins spionagehistorie. Under Den Kolde Krig blev Berlin kaldt for verdens spionagehovedstad, fordi der efter sigende blev spioneret i stor stil.

Museet består af flere temaområder med mange sjove og spændende udstillinger. Her kan du lære om spioner, hemmelige missioner, spionageudstyr og meget mere.

Forsøg dig som hemmelig agent med en mission, hvor du skal komme helskindet gennem en laserlabyrint eller løs forskellige koder og gåder. Deutsches Spionagemuseum er helt klart en af de sjoveste seværdigheder i Berlin for børn og barnlige sjæle.

Du kan med fordel købe billetter til Deutsches Spionagemuseum her (reklamelink).

 

22. Grosser Tiergarten

Grosser Tiergarten er den største og mest populære park i Berlin. Den 212 hektar store park er Berlins svar på Central Park i New York og Hyde Park i London. Det er byens grønne lunger og er et skønt tilflugtssted fra storbyens travlhed.

Inde i parken bliver du mødt af en fredfyldt oase med store grønne græsarealer, dybe skove, spejlblanke søer, smukke skulpturer og vigtige mindesmærker. Gå en tur langs de mange stier, lej en robåd, tag på picnic eller noget helt fjerde.

Uanset hvad, er der lagt op til en afslappende dag i naturskønne omgivelser.

Grosser Tiergarten krydses af flere veje, hvoraf den mest kendte er Strasse des 17. juni. Dette er hovedvejen med den store rundkørsel, hvor Siegessäule sejrssøjlen befinder sig.


Læs også: De Bedste Steder at bo i Berlin

Must see seværdigheder i Berlin - Grosser Tiergarten - Rejsdiglykkelig.dk

 

23. Siegessäule

Siegessäule er en 67 meter høj sejrssøjle, der står i den store rundkørsel i Tiergarten. Sejrssøjlen står som et minde om preussernes sejre over Danmark, Østrig og Frankrig i 1800-tallet.

Øverst på søjlen er der en 8 meter høj og 35 tons tung statue af den romerske sejrsgudinde Victoria. Statuens gyldne farve har givet hende kælenavnet ”Gyldne Else”.

De forgyldte kanoner nederst på søjlen er trofæer fra krigen ved Dybbøl i Danmark og krigene i Østrig og Frankrig. Siegessäule blev beskadiget under 2. Verdenskrig, og der kan faktisk stadig ses skudhuller i soklen.

Hvis du gerne vil besøge sejrssøjlen, skal du benytte en af tunnelerne under den trafikerede vej. For at komme op i søjlen, skal du bestige en stejl spiraltrappe med 285 trin. Trappen fører op til en udsigtsplatform, hvorfra der en smuk udsigt over Berlin.

20 Must-see Seværdigheder i Berlin - Siegessäule - Rejs Dig Lykkelig

 

24. Markthalle Neun

Markthalle Neun byder på et stort indendørs madmarked med internationale boder og butikker med mad af højeste kvalitet. Her finder du et stort udvalg af friske råvarer og fødevarespecialiteter. Du kan købe alt fra traditionel tysk mad til internationale retter.

Markedshallen er én af de få tilbageværende af de 14 historiske markedshaller, der blev bygget i Berlin i 1800-tallet. Hver torsdag aften kl. 17.00-22.00 afholdes der Street Food Thursday.

Derudover afholdes det ugentlige madmarked hver fredag kl. 12.00-18.00 og hver lørdag kl. 10.00-18.00. Der er også flere ugentlige arrangementer og årlige madfestivaler.

 

25. Sanssouci

Sanssouci-slottet ligger i Potsdam omkring 25 kilometer sydøst for Berlin og er en af de absolut største seværdigheder i Berlin og omegn.

Slottet menes at være Tysklands smukkeste rokokoslot og betragtes som den tyske version af Versailles-slottet i nærheden af Paris.

Det blev opført som et sommerpalads for Frederik den Store i 1745-1747 og består af mere end 200 overdådige rum. Sanssouci-slottet og den omkringliggende slotspark er desuden optaget på UNESCOs verdensarvsliste.

Den enorme og smukke slotspark er en stor oplevelse i sig selv. Ja, faktisk er det nok Tysklands mest imponerende park.

Her er der fyldt med hyggelige haver, sprudlende springvand, små templer, en kirke, et kinesisk tehus og meget mere. Det er gratis at besøge slotsparken, men det koster penge at besøge slottet.


Læs også: De Smukkeste Slotte i Berlin

31 Must-See Seværdigheder i Berlin - Sanssouci - Rejs Dig Lykkelig

 

26. Byvandring til seværdigheder i Berlin

Hvis det er din første storbyferie i Berlin, kan det være en god idé at tage på en byvandring. Der findes mange af slagsen, men en af de mest populære er denne byvandring til Berlins højdepunkter (reklamelink).

Under byvandringen kommer du rundt i byen med en professionel guide. Guiden fortæller om byens historie og kultur med fokus på mange af de største must-see seværdigheder i Berlin.

Du kan også se et stort udvalg af andre byvandringer i Berlin her (reklamelink).

31 Must-See Seværdigheder i Berlin - Byvandring - Rejs Dig Lykkelig

 

27. Potsdamer Platz

Potsdamer Platz er et trafikalt knudepunkt og var ét af Europas travleste steder før krigen. Ja, faktisk var der så mange mennesker og trafik, at Europas første lyskryds blev sat op på Potsdamer Platz i 1924.

Under 2. Verdenskrig blev pladsen bombet og senere blev Berlinmuren bygget tværs over pladsen. Det var ikke et sted man skulle opholde sig. Det resulterede i at et af Europas travleste handelsstrøge pludselig lå øde hen med et enkelt spisested tilbage.

Efter krigen genopstod Potsdamer Platz. Det var Europas største byggeplads i 5 år, og der blev bygget en tæt samling af højhuse i glas og stål. Der opstod pludselig en topmoderne bydel ud af ingenting.

En af de mest berømte bygninger er Sony Center, der har en yderst interessant arkitektur. Det er her du finder udsigtspunktet Panoramapunkt (reklamelink) samt utallige butikscentre, biografer og restauranter. Du kan også se et stykke af Berlinmuren på sin oprindelige plads.


Læs også: Berlin Shopping Guide

Must see seværdigheder i Berlin - Potsdamer Platz - Rejsdiglykkelig.dk

 

28. Pergamon Museum

Pergamon Museum er et af Berlins mest populære museer og et af verdens vigtigste arkæologiske museer.

Her kan du se nogle af verdens største oldtidsfund samt fascinerende arkæologiske fund fra gamle ægyptiske, hellenistiske og byzantinske kulturer i Mellemøsten.

Pergamon-museet er kæmpestort, men det skal det selvfølgelig også være for at rumme hele græske templer og byzantinske byer. Museet har fået sit navn efter den største attraktion, Pergamonalteret, der stammer fra det 2. århundrede f.Kr.

Der er også mange andre populære udstillinger som Istharporten fra Babylon og islamisk kunst. Du kan med fordel købe dine billetter til Pergamon Museet her (reklamelink).

Must see seværdigheder i Berlin - Pergamon Museum - Rejsdiglykkelig.dk

 

29. Berlin Dungeon

Berlin Dungeon er en af de bedste oplevelser i Berlin, hvis du trænger til lidt gys og spænding. Her kommer du med på en uhyggelig rejse gennem Berlins mørke historie fra Middelalderen og frem til det 20. århundrede.

Undervejs på turen bliver du mødt af professionelle skuespillere, uhyggelige fortællinger og uventede specialeffekter. Der er også mulighed for at prøve Berlins eneste indendørs fritfaldstårn, der falder i 12 meter i totalt mørke.

Du kan købe billetter til Berlin Dungeon her (reklamelink). Der er både ture på engelsk og tysk, men størstedelen er på tysk.


Læs også: 25 Oplevelser i Berlin for Børn og Teenagere

 

30. Gendarmenmarkt

Gendarmenmarkt siges at være Berlins smukkeste plads. Nogle mener sågar at det er Europas smukkeste plads.

Det kan dog diskuteres, da den primært består af beton. Alligevel er der ingen tvivl om, at det er en af de mest populære oplevelser og seværdigheder i Berlin.

Gendarmenmarkt blev bygget i slutningen af det 17. århundrede. Store dele af pladsen blev ødelagt under 2. verdenskrig og der gik mange år før pladsen blev genopført og strålede i alt sin pragt.

Pladsen er omgivet af flere storslåede og historiske bygninger såsom Französischer Dom, Deutscher Dom og Konzerthaus Berlin. Hvert år i december afholder Gendarmenmarkt desuden et af Berlins mest magiske julemarkeder.

Must see seværdigheder i Berlin - Gendarmenmarkt - Rejsdiglykkelig.dk

 

31. Berlin Zoo

Berlin Zoo bliver også kaldt for Zoologischer Garten Berlin og er en af Europas mest populære zoologiske haver. Haven er kæmpestor og er hjem til cirka 19.500 dyr fordelt på over 1.500 arter. Det er dermed én af verdens mest artsrige zoologiske haver.

Inde i Berlin Zoo kan du møde elefanter, næsehorn, flodheste, isbjørne, gorillaer, pandaer og meget mere. Du husker måske den verdensberømte isbjørn Knut? Han boede lige her i Berlin Zoo.

Husk at afsætte god tid til besøget, da det hurtigt kan tage en hel dag at besøge den store zoologiske have. Berlin Zoo er helt klart en af de bedste oplevelser i Berlin for børnefamilier.

Must see seværdigheder i Berlin - Berlin Zoo - Rejsdiglykkelig.dk


Det var alt på denne liste over de bedste must-see seværdigheder i Berlin. Hvad er dine favoritoplevelser i Berlin? Hvad ser du mest frem til, hvis du har planlagt en tur dertil? Du må meget gerne skrive en kommentar længere nede på siden.

Planlægger du en storbyferie i Berlin? Glem ikke at tjekke følgende artikler:

… Eller læs alle artikler fra Berlin eller Tyskland

Planlæg din storbyferie i Berlin:

Bestil fly til Berlin (reklamelink)

Bestil pakkerejse til Berlin (reklamelink)

Bestil biludlejning i Berlin (reklamelink)

Bestil oplevelser i Berlin (reklamelink)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.