Rejseguide til Berlin - Rejsdiglykkelig.dk.

Rejseguide til Berlin

Planlægger du en storbyferie i Berlin? Glem ikke at tjekke denne rejseguide til Berlin med mange gode tips og praktiske informationer.

Det er slet ikke så svært at forstå, hvorfor Berlin er så populær blandt os danskere. Den tyske hovedstad er en fantastisk storby med hundredvis af spændende seværdigheder, kulturelle oplevelser og en dramatisk historie.

Berlin er det perfekte valg, hvis du vil på en oplevelsesrig ferie med mindesmærker fra 2. verdenskrig, imponerende bygninger, smuk natur og uendelige shoppingmuligheder. Berlin har virkelig det hele – og endda mere til!

Hvis du planlægger en tur til Berlin, skal du blive hængende her på siden lidt endnu. Her får du en komplet rejseguide til Berlin med alt du skal vide inden din storbyferie.

Guiden dækker over alt fra bydele og offentlig transport til shopping og must-see seværdigheder i Berlin.

Rejseguide til Berlin - Rejsdiglykkelig.dk

 

Hvornår er det bedst at besøge Berlin?


Der er ikke noget rigtigt eller forkert tidspunkt til at besøge Berlin. Du kan dermed sagtens besøge Tysklands hovedstad hele året rundt.

Det er meget populært at besøge Berlin om sommeren, hvor byen er fyldt med liv og glade dage samt solskin og festivaler.

Det er desuden også meget populært at besøge Berlin i december, hvor byen er proppet med hyggelige julemarkeder, julepynt og et stort fyrværkerishow nytårsaften.

Som du nok kan fornemme, er det i bund og grund fuldstændig ligegyldigt, hvilken årstid du besøger Berlin. Det er bare med at komme afsted og opleve byen, uanset årstiden.

 

Hvordan kommer man til Berlin?


Der er mange forskellige muligheder for, at komme fra Danmark til Berlin. Valget af transportmiddel til Berlin er nok lidt af en smagssag.

Det afhænger i høj grad af, hvad du foretrækker og hvad der er billigst på rejsetidspunktet. Du kan se flere forskellige muligheder for at komme til Berlin herunder.

Bil

Første gang jeg skulle til Berlin, valgte jeg at bestille et miljømærke til min gamle C1’er. Og så blev sømmet ellers slået i bund på motorvejen fra Herning til Berlin.

Køreturen tog cirka 10 timer inkl. pauser. Du skal dog være opmærksom på, at min bil ikke kører specielt hurtigt. Vi kunne rigtig godt lide friheden ved, at have vores egen bil med.

Hvis du vælger at køre i bil til Berlin, skal du dog være forberedt på dyre p-billetter og stressende trafik. Det er desuden vigtigt, at du får bestilt et tysk miljømærke til bilen. Jeg købte mit miljømærke på FDM.

Tog og bus

Der er også rig mulighed for, at tage med et tog eller en bus fra Danmark til Berlin. Du skal dog være opmærksom på, at en tog- eller busbillet sagtens kan koste 600-800 kr. tur/retur.

Hvis du rejser med børn under 16 år, kan det ofte betale sig at køre med tog til Berlin. Børn under 16 år kan nemlig køre med toget ganske gratis.

Fly

Sidst men ikke mindst, er der også mange som vælger at flyve fra Danmark til Berlin (reklamelink). Hvis du er heldig, kan du finde flybilletter tur/retur til et par hundrede kroner.

Du skal selvfølgelig også lige huske på, at kufferter og håndbagage koster ekstra. Derudover skal du være opmærksom på transporten til og fra lufthavnen, både økonomisk og tidsmæssigt.

Rejseguide til Berlin - Airberlin - Rejsdiglykkelig.dk

 

Hvor skal man bo i Berlin?


Berlin har rigtig mange hyggelige bydele. Det kan dermed hurtigt blive svært at vælge, hvor du skal bo.

Der er ikke som sådan, noget rigtigt eller forkert sted at bo i Berlin for turister. Hvis du ikke kører i bil, er det altid en god idé, at finde et hotel i nærheden af en metrostation.

Hvis du er kommet for at opleve byen, vil jeg selvfølgelig kraftigt anbefale, at du finder et hotel så tæt på centrum som muligt. Du kan få et overblik over nogle af de bedste og mest populære bydele herunder.

Berlin Mitte

Berlin Mitte er Berlins centrum og den bedste bydel for turister i Berlin. Det gælder i særdeleshed, hvis det er dit første besøg i den tyske hovedstad.

Her bor du tæt på mange af de største seværdigheder i Berlin, som sagtens kan nås på gåben. Det er et meget populært område, som helt klart kan anbefales.

Charlottenburg

Charlottenburg er et godt og billigt alternativ til Berlin Mitte. Hvis du vil bo i området, er det bedst at bo i nærheden af Kurfürstendamm, som er Berlins største shoppinggade.

Charlottenburg er altså det perfekte valg, hvis du vil gå shop amok eller spare lidt penge på hotelregningen.

Prenzlauer Berg

Prenzlauer Berg er én af de tryggeste og sikreste bydele i Berlin. Det gamle arbejderkvarter er mange danskeres foretrukne bydel, når de skal booke et hotel i Berlin.

Det er især en populær bydel blandt børnefamilier. Det er nemlig et dejligt roligt område samtidig med, at der også er mange stilfulde barer og restauranter.

Friedrichshain-Kreuzberg

Friedrichshain-Kreuzberg er en populær bydel med et stort antal barer, natklubber, restauranter og caféer.

Det er det perfekte sted at bo i Berlin for unge mennesker. Det gælder især dem, som gerne vil opleve det vilde berlinske natteliv med fest og farver til den lyse morgen.


Læs også: Guide til Distrikter og Bydele i Berlin
Læs også: De Bedste Steder at bo i Berlin

 

Hvordan kommer man rundt i Berlin?


Berlin har mange forskellige offentlige transportmuligheder med alt fra busser og toge til metroer og S-toge.

Der findes desuden også mange forskellige typer billetter, men det anbefales at købe billetter til flere dage ad gangen. Det gælder selvfølgelig kun, hvis du har planer om at blive i byen i flere dage.

Du kan selvfølgelig også komme rundt i Berlin med taxi, udlejningscykel eller din egen bil. Du skal dog være opmærksom på, at det koster en hel del penge at parkerer i Berlins centrum.

Det kan være en rigtig god idé at undersøge, hvorvidt det overhovedet kan betale sig at køre rundt i egen bil.


Læs også: Guide til Offentlig Transport i Berlin

Rejseguide til Berlin - Hvordan kommer man rundt - Rejs Dig Lykkelig

 

Hvad skal man opleve i Berlin?


Berlin byder på utroligt mange spændende seværdigheder. Det er ganske enkelt umuligt, at se dem alle på én enkelt tur!

Den tyske hovedstad er fyldt med historiske mindesmærker, smukke bygninger, fredfyldt natur og sjove turistattraktioner. Herunder får du et hurtigt overblik over nogle af de absolut bedste seværdigheder i Berlin.

Brandenburger Tor

Brandenburger Tor ligger for enden af Unter den Linden og har været Berlins vartegn i mere end 200 år.

Den imponerende byport er den sidst bevarede af 18 byporte i Berlin. Det er ikke ligefrem en seværdighed der tager lang tid at se, men den er simpelthen bare et must-see i Berlin.

Reichstag

Reichstag har dannet rammen om mange store politiske begivenheder i Tyskland. Det er dermed ét af Berlins mest historiske vartegn.

Du må ikke glemme at tage op i den populære kuppel på taget af Reichstag. Her bliver du mødt af en fantastisk 360 graders udsigt over Berlin.

Berlinmuren

Berlinmuren er et stort symbol på Den Kolde Krig og opdelingen af Berlin. Historien bag muren er virkelig barsk og uundgåelig under din storbyferie i Berlin.

Et af de mest populære steder at se Berlinmuren er ved Gedenkstätte Berliner Mauer. Her kan du se et 220 meter intakt stykke af Berlinmuren med indermur og vagttårne.

Berliner Fernsehturm

Berliner Fernsehturm er et 368 meter højt TV-tårn, som dominerer Berlins skyline. Der er rig mulighed for, at tage op i kuplen, hvorfra du kan nyde en smuk panoramaudsigt over Berlin.

Der er desuden også en roterende restaurant med en 360 graders udsigt over byen. Tv-tårnet kan ses fra mange steder i byen, og er blevet et stort symbol for Berlin.

Gedenkstätte Berlin Hohenschönhausen

Gedenkstätte Berlin Hohenschönhausen er et gammelt STASI-fængsel, hvor tidligere fanger blev tortureret psykisk med isolation, søvnberøvelse og trusler mod familiemedlemmer.

Du kan tage på en guidet rundtur i fængslet. Her er det ofte tidligere fanger, der fortæller om de frygtelige ting, som foregik bag fængslets høje mure.


Læs også: 31 Must-See Seværdigheder i Berlin
Læs også: 16 Oversete Seværdigheder i Berlin

Brandenburger Tor - Rejs Dig Lykkelig

 

Hvor skal man shoppe i Berlin?


Berlin har mange gode shoppingområder og er et sandt shoppingmekka for enhver shopaholic. Byen er fyldt med store shoppingcentre, stormagasiner, shoppinggader og markeder. Herunder får du tre bud på de bedste steder til shopping i Berlin.

Kurfürstendamm

Kurfürstendamm er den mest elegante, populære og længste shoppinggade i Berlin. Her er der noget til enhver smag og ethvert prisniveau. Du kan finde alt fra dyre designerbutikker, specialbutikker og superstores til helt normale butikker som H&M og Zara.

Mall of Berlin

Mall of Berlin er ét af Berlins største og nyeste shoppingcentre. Her finder du mere end 270 butikker med noget til enhver smag.

Butikkerne dækker over alt fra Hugo Boss, Armani og Levis til H&M, Deichmann og meget mere. Shoppingcentret har også et stort område ovenpå med et bredt udvalg af mad.

KaDeWe

KaDeWe er et glamourøst og enormt stormagasin med et rimeligt højt prisniveau. Det er faktisk Europas næststørste stormagasin, kun overgået af Harrods i London.

KaDeWe har 8 etager med alt fra dyrt designertøj og makeup til legetøj og brugskunst. Der er også et stort område med restauranter på 6 etage.


Læs også: Shopping Guide til Berlin

 

Hvad skal man spise i Berlin?


Når du besøger Berlin, kan du finde gode restauranter og caféer på ethvert gadehjørne. Jeg vil derfor ikke komme ind på specifikke restauranter, da udvalget simpelthen er enormt.

Uanset hvad, kan du være stensikker på, at det ikke bliver svært at finde lækkert mad i Berlin. På en storbyferie i Berlin, er det selvfølgelig oplagt at smage nogle af Tysklands mange specialiteter.

Jeg kan kraftigt anbefale, at smage deres tyske pølser og øl, som bare altid smager godt. Det er selvfølgelig også helt obligatorisk, at spise en wienerschnitzel i Tyskland.

Wienerschnitzel - Rejs Dig Lykkelig

 

Gode tips og hurtige facts om Berlin


Der benyttes Euro i Berlin.

Det er vigtigt, at hæve lidt kontanter til turen. På trods af byens størrelse, er det de færreste steder der tager imod kreditkort. Du kan heldigvis nemt finde hæveautomater i byen.

Det er almindeligt at lægge 5-10 procent af regningen i drikkepenge på restauranter.

Hvis du kører i din egen bil, er det vigtigt at bestille det tyske miljømærke. Miljømærket kan bestilles på internettet eller ved diverse bilforretninger. Jeg købte mit miljømærke hos FDM.

Overvej om du skal købe et Berlin WelcomeCard (reklamelink), som giver fri transport og rabat til flere store seværdigheder i Berlin.

Det var alt i denne rejseguide til Berlin med alt du skal vide inden din storbyferie. Hvad ser du mest frem til, hvis du har planlagt en tur til Berlin? Skriv gerne en kommentar længere nede på siden.

Læs flere artikler fra Berlin:

31 Must-See Seværdigheder i Berlin

25 Oplevelser i Berlin for Børn og Teenagere

De Bedste Steder at bo i Berlin

Guide til Offentlig Transport i Berlin

… Eller læs alle artikler fra Berlin eller Tyskland

Planlæg din storbyferie i Berlin:

Bestil fly til Berlin (reklamelink)

Bestil hotel i Berlin (reklamelink)

Bestil pakkerejse til Berlin (reklamelink)

Bestil biludlejning i Berlin (reklamelink)

Bestil oplevelser i Berlin (reklamelink)
Nikita L. Christiansen

På Rejs Dig Lykkelig deler jeg ud af mine erfaringer, rejsetips og praktiske informationer fra mine mange rejser og oplevelser i udlandet, men også i Danmark.
Jeg har rejst i 40+ lande og har drevet rejsebloggen siden 2017. I 2021 gik jeg fuldtid på Rejs Dig Lykkelig, hvilket har gjort det til en af Danmarks største og mest succesfulde rejseblogs.

Se historier

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *