16 Oversete Seværdigheder i Berlin - Rejs Dig Lykkelig

16 Oversete Seværdigheder i Berlin

Leder du efter sjove ting at lave i Berlin, Tyskland? Glem ikke at tjekke denne liste med de sjoveste og bedste oversete seværdigheder i Berlin.

Berlin byder på et stort antal spændende seværdigheder og attraktioner for hele familien. Der er faktisk så mange seværdigheder i Berlin, at det mildest talt er umuligt at se dem alle under én enkelt rejse. Det store udvalg at sjove ting at lave i Berlin resulterer desværre i, at der ofte bliver glemt nogle rigtig gode oplevelser i mængden.

Hvis du planlægger en storbyferie i Berlin, er der heldigvis hjælp at hente. Jeg har nemlig lavet en artikel med nogle af de absolut bedste og sjoveste oversete seværdigheder i Berlin.

Inden du fortsætter, må du heller ikke glemme at læse min populære artikel med top 20 must-see seværdigheder i Berlin. Den vil helt sikkert give dig endnu mere inspiration til en fantastisk storbyferie!

Oversete seværdigheder i Berlin - Treptower Park i Berlin - Rejsdiglykkelig.dk

 

Oversete seværdigheder i Berlin


1. Botanischer Garten Berlin

Botanischer Garten Berlin er en kæmpestor botanisk have i Berlin, der er hjem til mere end 22.000 forskellige plantearter. Mange af planterne i haven vokser i det fri, men de tropiske planter vokser i havens 16 store væksthuse. Med sine 43 hektar og det enorme udvalg af planter, er Botanischer Garten Berlin én af de største og vigtigste botaniske haver i verden.

 

2. Computerspielemuseum

Computerspielemuseum er et lille museum, der fokuserer på computerspil. Inde på museet, kan du tage på en historisk gennemgang af diverse spil og spillemaskiner.

Museet kan faktisk prale af at have Europas største samling af software og hardware til computer og andre spillemaskiner. Computerspielemuseum er dermed en af de sjoveste oversete seværdigheder i Berlin, hvis du er en ægte gamer eller en lidt nørdet computer geek.

 

3. Classic Remise

Classic Remise er et imponerende bilmuseum med et stort antal klassiske biler. I modsætning til mange andre bilmuseer, kan du opleve bilerne bliver startet op, kører rundt og bliver repareret. Her er det nemlig ejerne af bilerne, der har dem udstillet.

Inde på bilmuseet er der fyldt med skinnende køretøjer Ferraris, Bentleys, Lamborghinis og mange andre lækre bilmærker. Entreprisen skal ikke forhindre dig i at besøge Classic Remise, for det er nemlig en gratis overset seværdighed i Berlin.

Oversete seværdigheder i Berlin - Classic Remise - Rejsdiglykkelig.dk

 

4. Modellpark Berlin-Brandenburg

Modellpark Berlin-Brandenburg er et miniland med meget nøjagtige minimodeller af Brandenburger Tor, Reichtag, Neue Wache, Siegessäule, Pergamonmuseet og mange andre berømte attraktioner i Berlin. Der er mere end 80 minimodeller, som er bygget i en 1:25 skala af deres oprindelige størrelse.

De mange minimodeller er udarbejdet i samarbejde med mennesker med psykiske og fysiske udfordringer. Deres udfordringer gør det svært for dem at varetage et fast og normalt arbejde. Heldigvis har Modellpark Berlin-Brandenburg gjort det muligt for dem, at få en meningsfuld beskæftigelse i parken.

 

5. Berlin Hauptbahnhof

En af de bedste oversete seværdigheder i Berlin, er at smutte en tur forbi Berlins hovedbanegård. Berlin Hauptbahnhof er Europas største banegård og benyttes dagligt af 350.000 passagerer.

Det imponerende bygningsværk stod færdigt i 2006 og består af uendeligt mange tons stål og glas. Banegården er i 5 etager med togspor i flere forskellige etager. Udover at nyde den smukke moderne bygning, kan du også shoppe i lidt forretninger eller snuppe et hurtigt måltid på en café.

 

6. Museum für Naturkunde

Museum für Naturkunde er Tysklands største naturhistoriske museum. Det er uden tvivl en af de bedste oversete seværdigheder i Berlin, som du ikke må snyde dig selv for!

Museet er nok mest kendt for sit store dinosaurskelet, Brachiosaurus Brancai, der er et af de største opstillede dinosaurskelletter i verden. Derudover byder Museum für Naturkunde også på en stor samling på mere end 30 millioner genstande indenfor zoologi, palæontologi, geologi og mineralogi.


Læs også: 25 Sjove Oplevelser i Berlin for Børn og Teenagere

Museum für Naturkunde - Rejsdiglykkelig.dk

 

7. Britzer Garten

Britzer Garten er en af de mest moderne parker i Berlin og byder på en skøn afslappende stemning. Parken er hjem til tusindvis af forskellige blomster, men der er også søer, vandløb og temahaver. Du kan også finde Europas største solur inde i parken. Et besøg i Britzer Garten er én af de bedste oversete seværdigheder i Berlin, hvis du trænger til at slappe af i rolige og frodige omgivelser.

 

8. Panoramapunkt

Panoramapunkt er et udsigtspunkt, der er placeret på toppen af det 101 meter høje Kollhoff-Tower centralt på Potsdamer Platz. Herfra er der en fantastisk og storslået udsigt over Berlin med højhuse, berømte seværdigheder og TV-tårnet i det fjerne.

På trods af at det ikke er lige så højt, er Panoramapunkt et udmærket alternativ til udsigtspunktet i Berlins TV-tårn. Du kommer op til toppen af tårnet ved hjælp af Europas hurtigste elevator, der tager dig op i 101 meters højde på blot 20 sekunder. Køb billetter til Panoramapunkt i Berlin på GetYourGuide (reklamelink).

 

9. Jüdisches Museum Berlin

Jüdisches Museum Berlin er Europas største jødiske museum og dokumenterer 2.000 års jødisk historie i Tyskland. Her kan du udforske det jødiske liv og deres traditioner gennem flere tusinde år. Højdepunkterne på Jüdisches Museum Berlin omfatter bl.a. underjordiske passager, Holocaust Tower og Exile Garden.

 

10. Sony Center

En af de mest populære oversete seværdigheder i Berlin er Sony Center. Det ligger på Potsdamer Platz og er en af de mest specielle bygninger i Berlin. I det udendørs center, kan du bl.a. finde en biograf samt lidt restauranter, butikker, kontorer og lejligheder. Når du står midt inde i centret, er der en god udsigt til det fascinerende tag, der skifter farve om aftenen.

Oversete seværdigheder i Berlin - Sony Center - Rejsdiglykkelig.dk

 

11. Deutsches Technikmuseum Berlin

Deutsches Technikmuseum Berlin er et teknisk museum med et bredt udvalg af gammel og ny teknologi og videnskab. Museets hovedudstillinger omfatter tysk søfart, luftfart, jernbanetrafik, energiproduktion, computerteknik og meget mere.

Under et besøg på museet, kan du bl.a. se verdens første computer, damplokomotiver, fly, skibe og mange andre spændende genstande. Deutsches Technikmuseum Berlin er uden tvivl en af de sjoveste oversete seværdigheder i Berlin, hvis du er interesseret i teknik.

 

12. Welt Balloon

Welt Balloon er en kæmpestor luftballon i Berlins centrum. Ja, faktisk anses den for at være én af verdens største helium balloner. Når du er på storbyferie i Berlin, har du mulighed for at komme op i den store luftballon. Du bliver hejst ca. 150 meter op i luften, hvorfra der er en spektakulær udsigt over Berlin.

Den store luftballon bliver nogenlunde det samme sted under hele turen, da den er spændt fast til en lang snor. Det er dermed kun muligt for luftballonen at svæve op og ned. Du kan med fordel købe billetter til Welt Balloon på GetYourGuide (reklamelink).


Læs også: 11 Fantastiske Udsigtspunkter i Berlin

 

13. Olympiastadion Berlin

Olympiastadion stod færdig i 1936 og blev bygget til at være vært for de Olympiske Lege samme år. Det er bygget til at kunne huse omkring 100.000 tilskuere, men ifølge reglerne er der dog kun plads til 75.000 tilskuere.

Efter en stor ombygning fra 2000 til 2004, er Olympiastadion omdannet til et moderne stadion, der både kan benyttes til koncerter og fodbold. I dag er Olympiastadion Berlin hjem til fodboldklubben Hertha BSC Berlin, der spiller i den bedste tyske liga. Hvis du interesserer dig for fodbold eller de Olympiske Lege er stadionet én af de bedste oversete seværdigheder i Berlin.

Olympia Stadion - Rejsdiglykkelig.dk

 

14. Berliner Funkturm

Berliner Funkturm er Berlins Radiotårn og stod færdig i 1926. Det bliver også kaldt for Berlins svar på Eiffeltårnet i Paris. Tårnet har en restaurant i 52 meters højde og en udsigtsplatform i 125 meters højde. Tilbage i 1935 blev verdens første fjernsynsprogram faktisk sendt fra tårnet. Berliner Funkturm er dermed også lidt af en historisk seværdighed i Berlin.

 

15. Dokumentationszentrum NS-Zwangsarbeit

Dokumentationszentrum NS-Zwangsarbeit er en gammel Nazi tvangsarbejdslejr, der er usædvanligt godt bevaret. Den historiske lejr er faktisk den eneste af sin art i Tyskland. Lejren består af 11 barakker, hvoraf 2 af barakkerne har et dokumentationscenter om nazisternes tvangsarbejdslejr.

Dokumentationszentrum NS-Zwangsarbeit er uden tvivl en af de mest spændende oversete oplevelser i Berlin. Her får du nemlig et helt unikt indblik i den frygtelige tid, hvor nazisterne hærgede i Berlin og store dele af Europa.

 

16. Treptower Park

Treptower Park står som et mindesmærke til ære for 7.000 af de 80.000 sovjetiske soldater, der mistede livet under 2. verdenskrig. Skulpturene i parken er virkelig enorme og imponerende! De er så store, at de får mennesker til at virke som bittesmå myrer. Når du er på storbyferie i Berlin, er Treptower Park helt sikkert et besøg værd.

Oversete seværdigheder i Berlin - Treptower Park - Rejsdiglykkelig.dk

Det var alt på denne liste over de bedste og sjoveste oversete seværdigheder i Berlin, Tyskland. Har du forslag til andre gode oversete seværdigheder i Berlin? Det kan f.eks. være steder som du ikke synes får den opmærksomhed de burde. Skriv dit svar i kommentarfeltet længere nede på siden.

Læs flere artikler fra Berlin:

… Eller læs alle artikler fra Berlin eller Tyskland

Planlæg din storbyferie i Berlin:

Bestil fly til Berlin (reklamelink)

Bestil pakkerejse til Berlin (reklamelink)

Bestil biludlejning i Berlin (reklamelink)

Bestil oplevelser i Berlin (reklamelink)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

kommentarer