Fantastiske Udsigtspunkter i Berlin - Berliner Dom - Rejs Dig Lykkelig

11 Fantastiske Udsigtspunkter i Berlin

Planlægger du en storbyferie i Berlin? Glem ikke at tjekke denne liste med de mest fantastiske udsigtspunkter i Berlin, Tyskland.

Den tyske hovedstad er en af de mest populære storbyer i Europa og byder på noget for enhver type rejsende.

Her kan du opleve alt fra historiske seværdigheder og kulturelle attraktioner til smukke slotte og fascinerende udsigtspunkter.

Berlin er en relativ flad by, men alligevel er der mange gode udsigtspunkter, hvorfra du kan opleve byen fra oven. I denne artikel får du et overblik over de mest fantastiske udsigtspunkter i Berlin, Tyskland.

Inden du forsætter, må du ikke glemme at læse min artikel med de bedste must-see seværdigheder i Berlin samt denne rejseguide til Berlin.

Artiklen fortsætter under boksen.

Gode sider til planlægning af rejsen:

Bestil fly til Berlin (reklamelink)

Bestil hotel i Berlin (reklamelink)

Bestil pakkerejse til Berlin (reklamelink)

Bestil biludlejning i Berlin (reklamelink)

Bestil oplevelser i Berlin (reklamelink)

 

Fantastiske Udsigtspunkter i Berlin:


1. Fjernsynstårnet

Det er umuligt, at lave en liste over de bedste og mest fantastiske udsigtspunkter i Berlin uden at nævne Fjernsynstårnet. Med en højde på 368 meter, troner Fjernsynstårnet højt over resten af byen.

Ja, faktisk er det ikke bare Berlins, men hele Tysklands højeste bygning. Udsigtsplatformen er placeret i cirka 200 meters højde og byder på en enestående 360 graders panoramaudsigt over Berlin.

På en klar dag, kan du efter sigende se helt op til 40 kilometer væk. Du kan også besøge kuplens populære restaurant med et roterende gulv.

For at undgå den berygtede lange kø, er det en god idé, at forudbestille dine billetter til Fjernsynstårnet (reklamelink).

Fjernsynstårnet - Rejs Dig Lykkelig

 

2. Klunkerkranich

På toppen af shoppingcentret, Neukölln Arcaden, ligger der en skjult perle i Berlin, som de fleste endnu ikke kender til.

Den tidligere øde parkeringsetage er nemlig blevet omdannet til en kæmpestor tagterrasse med en økologisk have og rooftop bar.

Den trendy tagterrasse er et skønt sted at hænge ud og nyde livet imens du nyder et af de bedste udsigtspunkter i Berlin. Klunkerkranich er ikke kun for festlige voksne, men også for familier, da der både er sandkasse og legeområder til børn.

 

3. Siegessäule

Siegessäule er en 67 meter høj sejrssøjle, der er placeret i den store rundkørsel i Tiergarten. Den står som et minde om Preussernes sejre over Danmark, Østrig og Frankrig tilbage i 1800-tallet.

Hvis du gerne vil op i søjlen kræver det, at du går gennem én af tunnelerne under den trafikerede vej og bestiger en stejl spiraltrappe med 285 trin.

Trappen fører op til en udsigtsplatform, hvorfra der er en smuk udsigt over Tiergarten og Berlins skyline i det fjerne. Entréen er kun 3 euro pr. person.

Fantastiske Udsigtspunkter i Berlin - Udsigten fra Siegessäule - Rejs Dig Lykkelig

 

4. Welt Balloon

Hvis du leder efter et af de mest specielle udsigtspunkter i Berlin, er du nødt til at prøve Welt Balloon. Den kæmpestore luftballon er placeret i centrum af Berlin og anses for, at være en af verdens største heliumballoner.

Når du er på storbyferie i Berlin, har du mulighed for at komme op i den store luftballon, der er spændt fast til jorden med et stålkabel.

Her svæver du over jorden i omkring 150 meters højde imens du har en spektakulær udsigt over Berlin. Du kan med fordel købe dine billetter til Welt Balloon her (reklamelink).

Welt Balloon - Rejs Dig Lykkelig

 

5. Monkey Bar

Monkey Bar ligger på 10. etage i 25 Hours Hotel, der er placeret lige ved siden af shoppingcentret Bikini Berlin.

Det er ikke ligefrem det højeste udsigtspunkt i Berlin, men det er simpelthen nødt til at komme med på listen! På den populære tagterrasse bliver du nemlig mødt af en betagende panoramaudsigt over det omkringliggende område.

Herfra kan du se Bikini Berlin, Kaiser Wilhelm Kirche og endda nogle af dyrene i Berlin Zoo. Udsigten er især god om aftenen efter mørkets frembrud.

 

6. Reichstag

Reichstag er ikke bare et af de bedste udsigtspunkter i Berlin, men er også en af den tyske hovedstads største must-see seværdigheder.

Det er Tysklands parliamentbygning og har dannet rammen om store politiske begivenheder gennem historien.

Det helt store trækplaster er den moderne og imponerende glaskuppel på toppen af Rigsdagsbygningen. Kuplen byder på en enestående 360 graders udsigt over Berlin med mange af byens største seværdigheder.

Glem heller ikke, at besøge den populære restaurant på taget. Det er gratis at besøge Reichstag, men det kræver at du registrer dig på forhånd.

Fantastiske Udsigtspunkter i Berlin - Reichstags kuppel - Rejs Dig Lykkelig

 

7. Viktoriapark

Der er ikke mange gratis udsigtspunkter i Berlin, men én af dem er Viktoriapark i bydelen Kreuzberg. Selvom at Viktoriapark ikke er blandt de største parker i Berlin, er den helt klart en af de smukkeste.

Her er der fyldt med grønne områder og et imponerende menneskeskabt vandfald. Bemærk dog, at vandfaldet er slukket om vinteren.

Gå hele vejen op til toppen af højen med vandfaldet og fortsæt op ad trapperne til mindesmærket, som fejrer sejren over Napoleon. Når du når op til toppen, bliver du mødt af en spektakulær og romantisk udsigt over Berlin.

 

8. Park Inn Hotel

Park Inn Hotel er et kæmpestort hotel i Berlin med en tagterrasse i 120 meters højde. Tagterrassen er ikke kun for hotellets gæster, men også for andre besøgende, der gerne vil opleve et af de bedste udsigtspunkter i Berlin.

Det eneste det kræver for at besøge terrassen er, at du betaler en entré på 4 euro pr. person. På tagterrassen bliver du mødt af byens bedste udsigt over Fjernsynstårnet.

Det er også det perfekte sted at besøge ved solnedgang, når solen langsomt synker ned over byen. Du kan eventuelt nyde en drink fra tagterrassens minibar.

Udsigten fra Park Inn Hotel - Rejs Dig Lykkelig

 

9. Funkturm

Funkturm er Berlins radiotårn og byens helt eget svar på Eiffeltårnet i Paris. Det stod færdig i 1926, og er i dag udnævnt som et kulturminde.

Tilbage i 1935 blev verdens første fjernsynsprogram faktisk sendt fra Funkturm. Radiotårnet har en restaurant i 52 meters højde og et udsigtspunkt i 125 meters højde.

Restauranten og udsigtspunktet byder hver især på gode udsigter over den tyske storby. Funkturm er placeret i det vestlige Berlin, så det ligger ikke så centralt som f.eks. Fjernsynstårnet.

Det koster kun 3 euro pr. person at komme op til restauranten og 5 euro pr. person at komme op til udsigtsplatformen i 125 meters højde.

Funkturm - Rejs Dig Lykkelig

 

10. Panoramapunkt

Panoramapunkt er et udsigtspunkt, der er placeret på toppen af det 101 meter høje Kollhoff-Tower på Potsdamer Platz.

Herfra er der en fantastisk udsigt over det centrale Berlin med højhuse og populære seværdigheder samt TV-tårnet i det fjerne. Det er et godt alternativ til Berlins TV-tårn, da det er langt billigere.

Jeg anbefaler dog stadig kraftigt at besøge TV-tårnet/Fjernsynstårnet, da det ER det bedste af de mange udsigtspunkter i Berlin.

For at komme op til Panoramapunkt, skal du med Europas hurtigste elevator, der tager dig op i 101 meters højde på blot 20 sekunder. Køb dine billetter til Panoramapunkt her (reklamelink).

 

11. Berliner Dom

Berliner Dom er centralt placeret på Museumsøen og er den største, smukkeste og mest fredfyldte domkirke i Berlin. Den historiske gamle kirke byder ikke bare på et af de bedste udsigtspunkter i Berlin, men er også blandt byens største attraktioner.

Kæmp dig op af de 270 trappetrin til toppen af domkirkens kuppel. Her bliver du belønnet med en fantastisk udsigt over det omkringliggende område.

Ja, faktisk er der både udsigt til Alexanderplatz, Unter den Linden og meget mere. For at besøge Berliner Dom, skal du betale en entré på 7 euro pr. person.

Fantastiske Udsigtspunkter i Berlin - Berliner Dom - Rejs Dig Lykkelig

Det var alt på denne liste med de bedste og mest fantastiske udsigtspunkter i Berlin. Kender du andre gode udsigtspunkter i Berlin, Tyskland? Skriv gerne en kommentar længere nede på siden.

Læs flere artikler fra Berlin:

31 Must-See Seværdigheder i Berlin

Oplevelser i Berlin for Børn og Teenagere

Hvor skal man bo i Berlin?

Shopping Guide til Berlin

… Eller læs alle artikler fra Berlin eller Tyskland

Planlæg din storbyferie i Berlin:

Bestil fly til Berlin (reklamelink)

Bestil hotel i Berlin (reklamelink)

Bestil pakkerejse til Berlin (reklamelink)

Bestil biludlejning i Berlin (reklamelink)

Bestil oplevelser i Berlin (reklamelink)
Nikita L. Christiansen

På Rejs Dig Lykkelig deler jeg ud af mine erfaringer, rejsetips og praktiske informationer fra mine mange rejser og oplevelser i udlandet, men også i Danmark.
Jeg har rejst i 40+ lande og har drevet rejsebloggen siden 2017. I 2021 gik jeg fuldtid på Rejs Dig Lykkelig, hvilket har gjort det til en af Danmarks største og mest succesfulde rejseblogs.

Se historier

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *